Ner och upp

Hej vänner!
Har haft en jobbig dag och flera tårar har fallit. Det är jobbigt när ens djur är sjuka och det gör ont i mig att se. Nu är det vår älskade D som har så ont i sina tassar och idag verkade det först som att allt hopp var borta för hans del. Men det verkar inte vara så illa. Denna gång. Det kommer gå den vägen, det gör det ju för alla. Men ännu mer snart för D kanske.
Än får vi lite tid med vår fina kille, jag hoppas tiden blir lång..
 
Fina Älskade D, du gör mig lycklig. Men just nu gör situationen mig olycklig.
 
 
Nu blir det pluggande, hoppas allt är väl med er andra. Kram

Första dagen!

Och jag känner mig pepp - nystart helt enkelt och jag hoppas och tror att detta blir ett bra år :)
Vi går ut hårt med 12 riktigt riktigt tuffa veckor, men det s.k.a gå bra.
Såhär prydligt låg böcker, papper och busskort på bordet i morse. Nu ligger busskortet oanvänt i jackfickan (då tågen var inställda, suck..) och böckerna ligger slängda tillsammans med papperna på soffbordet och jag pluggar affärsengelska och engelska-grammatik för fullt. Gäller att passa på när motivationen finns där ;)

Dags att fortsätta. Kram på er!

Skånes Djurpark

En dag på Skånes Djurpark har vi spenderat idag, så himla mysigt alltså! Bäst av allt är lätt fårinhägnaden precis i början och så björnarna!
Jag hade hoppats på att få se vargarna, men de var ett av de få djuren som vi inte såg idag.
Tog en massa foton med kameran, men jag orkar inte greja med det. I eftermiddags har vi städat hela huset och så har jag sorterat alla skol-grejer (varför göra det sista dagen innan skolan börjar igen, av ett långt sommarlov?!).
Nu blir det lite sofftid innan det är dags för sängen. Vardagen kallar ;)
Kran på er!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_503d1e74ddf2b3318800104a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_503d1e74ddf2b3318800104a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_503d1eb9e087c337f90010c5.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_503d1eb9e087c337f90010c5.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_503d1f3c9606ee773e001076.jpg" class="image">

Ved- och bilförvaring

Dessa fyndade vi på Eko härom dagen. Båda två för 99 kr, istället för ordinarie pris på 399 kr - fynd!
Idag eldar vi för första gången denna höst i kaminen, så mysigt!!

Vi har varit iväg hela dagen och kom hem för en stund sedan, berättar mer om det senare. Hej på en stund :)

Måndagslista nr 95

Hej vänner!
Nu vecka igen och nu närmar det sig - vardagen. Så denna vecka är jag lite extra glad över att...

...vi är lediga tillsammans imorgon, alla tre!

...tack vare ledigheten imorgon så ska vi på utflykt :)

...det blir avskedsfest för min syster på fredag. Alltså egentligen är jag inte alla glad över det, men fest är nästan alltid roligt och ser jag fram emot!

...det blir roadtrip för Mimi, mamma och mig, till Stockholm i helgen. Samma som ovan, jag är inte glad över att vi ska lämna Mimi där uppe och åka utan henne hem. Och jag kommer inte få träffa henne alls på samma vis som innan. Men jag är glad för hennes skull och det är ju alltid kul att åka till Stockholm en vända :)

...Milton är det absolut finaste som finns. Han är verkligen hur fin, rolig och bäst som helst. Älskade finaste barn!

Nu blir det lite tv och lugn i soffan för min del. Kram på er!

"Godmorgon"

Gick upp för en stund sedan, har ätit frukost och börjar bli redo för dagis-hämtning!
Hoppas ni har en fin dag, imorgon håller vi ledigt alla tre, sista dagens ledighet tillsammans på alldeles för lång tid.. Den ska vi ta vara på!

Kram så länge

Hissar!

Hissar som alltid min fina röda jacka/skepparkavaj. Från Laredoute för hundra år sedan men fortfarande lika fin! Dessutom är det en sådan energi-kick att vandra runt i färgglatt och framför allt färgglada jackor faller mig i smaken. Ni kommer väl ihåg min gula fina vårkappa?
Godmorgon till er och godnatt för mig :) Kram!

