Kartell, Victoria Ghost

Åh. Grattis i förskott till mig själv. Typ.
Äntligen. Stolen är min och den är SÅ fin! Den gör sig så bra i vardagsrummet och är så vacker. Så vacker.



Miltons uppgift kring stolen: Att tala om för folk att man måste vara rädd om stolen för den är skitdyr, hahaha.. Bra där!
Nu ska jag sova. Galet trött!
Kram och hej

Måndagslista nr 223

Hej i kvällen!
Idag är det måndag och jag har en riktigt jobbig vecka framför mig, emotionellt sett. Men idag är jag lite extra glad över att...

...jag trots allt har en veckas föräldraledighet kvar. Att pojkarna sedan har en pappa som tar ansvar och blir hemma ett halvår med dem är ju jättefint egentligen.

...jag sitter här och myser över att vi kommit lite iordning. Älskar den känslan. Dessutom hann Marcus med en sväng till tippen efter jobbet, så skönt att bocka av även det.

...dagen idag med barnen har flutit på och varit rätt behaglig, trots att jag drabbats av en dunderförkylning.

...vi avslutar veckan på bortaplan hos Marcus släktingar. Det ska bli så kul att ses!! Dessutom är hus- och djurvakt ordnat och det är ju det viktigaste, annars hade vi inte kunnat åka någonstans. Tack Tilda och Anton!!

...trots att vi har en hostig bebbe här hemma som vaknar massor på nätterna och får komma upp och hänga i soffan hos oss, så är han nästan alltid sådär glad och nöjd. Min lille älskade Sparv. Åh så go han är!

...Milton är frisk och kry. Och det är viktigt, för imorgon är det dagis och han ska träffa "min bästa vän Kalle" som han säger, det är så fint, den där vänskapen. Älskade bästa unge, min fina Milton.

...jag hade ett riktigt kul gympass med min syster igår, hon är så jäkla ball, hahaha.. Och vi två tillsammans, oslagbart ;)

Nu ska jag gosa med bebben, för han har såklart vaknat av sin hosta inatt igen. Go och glad, som oftast :)
Kram!

Det tar sig!

Lite med pynt och piff och så en ny soffa, sedan har vi rott vardagsrummet i land tycker jag. Det börjar bli riktigt fint och om bara ett par veckor tror jag att den nya soffan kommer :) Men till dess njuter vi av våra nya skåp, fårskinnen i gungstolen, lilla diamanten i taket och foton på småkillarna på väggen.



Längre fram i tiden kommer vardagsrummet bli större och en utbyggnad ska byggas. Inte just nu, men sen. Och det kommer såklart göra rummet ännu bättre. För nya golv, golvlister, annat tak och mer ljusinsläpp hade såklart inte gjort något. Men det får vi ta då, helt enkelt :)

Tvåbarnschocken och lite andra barntankar

Läste en annan blogg som tog upp ämnet tvåbarnschocken och hur det var för henne. Det fick mig att fundera på hur det var för mig. Jag kan inte skriva för oss, för det är väldigt olika och Marcus drabbades ändå av någon form av tvåbarnskris, det gjorde inte jag.
 
Jag var smått livrädd över hur det skulle bli, med en bebis i huset. Plus n fyraåring. Pluss mitt företag. Ja alltså jag var rätt nervös. För med Milton drabbades jag av en enorm förstabarnschock. Den omställningen alltså. Från inget barn, till ett kolikbarn. Det var verkligen skitjobbigt.
Jag var således rätt skitnervös inför barn nummer två.
 
Men det hände ju inte?! Alltså tvåbarnschocken uteblev och det är något jag fortfarande väntar på. Allt fungerade så himla bra redan från början. Milton med jordens tålamod som storebror och aldrig har klagat över att få vänta ifall Dante ska äta, sova, få ny blöja och så vidare. Det har underlättat massor tror jag.
Och så Dante, jordens goaste bebbe som för det mesta är rätt nöjd och go. Sömnbrist deluxe har jag "lidit" av första halvåret. Fast egentligen led jag enormt mycket mer med Milton, än av sömnbristen denna gång. Jag var nog mer inställd nu på vad som komma skulle, tror jag. Jag har aldrig sovit så lite i mitt liv som jag gör nu och ändå är jag väldigt lite trött på dagarna. Konstigt egentligen.
 
Milton har verkligen lärt mig att bli förälder. Jag kan ha lite dåligt samvete över att jag är en bättre mamma idag, än vad jag var för fyra år sedan. Inte för att jag egentligen var en dålig mamma, men med fyra års erfarenhet i bagaget har jag såklart utvecklats i min roll och blivit en tryggare och bättre förälder.
 
De där två miniorerna, så himla fina och två så olika individer.
 
