Milton 3,5 år

Hej Milton!

Tänk va, idag blir du tre och ett halvt år. Det är inte klokt egentligen vad åren bara springer iväg, lika fort går din utveckling – i ett rasande tempo!

Precis som för ett år sedan är det mycket djur som gäller för dig, till min stora glädje! Du har miljoner plastdjur som du ställer upp så fint varje dag. Varje dag kelar du med Vilse, för han är ju din katt brukar du säga och att du tycker så mycket om honom brukar du också säga, det värmer gott att höra. Jag vet också hur det är att ha en bästa vän som är ett djur.
Alba har flyttat hit, ni två är helt galna ihop ibland och går mig på nerverna! Men oj vad ni kan ha roligt ihop!!

Annars är det mycket duplo, just nu har du ett bygge som ett byggt från golvet och enda upp till taket, där har det stått i flera dagar nu och INGEN får riva det, då gör vi såklart inte det heller. Vi bygger ofta hus tillsammans, du och jag, gärna tvåvåningshus, med trappa och staket. Givetvis bor duplodjuren där.
Tåg är också en sådandär favorit, speciellt Brios trätåg. Alltid är här en tågbana uppbyggd, just nu i hallen. Ofta ska alla dina djur stå i mitten av tågbanan.
I somras sköt du en hel massa höjdingar med din fotboll varje dag! En fena på det där och vi är många som var himla imponerade av det! Nu verkar det som att du har en fotbollspaus, ny säsong till våren kanske?
På tal om säsong så har du ridit en termin nu, hos Cornelia på ridskolan. Det är så bra för din balans Milton. Riktigt duktig har du blivit och kan rida själv i skritt. Men du tycker att jag är bra jobbig som tjatar hela tiden, förlåt. Jag ska skärpa mig.

Du är fortfarande en mycket bestämd kille och vi väljer noga våra strider, speciellt när andra än jag och din pappa är i närheten, det märks så tydligt att du skäms och tycker det är pinsamt när vi säger till dig framför andra.
Vi brukar skämta om att du föddes med humör, det stämmer nog. Men det är väl bra, man ska visa utåt hur man mår och känner och inte stänga in känslorna. Fortsätt med det du gör, snälla Milton!

Du är fortfarande lite mammig, men mest pappig när vi båda är i närheten. Det är okej, jag förstår varför. Du vaknar varje natt och vill ofta att någon av oss kommer in och lägger sig hos dig. Det gör inte så mycket, du somnar om och vi också och du är alltid så duktig med att ligga kvar i sängen och inte hålla på och studsa och greja.
Du har så många fina relationer med andra än oss och nu har du många bästa kompisar, mest barn på förskolan och några utanför. Du pratar alltid så varmt och gott om dem du leker med och det är så härligt att höra! De du pratar varmast om är dem du umgåtts med sedan du var liten, ni har hängt ihop ett tag nu. Vissa sedan bebistiden och andra sedan förskolestarten. Jag hoppas ni kommer att vara vänner länge till.

Du är en förståndig och klok kille, med galet mycket humor! Du har ett ordförråd som inte är av denna värld och vi är så glada för det! Du har blivit lite mörkrädd och rädd för saker de senaste månaderna. Då vill du gärna vara nära och så vill du att vi följer med dig när det är mörkt. Det gör vi gärna, det känns bra för oss att vi kan hjälpa dig när du den hjälpen behöver.

Du är den finaste i världen Milton. Ingen får mig att må så bra som du. Egentligen är det verkligen så, även om tålamodet brister, jag är trött, upptagen eller ibland bara vill vara ifred. Jag känner mig lyckligt lottad och så galet tacksam över att just du finns här hos mig. Jag saknar dig när du inte är nära mig och mår bäst av att ha dig här.


Tack Milton för att du gör våra liv så bra som de är.
Tack Milton för att du är just du. Jag älskar dig!