Kladdkaka med Polly

Idag slängde jag ihop en kladdkaka som sedan fick följa med hem till mina föräldrar och fikas på.
Recept har utlovats och här kommer det:)

100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
En halv påse Polly

Gör såhär:
Smält smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner det smälta smöret i ägg-socker-vispet.
Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda det sedan i smeten. Blanda till sist ner Polly i smeten.
Häll smeten i en pajform (dubbla smeten och häll det i en långpanna) och grädda i ugnen 150 grader i 35 minuter.
Servera tillsammans med vispad grädde eller lite vaniljglass.
Smaklig spis!
Bild på en kaka, redo för ugn :)

Under en promenad...

...som tidigare idag, är det perfekt att kunna stanna till hos mormor och morfar och ta en paus med fika och sedan en promenad ner till ankorna och vattnet! Mormor är världens bästa leksällskap!
 
 
Vovvarna var såklart också med :) Fina fina D...
 
 
Sedan väl påväg hem igen så somnade en väldigt väldigt väldigt trött kille gott i vagnen.
 
 
Nu ska jag snart köra mot jobbet. 2 nätter nu sedan ledigt lite igen. Hoppas ni andra får sova gott, det hoppas jag att jag inte kommer göra ;) Har inte sovit sedan 07,30 i morse för inte kunde jag sova i eftermiddags, typiskt! Kram på er!

Barnvagns-prommis

Ja det blev ändå några kilometer. Ibland vill ju Milton stanna och titta på grejer, Yda ska stanna och lukta på det ena eller det andra och även om hon är lös så får jag såklart vänta in damen :)
Skönt att ha varit ute. Om en timme kommer Marcus hem och då ska jag upp och sov ett par timmar. Inatt blir det jobb för mig och jag orkar nog inte hålla mig vaken med tanke på att vi gick upp 07,30 i morse.
Hej på en stund!

Doktorn

Strax bär det av till sjukhuset, äntligen! Ortopeden för mig och min fot, kanske en operation på gång? Eller ja, det är väl ett tag till, men vi är på gång, jag och foten!
Foto på mig i fönstret. Bakom mig skymtar en liten Yda, som följer mig som en skugga så fort hon känner på sig att vi ska köra någonstans, rädd att inte få följa med. Stackaren, för idag får hon inte följa med.

Vemod

Ikväll sa jag hejdå till min bästis då hon flyttar till Stockholm nu. Ja nej alltså Stockholm är ju inte världens ände direkt, men det än ändå långt och vi ses inte på länge nu - kanske inte förrän jul??!!! det ger mig ångest och jag saknar henne redan så himla himla mycket...
 
Detta börjar bli jobbigt - en vecka tills lillasyster också flyttar upp - hur ska detta gå???
Nu säger jag godnatt, kram på er!

Redo!

CSN är fixat, studieböckerna beställda och idag kom årets kalender - jag börjar bli redo för hösten och studier!
Finaste kalendern är såklart från personligalmanacka.se och givna motivet på framsidan :)

Kram vänner

Höstpimpat

Vår entré som målades och gjordes i ordning för ett par veckor sedan har nu blivit höstpimpad. Rottingstolen har fått det gamla Ikea-fårskinnet på sig och det är så skönt att bli sittande här ute. Bollkryssen med sin milda ljusgula färg, tillsammans med den naturvita lyktan blir, tillsammans, med fårskinnet, fina detaljer i milda varma färger som går hand i hand :)

Dålig update!

Har haft finfina dagar här och verkligen använt min finfina kamera, men så fungerar det inte att lägga in bilderna från kameran till datorn, varför det?! Har en Nikon och en Mac som inte alls vill samarbeta just nu. Så dessvärre blir ni utan bilder.
Men i alla fall, igår hade jag nog årets mest fantastiska dag, verkligen helt underbar! Hela dagen spenderades på Ystad Saltsjöbad (<--- länk) tillsammans med min bästa vän Anna, det var min 25-årspresent från henne!
Vi började förmiddagen med att sitta i uppvärmda utebassänger där vi satt och pratade, blickade ut över havet och njöt. Och vädret var dessutom helt på vår sida, så vi tog även ett (årets enda!) dopp i havet. Strax innan lunch var det dags för första behandlingen - massage. Det Var Underbart!
Lite frukt, nötter, dricka och snackande ute vid poolen och så lite solande, innan det var dags för nästa grej - The Creek Experience (<--- länk) en helkroppsbehandling i 10 steg. Om ni någon gång kommer ner där så testa just denna behandling, det var en fantastisk upplevelse och jättetrevligt!
Sedan åt vi en väldigt sen lunch, räksmörgåsar och vitamindrickor. Gott såklart ;) Sedan ännu mer sol och njutning innan vi rundade av dagen.
 
