Att bo galet vackert

Jag är ju ett fan av alla årstider. Och vid varje årstid så tänker jag att denna nog ändå är min favorit. Och så är det ju, på ett eller annat vis är ju varenda årstid just min favorit. Och det är verkligen härligt att känna så!
Jag menar, kolla in körsbärsträdet i hagen utanför vårt hus. Hur vackert är det inte? Mängder av små blommor och de doftar helt fantastiskt. Jag blir totalt tagen!
 
 
 
Inomhus är vi för tillfället inte så inspirerande, haha.. Såhär såg det ut typ hela eftermiddagen; en kombination av vab och jobb; Milton hängande på armen och datorn med jobb i knät, vad gör man? Jo man försöker och gör så gott man kan helt enkelt.
 
 
Nu sover Snöret och Marcus är iväg en sväng. Själv ska jag nog göra mig en mugg med te och honung, allt för att lindra min ömma hals. Sedan får det vara nog med jobb och datorsittande idag.
Kram på er

Måndagslista nr 177

Hej vänner, hoppas allt är väl med er.
Idag är det ju måndag igen och idag är jag extra glad över att...
 
...vädret är så fantastiskt just nu - jag snarare hyllar detta väder, åååååhh så ljuvligt!
 
...Milton ändå sov okej inatt. Här har vi haft en vecka nu med rena sjukstugan och än är vi inte friska, suck. Det är faktiskt ganska trist och tufft att vabba, jobba och snora. Marcus har en hektisk vecka på jobbet och har svårt att vara hemma just denna vecka så det faller på mig dessvärre. Han snorar väl ikapp med sig själv på jobbet, trycker i sig alvedon och undviker att tänka på att han mår sådär bra, stackaren. Men det går på rätt håll, tror jag. I alla fall för Miltons del och det är verkligen det viktigaste. Det är lättare att själv vara sjuk, än att ha ett barn som är det :)
 
...jag ändå har möjligheten att vabba, jobba och snora, på en och samma gång. Det är mig väl förunnat, det måste jag ändå säga. Jag ska inte klaga egentligen, det gör jag inte heller. Milton är faktiskt numer för det mesta ganska lättsam och rolig att "ha med mig på jobb". Han grejar med sitt och jag med mitt (att han just i skrivande stund hänger över en axel på mig och låtsas att han är Findus i Pettsson och Findus är ju en helt annan sak ;)
 
...det är min födelsedagsvecka, wiiii ! Jag är egentligen inte mycket för att fylla år, är nog galet lik min pappa just på den punkten. Egentligen skulle jag vilja fira dagen bara med Marcus och Milton, åka iväg, bli bjuden på en middag, bli lite extra uppassad och uppvaktad och sådär. Men så fungerar det inte, utan en liten födelsedagsbjudning blir det ändå :)
 
 
Detta får avsluta min lista. Nu ska vi försöka ta oss ut och ta lite friskluft, det skadar verkligen ingen, speciellt inte vädret som det är just nu :) Kram på er!

Vårshopping och kvalitetstid

Idag hade jag örenden som var tvungna att uträttas, så Milton, min praktikant/vab-unge fick hänga med ;) Så pass frisk och kry att det gick bra att befinna sig bland folk. Det var mest jag som ville ha honom hemma en dag extra från dagis.
 
Efter mina ärenden, så var det Miltons tur. Det var hög tid att fixa nya vårskor och skaljacka. Denna jacka fick det bli, galet snygg på! Jag älskar Didriksson :) Vårskor blev det också och ett par innegympaskor.
 
 
Efteråt fick det bli en fika på stan för "det är ju så myyyysigt!", som Milton säger. Jag är lätt beredd att hålla med honom :)
 
 
Skööööönt att ha våroutfiten helt klar, äntligen! Sådant kan stressa mig till förbannelse.
Dags att fortsätta med jobb innan vi kan hålla helg!
 
/Fanny

Vecka 21

Japp, 21 fulla veckor i tisdags. Fotona togs då, det är bara det där med att ta mig tid att lägga upp inlägget ;)
 
Såhär ser jag ut nu. Ena sidan:
 
 
 
Och så högran:
 
 
Jämförelsebilden. Ja vad ska man säga? På bara en vecka har jag verkligen dragit ifrån Milton-magen ;)
 
 
 
Bjuder på dessa!
Hörs senare, kram och hej!

