Nyanser

En viss nyansskillnad är det i Malvas fönster. Stort behov av färg som snart är på plats! Fint ska lilla prinsessan få bo :)
Kram på er!

Kommentarer

Skitlöjlig är jag kanske, men det är verkligen roligt med kommentarer i bloggen!!
Enligt statistiken så har antalet läsare i bloggen ökat lite den sista tiden, vilket är så himla roligt!! Dock är det en väldig stiltje och himla dött på kommentarsfronten.
Givetvis är det helt frivilligt att kommentera, men det är väldigt roligt att få respons på det jag skriver, lite då och då ;)
Annars berätta gärna - vem är Du som läser, är det bara folk som känner mig rent privat, eller där finna "helt utomstående" läsare också, så att säga?

Nu har vi, för en liten stund sedan, landat hemma - skönt! Nu ska vi nog bara ta det lugnt och mysa ner oss i soffan, det behövs sådana kvällar också, inte bara stall-renoverings-kvällar, vilket det nästan bara har blivit nu sista tiden, mer eller mindre.

Hoppas allt är väl med er, kramar!

Idag drar jag igång

med mitt individuella större arbete =) Jag har nu under förmiddagen lagt grunden för det; gjort en mind-map, funderat ut vad företaget är för något och historiken till det. Jag älskar att jobba med arbeten, speciellt individuellt ;)
Snart är det dags för lunch, jag börjar bli hungrig!

Ikväll ska jag fortsätta med stallet, vilket jag ser fram emot - fönsterna ska målas, trästolpar och -plankor ska oljas igen. Mitt stall är SÅ snart klart! Snart ska även spån hämtas hem och in i boxarna!!
Och innan hästarna ska in så ska de duschas, kan ju inte ha in två jätteskitiga hästar i ett helt nytt stall, eller?! ;)

Nu ska jag äta och fortsätta med mina studier, kram från mig - hoppas ni har en fin och solig dag!

Våran kastanj

Igår röjde vi runt vår kastanj, som tidigare såg ut såhär; som en enda stor buske (det är alltså "trädet" bakom flaggstången här i bilden under).



Bilden ovan togs i somras, när allt var grönt och fint, bilden under ser mindre smickrande ut med halvbruna, hängiga blad/löv ;) Men nu börjar man se att det faktiskt egentligen är ett träd ju!


Vi hittade till och med ett fint fågelbo, långt där in under grenarna! Hoppas vi kan få gäster i det någon gång.


Sedan gick det till och med att befinna sig under trädet. Detta kommer bli en jättefin sittplats till våren tror jag =) Så fint var det där under, där på sen-eftermiddagen när solen började gå ner ordentligt!

 

Ikväll har pappa och jag fixat i stallet. Pappa har fixat med elen och belysningen. Jag har oljat och målat lite. Nu är det snart bara små-fix kvar och snart är det inflyttning för mina fina änglar! Dags att handla allt det där roliga nu snart; krubbor, nya vattenhinkar, saltstenshållare etc. Oh vad jag längtar och det tror jag att hästarna också gör!

Nu håller vi kväll, kram på er

Milton 16 månader

Idag blir min Milton 16 månader. Jag kan bara inte förstå var tiden tar vägen? Det går så himla fort och nu har han dessutom, äntligen, börjat gå riktigt bra på egen hand, så nu är det inte bara tiden som går fort, utan Milton också ;)
Fotot togs igår under sena eftermiddagen, när han är på jakt efter pappa och gräsklipparen.



Språket fortsätter också framåt, det är den absolut häftigaste utvecklingen att följa. Mer och mer kan han göra sig förstådd, han vet vilka folk i hans omgivning är, om man pratar om dem, ser dem eller är påväg hem till dem, alltså när man närmar sig huset.

Hoppas allt är väl med er, kram på er!

Studier

Idag är det detta som gäller, för hela slanten. Vad hittar ni på idag?
Kramar, ha en underbar dag!

Ny vagn!

Hej igen! Idag har vi köpt en vagn, wiiii! Jag älskar Miltons fina svarta vagn, men den tar så stor plats i bilen, tyvärr, vilket gör att Yda inte får plats där bak och vi vill givetvis ha henne där, eftersom det känns säkrast.
Så nu blev det en sådan här, en Baby Jogger city mini med 4 hjul =)


Såhär liten och behändig blir den när man har fällt ihop den, vilket också är löjligt enkelt. Så nu kan vi äntligen få plats med en hundbur etc. brevid vagnen - kanon va?



I eftermiddag har vi fått massor gjort här hemma - så skönt! Och allt har vi kunnat göra utomhus i ett underbart väder. Milton och jag har givetvis provkört vagnen och efter det har vi klippt ner runt vår kastanj, innan såg det ut som en enda buske, nu ser man att det är ett stort fint träd. Marcus har klippt gräset, vi har röjt mellan stengärdet och hästhagen. Jag har gett hästarna hö och skurat deras vattenbalja, nytt vatten fick de givetvis också.

Nu sover Milton så gott efter hela eftermiddagen utomhus. Själv har jag nu en veckas hemstudier framför mig, vilket kommer bli både intensivt och skönt på samma gång. Dagis imorgon för Milton, får se hur det går för det är nästan en vecka sedan han var där senast.. Jaha nähä, dags att fortsätta här hemma.
Hoppas allt är väl med er, kram!

Tjohoo!

Ä N T L I G E N ! ! !
Nu har blogg.se släppt sin mobil-app vilken kommer göra det SÅ mycket enklare att blogga från mobilen :)
Ville bara tala om det ;) Sitter på tåget, påväg hem till familjen, sen väntar en veckas hemstudier, ja tack!!
Ha det fint, vi hörs senare. Kram från mig

Den 16 september...

