Milton 9 månader!

Jag kan inte förstå var tiden har tagit vägen - vår fina Milton blir 9 månader idag! För exakt 9 månader sedan befann vi oss nu uppe på BB och tittade på vår bebis mest hela tiden och undrade nog lite vad som komma skall och hur detta skulle gå, helt gröna på bebis-området.
Och vilken resa även innan han föddes, såhär såg jag ut i vecka 20, när jag berättade för folk att jag var gravid. Redan då syntes det ju faktiskt lite, men folk tänkte nog inte på det eftersom de inget visste ;)





Sista veckan innan Milton föddes såg jag ut såhär, fniss! Vilken kalaskula va? Kan sakna min mage ibland, sparkarna, när bebis hickade där inne och bara storleken - magen är jättefin och något jag alltid var väldigt stolt över.





Nu ser stora killen ut såhär som ni redan vet, fniss! En go och glad kille har vi mestadels av tiden och fullt nöjd med livet. Fotot tog jag igår när han fortfarande var 8 månader, hahaha.. Men nästan 9 månader i alla fall =) Jag diskar och Milton leker på golvet, han är fantastiskt duktig på att sysselsätta sig själv när jag grejar. Och även om han är lite mer rörlig nu för tiden så är han fortfarande "satt barn sitter", vilket är behändigt när jag grejar med saker runt omkring honom =)





Milton och jag har firat dagen med ett besök på stan och lite ärende där nere och så favoriten - MAXI. Ja, Miltons favorit framför allt, även om jag inte har något emot att handla heller. Han somnade en liten sväng på väg hem sedan, såklart. Mycket intryck är det för en liten kille ;)
Nu sover mitt hjärta, stora hjärtat tränar och jag myser med min fina vovva i soffan med en liten chokladmousse och till det ananas och hallon och givetvis en stor mugg te - mums!!

Ha en härlig kväll, kramar!

Måndagslista nr 21

Hej på er och hej måndag! Ny vecka - redan. Veckorna bara rusar iväg, på gott och ont.
Måndag ja och dags för ny måndagslista =)

Idag, måndag, är jag glad över...

...att Milton blir 9 månader idag, stora fina killen!

...att min sambo är ledig mycket denna vecka. Eller ja, lite mer än vad han skulle varit i alla fall ;)

...att lägenheten är såld!

...att svärmors operation gick bra i fredags!

...att pappa och jag hade en jättemysig och KALL hundpromenad igår =)

...att det snart är vår, ska bli himla härligt!!

...att Milton är en himla rolig unge och jag kan inte med ord förklara hur mycket jag älskar honom =)


Nu är han på gång att vakna så jag tänkte avsluta här så jag är beredd att ta upp honom när han vaknat ordentligt ;) Nu ser vi fram emot denna vecka, ha det härligt - kram från mig!

Hon är visst lite fjusen!

Ja, hörreni. Vilket tråkigt väder vi har haft idag och fy fasen vad jag har frusit!! Jag är verkligen jättefrusen av mig och idag kändes det. Jag hatar att vara varm, är verkligen ingen värme-fantast så som många andra. Tycker det är skönt att frysa lite och mår nog bäst då tror jag. Men inte när det är 2 minusgrader och blåser isande vindar ända in i skelettet. Nej tack säger jag då!

Extra påtagligt var det i eftermiddags när pappa och jag var iväg. Först var vi ute på en så mysig hundpromenad utanför Kristianstad. Jag njöt och hundarna älskade det! Bland annat var vi ute och gick på isen på Hammarsjön (tror jag att det var, hahahaha!) och det blåste kallt, men var så vacker - och vilken is dessutom, skithäftigt!
Sedan åkte vi iväg på ett annat ärende och om jag frös innan så var det ingenting jämförelsemed nu, GALET KALLT!!!

Sedan var det hästar som skulle få komma in och nattas = ännu mer utevistelse för min del. När vi väl kom hem till lägenheten så är balkongdörren öppen, hahaha.. Mitt fel för jag glömde stänga den när vi åkte hemifrån i middags. Ja, här var kallt. Nu sitter jag här under en filt och gör ALLT som går för att få upp värmen, som inte infunnit sig i min kropp än. Den behöver inte infinna sig helt, men lite mer än detta i alla fall ;)

Nu ska jag snart gå ut (igen....!). Yda måste ut på sista svängen innan det är dags. Undra om jag kan tvinga min sambo att hoppa i säng först, lägga sig på min sänghalva och när jag kommer in så kan jag hoppa ner i min sänghalva, han kan hoppa ner i sin och så är ju min färdiguppvärmd åt mig - hade varit jätteskönt, men säkert inget populärt! Men att få honom att gå ut med älskade Yda nu, när det tror jag inte. Kvällarna är oftast mina. Men men, så länge jag slipper promenader på morgnarna =)s

Hoppas helgen har varit bra. Sov gott, kram på er!

