Miltons kalas i bilder

Nu äntligen har jag fått bilder från Miltons kalas. Vi hann inte fota något alls själva, utan min syster fick agera fotograf (som vanligt) så bilderna är ärligt snodda rätt av från hennes blogg, som ni hittar HÄR (<-- länk).

Kakkalas var det, från vänster; kanelbullar och vit choklad-bullar, lavendell-kakor, kola-kakor och ooey-gooey-brownies (som knappt syns på silverfatet!). Det var nog uppskattade kakor verkade det som, tur det!




Milton förstod inte riktigt det där med att öppna paket, så vi fick hjälpa till en del ;)



Här provar han sin nya balanscykel, som han fick av farmor, farfar och "små-fastrarna" ;) Den är poppis och det är en bra grej tycker jag, just balanscykel.




En av presenterna från mormor och morfar var en gräsklippare, den är även den poppis :) Den låter ju lite dessutom, plus i kanten från Miltons sida ;)




Inget kalas utan sång och tårta, Milton tyckte det var konstigt när vi sjöng för honom, men lyssnade fint det gjorde han !




Närbild på tårtan. Den innehöll ett lagen med mango-mousse, ett lager med vit chokladtryffel-mousse och sedan spacklad med grädde. Vitt köpt marsipanlock fick det bli denna gång och smurfen är från min farmor och den fick pryda tårtan.




2 ljus skulle blåsas ut, med lite hjälp från mig :)




Sedan kom det rök, vilket var lite fräckt ;) Fina fina Milton..




På tal om fint, tre generationer, den fjärde (jag!) fattas, men vad gör väl det? Mamma, min Morfar och Milton - tre av mina absoluta favoriter. Min Morfar är världens bästa, som jag tycker om honom!





Sådär ja, en del bilder blev det ;) Som sagt, barnkalas skall alltid dokumenteras ;) Det är viktiga grejer det!
Tack Syrran för foto-hjälpen, det var guld värt!
Kram från mig!

Bortskämd

Min lilla Yda alltså. Har sagt det förr, men vi är verkligen bortskämda med henne. Hon var ju givetvis med på min powerwalk ikväll och det är så skönt med henne. Hon är där jag är, plus-minus-några-meter-fram-eller-bak. Hon är så himla fin, min älskade lilla stjärna!

Vi två!

God kväll på er! Detta foto togs också igår, när vi var i Växjö. Inte var dag en annan fastnar på bild ;)




Jag är så sugen på en promenad nu, så jag ska nog svira om lite snabbt här och ta med mig min vovva och ta en sväng ut i den fina kvällen. Sedan är det tv och fika, gäller ju att jämna ut, plus minus noll liksom ;)
Kram på er!

Adidas + Disney = sant!

Dessa fick Milton av moster Mimi i födelsedagspresent. Hur coola som helst!!
Mimi (och jag) är ju riktiga Disney-nördar, så detta var en klockren present från henne ;)

1 år!

Idag har vi bott i Vårt Hus i 1 år, herrejisses vad tiden har gått fort! Vårt fina lilla hus, vad vi tycker om det. Inte bara huset, utan hela alltet, då framför allt närheten till precis allt, det är lyx! Vi är så otroligt tacksamma över att vi fick möjlighet att köpa huset. Det är så mycket VI och vi tycker så galet mycket om det!

 


Nu säger jag godnatt, kram på er!

Växjö!

VILKEN EFTERMIDDAG!!! När Milton hade sovit middag, så for vi direkt ner till tågstationen för en spännande utflykt. Vi satte oss på tåget mot Växjö för att besöka min allra bästa vän. Hon visste däremot ingenting, utan detta var en grej som jag och hennes vän där uppe hade kokat ihop. Anna blev så galet överraskad, så det var så himla lyckat och ovärderligt! Hon tar examen denna vecka, detta fick bli en del av hennes examenspresent från oss! Hon är bara bäst!

Och vilken kompis hennes vän Alexandra är då! Så himla omtänksam. Hon hade bjudit in hela tjej-ligan så jag fick träffa dem. Inte nog med det, hon visste ju att Milton hade fyllt år och hade ordnat födelsedagsfika för Milton och födelsedagspresenter och allt! TACK ALEXANDRA, jag hoppas du läser detta ;)

Milton var helt fantastisk, hela eftermiddagen. Vilken kille jag har alltså! Han som alltid har haft ett sjuhelsikes humör, har blivit så himla lättsam och underbar på alla sätt och vis. Missförstå mig rätt, det var han givetvis innan också, men nu är det på ett helt annat vis, han har blivit så stor!
Här sitter han på tåget och ser fram emot en lång tåg-resa, spännande!




Jättespännande. Och så fin! Stora fina 2-åringen!