...släppe spärren och Milton började gå på egen hand, utan stöd. Och jo, stöd använder han fortfarande, men är inte alls så beroende av det längre, som han var innan detta, för oss, magiska datum. Utomhus på ojämn mark används stöd fortfarande gärna. Vår stora, fina Milton!
Fotot togs nu i helgen på släktträffen av Malin som är en underbar fotograf! Det är ett typiskt Milton-foto; funderande går han runt med ett liiiitet stöd av någon eller något (här av pappa).
Oh vad löjligt stolt jag blir!!

Måndagslista nr 51

Hej fina ni! Ny vecka och redan fullt upp ;)
Idag är jag extra glad över...

...att Milton har blivit en sådan fena på att gå!

...Vilse som nu ligger och spinner i mitt knä, mellan datorn och min mage, MYS!

...att nästa skolarbete blev hundra procent färdigt idag ;)

...härliga helgen med släktträff och Ullared som vi har haft, tack alla som var där, det var underbart roligt att träffas igen!!

...att Marcus är världens bästa. Inge större anledning, bara för att helt enkelt.

...att stallet, mitt fina fina stall, är så himla fint!! OJ vad fint det är och OJ vad glad jag är över stallet!

...att vi har en hemma-mys-dag idag, Milton och jag idag - lovely!

Nu så ska jag sätta mig med studierna, innan Milton vaknar igen, kram på er, vi hörs senare!

Stallet tar sig!

Hej på er! Nu är vi hemma från en hel-mysig släktträff igen och ett besök i Ullared, kanon! När jag kom hem så väntade fler överraksningar, nämligen i stallet!
Pappa hade bland annat murat upp en kanten under boxväggarnas ytterväggar (väggarna som inte är ut mot stallgången så att säga), för att skydda skivorna ovanför och träet bakom.


Skivorna på boxarna är också uppe, äntligen! Det har faktiskt arit lite meck med det, men bra blev det, inga hovar som, mot förmodan, tränger igenom där inte! Elen är som synes inte omdragen än =)



Finaste fönstergallerna, ever!!! Givetvis har pappa gjort dem. Kommer ni ihåg hur de såg ut innan? Annars hittar ni bilder på det HÄR (klicka på ordet HÄR innan parentesen).



Boxvägg ut mot stallgången, u-profiljärn runt om och liggande plankor i mitten, såååå fint!



Lite stökigt är det allt, men då skulle ni sett innan helgen, pappa har städat så fint också ;) Här får ni en liten helhetsbild på fina stallet. Jag står i Malvas box här och fotar, Armanis box är längst bort.



Så, vad tycks? Visst blir mitt lilla stall så fint? Har jag sagt att min pappa är bäst?? Ja det har jag sagt tidigare, men det kan verkligen inte nämnas nog ofta. Han är verkligen bäst och jag är så evigt tacksam över all tid han lägger ner till mig och mina hästar just nu - tack pappa!
Nu ska jag sätta mig med mina skolböcker en liten stund innan vi går och lägger oss, trötta är vi idag efter ett par intensiva dagar ;)
Kram på er!

Nu kör vi alldeles strax mot släktträffen....

img_5691 (MMS)

Nu kör vi alldeles strax mot släktträffen. Idag i mammas kofta och finaste underklänningen :) Hoppas ni alla har en fin helg, kram på er!

Stor kille

Idag köptes Miltons första plagg i storlek 98, vad hände med liten pojke?! Dock är det en vinterjacka och 92 fungerade nu, men han ska ju kunna ha den hela vintern och 98 satt bättre och kommer nog sitta ännu lite bättre i vinter.
I kläder drar han 86-92 nu. Så SÅ stor är han inte ;)
Men det är inte klokt egentligen vad fort det går. Jag har för längesedan slutat titta kläder åt Milton på bebis-avdelningen, utan det är raka spåret till sora pojkars avdelning, en avdelning som verkligen är hel ny för mig, som tjej ;) Jag har väl aldrig innan letat pojkkläder i hela mitt liv och Milton har under sitt första år haft en hel del unisex (både flicka-pojke) i sina kläder, vilket jag tycker är finast. Även om jag hade fått en flicka så hade det varit mycket rött, svart, beiget, grått, gult, brunt, oranget etc. och inte allt för mycket rosa och lila, eller som i Miltons fall inte allt för mycket blått, grönt och övrigt typsikt "pojkigt".

Men nu så kommer man in på de typiska pojkkläderna, mycket mörka färger, mycket tuffa mönster, mycket obekväma kläder. Mycket som får mig illamående helt enkelt. BLÄ för könsuppdelat!
Men det är väl bara att inse, det är ju en pojke jag har och vissa pojkkläder, som är tuffa, är dessutom riktigt fina. Som dessa kläderna till exempel, en fräck tröja full av bilar och gröna tights. Ibland lyckas jag faktiskt hitta tuffa kläder, men ändå lite sådär gulligt på något vis :)




Tröjan är från Name it, tightsen vet jag faktiskt inte.
Nu har jag hunnit med mitt stall-fix och dum som jag är så satte jag mig här, istället för den där vilan jag behövde ;) Dags att stänga ner datorn och kanske få fem minuters nap, Milton har inte vaknat än, så det gäller att passa på!
Kram igen!

Släktträff

Det blev lite ändringar i vårt schema inför helgen (tyvärr) och vi åker därför inte på släktträff förrän imorgon eftermiddag istället för idag. Känns lite surt faktiskt då jag gärna hade kommit iväg redan idag, släktträffarna brukar vara SÅ mysiga och trevliga. Och detta blir ju Miltons första släktträff, det är stort (för oss ;) )!

Nu sover Snöret middag efter en busig förmiddag, phu! Ja ska gå ut och fixa lite i stallet innan grabben behagar vakna, tänk om jag dessutom hade hunnit med en powernap, då hade min lycka varit gjord!!

Annars är vi inte det minsta effektisva idag, visst får man ha sådana dagar ibland? Jag är supertrött och skulle kunna ge en hel del för att få sova lite, sådär en timme eller två, OJ vad skönt det hade varit!