26/11 - 11:26

För ett år sedan, den 26/11 klockan 11:26 fick våran älskade Dusty somna in. Jag kan inte förstå att det har gått ett år. Det känns som att det var igår och lika mycket känns det som att det var en evighet sedan. Han är så otroligt saknad och fortfarande är såret lika stort och knappt läkt alls, detta tar tid. 
Det finns vissa individer som fastnar lite extra, Dusty var en sådan. Saknaden är enorm och tomheten att öppna dörren i mitt föräldrahem och inte mötas av denna hund är fruktansvärd. Jag tänker på det nästan varje gång jag kommer dit, framför allt om jag är själv där hemma.
Detta foto var det sista som togs på honm och mig tillsammans. Mitt ansiktsuttryck visar på otrolig smärta och det går liksom inte att sudda ut.
 
 
Jag skrev ett inlägg om dagen, som ni hittar HÄR (<--- länk!), för den som vill läsa.
Vi gick igenom så mycket med Dusty, massor av motgångar men så många galet fina stunder att jag får helt ont i kroppen, både av glädje men nu också av smärta.
 
Lika mycket glädje, kärlek och alla andra positiva känslor som jag får under alla år tillsammans med något av våra djur, lika mycket smärta, sorg och andra fruktansvärda känslor sköljs över mig på en och samma gång från det att beslutet fattas att ett djur ska få somna in och som sedan efteråt ska försöka läkas. Att läka går inte. Jag undrar ibland vad jag ska med mina djur till, jag bär på så galet mycket smärta under lång tid, efter att ett djur har lämnat mig.
 
Dusty, älskade du. Jag hoppas vi ses igen!

Måndagslista nr 159

Hej på er!! Vilken fin vecka detta är, förutom dårå att lillpojken och storpojken är sjuka. Men de kryar väl på sig i dagarna. Men idag är det ju måndag och jag är lote extra glad över att...
 
...min Vilse idag har varit hemma i ett år. Det är en fantastisk känsla och jag tänker på det varje dag. Förra året var han ju borta i över sju veckor och jag hade helt gett upp hoppet. En morgon springer Marcus upp på ovanvåningen och säger att han är hemma, väl ute i hallen när han kommer upp på ovanvåningen så bar inte mina ben mig längre. Jag rasade ihop på golvet och den saknade katten for upp i min famn. Jag gråter bara jag tänker på det.
 
...jag fick klart fönstret och altandörren i helgen. Så jädrans fint och vad ljust det blev!! Alltid lika härlig känsla när ett furu-projekt är avklarat :)
 
...jag i helgen ska till frisören för färgning och klippning av mitt barr, äntligen! Även Miltons hår ska klippas, äntligen där också ;) Ååååååhh... Jag älskar att sätta mig där i frisörstolen och bli ompysslad, få njuta och ha det lugnt och skönt i ett par timmar, love it!
 
...jag, trots sjuka killar, har fått massor av jobb gjort. Så skönt!! Känns bra i kroppen när jag har haft en sådanhär bra arbetsdag :) I dagarna kommer dessutom min första lön, woohoooo!!! Snart har jag drivit företaget i en månad, heja heja!!
 
...jag har hittat en höleverantör som kör höet hem till mig, så skönt! Fick precis hem en leverans, skönt och bekvämt :)
 
...det är första advent på söndag, jag älskar det!!!
 
Det får helt enkelt avsluta min lista denna vecka.
Jag önskar er en fantastisk måndagskväll.
Kram!

Lego

Söndagen har gått i söndagens tecken. Lugn och skön morgon då Marcus avstod från dagens jakt och jag fick sovmorgon. Sedan stod legobygge på schemat ;)



Alla var himla imponerade av vårt bygge :)

Sedan blev det julmarknad för Milton, min mamma och för mig. Lite samma sak varje år, men åååååhh vad jag älskar julen, stämningen och allt det där. Att ha med sig en sprallig treåring är himla spännande, men över lag gick det bra.
Nu en film, kram och hej!

