Måndagslista nr 180

Hej vänner!
 
Ja det är ju tisdag idag, men igår hann jag inte med riktigt allt jag hade tänkt.
Idag (och igår) är jag lite extra glad över att...
 
...vi har världens försommarvärme här, det är ju bara alldeles för fantastiskt härligt och vi njuter varje minut, precis som de flesta andra gissar jag på?
 
...mitt jobb innebär jobb både inomhus och utomhus - jag älskar det, givetvis framför allt sådana här dagar. Strax ska jag plocka fram kamera och stativ och ge mig ut en sväng. Men det är minsann inte fel att jobba inomhus sådana här dagar heller, att titta ut och se det vackra vädret och se hur långt våren har kommit. Jag sitter dessutom med altandörren öppen och lyssnar på fågelkvitter och hästarnas frustande.
 
...jag köpte mig ett par ljuvliga byxor igår. "Fladderbyxor" med resår i midjan = ett par byxor jag kommer bo i hela graviditeten och säkerligen efteråt också. Ytligheter, men ack så viktigt med en växande midja ;)
 
...det är kortvecka!! Bara imorgon också sedan är killarna lediga i fyra dagar. Jag jobbar lite på fredag, men annars ska jag också hålla ledigt. Jag älskar det! Och säkert många med mig.
 
...det är Valborg imorgon. Då väntar häng med vänner, säkert en grillad korv och en hel massa barn, härligt!
 
...jag ska hämta min Milton om ett par timmar och sedan väntar ridning, som alltid på tisdagar. Som jag längtar efter honom. Hur mycket som helst!
 
 
Nu måste jag återgå här till jobb! Kram och hej

Vecka 26

God kväll!
Hoppas helgen varit fin, det har verkligen min varit. Nu är Marcus hemma igen och hela familjen är därmed samlad. Dock sover precis alla andra utom jag nu, men alla är ju i alla fall hemma :)
Nya magbilder förresten! Vecka 26!!

Ena sidan...


...och så andra...


...och så jämförelsebilden!
Milton vänster och Småsyskonet höger. 



Precis som förra veckan ser Miltonmagen lite större ut va? Men denna känns betydligt större vill jag lova, phuuuu..

Kram och godnatt!

Att ha haft den finaste stunden på hela veckan

Ja alltså, ord finns inte. Vissa stunder är bara lite bättre än andra.
Detta lilla, stora barn. Som är min son. Ett jävulskt humör många gånger, men stunder som i eftermiddags, då finns det inget ställe jag hellre skulle vilja vara på, än den brevid dig, Milton.
 
 
Och detta ställe. Sjön nere i byn. Jag är uppväxt ett stenkast därifrån och känner Miltons glädje, att gå där med en håv och hoppas på småfisk. Eller kasta pinnar och se dem försvinna mot "vattenfallet". Eller kasta sten så långt som möjligt. Eller sitta på stenbron och bara vara. Jag har också gjort allt det där, själv eller med kompisar. Det är guld för ett barn, att få utforska.
 
 
Blomnörden i mig kom givetvis fram. Vad detta är har jag ingen aning om, men de såg ut att trivas bra där, precis intill vattnet.
 
 
Och så Yda. Den där lilla älskade varelsen. Så liten, men med en så stor plats i vårt liv och i våra hjärtan. Hon följer oss som en skugga var vi än är och älskar att få vara med såhär. Medan vi grejar med vårt, grejar hon med sitt och ibland dyker hon upp såhär och tittar längtansfullt efter pinnarna som Milton kastar i vattnet.
 
 
Vid ett par tillfällen såg jag henne smyga iväg. En gång efter ett par ankor, givetvis på behörigt avstånd, hon är smart min hund. En annan gång efter en tjej på cykel. Men aldrig att hon går iväg så vi inte ser henne eller gör något hon inte får. Hon är fantastiskt, helt enkelt.
 
 
Marcus är iväg hela helgen och Milton somnade därför i pappas säng. Själv sitter jag nu framför tv'n och njuter av lugnet. Ett stort glas vatten och ett par chokladbitar gör mig sällskap. Men snart tänker jag svira om och gå upp och lägga mig, brevid den finaste lilla människan jag vet.
Kram och hej!

Ridning och solsken

Alltså, vilket väder! Hämtade Milton tidigt idag eftersom vi skulle till tandläkaren bägge två. Och vilken kille jag har, så jädrans duktig! Han stövlade direkt fram till en av sköterskorna och frågade "ska du kolla på mina tänder eller?", hahaha.. Han visste vad som gällde. Sedan hoppade han upp i tandläkarstolen (och tandläkaren plus sköterskan är sådär superpedagogiska och förklarar vad de gör och hur och sådär - så måste det ju vara bland barn), gapade stort och var igång med undersökning.
Efteråt var det min tur och så länge byggde Milton tågbana i väntrummet och pratade med andra som satt där, hörde jag in till mig. Söte!
Milton kan ha en taskig attityd många gånger (som många andra fyraåringar kanske?), men idag var jag bra stolt över honom.
 
