En stund för mig själv

Just att pendla kollektivt är väl inte direkt en favoritsysselsättning, men ett måste för mig ibland. Då häller det att bända på det att se det från en positiv synvinkel.
Jag har mina nypärlade hörlurar på mig med bra musik. Jag får en stund för mig själv, till mina tankar och funderingar. Mest far tankarna till Dusty fortfarande. Han är så otroligt saknad..
Dessutom föll några få små snöflingor vilket ju är helt ljuvligt! Dusty älskade snö.
En fin morgon i väntan på tåget helt enkelt.
Idag är det skoldag mitt i praktiken. Vi hörs

Terapiarbete

Två kvällar på raken har jag bakat. Men ikväll har jag suttit vid tv'n och pysslat.
Jag har länge tänkt göra pysslet som cirkulerar runt i bloggvärlden. Pärlor på telefonlurarna. Lite jobbigt då man får klippa upp pärlan och sedan trycka fast den runt sladden.
Men det var det värt för såhär fint blev det :)
Ser nu förresten Vilse i hallen? Nykastrerad och tatuerad idag. Tänk att fina katten är hemma trots allt! Hur gick det till??
Kram och godnatt

Lussebullebak

Traditionsenligt tillsammans med mamma och syrran. Milton var bed under förberedelserna, sedan åkte han med Marcus hem.
Stora bästa Milton, inte på sitt bästa humör idag kanske, men fick hjälpa mormor med disken en stund :)

Tack fina ni för kommentarer här, på facebook, sms etc. om Dusty, det värmer otroligt mycket!

Milton 2,5 år

Hej Milton!
Idag blir du 2,5 år gammal. Om vi tyckte att allt du gjorde för ett år sedan gick i ett rasande tempo, så är det ingenting mot vad det gör nu - du är snabb och numera kan du till och med springa, det lärde du dig i höstas någon gång.

Du är riktigt duktig på att bygga med duplo, du bygger hus till dina djur och du kör med duplovagnen.
Det allra bästa du vet är dina djur - du är helt tokig i djur just nu och det gör mig glad ska du veta. Djur är viktiga för oss och så även för dig. Favoritdjuret just nu är elefanter. Jag håller med dig älskling, det är häftiga och jättestora!

Du tycker om att titta på film. Just nu är det mycket Ice Age, för där är ju elefanter och dinosaurier. Men även Pippi Långstrump är bra. Men inte Emil i Lönneberga, du är lite rädd för Emils pappa, när han skriker på Emil.

Du älskar att springa och att jaga dig är jätteroligt, det kan du göra i all oändlighet, det är roligt när det går fort, helst ska vi kittla dig, "hota" med att pussa på dig eller bara jaga - bara det går fort!

Du är en bestämd kille och vi väljer våra strider med dig. Även om det är lättare nu när du kan göra dig förstådd verbalt och du förstår vad vi menar. Du har humor som jag aldrig har sett hos ett så litet barn - du är verkligen så fantastiskt rolig och skrattar massor, åt allt möjligt och kanske mest åt dig själv.

Du pratar hur mycket som helst, ditt språk är underbart och jag blir glad över att höra dig prata så som du gör. Du säger roliga grejer och kläcker ur dig små funderingar. Ibland säger du lite tokiga grejer och ibland säger du saker som du egentligen inte får säga. Men det gör inte så mycket, även det är väl en del av utvecklingen. Det är så häftigt att följa din språkutveckling och allt du förstår, säger och uttrycker - det är fantastiskt!

Din mammighet och pappighet har fortsatt och nog även förstärkts. Jag tycker om det, känslan av att veta att du vill vara med mig och hos mig. Det betyder mest av allt. Att veta att du tycker älskar oss och att du vill vara med oss betyder hur mycket som helst.
Även andra relationer har du; bästa kompisar på dagis, mor- och farföräldrar, fastrar och moster, Alexander och Malin, Anna och så vidare. Du har många människor runt omkring dig som betyder mycket för dig. Och Milton, du betyder massor för dem också.
Du vaknar varje natt och ropar på någon av oss. Du vet att vi kommer och du somnar om direkt, i vetskapen att vi är där.

Du är ett riktigt utebarn, tycker om att vara ute. Just nu vill du bara bara bara leka med Yda när vi är ute, på dagis finns ju andra kompisar att leka med, men hemma är det Yda som gäller. Du är duktig på att hjälpa mig i stallet, du försöker mocka, du bär hökorgar och lägger ner hö i korgarna.

Du är det finaste i hela världen. Ingen får mig att må så bra som du. Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha en så fin pojke som du. Jag saknar dig när du inte är nära mig. Du är rolig, intensiv, har humör som få och är bara helt fantastiskt på alla sätt och vis. Jag är så glad över att just du finns här och gör våra liv så bra som de är.
Tack Milton för att du är just du. Jag älskar dig!

2012-11-26 - 11,26

Den dagen och det klockslaget kommer vi aldrig glömma. Dusty försvann från oss då. Dog och finns inte mer hos oss. Och är så fruktansvärt saknad. Hela förmiddagen igår är som en enda dimma. Den enda glädjen var att Mimi kom ner från Stockholm. Det betyder massor att vi fyra, tillsammans med Dusty, fick denna stund tillsammans. Och att vi fyra fick tid tillsammans efteråt.
Vi grät, pratade och bara var, om vartannat hemma hos mina föräldrar, tillsammans med Dusty. Innan det var dags. Resan till veterinären minns jag inte ens, jag bara grät. Kommentarerna om bilderna här är överflödiga, detta är Dustys inlägg och bilderna betyder så himla mycket för mig. De tre första togs igår.
Det känns viktigt att vi alla fick vara nära Dusty. Han och jag låg på golvet flera omgångar, bara nära. Ett par hemligheter viskades i hans öra, annars sa vi ingenting.
 
 
Nära nära....
 