Måndagslista nr 176

Vad veckorna går fort!! Det är väl så den här tiden på året, helt enkelt :)
 
Idag är det måndag igen och jag är lite extra glad över att...
 
...solen har strålat sedan vi steg upp. Först genom ett disigt landskap och nu strålande sol. Våren alltså, fantastiska årstid!
 
...vi har haft en kanonhelg och fått massor gjort, spenderat tid tillsammans och sådär. En helg behöver inte innehålla en massa speciellt för att upplevas speciell, helt enkelt.
 
...min Yda mår så bra nu, med medicinen som verkligen fungerar. Hon har helt klart hittat tillbaka till sitt gamla jag. Ska berätta mer om det i ett eget inlägg, det är hon värd. Den där lilla varelsen som tar så stor plats i mitt liv.
 
...det är lönevecka, hahaha! Vem blir inte glad av det?!

...jag ska till barnmorskan imorgon, hon är så snäll och underbar! Dessutom har jag ett par grejer att prata med henne om.
 
...det är kväll! Djuren utfodrade och vissa är nattade. Marcus hemkommen från träning. Milton sover. Själv tänker jag göra mig en stor mugg te (och ignorera vetskapen om att jag kommer bli tvungen att gå upp och kissa inatt, gravid som jag är) och leta fram resterna av mitt lördagsgodis. Sedan bara sitta i soffan och mysa. Och ignorera att det killar i näsan..

Detta får avsluta listan. Dags att duka fram! Kram /)

Vecka 20

I tisdags gick vi in i 20 fulla veckor och det betyder att det är dags för magen-varje-vecka-inlägg. Ja, egentligen skulle ju detta inlägg publiceras då och inte idag, men jaja.. Bilderna är i alla fall tagna i tisdags, så de ljuger inte ;)
 
Denna gång blir det nog mest från sidorna, det är trevligast helt enkelt. Och så är det ju roligast, det är ju så skillnaden syns. Dessutom är inte min mage vad den en gång har varit, så jag besparar er den synen (och jag skulle inte känna mig helt bekväm med att visa den.
 
Så, vecka 20 - here we go! Halvvägs!!
 
 
 
 
 
Jämförelsebilden för denna vecka har ni ju redan sett, men jag bjuder på den igen :)
Milton till vänster och nu då till höger.
 
 
 
Kram och godnatt!

Alla människors lika värde

Idag drog vi, som många andra (till min stora glädje!) på oss udda strumpor, Milton och jag. Marcus gör detsamma ikväll, när han ska iväg med jobbet. Idag den 21/3 är det internationella down syndromdagen. Genom att bära olika strumpor visar vi att vi bryr oss om alla människors lika värde.
 
 
 
Bildbevis då på våra udda strumpor!
 
 
 
Dags att mata hästarna. Kram och hej

Jag unnar mig!

Åååååhh! Jag älskar att unna mig! Det behöver ju inte vara så avancerat. Men idag har inte humöret varit på topp, Marcus skulle iväg och träna ikväll och Milton somnar ju. Och den här torsdagen behövde livas upp helt enkelt, vad passar då bättre än att unna sig något?
 
Ikväll blev det bröd stekt i olja och vitlök, räkor, rom, gräddfil och rödlök. MUMS vad gott! Det behöver ju inte vara mer avancerat än så. Har dessutom förberett så där är vars en liten tallrik till Marcus och mig nu när han kommer hem från träningen. Tyckte vi behövde det :) (så dumt att bilderna blir så stora från Instagram, men det får ni ta)
 
 
 
Nu ska jag invänta den andra halvan.
Kram på er!

Att jobba inomhus när solen skiner utomhus

Alltså det är ju egentligen inte fy skam, det heller. Jag kan ju jobba utomhus lite också, skulle ändå behöva ta med mig kameran ut och ta lite nya bilder åt jobb.
Men att sitta inne och titta ut på solskenet, det kan ju få vem som helst lite mer lycklig. Idag har jag en huvudvärksdag och en lite not-in-the-mood-dag så nog behövs solen lite extra då :)
 
Hundarna har tittat lite snett på mig och undrat om det inte är dags att gå ut snart. Nog har de rätt alltid. Hästarna behöver dessutom lunch så det är väl dags att resa sig och gå ut en kort sväng.
 