 
Innan Dante föddes hävdade jag bestämt att jag absolut inte är en "bebismamma", utan tycker det är lite roligare efter det första året. Men efter dessa snart sju månaderna (hjälp!?) har jag verkligen ändrat inställning till det. Jag har älskat att ha en liten bebbe i huset. Han är så go och varm och glad och härlig och hänger liksom med på typ allt vi gör och bara är.
Jag har ju känt mig rätt snuvad på denna föräldraledighet då jag har jobbat en hel del samtidigt (även om det fungerat bättre än vad jag någonsin kunde ana att det skulle göra) och lämnar snart över på heltid till Marcus. Det känns sådär och inte få vara hemma mer. Nu börjar det verkligen kännas, att jag snart kommer missa massor av tid med barnen. Missförstå mig rätt, det ska på ett annat vis bli jättekul (och skönt!) att få komma iväg och jobba.
 
På måndag har jag bara en vecka kvar hemma med min älskade pojkar. Ja, det låter som att jag ska vara ifrån dem dygnet runt i tid och evighet och det är ju lite så det känns ;) Nästa vecka ska jag verkligen ta vara på tiden med barnen, framför allt med Dante då detta ändå är "hans" ledighet och hans första år. Och åh vad jag kommer sakna det. På grund av att denna förälraledighet blev så kort för mig och tack vare att Dante är den enklaste bebisen jag kunde få, så skulle jag nästan kunna tänka mig ett barn till, någon gång i framtiden. DET skulle jag aldrig sagt tidigare, två barn var verkligen min smärtgräns. Och det är vi egentligen helt överens om, två barn är ju perfekt för oss. Och jag är kanske tillbaka i de tankarna om ett par år, att två barn är helt perfekt. Det återstår att se. Men nu, just nu i tiden, skulle jag absolut kunnat tänka mig ett litet knyte till.
 
Jag är så galet förälskad i mina två barn. De är så perfekta och bäst på alla vis. Det är så himla jobbigt och enkelt på samma gång, att vara förälder är underbart och påfrestande. Att vara tvåbarnsförälder är för mig ingen skillnad, det har inte varit svårare med två än det var med ett barn.
En veckas ledighet kvar och jag ska verkligen göra det bästa jag kan, av den, tillsammans med mina småpojkar.

Kram

En diamant

Hej i kvällen!
Oj vad vi har grejat idag och här börjar bli så fint. Ommöblerat i köket och organiserat och iordning i vardagsrummet. Mer bilder på det imorgon.  Men en sak ska jag visa er. Jag fick en lampa av min syster idag, en liten diamant som hänger i taket över leksakshörnan. Älskar den typen av lampa. Ny skymtar den igenom denna stora taklampa. 



Och så en närbild. En ljuvlig liten diamant. 



Snart sängen, innan jag påbörjar min sista vecka som föräldraledig. Usch vad hemskt det känns.. Kram!

Status ikväll:

Detta sysslar vi med ikväll; monterar ny tv-bänk. Inte någon vidare glamorös lördagkväll, men åh vad bra det kommer bli sen!



Så. Dags att återgå till montering. En uppsättning skåp kvar, phuuu.. Kram!

Tredje veckan

Hej på er!

Tredje veckan med bättre kost och en del träning och det går än så länge ganska så bra tycker jag :) Helt rabiat är jag inte med kosten, men den är helt klart mycket bättre än för en månad sedan.
På träningsfronten går det också bra. Tredje veckan och tre gympass varje vecka har det blivit. Denna vecka blir det nog till och ned fyra pass eftersom jag gjorde mitt tredje pass redan igår och nog kommer ta mig ner till gymmet i helgen också någon gång.



Jag besparar er bild på min kropp, bjuder bara på ett par ben i tights och mina fräsiga skor ;) Med kroppen finns det massor att jobba med och ja, det är väl bara att fortsätta försöka ta mig ner till gymmet några gånger varje vecka, även nu när jag snart börjar jobba.. Nu är det ju egentligen inte direkt någon utmaning att ta mig ner, det kommer i samband med jobbet..
Fast än så länge känns det bra, äntligen är jag igång och har någon form av rutin på det hela.

Vi hörs, härlig fredag önskar jag er!

Bröderna Bäst

Alltså de här två. Världens bästa. Och tillsammans, helt oslagbara. Sitter där tillsammans vid bordet och är så jäkla fina.



Och nu börjar ju det roliga. Dante vet ju vem Milton är nu och blir SÅ glad när han ser honom. Milton är så omtänksam och fin med Dante att det gör lite ont i mig. Och de första "bråken" har börjat, haha.. När Dante kör på Miltons leksaker med gåstolen, hahaha! Milton blir småsur och Dante förstår inte i nuläget, att han gör fel och här ju helt omedveten om det. Och det är rätt gulligt. Än så länge.