Fina älskade hund. Du betyder allt för oss, precis som de andra djuren. Du är så himla saknad och tomrummet är enormt...
 
Det var tomt att komma hem efteråt, till mamma och pappa utan honom. Ingen hund som mötte oss i hallen, inga tassar på parketten, ingen Dusty.
Vi begravde honom på samma ställe där vi hämtade honom, hos pappas vän, där Dusty mellanlandade innan vi fick hem honom. Det känns fint och viktigt på något vis, att han är tillbaks där och att han nu finns på ett ställe där han älskade att vara.

Han landade hos oss den 26/2 2006, en 7,5 månader riktig skitunge. Som hade haft en ganska tuff start i livet innan vi fick honom, och han fick oss.
Den 26/11 klockan 11,26 (konstigt med siffrorna va?) somnade våran Dusty in och han är så otroligt saknad. Vi fick exakt på dagen 6 år och 9 månader tillsammans. Fina år, skitjobbiga år, år av framgångar och bakslag, men framför allt år av kärlek. Dessa år med Dusty bär vi med oss i all evighet. Precis som vi bär med oss år tillsammans med alla djur vi har haft - och har.
 
Det är såhär vi minns vår fina kille - stor, stark, vacker, egen, dominant och allt det där som bara han var.
Fotot togs för ett år sedan ungefär. Sedan dess har det gått upp och ner, med hans hälsa och nu var det dags. Pappa och mamma har gjort allt för honom, provat precis allt. Det är viktigt att inse när det är nog, för Dustys del, för pappas och mammas del. Och det gjordes nu, nu var det dags. Nu hade allt provats.
 
Finaste älskade saknade Dusty - hur ska vi klara oss utan dig? Just nu känns det hopplöst. Och det känns som att jag alltid kommer känna såhär. Det gör det alltid, så fort en älskad försvinner. Tillslut lär jag mig leva med det, det vet jag. Men nu får det kännas såhär.
Dessa djur, som vilken familjemedlem som helst. De betyder så fruktansvärt mycket i våra liv, för oss.

Måndagslista nr 108

Även idag blir listan sådär kort som den kan bli ibland.
Idag är jag så glad och tacksam över att just vi har fått lära känna Dusty och fått 6 år och 9 månader tillsammans med honom.
Fina älskade Dusty <3

7 veckor och 2 dagar

Efter denna långa tid kom idag min älskade Vilde hem, tidigt i morse - han kände nog på sig att jag behövde det som mest just nu!
Jag kan knappt tro det är sant, detta är verkligen helt fantastiskt och han är precis som han var när han försvann. Jag undrar så var han har hållit hus alla dessa veckor.
Min fina älskade Vilse, mitt i allt elände just nu så dyker du upp, som ett ljus i mitt mörker. Du är fantastisk och precis så speciell för mig, som jag alltid har sagt att du är.
Tack Vilse, för att du är du. Tack Vilse för att du är här

Återkommer snart

Just nu har jag tunga dagar då vi fick ett frukansvärt tråkigt besked här igår. Återkommer snart igen, med ny energi.
Just nu går all energi till annat och mycket är just nu väldigt tungt.
Vår älskade Dusty mår inte alls bra och det är så fruktansvärt jobbigt att se och veta vart det leder.
All den kärlek och glädje djur ger och får oss känna, från start och under hela deras levnad, lika mycket sorg och hopplöshet känner vi sådana här dagar. All glädje bara raseras och det finns inga ord i världen som kan trösta just nu.
Tiden läker alla sår sägs det. Kanske inte alla, men många sår läker till viss del, dessa bär vi med oss sedan och saknaden finns alltid där.
Tårarna trillar hela tiden och vi vill ta vara på tiden som finns kvar.
 
 
Det är sådana här stunder vi undrar vad det är som driver en till att orka. Vad som driver en till att vilja skaffa fler djur. Denna höst har varit fruktansvärt tung; först älskade Felix, sedan försvann min älskade Vilse och nu snart vår fina fina Dusty. Det är så tungt och jag hoppas det dröjer länge tills "nästa gång" (i brist på bättre ordval), för denna höst kommer ta tid att läka.
 
Kram, var rädd om dig

Milton och djuren del 5443854565409

;)
 
Ungefär så är det och jag gillar't! Jag uppskattar att Milton tycker så mycket om djur. Han behöver verkligen inte gå i mina fotspår med hästar och han behöver verkligen inte gå i Marcus fotspår med jakt och sådär. Men jag tycker det är väldigt väldigt roligt att Milton, precis som jag, tycker väldigt mycket om djur. Det känns viktigt.
 
Igår kväll stod djuren såhär...
 
 
Och ikväll skulle de minsan sova
 
 
På tal om sova, så ska jag trax gå ut och natta mina hästar. Sedan ska jag sörpla i mig mitt te, värma mig lite till framför kaminen och sedan ska jag nog också krypa i säng. Känner mig trött idag och behöver nog sova någon timme extra.
Kram på er!

Inte varje dag...

...som jag har håret lockigt. Men igår gick jag och lade mig med blött hår och idag föll det ganska fint. Och med tanke på vädret ute så passade det ganska bra då mitt hår med största sannolikhet hade blivit lockigt igen, om jag plattat det. Det är ju så fuktigt ute!

Nu tillbaks till arbete, hej!

AsIf4476 - 15 % rabatt!

Hej på er!
Nu såhär på kvällskvisten vill jag passa på att ge er ytterligare ett julklappstips.
Med koden Fanny får du 15 % rabatt på allt fint som finns hos AsIf4476. (<--- länk!) Rabatten gäller till och med den 25 november och gäller på allt utom braskaminer och elcyklar.
 
Här är några av mina favoriter ur deras fina sortiment
En svart vas i järn - Santorini, mellan
 
 
Eller varför inte denna fantastiska fotbollspuff som verkligen hade gjort sig bra hemma hos en fotbollstokig tjej eller kille!
 
