Sista oktober

Tänk ändå vad hösten bara har rusat fram hittills - det har gått så galet fort och det känns som att de första tycker det. Vips så är detta året slut och tänk vad nära jul det är nu! Om en månad är det första advent och alla vet vi ju hur fort december ändå går alltid :)
Igår, idag och imorgon får jag massor gjort med företaget. Det är givetvis jätteskönt att få undan, men jag känner allt att Milton blir lite lidande som måste vara hemma med mig... Det är inte bara fördelar med att ha höstlov.
Om en stund ska jag fixa en grej i stan, Milton och hans mormor hänger med och gör stan så länge - toppen!
Dags att rusa, vi hörs senare. Kram!!

Hej i kvällen!!

Hej på er!
Sitter och lyssnar på en podcast (<--- min nya grej!), sorterar företagspapper och sätter in i pärm - skönt att få lite ordning.
Igår var jag som sagt i Malmö på ett möte. Mest spenderades dagen på tåg, med tanke på alla förseningar. När jag väl kom hem, hade varit ute lite snabbt med hundarna och sedan slängt mig på soffan så tänkte jag på det med kontraster: dagen hade spenderats i klackar i en "storstad" (ja men ellerhur? I jämförelse med vad jag är van vid iaf.) och nu låg jag på soffan med en hund och en katt som sällskap och en hund liggande på golvet. Milton och Marcus fortfarande iväg och då kom jag fram till att jag var så värd att ligga där den där kvarten. Och just att ligga sådär rakt upp och ner med mina numer tre småglin, skulle kunna vara bland det bästa jag vet. Kontraster i livet, det är ändå underbart!


Någon ville veta mer om mitt företag. Det kommer, men just nu är det mycket som jag måste få rätt på först.
Nu snart sängen, stor varm kram till er!

Måndagslista nr 156

Hej på onsdagen! Japp en sen Måndagslista tänkte jag bjuda på och idag är jag extra glad över att...

...det var storm i måndags, fantastiskt mysigt och jodå, vi lantisar drabbades av strömavbrott under måndagskvällen och fram till en tidig tisdagsmorgon.

...Milton och jag håller lite lov denna vecka. Inte för att jag egentligen hade förväntat mig, men det fick bli så och än så länge har det bara fungerat jättebra.

...Milton igår fick spendera nästan hela dagen med sin fasters sambo och så med fastern efter hennes jobb dårå. De hade haft en toppendag och jag är SÅ tacksam över att de ville låna Milton under dagen!!

...jag kunde ta mig till Malmö igår, trots tågförseningar. Fel dag att kollektiva, efter storm och sådär, men det gick och mötet genomfördes!

...det ser ut att bli en fin dag idag. En del av dagen ska spenderas utomhus tror jag, men först lite jobb och frukost för vår del :)

...jag är egen företagare. Hur spännande som helst!! Denna vecka börjar det så smått på riktigt och jag är egentligen ganska nervös......!

Sådär ja, dags att sätta fart.
Stor kram vänner!

Malvan

Lilla Malvan fick agera framför kameran idag, Marcus kollega passerade vår hästhage, stannade till och knäppte några foton. Malva är ett tacksamt fotoobjekt som gör sig så galet bra framför kameran, Armani är inte riktigt där på samma vis.
Kolla bara in denna lilla tjej. Vilken snygg shettis jag har!!!



Godnatt på er!

Kung Katt

Vilse är så häftig, precis som många andra katter. Svassar runt här hemma och myser mest hela tiden. Går in och ut som han vill, får maten serverad och mår allmänt gott tror jag :)
Och ofta, flera gånger varje dag, kommer han och hoppar upp i knät, spinner och lägger sig till rätta. Myskatten, aldrig har jag mött och sen kelig katt.
Idag hittade jag honom här dock. Ett fint stilleben i hallen helt enkelt :)

Kram på er!