2 personer som betyder så fruktansvärt mycket för mig. Anna och Milton, vilken fin efermiddag med er och vänner!
Här "poppar" de stenar i vattnet i brunnen, en favoritsysselsättning för Milton ;) Ja Anna ser ju inte ut att misstycka, haha!



Finaste!




Påväg hemåt. Hejdå Växjö! Undrar när vi ses igen? Anna slutar ju skolan och flyttar, så det lär dröja innan vi ser Växjö igen.. Lite tråkigt faktiskt..




Jag var lite orolig över hemvägen. Klockan var snart sov-tid för Milton, men nejdå, han var så fantastisk! Han spatserade runt på tåget ocg pratade med folk, åt äpple, spelade spel på mobilen och sådär. Folk är bra härliga egentligen. Ni vet ju att jag har skrivit lite komiskt om det där med att pendla och att folk nästan är rädda att prata och umgås med folk sådär. Men när barn är med så är det helt andra bullar, folk har idag varit underbara; pratat med Milton, med mig och låtit Milton sitta hos dem - härliga människor!




Väntan på sista tåget hemåt. Stora killen roade sig bra där på perrongen. Jag var däremot lite nervös, då han gärna ville gå så nära kanten som möjligt, gulp! När jag inte fotade detta foto, så gick jag på hans utsida, för säkerhets skull. Killen i tuff mössa från KappAhl, tröja från Zara och jeans från Kappahl (födelsedagspresent från faster Alexandra och kusin Emilia). Tycker Kappahl för övrigt har fått in så mycket fina kläder till killar, toppen säger jag!
Skorna är dö-tuffa förresten, ni ska få se en närbild på dem en dag. Han fick de i födelsedagspresent av moster Mimi.




Bättre eftermiddag äb så här hade vi inte kunnat ha, helt underbart på alla sätt och vis!
Kram på er alla!

Taklampa

Blev dö-fräckt med lampan på Miltons rum, är supernöjd :) Pappa limmade dit en platta överst i lampskärmen (där sladden går genom) och sedan spraymålade han den svart åt mig.
Lampsladden är gul och glödlampan är egentligen genomskinlig, vilket inte syns på grund av mindre bra mobilbild ;)

Lampan passade fantastiskt bra in i rummet iallafall och lyser upp himla bra.

Måndagslista nr 82

Hej på er! Bättre sent än aldrig, men dagen har gått i Miltons tecken, givetvis ;) Idag har jag så mycket att vara glad för! Så idag är jag extra glad över...

...att vi har gett Milton en jättefin födelsedag, det känns bra i hjärtat!

...att förra veckan är över. Den var bra på många vis, men som jag slet med Miltons rum, kalasförberedelser, skola, vardagen, kalas i helgen, jobb inatt, fest i lördags, för lite sömn. Denna vecka kommer bli precis tvärtom och jag gillar det!!

...att vi imorgon ska göra något som ska bli så galet roligt. Jag längtar som en galning redan! Kan inte säga mer än så i nuläget återkommer imorgon kväll ;)

...att jag mår jättebra nu. Milton och Marcus är de bästa jag vet.

Kram på er, nu blir det snart sängen! Morgondagen kan inte komma nog fort!!
Kram på er

Födelsedagsmorgon

Ja allt ska väl förevigas när en kille fyller 2, inte sant? ;)
Såhär såg lite av morgonen ut; när jag kom hem från jobbet så förberedde jag snabbt "frukost på sängen" i form av flagga, paket och vällingflaskan. Japp vår 2-åring dricker fortfarande välling till frukost. I paketen låg boken som finns på en annan bild, med kalasfina kläder på! Han fick även ett kök. Det ska bli färdigmonterat idag :)

Nu är jag påväg hem från skolan och mår skitdåligt. Sov 4 timmar natten mellan lördag till igår och natten till idag jobbade jag och så direkt till skolan. Nu ska jag hem och s.o.v.a innan killen ska hem från dagis! Godnatt

2 år

Jag kan inte förstå det. Det är idag 2 år sedan Milton föddes. Nu 03,54 föddes vår älskade kille, efter en fruktansvärd och traumatisk förlossning som jag inte vill uppleva igen. Jo det var värt det, men jag hade vägrat att göra om det, hänger ni med?
Det är fantastiskt egentligen. Två år av kärlek. Två år av allt som jag tidigare inte visste fanns.
Grattis älskade Milton på din Födelsedag!
Grattis till oss som har en så fantastisk kille!
Foton på en nyföding, ungefär en vecka gammal och på en knappt 2-årig kille!

Sneakpeak

En liten sneakpeak på Miltons rum :) Det har verkligen blivit så himla fint!!

