Att befinna sig i sitt rätta element

Att befinna sig i sitt rätta element, det måste vara viktigt ibland. Här sitter jag på en riktig tuff liten häst, vid namn Kurt. Ingen häst har slängt av mig så många gånger, aldrig har jag känt mig så värdelös som ryttare som när skithästen slängde av mig tre gånger på en ridtur, medan han var from som ett lamm när min syster satt på honom. Inte någon gång i mitt liv har jag fått så många grenar i huvudet, åkt av en och samma häst så många gånger eller inte lyckats bemästra en häst.
MEN aldrig har jag heller känt mig så stolt som den dagen jag lyckades överlista honom. Aldrig har jag känt mig som en så bra ryttare som när jag klarade en hel ridtur i alla gångarter, utan att åka av. Aldrig har jag väl lärt mig så mycket om just ridning, som jag gjort av denna lille häst.
En ryttare ska trilla av hästryggen hundra gånger, innan denne är en riktigt bra ryttare, sägs det. Jag vet inte om det stämmer, men på en shettis (<--- i alla fall på Kurts) rygg trillas det av massor av gånger och mina hundra trillades nog från just denna hästrygg. Jag har denna shetlandsponny att tacka för mycket!
 
 
Fotot hittade jag hos mina föräldrar, när jag satt och jobbade härom dagen. Så himla fint och ett viktigt foto för mig. I Kurt ser jag massor av Malva. Malva är himla lik honom och det känns sådär superviktigt, utan att jag kan förklara varför (kanske behöver man bara läsa det jag skrev ovan, för att förstå).
Inte för att jag direkt hoppas att Milton ska få mitt intresse för hästar, det är något han helt kommer få välja själv och inget jag vill påverka honom i. Jag bryr mig inte heller, missförstå mig rätt - jag kommer dela Miltons fritidsintresse, vare sig det är fotboll, hästar, hockey eller balett - helt fritt. Men lite skulle jag vilja, om några år, att jag får se honom då och då på Malvas rygg och lära sig allt det där som jag lärde mig på en annan shettisrygg. Det är bra för självförtroendet på många plan. Och så hade det varit så fint att ha en likadant foto på Milton och Malva, som jag har på mig och Kurt.
 
Kram på er


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0