 
Efteråt var det dags för ridning - hääääärligt!! Vi missade ju förra veckan på grund av halsfluss, suck. Men idag kunde vi äntligen hänga med. Tur var väl det för idag var det gymnastik på hästryggen, superroligt! Men Milton är både en riktig fegis och dessutom inte någon vidare balans, så just sådant här är himla bra för honom :) Han protesterade vilt ibland, men fick liksom stå ut och det gick ju bra. Efteråt var han sådär härligt nöjd och glad.
 
 
 
Nu är klockan mer och det är ju nästan mörkt ute. När Milton hade somnat gick jag ut och rensade lite ogräs, grejade med hästarna och sådär. Det känns som att många kvällan kan komma att spenderas så och oj vad jag älskar det.
 
Kram och godnatt

Vecka 25

Hej igen!
Dags för de där magbilderna :D
Veckorna går så galet fort!

Här är ena sidan...



...och så andra sidan...


...och jämförelsebilden med Miltonmagen till vänster och Småsyskonbilden till höger. Det år relativt jämnt, eller?




Men alltså. Bilderna är verkligen inte superattraktiva, hahaha.. Denna gång är magen verkligen inte sådär fin som den var förra gången ;) Tro mig, jag älskar den prick lika mycket men utseendemässigt finns där mycket att önska, haha!

Det ska verkligen bli så roligt med ett syskon åt älskade Milton. Han längtar hur mycket som helst och vi också. Även om jag längtar med en skräckblandad förtjusning och har kejsarsnitt, kolik, sömnbrist och företag inpräntat i huvudet. Blandat med fina saker som bebismys, storebror Milton (!!) och ny barnvagn (haha..) som jag verkligen ser fram emot. Kluvet det där.

Förra gången visste vi ju inte bättre. Visste inte vad som väntade. Dock känner jag mig klokare på ett annat vis denna gång. Och kommer inte alls känna samma prestige som förra gången. Förra gången var det ju dessutom lättare att fixa allt själva. Nu har vi ju faktiskt Milton också att tänka på. Och mitt företag. Det krävs annat och mer helt enkelt.

Kvällstankar ;)
Kram och godnatt!

Måndagslistanr 180

Hej på er! Bjuder er på en sen lista, dock på rätt dag ;)
Idag är jag extra glad över att...

...det är kortväxta och vi har haft fina lediga dagar tillsammans. Om än stenförkylt för min del, men dock ledigt, strålande sol, varmt och skönt och mycket annat. Inte mycket mer som behövs.

...Milton ändå får räknas som frisk nu, äntligen!! Hoppas han håller sig frisk ett tag nu.

...jag har en trädgård. Ååååhh vad jag älskar att spendera tid där ute! Idag har vi varit ute allesammans och det är väl ändå det mest härliga.

...vi kanske inte behöver dränera om huset?! Lite smågrejer som kanske löser lite fuktbekymmer.

...vi snart går in i vecka 26!! Magbilder från vecka 25 kommer om en stund :)


Dags att fortsätta här. Kram!

Skitdag

Sömnbristen vi alla har lidit av under några veckor har nog kommit ifatt mig nu. Kort stubin, jobbstress och vab hela veckan (minus en dag som Marcus tog) har nog tagit ut sin rätt lite. Lägg där på järnbrist och blodsockerfall titt som tätt för min del, suck ;)
Men å andra sidan kunde allt varit mycket värre. Så rätt tacksam är jag trots allt.
I tisdags var det inte mycket med mitt älskade Snöre. Halsfluss och sömnbrist = efter ett besök hos doktorn, första intaget at penicillin och så en glass, så sov han bort hela dagen.


Och så blir han sådär tunn och "liten" när han är sjuk. Älskade lilla barnet.


Sedan har det i alla fall gått åt rätt håll för hans del. Igår var vi ute och grejade lite, men mest lekte och gungade.
Idag har inte varit en fullt lika härlig dag, även om den slutade till det bättre.
Snart sover Snöret och efter det ska jag gå ut, ta in hästarna och terapigräva lite.

Kram, vi hörs senare

Måndagslista nr 179

Hej igen, tredje inlägget idag - woohooo! Ja okej då, maginlägget skrevs häromdagen men har inte gått att publicera via telefonen så idag fick jag göra det här istället.
Men i alla fall. Idag är jag lite extra glad över att...
 
...jag har sådana supermöjlligheter i mitt jobb, vad gäller familjelivet. Det är jag sådär galet tacksam över. Nog för att det är sjukt tråkigt och ibland ganska jobbigt att vabba och jobba samtidigt, så finns möjligheten utan några större problem de flesta gånger, vilket är lyxigt.
 