 
Ljusstaken London är även den en favorit. Jag tycker den är väldigt fin
 
 
Jag är övertgad om att ni hittar något som faller er i smaken, eller julklapp till någon du tycker om :)
Berätta gärna vad ni tycker och om ni fann något ni gillade lite extra. Kram på er!

Livet som student

När alla anställda går till restaurangen för att äta Dagens, så sitter studenten kvar och äter sin medhavda lunch. Och dricker bubbelvatten ur en plastmugg.

Studentlivet är bra tufft. Och orättvist.
;)

För- och nackdelar

Att gå upp tidigt själv när killarna fortfarande sover, har ju klart både sina fördelar och nackdelar.
Det är bra skönt att komma upp själv och äta frukost i mörker och tysthet. Så himla härligt!
Men sedan när jag står i dörren och ska köra och killarna väl vaknar, då är det inte lätt att komma iväg. Snöret blir lite gosig och jag också.
Tur det inte är så ofta jag går upp själv, för då hade nog nackdelarna över vägt fördelarna, i morse var det nog ändå tvärtom. Hängde ni med? ;)

Ha en fin dag!

Snöbollar

Hej igen!
Ikväll har jag bakat första julgodiset för i år. Tvärenkelt och för sådana som gillar kokos, så är detta ett kanonbra litet recept :) Jag väljer att göra snöbollarna små, så de bara är en liten tugga.
Muggen fick jag idag av min fina Marcus! En ny temugg helt enkelt ;) Vi får se om det blir en favorit!
 
 
Recept:
200 gram vit choklad
2,5 dl kokosflingor
1,5 msk pressad citron
 
Garnering:
Kokosflingor, florsocker, strössel etc (jag valde kokos)
 
Hur göra:
1. Smält chokladen i vattenbad
2. Blanda choklad, kokosflingor och pressad citron
3. Låt svalna en stund, dock inte för länge så det stelnar. Smeten ska vara halvfast så det går att göra små bollar av den
4. Rulla smeten till kulor och rulla den sedan i kokosflingor (eller vad du nu väljer för garnering)
5. Lägg den i burk och förvara dem i kylen
 
Bonusbild! Så roligt det var att fota med systemkameran igen, det var bra längesen. Ändring på det nu, synd bara att ljuset är dåligt.
 
 
Kram på er!

Såhär tror jag att det är!

När jag väljer foton direkt från Instagram och lägger in här (via snabbkommandot så att säga) så fungerar inte fotona som de ska, dessvärre. Därför kommer jag prova sluta lägga in Instagram-foton här och hojta till om problem med att se fotona kvarstår.
 
Häng kvar här! Om några minuter kommer första julgodiset upp!
Kram på en stund

Godmorgon tisdag!

Och godmorgon på er!
 
Milton har lämnats på förskolan och nu inväntar jag min efterlängtade läkartid. Senare blir det praktik igen och jag ser så mycket fram emot dagen :)
Hoppas er dag blir fin, vi hörs av snare. Kram vänner

Milton och djuren

Detta börjar bli en följetång och alla som känner Milton vet nog om hans passion för djur - till min stora glädje!! Jag hoppas SÅ att det håller i sig! Han behöver såklart inte syssla med djur med den här passionen som han gör just nu, men jag vill att han ska förstå innebörden med att ha djur, hur man beter sig med och kring djur, vilken respekt man ska visa alla djur. För mig är det väldigt viktigt och det vill jag gärna se att han kommer att bära med sig även i framtiden.
Och jo jag är väl en sådan där pretto-mamma-som-inte-vill-att-mitt-barn-bara-leker-med-pojk-eller-flick-saker, så för mig känns det jätteroligt att Milton faktiskt leker mest med djur, som faktiskt är väldigt könsneutrala.
Här ser ni en del av Miltons djursamling. Ja en del, där finns fler!
 
Milton är dessutom jätteduktig kring våra levande djur. Yda och Milton är ju inte på riktigt samma våglängd. Yda är inte sådär leksen med barn och tycker det är lite svårt med Milton. Milton i sin tur vill inget hellre än att leka med Yda, framför allt utomhus. Men det kommer, ju äldre Milton blir desto tydligare syns det att de ändå har roligare och roligare tillsammans.
Men kring hästarna är Milton superduktig! Han är så klok, min lille kille. Han hjälper till att mocka och han hjälper till att ta hö. Han vill följa med och släppa ut hästarna och/eller ta in hästarna och han vet precis var man får stå och inte stå är hästarna kommer gående. Och ja, han står still och väntar. Imponerande ändå av ett barn på 2,5 år.
 
Just nu är det framför allt Milton som får mig att vilja få Malva inriden. Såklart inte bara, men en stor anledning till att jag vill få det gjort nu nu NU. Jag vill att Milton ska kunna rida en runda i skogen på en liten ponny med mamma och pappa gående intill, tänk vad underbart, roligt och givande, för både tvåbeningar och fyrbeningar!
 
Nu ska jag strax hoppa i säng. Vi hörs imorgon, kram och godnatt

Måndagslista nr 107

Hej vänner! Dags för ny vecka, nya rutiner och ny Måndagslista. Idag är jag lite extra glad över att...
 
...jag ännu en gång lyckats pricka in en riktigt trevlig praktikplats! Inte för att jag är direkt kräsen av mig, men det är alltid roligt att trivas oavsett vad man gör, visst?
 
...min huvudvärk äntligen har släppt (för idag, suck..). Dock krävdes två treo och det är ju inte alls bra. Men när jag och Milton kom hem från praktik och förskola så hade jag så ont att jag knappt kunde titta med ena ögat och mådde illa. Migränvarning ja.
 
...jag ska till doktorn imorgon, äntligen!! Imorgon ska nacke och huvud diskuteras med min läkare (för ungefär hundratrettioelfte gången, men vem räknar? ;) ). Något måste göras, för detta är inte alls speciellt roligt.
 
