Examen!

Godmorgon! Frukosten har intagits utomhus med solen i ryggen. Det är examensdag och som jag njuter och insuper känslan av att jag är klar. Jag är galet stolt över mig själv och blev än mer stolt när jag härom dagen tittade igenom mina slutbetyg.
Stolt över att jag rott allt i hamn, inte bara med skolan, utan så mycket mer; ekonomiskt sett är det inte lätt att vara student, speciellt inte med barn, hästar och hus. Men vi har fixat det!
Jag har oftast planerat min tid väl, funnit tid till Milton, till mig själv, till studier och till mycket annat. Mycket är en prioriteringsfråga absolut, så ganska väl har jag nog ändå prioriterat.

Marcus har varit en klippa under dessa två år. Vad hade jag gjort utan honom? Även andra barnpassare som ställt upp med kort varsel många gånger, ni har varit guld värda!!

Nu ska jag svira om och göra mig i ordning. 11,30 samlas vi för examenslunch. Vilken underbar dag!
Hoppas ni andra får en fin dag, ni också. Stor varm kram!

Söt Smutsig Sjuk

Det är inte lätt att vara tre år, inte. Ikväll, strax efter att jag hade åkt hemifrån, hade lilla barnet somnat på soffan. Inte helt kry med andra ord..
Smutsig och sjuk, men så söt och fin. Älskade barn!

Själv hämtade jag upp syrran och vi for fem mil och överraskade mormor och morfar. Vilken underbar kväll vi fick med dem och mamma!! Bara att sitta och prata, lyssna, kela med en hund och insupa hela gården. Som jag älskar att vara där!

När jag kom hem hade Milton vaknat av sin hosta, stackars liten.. Men vi satte oss under en filt och sedan ville han sova igen, perfekt då jag fick chans att träffa honom lite till <3

https://cdn2.cdnme.se/2386915/7-3/pic_51a67436e087c31a60f6f1e7.jpg">https://cdn1.cdnme.se/2386915/7-3/pic_51a67436e087c31a60f6f1e7.jpg" class="image">

Hit och dit!

Ett möte i morse på jobbet, hem och jobba vidare och lite annat fix.
Nu ska jag snart ut och fixa stallet. Med ut ska även kameran få följa med då jag har lite sådant jobb också - jag älskar mitt jobb!! Jag älskar att jag får chans att jobba med två av mina favoritsaker; marknadsföring och trädgård. Vilken lyx!
För jo, jag har faktiskt fått jobb. Än så länge arbetar jag som frilansare åt Odla.nu. I framtiden (typ ganska snart hoppas jag!) kommer jag att jobba heltid som anställd åt dem. Det känns tryggt att veta, att efter examen har jag lite jobb i sommar och kan vara ledig en hel del med Milton.
Till hösten hoppas jag på mer!
 
Dags att sätta fart, stor kram!

2 år i huset!

Godmorgon!
Tänk va, idag har vi bott i vårt underbara hus i två år. Mycket att göra är det ju, att bo i hus, men oooohh vad det är värt det, flera gånger om!
Igår kväll, efter att Milton somnat och blivit nerbäddad i sängen. Smög jag ut och insöp kvällen. En fantastisk försommarkväll hade vi och syrenerna är ju ljuvliga nu. Jag får nästan ont i magen av allt fint och går och småpratar med mina perenner i rabatten, haha...
En del nytt blev planterat igår; en Magnolia, en jordgubbsplanta, en blomma som jag fick av min farmor och farfar i helgen (jag och växtnamn, suck...) och en som jag inte alls vet vad det är. Dessutom åkte en Luktpion ner i rabatten. Det är ju bra mycket roligare att plantera växter, än att rensa ogräs - herregud vad tråkigt det är och det syns verkligen på vår uppfart, som ser anskrämlig ut..
 
Att stå under kastanjen är som att stå under tak, nästan helt tätt och galet mysigt!
 
 
Kastanjen blommar nu, himla vackert. Jag har aldrig tänkt på det tidigare, konstigt nog.
 
 
Syrenerna ja, helt galet ljuvliga. Vi har vita, ljuslila och mörklila. En del ska planteras om, men jag väntar tills de har blommat tror jag, för just nu vill jag njuta av all doft som ligger som ett täcke över trädgården. Jag älskar't! Det gör väl alla, älskar syrendoften :)
Från detta håll ser ni inte ofta vårt hus och trädäcket. Vårt lilla fina röda hus. Det ser inte mycket ut för världen, men insidan är fiiiiiin och har så många fördelar! Trädäcket är ganska stort, som synes. Vi älskar det, det är perfekt och har sol och skugga från morgon till kväll - hur bra är inte det? Dessutom är vårt däck och gräsmatta så gott som insynsskyddad sommartid då häcken är galet hög och galet bred - det har sina fördelar och nackdelar ;) Sjukt jobbig att klippa, men vi uppskattar att det blir så insynsskyddat :)
Här ser ni också hur nära stallet ligger huset. En vanlig villa och villaträdgård blir liksom helt plötsligt en annorlunda liten gård.
 