...Milton sover skitbra på nätterna. Eller inte. Det är jag inte alls glad över, Milton sover så galet illa varje natt nu att vi alla tre går på tomgång för tillfället. Mest killarna dock, konstigt nog. Jag är vaken prick lika mycket som de två andra och dessutom gravid, men jag känner mig nog piggast av oss. Milton är väl den som kanske är vaken mest, vi andra två turas ju om att få sova ostört (<--- tack gode gud för samboliv!!) - det kan jag ju vara glad över, i alla fall.
 
...Malva förhoppningsvis kommer bli ordentligt inriden i sommar, om allt går som planerat! Så galet roligt och jag längtar så himla mycket över att skicka iväg henne och få jobbet gjort, så att säga. Eller ja inte är jag så glad över att skicka iväg henne, men just att få det gjort, att det sedan kommer hem en ridbar ponny som Milton kan rida på och därmed en ponny som kommer få lite mer stimulans än hon är van vid, DET är jag jätteglad över!
 
...här är undanplockat efter dagens aktiviteter. Skön känsla! Skulle behöva dammsuga, men orkar inte göra det såhär dags på dygnet, utan håller till imorgon. Dessutom är jag själv hemma och jag är rädd att jag inte hör Milton när jag dammsugar, ifall han vaknar, nu när han sover så illa.
 
...Milton är så jädrans fin och klok på många vis. Trött, gnällig och superdryg många gånger just nu (inte minst igår på dopet, hahaha.. Suck ;) ), men oj vad han är bra alltså. Verkligen hur bra som helst! Så himla härlig att vara med och lätt den bästa människan jag vet. Han är så lätt att ha att göra med, snäll och omtänksam. Rolig att ha med sig och, ja bara fin helt enkelt.
Ikväll låg jag i hans stora säng med han och snusade i hans nacke när han hade somnat, bästa känslan ever. När han sover tryggt och lugnt, är varm och luktar gott. Och jag får chans att ligga där, nära. Underbart.
 
 
Detta får avsluta listan, nu ska jag dricka te - en annan grej som gör mig glad!
Kram och hej!

Dop igen!

Ja igår var vi på vårt tredje dop på sex veckor. Nu dröjer det till nästa gång ;)
Våra bästa vänners lilla Nova döptes och Marcus tillsammans med Novas ena faster var faddrar. Den andra fastern sjöng så fint så det var inte klokt - duktiga Jossan!!
 


Idag är det vab och jobb för mig igen. Milton är krasslig igen, eller nja. Sover dåligt på nätterna. Så han får vara hemma idag, stackaren. Fast han verkar å andra sidan inte misstycka direkt, när jag jobbar får han i princip göra vad han vill. Här blir galet stökigt och han leker med allt samtidigt. Samtidigt ska man väl ha någon fördel när mamman jobbar.
Fast helt misslyckad som förälder är jag inte idag, vi har pyntat ett påskris, lagat middag (som jag ätit då barnet vägrar, suck..) och skurat duschen. Ja och plockat lit emellan varven (och fått barnet att plocka undan vissa saker).
 
Hörs senare. Stor kram

Vecka 24

Ja vi hoppar vecka 23 helt enkelt så tiden rann ifrån oss lite där och annat kom emellan. Men nu kör vi vecka 24, färska bilder sedan nu i morse!

Ena sidan...



...och så andra sidan


Och vara för att det är lördag så bjuder vi på första framifrån, ja ske enda ;)


Och så den roligaste - jämförelsebilden!
Vad säger ni? Vilken är störst? Miltonmagen till vänster och nu småsyskonmagen till höger.
Ååååhh! Jag älskar att följa jämförelsebilderna!!



Nu är det dags för frukost här. Kram!

Måndagslista nr 178

Hej vänner!
Ny lista äntligen. För idag är jag extra göad över att...
 
...förra veckan är över. Vilken jäkla skitvecka.
 
...min födelsedag igår blev himla trevlig :) Började med att killarna var uppe tidigt och sedan kom upp och väckte mig med skönsång, nybakade scones, te, paket och en flagga på bricka. Under förmiddagen röjde vi och fick ordning på allt inför kalaset. Kalaset i sig var redan klockan 12 och var ju precis så lugnt och skönt som jag tänkt mig. Efter kalaset somnade jag på soffan ett par timmar medan killarna grejade med annat och resten av eftermiddagen och kvällen gick i lugnets tecken. Perfekt helt enkelt! Att fira att en fyller 27 år, känns mest överskattat. Det enda som är roligt är att bli lite extra uppassad, men framför allt att få träffa den närmaste familjen och släkten <3
 
...mina två hästar är så jäkla fina, fantastiska och kärleksfulla. De ger så mycket tillbaka, bara genom att finnas. Mycket mer behövs liksom inte. Jag känner mig mer och mer tacksam och ödmjuk gentemot dem och deras sällskap. Jag har alltid kännt stor respekt mot mina hästar, men tidigare var det liksom många gånger ett nödvändigt ont, att jag var tvungen att gå ut och hämta Armani för att rida, passa en tid till träning eller vad det nu kunde vara. Nu är det lätt att bara gå ut och bara vara nära. Det kommer man långt med.
 