Än så länge lever vi i "lugnet före stormen" skulle jag tro. För såklart kommer bråken, det här ju till mellan syskon (ellerhur Mimi?! ;) ). Men samtidigt. Den kärleken mellan syskon. Helt fantastisk och åh som jag älskar det!!

Måndagslista nr 222

Hej vänner!
Idag (även om det helt plötsligt är tisdag) är jag lite extra glad över att...

...jag kommit igång lite med träningen på gymmet. Ja alltså jag ska ju inte ropa hej än, för det har bara gått ett par veckor. Men igår kväll tog jag mig ner helt frivilligt, trots att det inte ens var träningsdag egentligen, heja mig! Maten fungerar också rätt bra :)

......jag har en helt ledig vecka med pojkarna, i och med att det är sportlov. Och inte för att gårdagen var sådär överväldigande fantastisk (tvärtom), så suger jag i mig all ledig tid med barnen nu, för om bara ett par veckor börjar jag jobba ju och kommer spendera mycket tid på bortaplan. Nu börjar ångesten komma krypande...

...jag kommer "företaga" i veckan, alltså jobba lite inom mitt lilla företag. Kul att få frilansa lite nu mitt i allt när jag snart är anställd :)

...Dante sover så himla bra på nätterna!! Älskade bebis, han är verkligen helt perfekt. Aldrig trodde jag att det gick att älska ett till barn lika mycket som jag älskar Milton. Och Milton ja, världsbäst helt enkelt.

...jag fick en underbar bukett ranunkler av Marcus igår som en lite sen Alla Hjärtans Dag-bukett. Ranunkler, min absolut favoritblomma, alla kategorier!
Kolla bara, sådär skir och blygsam liten blomma. Så vacker!! Lika vacker utslagen som den är som knopp.



...jag nu ska dricka te med min Storebroren här hemma. Det gäller att passa på medan Lillebrollan sover :)

Kram och hej!

Skinnet med stort S.

Japp. Äntligen har jag köpt mig ett helt f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t fårskinn från ett gutefår som gått och betat några kilometer bort. Som haft det gott och levt en bra liv. Ett vackert får med långa snurrade horn.
Nu har skinnet tagits tillvara och pryder min älskade gungstol. Stolen där jag vaggar Dante till sömns de flesta kvällar och som nu är så mjuk och god att sitta i, tack vare detta ljuvliga skinn. Värt varenda krona!



Och när vi sedan fått vår nya soffa. Ja, då kommer här bli så fint inne så det är inte klokt! Jag älskar grått, i alla nyanser och material ungefär.
Och fårskinn. Det är lätt att bli beroende, om vi säger så.

Trevlig helg och en underbar Alla Hjärtans Dag önskar jag er!

Det där med att ärva.

Ja alltså det kan vara bland det finaste jag vet typ. Som när Dante har Miltons gamla kläder, världsfint helt enkelt.
Som idag hade han Miltons gamla kofta och hand gamla mössa. Åh vad underbart! Koftan har ju dessutom Marcus farmor stickat, vilket såklart gör det sådär extra fint.
Och Dante då. Världens bästa bebis, helt enkelt.



Snart är Marcus hemma och jag ska då snabbt springa ut och ordna lite i stallet innan det är dags för middag.
Vi hörs!

Måndagslista nr 221

Hejsan! Idag är det måndag (igen!!!) och jag är lite extra glad över att...

...det är rena vårvädret utomhus. Vi ska strax gå ut och gå till en lekplats, kan knappt vänta! Men bebben behöver sova färdigt och sedan äta så vi två andra får ge oss till tåls helt enkelt :)

...det är en riktigt bra vecka vi har framför oss med lekdate för storbarnet inplanerat och en barnvagnspromenad med bebisar en annan dag. Ett jobbmöte och ett bankmötet är också inplanerat. 

...vi båda hann med vara tre gympass förra veckan och var riktigt duktiga med maten, heja oss!!! Vi kör vidare denna veckan också med vars 3-4 pass. Träningsvärken gör sig påmind, men så får det vara och det hör ju till.

...vi har så nära till ett av våra bästispar. De bor ju bara ett stenkast bort och vi försöker ses rätt ofta. Nu var det ett tag sedan men i lördags testade vi att ses och vi var nyfikna på hur det skulle fungera med Dante, som äntligen börjat få riktigt bra rutiner. Vi lade honom i vanlig tid på sitt täcke. När vi sedan skulle hem vek jag bara täcket runt honom, stoppade ner honom i vagnen och så gick vi hem med vars ett sovande barn. Väl hemma bar jag bara upp honom i täcket och han sov vidare hela tiden. Vår lilla superbebbe!