Mors Dag

Grattis alla fina Mammor, idag på mors dag! Det är roligt att få paket, jag fick av Milton i morse och gav till min mamma i förmiddags. Men den finaste gåvan är ändå Milton, inga presenter i världen är värt något, jämförelse med honom. Trodde aldrig det skulle gå att älska en människa så mycket och känslan av att vilja göra allt för honom är obeskrivlig. Och att veta att känslan bara blir starkare och starkare för var dag gör mig nästan förvånad. Det var jobbigt med en bebis för väldigt nästan 2 år sedan, vakna nätter, kolik och den där känslan av att lära känna en ny människa under lång tid. Frustration många gånger om och jag är glad att vi alltid har varit två, om ansvaret över Milton. Nu är det trots/gräns-testning och allt kring det. Men trots dessa grejer, oavsett ålder, är det fantastiskt vad en människa kan förändra en annan (mig) så mycket och ge så mycket glädje, kärlek och mååånga andra känslor som inte går att riktigt ta på. Tack Milton för att du är den du är. Du är det finaste jag vet!

Förlossning

Kom precis hem (!). Se så fint det är utanför vårt badrumsfönster. Det börjar redan ljusna!
När jag borstade tänderna och stod där och tittade ut, så slog det mig att för 2 år sedan låg Marcus och jag på BB vid den här tiden sedan ett par timmar tillbaks, intet ont anande om att vi hade lite drygt ett dygn kvar innan Vår Pojke kom ut. Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och vår älskade pojke fyller imorgon 2 år!

Färg!

Jag gillar färg. Mer och mer faktiskt. Röd klänning, gul jacka och orange telefonfodral :)

Laddar!

Såhär laddar vi för 2-årskalas, underbart!! Milton gungar och Yda njuter av lugnet. Marcus klipper gräset och för att det ska fungera så smidigt som möjligt (utan Milton på klipparen alltså), så är vi portade hemifrån ;)
Men vi klagar inte!

Lycka!

Milton och jag har varit hos mina föräldrar heela eftermiddagen och njutit! Herrejisses så mysigt och ROLIGT!!!

Milton sprang vattenspridare med mormor för fulla muggar och hade så himla roligt! Bilderna talar väl för sig själv? Fina älskade Han!

Lampskärm

Lampskärmen hittade jag i mina gömmor häromdagen. Perfekt nu när Miltons rum faktiskt snart är klart! Milton tyckte nog också att den var riktigt snajsig ;) Dock skickade jag den med min pappa till hans jobb. Vi får se om han kan fixa det jag ville ha hjälp med eller om skärmen inte håller för det och kanske går sönder istället. Det får bära eller brista helt enkelt. Men OM det fungerar kommer den bli jättefin och göra sig jättebra på Miltons rum :)

 


På bilden ser ni kanske även min rosenbuske? Den fick flyttas till andra sidan husknuten, då jag var rädd att utblåset (heter det så?) från luft-vatten-pumpen skulle blåsa för kallt på den.
Nu ska jag ta min lunch här hemma, sallad med kräftor, räkor, fetaost och annat gott, mums! KRAM

Tapetsering

Idag ska den upp på väggen, äntligen!!

Cykeltur

Vi cyklade en runda efter dagis, vi gör nästan alltid det men idag tog vi en annan runda. Vi tittade på vindkraftverket, vilken grej alltså! Milton älskar vindkraftverk, eller flaggor, som han väljer att kalla dem (precis som vanliga flaggor). Helt klart cykelturens höjdpunkt!
Väl hemmavid upplevde vi cykelturens höjdpunkt för mig; två hästar i en gräshage, en stor fin kastanj och så en blommande syren, ljuvligt!
Kram på er

Vilken dag!

Fullt ös, som så många andra dagar känns det som, phu!
Men idag är jag glad kan ni tro. Först kom ju tapeten upp på Miltons rum, ja alltså inte den riktiga fina, utan den där "fusk-tapeten" under och nu är det bara fin-tapeten kvar där!!
Sedan är en ny flaggstång rest hos oss, den förra föll ju i stormen i höstas. Så fint det blev!!!

Tapetsering

Kvalitetstid aka tapetsera barnrummet utan barn ;)
Tur ingen ser oss för vi är verkligen skit-lökiga och skitdåliga på det här med tapetsering. Tur mamma ska hjälpa oss med fin-tapeten sen!

Kram på er

Måndagslista nr 81

Hoppsan, det var så mycket igår så jag glömde faktiskt av listan!
Ni får en försenad lista istället ;)
Denna vecka är jag glad över...

...Miltons kalas på lördag. Det må vara as-jobbigt att ha kalas med alla förberedelser innan, men när det väl är kalas för ett barn så överträffar det allt!

...värmen som är här nu, speciellt såhär på morgonen när man står och väntar på tåget och slipper frysa, fantastiskt!

