Att skapa nya traditioner

Min syster och jag har alltid hållit hårt på traditioner och älskar våra traditioner. Mycket av det kan vi tacka vår mamma för, som alltid har ordnat så fint och gett oss fantastiskt fina och roliga traditioner att hålla fast vid. Påskäggsletande. Julbak. Dansa ut julen. Pannkakor på skolloven (haha..) och så vidare. Det är fint och viktigt med traditioner.
Därför vill jag såklart ge mina småpojkar samma sak; viktiga traditioner genom livet. Och i år startade vi något nytt; adventspaket. Många får ju paket som en kalender med 24 paket fram till julafton. Det ville inte vi, eftersom det gärna mest blir en massa smågrejer som läggs överallt. Därför satsar vi som sagt på adventspaket; fyra paket, en för varje advent, fram till julafton. Därmed är det istället lite dyrare saker och mer genomtänkta saker, än vad det skulle blivit om vi skulle haft 24 paket.

Såhär såg det ut när Milton vaknade i morse. Paket och ett brev från självaste tomten! Sååå spännande!!



I år var det bara Milton. Dante får nog hänga med på denna tradition nästa år. Att ha en fyraochetthalvtåring måste vara det bästa av allt med hela julen, vilken lycka! Han är med på allt, pratar om julen och tomten hela tiden. Planerar, längtar och väntar. Och snart är dem två, som går all in för julen, för åren går ju som bekant fort och snart är ju Dante där också.
Eller vem försöker jag lura? Snart är vi fyra julgalningar här hemma, haha.. Marcus och jag är ju lika tokiga, vi också.
Idag blir det julskyltning i alla fall, woohooo! Kram

Milton 4,5 år

Hej Milton!
Idag blir du 4,5 år. Fyraochetthalvt. Helt galet. Vad tiden går fort. Sedan du blev fyra år har det ju hänt hur mycket som helst. Det största av allt - du har blivit storebror. Äntligen, för som du längtade efter din lillebror. Och nu, nu är du ju världens bästa storebror. Som du längtade efter din lillebror. Du var så himla envis också; han skulle heta Edvin, ingen diskussion om saken... Vi fick medla helt enkelt, så nu heter ni båda Edvin i andranamn.
 
 
För ett år sedan var du egentligen ganska liten, om vi jämför med nu. Det är verkligen en utmaning med en verbal, bestämd och envis fyraochetthalvtåring här hemma. Du har alltid svar på tal. Du vet bäst. Du har en attityd som iband inte är av denna värld. Du är "fucking king", som du själv säger, hahaha..
Till min (stora) sorg är du inte speciellt intresserad av djur. Eller jo, men inte som tidigare. Nu är det med sådana där stereotypa pojksaker som hägrar. Tyvärr säger jag, för jag har alltid varit glad över att vi haft djuren som gemensamt stort intresse. Men precis som mycket annat som ändras ju intressena och jag är inte den som är den; jag försöker möta dig i dina nya intressen. Milton, du har ju lätt för att grotta ner dig och nörda ner dig i specifika saker. Innan kunde du alla djur, allt från kobra och annakondor till hästar och åsnor. Nu kan du varenda bil i Blixten McQueen. Helt galet egentligen, men ganska häftigt.
Fast. Det bästa du vet utomhus just nu är att få ta din egen grep och skottkärra och hjälpa mig att mocka. Att ta en egen hökorg och ta hö åt hästarna. Att hänga med mig och ta in hästarna. Och du börjar bli riktigt vass på det, du mockar nästan en hel box själv vissa dagar och det gör mig grymt imponerad och glad över att vi båda tycker om att gå där ute och pyssla.
 
På tal om häftigt så skrev du ditt första ord häromdagen. Jag svämmade över inombords av värme, glädje och stolthet. Tänk att min lilla kille har blivit så stor att han liksom har börjat intressera sig för bokstäver och faktiskt lyckades, med hjälp, knåpa ihop ett par ord. Och siffror är du en riktig hejare på. Vi går ju igenom siffrorna på din tavla varje kväll innan sängdags. Det och att läsa en bok har blivit lite av en grej vi gör varje kväll.
 


