Idag för 12 år sedan...

...var det en 14 årig tjej som var galet förväntansfull. Idag skulle min häst hämtas hem. Min Armani skulle få flytta från Höör till Vinslöv. Min alldeles egna häst. Ja eller där ljuger jag, för han blev inte min precis då utan knappt ett år senare, men idag är datumet för 12 år sedan, som min Armani kom till mig.
 
Jag som aldrig skulle ha en arab, definitivt ingen unghäst och framför allt inte en flugskimmel, fick allt på en gång - det har jag mamma att tacka för. Och inte har jag ångrat det en enda gång!
 
Älskade Armani, du har gett mig så mycket, jag hoppas du kommer fortsätta med det i många år till.
Ett gammalt foto, men så mycket Armani. Han är alltid gärna i närheten när jag är ute i hagen, gärna sådär en 2 meter ifrån, med ett avslappanat men intresserat uttryck och alltid ett öra riktat mot mig.
 
Kloka gamle häst. Så mycket vi har gått genom och gjort. Så duktig du är på så mycket. Ingen häst är så rolig att träna med, du ger så mycket och du älskar dressyren lika mycket som jag. Det är du som fått mig att älska det så mycket som jag gör!
 
 
Kram!

Mammas födelsedag!

Idag fyller hon år, min mamma, Miltons mormor, Marcus svärmor. Idag fyller hon jämnt, 60 år - stort grattis älskade mamma på din födelsedag!
Dagen spenderar hon i London med pappa (ja och ett par dagar till) och först nu känns det konstigt att Mimi och jag inte firar dagen med henne.
 
Mamma, jag önskar dig världens bästa födelsedag, och hoppas att London visar sig från sin bästa sida, med allt vad staden innebär.
Tack mamma för att du är du!!
 
 

Måndagslista nr 143

En dag efter denna vecka ;) Inte jag jag direkt skylla på sommarlov, för just nu jobbar jag rätt mycket. En del av jobbet görs hemifrån bland barn och djur = ingen ledighet alls, haha..
Men nu dags för Måndagslista och idag är jag lite extra glad över att...

...min älskade mamma får fira sin dag (som är idag!) på bortaplan och det har vi varit med och bidragit till, hoppas hon och pappa har några riktigt bra dagar i London!!

...vi har lämnat en toppenhelg bakom oss som bestod av ledighet för alla, fest för oss vuxna, mormor-kväll i lördags för barnet och söndagen avslutades ju på ett toppensätt med fina vänner :)

...vi denna vecka först ska på Diggiloo, bara Marcus och jag. Gud så lyxigt! Jag vann det i en bloggtävling för ett litet tag sedan och det ska bli så roligt att få bjuda med Marcus på det. Milton ska få spendera eftermiddagen med sin moster. Jag gissar på filmkväll och popcorn för dem, de är rätt lika, de där två ;)

...vi ska på släktträff med Marcus släkt och sticker på fredag eftermiddag och kommer hem på söndag. Hus- och djuriskt är löst och det är befriande! Vi kan köra till Linköping i lugn och ro :) Dessutom burkar dessa släktträffar vara himla trevliga så vi längtar jättemycket!

...jag igår fick ett superspännande telefonsamtal, vi får väl se om det ger något, spännande och roligt oavsett!

Nu ska jag sova, äntligen efter en lång natts jobb. Har inte känt mig helt fräsch inatt så ett antal timmars sömn kan nog behövas. Kram och godnatt

Avslutade veckan...

...på bästa sätt!
Vi hade stora och små vänner på besök, åt hemmagjord pizza och till det en sallad. Efter åt (och under tiden) lekte 3-åringarna för fullt. Sedan tog vi en liten promenad med alla tre barn i vars en barnvagn och avslutade kvällen med vars en glass.
Härlig, underbar söndagskväll, varmt och ljuvligt långt ut på natten (märkte jag när jag, i linne och kortbyxor, gick ut och kissade hundarna runt midnatt).
Här stod Milton länge och väl och väntade på sin älskade Selma, innan hon, lillasyster och föräldrarna dök upp!