Nu måste jag svira om och gå ut till stallet och fixa lite. Kram från mig!

Om det är möjligt...

...så tycker jag om min nya vattenkokare ännu mer än vad jag tycker om Marcus kaffebryggare ;)
Jag är ju en sucker för vissa materiella ting, är det dessutom, i min värld, "rätt" märke så är saken biff (jaja, det kan tyckas ytligt, men så är det).
Kaffebryggaren älskar vi, men jag dricker ju inte ens kaffe under några som helst omständigheter, så jag älskar den endast för utseendet och för märket, hahaha..
vattenkokaren älskar jag inte för märkets skull (för den har ingen speciellt märke utan är köpt på Rusta), utan för utseendet och eftersom vi äntligen har gjort av med den fule röde kokaren! Denna passar SÅ mycket bättre in och gör mitt te-drickande ytterligare lite ljuvligare ;)


Stallet tar sig (oj, vad jag sagt/skrivit det många gånger), men nu händer det verkligen grejer och det är roligt som attans nu för nu går det fortare med allt som görs och vi ser snabbare resultat - wiiii !! Min pappa är världens bästa, har jag sagt det förut?? Annars vet ni det nu!

Nu håller vi kväll och jag håller nu även låååånghelg med min fina älskade Milton. Nästa dagis-dag för honom blir på onsdag då jag är hemma på måndag och Marcus är hemma på tisdag. Ska bli skönt med lite ledigt (även om jag verkligen behöver sitta med mina skolböcker ändå..

Sov gott fina ni, kram härifrån!

Vab

Eller vad man ska kalla det, jag "vabbar" (vård av barn) i eftermiddag. Milton blev visst lite dålig i förmiddags på dagis så Marcus fick hämta honom och sedan efter lunch fick jag ta över, tu att det går att pussla lite ibland =)
Direkt efter dagis-hemgång och fram till nu är han precis som vanligt, så jag vet inte alls vad det var i morse, återstår att se, fast just nu känns det som att han är pigg och kry igen, skönt!

Eftermiddagen kommer bestå av uteaktivitet för oss, underbart och vad skönt det ska bli! Snart tar Milton och jag långhelg "på riktigt" så att säga, för på måndag är dagis stängt så vi håller hemmadag då, som jag längtar!

Nu ska vi klä på oss och gå ut, kram på er!

Morning!

Idag blir det gruppstudier med gruppen och sedan hemmåt igen.
Först dagislämning på dagis och sambolämning på jobbet ;) Idag lyxar jag och tar bilen till skolan ;)

Hoppas ni alla får en fin dag, det önskar jag er idag. Kram och hej, dags att sticka!

Vardag.

Vissa vardagar är väl bara sådär lagom roliga och mycket känns som vädret, grått och trist.
Men så ibland finns det vardagar där det känns riktigt bra med vardag, som idag. Och egentligen helt utan anledning =)
I morse vaknade vi alla tre till väckarklockan, vilket alltid är ett underbart sätt att vakna på - det betyder att vi har fått sova ganska länge, hahaha ;) Milton kan annars dra igång en stund innan, och vi som är morgontrötta gillar att sova tills klockar ringer i alla fall (och jag har fått snooza tillräckligt länge!).
Sedan flöt dagen på bra, M och jag delade på en liter (!!) proviva och uppgifterna gick bra över lag.
Tåget hem gick sådär, höll på att bli fast på tok för länge i Hässleholm, men så dök tåget tillslut upp, skönt!
Stötte på Jennie påväg till dagis, wii! Härlig pratstund om ditten och datten =)
Hittade en vinterjacka till Milton för ett bra pris, kanon! Overall givetvis vid utelek, men ska vi bara ut i bilen, till affären etc. så är jacka många gånger att föredra tror jag.
Mysig eftermiddag med Milton här hemma och jag fick både undanplockat och städat utan gnäll och så där ;)

Dock är det en annan sak som ligger och gnager lite i mig och känns lite tungt just nu. Jag hoppas det löser sg på bästa sätt. Det är inget som rör mig personligen, men en väldigt nära vän.. Dig tänker jag på massor just nu!

Nu säger jag kram från mig och önskar er i första han den god natts sömn och ha det fint!

Ljuvlia Vilse!

Behöver jag säga något, eller jag ska låta fotona tala för sig själva?
Han är sååå ljuvlig, vår lille Vilse!







Hoppas ni har en härlig kväll. Ikväll hoppas jag på en bättre natts sömn, än de två senaste nätterna. I förrgår var det jag själv som inte kunde sova och igår natt var det Milton som hade lite problem.
Imorgon är det nämligen dags för dagis och skola och jobb för oss. Börjar en ny delkurs nu i min utbildning, får se hur det går. Förra gick ju bra, trots allt =)

Nu blir det tv, te och mys i soffan, kram på er!

En erfarenhet rikare

Idag har jag varit hos tandläkaren och hade ett hål, för första gången någonsin! Kändes lite bittert, men å andra sidan har just detta hål varit på gång i flera, flera år så det var väl dags för det att "bryta ut" nu. Så en bedövningsspruta (jag som inte är ett dugg rädd för sprutor tog det med en nypa salt. Jag kände heller inte av den alls, när han satte den) och sedan en liten lagning. Nu börjar bedövningen äntligen släppa.
Jag frågade om jag ens begövde bedövning (ville slippa denna känsla efteråt), men det tyckte han definitivt att jag skulle ta då jag tydligen har väldigt ytliga nervtrådar =)

Jaja, nog om det ;) Nu har ni fått höra hela historien om min tandläkarvistelse.

För övrigt gick det visst riktigt bra för min tenta förra veckan (vem hade kunnat ana det ?!) och ett Vg fick jag, både på tentan och delkursen - bra där Fanny säger jag och klappar mig själv lite extra på axeln. Skiter även idag i Jante (Jante-lagen är det givetvis jag pratar om).

Kram på er, hoppas ni har en fin tisdag!