Det tråkiga är ju med solen, som lyser in att jag ser all hundhår som ligger som ett extra lager över golvet. Och hus smutsiga fönsterna är igen. Usch och fy! Fönsterna får vänta, men golven får väl dammsugas inom de närmaste timmarna. Och kanske ikväll igen, haha.. Alba fäller så mycket, jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande - helt galet!!
 
 
Nej, dags att sätta fart,
Kram

Nu jämför vi!

Nu är det dags för första jämförelsebilden - det absolut roligaste med graviditeten denna gång!
Jag fick för mig att med Milton i denna vecka (20) var jag i stort sett helt platt fortfarande och denna gång känner jag mig betydligt större. Det stämmer ju inte, hahaha..
Den vänstra bilden är med Milton och den högra (randiga toppen) är nu. Det ser ju ungefär likadant ut, förutom de befintliga bistningarna på magen denna gång, dårå ;) Det är oavsett så himla roligt att se, att få göra det igen, att få jämföra med förra gången - vilken grej egentligen!
 
 
 
Dags att jobba vidare, kram från mig!

Måndagslista nr 175

Hej på er!
 
Dags för listan, rätt dag och allt, kryss i taket ;)
Idag är jag extra glad över...
 
...Marcus igår kände sparkarna utanpå magen, en häftig känsla!
 
...vi har haft helt fantastiskt vårväder. Har egentligen det fortfarande, om det inte vore för blåsten.
 
...att jag nu har fått Milton i säng, nattat hästarna, matat småglinen, duschat, ätit kvällsmat (på tok för sen dock) och sitter nu i soffan. Den tillfredsställelsen!

...vi igår var på ett mysigt barndop för mitt kusinbarn. Älskar att träffa min släkt!!


Detta får avsluta för idag. Vi hörs!
Kramar!!

En busy måndag

I förmiddags var jag på möte, härligt att komma hemifrån en sväng då och då :) Ett fantastiskt roligt möte och vi fick en hel del gjort :) Sedan är det snabbt hem, dra igång datorn igen och sedan jobba, jobba, jobba och äta något mellan varven.
Om två timmar ska Snöret hem från dagis. Till dess är det ännu mer jobb som väntar mig. Hästarna skulle behöva lunch = jag måste först öppna en ny höbal.
Stallet får jag och Milton försöka göra i eftermiddag. Marcus är nämligen inte hemma förrän senare ikväll, tyvärr. Varför jag sitter här och skriver? För att jag behövde en liten paus från jobbandet helt enkelt.
 
Vi hörs senare, måste återgå! Kram

Tack, tack, tack!

Vilken respons på mitt förra inlägg, ni är ju för härliga...!
Jag känner mig helt överväldigad. Någonstans känner jag mig väldigt speciell och nästan lite viktig. Men hur löjligt är inte det? Alla mammor har ju någon gång gått igenom exakt samma sak. Med det inte sagt att vi inte är viktiga eller speciella, men mest vill jag vara viktig för mina (hur konstigt känns inte det att skriva då?!) barn. Det måste vara det enda som betyder något.
Men oj så tacksam och lycklig jag blev av all respons igår, det kändes verkligen hur fint som helst. Och i morse satt jag med mitt lilla barn, som snart kommer kännas så stor, i knät och njöt av att han är just han. Tänk att jag snart kommer känna samma sak, fast kanske ändå olika, för ytterligare ett barn?
 