Hela dagen var verkligen helt underbar och fantastisk på alla vis - Anna är världens bästa som vet precis vad jag behöver. Tack älskade älskade du!
 
Hoppas på att få igång samarbetet mellan kamera och dator inom det närmaste, i så fall kommer bilder. Om inte annat så kika i länkarna så ser ni både Ystad Saltsjöbads hemsida och andra länken där ni kan kika på vår sista behandling.
 
Kram på er!

Måndagslista nr 94

Oj redan ny vecka!! Jag har så mycket att vara glad över, så som att...
 
...jag och min bästa vän ska på spa imorgon - så himla underbart!!
 
...vi avslutade veckan på bästa sätt igår, med besök på stranden, glassätning och sedan mys på trädäcket i solstolen större delen av kvällen (kommer bilder senare!)

...vi hade en helt fantastisk middag hos mina föräldrar i lördags, det var så himla mysigt. Ett par bilder bjuder jag på :)
Förrätt med vitlöksbröd, kräftor, brieost mmmmmm.....!
 
 
Och sedan hemmafriterade pommes, grillade revben, majskolvar och sparris, sallad och bea-sås - GOTT! Eller ja, detta är syrrans tallrik, den var finare än min, hahaha ;) Jag äter inte bea-sås ;)
 
 
Okej, en mindre fantastisk bild på oss; jag, svåger-Macke, Mimi och min Macke :) Som vi ser ut..
 
Milton och jag hängde i skönaste solstolarna en stund när det fortfarande var ljust. När det var mörkt hängde han där med mormor och kollade stjärnor. Dusty var såklart med överallt, fina killen.. Bakom oss ser ni den av min mammas dunge, den är himla mysig.
 
 
Okej, tillbaks till listan.
...jag och Milton är lediga hela veckan! Som jag njuter av det!
 
...Milton somnade så tidigt idag. No more midagssovningar. Eller ja, då och då lär han behöva det, men många gånger kommer det skippas sovningen på dagen.
 
Jaha nähä, nu ska jag platta håret och packa väskan inför spa-dagen imorgon. Hoppas allt är väl med er, vi hörs. Kramar

Så skönt!

Eftersom min store lille 2-åring idag inte sovit middag så somnade han redan 19,30 istället för det vanliga 21,30 - kanon! Mer av den varan tack, lite mer normalt att en 2-åring somnar 19,30 va?
Detta gav mig (oss!) tid för annat så jag svirade om och snörade snabbt på träningsskorna för en ordentligt svettig powerwalk med Kent i lurarna. Så befriande och skönt! Med lilla träningskompis (Yda) gillade tempot hon också :)
Nu duschen, vi hörs snart igen. Kram

Njutning

Sensommar från sin bästa sida!! Otroligt skönt i skuggan med bara fötterna i solen. En gammal tidning att läsa. Ett barn som sover. En sambo iväg. En lånad solstol. Gofika och ett glas vatten på en stol intill. Detta är helt underbart!!

Middag

Idag bjuds det på middag hos mina föräldrar, även syrran med sambo kommer - ska bli underbart!!
Killarna kör på jeans och är nu ute med Yda på promenad. Jag kör på tights, svart linne och naturvitt spetslinne över och så syrrans egensydda kavaj (kan man kalla den det Mimi?). Givetvis Triwa-klockan på vänster arm.
Har idag (äntligen!!) köpt en ny fön så håret är endast fönat idag :)
Hej på en stund!

Två av de finaste tjejerna...

...i min värld har hängt med Milton och mig ikväll. Tjejerna tog lite foton, jag tog två suddiga i farten och telefonen har dessutom dött så det får bli ett fotolöst inlägg :)
Tjejerna jag pratar om är min syster och min bästis - Mimi och Anna. Båda två flyttar till Stockholm i månadsskiftet och jag är så galet stolt över båda! Mimi har kommit in på Beckmans kvällskola (designutbildning och det är så stort!) och ska läsa den ett år och sedan öppnar sig nog många dörrar för henne.
Anna är färdig civilekonom och har fått jobb på ett stort företag med huvudkontor i Stockholm.
Inte så konstigt att jag är så stolt va? De är ju hur grymma som helst!
 
Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka det är skitjobbigt. Jag vill ju ha båda nära här hemma och jag är verkligen inte van vid att ha framför allt Mimi nära. Min lilla syster ska ju vara hemma... Detta känns så fruktansvärt jobbigt egentligen och jag är så glad över att jag har massor att göra hela hösten med hemmet, Milton, skola, djuren och så vidare. Så slipper jag kanske behöva tänka på det.. Och så Milton som pratar så mycket om båda två och älskar att hänga med dem, att numera inte få träffa dem alls på länge eller i alla fall lika ofta, det är också lite jobbigt. Eller egentligen skitjobbigt..
 