 
Jag kan inte nog beskriva hur mycket vi älskar att bo här, hur tacksamma vi är över att min pappa fick nys om detta, att just vi fick möjlighet att köpa stället!
Hoppas allt får känna så, med sitt boende. Stor kram, hoppas er dag blir underbar!

Milton 3 år!

Älskade lilla barn, idag blev du 3 år. Tidigt i morse, 03,54 var det tre år sedan Snöret föddes. Tiden bara springer iväg och livet med Milton blir roligare och roligare för varje dag.
Han är det absolut finaste jag vet och det bästa som någonsin hänt oss. Det är inte klokt egentligen, hur mycket ett litet barn betyder i ens liv, hur världen förrändras för någon så fort ens barn föds.
 
Dagen började tidigt i morse, med skön(?)sång vid sängen, något det lilla barnet uppskattade. Sedan var det paketöppningsdags, småpaket på sängen och ett STORT i hallen. I det stora i hallen var det en tripptrapp-stol. Den har stått gömd i källaren i ett par månader, haha.. Men nu var det dags att ge den till Snöret, som verkligen var i behov av en ny. Milton har hittills suttit i älskade Hokuspokus-stolen. Ni kan ju föreställa er hur lägligt det var med en ny stol ;)
En glad kille hela morgonen, som gillade att stå i centrum :)
 
Med posten idag kom ett par vykort till Milton, från min faster och farbror och min farmor och farfar. Ni är underbara (hoppas ni läser här inne!), som vet precis vad Milton tycker om - vykort med elefanter, lejon, zebror, apor och giraffer. De andra vykorten fick han på kalas (plus ett med traktor, som också det är mycket uppskattat). Jag älskar ju vykort och grattiskort ;)
Här skymtar ni även Stocke-stolen. Passar perfekt runt vårt matbord.
 
 
Ikväll var det familjekväll på Miltons dagis. Så Jäkla Mysigt och roligt att se vad barnen gjort under året. Milton hade med sig föräldrar, farfar, lillfaster och mormor och äääälskade det! Perfekt avslutning på födelsedagen helt enkelt :)
En trött liten kille somnade för sent, sittande i soffan. Galet trött, stackaren. Bara att bära upp honom, snusa lite på honom, berätta för honom hur mycket jag tycker om honom och pussa på honom en miljon gånger.
 
I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen - Milton. Du är vår värld!
 
 
 
Nu ska denna gråtmilda mamman avrunda här. Imorgon firar vi två år i huset - underbara fina huset. Jag älskar det bara mer och mer för varje dag!
Stor varm kram till er

För tre år sedan...

...låg jag och Marcus inne på förlossningen och hade det skit, hahaha! Och hade bara kommit ungefär halvvägs, över 12 timmar kvar.....
Jag har aldrig här inne berättat om vår förlossning, ett medvetet val. Och jag tänker inte göra det heller. Vissa förlossningar är bättre och vissa är värre än andra, vi hade otur helt enkelt, men allt gick ju bra.
Aldrig i hela mitt liv har jag varit rädd för att föda barn, fram tills för tre år sedan. Nu kommer jag aldrig i mitt liv göra om en förlossning. Aldrig har jag känt ett sådant obehag för något som jag gör för det, livrädd faktiskt.
 
Milton, älskade fina Milton. Tänk att det ändå var just du som fanns där inne. Inte klokt egentligen och jag blir helt nostalgisk när jag tänker tillbaks på det!! Aldrig trodde jag att det skulle vara så roligt, så jobbigt, så underbart, så tålamodskrävande, så häftigt och så kärleksfullt att få vara förälder.
 
Här har vi Snöret, runt 8 månader liten. Gullegullegull, så liten han var!!
 
 
 
Nu ska jag sluta vara nostalgisk och fortsätta jobba.
Stor kram på er!

Måndagslista nr 134

Hej på er!
Hoppas allt är väl med er, här är allt på topp - denna vecka är ju fantastiskt bara! Är extra glad över att...
 