...att jag igår hann baka både kanel- och vitchoklad-bullar och lavendel-kakor (de blev förvisso skitfula, men äh goda var de ;) )

...att Marcus är ledig idag, Vilket betyder "vardagshjälp" mer än morgon och kväll.

Det får vara min lista denna vecka. Hoppas allt är bra med er. Nu är jag påväg till skolan för grupparbete, vilket ofta innebär kortare skoldag och det är ju också en sak att vara glad över :)
Kram på er

Barfota

Idag känner vi på gräs (och grus) med fötterna. En härlig känsla (på gräs!) :)

Vilken vecka...

Baka bullar. Baka ännu mer. Fixa tårta. Färdigställa Miltons rum med ett lager färg och två tapeter och möblering. Redovisning för Exportrådet. Grupparbeten. Kalas för Milton. Födelsedagsfest för vänner. Mors dag på två ställen, varav det ena innehållande ett kalas också. Jobba söndag natt. Redovisning måndag morgon. Milton fyller år på måndag om en vecka.

Behöver jag säga att jag längtar till måndag om en vecka vid den här tiden? Då ligger jag och sover gott i min säng!
Jag skulle verkligen behöva uppdatera mig själv till multitasking, phu...!
Och nej, allt hänger inte på mig, vi får dela på det så gott det går. Klippa gräsmattan och storstädning står inte med på listan ovan, det hänger på min andra halva ;) En del av arbetet ovan ligger dessutom på oss båda.

Funkar det?

Att kommentera på mina inlägg, alltså de som är mobil-inlägg? Detta är ett sådant, funkar detta att kommentera?

Kram!

Finaste!

Vilken kille. Världens finaste. Jag älskar Dig!

Dags att ta ner

Dags att ta ner den där taklampan nu kanske ;) All furu (utom dörr) utom denna fläck är vitt nu och målat fyra (4!!!) gånger, phu! Men jäklar vad fint, fräscht och ljust det blir!

Energi!

Efter att ha sovit g.a.l.e.t dåligt och steg upp 07,30 med Milton så trodde jag verkligen att denna dag skulle bli lite jobbig. Men nej, än så länge är dagen i alla fall fantastisk - mycket tack vare vädret!!
Hästarna släpptes ut, vi har hunnit hälsa på fåren, planterat om lite i rabatten, busat på däcket, tittat Mamma Mu och ätit frukost såklart, ljuvligt!

Snart ska Marcus väckas och sedan måste jag dessvärre hålla mig inne lite och måla på Miltons rum (nej jag gjorde aldrig det igår..) och plugga. Men SEN ska Jag vara ute mest hela dagen!

Kram på er

Lugn kväll

Absolut inget konstigt alls, en lugn och skön lördagkväll :) Film, god mat och lite studier dock, men så är det ibland ;)

Bilden har inget med inlägget att göra. Men visst ser det trevligt ut med nedsänkt belysning i däcket? Ännu finare är det när det är mörkt!

Hoppas ni andra har en fin kväll. Kram!

Olika tv-intressen

Milton och jag ville titta på olika saker, det löste vi såklart ;) Milton tittar Mamma Mu på datorn och jag kikar på trädgårdsprogram på tv'n

Godmorgon

Säger vi till fåren och hästarna, mysigt! Nåja, det var ju en stund sen nu, men ändå ;)
Hoppas ni får en fin dag, kram!

Jag hann minsann!

Tack vare att jag ordnade barnvakt ettpar timmar i eftermiddags så fick jag lite målat: Taket är helt färdigt, golvlisterna också. Ska stryka taklister och fönster en gång till imorgon. Och så de vita väggarna ska rollas en omgång till.
Kanske hinner vi tapetsera på söndag?! Denna vägg ska tapetseras, så länge över jag upp mina graffiti-skills, hahaha ;)

 

Vitt

Såhär vitt och fint blir det på Miltons rum; foder, lister och tak. Även "tvåochenhalv" vägg blir vita ;) Dörren ska bli vit, men det får vi ta senare.
Ska försöka hinna måla lite till idag. Eller imorgon, imorgon ska målandet bli klart i alla fall ! Återkommer senare.
Hejsvejs

Tänk om..

Tänk om klockan var såhär mycket nu, då skulle Marcus vara påväg hem.
Men nä, så är inte fallet, istället är det bara klockan som har stannat och snart är det dags för Snörets middagsvila.
Vi får vänta mååånga timmar på Marcus tyvärr. Tråkigt när han jobbar ;)

Kram på er!

Påväg

Dags att hämta hem vår älskade unge! Först Maxi och sedan vidare. Där vankas det grillat, mums!
Hoppas Snöret blir glad åt art se oss, han har bara frågat efter oss en gång ;)

Såhär ser min andra halva ut idag!
Kram på er!

Jag ska måla hela världen lilla Milton..

Det blir så himla fint på Miltons rum!