Många frågar hur jag mår och jag ska absolut inte klaga. Med Milton mådde jag så jäkla bra, tror aldrig att jag har mått så bra i hela mitt liv. Jag med min dåliga nacke har ju ständigt ont, men under nio månader kände jag ingenting. Konstigt va? Lite ischias-ont hade jag, men det var verkligen inget att gnälla över.
Under denna graviditet har jag mått sådär faktiskt; lite illamående, lite foglossning, lite ischias-ont, jävulska humörsvängningar och nästan känt mig lite deprimerad stundtals och jag kan inte sätta fingret på vad som gjort att jag mått sådär halvdant. Nu börjar det dock vända och mest ont har jag av foglossning, även om det helt klart är hanterbart så länge jag tänker på det (vilket är svårt, när man är som jag och gillar att "ta i" och tvättade bilarna i söndags och måndags, mockar, flyttar spånbalar, planterar, gräver och grejar..).
Och så är jag väl lite orolig. Nu vet man ju lite vad man kan "gå miste om" ifall något händer. Och inte bara det, jag kommer aldrig gå igenom en vanlig förlossning igen och är fortfarande lite orolig över att jag inte ska få ett snitt beviljat. Mer om allt det en annan gång. Jag har aldrig skrivit om Miltons förlossning här inne och kommer nog inte göra det heller, men jag vill helt enkelt inte gå igenom en vanlig förlossning en gång till, varken för min skull eller för barnet.
 
 
Nu måste jag återgå till jobb, vi hörs senare. TACK än en gång!! Kramar

Favorit i repris

Ser ni samma sak som jag? Surprise! Milton ska få bli storebror och i sommar är det dags för en liten bebis att se världen, om allt går som det ska. Den lyckan alltså. Och oron och alla andra känslor i en salig blandning. Vi har gjort det en gång och det känns fantastiskt att vi ska få uppleva allt igen, med ytterligare ett barn - vilket privlegium!
 
 
Nomaderna skaffar barn vart fjärde år, av den enkla anledning att man inte kan bära två barn samtidigt, hörde jag i en podcast för ett tag sedan. Jag vet inte om det stämmer, men tanken är väldigt fin tycker jag. När vårt första barn är så pass stort, att han nu gått från bebis till toddler till barn, har blivit mer och mer självständig och har en stor förståelse för så mycket mer (med det inte sagt att han är stor, inte alls!), så ska han nu äntligen (enligt honom själv) få ett litet syskon, som han längtar och vi också.
 
Jag är nu i vecka 19, idag tisdag 19 fulla veckor och då räknas det väl som att jag är i vecka 20?
 
Så, där har ni alltså veckans stora nyhet! Givetvis kommer jag visa magbilder, precis som jag gjorde med Milton, ifall någon skulle vilja se :) Även denna gång kör vi bilder en gång i veckan. Det roligaste är ju nästan att nu kan jag jämföra med Milton-magen, så en Milton-mage-bild kommer också komma upp.
 
Jag önskar er en fantastisk kväll, kram!

Måndagslista nr 174

Hej på er! Vilken dag vi har haft och jag sitter nu med gott samvete i soffan och tänker så göra resten av kvällen :)
Idag är jag därför lite extra glad över att...
 
...Milton och jag fick en superfin ledig dag tillsammans då dagis var stängt (och denna gång kom jag ihåg det, hahaha..). Vi har tvättat en bil, fixat med stallet, bakat bullar, jobbat lite mellan varven och handlat. Härligt med sådana dagar och då känns det extra gott att ta det lugnt såhär på kvällskvisten :)
 
...den andra bilen tvättades av ovanstådende, igår. Jag älskar det, känslan av nytvättade bilar. Synd att marcus och jag tänker olika där, hahaha ;)
 
...vädret är så jäkla fantastiskt. Vilken försommardag idag, nästan! Milton satt och ritade, på trappen vid lunch och jag satt bredvid i bara kortärmat och njöt av solen, så varmt och gott!
 
...det är vanlig vardag imorgon. Hur härlig dagen än har varit idag så blir jag ju lite stressad över att inte få så mycket gjort, jobbmässigt. Imorgon blir det till att ta igen en del.
 
...veckan ska fortsätta bjuda på härligt väder, det gör väl de flesta lyckliga! Hundarna ligger och solar utomhus, katten hittar jag på en solig sten i gärdet då och do, hästarna går utan täcke, Milton yr omkring som en unghäst på grönbete och helst utan jacka och skor alla redan, men där får en annan försöka sätta en viss gräns, haha ;)
 
 
Detta får avsluta listan för veckan. Kram på er!

Att vakna på ett härligt sätt!