Släktträff/födelsedagsmiddag

I eftermiddag har vi firat min fantastiska morfar som fyllde år häromdagen. Sölvesborgs golfkrog fick ett besök av alla oss som var där och åt god mat :)

Nu är vi påväg hem, ikväll är det andra festligheter som står på schemat :)
Bjuder på en bild på... Mig själv, haha..

Kram på er

Godmorgon!

Eller godnatt för mig som har jobbat inatt :)
Alba och jag stod och kikade ut i morgondimmig trädgård för en stund sedan.
Valpar alltså. En viss hatkärlek infinner sig ofta, haha... Yda var ett enda undantag, redan från början. Lugn, snäll, bet aldrig på något eller någon, gjorde det vi bad henne om, var aldrig störig.
Alba är prick tvärtom, hahaha... Söta odjur!

Måndagslistanr 142

Japp, sen denna vecka också. Svårt det här med lediga dagar ;) Idag tisdag är jag lite extra glad över att...

...mamma och jag hade en så himla härlig söndag i förrgår! Vi spenderade hela dagen i vackra trädgårdar, picknick i det gröna med utsikt över Ven. Japp, findag helt enkelt :)

...Milton och jag är lediga till och med imorgon, sedan väntar två nätters jobb och två dagars dagis.

...helgen som kommer blir säkert kanon! Festligheter står på schemat :)

...lilla Alba är en härlig liten valp! Skittrötta är vi på henne i mellanåt när hon skäller, far runt som en galning, biter på fåtöljen eller på stols- eller bordsben, har dragkamp med våra filtar, snor Miltons leksaker och så vidare. Men OJ vad hon är häftig, ljuvlig, bedårande och duktig!! Dörren står öppen precis som alltid och hon går in och ut som hon vill och håller sig på gräsmattan (eller inne i stallet och äter baks ;) ). Sover själv nere på nätterna gör hon också.

...Yda igår hoppade upp i soffan och lade sig bredvid Alba FRIVILLIGT - framsteg!! Yda är sådär lagom pepp för tillfället med en treåring och så en valp..

...solen skiner idag också :) En sväng iväg och bada står på schemat, havet kanske?

Kram på er, vi hörs!

Ledig måndag

Idag håller vi ledig dag, Milton, jag och alls djuren. Jag har mest ont i nacken idag och känner mig allmänt risig på grund av det. Därför har jag inte alls dåligt samvete över att dagen spenderats i skuggan och inomhus vid tv'n. Jag tror faktiskt att även Minton har uppskattat en lugn innedag efter en toppenhelg med farmor, farfar och faster i husvagnen :)
Vi har ätit mackor, frukt och keso, alla måltider hittills idag. Inte har vi dåligt samvete över det - inte orkar vi varken laga eller äta varm mat i detta väder!
Såhär kan man i alla fall se och när man är tre år och har ätit det godaste som finns, keso!!

Två små tjejer...

...ute på morgonsvängen i trädgården. Just nu jämnstora, men den yngsta lär snart dra ifrån.
Mina älskade vovvar, djur över huvud taget, tänk vad livet inte vore helt utan er!

Milton och jag

För en vecka sedan befann vi oss en eftermiddag på stranden; Milton och jag tillsammans med min mamma och syster. Milton lekte Nicke Nyfiken och skulle sitta på axlarna där ett tag, haha.. Syrran var snabb med kameran och det är jag himla glad över!!
Kolla bara, vilket härligt foto på Milton och mig! Tack Mimi <3

Fisk- & skaldjurssoppa med tomatsoppa:

Hej på er!

Igår gjorde jag en så fantastiskt god fisksoppa, dessutom superenkel att göra och gick fort - det gillas alltid! Receptet hittade jag HÄR (<--- länk!) hos Matplatsen :)

Ursprungsreceptet på fisk & skaldjurssoppa med tomatsoppa:

4 port:
1/2 torskblock, skuret i kuber
3 laxfiléer, skurna i kuber
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk räkor i lag
1 burk outspädd tomatsoppa (ca 500 g)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 dl finklippt dill
salt & vitpeppar

Hacka lök och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en kastrull. Häll på vatten och grädde och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda på medelvärme 5-10 min (beroende på storlek) tills fisken är färdig. Häll på tomatsoppan och hackad dill.