Att jobba hemifrån

Det har verkligen sina för- och nackdelar. Jag älskar det förvisso, men just nu jobbar jag hela tiden känns det som, såklart. Jag är ju helt grön på allt som har med företagande att göra - bara det ger mig ett heltidsjobb ;) Men vad roligt det är, jätteroligt och sjukt lärorikt!
Annars har dagen mest spenderats med Milton. Ett par telefonsamtal har jag fått uträtta, ett besök på banken med Milton vid deras lego-bord och så ett besök hos syrran, där Milton gick bananas över hennes söte lille kattunge, Giggs är helskön och Milton älskade henne, såklart!
Nu sover Milton och jag jobbar fortfarande, eller igen kanske ska sägas. Dricker te, njuter av lugnet och av tre sovande kompisar i närheten. Milton sover och Marcus tränar.
 
Dags att fortsätta, återkommer!
 
Kram

Mitt i allt annat...

...så var det igår dags för ridning för Milton. Det är bara roligare och roligare, även om jag igår var mentalt trött och tålamodet inte var på topp, så är det roligt att se Milton där på hästryggen, nu rider han till och med lite själv, hur häftigt som helst och hästarna är verkligen fantastiska!!
Milton har kommit på att hästarna luktar gott och stoppar ofta näsan ner i en lurvig shettispäls, jag känner igen det där, den där känslan av varm och god hästdoft, mmmmm...
Att lägga en kind mot en jämnstor kompis är bland det mest rogivande i världen, det tycker nog både Milton och jag. Kompisen verkar inte misstycka det minsta, det gör inte mina kompisar här ute i vårt stall heller.
 
 
Kram på er!

Min egen!!

Japp, nu är det nästan helt klart. Egen företagare, det är jag det! Igår kväll och hela dagen idag, med undantag för Miltons ridlektion och lite så, så har jag suttit och jobbat med detta och nu ska nog snart det mesta vara färdigt - äntligen!!
 
Jag lovar att berätta mer, om någon är intresserad! När allt är hundra procent klart, så lovar jag att berätta mer, detta är spännande och lite galet egentligen ;)
 
Kram och godnatt!

Måndagslista nr 155

Hej på er!
 
Äntligen en ny vecka, förra veckan vara jag lite låg, men har förhoppningar om att denna vecka är på gång att bli bättre, pepp pepp!! Därför är jag extra glad över att...
 
...jag har en fin vän, vi pratade en timme i telefon med varandra ikväll och vi behövde det båda två.
 
...det är en ny vecka. Förra veckan innehöll alldeles för mycket skit, punkt.
 
...Min Vilse är hemma. Tänk, för ett år sedan gjorde jag allt som stod i min makt, för att få hem min kompis, som då varit försvunnen allt för länge, sedan den 5 oktober. Det dröjde ytterligare lång tid. Inte förrän den 25 november kom han hem igen, något jag aldrig trodde för ett år sedan. Sedan dess har han hållit sig hemma och jag är så galet tacksam över det! I morse vaknade jag av att jag skedade med Yda och med Vilse, herrejisses vad mysigt! Det kan inte bli mycket bättre än så.
 
...Miltons dagisfoto kom idag, jag lovar att visa er fotot imorgon, för er som inte sett. Han är så fin, min pojke. Tänk att han är så bra, fulländad, underbar, social, fin, tuff och bäst helt enkelt.
 
...vi har en kamin, hahaha.. Vet inte hur många gånger jag har hissat det och faktiskt gör varje dag. Förstår inte hur jag har kunnat leva mina första 24 år utan kamin?! Nu hade jag inte klarat av en dag och längtar hela sommaren efter kallare väder och mörka kvällar, bara för att jag ska få elda i kaminen ;)
 
...vi fick saker gjorda i lördags, hur skönt är inte det då, att kunna bocka av saker på att-göra-listan?
 
Kram på er och godnatt, nu ska jag snart sova!

Saker som gör mig tillfreds

Just nu lever jag med en inre stress som får mig att inte alls må sådär superbra, som jag är van vid att göra. Allt handlar om jobb och det suger, bokstavligt talat. Idag ska jag dock på ett möte och det ska bli intressant!
 