...Milton trivs så himla bra på sin förskola, det gör mig (oss!) väldigt glad. Vilken förälder blir inte glad över det liksom?
 
...vädret har varit så fantastiskt under hela dagen! I morse var det helt magiskt ute. Dock väldigt halt på vägarna dessvärre, men oh så vackert! Var tvungen att stanna till och fota!
 
 
...min temugg står precis mitt framför näsan just nu, love it!
 
Detta får avsluta listan, hoppas allt är väl med er och att er vecka kommer bli kanon. Stora kramar!

Julklappstips

Godmorgon på er! Här är vi uppe med tuppen, så att säga :) Och jag tänkte bidra med ett julklappstips eller en rolig grej för er att köpa till er själva :) Personliga kylskåpsmagneter. Välj ut dina favorit-Instagrambilder hos Stickygram (<--- länk) helt enkelt :)
 
Fri frakt världen över och om ni använder koden: FRIENDC44L så får ni rabatt.
 
 
Nu ska vi snart bege oss till dagis och praktik, önska mig lycka till! Hoppas ni får en fin start på veckan.
Vi hörs senare, stor kram!

Lite lyxigt ändå

Att jag har möjlighet att stå i mitt vardagsrum och kika ut på mina två hästar en såhär grå dag. Eller ja alla dagar såklart, att jag kan ha dem såhär nära.
Innan idag så tänkte jag på det, att vilken tur vi har. Tänk om vi fortfarande hade bott kvar i lägenheten, hur skulle allt fungerat rent praktiskt till exempel? Hämtningar till och från dagis, hästarna över en mil hemifrån och så vidare. Och var skulle Milton gått på dagis?! Och skulle han ha hängt med mig till stallet varje eftermiddag?
 
Det är verkligen så fantastiskt skönt att ha allt på hemmaplan; Vi har en så himla fint hus, vi bor där vi alltid har velat bo och där vi själva är uppväxta (vadå trygghetsberoende ;) ), vi har möjlighet att ha hästarna hemma och Milton får gå på dagis och växa upp just precis där vi önskade - vi är verkligen så lyckligt lottade!!
 
 
 

Landat i soffan

Här sitter vi nu och tar igen oss/samlar oss inför vad som komma skall de närmsta veckorna. Längre dagar för mig i och med praktik och därmed länge dagisdagar för Milton. Dåligt samvete har jag, men å andra sidan tror jag att Milton jublar lite över det då har älskar att vara på sin förskola!
Milton har denna helg invigt sitt fina underställ från Craft, som jag köpte tidigare i höstas på Stadium-outleten i stan. Skitfint och perfekt att ha under tjockare ytterkläder eller så, tummen upp! Dessutom skitsnyggt :)

På tal om att ni är flera visst som inte kan se mina bilder alltid, så undrar jag vad ni har för webbläsare? Är det mest Safari via telefonen, Firefox i datorn etc.? Försöker hitta ett samband ;)

Kram så länge

Mina bilder

Är ni många som har problem med att se mina bilder? Fick en kommentar om att det ofta blir lodräta sträck istället för bild, så trist..
I inlägget "Äntligen!" angående dagisfotot till exempel, så blev det så enligt kommentaren. Fler som inte ser dagisfotot?

Hej på en stund!

Många olika vis...

...att titta på film, här är ett alternativ ;)

It's getting hot in here!

Japp jag eldar. Nu sista timmen har jag nästan. Men bara nästan. Fått ångra det. Ni förstår inte hur varm jag är. På golvet i en hög ligger nu strumpor, två par tights (varav ett par är sådana extra varma) och en tröja. Kvar på kroppen är ett linne och kallingar. Jo ni läste rätt, jag har idag Marcus kalsonger på mig. Fungerar utmärkt som trosor eller shorts - ett riktigt universalplagg!
Detta skrev jag igår kväll, haha.. Men det ville visst inte publiceras då :)

Nu ska jag elda igen, hej på en stund

Ny lampfot

Min sambo kom hem med en jättefin lampfot från sitt jobb idag, visst är den fin?
Den smala foten passar fint på vår lika smala fönsterbräda :) Detta påminner mig dock om att vi m.å.s.t.e måla våra fönster. De är ju inte snygga som de är nu..
Dags att plugga, hej på er!

Utan bilder

Japp dagen innan tenta. Och jag har mer ångest än vanligt.. Skitjobbigt och prestationsångest är verkligen fruktansvärt.

Om en stund kommer min fina klasskompis hit och vi ska tillsammans försöka räta ut några (typ miljoner...) frågetecken under dagen. Jag vill inte, jag orkar inte och jag fattar inte företagsekonomi!
Leksakerna här hemma är i alla fall undanplockade och diskmaskinen är tömd. Så nu är det fritt fram för henne att dyka upp och nu kan jag finna lite studiero, det är så mycket skönare att plugga om hemmet är i ordning :)
 
Jaja dags att dra igång. Förmodligen kommer jag inte kunna hålla mig härifrån, så vi hörs säkert senare. KRAM!

Det är skillnad...

...på hundpromenader och hundpromenader. Igår munktröja, tights, mössa och gummistövlar. Idag strumpbyxor, kjol, blus, kavaj och klackaskor. Och jo, exakt samma runda :)
Detta visar även att det är skillnad mellan hemstudiedagar och skoldagar. Ni kan säkert lista ut vilket som är vad ;)

Kram

Jag har skaffat mig ett nytt beroende

Att elda i kaminen. Herregud vad underbart skönt och mysigt det är! Jag eldar massor för tillfället och då har vintern ändå inte kommit än (tyvärr säger jag, då jag längtar efter frost, snö, pulkaåkning, ljuset som snön skapar, frisk och krispig luft, tumvantar och sådär!).
Det är tur att vi har så mycket ved som vi har, för vi kan verkligen elda helt obegränsat. Ett problem är dock att det blir så galet varmt snabbt här inne i vårt lilla hus, på nedervåningen. Det hade varit klart bättre om värmen hade fördelat sig bättre i hela huset istället. För vi kan ju inte elda hur mycket som helst, av den anledningen. Just nu är här 28 grader i hallen, det innebär att här säkert är närmare 35 grader i vardagsrummet där kaminen är, hahaha ;) Tur inte killarna är hemma, de där två är redan som två kaminer och håller på att storkna av mitt eldande ibland. Men jag och Yda, vi njuter av detta.
 
