Måndagslista nr 228

Idag denna regniga måndag är jag extra glad över att...

...jag jobbar inomhus. Och att mitt kontor har en golvfläkt, haha.. Jag har känt mig rätt frusen idag.

...vår soffa är världens skönaste och typ den snyggaste. Sitter i den nu och den är SÅ bra!!

...det är kortvecka och bara fyra arbetsdagar. Jag trivs verkligen så fantastiskt bra på mitt jobb. Men att få ett par dagar extra med barnen. Så värt!

...jag imorgon kväll ska träffa fina gamla kompisar. Sådana som jag har hängt ihop med hela livet typ. Som jag längtar!!

...Dante är en sådan mysgroda. Saknade det med Milton (som förvisso blivit det nu när han blivit äldre). Men en gosig bebis alltså. Helt ljuvligt. Han är så himla gosig!


Nu ska jag titta Desperate Housewives, som alltid ;) Mår lite dåligt över att vi snart har sett alla säsonger. Alla redan!
Kram och hej!

Att spendera ett dygn själv med pojkarna

Ja alltså nu hade vi först mina föräldrar och min syster här på fika och sedan kom barnens farmor hit, planterade blommor i mina blomlådor och fikade så helt själv har jag i ärlighetens namn inte varit. Men nu är jag nog själv, tills Marcus kommer hem imorgon. Vilket jag bävar lite för; en natt själv. Milton är förvisso världens klippa och sover sig igenom allt. Men Dante för tillfället alltså. Inte kul.. Han har SÅ ont i munnen av tänderna som är pågång. Och så är han förkyld och har ögoninflammation = han sover knappt på nätterna. Stackaren. Och stackars oss.
Jag unnar verkligen Marcus en hel natts sömn. Jag önskar bara att jag också kunde få det ;)

Men åh vad det är mysigt med pojkarna. Milton är förvisso alltid fantastisk när vi är själva. Sällan konflikter och nu ikväll myser vi i soffan framför Gladiatorerna och med godis, så himla mysigt. Och Dante är, på dagarna, nöjd och go nästan jämt så det går bra.

Bjuder på denna bild, som för tillfället är min favoritbild. Milton med håret (haha..) som där är 14 månader. Dante med mycket mindre hår, 8 månader. Åh vad de är fina, mina två älskade små pojkar!



Nu börjar Gladitorerna igen, dags att avrunda! Kram

Soffan är på plats!

Äntligen och den är lika fin som den är skön, tummen upp!
Nu väntar vi på nytt soffbord och funderar på ny matta, men den gamla duger gott ett tag till :)
Suddig kvällsbild får duga gott. 


Och så en närbild på soffa och min fina Yda.



Jag älskar grått, det är nog min favoritfärg, inredningsmässigt. Så tacksam på många vis liksom.
Börjar bli nöjd med vardagsrummet nu, med Kartellstolen som jag älskar och så min älskade svarta gungstol där det stora grå fårskinnet ligger, där sitter Dante och jag flera gånger varje dag, gungar och myser och ibland somnar vi.

Nu har Marcus åkt iväg med jobbet ett dygn, lillebror sover och Milton och jag myser i soffan fram tv'n. Stallet är nästan färdigt alla redan, så nu tar vi det bara lugnt en lång stund.
Kram och hej!

Tänk att han blir åtta månader idag!

Idag firade vi Dantes åttamånadersdag såhär; tänder som spökar, dunderförkylning och ögoninflammation. Och gosigare än vanligt, lille Sparven. Inget ont, som inte har något gott med sig. Han är så god och mysig, min lille bebis. Och det firades i Miltons gamla body, som en vän påminde mig om. Sådant känns lite extra värdefullt.
 
 
Grattis älskade bebbe på din åttamånadersdag. Ännu större grattis till oss andra, som fick världens bästa lillebror! Jag blir lika nostalgisk och ser tillbaka, vid dessa månaderfirande. Ofta till och med den 28 varje månad, kan jag tänka tillbaka på när Milton föddes. Och ännu mer runt födelsedagarna, Milton fyller ju år om ett par månader och då blir det verkligen påtagligt, den där nostalgiska känslan.
Just nu sover barnen. Milton kan jag alltid lita på, han sover som en stock och gör han inte det, så somnar han fort om igen. Men Dante är rätt oberäknelig, vad gäller sömnen, så han kan ju vakna när som helst. Rätt mysigt, men jag ser hellre att han sover hela nätterna (även om jag i nuläget inte kan skuldbelägga honom för det, med tanke på att han är rätt risig, stackaren..).
Därför ska jag nu passa på att kika lite på tv och jobba lite från datorn. Är själv rätt risig och ska därför vila.
Kram!