Smaka av med salt & peppar och låt puttra en liten stund. Häll i räkorna och låt dem bli varma.

Ät och njut! Vi åt med gott bröd till, precis lagom sådär på kvällskvisten. Jag som älskar skaldjur och soppa, älskar givetvis även kombinationen av dessa. Denna soppan kommer att göras många många gånger till.

 

 
 
Nu ska Milton och jag ta till vara på denna dag. Vad vi ska göra är fortfarande helt oplanerat, det återstår att se :) Ut ska vi i alla fall, kram på er!

Nya fynd!

Tidigare i sommar hittade jag både fläder och Schersmin i min trädgård. Idag gjordes ett nytt fynd - hallon!!!
Hur har jag kunnat missa det?! Jag som trodde jag kände och kunde min trädgård vid det här laget, men icke. Den fortsätter överraska och jag gillar det! Tre solvarma hallon slank kvickt ner och gode gud så ljuvligt goda de var!

Kram och godnatt

Måndagslista nr 141

Hej på er!
Alltså jag är nog lite snurrig eller något för denna vecka får det visst bli en onsdagslista istället för en Måndagslista ;) Det blir så ibland och denna vecka jobbar jag massor (5 nätter och 30% på Odla), så då tar jag vara på den lediga tiden lite extra med annat än att sitta vid datorn.
Men idag är jag lite extra glad över att...
 
...två lediga dygn väntar från och med nu då jag gick av mitt tredje pass i morse. Så jädrans skönt med lite ledigt!
 
...vår lilla Alba har flyttat hit, en riktig liten stjärna! Tuff som må, men himla snäll och härlig på flera sätt. Duktig är hon också, älskar att vara ute och är mycket mer självständig än vad Yda någonsin har varit.
 
...det idag har fungerat bättre med dagislämningen, än tidigare dagar denna vecka. Milton är på ett annat dagis nu då det är sammanslagning vissa veckor på sommaren.
 
...min bästa bästa vän är hemma från Stockholm i flera veckor nu, som jag har längtat efter henne, världens finaste Anna!!
 
...det blåser ute, trots fint väder. Kanske är något som andra inte uppskattar, men jag gör det på grund av hästarna. Tack vare blåsten så slipper de mycket flygfän, sådana här fina dagar.
 
 
Nu måste jag kila, jobb kallar innan Milton ska hem från dagis!

För ett år sedan...

...gick jag denna stig med två hundar. Yda och Dusty. Fortfarande saknas fina älskade Dusty fruktansvärt mycket, det gör så ont att tänka på att han inte längre finns i mitt föräldrahem, att han aldrig mer kommer hit och hälsar på, att denna mycket speciella hund aldrig mer kommer få finnas här tillsammans med Yda.
Idag fick Alba ut och gå sin första morgonpromenad. En liten sväng på stigen där jag gått med två hundar fick jag idag göra detsamma, fast istället för Dusty finns nu våran Alba. Denna stig kommer jag gå många gånger med två hundar nu igen. Det är en fin känsla, även om sorgen efter D är enorm.
Oj vad denna hund är saknad, sådana här stunder sådär lite extra.
Senast igår var ett annat sådant tillfälle. Yda har ingen vidare social kompetens vad gäller andra hundar, hon är för vek, för snäll för mesig. Dusty däremot var inte mycket att hänga i julgranen bland människor, men hans sociala kompetens bland andra hundar var "simply the best". Han visste exakt hur man skulle göra och bete sig. Han hade kunnat lära lilla Alba rätt och fel från början. Igår var du också sådär mer saknad än vanligt, Dusty..

Kram

Helgen som varit

Hej på er!
Helgen har bara rusat iväg och vi har haft en fin helg :)
Igår flyttade ju lilla Alba hit, härliga lilla valp. Trygg och duktig, sover där det passar :) Vi försöker introducera vissa speciella sovställen, där vi vill att hon ska ha en egen plats. Hon blir ju en stor hund så soffan kommer inte fungera, så som det alltid fungerat för Yda. Här lade vi henne i korgen, mysigt med en tjock kudde.
 