Jag tyckte det var helmysigt att elda förra året, men denna säsong har det verkligen blivit min last. Love it!!
Dessutom har vi en så fin vedförvaring :) Fotot har ni sett tidigare tror jag, det är inte nytaget. Nu har vi ju putsat glaset, haha ;)
 
 
Till helgen drar vi igång med ett nytt projekt här hemma ÄNTLIGEN!! Allt sådant har legat på is under hösten, mest på grund av mina studier. Man hinner ju inte allt man vill, dessvärre. Men nu har vi en deadline och det är den tredje advent. Vad projektet handlar om får ni se till helgen.
Kram på er

HEJ!!

Hej vänner!
En kort paus i studierna för en snabb hundpromenad och lite friskluft. Detta är att samla ny energi för vi. Två bästisar med mig, en liten lurv och en stor.
Ha en skön dag, vi hörs senare :)
Stor kram

Måndagslista nr 106

Hej på er igen! Ni trodde väl inte att jag glömt bort veckans viktigaste inlägg? Icke!
Så idag är jag extra glad över att...
 
...detta är sista studierveckan på väldigt väldigt länge, woohooo!!
 
...min syster på pojkvänsbesök i Stockholm imorgon. Det gör mig lycklig att veta att hon är det också. Önskar kanske bara att det var hon som besökte Skåne och inte Macke som besökte Stockholm, men äh, man kan väl inte få allt ;)
 
...jag har världens finaste sambo. Han är verkligen toppen. Helt underbar och bäst!
 
...farsdagspresenten kom idag!
 
...jag kanske ska träffa en fin vän senare i veckan, hoppas tid hittas från bådas våra sidor.
 
...Milton är det finaste som finns. Han är så himla go, bestämd, traggig, fin, underbar, gnällig och allt annat som en 2,5-åring kan få vara. Det blir bara roligare för varje dag, att få vara hans mamma och jag saknar honom så fort han inte är där jag är, vare sig han är på dagis eller ligger och sover på ovanvåningen. Jag älskar att spendera tid med honom. Och nej, jag sticker inte under stol med att det är asajobbigt ibland och jätteskönt att få vara utan honom ibland. Det är viktigt att längta också och att hitta på annat än att bara vara förälder eller, för Miltons del, hänga med andra än sina föräldrar.
 
Jaja, detta får avsluta listan för idag. Nu studier en sista sväng för idag, kram på er

Mycket Milton är det

Och det är ju inte så konstigt. Farsdagspresenten kom en dag för sent, tidigt i morse kom en supertrevlig tjej från Posten hit och knackade på dörren med ett expresspaket - vilken service!
Och vet ni vad han fick? Ett mobilskal med Milton på, givetvis :)
 
 
Jag valde det fotot eftersom jag tycker det är så fantastiskt fint. Dessutom håller Milton sin pappa i handen, vilket också kändes viktigt eftersom detta ändå var en farsdagspresent. Fina älskade Milton, vad hade vi gjort utan dig? Marcus tredje farsdag!
Min pappa, som också firades igår såklart, fick presentkort på Bokia av mig och syrran, bokmal som han är ;)
 
Nu ska jag plugga. Jag hatar tentaveckor.. Speciellt denna då jag verkligen känner att det kommer gå åt skogen under fredagens tenta, jäkla bokslut, kassaflöde och allt vad det heter. Detta är inte roligt alls!
 
Kram så länge

Äntligen!!

Det är lite som julafton när dagisfotona kommer, fina fina Milton!
 
 
Nu ska han strax hem från dagis. Jag längtar, äntligen slippa studierna för en stund, med gott samvete! Bara Milton-tid fram till 20, woohoo!! Kram så länge

Dop för Elwin

Idag har Milton och jag varit på Miltons nästkusins dop, Elwin. Marcus jobbade tyvärr så hans släkt fick nöja sig med oss två ;) Ett jättemysigt dop och jag är mäkta stolt över Milton och de andra små barnen i kyrkan, så jätteduktiga var dem på att sitta still under så lång tid. Milton var verkligen superduktig, tänk att så små barn förstår så mycket.
Och han var så fantastiskt fin i sina nya kläder, dagen till ära! Snygg skjorta och ett par matchande tights :) Och alla de där lockarna var såklart också på plats, de kommer vi liksom inte ifrån, inte hans älskade djur heller, som synes ;)
 
 
Själv kände jag mig jättefin. Mimis klänning som hon hade på Miltons dop, när hon var gudmor och allt, tänk att det är nästan precis 2 år sedan Milton döptes.
 
 
klänningen föresten, har haft stearin på sig enda sedan Miltons dop och Mimi har inte kunnat få bort det. Men jag lyckades! Måste tipsa om det knepet faktiskt för det var så otroligt effektivt!
Fram med strykbrädan, lägg hushållspapper underst och stearinfläcken ner mot pappret - sedan stryk några vändor på tyget. Efter några sekunder lyfte jag på tyget för att kolla fläcken och den var verkligen helt borta!!
 