Måndagslista nr 227

Hej och hå vad veckorna går fort!
Idag är jag lite extra glad över att...

...Milton och jag hade den bästa helgen i Stockholm. Åh vad han är fin, min älskade stora lilla kille. Detta ska vi göra om, han och jag <3

...Jag har haft en riktigt bra dag på jobbet. Trots en överjävlig förkylning har dagen bara rusat iväg, härligt!

...vår nya soffa verkar levereras på fredag, äntligen! Vi längtar så mycket!!

...jag pratade med min allra käraste vän i telefon idag. Hon är så fin och jag blir lycklig av att ha henne i mitt liv.

...jag har två helt fantastiska barn. Ju mer jag tänker på det, desto mer ofattbart är det. Det är så fint och fantastiskt och de är de två viktigaste människorna för mig. Marcus och jag är så lyckligt lottade.

...det är löningsvecka, alltid lika nice ;)

Nu ska jag koppla av i soffan en liten stund till, sedan blir det sängen. Kram!

Att göra Stockholm med min fyraåring!

Ååååååhh vilken fantastisk helg vi har haft, Milton och jag! Så himla fin. Och viktig. Att få spendera tid med bara honom, värt allt liksom.
Och att befinna sig mitt i en, för oss, stooooor stad med honom - vilket äventyr! Vi tar det från början.
Fredag kväll, på Sturup och SÅ redo för hans första flygtur. Och det gick ju galant. Ont i örat vid landning och då blev han rätt ledsen, men ville gärna flyga hem också och tyckte vi linne skippa söndagens tåg.



Att behöva stå upp och vänta, är ju inte Miltons (eller min, men som vuxen får man ju föregå med gott exempel ibland), så såhär hittar man ofta honom. Sittande på golvet (eller marken) framför fötterna.


Väl i Stockholm blev vi upphämtade av tre coola tjejer, en mamma och hennes två flickor. Dessa har vi sedan spenderat större delen av helgen med och igår tillkom ett gäng andra mammor och barn som jag velat träffa väldigt länge, åååhh så roligt att ses!!

Idag blev det en halvdag i centrum för Milton och mig, efter att vi sagt hejdå till våra vänner. Först lite lunch, sedan blev det till att leta efter en leksaksaffär, vilket var rätt spännande. Och det blev liksom den affären vi hann med (och liiiite Åhlens där Milton köpte kläder till Dante (?!)). Den billigaste shoppingtrippen för mig någonsin, tror jag. Milton är ju rätt duktig och redig, som högt poängterade om folk som gick mot röd gubbe eller att han tyckte det var himla äckligt med alla tuggummi på marken, haha..
Väl framme i leksaksaffären. Där fanns ju liksom hur mycket kul som helst!


Och tåget hem, efter att ha gått omkring några timmar i storstaden, var fantastisk. Milton tyckte nog att det var rätt skönt att få sitta ner ett par timmar. Sedan charmade han medpassagerare med att sjunga "låt oss ta en groupie", haha.. Godaste Milton!
Några citat kvällen till ära:
-mormor (som han pratade en sväng med i telefon med). Kan du önska dig ett tv-spel i julklapp så kan jag spela på det?
Smart grabb... Win, win liksom! Han fick chans att spela tv-spel, samtidigt som kan kunde önska sig andra julklappar, hahaha..
Eller när jag sa:
-Tack Milton för en riktig toppenhelg i Stockholm! Jag har haft så himla roligt med dig.
Milton svarade:
-Det var så lite så, mamma.
Klart slut. Typ. Nu vet jag att han tycker likadant, att det har varit kanon. Men hans svar, oslagbart ;)

Att få spendera hela helgen med bara honom, att lämna de två andra hemma, har varit så viktigt för oss. Det är viktigt att få tid med bara honom och det är ömsesidigt. Det har ju varit mycket jag-och-Dante och pappa-och-Milton sedan Dante föddes, för Dante har ju varit mer beroende av mig (av förklarliga skäl) fram till nu. Därför tar vi igen nu, jag och min stora lilla son. Detta måste vi göra om fler gånger, han och jag.