Älskade finaste tjejerna, ni betyder så mycket för mig, för oss! Massa känslor som väller inom mig och det är lite svårt att styra över det. Jag minns så väl hur jag mådde första gången Anna var utomlands flera månader i sträck, jag rasade i vikt och tyckte det var galet jobbigt. Jag vill inte att det blir så igen! Som sagt, tur att jag har en upptagen höst och har mycket kvalitetstid med dessa två, innan de åker! Som ikväll till exempel, som har varit helt underbar!
 
Godnatt, nu ska jag försöka jobba!

I mammas trädgård

Jo det är väl pappas också, men eftersom mamma är den som påtar i trädgården så är den mest mammas ;)
Milton och jag var dit igår eftermiddag och då passade jag på att fota en liten del av trädgården. Mamma är så duktig!
 
En thuja som stammats upp och under den har plattor lagts. Ett par lyktor och en papegoja ;) hänger från grenarna.  Lägg märke till det rostade lilla bordet till vänster, halvt i bild - det är SÅ fint!!
 
 
En annan del under Thujan där ett par fina lyktor står, som har börjat rosta. Ett caféset gör sig bra här under.
 
 
I det gamla gamla äppelträdet växer en klematis, som nästan helt har tagit över trädet, fantastiskt vackert!
 
 
Röd solhatt eller "Magnus" som den också heter (det heter för övrigt min pappa, lite kul sådär!) i rabatten, alltså de främsta rosa. De höga bakom har jag helt tappat namnet på, men de är så fina! Bakom skymtar man lila bollar - Bolltistel, de är himla häftiga och finns i min rabatt också, hämtade härifrån :)
 
 
Pynt i samma rabatt. Sen kan man ju undra varför jag inte fick med hela på den höga, jaja, det får vara så ;) Det är fint med annat än växter i rabatten.
 
 
Anledningen till vårt besök, älskade D som var själv hemma och behövde få komma ut en sväng. Fina fina fina...
 
 
Milton och jag tog en paus på gräsmattan, ljuvligt och mysigt :) Vi har det bra!
 
 
Hej på er, dags att väcka Milton igen!

Hästhagen

Jag avslutade gårdagen runt 23,00 i hästhagen med att sätta upp staket till hästarna. Och jag började dagen i hagen med att fylla på vatten till hästarna. Eller jag och jag, Milton kan ju allt själv just nu ;) Så han fixade det såklart.
Vi får se vad dagen bjuder på, hoppas ni kockar igång ledig helg sen och har en fin helg framför er, här är vi också lediga tillsammans i helgen!
Kram

Färgklick

En färgklick bland alla grå plattor. Älskar den röda mosaiken, det blev verkligen Så Himla Bra!!

Lugna semester...

Milton leker innanför altandörren, jag sitter och njuter av solen utanför altandörren. Inland hörs en bil, hästarna dom frustar eller barnen som leker på förskolan. Dungen på bilden är den som gränsar av oss från byn åt ena hållet.
Herrejisses vad det är skönt att vara ledig. Tillsammans med Milton. Och vädret är helt perfekt! Nu är det dags att gräva bort nattens sorkabunkar (vad gör man åt dem egentligen??) och plantera en blomma. Kram härifrån!

Godnatt!

Ååååhh nu börjar jag bli trött! Måste sällskapa med min stackars sambo som är "fast" i soffan 10 minuter till då han sitter med babyfoot på fötterna. Det ska visst vara jättebra och kanon att få bort död hud, förhårdningar och så vidare med. 2 timmar har han snart suttit, precis som man ska och om 3-7 dagar börjar huden flagna, spännande ;)
 
Ut med min lilla Yda en snabb sväng nu, sedan borsta tänder och sådär innan vi dyker i säng. Imorgon börjar hösten enligt sambon.. Jakten drar igång, till hans stora lycka. Inte min direkt ;) Många helger uppbokade, en del tidiga morgnar för hans del, en vecka i Norrland.. Usch nej, hade hellre haft honom hemma alltid!
 
Nej dags att runda av, vi hörs imorgon. Kram härifrån!

En påse med godis?

Eller?
 