Nu måste jag plugga, kikar in här om en stund igen. Kram så länge

Lekplatsen

Milton och jag var vid lekplatsen idag och åkte rutchkana typ hundra gånger. Ja inte jag en enda gång, utan Milton och hans djur som var med ;) Söta fina barnet, bäst ever! Det är så roligt att vara med honom, prata med honom och han är så fantastisk och rolig på så många vis och jag njuter av att spendera min lediga tid med honom. Busiga barnet med världens roligaste humor, tror han brås på sin moster ;)
 
 
Är så glad åt Miltons utekläder även i år, vilka bra fynd jag har gjort! Jackan han hade på sig idag hade han ju även förra året och den kostade ett par hundra kronor. Den är från början från Name It. Regnbyxorna från McKinley köpte jag också för ett par hundra kronor förra året på sensommaren. Höstskorna han har på sig, fyndade jag på Campadre (<--- länk!) i höstas, de är från Vincent och även de kostade ett par hundra kronor :)
Nu väntar vi bara på att kunna få använda vinteroverallen igen (invigdes för ett par veckor sedan när det var kallare än vad det är nu). Fina Molo-overallen, som köptes begagnad av en bekant :)
 
Nu ska jag plugga, vilken toppenlördagskväll va? ;)
Kram så länge

Hur bra är inte detta?!

På ICA här i byn fann jag pepparkaksformer i form av ELEFANTER!!! Hur bra är inte det då? Milton som älskar allt som har med elefanter att göra kommer nog bli jätteglad! Om han nu ser att det är elefanter vill säga :)
Jag blev så glad att jag var tvungen att köpa två!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_509e5d91e087c37739d5633d.jpg" class="image">

På tal om päls...

...så var det idag Ydas tur att få en omgång med saxen :) Fina lusbus, jag älskar när hon är nyklippt! Dock ser hon ju ännu magrare ut nu, min lilla tunnis..

Nu ska jag se vad Milton gör, det är väldigt tyst i vardagsrummet ;)
Kram

Landat

Har precis landat hemma och svirade om från skjorta, kavaj och tighta snyggbyxor till stretchjeans och munktröja, så mycket skönare ;)

Har mest varit på resande fot idag, Hanaskog, Kristianstad och nu hemma en sväng innan Snöret ska hem från dagis. Och sedan håller Milton helg. Jo Milton håller helg, mamman i familjen ska plugga så mycket det bara går och pappan jobbar helg.
Nu ska jag sätta fart, kram på er

Hästpyssel

Har blivit en del småpyssel med hästarna de senaste dagarna, speciellt ikväll. Först fick Armani en klippt man (oj så välbehövligt, han såg ut som en vildhäst innan.. Och ja, jag klipper manen och rycker inte, fy på mig!) och sedan en tvättad svans.
Efter det så borstade jag av lilla Malva ordentligt. Hon är ju galet skitig eftersom hon alltid går utan täcke och har en hel pälskofta på sig alltid.
 
Sedan blev det lite mys i stallet. Fina älskade hästarna, ni betyder så himla mycket!
 
 
Nu ska jag fortsätta äta min kaka och dricka mitt te, plugga som vanligt och förbereda mig inför morgondagens intervju. Jag "lanar" ikväll med killarna. Skittöntigt ;) Marcus och vår bästis Alexander sitter på ena sidan köksbordet och spelar datorspel, själv sitter jag på andra sidan och gör mer vettiga saker, visst? ;)
 
Kram så länge

Kladdkaka

Gjorde som sagt kladdkaka i eftermiddags, för att fira att det är kladdkakans dag idag.
 
 
Såhär såg receptet ut på den jag gjorde idag:
 
2 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 tsk vaniljsocker
150 gram smör
0,5 dl kakao
0,75 dl oboy
1 tsk "pepparkakskrydda" (<--- högst frivilligt, men SÅ gott!)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet på låg värme
3. Rör ner socker, oboy, kakao och vaniljsocker i kastrullen, behåll värmen på plattan
4. Tillsätt ett ägg och rör om, tillsätt det andra ägget
5. Rör ner vetemjölet
6. Smöra en form och lägg i smeten
7. Stäng av plattan och stoppa in den i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter
8. Låt stå i kylskåpet en halvtimme.
 
Efter detta kan du ju själv välja hur du vill servera kakan. Jag gjorde en förenklad version av Leila Lindholms Cream cheese frosting:
 
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost
 
Gör såhär:
1. Blanda smör, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet först
2. Tillsätt philadelphiaost
3. Bred frosten på kladdkakan
 
Kram och godnatt :)

Föräldramöte - check!

Åååhh så mysigt, tror att jag hade kunnat gå på föräldramöte en gång i veckan faktiskt :) Tycker det är mysigt och så är det så roligt att verkligen ha tid att prata med personalen och de andra föräldrarna.
Det blev lite ändrade planer så Milton härjade med morfar här hemma istället för mormor. Hade gått hur bra som helst, trodde förvisso inget annat :)
 
Nu ska jag fortsätta med mina siffror, suck. Detta börjar bli enformigt. Nästa vecka också, sen jäklar ska jag förhoppningsvis ha klarat denna delkurs. På fredag ska jag på intervju förresten, för praktikplats. Berättar mer om det senare någon gång, praktik om två veckor - herrejisses vad roligt det ska bli!
 
Nu ska jag äta kladdkaka, det är ju ändå kladdkakans dag idag! Kram på er

På tal om...

...mina smutsiga hästar ;) så klippte jag hästarnas svansar igår kväll. Dessutom behöver de där svansarna en rejäl tvätt, titta bara på Armanis - den ska vara vit...
 
 
Så svanstvätt står på agendan, likaså klippning av Armanis man. Han börjar se ut som en vildhäst..
 
Nu ska snart Snöret hem från dagis, som jag längtar efter honom! Ikväll kommer min mamma hit och ska sitta lite barnvakt medan vi är på föräldramöte, så i eftermiddag ska vi försöka städa lite, ja inte bara för att mamma kommer, men det känns trevligare för mig helt enkelt ;) Idag är det kladdkakans dag, vi får väl se om vi hinner slänga ihop en kaka också. Förmodligen inte, men det hade varit gott.
 