 
 
Du är en fantastisk kille. Och även om du har åsikter kring det mesta, så är du helt fantastisk och underbar och bäst. Du är omtänksam och en bra kompis. En mamma sa i förbifarten i hallen häromdagen på dagis att hennes dotter pratar mycket om min Milton, att han är snäll och busig. Det stämmer nog bra in på dig Milton och jag blev glad över att höra det. Över att hennes nästantreåring ser samma sak som jag, att du är en snäll och busig kille. Det värmde så att höra.
Och mot lillebror är du fantastisk. Jag kan inte säga det nog. Aldrig någonsin (hittills) har du klagat eller gnällt över att Dante får hjälp med grejer, men inte du. Att Dante får bli buren, men inte du. Att du får vänta medan Dante äter. Inte en gång. Det gör mig egentligen både förvånad och inte. Det kan ju inte vara enkelt att gå från att vara ensambarn till att få ett syskon att ta hänsyn till. Samtidigt är du så klok och förstår varför det är så. Du är ju trots allt fyraochetthalvt år nu. Och när du förra veckan sa "När Dante blir stor, ska han bli min bästa vän". Ja alltså, då blev jag så varm i kroppen och jag hoppas det blir så, att ni alltid kommer vara bästa vänner och ha varandra.
 
Idag är det alltså ett halvår till du fyller fem år, FEM år?! Hur gick det till? Men idag är du ändå fyraochetthalvt år. Grattis till din min fina skatt. Och grattis till oss, som har dig!

Fyra månader!

Idag är vår bebis fyra månader. Tänk vad tiden rusar. Och tänk vad glada vi är att just den där lille sparven finns hos oss. Dante, vår älskade Dantikum!



Han är så rolig nu och så mycket händer med honom och hans utveckling. Han försöker börja greppa saker och kan nu få börja äta lite mat. Men det sistnämnda väntar vi lite med, möjligen lite gröt till kvällsmat. Han är fortfarande en helt galen nattsuddare och ska aldrig sova på kvällen, haha.. Oftast aldrig före 23, fast ikväll firar vi med en sovande bebis vid 21,30, som vaknade efter 40 minuter och som nu somnat igen i min famn. Denna närhetsknarkande bebisen. Men åh vad fin han är. Helt fantastisk!

Måndagslista nr 210

Ny vecka och idag är jag extra glad över att...

...det är adventvecka. Herrejisses så underbart! Jag.älskar.julen och allt som hör den till!!

...min röst är tillbaka. Den försvann i lördags, var borta större delen av gårdagen och är nu ganska mycket tillbaka. Skönt :)

...det är lönevecka - gött!

...vi snart verkar vara färdiga med julklapparna. Det är vi inte och kommer säkert inte vara än på ett tag, men vi har kommit en bra bit påväg och det känns skönt. Det hade ju varit skönt att slippa springa runt den 22 december och handla det sista. Det är målet, att inte hamna där.

...det bästa av allt; Dante blir 4 månader imorgon och Milton blir 4,5 år på torsdag! Dessa pojkar, världens bästa.

Detta får avsluta listan för idag. Nu ska jag hänga lite med min bebis, innan jag ska tvångssomna honom, det är så vi får göra på kvällarna liksom. Suck ;)

Kram!

Badbörja!

Ja i fredags var vi alltså på badhuset. Dantes första gång i en bassäng och först var han bra skeptisk, med darrande läpp och allvarlig blick. Men sedan vänded et mot slutet och han både skrattade och såg ut att njuta av upplevelsen. Det är ju så mysigt att bada med bebis!
Bjuder på en suddig bild :)
 
 
De två andra blekfisarna var ute i barnbassängen och härjade så länge. Miltons första gång på badhus, förutom när han var en bebis och var på babysim. Milton är inte så förtjust i vatten och tycker det är lite obehagligt ibland, men det släppte fort i den där grunda bassängen och han ä.l.s.k.a.d.e det så himla mycket! Lite trist att jag inte fick möjlighet att bada med honom alls, för efter babysimmet skulle Dante duschas av och äta och då var det lika bra för mig att göra detsamma.
Men vi har bestämt att vi ska lämna Dante hos barnvakt någon dag och åka och bada bara vi andra tre, så roligt det hade varit!
 


Nu ska jag jobba undan det sista innan Milton ska hem från dagis. Jag längtar efter honom. Han har blivit så hjälpsam i köket. I torsdags bakade vi saffransbullar och för ett tag sedan gjorde vi kladdkaka. Igår hjälpte han mig att rulla köttbullar och nu funderar jag ut annan mat som är enkel för honom att få vara med och hjälpa till med, ugnspannkaka kanske? Han kan ju hälla i alla ingredienser och sedan vara med och hålla i vispen.
 
Dags att sätta fart, hej!

Alla dessa börjor, helt plötsligt!!