...angående Dantes rutiner. Alltså världens bästa bebbe. Han är så himla enkel. Och nu när han faktiskt, sedan ett par veckor tillbaka, bestämde sig för att napp egentligen är riktigt bra, har han ju till och med sovit på nätterna! Ett antal nappistopp får man räkna med, men han behöver inte ens äta på natten längre. Inte trodde jag att det skulle vara så lätt.

...jag inte alls har drabbats av någon tvåbarnschock alls. Inte en gång kan jag minnas att det har känts jobbigt och att jag fått dåligt samvete gentemot det ena eller det andra barnet. Milton är en FANTASTISK storebror och Dante är väldigt okomplicerad bebis. Dessa två tillsammans underlättar tvåbarnslivet <3

...Marcus och hand pappa hunnit med en sväng till tippen idag och massor blev slängt, sååååå skönt!

...barnen sover och soffan är bara min! Åh Så Skönt. Dags att göra te och krypa under en filt.
Kram och hej!

En galet taggad och fancy fyraåring!

Åh vad han var laddad och taggad i morse. Att åka på äventyr med faster, hennes kille och kusinerna, det är grejer det!
Och han var bra fancy i morse i sina nya Nikeskor, Kånkenrygga, Espritjacka och jeans. Älskar Miltons röda mössa, från Maxi. Använder den själv ibland ;)
Min älskade unge. Världsbäst.



Väl på tåget hade han sagt:
Det är skönt att åka tåg... Det här behövde jag!

Söta unge. Såklart han behövde. Hur längesedan som helst, som vi åkte tåg. Klart han behövde en tågresa <3
Kram på er!

Att försöka börja något nytt

Ja alltså jag har ju tränat och sådär tidigare, men aldrig någonsin har jag behövt det så mycket som nu. Så denna vecka kommer det bli tre dagar på gymmet och det är liksom målet att försöka klara av hädanefter. I tisdags, igår och på söndag. Och så någon pw där mellan. Det blir ju såklart knivigt när jag börjar jobba, men det ska gå och jag behöver det verkligen. I förgår tog Marcus ett pass när barnen somnat och igår gjorde jag detsamma. Det är väl så vi kommer få göra helt enkelt.
Måste säga att, förutom innehållet innanför kläderna, så känner jag mig rätt snygg i min outfit; Skor Nike, tights Craft och så ett grått linne med lite öppen rygg.



Så. Nu har pojkarna och jag varit ute och gjort stallet. Men alltså, att ha med sig en fyraåring och en halvåring (plus en idiothund (suck..)) i stallet, det är mer påfrestande än ett gympass. Men nu är det gjort, dags att dammsuga medan bebben sover. Kram och hej!

Ny frukostvana

Åh, jag har äntligen tagit tag i min kost och först ut på dagen är ju frukost. Och jag har blivit helt hooked på chiafrön och gör således chiapudding kvällen innan som sedan får stå och svälla (fröna sväller i vätska) över natten i kylen.
Min chiapudding gör jag av 1,5 dl kokosmjölk (älskar all form av kokos!), 2 matskedar chiafrön och så en handfull frusna bär.
Till det äter jag ett kokt ägg eller två, som jag också kokar kvällen innan. Så jäkla perfekt att bara plocka ut det ur kylen på morgonen och äta rakt upp och ner. Jaja och så te såklart. Men det är ju en självklarhet i mitt liv.



Nu ska jag ordna med min frukost till imorgon innan jag hoppas i säng.
Kram!

Måndagslista nr 220

Åh vad tiden går fort, jag börjar ju snart jobba, hjälp! Så idag är jag lite extra glad över att...

...fyra veckor kvar hemma. Dessa fyra ska jag verkligen njuta så mycket av. 

...Dante äntligen verkar sova mycket bättre på natten. Det vågar man egentligen inte ens andas om, för då raseras väl allt ;) Men jag är villig att ta chansen, för jag måste ju berätta om hur duktig min lille Sparv är :)

...jakten är slut för säsongen! Haha.. Men jo jag ÄR faktiskt glad över det för nu är Marcus hemma betydligt mer än vad han är mellan framför allt september och januari.

...mina företagspapper är så gott som klara för denna period och ska lämnas in nu i veckan. Alltid så skönt att lämna det ifrån mig till ekonomi-killen.

...mitt nageltrång äntligen har släppt. Min sambo har lekt pedikyr/läkare med min fot idag och fick tillslut rätt på nageln som tryckte. Aj aj aj...

...vi var hos mormor och morfar igår. Milton och Dante har där tre nästkusiner; två som Milton leker så himla mycket och gärna med. Och så den yngsta som är två månader yngre än Dante. Det är så roligt att träffas!


Kram på er och godnatt!
RSS 2.0