Övningsgår?! Nej inte riktigt än, men det ...

img_4897 (MMS)

Övningsgår?! Nej inte riktigt än, men det har verkligen hänt massor de sista dagarna!!

Städ och promenad!

Lägenheten är nu såld, känns så skönt! Köparen kommer hit imorgon och skriver papper och tittar lite - jätteskönt!! Nu under förmiddagen har jag städat lite och plockat iordning en del, skönt att ha det gjort såhär en lördag. Nu ska man bara lyckas hålla det iordning tills ikväll, för det är ju framför allt då det är skönt att ha det iordning ;)

Jag är galet sugen på en promenad, en sak som slog mig nu är att jag måste ringa J omedelbart!! Vi pratade igår om att vi skulle promenera så promenad it is i eftermiddag - ska bli så skönt =) Behöver det eftersom jag inte var allt för nyttig igår kväll, hahaha.. Hej chipspåse, usch och fy vad äckligt det var egentligen, eller nej det var det inte, men inte nyttigt direkt. Idag ska det förbrännas :P


Nu ska jag gå och göra vid mig det sista så jag är redo när mitt Sötsnöre vaknar. Kalle jobbar ju tyvärr. Så det blir pappa-fritt för Milton i eftermiddag. De får umgås senare idag. Hoppas lördagen är till belåtenhet. Kram på er!

Vardaglig vardag

Hej på er! Full fart mot helgen idag =) Kalle jobbar helgen i alla fall, men det är ändå kortare arbetsdagar och det är skönt. Jag var sugen på att åka till stan idag, men nä jag hoppas nog faktiskt över det. Milton hade svårt för att somna om inatt och även svårt att komma till ro nu på förmiddagen. Så vi håller lugnt. Tar en sväng till Vinslöv i eftermiddag och hälsar på mina föräldrar och gör hästarna =)
Annars då? Idag ahr jag inte allt för mycket att delge er känner jag, haha.. har ägnat en del av morgonen/förmiddagen till att diska undan, sätta in redan diskad disk och betalat räkningar = helt vanlig vardag alltså.

Igår hade jag förresten en jättehärlig ridtur med vänner, hoppas vi snart gör om det! Skulle vilja hinna rida idag. Och hinna gör jag väl, det är en fråga om barnvakt snarare.. Nej, får väl ta det imorgon istället så får hästarna pausa idag. Hoppas allt är bra med er! Och ni som slängde iväg en kommentar i gårdagens inlägg, det värmde riktigt ordentligt och jag blev väldigt glad över dem!

Nu ska jag fortsätta min mycket vardagliga dag ;) Ha en härlig fredag, kramar!

Det viktigaste i mitt liv!


Det är helt fantastiskt vad en människa kan förrändra ens liv. Totalt kasta omkull allt det gamla och skapa något nytt. Jag är gamla Fanny fortfarande, älskar att rida, träffa tjejerna och ta ett glas vin en fredagkväll, vara på fest och dansa och ha roligt. Men nu finns det något som är så mycket viktigare och som jag alltid längtar hem till och vill vara hos. Många säger att man blir mer och mer redo för att återgå till gamla livet, de är inställda på att börja jobba igen och tycker det känns okej, tycker det är hur skönt som helst att komma hemifrån etc.
Det kunde jag säga de första månaderna när Milton skrek så mycket och krävde mycket av oss. Men nu förstår jag inte ens hur jag ska kunna jobba i sommar, börja lämna min fina pojke på dagis till hösten etc. Jag blir mindre och mindre redo för det hela tiden känns det som.



Fotot ovanför togs midsommarafton när Milton var nästan en månad gammal, lilla pojken! Han drog fortfarande storlek 56 i kläder och var verkligen liten, även om han var stor jämförelsevis med många andra bebisar =)
Jag tycker så mycket om det här fotot, vet egentligen inte varför, men det är fint på något sätt och precis som alla foton där Milton och jag är tillsammans så betyder det mycket och gör mig varm i kroppen.

Milton sover, disken är gjord, frukosten är nere. Nu är det slappetid för mig på soffan och efter lunch kör vi till Vinslöv en sväng. Kram på er, ha en underbar dag!

Solsken =)

Skrev på facebook innan idag att jag tittade på Mysteriet på Greveholm och längtade lite till julen redan ;9 det gör jag också, älskar julen och tycker det är en fantastisk familjehögtid och det mysigaste som finns.
Samtidigt längtar jag som en tok till lite varmare väder och efter våren. Alla årstider har sin charm, så är det och det är väl tur det =)
Jag är givetvis inte ensam om att längta efter våren ;) Vår lilla yda är en frusen liten loppa som gärna lapar sol dagarna igenom. Vi var ute på en kort sväng, Milton på armen och så Yda på marken, jätteskönt i solen och lite småkallt. Direkt när vi kom in så hoppade Yda upp på soffans armstöd där det är stor chans för sol ofta, vilket damen uppskattar massor ;)