Alltså jag blir så himla stolt över Milton, sådär som bara en förälder nog kan förstå. Igår skrev han sitt första ord; ORM och efteråt skrev han ett annat; ELEFANT.





Vi läser en del böcker för Milton och nu när han så smått börjat intressera sig för bokstäver så är inte jag sen med att finnas där, visa, prata om och skriva dem med Milton. Det är ju så roligt!
Och så blir jag sådär löjligt stolt, nästan lite gråtig och berömmen haglar över Milton. Det är stort, att ha skrivit sitt första ord. Att han för ett halvår sedan skrev MILTON stort på gamla bilens dörr med en metallpinne ignorerar jag ;)

Senare ska jag berätta vad vi gjorde igår, en första gång för Dante och egentligen nästan en första gång för Milton :)
Kram

Alla dessa börjor...

När man har barn blir det väldigt många börjor, alltså första-gången-grejor som händer. Kanske framför allt i ens bebis liv. Och jag blir helt gråtig varje gång. Som idag tog jag väck babynestet i vaggan och bäddade istället med täcke och kudde. Skitlöjligt egentligen, men så är det. Aldrig mer babynest och det gör mig helt gråtig. Nästa vecka blir bebben fyra månader, hjälp!


Min lille sparv. Som förvisso kanske inte är en sparv längre, utan en rultig god liten bebis.



Kram

Måndagslista nr 209

Hej! Igår var motivationen allt annat än på topp efter en riktig skitnatt. Därför fick detta inlägg vänta till idag. Så idag är jag extra glad över att...

...vi har nytt köksbord. Det känns ljust och fräscht i köket, trots att bordet är stort.

...vi hade en galet trevlig lördag med vänner. Kul att ses!!

...båda barnen sovit betydligt bättre inatt, heja oss! Lite intensiv eftermiddag och kväll för att hålla bebisen vaken så länge som möjligt och det verkade fungera. Vi får väl försöka fortsätta på samma linje hädanefter :)

...Milton är ledig från dagis på torsdag då det är planering. Vi ska baka bullar, är det bestämt.

...på fredag ska vi till badhuset, för första gången med Dante och typ första gången sen Milton var en bebis. Det ska bli så himla roligt! Ja inte att visa sig i bikini kanske, suck.. Men att få bada med pojkarna :)

Nu ska jag dricka te och jobba lite, passa på medan bebben sover. Kram!

Lördagen utan bilder

Lördagens middag hamnade i ugnen redan vid lunch då vi skulle bjuda vänner på pulled pork av rådjur på kvällen. Det blev så himla gott!! Så bra med vänner som dessa då alla tog med något att bjuda på, så behövde vi inte ha jobb mer än med varmrätten. Tack gode gud för det, för det räckte liksom.
Jag bestämde ju mig till exempel för att vi verkligen behövde ett nytt köksbord, speciellt innan lördagens middag. Så vi for ju till Ikea i fredags för att köpa bordet jag länge tittat på. Ett Norden. Hur stort som helst visade det sig, men åh vad fint!
Igår for Milton och jag ner till byn och fixade lite blommor till dukningen. Ranunkler, mina absoluta favoriter och de jag helst väljer. De är så vackra i sin enkelthet; tunna, sirliga och dessa vita blev så fina till det nya bordet. En gick av idag och hamnade i ett litet glas då jag inte hade mage att slänga den.



I morse när jag gick upp med barnen såg vårt hem verkligen ut som det gör efter en festligare lördag. När Marcus hade vaknat, så somnade jag ifrån stöket och vaknade till ett helt nytt hem, lika välstädat som innan gårdagens middag. Herrejisses så skönt. Resten av dagen har gått i lugnets tecken och kvällen kommer göra detsamma. Hämtmaten är i magarna och så fort Milton är i säng blir det veckans avsnitt av Sons, med vars en skål popcorn (eftersom undertecknad inte kan dela popcorn med någon) och en bebis som vi turas om att jonglera. För han ska ju aldrig sova på kvällen tydligen, den där Dante ;)

Så. Kram och hej!

Äntligen den där taklampan. Och så världens bästa Milton.

Ja. Nu har vi således äntligen skaffat oss en taklampa över soffbordet. Det var ju på tiden, om en säger så.
Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, sägs det ju. Det blev jättebra och precis sådär lagom starkt sken från den. Dessutom prisvärd - heja Ullared!!