Nejdå, såklart inte! Fast man skulle nästan kunna tro det :)
Nej det är ju mosaik till mitt betongprojekt. Från en snäll vän i Norrland som skickat det till mig, tack snälla Emmah!! Jag kunde knappt vänta på att få testa. Såhär såg plattan ut nygjuten. Vi får se imorgon om det blir så fint som jag hoppas.
 
Annars så har kvällen mest bestått av att lägga Milton, suck.. Just nu är det lite tråkigt och tar en halv evighet, speciellt när jag lägger honom av någon anledning. Han behöver fortfarande sova middag, men samtidigt blir det tokigt på kvällen, så vi har hamnat i något mellanläge nu. Men äsch, precis som med så mycket annat så kommer väl även detta att vända - vänta ut och ha tålamod - det är det som krävs!
 
Eftermiddagen har jag spenderat tillsammans med en av mina allra finaste vänner och som jag har saknat dig J. Jag hoppas så innerligt att vi ses snart igen, verkligen jättesnart, för det gav mig så mycket energi. Att bara så umgås, sitta och prata om viktiga saker och mindre viktiga saker, att bara på vara, att få dricka en kopp te tillsammans med dig - det är verkligen fina stunder för mig!
 
Nu ska vi försöka krypa till kojs, godnatt på er! Stor kram

1000 Trädgårdar 2012 - bilder!

Och här kommer några bilder från gårdagen. Vi hade dessutom ett ljuvligt väder, vilket verkligen var en bonus!
Här tog vi fikapaus efter första trädgården, redan då var vi hungriga ;) Dessutom hittade vi en helt fantastisk rastplats, någonstans mellan Bromölla och Näsum, vid Ivösjöv - kolla utsikten från vår fikaplats! Här hade vi kunnat stanna länge till!
Den lilla människan i bild är min Mamma ;) Hon var chaufför igår, det tackade vi anda för!
 
 
I en av trädgårdarna gick en bäck mellan boningshus och lada. Där var även denna damm, så vackert!
 
 
Catalpa skulle detta träd kunna heta, jag kommer faktiskt inte ihåg.. Men kolla in bladen, så fina!
 
 
Bry er inte om plaststolarna och sådär här undertill, men kolla in trädkronan - helt tät och sååå vacker!! Kan det vara en Lind kanske?
 
 
Såhär såg kronan ut utifrån.
 
 
Här är i alla fall en brokbladig Asklönn.
 
 
Där var ett fantastiskt häftigt träd - en Hängbok - i första trädgården. Men den glömde jag helt bort att fota, konstigt nog. Det var det häftigaste jag sett och något jag verkligen skulle vilja ha i min trädgård någon gång! Och vill jag ha den så stor och fin så bör jag kanske plantera den snarast möjligt?!
 
Fler bilder kommer kanske, mamma har fler bilder vet jag ;) Kram och godnatt härifrån.

Måndagslista nr 93

Hej fina ni!
Idag är det ju redan ny vecka, herrejisses.. Denna vecka är jag extra glad över att...
 
...Milton och jag är lediga resten av veckan OCH nästa vecka tillsammans, så ljuvligt!
 
...Vi är lediga till helgen tillsammans, hela helgen!
 
...min blogg har blivit så fin! Ett par små justeringar bara, sedan är den helt perfekt! TACK Tilda :)
 
...bilderna sedan gårdagen gick att ladda upp idag. Kommer ett inlägg senare ikväll.
 
...alla stolpar är uppe till hagen, nåväl, några få plaststolpar återstår, men de tar jag imorgon på en kvart. Imorgon ska även isolatorer börja skruvas. På onsdag ska fler isolatorer, tråd och handtag köpas och SEN är den färdig! hästarna de går där och suktar och vet vad som är på gång ;)
 
...jag imorgon ska träffa en av mina bästa vänner. Som jag har längtat!! Har inte träffats på jättemånga veckor av olika anledningar så detta ser jag så mycket fram emot.
 
...vi egentligen har det så himla bra! Ibland är det tight ekonomiskt, ibland tycker vi att tiden inte räcker till, ibland är det för trist att städa. Men alltså egentligen är det ju bagateller! Vi mår bra, har råd att bo så himla bra, ha hästar, barn och studera samtidigt. Vi kan unna oss litegrann och ibland mer och jag är halvvägs igenom utbildningen nu. Vi är friska både människor och djur, Milton är det finaste vi har och vi har varandra - vad mer räknas egentligen?
 
Detta får såklart avsluta min lista. Kram alla fina!