 

 


Idag har vi en lugn och skön hemma-dag, Milton, Yda och jag. Pappan i huset jobbar och ska sedan träna fotboll. Jag är dessutom lite strandsatt då han tog bilen till jobbet. Skönt på ett sätt att inte direkt känna några måsten utan vi kan bara vara hemma och ta hand om varandra.
Milton har verkligen blivit rörlig de sista dagarna! Trodde faktiskt att han skulle bli som jag var när jag var liten - sittande på en plats till den dag jag förstod att benen skulle användas att gå till = inte krypa alls. Men icke, han försöker verkligen ta sig upp på knäna nu och vill gärna framåt. Lugnets tid är kanske snart förbi, fniss ;)

Nu sover Sötsnöret och jag har ätit lite lunch, rester sedan gårdagens skaldjurspaj och sallad till det. Gott och relativt nyttigt, det gillas! Funderade på att göra pannkakor i eftermiddag, men vi får se hur det blir med det. Nu ska jag surfa runt lite och njuta av lugnet en stund till, hehehe..
Kram på er och ha en härlig dag!

Måndagslista nr 20 - Att krypa...

...är ju inte det lättast för en prins som Milton, hahahaha... detta är det närmaste vi har kommit och då försöker vi (jag!) ändå ligga i hårdträning! Framför allt så flyttar han sig några centimeter i sedled eller några bakåt, det är ju alltid något ellerhur ;)

 

 

Rallybyxor på Milton, hahaha! Jag vet inte om de klär honom riktigt än, det är ju inte så mycket rally över denna kille riktigt än, men snart så far han väl runt och upp och ner som en jojo, då kommer jag väl sakna denna tid lite kanske ;)



Igår vad vi vid havet, Milton, mina föräldrar, vovvarna och jag. Vi kom dit efter många om och men och inte heller blev det speciellt mycket vid havet tyvärr. Men herregud vad mysigt det är att grilla korv och dricka varm oboy, frysa lite, snacka skit och bara vara =) Älskar vara vid stranden mer så här års än på sommaren, tror jag har sagt (skrivit) det tidigare med?

Här kommer förresten måndagslistan.
Idag, måndag den 21 februari, är jag glad för att...

...Milton är världens bästa unge!

...Kalle är ledig imorgon!

...Vi hade så mysigt med mina föräldrar igår!

...Malva blev tömkörd igår och skötte sig ganska bra ;)

...att jag och Armani hade en jättehärlig ridtur i lördags och att Yda var med.

...kläderna från KÄMPA kom förra veckan, längtar efter att Milton ska kunna använda dem!

...flytten närmar sig med stormsteg och budgivningen på lägenheten är i full gång, spännande!

...att Milton och jag har bjudit hem små och stora vänner imorgon, det ser vi verkligen fram emot!!

Nähä, nu ska Milton och jag planera upp dagen lite, klockan är ju redan lunch!
Ha det fint allesammans, kram på er!

Tulpaner <3


Hej allihop!
Idag är det äntligen dags för babysim och gud vad jag har längtat, är jättelängesedan vi simmade och av olika aledningar har vi missat två lördagar på raken nu. Men nu så är det äntligen dags! Milton ska alldeles snart vakna och äta lite lunch och sedan bär det av mot badhuset :)

Vet ni, jag fick ju tulpaner på alla hjärtans dag av älskade Marcus. Så rart av honom att komma ihåg att det var det enda jag önskade mig! Gulligt också att jag fick vita tulpaner, tror ni det är en slump?!





Nej nu måste jag sätta fart och snart ska vi ut det jättefina vädret, sååå härligt var det när jag var ute med Yda på morgonpromenaden. Ha en härlig dag, kram på er!

Yda!

Hej på er! Kände att det var dags för ett Yda-inlägg. Det är lätt att glömma bort henne, nu med "Milton-ruset" som infinner sig hela tiden. Inte så konstigt kanske, för givetvis kommer Milton först, men Yda är min bästa vän och, ja hon är bara bäst helt enkelt.

Hon är verkligen någon jag är riktigt stolt över och kan skryta över en halv evighet. Är samtidigt så stolt över mig och Marcus som har lyckats så väl med fostran. Samtidigt vill jag inte skryta med det, för Yda är världens lättaste hund och fantastiskt klok och lojal mot oss, vilket underlättar uppfostran enormt, därför väljer jag att skryta över Yda istället för vår fostran. För det är inte säkert att vi hade lyckats lika bra med en annan hund. Hon är ju ändå vår första egna hund. visst vi är båda uppväxta med hund, men där har vi inte varit så stor del av hunduppfostran direkt.