Men i helgen har vi fått en hel del gjort, i lördags i alla fall, äntligen! Gräsmattan rensandes på hundskit (örk...) och högtryckstvätten åkte fram - en matta och alla utemöbler skulle rengöras.
Ja och så Milton då tydligen, hahahaha... Så roligt vi hade, alla tre!!
 
 
Men innan vi drog igång var det så mycket frost, så himla vackert, jag älskar frost!
 
 
På morgnarna är Milton och jag oftast själva hemma och hästarna ska ut. I fredags var inget undantag och Milton ville följa med mig. Det är lite olika det där, ibland vill han sitta kvar inne och titta på film, köra med tåg eller sådär, men ofta vill han följa med.
Idag var inte riktigt som vanligt, för han var övertygad om att han kunde gå ut med Armani själv, vilken kille va? Så stor han har blivit... Och kan han gå med hästarna själv på ridskolan så kan han väl gå här hemma, eller? Han fick såklart prova, Armani är världens bästa och jag gick strax bredvid med stränga order om att INTE röra Armani, haha...
Och det gick ju hur bra som helst!! Vilka killar va! Armani är så himla bra....
 
 
Det är just sådana här saker som gör mig tillfreds, som får mig att må lite extra bra, mitt i allt kaos nu. Få undan lite jobb hemma som måste göras, umgås med familjen, ha djuren nära... Ibland mår man bara sådär extra bra, i lördags var en sådan dag. Och där i fredags morse, vid hästutsläppet.
 
Kram på er

Världens bästa!

Älskade världens bästa Milton. Stora lilla snöret som gör mig varm i hela kroppen alltid. Oj vad du är älskad!!



Måndagslista nr 154

Men hej på er!
Förlåt för en fördröjd lista. Som oftast, suck ;)
Men denna vecka är jag extra glad över att...
 
...det är en fin höst, nya blommor på trappen, hörligt väder, massor av löv! Jag älskar hösten!!
 
...det är ytterligare en vecka närmare jaktens uppehåll, hahaha.. Jakten är verkligen inte mitt största intresse och hade gärna klarat mig utan det intresset hos Marcus.
 
...jag har en ruskigt grym medryttare som fixar och grejar, rider och pysslar - jag är bortskämd!!
 
...Alba fortfarande är frisk, hahaha.. Hon har varit mycket sjuk, den där lille valpen, men nu hoppas vi på att det är över och förbi. Nu ska hon bara bli lite... Vettig(?!) i övrigt också.
 
...lilla hallen är klar, så jädrans fint. Får se när vi orkar ge oss på nästa projekt. Vi borde dra igång snart, nu ska vi bara finna orken och tiden.
 
 
Det får räcka för idag, kram på er!

För ett år sedan och känslan av en riktigt bra barndomsvän

För ett år sedan, den femte oktober, försvann vår Vilse. Kommer ni ihåg? Aldrig någonsin har jag kännt mig så förtvivlad och hjälplös faktiskt. Än idag spekulerar jag i vad som egentligen hände och vad han var med om då, de där 2,5 månaderna. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom; polisanmälde, knackade dörr, lade lappor i brevlådor och satte upp lappar i affärerna i byn, frågade runt, slängde ut efterlysningar på både Blocket och Facebook-sidor. Men inte ett ljud och jag trodde det var helt kört...
Men så tidigt på morgonen, den 25 november, for Marcus upp till mig på övervåningen då jag hade sovmorgonen den dagen och nästan skrek till mig "Vilse är hemma!!!" och jag minns att det enda jag tänkte "Skämtar han med mig nu så har jag ihjäl honom", haha.. Men det var såklart inget dåligt skämt, min Vilse var hemma.
När katten kom uppspringande, skrikande, till mig på ovanvåningen så vek sig mina ben och jag började tokgråta av glädje. Och just precis då behövdes verkligen glädje. Dagen efter skulle vår Dusty få somna in, undrar om det ar det Vilse kände på sig, det var dags att komma hem nu.
 