Än är et mycket kvar. Startade dator enbart för att maila över ett par grejer till klasskompisar och kikar därför bara in snabbt :)
Marcus har kört till jobbet, Milton är fortfarande i husvagnen och jag ska nu genast återgå till ovanvåningen och Miltons rum.
Ser fram emot när det är klart. Det är helt klart svårast att måla hans rum, av flera anledningar: Antingen är han hemma och då är det ju svårt. Sover han så sover han på det rummet, vi har ju bara två sovrum och har därför inga rum "över" där han kan husera så länge. Därför gäller det att passa på när han inte är hemma eller när båda är hemma och den ena kan aktivera honom ;)

Nu är det dags att fortsätta. Kram på er!

Ensamt

Känns lite konstigt här hemma. Bara jag och djuren hemma.. Milton åkte med farmor och farfar till husvagnen och blir borta till imorgon, konstigt och ovanligt!

På ett sätt skönt. Jag njuter av lugnet i två minuter till. Sedan är det hundranittio som gäller - fullt ös med andra ord! Mikrobs rum ska renoveras och fixas, målas, tejpas med maskeringstejp, tapetseras x 2 och så vidare.. Vi lär väl inte hinna klart, men en bit på vägen ska vi allt försöka komma :)
Men ikväll kommer det nog kännas konstigt, för att inte tala om imorgon bitti utan min älskade pojke!
Kram på er!

Ordning och Reda

Vi hann med en tur till Ikea i eftermiddags. Ingen lång sväng, men en middag, födelsedagspresent till Milton och lite små-saker :)
Bland annat handlade vi lådor, egentligen sopkärl, åt Miltons leksaker. Han har ju dem i min fina ärvda kista.
Nu går den dessutom att stänga igen ;)

Kompisar

På Ydas villkor.. Hon är inte alls förtjust i Milton. Egentligen rädd för honom. Men ibland fungerar det, när Milton är snäll och bjuder på något ätbart ;)

Måndagslista nr 80

Åttionde listan är det dags för idag, herrejisses! Det har blivit några stycken.
Idag är jag lite extra glad över...

...helgen som har varit och gett mig ny energi, framför allt gårdagen. Tänk att en söndag kan vara så härlig!

...att det är kort-vecka med långledigt torsdag, fredag, lördag och söndag för Milton och mig, inte för Marcus dock, som jobbar som alltid :(

...att Miltons rum börjar ta form. Ja, det går ju inte fort, sakta men säkert, som man brukar säga ;) Det kommer i alla fall bli jättefint, taket är nu målat 1,5 gånger, alltid något!

...att Milton är en hejare på att prata, oj vad jag älskar det!!

...att Marcus och jag bara älskar vårt hus och vår trädgård. Denna sommar känns det som att vi kommer kunna njuta av den mycket mer än förra året, då allt var så nytt, sommar-vädret lös med sin frånvaro, vi byggde stall och hade fullt upp med att bo in oss, i år blir det till att njuta, vilket vi redan gör!

...att fåren har kommit "hem" !! Inte våra givetvis, vi har ju inga. Men någons, och de bor här några månader, strax utanför vår tomt och vi tycker så mycket om det!

Det får avsluta min lista. Nu ska jag platta håret och sedan dricka en stor mugg te. Snart kommer min andra hälft hem från fotbollsträningen, då blir det tv-mys i soffan :) Kram på er!

Gårdagen i bilder

Gårdagen igår var en så himla fin dag; fick mycket gjort utomhus och hann dessutom med att ha lite släktingar här på fika, i omgångar =) Min älskade mamma var här och hjälpte mig bli klar med röjandet i min rabatt, tack snälla älskade mamma! Utan henne hade jag nog inte blivit färdig igår !

Milton och Marcus körde som sagt mycket gräsklippare igår, när den stod still så användes den flitigt som lekplats ;) Om några år kör han den nog helt själv.

 

Mamma hade dessutom med sig deras vovve, så jag tog en paus från trädgårdsarbetet och tog hundarna på en ljuvlig promenad. Duktiga vovvarna går så fint alltid..

 

Vi kikade på "våra" får, mycket fina och jag blir så glad av att de är tillbaks hemma vid oss!

 

Intill går där även kossor, de har högst märkliga, enligt vovvarna. Kanske för att de låg ner?

 

Fina älskade Dusty.. Vad jag tycker om dig... Visst är han fin?

 

Och min lilla Yda.. Hon är en sådan pärla! Har skrutit så mycket om henne i bloggen och kan fortsätta i all oändlighet. Hon är så underbar och älskad!