Nu ska jag strax sova i min egen säng. Milton knippade in för ett par timmar sedan. Det ska bli riktigt skönt att sova strax. Imorgon ska jag jobba.
Kram och godnatt

Måndagslista nr 226

Och så är det en ny vecka igen. Bara sådär liksom. Det går SÅ fort! Och måndagen bara försvann ju. Tisdagen också och det är redan kväll igen. 
Men idag är jag lite extra glad över att...

...vi fick salva utskrivet till Dantes ögon igår, som redan verkar ha hjälpt en del. Han har fått ögoninflammation, stackaren. Men nu ska vi nog få rätsida på det, så tummen upp!

...jag fick undan en hel del jobb (företaget) i lördags och har resterande tid spenderat med pojkarna i helgen. Mys, som sagt.

...Milton och jag ska på äventyr till helgen, som vi längtar!! Vi ska flyga flygplan till Stockholm, hänga med stora och små kompisar hela helgen och sedan åka tåg hem på söndag. Det ska bli så himla roligt! Och att få göra det med bara Milton, oslagbart!!

Detta får räcka för denna vecka. En kort lista, helt enkelt. Kram!

Mys. Mys. Mys.

Jag har berikats med två riktiga myspojkar. En som blivit det på "äldre dar" (Milton) och det är nog det absolut bästa jag vet, när han krokar fast sina armar runt min hals och håller hårt. Och den där rufsiga kalufsen som killar i mitt ansikte. Fina världens bästa storebror. 



Och bebisen, som föddes med en gos-gen. Åh vad han är gosig! Jag saknade verkligen det med Milton när han var liten för han var precis tvärtom - totalt ogosig. Men den här Dante, gosets mästare!


Så jodå, någon brist på gos är det inte hemma hos oss, nu för tiden. Älskar det!

Att inte hinna med riktigt

Alltså dagarna går så g.a.l.e.t fort nu, phuuuu.. Jag inser hur "bortskämd" jag varit med att ha barn och kombinera studier och jobb tidigare. Inte för att jag slitit och jobbat mindre tidigare, utan för att jag kunnat styra min tid mycket mer än vad jag nu kan göra. För jag trivs så jäkla bra på jobbet, så det är inte det. Men det är ju inte alls så fritt som jag är van vid att ha det.
Jag träffar barnen tyå två timmar varje vardag. Dante ibland tre timmar, då han brukar gå med mig upp vid 06 på morgnarna. Och det är så mysigt. Jag uppskattar den timmen med honom så mycket! Jag äter frukost, han smakar av min frukost. Jag plockar ihop mina saker, han sitter på köksgolvet och leker under tiden. För jodå, denna bebis har lärt sig sitta!
 
 
Jag tar på mig kläder, vi leker tittut under påklädningen. Jag borstar tänder, han tittar förundrat på min tandborste. Jag gör mig iordning i badrummet, han sitter på golvet i badrummet och leker med något.
 
Och kvällarna, då har jag som sagt två timmar med båda pojkarna. Allt annat får vänta till dem har somnat för natten. Hästarna får gå ute länge och stallet görs på kvällen.
Eller som i torsdags, när jag ä.n.t.l.i.g.e.n tog mig till gymmet. Mellan 20 och 21 tränade jag och det är ju rätt sent, men så får det liksom bli.
 
 
Eller som denna lördagförmiddag; en liten sovmorgon till mig (efter en stökig natt med en mycket förkyld bebis), frukost och sedan nu då, jobb med mitt eget företag. Jag borde kanske avveckla det, men jag vill inte. Det ÄR roligt att ha något alldeles eget! Och dessutom håller jag på med ett, för mig, rätt viktigt projekt som jag vill och måste slutföra.
Dags att fortsätta, det gäller att passa på när andan faller på och orken finns där. Hej!

Måndagslista nr 225

Hej på er!
Jag vet att det är tisdag, men jag hinner liksom inte riktigt med just nu... Så idag är jag extra glad över att...

...det är vår i luften! Ja kanske inte just idag då, men i söndags, igår och senare i veckan. Så härligt! Nakna hästar, vårjacka och gympaskor på Milton, andas varm luft, fåglar som kvittrar tidigt på morgonen. Ja ni fattar grejen va? Visst har vi längtat?

...jag trivs galet bra på mitt jobb. Verkligen skitbra! Att jag trivs så bra kompenserar helt klart för mina långa arbetsdagar.

...jag kom hem till pannkakor igår och hade pannkakor till lunch idag, så jäkla gott!