By Mimi

Alltså, min syster sponsrar ju mig med kläder titt som tätt, till min stora lycka!!
Härom dagen slog det mig att jag bara hade Mimis kläder på mig, hahaha.. Tights, kvaraj och skärp från Mimi och byxdressen har hon sytt tror jag :)
 
 
Lilla Alba finns ofta med på ett hörs. Social, cool, tuff och känslig i en salig blandning. Tänk att hon är ett halvår nu, äntligen! NU börjar ju det roliga, valptiden är inte något för mig. Lite som bebistiden, inte min kopp te riktigt. En treårig Milton är betydligt roligare än en tremånaders Milton var.
 
Nu måste jag fortsätta, dags för en snabb lunch! Kram och hej!!

Ostkaka med keso

hej på er!
 
Jag bara måste tipsa er om en ostkaka jag gjorde härom veckan, den var verkligen god och dessutom nyttig - perfekt kombination helt enkelt.
Recept:
 
750 g keso
2-3 äggvitor
1 ägg
ett par teskedar Stevia (sötningsmedel istället för socker)
eventuellt lite kokosmjöl (jag hade det, men hade nog gått lika bra utan)
 
Dra igång ugnen på 200 grader. Låt keson rinna av i en sil så att den blir ganska torr, jag tryckte på keson med en sked. Blanda keson med äggvitorna och ägget. Använd elvisp och vispa det till en slät smet. Blanda i stevia och kokosmjölet. In i ugnen ca 1 timme.
Kakan var inte speciellt god när den var kall, så ät den varm och micra den om den blivit kall. Är den varm så smakar den som vanlig ostkaka nästan!
 
 
 
Ha en fin fredag, kram på er!

Jobba jobba jobba!

Hej på er!
 
Milton har somnat, Marcus tränar. Djuren är utfodrade och jag också. Så nu har jag satt mig vid datorn igen, för en liten lightversion av arbete ;) Sitter och pysslar med min företagslogga, jag bjuder på en liten (med betoning på liten!) sneakpeak. Vi får väl se om den ska få förbli så eller vad som händer under kvällen här. Jag är väl lite självkritisk så detta kan ta tid.. Den som tittar riktigt riktigt noga ser att det inte bara är oranget och svart i loggan, där är text i grått också, lovar att visa när den är helt färdig!
Milton har varit ledig från dagis idag, eftersom det var planeringsdag för pedagogerna idag. Det är lite därför jag sitter med lite jobb nu, sådant jag inte har hunnit med under dagen helt enkelt. Men vad lyxigt det ändå är att kunna göra såhär!
 
 
Det händer en hel del på jobbfronten nu, spännande! Logga här då som sagt och snart en hemsida, sedan trillar det kanske in mer jobb är det jag har och det är såklart alltid välkommet. Jag har massor att göra faktiskt och jag trivs SÅ bra med det. Det känns liksom som en investering, jag gör ju detta för mig själv, det har kommit att bli mitt skötebarn helt enkelt och det är ju inte så konstigt.
 
Men kvällen är ung, än så länge. När Marcus kommer hem ska en ny höbal på plats på baksidan och jag har råkat sätta fast släpet i lervällingen bak vårt garage, så vi lär ha att göra där en stund, haha.. Sedan ska balen öppnas, hästarna ska få lite mer hö, ved ska in och jag s.k.a hinna elda lite ikväll, det är det bästa som finns!
Nu ska jag sörpla på mitt te, kram och hej!

Måndagslista nr 158

Hej vänner!
Har verkligen blivit dåligt med skrivande de sista veckorna känns det som.
Idag är det förvisso tisdag, men en lista får ni ändå ;) Idag är jag extra glad över att...
 
...jag igår fick massor uträttat; gödselstacken blev tömd, anmälde mig som blodgivare, hälsade på min morfar på sjukhuset, ringde lite samtal som skulle göras. Så skönt att få massor uträttat.
 
...jag som sagt hälsade på min morfar på sjuhuset. Han är världens finaste och bästa. Det var så härligt att få sitta ner och prata med bara honom, det händer väl aldrig annars!
 