Trots sin storlek så hänger hon med på allt. Hon är en kanon-hund i lägenhet, skäller aldrig, trevlig mot folk i trapphuset, springer aldrig utanför dörren eller ner för någon av trapporna/trappavsatserna om inte vi säger "varsågod". Lite frustrerande, hahaha.. för varje gång vi går ner så får vi säga varsågod 6 gånger ;)

Hon går dessutom lika bra att ha med sig på landet och bland hästarna. Hänger med när jag rider och är lika duktig där, springer inte förbi hästen om jag inte säger varsågod, aktar sig på kommando, sätter sig vid kanten på kommando etc. Hon är alltid lös, vilket underlättar massor vid all hantering. Ofta går jag med häst, barnvagn eller så rider jag och det hade inte fungerat att ha en hund i koppel.

Om jag nu ska säga något negativt om min fina Yda (finns det något negativt?!). Ingen är ju helt perfekt, men det gör ju inte att jag eller vi på något sätt älskar henne mindre, det är ju bara så hon är. Yda är rädd för barn.. Det är lite jobbigt och mest synd om henne givetvis. Milton fungerar bra, han förflyttar ju inte sig så hon behöver inte vara nära honom. Ibland är hon vid honom ändå, men flyttar sig så fort han försöker röra henne. Andra barn under 10 år håller hon sig långt ifrån eller allra helst i någon vuxens knä så den vuxne människan kan hålla barnet borta från henne ;)

Dessutom är hon väldigt försiktig och rädd för att göra fel. Att skälla på henne eller bli arg på henne är dömt att misslyckas. Hon blir väldigt rädd och upprörd inombords. Tilläggas då att vi aldrig har varit hårdhänta mot henne på något vis och jag har egentligen aldrig behövt höja rösten åt henne, hon har liksom lyssnat ändå, så vad det bottnar i vet jag egentligen inte.

För oss är hon i alla fall helt perfekt. Titta gärna på bilderna nedan, finns det något finare? Just nu väldigt hårig, men jag vill inte klippa henne när det är så kallt eftersom hon är så frusen. Jag ska dock klippa henne lite i huvudet ser jag på bilderna, hahahaha.. Och till våren ryker tussarna på hela kroppen och då ska ni få en ny Yda-uppdatering, om inte innan förstås ;)

Bilderna togs idag, se och njut. Kram på er!

 

 

Usch och fy...

...jag åkte på magsjuka natten till idag. Herregud, det var ett tag sedan jag var sjuk och det var, som alltid, fruktansvärt obehagligt. Hatar att kräka, att inte ha kontroll på kroppen och att inte fungera på samma vis som man brukar. Tack och lov kunde Kalle vara hemma lite i förmiddags så jag kunde ligga kvar i sängen.
edan var han tvungen till att jobba och jag fick ta hemmet och Milton själv. Milton sov när jag "tog över" och fortsatte med det i två timmar till, tack och lov!! När han sen vaknade var jag knappt i stånd att ta hand om honom, kroppen var helt matt och ristig, jag var nästan grön i ansiktet (jag som i vanliga fall är blek, var om möjligt ännu värre, hahaha!). Ont i ryggen hade jag också eftersom jag hade legat ner så mycket.

Men ingen rast och ingen ro, vare sig man vill eller inte ;) Yda var tvungen att få gå ut en sväng i eftermiddags. Sedan hade vi ett möte i eftermiddags på banken och sedan en lägenhetsvisning ikväll. Så lite har vi fått gjort ändå idag. Nu känner jag mig tack och lov piggare och har fått i mig lite mat, det var välbehövligt! Så imorgon blir nog en helt vanlig dag tror jag =)

Just nu känner jag mig mycket frusen och trött. Tröttheten som var brist i natt kommer nog ifatt mig nu så det är snart dags för mig att krypa till sängs. Händer aldrig att jag säger det vid denna tid på dygnet, hahaha.. Men idag så kanske jag ska försöka att komma i säng väldigt tidigt.
Sov gott hörreni, kram!

Onsdag!

Oj vad jag har legat i, nu sitter jag och tar en, enligt mig, välförtjänt, paus ;)
Milton vaknade i morse och då steg vi upp alla tre. Jag tappade direkt upp ett bad till mitt Sötsnöre, vilket var mycket uppskattat - han tycker om att bada min dina Milton =)

Sedan sa vi hejdå till pappa, som skulle åka till jobbet. Vi åt frukost och lekte en stund innan det var dags för Milton att sova förmiddags-luren. När han väl somnade, så gjorde jag mig en tallrik mannagrynsgröt och laddade batterierna lite, gud vad gott det var!
Sedan satte jag fart med storstädning av lägenhet - plockade iordning, städade kök, städade badrum, dammsög, dammtorkade ...... Phu! Vi ska ha två lägenhetsvisningar ikväll så jag har till och med bäddat sängarna idag ;) Jag tycker jag har fyllt min kvot av sängbäddningar för i år redan. Har bäddat sängen 3 gånger nu på 2 veckor  (eller ja, 3 gånger på hela året!) och det måste vara ett stort rekord! Vi är inga bädd-fantaster inte ;) Nej, obäddat ska det vara. Men ska här nu komma folk så får det ju se lite trevligt ut.