Måndagslista nr 50

Femtionde listan, oj vad mpnga det har blivit, snart ett helt år ju! Veckan som har varit har varit lite smått kaotisk för mig, men denna vecka har jag en hel del att vara glad över! Så idag är jag extra glad över...

...att jag har världens bästa frisör, tack Mia för bästa klippet på länge ( i mitt hår då ;) ) och jag är så nöjd!


...Vi idag har haft en så fin dag ute i trädgården, hela familjen! Milton fick åka gräsklippare, typ världens roligaste sysselsättning i ett litet (och stort!) barns liv ;)


Milton kollar in fåren och har givetvis sin jättelastbil med sig, som han använder som gå-vagn både inne och ute, det gå rextra snabbt med den ;)


...Marcus är hemma från Norrland igen! Det är jag nog mest glad över!

...att Milton har börjat gå ordentligt, nej DET är jag nog est glad över!

...att jag har varit ledig idag, välbehövligt med lång helg.

...att Vilse flyttade hem till oss i fredags, världens goaste kise, sköter sig själv mest hela tiden och ligger på en när vi sitter i soffan. Ååååhh, vad go han är (Anna, du bara måste komma hit snart!!).

...att min syster fyllde år igår och vi fick träffa min släkt, MYYYS!

...att Marcus och papporna håller på ute i stallet, det tar sig som sagt så sakteligen och kommer bli SÅ fint!

...att jag idag har haft båda hästarna ute (eller inte bara jag, utan min medryttare och jag), jag vet faktiskt inte när de motionerades samtidigt senast, fy fasiken vad skönt det känns att sitta här med gott samvete, Yda var också med så hon har också varit ute på en längre runda, så alla djuren har fått sitt - älskar det!

En lång lista blev det idag, och med foton dessutm ;) Inte var vecka vi "firar" jämn lista, så idag slog vi på stort ;)
Nu ska jag hålla kväll och dricka lite te. Imorgon är det skola igen för mig, de andra är lediga här hemma.
Kram på er, hoppas er vecka blir toppen!

Grattis Mimi!

Ja jag bakade en tårta till Mimi - samma sort som jag gjorde till Miltons 1-årskalas, fast nu knallrosa istället för blå, den blev faktiskt himla fin och god, om jag får säga det själv ;)


Dagen började med en lång och underbar sovmorgon för min del, ååååhh vad skönt det var och åååhh vad längesedan! Sedan var det "vanlig söndag" under förmiddagen, köks-fix, Kalle klippte gräset, lunch och sova middag för Miltons del.
I eftermiddags var det så kalas för Mimi i föräldrahemmet, mys med släkten, det älskar jag!
Kvällen har varit skön, Milton somnade tidigt för han var nog supertrött efter kalaset. Så jag har duschat och fixat en hel massa på datorn; beställt lite foton och bestället böcker, bra att äntligen få det gjort =)

Nu blir det alldeles strax sängen, vi är nog också trötta efter kalaset ;) Kram och godnatt!

Vet ni??

Milton går!! Ååååhh, det är SÅ underbart att se!! Stora, fina, bästa Milton! Äntligen och som vi har LÄNGTAT efter detta =) Filmbevis kommer, var så säkra ;)
Nu ska jag lägga in ett par foton på datorn och sedan kommer det nog ett till inlägg idag, min fina syster fyller nämligen år idag (grattis världens bästa Du!) och jag har bakat dagen till ära, så det kommer bildbevis på det ikväll.

Dags att sätta fart, kram på er!

En liten kise rymde inatt från sitt avgrän...

img_2683 (MMS)

En liten kise rymde inatt från sitt avgränsade nattliga område. Så i morse fann jag en tröttmössa här bland den tvättade tvätten, sötlök!

Lille Vilse!

En liten kattunge har flyttat hem till oss idag, klart vi ska ha katt, som bor på landet och allt! Vi får väl se vad Marcus säger när han kommer hem från Norrland ;)
Denne söte lille pojk heter Vilse och honom välkomnar vi hem till vår lilla familj, som numer består av fler djur än människor =)
Fotot är stulet från min syster, som fick ställa upp som kattvakt i eftermiddags, när jag var hos frisören (vilket jag skriver mer om i morgon, kan bara säga att min frisör är bara bäst och jag är SÅ nöjd!)


Strax ska jag pysa till sängs, jag är galet trött, inte konstigt kanske efter en galen vecka ;) Men snart lugnar det ner sig (ett tag i alla fall) och Marcus kommer hem och är hemma ett år, underbart!!!!
Så nu ska jag strax stoppa om lille Vilse i hans säng och så ska jag bära upp Yda till vår säng och bädda ner oss där. Kram och godnatt!

Lika olycklig som jag var igår...

...lika lycklig är jag idag!!
Är så himla glad att det är fredag idag, att tentan är över. Att Marcus mer snart kommer hem. Att vädret är helt ljuvligt idag. Att jag ska till älskade Mija och bli fin i håret i eftermiddag. Att vi får tillökning i familjen i eftermiddag!!

Nu ska jag hålla helg i tre hela dagar och det ska bli helt underbart och vet ni, jag skiter i Jante - jag är lätt värd denna lediga helg, att umgås med finaste familjen. Att träffa släkten på söndag och att bara få må bra och njuta.
Tycker jag har varit skitgrym hela veckan, knäckt stundtals, men en grym gräsänka. Som sagt, jag skiter i Jante ;)

Nu ska jag sätta mig i bilen och hämta min älskade, älskade Milton, som just nu sitter på dagis och äter mellanmål. Jag har saknat honom idag och det värmer SÅ gott i magen när jag tänker på att vi har tre ljuvliga dagar tillsammans, helt lediga!

Kram på er, hoppas ni mår lika bra som jag gör idag!

Saknar

Saknar min Marcus jättemycket. . .
Tycker inte om att han sitter där i Norrland. Jag vill ha honom här hemma och behöver honom jättemycket!