 
För en stund sedan kröp Milton upp till Vilse i fåtöljen, för att klappa på sin katt. Det är ofta så, Milton väljer Vilse framför alla andra djur här hemma. Jag frågade honom och han tyckte om Vilse och fick som svar:
Mmmmmm det gör jag. Jättemycket mamma.
Just ett sådant svar får mig att bli helt lycklig och varm i skälen.
När jag var i Miltons ålder hade jag en katt som hette Sylten (japp, han hette så, hahaha..) som jag tror betydde lika mycket för mig som Vilse gör för Milton. En fantastisk katt som hängde med mig på det mesta, en så fin vän och lekkamrat, som kom när jag ropade och valde mig framför andra. Jag vill och önskar att Milton ska få uppleva samma kärlek till ett djur och som dessutom är ömsesidig. Det är väl sann vänskap om något.
 
Kram på er!

Gårkvällen!

Igår kväll åt jag sushi och drack vin hos min syster, spelade kort, umgick och hade kul innan utgång, som även den var kul!
Om jag kände mig fräsch och ganska snygg igår kväll, är det precis raka motsatsen idag, örk...
Fast äh, jag lever på att det ändå var värt det, haha! Såhär fina var vi igår kväll, jag och min älskade syster!


Nu, en mycket välbehövlig promenad med samma tjej som ovan :)
Kram på er!

Min lilla Yda

Igår för sex år sedan föddes en hund som gjort jorden till en lite finare plats och mitt hjärta bultar lite extra för just henne. Min Yda. Redan sex år!

Alla borde få chansen att ha en hund som Yda, hon är verkligen fulländad, komplett, bäst, min "once in a lifetime".
Aldrig trodde jag väl att jag då, för sex år sedan, skulle köpa mig (eller ja Marcus egentligen, men hon blev ju fort min ;) ) en liten blandrastik som inte blev större än en känga ungefär. Aldrig trodde jag heller att denna lilla loppa skulle komma att betyda så mycket för mig och för många andra.
Det är så lätt att ta Yda för givet, hon bara finns och följer oss vart vi än går, hon lyssnar blint på mig och är den mest lojala individ som finns. Men ofta stannar jag upp, tittar på detta ljusa lilla knyte som har kommit att bli min allra bästa vän. Då inser jag vad bra hon är, hur grymt duktig hon är och så funderar jag på hur just vi lyckades få en hund som henne. Hur tacksam jag är över min Yda och jag kan inte för mitt liv föreställa mig ett liv utan henne.


Älskade Yda, grattis på födelsedagen såhär dagen efter. Och framför allt, grattis till oss som fått vara din familj under snart sex års tid <3

Update

Har varit några dagar med mycket upp och ännu mer ner, humöret är inte på topp och jag återkommer med bättre humör imorgon förhoppningsvis, det är ju trots allt fredag ;)
 
Kram på er!

Måndagslista nr 153

Hej vänner!
Idag är det ju måndag igen, Måndagslista står på agendan :) Idag är jag lite extra glad över...
 
...att jag ändå har ganska stor möjighet att vabba, tänk vilken lyx många gånger! Dessutom är ju vädret fantastiskt, jag gick i tunn långärmad med trekvartsärm och svettades på vår raska barnvagnspromenad, hur härligt är inte det då, såhär i oktober och allt? Vackert så det förslår ute, med alla höstens färger, I love it!
 
...Milton verkar mycket mycket piggare! Att ta tempen är ungefär det roligaste som finns så vi har stenkoll på hur det står till med febern i Miltons kropp, haha..
 
...Marcus ska vabba imorgon. Själv ska jag på möte och det ska bli skönt att komma hemifrån, om inte annat. Dessutom får vi lite tid tillsammans på dagen, då jag kommer vara hemma och jobba lite också.
 