Nu är Milton på gång att vakna och det är dags för lite lunch alldeles strax. Efter det får vi diska av disken sedan min frukost och snart från lunchen (resten tpg jag såklart när jag städade). Efte det blir det en promenad med vagnen och Yda brevid. De två andra uppskattar det nog mer än jag, som mest kommer frysa. Kanske ska vi ta en liten promenad till affären också efteråt, vi får se vad vi orkar med.

Ha en härlig onsdag, kramar!

KÄMPA by JP

Hej på er!

Jag var på ett jättefint kläd-party för ett litet tag sedan, vet inte om jag har berättat om det? Jag måste i vilket fall berätta det igen. Johanna, som tjejen heter som syr kläder, använder sömnaden som en form av terapi. Hon har en liten flicka som har cancer och sömnaden är hennes sätt att få annat att tänka på, att fly vardagen lite och dessutom bidra med något gott - 10 kronor per plagg går till barncancerfonden. Du bestämmer dessuom själv hur dina plagg ska se ut med färger, mönster, muddar, tryck, namn etc. vilket är både roligt och personligt.

Företaget heter KÄMPA och ni hittar henne HÄR . På hemsidan kan ni se vad  hon syr, beställa kläder och läsa lite mer om henne och hennes flicka. Ett fint sätt för oss alla att ge ett litet bidrag och samtidigt köpa något fint till oss själva eller någon annan.

 

Kläderna jag beställde till Milton var såååå fina! En kortärmad tröja med ugglor på och matchande tights med uggle-mudd. Jag beställde även en vändbar mössa, ena sidan är blå med vita moln och den andra sidan är full med gröna flodhästar - jag är så nöjd och kommer definitift beställa fler gånger - och vilken service dessutom!

 

 

Måndagslista nr 19 - Alla Hjärtans Dag!


Hjärtanen fick jag av Marcus för ett halvår sedan ungefär (eller lite längresedan jag kommer inte riktigt ihåg) och det är ömsesidigt =)



Hej på er! Måndag igen och ny måndagslista!
Idag, måndag den 14 februari, är jag extra lycklig över...

...att det är Alla Hjärtans Dag. Onödig dag tycker många. Jag tycker det kan vara lite mysigt med sådana här dagar. Inte behöver man köpa dyra fina grejer till varandra. Nej, ikväll blir det en god middag med min älskade och en bra film när Milton somnat, precis lagom och bara han och jag!dock har jag önskat mig en bukett tulpaner, vi får väl se om han kommer ihåg det ;)

...dessutom är det Miltons första Alla Hjärtans Dag och alla Miltons "första-dagar" är lite extra betydelsefullt för mig!

...vi igår äntligen köpte ny sängram!! Vi har letat efter just en sådan ett tag och gärna begagnad. Vi fann en sådan förra veckan och körde ända ner till Ystad för att köpa dn. Helt klart värt det och de vi handlade av var så trevliga! Milton fick dessutom en liten kompis. Jag är glad övcer att Milton älskar att åka bil, han var så duktig!!

...min syster kom hem från Stockholm igår!

...att jag var på en så himla trevlig 20-årsfest i lördags! Jag var typ äldst, men vad spelar det för roll?! Jag hade riktigt, riktigt roligt hela kvällen lång!! Har inte varit iväg sådär på fest på väldigt länge så nu var det min tur - jag tackar Karro och Lina för tillställningen, det gjorde ni bra!

...Milton är världens bästa!! Han är så himla lätt nu att ha och göra med, en riktig glad skit och hänger med på det mesta, äter ordentligt (eller ja, ALLT!) och är nöjd med det mesta för det mesta =) Så himla roligt är allt nu bara!


Nu ska jag göra mig iordning. Blir inte många knop idag, ska verkligen ha maten klar tills älskade kommer hem från jobbet och så ska jag nog försöka slänga ihop en efterrätt om ingredienser finns hemma, annars blir det nog till att baka något.
Hoppas er dag blir härlig, kram på er!



Gårkvällens outfit innan det bar av på fes...

img_2296 (MMS)

Gårkvällens outfit innan det bar av på fest! Passar även på att göra lite reklam för min syster Mimi som sytt byxorna, skitfräcka svarta byxor med lite coola detaljer, bland annat den bruna skinn-kanten längst upp. Och det bästa - jag kom i dom ;)

Fina Milton och jag har soff-mys innan det...

img_7139 (MMS)

Fina Milton och jag har soff-mys innan det är dags för hans förmiddagslur, mys på hög nivå och jag älskar det!