1000 Trädgårdar 2012

Hej på er!
Idag har min mamma, faster, kusin och jag varit på utflykt och spanat in trädgårdar. En gång varje år vid den här tiden hålls något som heter 1000 Trädgårdar där privatpersoner kan åka runt till olika offentliga parker och miljöer, men också till privata villaträdgårdar eller kolonilotter, som är lite utöver det vanliga - jätteroligt!
 
Vi var i 4 olika trädgårdar - Bromölla, Näsum, Oppmanna och Knislinge. Japp vi höll oss kring samma område, det är ju klart enklast eftersom det tar lite tid att köra och hitta rätt också.
Bilder togs också, men de fungerar inte att ladda upp på datorn tyvärr. Jag kollade mest in träd eftersom det är det som vår trädgård allra mest behöver just nu. Men oj så roligt det var att se hur andra har det. Japp, trädgårdsnörd numera ;)
 
Nåväl, lite bilder kommer vare sig är lika nördiga som jag eller inte, bara inte idag.
Vi har i alla fall haft en helt fantastisk dag tillsammans med massor av skratt och härliga samtal. Vi tog dessutom en fikapaus vid Ivösjön som var hel-härligt. Vi satt så mysigt i skuggan med utsikt över sjön. Så ljuvligt!

Ikväll har jag börjat sätta stolpar till ytterligare en hästhage, äntligen ska hästarna få ännu mer utrymme och gräs! Den ska bli klar i veckan förhoppningsvis. Nej inte förhoppningsvis, den SKA bli klar i veckan ;)
Kram på er!

Rött!

När jag cyklade till dagis i eftermiddags kände jag mig väldigt höst-klädd, men fin! Älskade Hunter-stövlar på fötterna och så min fina fina röda skepparkavaj (heter det va?) från Laredoute för många år sedan, alltså jättemånga år sedan. Typ 8 år sedan, hjälp! Fortfarande lika fin!!
Nu strax mot jobb i samma outfit som detta. Kram på er

Ernst x 2

Igår var det ju torsdag, vilket innebär Sommar med Ernst på tv, underbart!! Dagen till ära slog vi på stort och gjorde Ernst-pizza. Ni vet den med päron, chevré, hasselnötter och honung. Spännande smak vill jag lova, men god :)
 
 
Idag är Snöret på dagis. Själv tog jag en liten sovmorgon eftersom jag ska jobba inatt och sedan har jag suttit här och pluggat sedan dess. Nu är det dags för lunch! Kram på er

Nytt utseende!

Som flera kanske redan upptäckt (kusinen i alla fall, tack Sandra för kommentaren!) så har bloggen fått nytt utseende, det är min svägerska som är helgrym på detta och gjort den så fin!! Länk till henne kommer i vänsterspalten inom kort :) Tack snälla Tilda!!

Promenad

Vi var på promenad i förmiddags :) Först gick vi och tittade på flaggorna, Milton är fortfarande helt hooked på flaggor och vindkraftverk.

Sedan hamnade vi intill en hage med hästar. Det var visst jätteroligt och tydligen är det roligare att titta på andras hästar än sina egna - "gräset är alltid grönare på andra sidan" visst? ;)

Tillslut blev det en sväng till lekplatsen, åka rutchkana och gunga stod på schemat.
Vi fick springa hem sen då det började regna som bara den! Nu sover killen och jag ligger nerbäddad i soffan och lyssnar på åskan. Hade detta varit "som förr" så hade jag njutit ordentligt nu av åskan. Men med hästar som av blixtrar kan råka illa ut och en hund som är jätterädd så är det tyvärr inte alls mysigt med åska längre :/
Jaja, kram vänner!

Sommarkvällar alltså...

...vilken grej! Det är ju bara så skönt och helst vill jag aldrig att sådana här kvällar ska ta slut. Milton och jag befann oss utomhus fram tills det var dags för välling och sedan sängen för Snöret, härligt! Först smög jag mig på Milton, som stod och pratade med fåren bakom häcken..
 
 
 
Fina Milton testar steketets hållbarhet ;)
 
 
 
Killen behöver snart klippas igen, hahaha.. Vad är det, en månad sen senast?
 
 
Fina älskade Milton!! Ååååhhh vad du är bäst!
 
 
 
Nu sover killen och vi sitter och ugglar vid vars en dator ;) Hoppas allt är bra med er, vi hörs senare eller imorgon! Kramar

Vår trapp


Sådär ja, då var trappen så gott som färdig. Ett brickbord ska inhandlas, likaså taklampa. Vi ska bestämma oss för vilken färg dörren ska ha och fixa det, i samma färg målas kanske korgstolen som har hamnat här också :) Så länge satte jag vår zinkkruka och min lilla lykta. Fick ju fylla ut med något till dess att brickbord är handlat.
 