För att lämna Marcus och hundarna själva igår och låta den lilla hunden acklimatisera sig, så for Milton och jag till stranden med mamma och syrran. Jag tog årets första dopp och blev såhär lockig när håret väl torkat, haha..
 
Igår kväll träffades jag och syrran. Ett par glas vin hemma hos henne och sedan in till stan där det var lite festival, kul att ses bara hon och jag för en gångs skull! Jag har en fin syster!
 
 
Nu måste jag kila, strax mot jobbet för mig!
Kram på er!!

Alba!!

En liten prinsessa har idag flyttat hel till oss, hon heter Alba och är våldsamt söt!
Hon är en pigg och glad liten tjej som verkar vara himla trygg i sig själv. Hon går runt här hemma och kollar läget både inne och ute och sover där det passar.
Än så länge inga olyckor gjorda inomhus, det återstår att se hur det går med den saken :)
Kram på er

Fredag...

...och sista kvällen i lugn, gissar jag på ;)
Imorgon flyttar vår nya lilla familjemedlem hit, lilla valpen. Så liten är hon förvisso inte, redan nästan i storlek som Yda är nu, som fullvuxen. Lilla loppan kommer ju bli en stor hund <3 Yda och Vilse kommer få lära henne nu, att gammal är äldst, det är Yda som bestämmer, såklart. Och Vilse, för vem bestämmer egentligen över en katt?
 
Detta kommer ju bli Marcus hund, till stor del. Det var Yda också, en vecka eller så. Hon blev fort min, vi är varandras, hon och jag. Min bästa bästa vän. Men den nya lilla tjejen ska vi verkligen försöka få att bli Marcus hund mest. Han kommer få sköta mycket av träningen så han kan få den jakthund han vill ha. Jag kommer såklart vara med och sköta den vanliga uppfostran och hoppas att, trots att hon säkert kommer ha stora jaktinstinkter, hon kommer fungera rent praktiskt, med att vara den familjehund vi vill ha. Vi vill ha en hund som stannar på kommando, som kan vara lös på tomten utan att vi behöver passa och vara oroliga att hon ska sticka och sådär.
Vi har inga staket och planerar inte för det heller. Milton går in och ut som han vill, lämnar dörrarna öppna och så vill vi kunna ha det i fortsättningen också. Hoppas nu det kommer gå, för även om vi snart har södra Sveriges finaste hundgård ;) så ska den inte nyttjas när vi är hemma, utan vid andra tillfällen.
 
Återkommer med uppdatering imorgon, 09,00 imorgon bitti hämtar vi hem vår lilla stora hund!
 
Kram och godnatt

Barntält

Godmorgon på er!
Eller godnatt som det faktiskt är för mig nu, efter en natt på jobbet :)
När Milton fyllde år fick han ett tält, så jädrans mysigt. Men den som uppskattade det mest var Vilse, haha.. Han älskade Miltons tält. Tältet har gått sönder och jag är sugen på ett nytt och i annan modell.
Vad sägs om detta till exempel, från Granit? Så himla fint!! Och betydligt dyrare.. Men detta hade gärna fått stå fint i vardagsrummet eller på däcket under soliga sommardagar :)
 
 
 
 
Nu kallar sängen på mig! Godnatt eller godmorgon, vilket ni vill :) Kram

Fixa, pyssla, måla, feja

Lite så har vår semester sett ut, med något strandbesök, besök på badet och småsaker sådär, som avbrott. Mycket som behöver fixas när man har hus och djur. Någon form av semester och/eller längre utflykt blir det senare, först i form av släktträff i augusti längre upp i landet och kanske blir det något över en helg i början av hösten, vi får se :)

Men som sagt, just nu står mycket fixande på schemat för oss. Jag har handklippt (!) 20 meter häck med häcksax och grensax, phuuu.. Den längsta biten är kvar, nu har jag ungefär 10 meter kvar, åt andra hållet. Måttligt poppis var jag bland fåren härom kvällen, då jag bjöd dem på Avenboksgrenar ;)

 
Här har vi målat fasaden i hundgården ett varm och det ska målas igen. Men ja, ni ser ju skillnaden mot stallgaveln här. Vi måste måla stallgaveln snart också, för såhär kan det inte se ut, har vi kommit fram till ;)
 
 
Som sagt, färgskillnader...
 