...jag ska försöka åka till Stockholm denna eller nästa vecka, woohooo! Hur kul är inte det då? Hälsa på Anna och lite andra vänner, det ser jag fram emot, massor!!
 
...jag har köpt fina vita ljung, som ska planteras i krukorna på trappan, äntligen hittade jag vita! Det passar bäst till vår röda fasad. Annars gillar jag den klassiska rosa/lila ljungen också, men till falurött gör sig vitt bäst :)
 
...lilla hallen är färdig. Gud så fint det blev!! Så ljust och fräscht, vilket lyft liksom :)
 
 
Nu måste jag kila, Milton och jag ska hänga upp tvätt och sedan ska vi hämta min pappa. Kram på er!

VAB med febrig tråring

Snöret är sjuk idag, första VAB-dagen denna höst. Vaknade sent igår kväll och hade hög feber och nu på morgonen har han fortfarande feber. Nu ligger han nerbäddad under en filt med sin snuttis i soffan och tittar på barnprogram, himla mysigt egentligen!
Jag springer runt och hämtar det han vill ha, mest dricka just nu då. Man ska bli uppassad och bortskämd när man är sjuk, har jag hört. Så hade jag det som barn i alla fall. Och så får man äta nästan vad man vill.
Och som sagt, himla mysigt med en liten kille som för en gångs skull är lugn, njuter och myser i soffan ;) Inte för att det på något vis är kul att han har feber, såklart, men man får ju försöka se det positiva i det hela.
 
Nu vill visst prinsen ha ett glas vatten, mamma fixar!
Kram på er!

Ännu mer hall

Japp, mycket piff har det blivit dessa dagar :) Äntligen har jag ett par riktigt bra "piff-ytor" som får vara ifred ;)
Soffbordet agerar mest lekbord och köksbordet är skönast att ha något som enkelt och lätt flyttad på när vi ska äta.
I stora hallen har en nätt liten möbel fått ta plats, nedanför min älskade Yda-tavla som min syster har ritat. På möbeln står nu en kruka med en Corokia/Sicksackbuske i. Underbart vacker, skir och sådär ljuv som bara en Corokia kan vara.

På hyllan under ligger min gamla klarinettväska. Klarinetten agerar ljusstake i lilla hallen, men väskan är nästan precis lika fin!

Nu ska vi strax iväg på middag hos svärföräldrarna. Inväntar sambon med jaktvänner som också ska följa med.
Kram på er!


Lilla hallen är färdig!

Hej på er!
Nu är lilla hallen helt färdig, den där känslan alltså. När ett projekt är slutfört, aaaaahh. Då mår man lite extra bra :)
Tak och väggpanel är målade, lite ommöblering och så ny taklampa och så fick vi en helt ny hall.


Vid lunch idag var Milton och jag utomhus. Vi gav hästarna lunch och fyllde sedan på nytt vatten åt dem. Och till vår stora glädje hittade vi ungefär tusen kastanjer, åååååhh vad de är fina!! Jag lät Milton få de flesta såklart, men tog ett gäng själv också ;)
De fick pryda fönsterbrädan i den nu omgjorda hallen.

Nu ska jag snart iväg och det ska bli såååå skönt! Bara jag ska åka hem till bästa kompisarna och äta mat, dricka ett par glas vin och bara njuuuuuta, aaaaah!

Kram på er, måste kila!


Nu är det höst!

Och inneprojekten börjar igen, äntligen!
Lilla hallen ska få lite kärlek; först ommålning, sedan ska ett annat sidebord flytta in och ny taklampa upp. Kommer bli så fint när det är klart :)
Nu är där, som synes, målat bara en gång och tre gånger återstår. Det s.k.a vara färdigt till fredag, för då kommer folk hit. Det är bra med deadlines, det tvingar oss att jobba på ;)
 
 
Nästa målarprojekt är trapphuset upp, som ni ser en liten skymt av här. Det gäller att ta det lite i etapper..
Dags att kila, ha en fin dag, stor kram!
RSS 2.0