Jag i min vanligaste outfit

Hej kära ni!
Folk som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att gå runt i myskläder, inte bara hemma utan även hos folk jag känner väl. Oftast är det som denna outfit på bilden - slapp tröja, långkalsonger och tjocka strumpor - verkligen aldrig snyggt klädd med andra ord, hahahaha..
Det är en av alla anledningar till att jag bara älskar att gå hemma nu med Milton, jag kan gå runt såhär dagarna i ända och ska jag ut till hästarna, så drar jag bara på ett bar träningsbyxor över långkalsongerna, underbart!!
På bilden ser det ju ändå lite matchande ut, svart vitt, grått. Men så är det i undantagsfall, alltså väldigt sällan ;) Och tur är nog ändå att ni inte ser byxorna i närbild, de är säkert både skitiga, håriga och noppiga - bjuder på den informationen ;)
På fina soffbordet syns ett halvt fat som jag fått av mamma. Den gör sig så bra på soffbordet. I mittersta "skålen" står ett blockljus, men fatet fungerar även lika bra som uppläggningsfat eller snacksfat!




Dagen bjuder annars på lite hästar i eftermiddag och hundpromenad med Yda och Dusty, ni kan ju gissa hur jag ska gå klädd :P Morgonen bjöd på frukost med Milton, vi åt vars en tallrik gröt =) Efter frukost fick Milton bada, som han bara älskar! Nu sover han gott i vagnen och jag dricker te och surfar runt lite, en behaglig stund på dygnet.
Nätterna nu är toppen 'peppar, peppar'! Milton sover så gott som hela natten, går upp och äter en flaska välling tidig morgon och sedan sover han till 8, det uppskattas så mycket!

Nähä, over and out. Ha en bra dag, kramar!

Miltons leksaker ;)

Barn är ju många gånger himla tacksamma för det lilla ;) Här är ett klockrent exempel. Milton har några saker han helst sitter och leker med, äter på, pillar med eller studerar. Och inte är det de fina färgglada leksakerna, eller de mest pedagogiska sakerna. Inte heller är det de som låter mest eller rör sig.
Nej, det är vardagssaker; en galge, handduk (gärna då med en ögla som man hänger den med och/eller en tvättlapp på), ett snöre av något slag (gärna soffkudden som är FULL av snören!) eller favoriten - en fjärrkontroll. Han har dessutom fått en egen från vår söndriga DVD, vilket är toppen tydligen =)

Det är lite roligt att se att han slänger bort alla de där vanliga leksakerna, för att finna de här vanliga sakerna istället. Och jag är helt säker på att de flesta barn är så.






En annan populär sak är köksredskap. Han brukar få en slev, visp och en smörkniv eller något annat spännande vi hittar, under tiden jag lagar mat eller diskar. Det kan han sedan sitta med på golvet en bra stund och greja med, söta unge! På tal om sitta så är det det Milton fortfarande gör ;) Han försöker itne ta sig fram alls, utan sitter där man sätter honom. Inte mig emot, han tar sig fram i sinom tid ändå.
Tänk att det kan skilja så mycket från barn till barn - Miltons kusin gick väl nästan vid denna ålder ;)
På tal om Miltons kusin - Idag blir kusin Emilia 1 år!!! Tänk vad fort tiden går! Ikväll blir det kalas och vi hälsar grattis först här (såklart!) och så ikväll ska vi gratulera henne ordentligt.

Nu ska jag dricka lite te och titta på Unga mödrar ;) Ha en härlig dag, kramar!!

Måndagslista nr 18 - Fullt ös medvetslös!

Hej vänner! det har varit hektiska dagar, så min måndagslista blev en dag sen. Den finns längst ner i inlägget ;)
Igår blev en galen dag, helt i onödan egentligen. Jag passade på att ta igen lite sömn på förmiddagen när Milton också sov. Lagom till lunch när jag fortfarande står i myskläder och Milton ska äta middag så ringer bästa E och ska bara kolla så jag inte glömt att det är föräldragrupp och att det är min tur att ordna fika - det börjar klockan 13. FAN tänkte jag (faktiskt!) för det är precis som vanligt, jag glömmer det VARJE gång. Kontigt egentligen,  för det är skitroligt att träffa bebisar, mammor och pappor så jag förstår inte varför jag glömmer just det.
Till råga på allt så fick jag inte igång bilen. Men det bästa var ändå att jag kom i tid tillslut ;) Och ja, jag är evigt tacksam över finaste E som påminde mig!

Idag började dagen med full storm! Låter så härligt, men kanske mindre härligt att vara ute i. Jag och Yda begav oss under tidiga förmiddagen till veterinären i Näsum. Inget allvarligt, bara vaccination. Men vi kör alltid till Näsum och ser det lite som en utflykt =) Och inte blir jag annat än stolt över min fina Yda. Hon är verkligen outstanding att ha med sig precis överallt och sköter sig alltid exemplariskt. Kalla det skryt, det är det också och nog får man skryta, om det är befogat.
Efter veterinärbesöket bölev det ett ärende till banken (mitt i allt kaos igår och jag skulle köpa den där nedrans fikan till föräldragruppen så går mitt bankkort sönder! FAN tänkte jag då igen, hahaha...) och en sväng hem till mina föräldrar och tog ut hundarna på en liten promenad. Körde inom Blomsterlandet och körde lite "homestaging-shopping i form av nya blommor, nya ljus och en låtsas-blomranka och jag tänkte såklart att detta, detta hade varit SÅ roligt att jobba med på riktigt!