Fast snart kommer han hem igen. Och ja jag vet att jag tjatat hål i era öron (metaforiskt sätt) om min tenta, men jag tror att mycket lättar efter den imorgon. Det är inte riktigt roligt me studier just nu och även det tror jag är för att det har varit en tuff tenta-vecka och att dessutom vara själv gör det hela ännu tuffare.

Nu ska jag pysa ut och ge hästarna hö, kissa Yda och ta lite friskluft - skönt!!
Vi hörs imorgon vänner, kram!

Att bara köra bil, utan något egentligt el...

img_9270 (MMS)

Att bara köra bil, utan något egentligt eller direkt mål, är oerhört rogivande och ett bra sätt att rensa tankarna på! Milton och jag gör ofta det efter dagis, nu är vi hemma :)

Paus

Paus i studierna en liten stund, väntar på att mitt te ska bli färdigt så jag kan njuta av det =)
Ser inte alls fram emot morgondagens tenta. Det känns inte alls bra. Det känns inte som att någonting fastnar..

Men jag ska absolut göra så gott jag kan och kämpa på hela dagen idag och ikväll när Milton sover. Så har jag gjort så gott jag kunnat helt enkelt. Det gick så bra för vår grupp på den muntliga tentan, därför vill jag imorgon visa att jag verkligen har förstått vad det hanlar om, för jag har egentligen förstått det, dumma jag!

Nu ska jag hämta mitt ljuvliga te och njuta ordentligt av det, med näsan i böckerna ;) Vi får se om jag unnar mig en blogg-paus ikväll eller om vi hörs imorgon, imorgon har jag förresten jätteroliga saker att berätta, wii !!

Jag längtar till imorgon efter klockan 13, när tentan och delkursen definitivt är över! KRAM

Hej från en dålig mamma..

Nej, riktigt så illa är det inte, fast idag känner jag mig inte riktigt som en tok-bra-mamma direkt.
Lämnade Milton på dagis efter en mysig morgon. Hämtade honom och skjutsade honom direkt till hans farmor där han sedan var hela eftermiddagen. Och sedan kom hon hit och lade honom och sover sedan dess för natten :(
Jag var ju först i skolan, sedan var det stallet som tog min eftermiddag och nu sitter jag med studier (var bara tvungen att surfa lite först).

Imorgon blir ungefär lika illa. Eller nej, eftermiddagen ska jag spendera med Milton, om det så ska kosta mig fredagens tenta.. Vill verkligen, verkligen, verkligen klara den... Så imorgon, alla Miltons dagis-timmar, blir det hundra procent tenta-plugg, först med klasskompisen M och sedan själv under eftermiddagen.
Lite mer ska väl förhoppningsvis fastna till dess och håll tummarna för att jag klarar den. Just nu känns det ganska osäkert faktiskt.

Nu ska jag återgå, innan det blir sängen om en och en halv timme ungefär. Lika bra att sätta fart.

Oj, vilket tråkigt inlägg detta blev, men så är det ju - alla dagar är inte rosenröda, inte ens lite röda ;) Mest gråa och trista.
Men helgen längtar jag såååå mycket till, mycket mer än jag har längtat efter en helg tror jag! KRAM!!

Milton fick ha sin nya fina tröja på dagis...

img_4472 (MMS)

Milton fick ha sin nya fina tröja på dagis idag, oj vad fin han var i rosa! Och oj vad jag fick en släng av saknad nu!

Klädinköp

Jag är ju i Osby titt som tätt, i och med min utbildning och Osby är verkligen underskattat - de har så många mysiga mindre butiker! Jag har en klädbutik som jag älskar, där köptes idag två pyjamaser och två par strumpor till Milton och till mig blev det en mössa och en kofta.
I en annan liten barnklädesaffär köpte jag två tröjor till Milton, en massa-mönstrad och en rosa med tryck fram.
Nej jag har inga foton i dagsläget och orkar inte fixa det heller.

Men här slår jag ett slag för Osbys shopping-utbud, eftersom jag numera läser marknadsföring ;)




En maskin tvätt tvättas just nu och disken diskas. Huset är iordning-plockat och kvällsmaten är i magen. Milton sover. Nu ska jag snabbt springa ut till mina fyrbenta stoltheter och ge dem lite hö inför natten och se så de har det bra.
Sedan blir det lite studier bara en liten stund, ska verkligen försöka komma i säng tidigt idag, har 23,00 som deadline (nej, kanske inte tidigt direkt, men jag är ju makalös och brukar komma i säng runt 01,00, vilket är på tok för sent en vanlig vardag..) och det ska jag hålla idag.
Imorgon bitti är det hundlämning, dagislämning, morgonfix, hästmatning, köra till skolan och så vidare, så jag har att göra och måste komma upp i tid!

Så hej med er, kram!

Från det ena, till det andra

Från riktigt fina kläder; Mammas gamla kavaj och en blus jag har fått av henne (iPhonens kamera är verkligen under all kritik, så ni ser inte hur fin blusen verkligen är!) och byxorna har min syster sytt, kände mig verkligen fin idag =)

 

Sedan snabbt i målarkläderna för att springa ut i stallet, innan Milton ska hämtas hos farmor - hej och hå!

 

Snacka om outfit-skillnader, hahaha..

I alla fall, dagen idag har gått bra. Muntliga biten avklarad, nu återstår tentan på fredag.. Nu är det dags att sätta fart hr hemma, kram på er!

Måndagslista nr 49

En väldigt sen lista såhär strax innan midnatt, är uppe sent och pluggar tillsammans med min syster. Eller ja, jag pluggar och hon ritar (som vanligt hahaha, fast denna gång är det delvis till mig och till ett skolarbete, så det passar ju bra).
Men idag, denna "ensamma" måndag är jag glad över...

...att jag har klarat mig helt ensam flera dagar nu (eller ja, utan Marcus ;) ).

...att jag har sådana underbara föräldrar och syster som ställer upp MASSOR just nu - vad jag älskar er!