Nu dags att sätta fart, sista rycket för idag. Kram!

Morgonstund har guld i mun

Morgonstunden är guld värd. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Absolut inte. Fick jag bestämma så hade jag sovit till lunch. Men fick jag önska så önskar jag att jag hade vait riktigt riktigt morgonpigg, tänk vad underbart! Moronen är ju så himla vacker. I morse ville inte Milton ha välling (?!), utan flingor. Så vi dukade fram, tände ljus och åt vars en tallrik flingor, fortfarande var det halvmörkt - jättemysigt!
 
Medan killarna gjorde sig klara här inne, så smet jag ut till hästarna, som ville gå ut och äta sin frukost. Vädret var så himla fint det var riktigt skönt ute. Sötskruttarna njöt av sin frukost. Malva är nog en annorlunda shetlandsponny som inte alls är direkt hånh på mat. Hon skulle först dricka vatten, rulla sig, prata med mig och SEDAN kunde hon äta, söta lilla häst!
 
 
Nu ska jag fortsätta här med mina hemstudier, jag har fullt upp! Kram på er

Det här med mysiga hemmakvällar

Alltså jag har kommit på att varje kväll hemma hos oss går det åt 12 värmeljus, en bit på ett blockljus och ganska många vedpinnar i kaminen, herrejisses vad mysigt det är med höst!! Här är tokigt varmt just nu och Marcus dog när jag prompt skulle slänga in en vedpinne till, men se det gjorde jag minsann ändå ;)
 
Tevattnet har dessutom kokat klart nu, så nu blir det givetvis te, standard ;) Men vet ni? Det är faktiskt första temuggen idag, konstigt! Hann inte ta med mig någon när jag for i morse, jag handlade inte på skolan och det har inte funnits tid till tedrickande i eftermiddag. Men nu är det äntligen dags :)
 
Nu får det vara slut med mysandet här, dags att tända lampor - golvlampan här intill fåtöljen och så "flitens lampa", dags att plugga helt enkelt.
 
Vi hörs senare, kram på er!

Dusty

Fina älskade hund, du är toppen.
Ord är överflödigt, du är så fruktansvärt speciell, men oj vad du är älskad!

Måndagslista nr 105

Idag blir min lista väldigt kort. Det är så den bara blir vid speciella tillfällen, oftast är det så då i alla fall. Idag tänker jag mest på Vilse hela tiden, när jag var ute och gick med hundarna grät jag mest hela rundan faktiskt. Jag började gråta när jag kom in till mina föräldrars hund och sedan fortsatte det tills jag körde hemåt igen. Det är något visst med djur, de får en att känna.
 
Så idag är jag extra glad över, om Vilse inte kommer tillbaks, att...
 
...jag fick förmånen att ha en så fin, underbar, speciell, vacker, klok och trygg katt i helt underbara 13 månader. Fina älskade Vilse. Du är så älskad.
 

 
Kram, var rädd om dig

1 månad

Idag är det en månad sedan min Vilse försvann. Jag saknar honom så galet mycket och det gör så ont i kroppen att inte veta vad som hänt honom, om det har hänt honom något och att inte veta om han hade ont.
 
Jag hör honom ibland i syne, känner att hjärtat dunkar fortare, går bort till ytterdörren i hopp om att han är där. Men det är han inte. Jag tittar ut genom altandörren i hopp om att han ska komma över gräsmattan från hästhagen eller redan sitta utanför altandörren och titta in genom glasrutan, vänta på att vi ska se honom och öppna för honom. Dät är han inte.
 
Det är kallt ute och jag vill inte att han fryser. Jag vill inte att han är ensam. Jag vill inte att han är skadad och har ont. Jag vill inte att han har flyttat in hos någon annan (<---- vilket jag egentligen inte tror, om inte någon har tagit honom och gjort honom till innekatt).
Jag vill att han lever. Jag vill att han kommer hem. Jag vill att han mår bra. Jag vill hitta honom, oavsett om han lever eller inte. Jag vill veta vad som hänt och att han mår bra.
 
Folk tycker väl att detta bara är en katt. Det är det inte, absolut inte. Vilse är världens bästa vän och han bara måste komma hem, han är så otroligt saknad...
 
 
 

Älskar hemstudier!

Antingen så sitter jag som jag gör nu, i fåtöljen med datorn i knät och en tänd brasa, det är så fantastiskt underbart och lugnt och skönt. Jag älskar det och likaså gör Yda som alltid ligger lugnt och skönt och sover någonstans i närheten av där jag är.
 
Ibland sitter jag i köket istället, vid köksbordet. Nu ligger där en ny löpare över bordet och alltid har jag öjus tända, såhär års. Eller ja alltså, löparen är inte ny, den köpte jag när jag var i Stockholm för nästan precis tre år sedan. Men jag har knappt haft den uppe, konstigt nog? För den är så fin :)
 
 
Nu ska jag fortsätta här. Massor att göra under de närmsta timmarna. Kram så länge

Hjortstek etc.

I måndagslistan i måndags skröt jag lite om maten jag lagat samma dag, för fy tusan vad gott det var!!
 