Väl tillbaks i stan så stod det Storstädning med stort S på schemat. Ja, vi bpr bara i en tvåa (än så länge, wiii!!), men det är minsan en del att städa när man kör en riktig storstädning från golv till tak, typ. Enda fördel med att bo litet ;) Och senare i eftermiddag var det dags för lägenhetsvisning!! Jag var faktiskt nervös, men 3 stycken trevliga personer kom och tittade på vår lägenhet så det gick nog bra. Nu återstår väntan på möjliga bud, spännande!

Nu drar vi måndagslistan:

Igår, måndag (och tisdag!), var/är jag glad över...

...att folk har hört av sig på vår lägenhet!

...att jag och Yda skulle på utflykt till veterinären idag. Jag har ju alltid velat bli veterinär och jag uppskattar så att se hur de arbetar sådär lite på håll som det blir i väntrum och inne i behandlingsrummet. Dessutom var det ju som sagt bara vaccin och inget allvarligt egentligen och Yda är BÄST!

...att lägenheten är så fin nu och verkligen välstädad, så skönt är det att sitta här med gott samvete.

...på tal om gott samvete så sitter jag nu här med en stor mugg hallon-te och en skål med hallon-sorbet - för det är jag värd!

...jag har en så fin familj!!

...det är bra grejer på TV just nu ;)

...jag har fått så många nya vänner genom föräldragruppen. Det är jättehärligt och vi har verkligen roligt ihop!


Sådär ja, nu ska jag fortsätta titta på TV och jag hoppas det blir sängen tidigt idag, kan behöva det. Ha det gott, kramar!!

Lägenhet till salu!

Hej på er!
Nu har vi äntligen fått tummarna ur, fotat lägenheten och lagt ut den till försälning - så skönt!! Hoppas så att vi får den såld inom det närmaste, så vi slipper ha det hängande över oss också såklart =)
HÄR ligger vår annons, ifall någon är intresserad ;)

Dagen idag bjuder på lite städ, renbäddning och tvätt ikväll. Vi får se vad som görs med hästarna idag, Kalle jobbar (eller ja, börjar nu vid 12 och jobbar till 16) och Milton sover just nu så nu är det väl lite lugnet före stormen innan mitt Sötsnöre vaknar igen =)
Och vet n? Han sover ju alltid på balkongen och när han är där ute så är balkongdörren alltid lite öppen. Och idag nu för en stund sedan när jag satt här i soffan så hördes flera fåglar sjunga så fint där ute, lät verkligen som vår och nu fick jag genast lite vårkänslor! Jag tycker egentligen så mycket om alla årstiderna, kan inte direkt säga vilken som är min favorit. Och så fort jag känner att en ny årstid är på ingång så får jag en obeskrivlig längtan efter just den årstiden. Det är egentligen jättehärligt, jag slipper ju att må dåligt över att det börjar bli mörkare ute för var dag etc. då jag alltid tycker om alla årstiderna!

Nähä, nu ska jag fart med vardagssysslorna. Ha en skön söndag! Kramar!!

Grattis Pappa-Svärfar-Morfar

Idag fyller min pappa år! Det har firats ikväll och var mysigt värre. Bara mamma, pappa, Mimi, Milton, Kalle och jag - precis lagom! Vi åt gott och hade det jättemysigt! Milton vägrade sova (precis som igår kväll, han börjar bli lik sin mamma, nattugglan ;) ) så han var vaken hela tiden, men däckade såklart i bilen på väg hem, åt en flaska välling väl hemma och nu sover han gott i sin egen säng, precis som han vill.

Kalles kusin kom precis när vi kom hem, så de stack iväg för pingis-turnering med några andra, grabbigt värre ;) Själv sitter jag här nu i min soffa oh dricker ännu en kopp te. Jag älskar vara hemma och med hemma menar jag faktiskt fortfarande hemma hos mina föräldrar (det är ju ändå mitt föräldrahem och det kommer nog alltid vara hemma för mig) och såklart även här hemma, även om jag inte trivs i lägenheten längre direkt. Här finns ju ändå alla våra saker och barn plus hund tycker ju verkligen att detta är hemma =)
Men som jag längtar tills vi flyttar till huset, jag längtar så mycket så jag nästan blir lite tokig! Förra året gick vi ju i väntans tider efter en liten bebis. Den tiden gick förvisso fort tyckte jag. Nu går vi ju i väntans tider efter huset och eftersom jag är hemma med Milton och bara älskar livet lite extra just nu så kommer säkert denna vår gå jättefort den också (på gott och ont, för när vi väl flyttar så ska ju inte jag vara hemma så länge till.....).