Jag är ju som sagt ingen morgonmänniska. Men det finns bra och dåliga sätt att vakna på. Detta måste ändå räknas som ett av de bästa. En liten snartfyraåring kommer insmygande när det är dags att stiga upp, kryper över mig och lägger sig på sin pappas kudde. Snackar en himla massa och jag svarar med säkert ganska sömndruckna svar och är inte alls lika pigg som han, men dock lika glad.
Han är bra härlig och fin, mitt lillfjun. Långhårig som få, på lördag ska vi äntligen klippa oss. Milton behöver det mest, hahaha..
Här blinkar vi mot kameran, min älskade väckarklocka och jag.
 
 
 
Hoppas ni får en fin dag, snart dags för lunch - äntligen för jag är hungrig!
Kram på er

Måndagslist nr 173

Japp en sen Måndagslista coming up!
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...Milton har blivit en riktig hejare på hästryggen! Balansen blir bara bättre och bättre och han blir tuffare och tuffare! Rider en del själv och älskar att få trava. Han kortar tyglarna ibland utan att behöva påminnas och han kan stanna och starta hästen ganka bra på egen hand. Behöver jag säga att jag älskar vad jag ser? Jag skulle aldrig någonsin tvinga in Milton på hästspåret, men jag tycker det är väldigt bra för såhär små barns motorik och självkänsla (även för större!), för balansen och för tänket kring djur. Att vi dessutom får göra något gemensamt och vara ute i friska luften är ju fantastiskt. Sedan får han sluta rida prick när han vill, det finns andra idrotter jag gärna ser att han håller på med när han blir större.
 
...vi denna vecka s.k.a börja ta tag i vårt arbetsrum (hallen ovanför trappan). Alltså jag har ju liksom insett att jag inte kan sitta där nere och jobba, haha.. Jag måste tänka på min arma kropp, att sitta i soffan är inte så lysande, hur skönt det än är framför kaminen. Så imorgon ska annan maskeringstejp köpas och sedan är det fritt fram för oss att börja måla, woohooo!!
 
...min jobbmail är igång igen, phuuuuu... Efter att den legat nere sedan i fredags har jag kännt mig fruktansvärt naken och handikappad! Den har behövts, om man säger så :)
 
...jag sitter här bredvid min andra hälft, vid hans datorbord och dricker te, framför min egen dator. Jag är förvisso förpassad till bordets kortsida och sitter lite snett under snedtaket. Men det är bra mycket mysigare här än själv där nere. Ska dock bli skönt med ett eget skrivbord här uppe inom en kort framtid.
 
Nu ska jag kila igen, vi hörs snart! Kramar!!

Godmorgon söndag!

Idag var det min tur att gå upp med barnet som vaknade. Han sov till strax innan åtta så det känns ju ändå helt okej :)
Idag står mamma-fika och barnklädesparty på schemat och sedan avslutning på Albas hundkurs. Söndagen är relativt uppbokad med andra ord.
Just nu sitter och vi och myser ner oss i soffan, min avkomma och jag. Snart dags att starta dagen. Funderar på en galet onyttig frukost i form av krabbelurer. Är det helg så är det!
Bjuder på ett foto på min älskade Milton som jag tog igår när han spanade på hästarna genom vardagsrumsfönstret. Det är oss väl förunnade att kunna göra det. Kika på hästarna från inomhus.



Kram på er, önskar er en härlig söndag!

Miltons vårjacka!

Har jag glömt att visa den? Jackan med stort J! Den är så fin att jag nästan får lite ont i magen. Ett paket kom härom dagen med posten. Jag blev rent överlycklig, ropade på Milton att han fått paket. Han blev överlycklig och uttryckte sig spontant: "Mamma, när jag blir stor och blir din mamma, så ska jag köpa paket till dig!", hahaha.. Sötungen!
Sedan öppnade han paketet, läppen började darra och han sa då istället "Men jag trodde ju att det var en elefant!" Sedan började han gråta, det var visst inget roligt innehåll i paketet för en treåring, desto roligare för mamman ;)
Såhär fin jacka kommer Snöret gå i till våren!


Nu ska jag hoppa in i duschen, en välbehövlig sådan känner jag... Sedan ska hästarna in innan Milton ska i säng lite senare. Marcus är iväg några timmar och tränar sin nya favoritsport Padelboll (tror jag det heter och stavas), någon som testat?
Vi hörs, kram och hej!
RSS 2.0