...min fina älskade Milton fyller hela 3 år imorgon, hur gick det till?! Tiden går så galet fort, men oj vad roligt (och jobbigt ibland, haha..) det är med en 3-åring i huset. Vilket fin kille vi har, klok, rolig och tokig. Ibland arg, sur och bestämd. Allt i en salig blandning. Men alltid lika fantastisk och älskad!
 
...detta är min examensvecka. Inte klokt egentligen. Redan har jag studerat i två år, tiden går som sagt fort.. Jag älskar att vara student, jag gör verkligen det. Men just nu känner jag mig riktigt nöjd med att jag är färdig. Stolt över mig själv och över vad jag har presterat. Otroligt lycklig och nöjd med att jag är färdig, woohoooo!!!
 
...jag har en fot inne i arbetslivet och mjukstartar som frilansare åt min praktikplats, en supermöjlighet och jag ser verkligen fram emot att se vart detta leder, så spännande!! Jätteglad är jag även över detta. Jag har trivts galet bra med min praktik och därför känns det extra roligt att jag kommer få fortsätta här. Och givetvis en trygghet, jag slipper bli arbetslös det första jag blir efter examen ;)
 
Dessa tre sakerna får stå för min vecka, de största sakerna som händer just nu.
 
Vi hörs senare.
Stor kram!

Morsdagsfirande och 3-årskalas!

Dagarna har gått i ett, men så är det ibland när det är mycket. De senaste dagarna har gått till bakning och fix inför ett litet barns 3-årskalas, som gick av stapeln i eftermiddags. Tänk att min Milton blir 3 år på tisdag, hur gick det till?! Om drygt 3 timmar, är det exakt tre år sedan vi begav oss mot förlossningen, inte ett ont anande om att det skulle ta ungefär 30 timmar, innan barnet väl föddes. Och i ärlighetens namn är det det värsta jag någonsin gjort och någonting jag aldrig kommer göra om. De som säger att man glömmer en förlossning när barnet väl är ute, har aldrig gått igenom en tuff förlossning..
 
Men i alla fall, nog om det. Morgonen började på bästa sätt. En Milton som stövlade upp för trappan med blommor. - Mamma, jag har blommor till dig, med din bästa färg!
Att jag älskar orange är ingen hemlighet ;)
Finaste killarna hade ordnat ljubliga blommor åt mig!
 
 
Väl på kalaset var det fullt upp, verkligen fullt upp med huset fullt av folk. Men Milton uppskattade nog allt, inte minst den fina cykeln han fick. Fotot är stulet från syrran instagram ;)
Fina fina Milton, du är det bästa som finns i hela vida världen!! Snart 3 år gammal, helt galet....
 
 
 
Sedan var det dags för tårta. Jag gjorde i år en fotbollstårta, då killen är tokig i just fotboll just nu, så temat var ju lite givet ;) Som fyllning blev det ett lager med kokosmousse och ett lager med kolagrädde. Tårtan spacklades med marrängsmörkräm och locket är av sockerpasta :)
 
 
Sena eftermiddagen spenderades, som tradition, med Marcus hela släkt. Grillad korv och busiga barn i ösregnet, men oj vad mysigt det var!! Kvällen spenderas i soffan med min andra halva och vår hund, gud så skönt; film och popcorn kommer det bjudas på här.
 
Hoppas er helg varit fin, stor kram!

Praktikant!

Godmorgon på er!
Igår och idag har jag en praktikant med mig på "jobbet". Eller ja för att vara helt korrekta så är det alltså praktikanten som har med sig en praktikant till praktiken, hahaha..
Och om jag tycker att jag är en ganska duktig prakikant så är det nog inget i jämförelse med min lilla Yda. Hon är tokigt exeplarisk! Inte ett ljud hon för och ligger fint på sin fäll. Om någon kommer förbi (vilket händer ofta) så reser hon sig och inväntar tecken på att hon får gå fram och hälsa, sedan smyger hon tillbaks till fällen nedanför mitt skrivbord.
Vid ett par tillfällen igår fick hon hänga med och leka på golvet med några av mina "kollegor" och då lever hon upp. Sedan lägger hon sig igen - duktiga, underbara, världena bästa finaste lilla Yda. Vilken hund jag har!
 
 
 
 
Och vilken praktikplats jag har dessutom! Det är minsan inte arbetsplatser som tillåter hund, men här är det mesta annorlunda - åt det positiva. Ett djur på en arbetsplats måste dessutom vara en grym icebreaker och något som lättar upp stämningen väsentligt när det behövs. Dessutom är det en otrolig glädjespridare. Sedan förstår även jag att det på många arbetsplatser inte fungerar av olika orsaker. Men jag är övertygad om att fler arbetsplatser skulle kunna ha denna möjlighet :)
 
Nu ska jag återgå till mitt arbete. Stor kram!