 

Hästarna fick, dagen till ära, smaka lite på gräset. Som de njöt där en stund ;)

 

Under tiden passade jag på ett vattna blommorna i min nyrensade rabatt. Visst blev det fint? Mamma och jag rensade bort 2 överfulla normalstora skottkärror igår med ogräs och då hade jag redan rensat ungefär halva rabatten tidigare, phu! Min rabatt ligger så fint; överst är häcken, som är planterad utanför stengärdet, sedan är det stengärdet och nederst rabatten.


Nu ska min Milton gå och sova så dags att sätta fart :) Vi hörs senare, det är ju måndag och listan kommer sen ;)
Kram på er!

Mamma Mu

Det är mycket Mamma Mu som gäller nu (till min lycka!) och eftersom vi har en Mamma Mu-film, men en söndrig skart-kabel (med reservation för ordet skart där..) till dvd'n så gör man vad man kan och Snöret får titta genom datorn istället, det går ju lika bra det med :)

Spets

Såhär ser dagens outfit ut; svart tröja från hm, strumpbyxor, cykelbyxor (!) och så en så söt spetstopp över från Bikbok som jag fått av min snälla syster! Visst är den söt? Tyckte den gjorde sig så bra till allt det svarta :)

Ny vecka

Veckorna bara springer iväg. Idag sparkar vi igång med ny delkurs, nya tag och sista rycket innan sommaren.
Inte klokt vad fort året har gått.. Halvtid redan på min utbildning och jag tror faktiskt att nästa läsår kommer gå ännu fortare :)
Nu sitter jag på tåget påväg mot skolan. Har inte stött på en enda klasskompis, haha.. Hoppas jag är i rätt tid och rätt dag, pinsamt annars.. Har inte tittat på schemat, men jag tror att de är rätt iaf ;)

Hoppas ni får en underbar dag! KRAM

Vilken dag!

Vi har haft en så jäkla bra dag, rent ut sagt!! Mer om det imorgon, bjuder på en bild idag bara :)
Nu ska hästarna in och sedan ska alla djur och människor här sova, godnatt!

En ljuvlig söndag

Killarna körde gräsklippare i förmiddags.
Yda och jag intog däcket med en mugg te (jag) och så planterade jag min nya rosenbuske. Den ser ju inte mycket ut för världen än, men det kommer nog i sinom tid :) Den kommer nog klättra fint upp på trappstaketet sen

Får

Fåren har kommit!! Ingen är lyckligare än Milton!

Gräsänka

Ja jag hade ju lätt kunnat ha en sämre gräsänka-kväll - vegetariska mini-vårrullar och sushi, herrejisses så gott och så mätt jag är nu!

Heja IFK Kristianstad!

Idag håller vi tummarna! SM-final!!!

Växthuset

Det blev inget grävande hos min vän idag, vädret.. Men jag körde ändå till Växthuset och lite inhandlades; trädgårdsredskap, en hink till min Malva-häst och så en rosbuske.
Jag hade kunnat gå där och kika länge till, men de stängde och jag ville hem till min mammiga Milton :)

Inne- och ute

Trots vädret så fixar jag idag både inne och ute. Har under förmiddagen målat talet på Miltons rum - första lagret målat, tre återstår :)
I eftermiddag tar jag bilen och kör till min barndomsvän Lina. Där ska det grävas upp lite buskar, som sen ska få flytta hem till mig. Tänkte också svänga inom Växthuset i Kristianstad eftersom jag har ett presentkort där. Får väl se om jag hittar något.
En bild på Miltons tak bjuder jag på :)
Kram på er, vi hörs senare

Fredag!

Och snart helg med ledighet för oss alla, underbart!!
Milton är lämnad på dagis så nu är det dags att sparka igång denna dag :)
Tror jag ska hämta hem Snöret en timme tidigare idag, nu när de är fredag och allt.
Önskar en en fin fredag! Kram så länge

Trött, jättetrött!!

Min kropp är SÅ trött, rent fysiskt! Ett galet jobbigt box-pass på gymmet, 75 minuter. Trots att det avslutades för 2,5 timmar sen så är jag fortfarande lite illamående och ristig i kroppen, haha!
Men det känns bra, är så glad över att jag är igång med lite träning :)

Strax sängen, kraaaam!

Efter tenta

Känslan efter man skrivit tentan är alltid skön. Speciellt idag när det kändes som att jag verkligen satte sen!
Såhär såg det ut efteråt, vi tog en gemensam paus efteråt, hela oss!

På tal om trädgård..

Jag var ute och släppte in mina hästar för bara en liten stund sen. Direkt möttes jag av en doft sommar - nyregnad trädgård, gud så underbart!!
Tänkte direkt på min trädgård där som nu växer och frodas lite extra, tackar! Det behövs verkligen. Speciellt hästhagen som verkligen behöver få igång växtligheten nu :)

Jaja mycket trädgårdssnack blir det ;) Nu sängen, kram på er!