Nu ska jag försöka få min stora son i säng. Eftermiddagen har jag spenderat med småpojkarna utomhus. Dante sov sig igenom stallfixet och satt sedan i mItt knä och tittade medan Milton räfsade löv. Och Milton under stallfixet? Idag tog han det på största allvar; egen grep, egen skottkärra, egen hökorg, fixade kraftfoder och hjälpte mig att hälla i vatten. Och så sopade han. Och jag dör en smula när han går ut från stallet med sin skottkärra lastad med hästbajs för att tömma den. Han är så fin. Och så är det så sött när han intar den där "viktiga" rollen och tar sin uppgift på största allvar. Fina Milton.



Och jodå. Vi har sorkar. Ja, minst en jäkel i alla fall, suck..
Hej så länge!

Recept på kladdkakan

Har fått frågor på kladdkakan jag bakade härom dagen, givetvis bjussar jag på det :) Jag hittade den inne hos Matplatsen (<---länk!). Kladdkakan är helt galet god och lätt att göra. Gillar du kokos, gillar du kakan, helt enkelt. Jag som är helt g.a.l.e.n i kokos älskade denna kaka med kokostoscan, mums!
 
 
 
Så, se nedan för recept :)
 

Botten:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör

Täcket:

40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos

Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.

Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.

Låt kallna i kylskåp så blir den kladdig och god!

Smaklig spis :)

Måndagslista nr 208

Hejsan!
 
Phu, vilka dagar vi har haft! Hoppas pojkarna är på bättringsvägen nu för här har varit rena sjukstugan under förra veckan. Så idag är jag glad över att...
 
...det är ny vecka och förhoppningsvis nya friska tag, heja, heja!
 
...vi trots allt ändå bara är förkylda och lite febriga. Det är verkligen något att vara glad och tacksam över.m
 
...vi har en så jäkla härlig lördag framför oss, tre andra par kommer hit och käkar. Gamla kompisar från byn och så två "ingifta" ;) Gud vad roligt det ska bli!!
 
...vi äntligen har fått en taklampa över vårt soffbord. Check på den, bara såhär 3,5 år efter inflytt i huset. Men ja, nu är det gjort i alla fall :)
 
...Marcus har vabbat idag = jag har kunnat jobba ostört, så skönt. Perfekt!
 
...Marcus jobbar fyradagarsvecka några veckor till. Underbart. Jag älskar det.
 
...Alba är en riktigt duktig jakthund. Det är skitroligt att hon faktiskt gör riktigt bra ifrån sig i skogen. Igår och idag har hon dock inte varit sig själv, efter gårdagens jakt, och jag har nästan varit lite orolig över det. Nu har vi kommit fram till att hon nog har en grym träningsvärk helt enkelt, jag hoppas vi har rätt. Hon blir dessutom bara bättre och bättre här hemma, lugnare och lugnare liksom. Hon är dessutom världsbäst med barn, vilket psyke hon har! Jag är duktig på att gnälla på henne, för hon är riktigt, riktigt jobbig många gånger. Men det är viktigt att ge henne lite cred också, hon är bra på många vis också, den där Alba.
 
...jag fick träffa min fina vän i lördags. Vi är uppväxta ihop och är nog egentligen mer som syskon, än som vänner. Och så hennes söner, mina gudsöner, var också här och härjade med Milton. Nu kommer vi inte ses på ett tag, men vi kommer prata ofta, ofta. Och jag kommer tänka på henne hela tiden.
 
Detta får avsluta listan för veckan. Kram och hej kära ni!

Kladdkakans dag

Eftersom Marcus och jag (plus Dante då) varit iväg hela dagen, bakade Milton och jag kladdkaka igår och fikade på. Jag har tre ord att bjuda på: Så Galet God! Kladdkaka med kokostosca på toppen. Jag som älskar kokos älskade det. Marcus, not so much, han gillar inte kokos ;)
Rekommenderar den absolut, tummen upp!



Nu snart sängen. Trött kropp och trött knopp. Ska bara få vilda bebin att förstå det också; att det är natt och att han skulle sovit för längesedan.
Kram och godnatt

Sömnbristens ansikte

En kvart i timmen har Dante (och därmed även jag) varit vaken hela natten. Där fick jag för att han somnade tidigt igår.. Idag är jag så, så trött. Jag orkar knappt med mig själv idag, suck.
Såhär ser sömnbristens ansikte idag, bakom en stor mugg te.



Strax ska vi köra mot dagis! Äntligen hälsar både Milton och jag; han har längtat efter att gå tillbaka och jag behöver få jobba och förhoppningsvis sova när Dante sover.
Kram och hej!

Måndagslista nr 207

 Hejsan i mörkret! Idag är jag extra glad över att...
 