...att lämna Milton på dagis går bättre och bättre, vilket känns bra. För det gör ont i hela mig när han blir ledsen när jag (vi) går ifrån honom. Lite tårar är det fortfarande, men inte så extremt som tidigare, finaste Milton!

...det känns bra inför den muntliga tentan imorgon och det skriftliga vi ska lämna in, håll tummarna!

...att jag ska till fina Mija på fredag och göra vid mitt skatbo till hår, som jag längtar!

...att Marcus kommer hem till helgen!

...att Milton är världens finaste! Det är tålamodskrävande med ett litet Bus, speciellt denna tenta-vecka (ja, jag är uppe för sent och borde sova, ska bara gå ut och titta till mina stackars hästar en sista gång här efter detta inlägg) när jag är mycket själv också. Men när han kryper upp i soffan med en bok (se morgonens inlägg) och läser, kramar mig på dagis eller när han busar med mig lite överallt - då är det värt allt och lite till - oj vad han är fin!

Oj, nu är klockan över midnatt och därför tisdag, ber om ursäkt över sen lista!
Kram på er och godnatt, hoppas ni inte blåser iväg inatt, vilket väder!

När kläderna är på och jag förbereder fruk...

img_9388 (MMS)

När kläderna är på och jag förbereder frukost så har Milton en morgonsyssla, att läsa djur-boken, Sötsnöre!

Dessa tabeller!

Sitter och försöker få rätt på tabeller i mitt skolarbete, herregud - det borde inte vara speciellt svårt! Men tydligen är det för svårt för mig, suck...
Därför tog jag en liten paus ;)

Stallarbete hela dagen och sedan middag hos mamma och pappa - tack för allt, ni är bäst!!
Milton sover gott nu. Jag ahr hunnit med att ge hästarna mat för natten, lägga saker i garaget från bilen, varit ute med sopor, gjort te och pluggat lite sen dess.
Kvällen är bara ung för mig, jag har massor kvar att hinna med, trots att ögonen börjar bli lite trötta.
Dags att återgå, kram!

Gräsänka

 



Hej på er! Nu är jag gräsänka, känns sådär och jag saknar min Marcus massor. . . Han är iväg på jakt, buhuuu! Men men, han kommer ju hem igen, och Milton och jag har ju klarat oss förr ;)
Dagen idag har gått i ett rasande tempo, så jag har inte hunnit sakna honom enormt än, men kvällarna är lite jobbiga och nätterna, jag tycker inte om att sova själv. Dessvärre vill inte Milton sova i min säng, annars hade han absolut varit välkommen dessa dagarna, tack och lov har jag ju min Yda som ligger nära mig hela nätterna!

Dagen idag har ju som sagt gått i ett rasande tempo - upp vid sju imorgon (är så glad att min skola inte börjar förrän 9,15 om mornarna. Milton och jag hann med en frukost i lugn och ro, en liten promenad och så gick vi och gav hästarna morgon-höet. Skönt att slippa stressa med alla morgon-bestyr. Sedan in i bilen, lämnade Yda hos mamma och sedan vidare till dagis. Bilen till skolan idag - lyxigt!
I eftermiddags var min pappa iväg och köpte brädor till box-väggarna - herregud vad bra det kommer bli!!!
Efter dagis medan pappa fixade brädor, så tog jag och Milton hundarna och for till skogen, åh så skönt! Sedan räddade mina föräldrar kvällen med att bjuda oss på mat.
Nu har Milton somnat och jag har hamnat häe. En snabb surf-runda och strax ska jag sätta mig med mina studier, det gäller att passa på när Snöret sover ;)

Om ni upplever mig som frånvarande i veckan här inne så får ni ha överseende med det, det blir en tuff nästa vecka för mig. Det är ju inte säkert bloggen blir lidande, men kanske - det märker vi ;)
Kram på er, hoppas ni har en fin helg framför er!

Dagishämtning

Alldeles strax ska jag bege mig till dagis för att hämta Milton, som jag ser fram emot det!
Pluggandet med gruppen är avslutat för idag, skönt! Ser fram emot in mysig eftermiddag ute och inne med mitt Sötsnöre, innan jag ikväll sätter mig med studierna igen - det är hektiskt, mycket hektiskt =)

Men snart är det helg, givetvis med studier också, men åtmistonne hemma, ingen vardagsstress på samma vis, utan vi kan ta det lite lugnt och göra det lite som vi vill.

Dags att köra, ha det så bra! Kram på er

Fy vilket väder!

Nu kommer ett sådant där klassiskt klago-inlägg på vädret, som säkert alla andra också klagar på ;) Men ärligt, vi har haft en riktigt dålig sommar (och nej, jag vill inte ha 30 grader sol varje dag, men kanske ett par dagar i veckan i alla fall) och hösten börjar på sämsta vis också. Tycker faktiskt det kan vända på sig nu så vi får en super-fin höst - jag älskar hösten!!

Natten till idag sov Milton hela natten - herregud, det är vi verkligen inte bortskämda med, så ljuvligt! Dessutom sov han fortfarande när jag gick hemifrån i morse, konstigt, det har väl aldrig hänt förr ;)
Jag hade gruppstudier större delen av dagen ochs edan hämtade jag en jätteglad kille på dagis. Allt hade varit helt jättebra på dagis för Milton idag och det gjorde mig verkligen SÅ glad!!

Eftermiddagen gick åt till Milton med bus, vattenpåfyllning till hästarna, lite målning till stallet (tur att Milton tycker det är helt okej att sitta still i sin vagn små stunder i taget ofta). Kvällen har gått lika fort den och mest har vi varit ute i stallet efter att Milton somnat.

Nu är det snart sängen som gäller för oss andra med, jag börjar bli riktigt trött. Men så är jag inte van att gå hemifrån 07,10 om mornarna, som jag gjorde i morse ;)
Godnatt-kram från mig till er!