Recepttips

Härom kvällen försökte jag "laga soppa på en spik" då vi inte hade allt för mycket hemma. Kryddade korvar hade vi, som pappa hade gjort. Supersupersupergoda!! Dessa skulle vi äta i alla fall.
Till det slängde jag ihop en ugnsomelett, kan man nog kalla det. Det blev i himla gott och något jag rekommenderar er att göra!
 
 
6 ägg
5 dl mjölk
2 dl riven ost
2 pkt bacon (som klipptes ner i småbitar och stektes)
Broccoli (som kokades innan)
Salt och peppar
 
Förstek bacon och förkoka broccoli.
Blanda sedan allt i en skål och rör om.
Häll upp allt i en ugnsfast form. Jag tog en pajform i normal storlek, det gick precis i, men det gick ;)
In i ugnen 200 C tills omeletten känns lagom fast, 25 minuter ungefär.
 
Superlätt och supergott! Går ju att äta precis som den är också, men det var himmelskt med kryddade korvar till.
 
Kram så länge!
 

Måndagslista nr 133

Jaja, för sent idag igen. Men idag (onsdag förvisso..) är jag lite extra glad över att...
 
...jag har 9 dagar kvar till min examen - kan ni fatta det? Det kan verkligen inte jag, helt ofattbart och superkonstigt! Underbart på alla sätt och vis, jag ser så himla mycket fram emot det!
 
...våra bästa vänner inatt fick ett litet lillasyskon, grattis fina älskade ni och grattis storasyster Selma, så underbart!!
 
...Malva verkar vara bra i sina hovar. Lilla hästen.. Hoppas det håller i sig!
 
...jag ser tydliga resultat på min kropp, tack vare Fitnessfighten! Snart har jag gjort en månad och har syndat två dagar av dessa (tre synddagar kommer det bli i och med Miltons kalas) och är riktigt stolt över mig själv.
 
...min Milton snart fyller 3 år. Det om något är ju helt ofattbart. För tre år sedan gick jag höggravid och såg fram emot förlossningen, inte anade jag hur den då skulle bli.. Aldrig kommer jag göra om en vanlig förlossning igen!
 
...jag har en trädgård. Ni anar inte hur glad jag är över min trädgård. Tänk att vi snart bott i vårt hus i två år, galet vad tiden springer iväg!
 
Nu måste jag kila, hoppas allt är väl med er. Stor kram!

Hej tisdag!

Och hej på er!
 
Vet att jag inte har skrivit Måndagslistan än, återkommer med den senare idag. Har inte hunnit och igår kväll prioriterade jag en lång pw med mamma och min hund, härligt!!
 
Bjuder på en bild på min tokiga katt, som härom dagen låg och lurpassade på Yda, haha..
 
 
Vi hörs lite senare, stor kram!

Barnledigt, fest och trädgårdspyssel...

...allt utan bilder ;)
 
Igår efter frissan åkte Milton till farmor och farfars husvagn och sov över där till idag. Vi andra var iväg på 25-årsfest hos vår bästa vän, vilken kväll! Marcus fick jordens migrän, stackaren.. Så han åkte hem efter bara en liten stund.. Men jag var kvar längst av alla, hahaha.. En riktigt lyckad fest, verkligen!!
 
Jag var väl i säng runt 04 i morse och gick upp igen runt 09,30. Inte många timmars sömn, men det gör väl istället att jag kanske kommer i säng direkt efter hockeyn :) Milton var hemma runt 14, härligt! Ett dygn från varandra är precis lagom, man hinner få ett avbrott från varandra och hinner liksom längta efter varandra lite.
 
Eftermiddagen har spenderats utomhus i trädgården. Fuktigt och grått, men Milton skulle tvunget studsa studsmatta och leta sniglar ;) Marcus städade och jag grävde bort buskar som jag inte vill ha och sedan grävde jag fram en ny rabatt, planterade några bärbuskar och planterade om några andra plantor och blomman jag fick av mamma igår står nu fint uppe på trappen :) Terapi när det är som bäst.
 
Ikväll har jag varit på ett riktigt surt humör, av någon anledning. Trött kanske? Sur var jag också över att jag inte tränat tidigare under dagen, men det var bara att bita ihop och träna passet (utom cardio (kondition), för det orkade jag bara inte). Och efteråt var det ju så himla skönt bara!
Vindruvor och ett glas vatten till hockeyn för min del. Igår var en riktig syndardag på mat- och dryckesintaget ;) Idag gäller det att leverera igen!
 