...det är just det. Mörkt. Så himla mysigt och stämningsfullt med tända ljus, eld i kaminen och teet smakar än bättre att dricka när det är mörkt.
 
...jag just nu i skrivande stund (<--- som förvisso var för tre timmar sedan nu, men ändå) blev klar med mina ekonomi-papper för september och oktober. Ä.n.t.l.i.g.e.n. Som jag har skjutit på det, eller rättare sagt inte tagit mig tid till det. Men nu var det tvunget och det tog ju inte så lång tid som jag befarat. Därför sitter jag kvar lite extra här uppe i lugnet och njuter av just det - lugnet.
 
...vi är ännu en vecka närmare jul. japp, denna är stående nu enda fram till jul. Och precis, om en månad är det ju första advent - woohooo!!
 
...jag har två så fina barn. Vilken lycka det är. Jag är trött och tålamodet är noll många gånger. Men ändå. De är verkligen det finaste jag har. Tänk att dessa två är så jäkla underbara. Så fina. Så bäst.
 
...helgen har varit fin. Frissan i fredags eftermiddag, middag hos mina föräldrar i lördags, sovmorgon, hemmafix och bebismys med en annan bebis i söndags. Japp, en bra helg helt enkelt.

...Dante sover. Det är en riktigt närhets-knarkande bebis vi har och dessutom kvällspigg = han är sällan i säng innan 23, inte ens nu med vintertid. Vi jobbar på detta och idag somnade han redan 21,30, härligt! Just kvällarna vill jag gärna ha utan vakna barn och bara för mig själv eller för oss, därför känns det galet skönt att sitta här nu utan en bebis :)

Nu ska jag kila; platta håret, borsta tänder och sedan ska jag nog lägga mig och läsa lite. Kram och godnatt

Mönster!

Åh! Alltså jag älskar ju mönster på barnens kläder. Ju mer mönster, desto bättre. Det försvinner dock mycket av den varan när de blir större, tyvärr, så Milton har inte mycket mönstrade kläder. Kanske får en lära sig att sy själv?! Okej, det kommer aldrig att hända, men jag borde göra det. Eller få min syster att göra det, chansen är större att Milton då får mönstrade kläder då, än om jag själv skulle försöka.

I alla fall. Dante har en del mönstrade outfits och jag vill verkligen slå ett slag för Maxis barnkläder - tummen upp! De är prisvärda, skitfina och av bra kvalitet. Som dessa byxorna reade de ut härom veckan för 49 kronor. Mönstret är så härligt. Dessa tillsammans med en vit body och zebra-drägelscarfs är han liksom good to go :) Igår hade han dessutom Miltons gamla hoody till, som är vit (eller har egentligen råkats färgas till rosa) i botten och med rött mönster, över detta svartvita. Så jäkla fin!



Här ser ni lite av hoodyn. Jag köpte förresten den där boken igår Träning för nyblivna mammor då den ska vara riktigt bra. Efter det beställde jag en pizza, suck, haha.. Jaja, idag är det ju en ny vecka så jag kanske får ta tag i det idag istället?! Fast snart är det jul = frossans högtid. Jag är ju en julälskare av rang och vill aldrig hålla igen i december. Så att dra igång ett nyttigt liv i november är kanske dömt att misslyckas. Speciellt eftersom jag redan börjat kolla julfilmer och läsa julböcker för Milton. Jaja, vi får se. Boken är inköpt, ett steg i rätt riktning i alla fall :)



Nu ska vi strax köra mot stan. Vab idag igen med Milton. Stackaren har sin skithosta och sover därför alldeles för dåligt för att orka med att vara på dagis.
Kram och hej, hörs senare

Ny frippa

Igår, ääääääntligen, sjönk jag ner i Mijas frisörstol och gjorde en ordentlig hår-makeover. Jädrans skönt med nytt, men framför allt; jädrans skönt att få sitta där och bli ordentligt ompysslad av världens bästa Mija.
Såhär blev det, den nya frippan, tummen upp!


Och att unna mig det där några gånger varje år - så värt det!! Jag älskar att få sätta mig där, ännu mer nu sedan jag fick barn. Att ta den tiden till bara mig. Att lägga de pengarna på bara mig. Så värt!
Nu ska jag försöka få bebben att sova så jag kan fixa stallet och packa ihop, för ikväll blir det allhelgonamiddag hos mina föräldrar. Det är en tradition och givetvis innefattar kvällen även en promenad på kyrkogården. I år tänds ljus för Jennie. Jag önskar så att jag slapp göra det.
Kram
RSS 2.0