...vi hade en så fin söndag med våra vänner. Vi spenderade eftermiddagen ute på Wanås, gick i skogen, tittade på konst, gungade på de mest ljuvliga gungorna högt och lågt i ett träd. Sedan grillade vi här hemma, inväntade kväll, stoppade Milton i säng och sedan vankades det filmkväll för oss fyra här hemma. Toppendag helt enkelt!
 
...det snart är första advent och därmed snart jul - underbara fantastiska högtid, som jag längtar!!! Säkert är det många med mig som känner likadant :)
 
...det är julmarknad i Hässleholm till helgen. Vi brukar åka dit, säkert i år också, det ser jag väldigt mycket fram emot.
 
Dags att sätta fart här, ett möte om en timme och sedan mer jobb. Kram på er!

Morgonens höjdpunkter

I morse backade en lastbil in på tomten och lämnade av en pall med spån, så jädrans lyxigt att få spånet hemkört och nu har jag spån hemma för ett bra tag, den känslan gillar jag massor. Och ni kan ju tänka er hur lyxigt detta var, för två må barn, Milton och Alba stod i fönstret och tittade h.e.l.a tiden och tyckte det var sjukt häftigt att en lastbil var precis utanför fönstret :)
 
När vi sedan körde mot dagis var järnvägsbommarna nere. Det kunde såklart inte bara passeras obemärkt, utan Milton tyckte såklart att vi tvunget skulle köra dit och titta på tåget "kör det hållet, snälla mamma". Sagt och gjort, vi körde en omväg till dagis helt enkelt, till barnets stora lycka! Och tänk ändå vilken lycka det är, att jag faktiskt har möjlighet att göra så, varje morgon om jag vill. Köra och kolla på tåg med min son, utan att stressa till ett jobb där jag "på riktigt" har en tid att passa, det är mig väl förunnat och himla lyxigt faktiskt.
 
Vi är aldrig i tid till dagis. Egentligen ska Milton börja klockan 09, men vi kör aldrig hemifrån förrän då och är således inte på plats förrän tio minuter efter utsatt tid. Det gör oss ingenting, ingenting alls egentligen. Det kommer bli värdlens chock, den dagen vi måste passa tider. Samma sak där, det är verkligen skönt och lyxigt att vi aldrig egentligen behöver stressa. Alltså aldrig och aldrig, inte just nu i alla fall :)
 
Nu ska jag återgå till mitt. Kram på er!

Måndagslista nr 157

Hej vänner!
 
Måndag igen och solen strålar utanför, härligt. Idag är jag lite extra glad över att...
 
...just det, att solen skiner. Hur härligt är inte det? Det har egnat mycket sista tiden så just nu njuter väl alla av solen.
 
...jag jobbar. Fy fasen vad jag gillar det!
 
...Milton trivs så bra på sitt dagis och lämningarna fungerar fantastiskt bra just nu, det är värt massor. Att ha honom där fem dagar i veckan, 9-15 är ju hur bra som helst, precis lagom långa dagar för oss :)
 
...jag fick träffa min mormor och morfar igår. Farsdagsfirande så mamma, Milton och jag körde upp där på eftermiddagen. Jag tycker så himla mycket om min mormor och morfar, världens bästa!
 
...det snart är advent och sedan jul - denna höst har gått galet fort och fortare lär det gå till jul, så fort advent är här. Hela vår familj här hemma är tokiga i jul, hahaha.. Så vi längtar väl halvt ihjäl oss alla redan och har gjort sedan i somras typ ;)
 
...väggar och tak i trappan är färdiga, jag har ont i ryggen men fy fasen vad glad jag är att Marcus för en vecka sedan tyckte vi skulle dra igång detta projekt, heja oss! Det blev så himla ljust och fint! Vi firar lite nu med att alla tak på nedervåningen är färdiga. Vi hoppas att vi ska hinna (orka?) med hallen/arbetsrummet på ovanvåningen innan året är slut, sedan är det bara vårt sovrum kvar, av taken!
 
...jag nu ska dra igång en eld i kaminen. Japp, jag älskar kaminen, så jädrans härligt, varmt och skönt. Speciellt idag när jag känner mig lite frusen, lite ont i halsen och en sådär början-på-en-förkylning-känsla i kroppen.
 