Snart säng. Godnatt vänner! Stor kram!!

Hos frissan!

Igår var det dags för klippning, för min del och för Miltons del - Miltons första gång hos en frisör, lite skillnad mot när jag klipper lite sporadiskt med kökssaxen ;)
Efter tidigare förberedelser så var Milton grymt pepp!! Och väl på plats hos Mija var han så himla duktig!! Man vet ju aldrig, tålamodet hos en treåring är sådär ibland och humör finns det gott om hos ovan nämnda minimänniska ;)
Där ser man tydligt vad förberedelse gör!

Dessutom är ju Mija bästa frisören ever, för stora och små!!

Färdig student!

Känslan i kroppen är just obeskrivlig. Jag har två veckors studier kvar, men är egentligen färdig. Idag hade jag min sista examination, kanske någonsin?! Jag har studerat två år och är färdig marknadsförande och företagssäljare. Jag har lyckats kombinera småbarnsliv, djur, hus, studier och mycket annat och det har gått bra! Fy fasen vad JAG är bra!!
Vi rodde hem detta, jag och Marcus; rent tidsmässigt, ekonomiskt och det har gått över förväntan.
 
Nu ska jag hämta min Milton. Nu tänker vi hålla helg. Nu ska vi njuta av helgen. Fy fasen vad skönt detta ska bli! Som jag har längtat! Stor kram
 

Fång....

Hej på er!
Min lilla Malva är sjuk och detta är verkligen jobbigt. Hon har fått en pytteliten släng av fång. Utan att gå in på detaljer hit och dit, så innebär det att hon inte klarar av att gå på gräs speciellt mycket. Detta är tufft eftersom vi bara har gräshagar. Betesreducerare (en mask över mulen) är köpt och medicin är insatt. Förhoppningsvis kommer hon slippa bekymren framöver, håll tummarna för min lilla häst!
 
 
Här går lilla tjejen ute på gräs, så som jag vill att en häst ska kunna göra. Det gör galet ont i mig och att hon inte kan det just nu, kanske aldrig mer?
 
 
 
Ikväll har jag tränat och efteråt tog jag med mig Yda på en 45-minuters pw. Så skönt för kropp, men idag framför allt för skäl, det var så skönt att få rensa tankarna lite, bena ut allt som händer för tillfället.
Nu ska jag försöka sova. Godnatt och kram!

Måndagslista nr 132

Hej på er!
Vet att det är tisdag idag ;) Men det var lite kris här igår kväll och jag har så himla ledsen och knäckt, då min lilla Malva är sjuk.. Just nu inväntar jag veterinär och hoppas att hon kan komma idag! Idag verkar lilla hästen betydligt bättre, tack och lov! Jag är ju alltid så himla mån om mina djur och det är psykiskt påfrästande att ha ett sjukt djur.. Malva har varit sjuk en gång tidigare i sitt liv, eller ja hon var inte ens sjuk utan skadad då, då hon fastnade i staketet och skar upp bakbenet. Men nu är hon alltså sjuk och jag hoppas att det inte är något allvarligt.
 
Idag tisdag (och igår måndag) finns det såklart (tack och lov!) andra saker som gör mig glad... Jag är glad över att...
 
...det snart är examen, som jag längtar just nu!
 
...jag idag fick mitt sommarschema, riktigt nice schema och jag är supernöjd! Mycket ledighet med min Milton och det behövs känner jag och jag vet att han just nu känner likadant
 
...min syster har ritat så fint porträtt på min Yda, kan inte vänta tills jag får upp den på väggen!!
 
...när denna veckan är över kan jag mest njuta ända fram till examen!
 
...jag har världens bästa praktikplats! Som jag trivs!!
 
...Malva är, precis som Armani, rena drömmen att ha stående inne på boxvila. Vilka fina hästar jag har!!
 
Nu måste jag sätta fart här. Snart kommer min klasskompis hit, pluggdags, första gången på länge.
Kram

Trädgårdsfix

Jag var och hämtade lite växter som jag hade beställt, på min praktikplats, Odla.nu (<--- länk för er som är intresserade!) igår och idag kom perennerna i jorden. Jag passade dessutom på att plantera om en växt, ett riktigt trassel som låg ut på gräsmattan. Nu i gräsklippartider ville jag skydda den lite extra så den åkte längre in i rabatten, i ett av mina plåtrör.
 