 
Tycker det blev himla fint, det ser genast lite mer välkomnande ut. Korgstolen är mina föräldrars gamla stol. Min syster och jag har fått vars en så en av dem hamnade just nu här :)
 
 
Hoppas allt är bra med er. Här vankas jobb för mig igen om ett par timmar. Ha det gott, kram!

Måndagslista nr 92

Hej Fina ni! Sen lista idag. Just nu jobbar jag men tidsinställda inlägg är grejen ;) Idag måndag är jag extra glad över... ...att vi tog tag i projektet Ingången, åh så fint det blev! Idag blev det ju färdigt dessutom (utom dörren)! Kommer bild på det imorgon :) ...att Milton är världens härligaste kille! Det är så roligt att va med honom, prata med honom och bara se på honom!! ...att Marcus är ledig imorgon. Jag gillar lediga dagar tillsammans! ...att min syster bjöd hem mig på fila ikväll innan jobbet, dö-mysigt och hon är bara bäst och gör mig glad! ...min nya dörrstopp, egen design ;) Dö-fiffig, men kanske inte det snyggaste betong-alster jag har gjort ;) Se bild! Godnatt på er :)

by Epidemi

I senaste numret av Hus&Hem fann jag denna underbara värmeljusstake i betong. Företaget som tillverkat den är Epidemi - en eller ett par sådana skulle jag vilka ha, herrejisses vad fina!

Uteprojekt x 2

Idag vaknade jag på ett betydligt bättre humör, kan det ha varit den där sovmorgonen måhända? ;)
Nåväl, ganska direkt efter frukost drog jag igång med ett projekt som jag har tänkt på ända sedan vi flyttade hit då för drygt ett år sedan - att måla furu-festen här vid ytterdörren. Hade dessutom vit fasadfärg hemma så det var ju bara att dra igång.
Såhär såg det ut innan...
 
 
 
 
Furu furu furu....
 
...och så även på denna sida...
 
 
...och senare ikväll såg det ut såhär! Räckets insida är målat tre gånger, likaså väggen runt ytterdörren.
Taket ska målas 1,5 gång till.
 
 
Dörren ska också få färg i dagarna :)
 
 
Räcket blev så himla fint!
 
 
 
Ursäkta den absolut superdåliga kvaliteten, iPhonebilder, suck alltså.. Att jag aldrig lär mig att plocka fram kameran..
Senare efter detta ikväll så for jag ut i garaget och gjöt fem betongplattor! Det gick av bara farten och jag var klar på fem röda, kändes det som ;)
Skönt att ha fått en del gjort, jag mår så mycket bättre då. Dessutom har Armani blivit riden både igår och idag, inte av mig men ändå, och det känns extra gott i samvetet.
Nu ska jag och mitt goa samvete gå och sova strax, lite mer OS bara!
Godnatt fina ni! Stor kram

Godmorgon

Eller nja, har varit uppe i en timme efter att jag tog en ordentlig sovmorgon då jag sovit oroligt inatt och hade enormt svårt att somna. Nu är det dags att dra igång med dagens projekt, mer om det sen! Denna söta krona fick jag härom dagen av barndomsvänner, så söt! Jag har aldrig ägt en krona, konstigt nog med tanke på att jag tycker de är så fina, så det var en uppskattad present! Hoppas allt år väl med er. Vi hörs senare, kram

Bäst idag!

Denna dag har varit sådär, faktiskt. Jag har inte alls varit på något bra humör. Över huvud taget. Dock har Milton varit det tack och lov, och det har vägt upp big time!! Ikväll gick Milton, Yda och jag på promenad och gick förbi min gamla skola. Helt ny är skolgården. Eller ja den ser inte ut som på min tid längre ;) Bland annat har ju dessa underbara gungorna tillkommit - en sådan skulle man haft hemma! Vi hade en underbar stund tillsammans och njöt i fulla drag. Vissa stunder är bättre än andra och denna var bäst idag! Älskade älskade Milton. Den finaste jag vet!!

Strandklänning

Igår när vi var på stranden hade jag på mig en ny klänning från Vila. Köptes på Jansens förra veckan på rean - 130 kronor, som hittat! Mönstret är så fint och spetsen i ryggen likaså :) Hoppas ni får en dag, kramar

Det tar sig!