Fåren vallfärdar

När jag för några dagar sedan öppnade hästarnas hösillagebal så var det nog ett läta som dessa söta ulliga saker kände igen. Oj, oj, oj vad tama de blev helt plötsligt! Till höger om kameran utanför bild så hade jag nog 30 bräkande får och snart slöt säkert 20 upp med kompisarna, de ville visst ha lite mat ;) Här är några av kompisarna som hade bråttom fram.
Och ja, de fick faktiskt smaka. En liten tuss. Hade inte mage att neka dem lite mat. De andra gångerna har jag lyft bort plasten så tyst det bara går, så de inte ska höra vad jag gör. Det har fungerat bra, de har inte stått här fler dagar.


De är ju så söta! Nu blir det te i fåtöljen framför tv'n, imorgon är det studier för hela slanten, så ser visst mina dagar ut allt som oftast nu och det får jag nog räkna med att det kommer se ut de närmaste två åren. Kram på er!

Ett snabbt inlägg...

...mellan studierna =)
Skola idag och det kändes riktigt, riktigt bra! Efteråt hoppade jag snabbt av i Hässleholm och hämtade bilen på verkstaden - så äntligen är vi med bil igen!!
Sedan for jag och bilen snabbt hemåt för att fortsätta med studierna. Snart kommer min älskade Milton hem med sin pappa, de har varit ett par vändor hos farmor och farfar, så jag har bara snabbt mött dem i dörren ;)
Idag ska jag lägga Milton, var ett par dagar sedan jag gjorde det, hoppas bara att det går bättre idag, än vad det gjort de senaste dagarna. Har tagit 2-3 timmar de senaste kvällarna, och det känns inte bra, framför allt inte för Miltons del, som är superledsen och jag har ingen lust alls att sitta där och trösta honom i 3 timmar och känna mig jätteelak.

Så ikväll hoppas vi på en bättre kväll, imorgon är det ju dags för dagis igen, så han behöver vara pigg då =)

Ikväll blir det mer studier för mig, nästa vecka är det tenta-vecka och dessutom är jag själv då min andra halva är i Norrland - en stentuff vecka med andra ord..
Så ikväll tänker jag nog unna mig lite tv, lite soffmys och mycket te med honung. Hörs förhoppningsvis av sen då.
Kramar!

Såhär är det att vara student ;) Syrrans g...

img_8233 (MMS)

Såhär är det att vara student ;) Syrrans gamla byxor, Jennies gamla skor och så tåg-kort. Fast jag har en jäkligt snygg väska i alla fall (ja, kläderna och skorna är också snygga givetvis!) ;)

Stallrenovering - lite nya foton

Hej på er! Tyckte det var dags för lite nya foton på stallet. Det ser kanske hur stökigt ut som helst, men vi (pappa framför allt som bygger boxarna) har nog koll på läget =) Armani har fått (eller ja, ska få) finaste boxen där det är både putsad vägg och vacker trävägg.


Här ser det bra uppställt ut, men ville visa er ändå, såhär är ju verkligheten ;) Till vänster har stoplar kommit upp till Armanis boxvägg, Malvas är pågång snart. Anledningen till att endast halva väggarna lite drygt är målade, är eftersom där nere ska upp skivor (se bild nedan).


Skivorna som ska upp på väggarna. Eftersom att Armani har en tendens att tugga på inredning periodvis, så ligger u-profiler uppe på, de ska skruvas fast och är än så länge bara dittryckta. Tycker det blev riktigt snyggt! Och ja, jag har valt vita väggar, uppifrån och ner. Dumt tycker många och ja, de kommer bli skitiga. Men jag vill ha det, i alla fall ett år ;)


Pappa har gjort lampskydd till lysrören. Skitfräcka är de och de kommer passa SÅ bra där inne!


Skivorna är snart färdigmålade och ska snart upp på väggarna. Stolparna i Malvas box ska upp och sedan ska skenan till skjutdörrarna komma på plats, innan sedan boxarnas väggar ska sättas igen och skjutdörrarna ska upp.
Elen ska dras om och lampskydden ska upp.
Så visst är där en hel del kvar, men det tar sig och jag tror att läget är under kontroll.

Nu är det dags för sängen här, jag ska till skolan imorgon, de andra är lediga och ska till BVC - 15-månaderskontroll =)

Godnatt på er!

Om studieteknik

Sitter med näsan i böckerna och pennan i handen mest hela tiden, just nu tog jag ett litet break och surfar runt i fem minuter istället. Funderar på det där med studieteknik och tänker samtidigt att det tar nog ett litet tag innan man kommer in i det igen, det där med att studera på rätt sätt.
Jo så måste det vara ;)

Jag vet hur jag fungerar bäst; en mugg te på bordet, sitta behagligt, tyst omkring mig. Och så måste jag ha möjlighet att anteckna det jag läser, annars kan jag nog lika gärna lägga ner. Jag fungerar inte med att enbart läsa det jag ska lära mig, utan behöver använda penna och papper, minst lika mycket om inte mer.
Dessutom behöver jag ett par minuters paus, ganska ofta. Hellre många små pauser, än ett fåtal långa helt enkelt =)

Och så vill jag ha en dator nära till hans, google, skolans hemsida, favorit-sidorna uppe, där jag förgyller mina små pauser (som nu till exempel). Ingen tv, ingen radio, inga andra människor. Jag är allergisk mot störningsmoment när jag pluggar. Jag har så svårt att koncentrera mig med andra i min närhet.

Sådär ja, ännu ett inlägg idag, viktiga grejer det här idag - måndagslistan tidigare och nu studieteknik ;)
Hoppas allt är väl med er, kram från mig!

Måndagslista nr 48

Hej på er! Ny vecka, nya möjligheter heter det väl ? ;)
Tuff avslutning med en liten Milton som absolut inte ville sova och två upprivna, hungriga och trötta föräldrar. Men när han väl somnade så sov han gott hela natten, vi också. Skönt!
Men idag är det dags för en uppiggande lista, jag behöver lite "pepp" så det passar jättebra!
Idag är jag extra tacksam och glad över att...