 
 
Perennerna jag planterade var Hosta och Akleja, både vita faktiskt, ska bli spännande att se dem ta sig, nu är det bara perenna rötter nerstoppade i jorden :)
 
 
Hade en helt fantastisk kväll ute, sällskap av min hund, min katt och mina hästar på andra sidan häcken, herregud vad underbart! Vilken kväll dessutom, luktade så gott efter regnet som kom i eftermiddags. Allt är dessutom så vackert nu och håller på att slå ut. Jag är så glad över att jag har min trädgård att gå och pyssla i, get mig chans att tänka lite och njuta av lugnet, dofterna och ljuden runtokring; fågelkvitter, fåren som bräker, hästarna som frustar...
 
Och så ständigt dessa sällskapsdjur! De är med precis överallt; nyfikna på vad jag gör, leker tillsammans, leker var för sig och bara är i min närhet.
 
 
 
Man tager vad man haver, inte sant?
Ena skottkärran satt fast innanför bilen och den andra var full med gödsel. Istället fick ena barnvagnen agera redskapsvagn ;)
 
 
 
Nu längtar jag till imorgon så jag kan plantera det andra jag hämtade igår. Lite buskar ska få komma i jorden :)

Hoppas ni får en god natt. Här lär vi inte få det då Milton har sin hemska hosta... Håller tummarna dock!
Stor kram

Fitnessfighten

En grej som inte alla vet att jag håller på med just nu och som jag medvetet låtig bli att skriva ut här, mest för att slippa känna mig stressad av att prestera. Jag ville ge det en chans för mig själv, utan att "behöva" skriva om det och kunna skita i det om det faktiskt inte hade fungerat för mig, utan att "behöva" förklara mig.
Behöva och behöva, det förstår väl jag också att jag inte behöver förklara mig här inne, men ibland vill jag ju göra det och ibland, som nu, valde jag att inte skriva för att inte förklara varför det inte fungerade sedan, hänger ni med?
 
I alla fall. Jag har gett mig på Fitnessfighten. Många frågar mig direkt "Varför?". Jag som är så smal behöver väl inte detta? De som frågar mig detta är ofta de som inte sett mig utan kläder. Nej jag brukar inte springa naken, haha, men det finns ju bikini ;) Kläder kan dölja mycket och ända sedan jag fick Milton har jag varit grymt missnöjd med min kropp som faktiskt nästan ser lite deformerad ut sedan dess, framför allt magen; bristningar, mycket hud och skrynklor vid magen har gjort att jag har känt mig omotiverad att vilja träna och helt enkelt prioriterat bort det för att istället mysa framför tv'n om kvällarna, hänga med Milton på eftermiddagarna och ta sovmorgnar när jag kan det.
Och sedan är det väl faktiskt så, att alla behöver träna och äta bra för att i grund och botten må bra, inte minst fysiskt. Det kvittar faktiskt hur du ser ut; smal, tjock, lång eller kort - träning är bra för ditt välbefinnande! Därför blir jag nästan lite upprörd av en sådan fråga, om jag verkligen behöver träna ;)
Jag har ätit på tok för lite och det jag ätit har varit alldeles för onyttigt, fel tider på dygnet och jag har inte mått bra av det, varken fysiskt eller psykiskt. Framför allt var det maten jag ville ändra och behövde helt enkelt få hjälp med det och dessutom få lite ny inspiration.
 
Nu kände jag att jag vill inte vara missnöjd med min kropp 24 timmar om dygnet, när jag kan träna 1 timme om dagen och vara nöjd sedan - det måste väl vara värt det, inte sant? Inte nog med träning, så har jag även ändrat kosten. Jag kör i hela maj månad nolltolerans mot socker, väger min mat, äter fler gånger varje dag och så vidare. Fitnessfighten hjälper mig att strukturera upp måltiderna och vad jag får äta och ger mig dessutom ett nytt träningspass varje dag (både carido, alltså kondition, och styrketräningsövningar)!
 
 
Fitnessfighten är en hel månad och jag började den 1 maj. Jag tar examen den 31 maj så jag kommer avsluta Fitnessfighten den 30. Dagen innan det drog igång, alltså den 30 april vägde jag mig och mätte mitt midjemått. Även foto togs. Allt detta registrerades sedan på mitt konto på Fitnessfightens hemsida; world of shape (Länk!).
När jag sedan såg bilderna på mig själv så förfärades jag av det jag såg. Nu var det dags, det var dags att göra något åt detta och jag kände hur arg jag var på mig själv - och hur peppad det gjorde mig att vilja detta!
 