Hundgården är ju inte användarvänlig riktigt än, men snart så! Nu är där öppet för ingång och ett jättefint fönster är på plats!
 
Milton hjälper ju såklart till, så gott han kan med olika sysslor :)
 
Nu måste jag kila, dags att åka och handla :)
Kram på er

Måndagslista nr 140

Hej på er!

Lite sen är jag allt, med Måndagslista, så idag blir det en onsdagslista ;) Så idag är jag lite extra glad över att...
 
...Marcus och Milton har sommarlov denna vecka också, härliga ledighet!
 
...vår blivande hundgård blir bra fin! Prinsessan kommer få ett fint eget rum, vi får väl se hur mycket den kommer användas dock ;)
 
...jag också har varit ledig i dagarna. Nu jobbar jag två nätter framåt, men sedan är jag ledig till helgen igen.
 
...jag fick chans att skjutsa Marcus mormor till Lund idag, härligt med en förmiddagsutflykt och så fick vi chans att sitta i bilen och småprata lite, kul!
 
...jag har en alldeles egen trädgård (som jag delar med killarna och djuren) som jag kan gå ut i, pyssla i, ta hand om, få utlopp för kreativitet och så vidare - jag älskar livet i och med trädgård!!
 
...vår lilla valp flyttar hem till oss, förhoppningsvis redan på fredag, spännande! Jag är ju en person som gillar unghundar och äldre bäst, valpar är precis som bebisar, en stadie man måste gå igenom för att komma dit jag vill. Men valptiden är ju iaf himla mysig och det är alltid något ;)
 
 
Nu måste jag kila. Måste jobba (jobbar ju på Odla.nu dagtid hemifrån, vissa tider i veckan) och sedan måste jag vila lite så jag orkar med natten. Efter det vill jag fortsätta pyssla lite utomhus.
Kram på er, vi hörs senare

Sommar och sol!

Det har vi ju ändå haft idag, så härligt!
Jag sov till 13 efter att jag jobbat natten till idag och vaknade i ett v.a.r.m.t sovrum. Rakt ner till kylskåpet och plockade fram iskallt citronvatten, mums!

Marcus och hans pappa har varit flitiga och byggt på hundgården hela dagen, gud vad det blir fint!! Själv har jag legat i en solstol, lekt med Milton, plockat in och ut hästar och inspekterat bygget, livet är hårt ;)

Jag har även inspekterat mina blommor, vattnat lite, plockat lite ogräs och grejat. Så lite har jag fått gjort. Vad gillar ni denna Bolltistel? Jag tycker de är jättehäftiga!

 
Nu, film! Imorgon hoppas jag på stranden. Kram på er

Tomtefläta

Min lilla Malva har ständigt tomteflätor i manen, till min stora glädje!
Dessa flätor är så svåra att reda ut, men de betyder något så väldigt fint.
Tomteflätor betyder, enligt historien, att tomtarna eller vättarna vakar lite extra över just den hästen, att hästen för dem betyder lite extra.
Det känns fint tycker jag. Malva har alltid tomteflätor i manen. Att det beror på att hon har lång man och är en rufsig liten ponny väljer jag att ignorera - såklart beror tomteflätorna på vår gårdstomte, den tanken är fin!

Valpis

Valpar alltså. Gode Gud vilka ljuvliga varelser!! Nu är hon utvald, vår valp, Marcus nya jaktkollega.
När vi valde Yda hade vi vissa preferenser och sådär och Yda har ju blivit så lyckad! En helt annan typ av hund, men rent mentalt är Yda vår referens, så vi utgick lite ifrån samma.
Det blev dessutom så, även denna gång, att vi valde den minsta i kullen och den tuffaste tjejen. Nu håller vi ju tummarna hårt att våra tjejer ska gilla varandra.
Och så en bild på underverket! Bättre bilder kommer, men så länge får ni nöja er med denna :)

Morgonstund har guld i mund!