...Miltons nya medicin ändå verkar hjälpa mot hostan och gör så att han sover bättre om nätterna.

...dörren in till stallet är på plats, likaså är delar av väggen in till verkstaden uppe och så är bjälkarna i taket uppe, snart är det bara boxarna kvar och andra stalldörren, wiiiii !!

...hästarna har fått ny hage, de mår gott där ute, mina två fina =)

...jag får så mycket hjälp med framför allt stallet, är så evigt tacksam!

...Marcus är hemma några dagar till ;) Han åker på jakt till Norrland och blir borta en vecka ganska snart, jag tycker det är jobbigt, därför får jag vara tacksam över att han är hemma hos oss några dagar till ;)


Nu ska jag återgå till studierna, kram på er!

Jag är trött

Jag är hopplös, så enkelt är det. Jag vill så mycket, finnas överallt och göra allt på egen hand helst. Men det fungerar inte så och jag fungerar inte när jag har det som jag har det just nu. Istället blir jag helt blockerad och gör inget.
Eller det gör jag ju, idag har jag haft Milton, min fina syster kom hit och var barnvakt några timmar och då hann jag med att både röja lite i verkstan, måla ett par skivor till stallet och göra pizzabullar.
Senare kom svärmor och passade Milton och då passade jag på att ta tag i ännu ett sådant projekt som hängt över oss ett tag - klippning av häcken. Fint blir det, men jag är långt ifrån klar.

Nu sitter jag då här med studier, som jag skulle gjort tidigt idag och fått iväg till mina studiekollegor. Nu är de ivägskickade, men det känns inte bra att få iväg dem såhär sent, jag har ännu mer att läsa, för min egen skull. Milton hostar och är snorig, så vi får nog bli hemma imorgon han och jag tyvärr..

Tack till pappa som varit här hela dagen och fixat i mitt stall, och till svärfar och älskade Marcus som fixat med stallet idag också under eftermiddagen. Tack svärmor för barnpassning, Mimi för barnpassning och mamma för att du tog Yda på en promenad.

Det går alltså inte att klona sig - utan er hade jag haft många sysslor kvar att göra.
Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Dags att stoppa ner näsan i en skolbok och läsa lite tills ögonen stängs helt.
Kram och godnatt!

Milton, finaste du!

Vet ni, där är en sak jag har glömt berätta om! Förra lördagen, dagen innan Miltons 15-månadersdag så tog han sina första egna steg! 2 steg fritt, mot sin mormor - jag var där och såg dem och Marcus kom in från dörren precis samtidigt och hann se det han också, vilken lycka!!
Efter det har han gjort det vid några tillfällen till - det går framåt, det där med att gå själv ;) Stora, lilla, fina Milton!
Här lånar han pappas keps, tuffing ;)

 

Här med =)

 

Nu inväntar jag min sambo, som varit ute och svirat ;) Skulle sovit för länge sedan, enligt mina ögon, men jag hade så underbart besök ikväll. Först var Alexander här och vi hann med en film, sedan kom hans Malin hit och så hann vi med en film till. När de skulle sticka så hängde jag med ut, kissade Yda och gav hästarna natt-hö.

Nu vet jag att han är på intågande och då kan jag lika gärna vara vaken tills han kommer tänkte jag ;)

Men så länge tänker jag plocka undan våra godisskålar och borsta tänderna. Hoppas ni alla har en fin helg, såg att jag fått en ny prenumerant, vilket är jätteroligt (man kan prenumerera på bloggen, finns en liten knapp i högersplaten. Kanske går man in här ändå, utan den, men klicka gärna i - det är roligt att se att fler prenumeranter växer, lite statistik så där ;) ). Nej dags att avsluta och stänga ner för kvällen, godnatt och kram!!

UngCancer

Se och Lyssna HÄR (jag vet inte hur jag länkar in film-klippet direkt, så tryck på HÄR-ordet till vänster).
Så viktigt, så tänkvärt, så allt. Berör djupt och jag blir tårögd varje gång jag tittar på det, lyssnar på det och tänker på det.
Ta hand om er.

Hej september!

Jag ölskar hösten och nu är den verkligen på intågande, underbart!! 3 september idag redan och helg här. Senaste dagarna har varit tuffa, sjuka, intensiva och ingen höjdare faktiskt.
Milton har inte alls mått bra och mår inget vidare nu heller. Inte är han direkt sjuk, men har en fruktansvärd hosta och sover därför inte bra alls, inte vi heller då givetvis.
Inatt är första natten på ett bra tag som han faktiskt har sovit ganska bra, så skönt och vi kände oss nästan utvilade i morse, hahaha!
Dessutom har vår nya bil hamnat på verkstaden, så vi är billösa sen igår. Eller nä, i har lånat bil så vi klarar oss gott och väl, men så tråkigt är det när bilar strular. Och dyrt...
Pappa och jag var iväg igår kväll och hämtade material till stallet. Oj vad allt detta är roligt! Har underbara familjer, jag och Marcus, som ställer upp så mycket. Två kvällar har folk lagt här denna vecka och hjälpt mig att sätta upp ny hage till fina hästarna, så nu går de på större utrymme och njuter!

Ikväll är Marcus iväg på firmafest, vilket betyder ensamt för mig. Fast jag hoppas på skräck-filmskväll med Alexander, vilket jag verkligen har sett fram emot SÅ mycket!!
I eftermiddag, när Milton har vaknat, så blir det en promenad ner till byn. Det är Vinslövs-dagarna, så vi tänkte gå ner och titta p lotteri, karuseller, människor och lyssna lite på musik, kan ju vara mysigt. Roligt när det händer saker här i lilla byn =)

Nu ska jag snabbt plocka iordning i hemmet och sedan sätta mig och plugga till Milton vaknar. Så kram på er alla!
RSS 2.0