Nu har jag hållit på i 11 dagar och jag känner mig skitduktig!! Sockersuget började komma krypandes för ett par dagar sedan och har hållig i sig sedan dess tyvärr, men än står jag stark och har inte vikt ner mig för suget, trots att folk runt mig fikar då och då :)
Jag mätte och vägde mig i förrgår, för nyfikenhetens skull mest. Vågen står på samma och det gör mig ingenting. Men 4 cm har Fitnessfighten hjälpt mig att gå ner, bara under 11 dagar - tack vare bra mat och en timmes träning om dagen, fantastiskt!! Jag kommer att visa före- och efterbilderna, när detta är färdigt. Förebilderna är ingen rolig syn, men jag hoppas såklart att efterbilderna ska vara desto roligare :)
 
Stor kram!

By Mimi Lindborg

Min syster är så otroligt duktig! Jag beställde för ett litet tag sedan ett porträtt på min lilla Yda, ritad i blyerts. Igår var den klar och porträttet blev så otroligt fint och jag såklart helt tårögd!
Vilken duktig syster jag har och vilken vacker hund jag har!!
 
 
Om någon är intresserad så går det utmärkt att ta kontakt med henne via hennes blogg. Där kan ni också kika på annat hon har gjort, väl värt ett besök! Hennes blogg hittar ni HÄR (<--- länk!).
 
Hoppas ni har en fin dag, nu ska jag fortsätta jobba och, hör och häpna, plugga! Sista rycket nu, bara tre veckor kvar innan examen, galen!!
Stor kram!

Vår trädgård!

Hej vänner!
Denna tid på året, då måste väl ändå naturen vara absolut vackrast, tycker ni inte?
Allt börjar bli grönt, knoppar brister, fler och fler för varje sekund, träden är nästan limegröna och fler och fler färger än grönt kommer upp i rabatten och på träden.
På tal om träd så blomstrar vårt lilla äppelträd för första gången, gulligt!
 
 
Mina favoritperenner, som jag inte vet vad heter, har kommit upp ordentligt i rabatten, de är ljuvliga! Återkommer med bättre bilder.
 
 
På två ställen i rabatten har jag placerat ut två rostiga cylindrar. De gör sig otroligt bra i rabatten; rostigt och tufft mot allt grönt och sött - en fantastisk kombination! I dessa ska jag senare plantera något. Vi får väl se vad det kan tänkas bli :)
 
 
 
 
Idag har vi haft en jättefin ledig dag tillsammans. Kvällen har jag lagt på träning, träning, träning! Nu sitter jag här nyduschad och rejält trött, så det ska bli vansinnigt skönt att alldeles strax krypa ner i sängen.
Kram och godnatt, vi hörs!

Måndagslista nr 131

Hej i kvällen! Redan måndag igen och jag tänkte bjuda på en Måndagslista :)
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...jag har tränat ikväll; sprungit tre km och sedan styrka.
 
...vi har rena försommarvärmen här! De senaste kvällarna har varit fantastiska och jag har knappt velat gå in :)
 
...vi har haft en så himla fin helg! Det kan ni läsa om HÄR, (<-- länk!) om ni inte redan gjort det.
 
...Yda är världens bästa hund. Oj så bortskämda vi är med henne. Hon är så grymt lojal, tacksam, lätt att arbeta med och ha med sig överallt. Hon är med mig och springer i stort sett varje dag och de flesta dagarna glömmer jag koppel. Men vad gör väl det, trognare hund har jag inte varit med om. Älskade lilla Yda <3
 
...vår nya bil hämtas imorgon, halleluja, underbart!!
 
...det är ledig dag mitt i veckan. Nog för att jag gärna hade varit på min praktikplats, så är det ju himla mysigt med ledig dag mitt i veckan med killarna.
 
...jag snart tar examen! Just nu är jag tröttare än någonsin på skolan faktiskt och det ska bli riktigt skönt att slippa det sedan. Jag älskar att plugga, det handlar inte om det och det handlar absolut inte om min praktik, hade jag fått vara kvar där lääääänge till så hade jag varit bra lycklig ;) . Men just nu känns det motigt och just stundande examen känns bra!
 
...vi snart ska gå och sova! Jag är för en gångs skull, all träning som gör nytta kanske?
 
Godnatt vänner, vi hörs!

Vilken helg vi har haft!

Hoppas ni också har haft det :) En helg lite utöver det vanliga och vilket väder, bara det gör väl varenda varelse lycklig!!
 