Cykling

Borde ju vara bra för min fot tänkte jag, så Milton och jag cyklade en tur efter dagis idag. Jag har galet dålig lungkapacitet så just cykling borde vara bra träning för det också :)
Drygt 7 kilometer blev det med en styck 16-kilo Milton bak, heja oss!

Sen lunch här!

Håller på att äta min allt för sena lunch, slarvigt ;)
Sitter och funderar på trädgård. Har ju helt snöat in på trädgård just nu. Kanske inte så konstigt med tanke på att vi faktiskt har ett hus med stor trädgård och detta är ju första våren här (tänk att vi snart bott här ett år redan!). Dessutom undrar jag om inte trädgårdsintresset ligger i generna ;) mormor - mamma - jag !

Jag googlar trädgårdar, växthus, växter, jag läser trädgårdsbloggar och trädgårdstidningar. Jag tittar på trädgårdsprogram. Jag pratar med vänner och ska i helgen hämta hem lite buskar från en av mina bästa vänner. Jag rensar och påtar i min rabatt. Jag planerar, jag önskar och längtar. Jag pratar med mamma om det, eftersom hon får agera mitt bollplank då hon är duktig!

Marcus tycker jag är hel-knasig (och lite festlig, hahaha..)! Jag vill mycket, men kan egentligen ingenting.
I eftermiddag när Milton är hämtad blir det utevistelse en stund, förhoppningsvis länge om Snöret tillåter ;)

Nu ska jag återgå en stund med tenta-studierna - sista rycket!! Kram och hej!

Äta, plugga

Så ser dagen ut helt enkelt :) Äta och plugga. I alla fall tills Milton ska hem från dagis, sen lär det vara annat liv i luckan tills han ska sova ;)

Ha en finfin dag! Kram

Huvudvärk, hö, inpackning

Så har min eftermiddag sett ut. Och mellan varven har jag pluggat lite :)
Först nu börjar huvudvärken släppa, ett gissel det där.. Men hö har vi hämtat, jag och tre av mina favorit-killar; Milton, Marcus och Alexander. Nu sitter jag med en inpackning i håret och ska under tiden plugga innan den ska tvättas ut och sen plugga igen. Sista tentar detta läsåret på torsdag - nu kör vi!!
Kram på're!

Fina jackan!

Är så himla nöjd över mitt köp av jacka när vi var i Polen, den är sådär precis lagom, som jag gillar ;) grå, midjekort, "kinakrage", "kavajöppning" och lagom tjock nu på våren. Dessutom funkar den lika bra såväl på fest som till vardag, perfekt!
Den köptes i en butik som heter Repørter (tror jag, eller Reporter?). Lätt trevligaste butiken jag var inne i i Polen :)

Kortis

Hem från dagis i morse tog jag en promenad med Yda. Skönt, men den där foten alltså.. Jaja, ett par kilometer slog vi ihjäl, min vapendragare och jag, många bäckar små :)

Måndagslista nr 79

Godmorgon på er! Ny vecka och fina vädret fortsätter, härligt! Idag är jag glad över...

...den fina helgen vi har haft. Jag har fått träffa flera av mina bästa vänner och bättre än så kan man inte ha det :)

...att vi alla är lediga till helgen, som jag redan längtar!!

...att jag har en trädgård. Jag tittar trädgårdsprogram, gogglar, växter, växthus, stensättningar och så vidare. Marcus tycker att jag helt plötsligt blev ungefär 20 år äldre, hahaha, han förstår inte bättre ;)

...Milton, givetvis. Allt kretsar runt Milton. Precis som det ska vara!

...att det ser ut såhär, säder om vårt hus. Vackert ellerhur?


Nu ska jag plugga. Så mycket som möjligt är det studier som gäller de närmsta dagarna. Kram på er!

Trädäcket

Alltså, jag älskar vårt trädäck. Det är helt underbart att befinna sig där ute nu. Visst kan jag sakna tak över en del av det i alla fall, men fina dagar är det fantastiskt skönt att vara på. Att det sedan är i samma höjd som vardagsrummsgolvet, gör det enkelt att gå ut och in som man vill. Vi får plats med det vi vill på däcket. Dessutom har vi sol (och skugga) från morgon till kväll - kan det blir bättre?

Idag har vi såklart varit där ute en del. Milton står här och kikar på sandlådan och spadarna.

 

Sedan tog vi picknick i form av päron och kikade på och pratade om hästarna. Vi har det ganska bra, vi...

 

Milton hade som synes lång lugg, den kapades i kväll ;) Miltons fina jacka, som är orange-röd med mörkblå dragkedja, foder och detaljer, är köpt i Polen och jag älskar den!


Hoppas allt är väl med er, nu laddar jag för tenta-vecka, det var längesedan sist!