 

Såhär såg receptet ut:
 
1 hjortstek (vår var rejäl, men jag vet faktiskt inte hur stor)
2 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 msk smör till stekning
1 skvätt vatten till långpannan
 
Sås:
5 dl sky och buljong (på tärning eller fond)
Lite maizena
Salt och peppar eftertycke och smak
1 msk svartvinbärsgelé (jag hade förvisso bara röd hemma, men det fungerade visst lika bra)
 
Gör såhär:
1. Putsa steken fri från hinnor. Bind upp den om den är ojämn. Bryn den i smöret i het panna så den får fin färg runt om.
2. Salta och peppra. Lägg den på galler i en långpanna. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen, se upp så den inte ligger mot något ben.
3. Stek i 175 grader tills termometern visar knappt 70 grader. Köttet är då något rosa längst in, stek till 75 grader om du vill ha det genomstekt.
4. Det tar ca 1,5 timme, men passa - ibland går det fortare! Se till att det hela tiden är en bottenskyla vatten i långpannan så bränns inte köttsaften/skyn fast.
5. Ta upp och låt vila under folie. Ta vara på all köttsaft och vispa ur långpannan noga med hett vatten. Sila upp i såskastrullen.
6. Öka på spadet med buljong till önskad mängd (5-6 dl). Red med vetemjöl utskakat i lite vatten. Späd med grädde och koka 3-4 minuter. Smaksätt enligt ovan.
7. Till detta passar hasselbackspotatis perfekt. Haricot verts, rönnbärsgele (eller vinbärs) och inlagd gurka blir pricken över i.
 
 
Detta var verkligen så fantastiskt gott och det är speciellt vid sådana här tillfällen jag är glad över att min sambo jagar och att detta faktiskt är ett relativt billigt kött för oss att äta (inte för att jakter är gratis, men ja ;) ). Dessutom känns det extra gott i kroppen att veta att dessa djur har fått leva som djur ska, in i det sista. Det betyder mycket för mig.
 
Kram och godnatt

Andra sidan av Vanneberga

Där har vi idag spenderat en stor del av dagen, i min bästa väns föräldrahem - gud så underbart! Vi åt en extremt sen frukost, vi lekte, vi pratade, vi handlade honung, vi åt middag och, väldigt viktigt, vi pratade lite med geten Daysi :) TACK Perssons (och Håkansson ;) ) för idag, ni är toppen!
 
 
Nu sitter jag här med siffror igen, suck ;) Nu är det dags att fortsätta, men slinker in här senare igen med ett inlägg till ;) Kram på er!

Även nu...

...sitter jag med alla dessa siffror och håller på att bli helt totalt tokig!! Detta är verkligen inte mitt område alls.
Dock fick jag tillbaks ett fantastiskt omdöme på mitt Marknadsföringsarbete i fredags och det gjorde verkligen min dag och det lever jag fortfarande på :)
 
Idag ska annat också försöka hinnas med; ska träffa bästis en sväng idag igen och förhoppningsvis hälsa på min mormor och morfar. Men annars så är även denna dag vigd åt siffrorna dessvärre. Blä på detta!
 
Vi hörs lite senare, kram på er

Lite mycket nu

Håller på och bli (ännu mer!!) gråhårig av allt som heter resultaträkning, balansräkning och företagsekonomi - detta är verkligen döden! Men nu tar jag en välbehövlig paus med det, snart kommer min man hem och till dess tänkte jag snygga till lite här hemma och försöka väcka min älskade Milton, som sovit i ett par timmar nu.
 
I förmiddags provade vi förklädet Milton fick av mormor häromdagen - så himla fint! Vi är redo (och såååå pepp!!!) på allt som rör julbak, jag längtar som en tok och det gör nog Milton också ;)
 
 
Tokiga, söta, underbara, klok-som-en-bok, fina, bästa, roliga, snabba, vackra Milton - du är bäst!
 
 
Dags att sätta fart, kram så länge!

Visst är det fantastiskt? Heja RidsportSverige!!

I torsdags förra veckan startades Facebookgruppen ”Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt”. Målet är att hjälpa OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt att köpa sin häst och därmed rädda satsningen på OS 2016.
Det är dessvärre oftast så för svenska toppryttare; när hästarna har blivit riktigt riktigt bra, då är ägaren till hästen (som allt för sällan är ryttaren) beredd att sälja hästen utomlands för ruskigt mycket pengar och så får ryttaren leta ny framtida topphäst. Och så rullar det på.
 
Nu har ridsportsverige lyckats med den fantastiska bedriften att få in närmare 400 000 kronor, vilket verkligen är helt fantastiskt! Heja Sverige säger jag!! Ridsport är en dyr sport och hästen ska köpas för närmare en miljon, om jag inte är helt fel på det?
 
Oavsett är det fantastiskt att se vad den lilla människan är beredd att göra, för sin sport och för en annan persons räkning - heja oss alla!!
 
Mer informaiton finns på fasebooksidan: Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt (<--- länk).
 
 
Nu säger jag snart godnatt och håller tummarna för att fler vill vara med att bidra, hästintresserad eller inte - detta kan definitivt bli ett ordentligt lyft för en redan oerhört tuff sport! Dessutom har hon ett OS-silver med hästen Wega i bagaget, kanske är det Sara och Mrs Medicott som står på prispallen om fyra år?!

Nyputsat - check!

Japp, ,kaminglaset är putsat och helt plötsligt går det att se elden igen, woohooo!
 
 
 
Annars då? Jo vi har spenderat eftermiddagen hos mina föräldrar, så mysigt. Och det bästa av allt, vi ska spendera morgondagens eftermiddag och kväll på precis samma ställe; middag, efterrätt, promenad på kyrkogården (som vi bara måste göra när det närmar sig Alla Helgons dag varje år, dock saknas Mimi skitmycket vid sådana här traditioner..) och så vidare, så himla underbart superdupermysigt!
 
Nu ska jag fortsätta plugga, som vanligt. Har blivit riktigt, eller ja, ganska duktig, på att plugga ofta och mindre än att råstressa (ja det gör jag väl ändå..) när det närmar sig slutet. Okej vidare bra är jag nog inte på det ändå, men bättre och visst ska man vara glad för det lilla?! ;)
 
Kram på er

Som vanligt

Precis som alltid när jag slappnar av efter stress, som nu med tentan, så får jag huvudvärk, usch!
Men jag tröstade mig själv med sushi-lunch, herrejisses vad gott det är!!

Nu har jag landat hemma och slagit upp böckerna (igen!), ingen fast och ingen ro ;)
Om en timme ska Milton hem, som jag längtar efter honom! Kram på er

RSS 2.0