Dags att elda och sedan återgå till jobbet. Kram på er!

Nästa projekt att bocka av

Japp, sent igår kväll (inatt!) blev väggar och tak i trappan färdiga och ny "vägglampa" kom på plats. Vi har väldigt lågt i tak och således svårt att komma på vad vi ska ha för lampor för de får helt enkelt inte gå långt ner alls.
Jag har snöat in på stora glödlampor hängande i textilsladd. Milton har en på sitt rum, fast med en "naken" lampskärm till, vi har en i lilla hallen nere och så nu har vi en i trappan. Jag såg en liknande på nätet och tänkte därför sno idén rakt av; en konsol med en sladd helt enkelt :)


Det blev så ljust och fint i trappan, som tidigare varit väldigt murrig faktiskt. Själva trappan är ju lite av en nagel i ögat, men den får faktiskt vänta, vi får stå ut ett tag till ;)

Ha en härlig fars dag, stor kram!!

Ibland blir man bra glad!

På ett par ställen på nätet har detta figurerat; Förbud mot sexuella övergrepp på djur, alltså tidelag. På ett sätt är jag förbannad, att den ens har varit tillåtet?! Om jag inte har fel för mig så var det och homosexualitet förbjudet tidigare, men när förbudet mot homosexualitet togs bort gjordes även det lmd förbudet mot tidelag.

Oavsett vilket så är det på tiden att det förbjuds, tidelag alltså, verkligen inte homosexualitet!!


Nu ska jag äta en frukt och sedan ska vi måla. Hej hej!


Trapprummet

Sådär ja, dags för nästa etapp i att måla furu. Nu dags för trapprummet, del 1.
 
Ja ni ser ju, mörkt, gult och murrigt tidigare. En makeover behövs!
 
 
Anledningen till att jag skrev del 1 är eftersom vi inte kommer ta själva trappan nu. Den är lika ful den och har en ful gummilist på varje trappsteg. Gummilisten är bra med små barn i huset eftersom den dämpar risken för att halka i trappan, så den kommer få sitta kvar några år till :)
 
 
 
Men åååååhh vad ljust och fint det blir!! Jag blir helt lycklig alltid, efter första varvet med målarfärg, det blir en så himla stor skillnad med färg. Det är lite pilligt att måla i trapphuset, så ett varv om dagen räcker gott och väl. Ikväll är det således dags för varv nummer två, woohooo!
 
Kram och hej!

Fem dagar i veckan

Japp, denna vecka är det äntligen dags, jobb fem dagar i veckan, lagom långa dagar - som jag har längtat! Var precis ute och tog in posten, gav hästarna lunch, gick lite längs med vägen med hundarna och tog in lite ved. Nu är det dags för en snabb lunch för min del.
Annars då? Jag sitter dessvärre alltid i soffan och arbetar. Det är dumt och inte alls speciellt bra för kroppen. Men det är såååå mysigt! Jag börjar alltid morgonen med att elda i kaminen ju och det är därför jag helst av allt sitter här inne, för det sprakar så härligt och är så mysigt och varmt!
Vad jag har runt halsen? En filt, haha.. Jag är frusen av mig, men framför allt är det varmt och gott för min dåliga nacke.
 
 
I kväll drar vi igång med nästa projekt; målar trapphuset. Efter det är det dags för lilla hallen där uppe, som också är vårt arbetsrum. När det är målar och "klart" ska jag få ordning på min arbetshörna där uppe. Marcus har redan hen arbets/spel-hörna, men eftersom jag aldrig har använt min så har vi ställt undan den för att göra plats åt annan förvaring. Men nu är det väl dags igen, antar jag. Sitta ordentligt är viktigt, speciellt för min skitnacke.
 
Dags att äta, hej så länge!

Måndagslista nr 156

Hej i kvällen!
 