Vilket babbel det blev här om hemma hit och hemma dit ;) Blir lätt så såhär i en films reklarpaus när jag sitter "själv hemma" med datorn i knät :P
Hoppas er helg har varit och är bra. Nu börjar nog snart filmen igen, kramar i massor!

Från dålig till bra!

Hej på er!
Nej jag mådde inget vidare innan idag. Mådde illa, hade ont i magen och tänkte det att nu är det väl dags för mig att bli magsjuk. Milton var himla bra att ha och göra med hela förmiddagen, tack och lov! Så han lekte i soffan och pysslade med sitt medan jag låg brevid och lekte lite, vilade lite och pratade lite. När Milton sedan sov sina två timmar efter middag så passade jag på att göra detsamma. Efter det mådde jag faktiskt bra igen, så någon magsjuka var det nog inte =)

Hade hoppats på hjälp i stallet idag eftersom jag mådde som jag gjorde, men det löste sig inte. På eftermiddagen gjorde det inte så mycket. Så jag packade ihop barn, hund och mig själv och for till hästarna. Där gjorde vi stallet och tog in hästarna. Vi tog sedan en mycket välbehövlig promenad på en halvmil (har världens bästa app i mobilen där jag kan se hur långt jag går och hur lång tid det tog - toppen!!). Vi njöt alla tre och det var sååå skönt!! Jennie och jag diskuterade det häromdagen, att de som inte är ute och går går verkligen miste om massor! Det är skönt, friskluft, motion och man (kan om man vill) umgås - I love it!

Milton-bus tycker väldigt mycket om sin (numera sina!) snuttefilt, speciellt tvättlappen, som så många andra barn ;) Den kan man både prata med, sutta på och känna på, gulligt ;)




Nu ska jag och min andra hälft titta på TV och lite film. skönt såhär på kvällskvisten att hinna umgås lite när Milton somnat. Blir så mycket Milton hela dagarna (såklart), framför allt för mig som är hemma med honom alltid. Inte mig emot förvisso, men det är skönt ändå på kvällen och vara sambo och inte bara mamma =)
Sådär ja, nu börjar TV'n, ha det fint! Kramar!!

Fikabesök!

Mimi är här och hälsar på sin syster och systerson ;) och vi har det mysigt. Med sig hade hon nyponsoppa, glass och biskvier. Till "efterrätt" (hahahahaha....) blev det wienerbröd - yeah! Nyttigt, vad är det?!
På agendan idag står handla; blöjor, mat och egentligen födelsedagspresenter. Får se om jag hinner med födelsedagspresenter också. Skulle egentligen inte till stallet alls idag, men just nu lutar det åt det ändå, tyvärr. Eller tyvärr är det väl inte så, men hade lite annat planerat och nu fick mina planer hastigt och lustigt ändras.

Nu ska jag gå och diska lite och plocka iordning. Min stackars syster får hålla mig sällskap i köket under tiden, men det gäller ju att passa på när Milton-bus sover ;) Lägenheten skulle verkligen behöva städas och fotas inför försäljningen. Någon som letar efter en trevlig och relativt stor tvåa i Hässleholm *blink, blink* ;)

Jaja, nu måste jag kila. Hörs nog ikväll, kramar!

Ensam hemma..

Ja först jobbade jag i förmiddags - vilken ovanlig grej numera och det kändes konstigt faktiskt. Visst var det roligt och det är verkligen fantastiskt vad roligt det är med barn i alla åldrar. Men samtidigt bara älskar jag att vara hemma med min Milton och hade kunnat vara hemma alltid med honom. Jag hade i alla fall älskat att få vara hemma med Milton hela detta året också, men det går tyvärr inte =(

I alla fall, Kalle tog med sig Milton och Yda och begav sig till sina föräldrar i Vinslöv. Han tyckte det var längesedan han träffade dem och tyckte jag kunde få vila lite. Jag ville egentligen följa med, men jag har så ont i nacken idag och därmed ont i huvudet också så jag orkade inte. Inte ens treo hjälpte något vidare idag med värken. Det är ett skit det där med nacken ibland. Och idag med detta vädret så blir det faktiskt värre.

Men itne gnäller jag väl ;) Det finns ju alltid de som har det värre. Och egentligen har jag det himla bra, så klaga det vågar jag inte !


När jag så kom hem från jobb och hade tagit mig en treo och sådär så begav vi oss till babycafé och för en gångs skull var Kalle med!! Och faktiskt så var där ett gäng pappor idag, vilket är ganska ovanligt, men roligt =) Men denna 1,5 timmen på cafét räckte och nu är det som sagt skönt att ligga här och ta igen mig, min nacke och mitt huvud.

Ha det gott, ni som läser. Nu ska jag ta igen mig vidare ;) Kramar!
RSS 2.0