Igår kväll var jag på sommarfest med jobbet, superroligt på alla sätt och vis!!
Tog tåget hem från Sösdala och var hemma runt midnatt :)
Idag är det andra bullar som gäller - titta på valparna igen och välja ut vilken liten som ska bli vår nya familjemedlem!

Så här sitter jag nu, nerbäddad i bilen under en filt. Vi har en bit att köra nämligen, så det gäller att bunkra upp med tidning, laddat batteri på telefonen och så filten såklart :)
Nu ska jag försöka slumra en stund. Vi hörs senare, kram

Att befinna sig i sitt rätta element

Att befinna sig i sitt rätta element, det måste vara viktigt ibland. Här sitter jag på en riktig tuff liten häst, vid namn Kurt. Ingen häst har slängt av mig så många gånger, aldrig har jag känt mig så värdelös som ryttare som när skithästen slängde av mig tre gånger på en ridtur, medan han var from som ett lamm när min syster satt på honom. Inte någon gång i mitt liv har jag fått så många grenar i huvudet, åkt av en och samma häst så många gånger eller inte lyckats bemästra en häst.
MEN aldrig har jag heller känt mig så stolt som den dagen jag lyckades överlista honom. Aldrig har jag känt mig som en så bra ryttare som när jag klarade en hel ridtur i alla gångarter, utan att åka av. Aldrig har jag väl lärt mig så mycket om just ridning, som jag gjort av denna lille häst.
En ryttare ska trilla av hästryggen hundra gånger, innan denne är en riktigt bra ryttare, sägs det. Jag vet inte om det stämmer, men på en shettis (<--- i alla fall på Kurts) rygg trillas det av massor av gånger och mina hundra trillades nog från just denna hästrygg. Jag har denna shetlandsponny att tacka för mycket!
 
 
Fotot hittade jag hos mina föräldrar, när jag satt och jobbade härom dagen. Så himla fint och ett viktigt foto för mig. I Kurt ser jag massor av Malva. Malva är himla lik honom och det känns sådär superviktigt, utan att jag kan förklara varför (kanske behöver man bara läsa det jag skrev ovan, för att förstå).
Inte för att jag direkt hoppas att Milton ska få mitt intresse för hästar, det är något han helt kommer få välja själv och inget jag vill påverka honom i. Jag bryr mig inte heller, missförstå mig rätt - jag kommer dela Miltons fritidsintresse, vare sig det är fotboll, hästar, hockey eller balett - helt fritt. Men lite skulle jag vilja, om några år, att jag får se honom då och då på Malvas rygg och lära sig allt det där som jag lärde mig på en annan shettisrygg. Det är bra för självförtroendet på många plan. Och så hade det varit så fint att ha en likadant foto på Milton och Malva, som jag har på mig och Kurt.
 
Kram på er

Ännu mer semester!

Igår valde vi att åka iväg ett dygn, så vi hängde med svärföräldrarna till husvagnen. Så jädrans mysigt!! Husvagnslivet är bra härligt alltså! Både Marcus och jag har ju semestrat mycket i husvagn under våra uppväxter och det är något vi gärna överför på Milton och vill låta honom uppleva det också :)
 
Inte nog med husvagnslivet. I Sölvesborg är det nu Killebom och Milton har för första gången i sitt liv fått åka karusell - himla populärt kan jag lova! Milton ville åka mer och mer och mer och mer!
Jag blir helt lycklig av att se lyckan och glädjen i Milton, det får mig att må så bra och då inser jag att vi ger Milton ett himla bra liv. En trygg och lyckig pojke, som vågar visa humör och vågar säga vad han tycker och leker med det han vill. Att glädja en treåring såhär mycket för 35 kronor per åktur, är värt massor. Tänk att vara tre år och glädjas åt att åka en långsam karusell på en festival. Livet är bra fint! Milton är bra fin!!
 
 
Tänk att vi har ett så fint barn! Oj vad jag sitter och saknar honom just nu.
 