Idag är det ju måndag igen, äntligen!! Äntligen är det den första vanliga veckan för mig, på hela hösten. Det har varit galet mysigt att vara ledig så mycket med Milton, men nu känner nog både han och jag att det vore skönt med något mer tid ifrån varandra ;)
Så denna måndag är jag lite extra glad över att...
 
...jag från och med nu kommer jobba ungefär 75%. Säkert mer, men Milton kommer vara på dagis 75% och det känns så himla lagom! 9-15 fem dagar i veckan är så perfekt det bara går att bli. Kanske tar vi en och annan ledig dag också då och då och så jobbar jag igen det när det fungerar.
 
...jag kanske har ett uppdrag till pågång, för ett annat företag också - whoop whoop!!!
 
...vi har varit på tippen idag och slängt massor av gammalt skräp som bar legat här och retat upp mitt dåliga humör. Hur upplyftande är det inte, att bli av med sådant? Så skön känsla såhär efteråt :)
 
...jag får jobba hemifrån. Jag kan bli sådär galet avundsjuk på Marcus som har sjukt trevliga kollegor, idag har de haft något idrottsjippo och ätit ute ihop istället för alla vanliga kundbesök etc. och i början av nästa år flyger de upp en helg till Sälen med jobbet. Personalmöten, frukost och luncher med/på jobbet och sådär, sådana saker saknar jag.
MEN det är verkligen fördelaktigt att ha det som jag har det, speciellt med två hundar, två hästar, en katt och ett barn. Jag kan släppa ut en kissnödig hund, jag kan ge en hungrig katt mat, jag kan vabba och jobba samtidigt (nåja... men typ, ibland i alla fall), jag ger hästarna lunch varje dag, jag kan elda i kaminen varje dag om jag vill. Förstå vilken lyx det ändå är, även om det absolut kräver en viss självdiciplin, såklart. Men att kombinera detta med lite möten då och då, så jag inte blir helt asocial, så är detta ett fantastiskt jobb.
 
...vi fick avsluta veckan på absolut BÄSTA sätt igår - date med gamla "latte-mammorna" med barn och män, herregud vad roligt!! Vi var ju fyra mammor som hängde ihop under våra första barns (de andra är numer tvåbarnsmammor nu) första år och vi träffades genom föräldragruppen på BVC. Nu var det galet längesedan vi sågs och igår var det dags. 7 barn och lika många föräldrar (för Marcus jagade, suck...) härjade här hemma, ja de små härjade mer än vi vuxna ;) Det var verkligen hwlgens höjdpunkt och jag har nog saknat dessa mer än vad jag förstått.
 
Hoppas allt är väl med er, vad ser ni fram emot i veckan? Stor kram

Pryda Marketing

Nu är det dags, att röja lite mer information om mitt företag.
Mitt företag nu dårå är en enskild firma och har fått namnet Pryda Marketing. Historien bakom är egentligen inte så komplicerad. Mitt företag handlar om marknadsföring för framför allt sociala medier och internet och PR (public relations), därav Pr i ordet Pryda. Resten av ordet är inte så svårt att räkna ut, Yda. Min älskade Yda får finnas med här, det är inget konstigt alls, hon är bäst helt enkelt.
Pryda är ju dessutom ett ord med olika betydelser, i detta fall handlar det om att pryda något. Marketing är ju inte så svårt att förstå vad det står för ;)
 
Bara 4% av alla kvinnor i Sverige driver eget företag, hela 96% är anställda. Knappt 25% av alla bolag i Sverige är ägda av kvinnor, enligt statistiska centralbyrån. Det känns stort, viktigt och fantastiskt roligt att få vara en del av det och bidra till att dessa siffror stärks. Mitt lilla företag är verkligen pyttelitet och kanske ganska oviktigt i det stora hela. Men för mig är det såklart jätteviktigt och stort!
 
Just nu arbetar jag för ett företag, men har förhoppningar om att arbeta för fler framöver. I nuläget känns detta lagom, det är fullt nog bara att dra igång ett företag, speciellt förra veckan när jag dessutom hade Milton hemma heltid dessutom, phuuu ;)
 
 
Vi hörs senare idag, hej!
RSS 2.0