Helgen började såååå galet tidigt i lördags morse, för mig, min syster och min svåger (tack snälla ni för hjälpen!!). Vi hade som uppdrag att hämta hem en studsmatta som Milton fått av mina föräldrars grannar (tack Peppe och Totte!!). För att inte möta mycket bilar (då studsmattan är så stor) valde vi att köra supertidigt i lördags, som synes..
 
 
Senare under lördagen for vi mot stan. Och köpte ny bil, WOOHOOOOOO!!! Äntligen, äntligen, äntligen!!!!! Dock är det inte min bil i första hand, då Marcus kör så mycket i jobbet numera, utan hans bil. Jag får dras med fulbilen ett tag till (tyvärr, haha..).
En så jädrans fin bil, tror att vi kommer bli supernöjda. Förhoppningsvis får vi den idag.
 
 
Efter det for vi vidare mot svärföräldrarnas husvagn. Jag svirade om till träningskläder och sprang tre kilometer vid havet, inget jag gör varje dag direkt - vad underbart det var!!
 
 
Igår vaknade jag först (?!). Det händer absolut aldrig. Men ut kom jag på en runda, med Yda såklart. Efteråt körde Milton och jag ett pass på vårt trädäck. Slängde ut vår gamla bäddmadrass, perfekt! Lite meckigt är det ju dock, att träna med småbarn, katt och hund i närheten heeeela tiden, men allt går, visst?
 
 
Och vilket väder det var igår, hela dagen. Vi var ute från morgon till kväll i stort sett och gjorde allt möjligt; hoppade studsmatta (givetvis), kollade blommor, klippte gräs, åt, solade lite, planerade trädgårdsprojekt, fixade med min kompost, lekte i sandlådan, kastade sten i en vattenhink, letade sniglar, räfsade bort gammalt hö.... Massor fick vi gjort och som vi njöt! Jag har fortfarande inte vant mig vid att ha Marcus hemma varenda helg, det är så himla himla underbart!!
 
Vi hörs lite senare idag, idag är det ju dags för Måndagslista!
Kram så länge!

Morgonträning

Började dagen med att vakna innan killarna (?!), vilket är ovanligt då jag brukar vara den som sover längst här.
Jag tog tillfället och gav mig ut på morgonrunda i form av pw och joggning med Yda. När jag kom tillbaka så körde Milton och jag ännu mer morgonträning på däcket, förstår ni hur ljuvligt det var!!
Gårdagen var en dag utöver det vanliga, återkommer med det sen!

Malva 6 år.

Inte nog med att Vaborg firades den 30 april, min lilla Malva fyllde 6 år, dagen till ära!
Fotot togs tidigt i vintras, så det är inte dagsfärskt, det syns kanske på gräset, om inte annat :)
 
 
Tänk vad liten hon var när hon kom till mig, drygt ett år gammal, halvt avtuggad man, en liten tjej som var så tuff och positiv till allt, hade åsikter om det mesta och var hundra resor värre än min lugna och tillmötesgående Armani, att arbeta med. Det är hon fortfarande, precis allt det där som hon var som ettåring, lite mer tillmötesgående, det kommer kanske med åldern? Men i övrigt precis som tidigare och jag älskar det!
 
Fina lilla Malva, 6 år gammal, ingen unghäst längre, tiden bara rusar!!

Valborg och 1 maj

Hej på er!
Det har gått i ett här, de sista dagarna, därav dålig uppdatering. Valborg var vi hos goda vänner, aldrig har det väl varit så enkelt att få med Milton hem från dagis, haha! Så fort han såg mig skrek han "Jaaaaa!!! Nu ska vi åka till Selma!!!" - bästa kompisar eller vad?
Och det skulle vi ju; Två snart 3-åringar (hur gick det till?!), en 2-åring (som faktiskt yllde 2 år dagen till ära), två små bebisar och så åtta vuxna, fullt ös och en så himla trevlig kväll!
Milton fick dessutom titta på och klappa hönorna, vilken lycka! Vi höll igång till midnatt, innan vi körde hemåt. Det sista Milton sa när han skulle sova var "Mamma, snart ska vi till Selma igen", gullegull!
Tre sockerstinna barn mitt i natten, hahaha..
 
 
Igår var vi mest hemmavid, alla tre. Välbehövligt tror jag, framför allt för Milton som först tog en rejäl sovmorgon och sedan somnade på "kompis-gungan" uppe vid lekplatsen, sötegöte!
 
 
Vi hörs lite senare, tnkte skriva att det var dags för Måndagslista då, men icke! Jag är bara helt vilse på dagarna, kanske är det fler som är det? Men hörs senare, det gör vi! Kram på er :)
RSS 2.0