 
Det var vad vi gjorde igår kväll. Idag åkte Milton och jag först buss upp till centrum från campingen. Efter det åkte vi, tillsammans med faster Moa, mini-tåg ner till campingen igen. Himla poppis det också, men inget slog karusellerna från kvällen innan ;)
 
 
 
I eftermiddag och ikväll är det helt andra bullar från min sida. Marcus skjutsade hem mig från husvagnen tidigare idag och körde sedan tillbaks. Killarna stannar alltså kvar där till imorgon, medan jag och min lilla Yda är hemma hos de andra djuren och OJ vad jag njuter! Ett par timmar slog jag ihjäl i eftermiddags hos mina föräldrar, sedan for jag hem. Väl hemma har jag hunnit med att storstäda (hur skönt är inte det att ha det gjort då?!), handlat och lagat mat, ätit mat såklart och druckit ett par glas vin...
 
 
...efter det tog jag Yda på en längre rask promenad, stannade till vid vänner på hemvägen och sa hej mitt i deras renoveringskaos, heja heja! Väl hemma igen plockade vi in lite grejer som låg ute och skräpade och gick sedan in. Här sitter jag nu, vid datorn och njuter av lugnet - gode gud vad det är skönt att vara helt själv såhär ibland!
 
Vi hörs imorgon, kram på er!

Semester!

Hej på er!
Idag har vi haft semestersemestersemester - underbart och varierande helt enkelt :)
I förmidags försökte jag få undan lite arbete, men efter det tog vi oss ut och gick till lekplatsen innan vi hälsade på goda vänner och gick husesyn (och fikade!) i deras nya hus, härlig förmiddag och tidig eftermiddag.
 
 
Senare i eftermiddag fixade vi lite här hemma; rensade ogräs och eldade medan Marcus och svärfar byggde vidare på hundgården :) Men att elda alltså, hur roligt är inte det?!
 
 
Hela tiden hade jag ett givet sällskap, Yda. Vem annars?
 
 
Efter allt fixande och duschande (alla stank rök och eld, efter mitt eldande, haha..), så bäddade vi ner Milton i vagnen med pyjamas på, snuttisen i handen och filt över, så givk vi en kvällspromenix med Yda, allesammans. Milton somnade inte, men nära nog på slutet, så jädrans mysigt!
 
Detta är semester för mig. Jag tycker om att vara hemma, greja och få saker gjorda. Spendera tiden med killarna och djuren. Det är ju dessutom svårt att komma iväg, när vi har alla de djur som vi har. Yda är lättast att ta med eller ordna djurvakt till, men med två hästar och en katt, så blir det lite svårare.
Tro inte att jag är bitter, inte alls! Jag älskar som sagt att vara hemma, vill vi iväg så går det att lösa vakt av hus och djur, även om det blir lite meckigare för oss än för många andra :)
 
Ha det fint och sov så gott, det ska vi försöka göra nu :) Kram

Måndagslista nr 139

Hej på er och hej juli (<--- hur gick det till?)!
Redan måndag igen och tiden flyger som vanligt fram. Idag måndag, är jag lite extra glad över att...
 
...jag nu har jobbat en natt och är ledig fram till helgen, snacka om mjukstart!
 
...killarna och jag är lediga i veckan - vilken grej att få vara lediga många dagar tillsammans :)
 
...fina kompisar idag flyttar hit till byn, woohooooo!! Barndomskompisar till oss som nu, precis som vi, också ha barn! Så himla roligt!!
 
...vi nog ska koppla av i husvagn i veckan, jag hänger med en natt och killarna stannar två (om det nu blir så). Och vet ni, det ska bli gaaaaaalet härligt, ett helt dygn hemma helt själv, bara jag och djuren. Ett glas rosé, en bit mat och bara vara. Så Jädrans Lyxigt!
 
...vi ska grilla galet god mat. Marcus och Milton fixade iordning det, jag ska bara ner till affären och komplettera med Halloumiost, ett givet grilltillbehör!
 
...jag känner mig pigg och lycklig, behöver man begära mycket mer?
 
Nu ska jag jobba för mitt andra jobb, gäller att ligga i!
Kram på er!!
RSS 2.0