...jag sitter nerbäddad i soffan nu. Sååå skönt... Det är ett helt annat tempo nu med jobb, kvällar och stall, mot hur jag har haft det innan. Så jag är rätt mör om kvällarna, vilket på ett sätt är rätt skönt, jag är inte så speedad längre och kan till och med somna i tid ibland.
Men jag saknar att kunna ha tid att göra det jag vill, att ta lång tid på mig i stallet och att sticka ner till gymmet.

...jag slipper stallet imorgon. Kanske blir det gymmet då?! Eller bara lugnet i soffan? Eller företagarjobbet? Vi får se ;)

...jag har flera säsonger kvar av Desperate Housewives kvar att titta på, hahaha.. Ska unna mig två avsnitt nu, så vi hörs. Kram!

Första arbetsveckan!

Sådär ja, första veckan som anställd arbetande. Och den kan summeras med tre ord: Intensiv. Skitkul. Kanon!
Japp, det har varit en jääääättebra första vecka. Galet lärorik och sjukt intensiv, men jag har samtidigt haft väldigt roligt och arbetat mycket varierande. Som i fredags till exempel, när tidningen var på plats. Jag kan väl säga såhär: Känd från pressen - check! ;) Hähähä..


Annars har jag ju förr stor förståelse för en massa olika saker, som att varför Marcus i vanliga fall är sjukt trött (och tråkig, haha..) på kvällarna. Jag är där nu, asatrött.
Och hur lite jag hinner med om dagarna nu, förutom på jobb. Och hur lite jag faktiskt bryr mig om hur hemmet ser ut eller om där är rena kläder till barnen, att jag redan har släppt det ansvaret till Marcus.
Och hur jobbigt det är att bara få typ två timmar/dag med barnen på vardagarna. Det suger massor. Men att komma hem till de där två minimänniskorna. Helt fantastiskt.



Imorgon är det dags igen och denna vecka är allt mer "på riktigt". Helgen har varit underbar och jag ser fram emot en ny arbetsvecka. Kram!

Att komma hem ikväll

Alltså natt ha varit ifrån barnen hela dagen. Behöver jag berätta att jag sprang in från bilen?! Eller att jag lagade mat med en bebis på höften, för att jag typ inte ville sätta honom ifrån mig?

Alltså. Fatta vad de har varit saknade idag! Vi hade kramkalas i soffan ikväll, min tokiga fyraochetthalvtåring, min trötta gosbebis och jag. 



Dagen på nya jobbet har dock varit kanon! Kvällen svärtades dock ner av en skadad shettis, så nu inväntar jag veterinären. Suck.. Stackars Malva...
Kram och hej

Måndagslista nr 224

Hej!

Veckan är här. Den där veckan som jag bävat för enda sedan december, när jag tackade ja till jobbet. Men jag har såklart saker att glädjas åt. Så idag är jag extra glad över att...

...jag har världens finaste pojkar. Och tänk ändå att vi i Sverige har chans att vara hemma såhär länge (även om det inte är det för mig) med våra barn. Det är fantastiskt egentligen. Att vi dessutom har chans att dela föräldraledighet är ju toppen. Egentligen ;)

...här är så fint i vårt vardagsrum nu och ikväll tände jag lite ljus. Min nya fina Kartell-stol står vid sidan av tv-bänken och är så vacker. Tänk att en plastmöbel kan göra en så glad ;)

...det är mars! Jag längtar efter våren och ljuset nu. Och så får vi nya soffan levererad i mars och det kommer bli skitbra :)

...vi har haft en riktig toppenhelg uppe i Falkenberg, riktigt roligt! Ullared med två småpojkar gick galant i lördags. Dante är så lugn och go och Milton skötte sig också kanon, fina barn!

...jag nu slipper ta vakennätterna. Det är himla skönt. Även om jag innerst inne gärna hade tagit dem och fått rå om mina barn på dagen. Men nu är det som det är och jo, det ska bli skönt att (förhoppningsvis) få sova om nätterna.

På tal om sova så är det just det jag ska göra nu. Matlåda är ordnad. Plånbok, glasögon, solglasögon (till bilresor framöver), huvudvärkstabletter och bilnycklar är framlagda. Frukosten väntar i kylen och temuggen till bilresan är förberedd. Nu hoppas jag på några timmars ostörd sömn och att jag vaknar av klockan tiiiidigt imorgon bitti, hjälp!

Kram och godnatt
RSS 2.0