Mellis ute

Lite mellanmål i form av päron utomhus. Lite kallare idag (som igår va?), men det kan vi leva med ändå. Vädret är ju fint :)
Ena hästen motioneras av medryttaren tidigare idag. Jag tänkte motionera den andra och hunden lite senare, så är mitt samvete på topp :)
Huvud- och nackvärk from hell tidigare idag, men som nu så sakta börjar försvinna, äntligen! Jag såg ut ungefär som på bilden tidigare idag ;)
Söndag idag och jag längtar redan till nästa helg, då är vi lediga alla!!
Kram på er!

Fina fina dag, men slarv av mig!

Har haft en helt underbar dag, verkligen så fin på alla sätt och vis!
I morse var det frukost hos Jennie, vilket energi-boost. Så längesen och så trevligt!! Det måste göras om snart!

I eftermiddags var det middag hos farmor och farfar, 4-rätters, herrejisses så gott! Min farmor hon kan hon :)

Ikväll är vänner över och vi kollar film. Ja de kollar och jag har pluggat lite nu ich ska fortsätta en liten stund till innan jag socialiserar mig med vänner och sambo en stund ;)


Men slarvig och dum har jag varit, både igår och idag. Inte ett enda foto är fotat på vad jag har gjort, trots att jag har haft två toppendagar, dumt och något jag verkligen ångrar.. Får ta igen lite imorgon, på Milton framför allt. Hoppas på fint väder, då kanske till och med systemkameran får följa med ut =)

Nu studier, dags att sätta fart. Puss på er!

Body combat

I morse köttade vi, syrran och jag och ett gäng andra. Det var riktigt gött, fast jäklar vad ont jag får i min fot :(

Kram på er!

När man minst anar

Ofta när vi öppnar en låda, ett skåp eller vad som, så finner vi lustiga saker, sådant som Snöret lämpligt nog placerat. I detta fall, lego-bygge bland hund- och kattmaten.
Ja varför inte? ;)

Frukostdax

Såhär ser min frukost ut för dagen :) Smörgås med banan och fil med havregryn, russin, banan och kanel.
Ni skymtar även min detox-flaska ;)
Idag ska jag äta, plugga och vara ute hela dagen. Ska bara leta fram en förlängningssladd så datorn kan komma ut med mig på däcket.
Hoppas ni får en fantastisk dag! Kram

Miltons nya skor

Fast ja, de var visst för små.. Så de måste bytas till en storlek större i morgon. De kommer nog göra sig finfint på fötterna på dagis =) Tycker de var så fina i sin blå färg, han har mest svarta och bruna skor i övrigt, så nu är det dags för lite mer färg.

 


Nu strax sängen för tv'n fungerar ändå inte som den ska ikväll, suck. Kram på er!

Trädgårdsfixande!

Herrejisses vilket väder va? Som vi njuter! Det är ju helt fantastiskt!! Vi fixar för fullt i trädgården, eller ja inte vi kanske, men jag ;) De andra två sköter gräsklippningen. Rabatten är under uppröjning då den är nästan helt igenväxt, den kommer bli så fin! Ni ser ju lite skillnaden, före och efter nedan.

 

Gräset behövde klippas, ja. Det luktade helt vansinnigt gott igår vid klippningen och minst lika gott i morse, när det fortfarande var fuktigt ute och jag skulle släppa ut hästarna.

 

Vi är fler här hemma som njuter av värmen, visst ;) Fina Yda är, som alltid, med oss vart vi än går.


Jag är så himla glad och lycklig just nu. Det är fantastiskt med trädgård, fint väder, alla mina djur inpå knuten och vårt fina trädäck där vi spenderar mycket tid. Vi bor bara så himla bra!
Kram på er!

Nu jäklar!

Idag drar jag igång. 20 dagar detox, ingen alkohol, mindre socker, lite nyttigare, mer välmående - heja mig!!

Måndagslista nr 78

Hej vänner! Vet att jag är sen med listan, men gårdagen gick till annat helt enkelt :) Så den försenade listan får ni nu. Idag (måndag/tisdag) är jag extra lycklig åt...

...det fantastiska vårvädret som gjort att vi har kunnat sitta ute och ätit något mål mat både igår och idag, heja våren!

...att vi går in i maj idag, välkommen säger jag!

...25-årsfesten vi var på igår. Tack fina Sofie för att vi fick vara en del av din dag! Där vi träffade många "gamla" vänner och bekanta, så underbart!! Och ännu mer ser jag nu fram emot vår fest i sommar, som än är under planering :)

...att Milton är den han är. Vilken kille alltså. Han har ett galet humör och en vilja av stål. Men han är så fantastisk på alla vis och pratar jättemycket. Han är bara så fin, älskade barn!

...att jag lever det liv jag gör.

Detta får avsluta min lista för idag. Kram allesammans, ha en min 1:a maj!

RSS 2.0