 
 
...det nu är en ny vecka och den kan bara bli bättre än förra! Dessutom är jag ett år äldre och ett år klokare, visst är det så? ;)
 
Detta får avsluta listan. Kram på er!

Att känna ro i själen

Dagen började sådär med gråt vid dagislämningen, rörigt arbete och ja men lite sådär halvdan förmiddag med en massa känslor upp och ner. Och en tuff grej för en bekant just som tynger även mig, något jag tänker så himla mycket på just nu och som gör att jag nog är lite extra nedstämnd. Usch ja...
 
Men sedan har dagen bara blivit bättre.
Ikväll har jag gjort saker, som verkligen fått mig att känna ro i själen. Helt bildlöst inlägg, då det inte gick att fånga på bild, helt rättvist.
Jag var ute hos mina hästar i hagen i en timme ungefär och stängslade in lite nu inför att gräset ska börja växa (är livrädd att Malva ska bli dålig av första gräset). Hästarna varvade med att springa runt mig som ystra fölungar, framför allt gammelmannen Armani, 17 år, och det är en så fin och vacker syn och resterande tid stod de tätt bakom mig och undrade vad jag sysslade med, som att de aaaaldrig hade sett mig stå och banka ner stolpar och dra tråd.
Sötälsklingarna. Samtidigt som solen gick ner bak björkdungen stod vi och njöt eller sprang (nåja, mest hästarna..) vi runt i gräset och hade en fantastisk timme tillsammans. Att få känna ro i själen - ett av de bästa sätten.
 
Ikväll sa Milton för första gången på länge att jag skulle gå upp och sova med honom. I vanliga fall tar vi alltid varannan kväll var och idag var det inte min tur, men idag ville han prompt att jag skulle gå upp och då gjorde jag gärna det. Annars, om han får välja, väljer han i de flesta fall för tillfället Marcus.
Väl uppe så läste vi en bok och sedan låg jag kvar i hans säng länge. Han sa så fina saker; jag älskar dig mamma. Du är så fin mamma. Jag vill alltid att du sover här i min säng.
Då är jag nära till tårar, det gör ont i kärlek i hela min kropp. Min kloka, nästan fyraåring, så liten men ändå så stor. Vad hade jag varit utan honom?
Såklart gav ju även detta mig en otrolig ro i själen. Vilken tillfredsställelse att sedan resa mig från hans säng, veta att han somnat gott och att vi två har en fantastiskt fin relation. Jag hoppas så att vi alltid kommer ha det, han och jag.
 
Kram och godnatt, vad jag är tacksam över livet!

Vecka 22, på riktigt!

Nu ska vi se, nu ska det fungera!
 
Sidobildera först.
 
 
Och så jämförelsebilden med Miltonmagen, veckans roligaste bild enligt mig :D
Milton är den mörka vänstra bilden. Miltonmagen har liksom kommit ifatt, storleksmässigt denna vecka. I bild upplevs den dessutom större tycker jag, håller ni med? Jag minns att Miltonmagen i denna vecka var relativt hård och "gravidig", det är inte denna magen, haha.. Som sagt, jag är inte alls lika fit nu som för fyra år sedan dessvärre. Men äsch, det får jag väl ta en annan gång, bli fit igen.
 
 
 
Tycker ni det är roligt att se dessa bilder, eller det är kanske mest jag själv som tycker det? Ser ju på statistiken att många fler är här inne och kikar nu, än innan jag outade min graviditet, ett populärt ämne minsann ;)
 
Kram och hej!

Vecka 22

Japp, igår 22 fulla veckor. Jag har nog sjukt dålig koll, trodde jag var en vecka längre framåt än vad jag är. Blir helt förvirrad av hur en ska räkna, men jag räknar fulla veckor (så idag, enligt det andra sättet är jag ju idag i vecka 23 va? 23+0 igår, detta borde jag kunna..).
 
I alla fall, vecka 22-bilderna coming up!
MEN nu har jag tydligen stora problem att ladda upp bilderna, suck..
Bjuder på denna så länge, ur Miltons synvinkel ungefär ;) Lite härlig på något vis. Som en liten, krackelerad medicinboll ungefär.
 
 
Lovar att återkomma med bilderna imorgon.
Kram och godnatt!
RSS 2.0