Det tar sig med platt-gjutandet, 30 stycken klara och fler kommer det ju bli, är skitnöjd med form och storlek men oj vilket jobb det ändå är! Tur det är så roligt som det är att gjuta :) Ikväll blir det tidigt i säng, vi är trötta här hemma idag. Kram på er

Lediga dagar..

Milton tyckte inte att jag kunde skynda mig tillräckligt med att packa grejerna, utan tog helt sonika slag i saken och satte sig i förarsätet och kände sig redo för stranden ;)
 
 
 
Vi körde iväg för att hämta mormor - höjdpunkten idag då Milton inte pratade om annat än att mormor skulle leka i vattnet, söta barn.. Sedan körde vi tre mot stranden och hade en helt underbar eftermiddag tillsammans!
Väl hemma ikväll beställde vi kinamat och åt utomhus på trädäcket, killarna och jag :)
 
Marcus har ju börjat jobba nu igen, men jag och Milton är lediga mycket just nu tillsammans, vilket är så underbart! Fortsätter vädret såhär så har vi många fler strandendagar att njuta av och det känns bra. Hoppas det fina vädret håller sig till andras lediga dagar också, det kan vi behöva denna sommar för inte har vi varit direkt bortskämda med sommarvärme i år..
Nu ska vi dra igång Sommar med Ernst via tv4/play då vi missade det igår. Barfota är vi såklart, här hemma i soffan, det ska man ju vara när man tittar på Ernst ;)
Kram på er!

Lugn och ro?!

Milton sover men ska snart upp. Själv försöker jag njuta av lugnet, men det är bra svårt med en katt som gosar gosar gosar heeeela tiden ;)

Vid havet!

Igår eftermiddag fot vi till svärföräldrarnas husvagn och umgicks med dem och Miltons yngsta moster :) Vi bjöds på middag och gick Bingo-runda och först framåt kvällen gick vi de få meterna ner till havet. Milton älskade det och sprang där vid strandkanten för sig själv. Han är rätt försiktig så han håller sig helst i pölarna och inte i det stora vattnet ;)

Gratulation & Provocering

Ett nattligt tidsinställt inlägg härifrån ;) Först vill jag ÖSA beröm över Sara Algotsson Ostholt och hennes Wega - silver i fälttävlan, OS, är inte illa och något att skryta med!! Villa ryttare vi har och vad roligt det är att fler får upp ögonen för ridsport och vilken grym sport det faktiskt är, vare sig det gäller trav, dressyr, fälttävlan, körning, galopp, distansritt, western, banhoppning och så vidare. Dock är det provocerande. Riktigt provocerande att folk i allmänhet verkar tycka att ridsport inte är en sport, hur kan det komma sig? Det finns nog inte många sporter där du sliter så hårt för att nå framgång. Du praktiskt taget bor i stallet; hästen ska ut till hagen, sedan ska de såklart in igen. De ska ha mat flera gånger om dagen, typ 4 gånger i alla fall. Hästen ska motioneras i princip varje dag med allt som det för med sig; göra iordning hästen innan ridpasset (rykta, kolla igenom, kratsa hovar, sadla, tränsa, benskydd på etc). Sedan tar ett pass allt från 30 minuter till flera timmar.ska du sedan iväg på träningar och ofta ar du inte det hemma, får du räkna med restid dit och hem. Och lastning av häst och utrustning i hästtransporten. Sedan ska hästen göras vid efteråt (av med utrustning, rykta, kratsa hovar, kolla över etc). Sedan ska hagar skötas, lagas vid behov, vatten ska finnas åt hästarna. Stallet ska skötas; boxar mockas, vatten in i boxarna, krubbor och hinkar rengöras. För att inte tala om utrustningen; även den måste skötas om. Rengöring, putsning, tvättning - you name it! Detta är ändå bara den vardagliga biten av livet med hästar för människan. Det tillkommer mååååånga olika saker till, vi kan ta det en annan gång om ni vill? Dessutom är detta ett jobb alla dagar om året, med hästar är du faktiskt aldrig ledig utan det kräver sin man (eller i detta fall oftast sin kvinna). Att kalla detta en kvinnosport, eller ingen sport alls, bygger på okunskap helt enkelt. Okunskap och tunnelseende. Varför skulle detta vara mindre sport än fotboll, friidrott, gymnastik eller segling? Det finns ju många olika typer av sport. Ni som aldrig testat på att rida borde ge det en timme av ert liv och se hur era muskler reagerar på det - återkom gärna sen! Än en gång stort grattis till Sara och Wega som gjorde en hjälteinsats på banorna! OS-medalj hörreni, det är ju skitroligt oavsett sport!

RSS 2.0