Att ha haft en liten uppe en sväng

Dante vaknade med ett ryck och var tokledsen och superarg om vartannat. Vilket han aldrig är i vanliga fall, så något var galet. Han fick komma upp en sväng och efter en flaska välling och kärlek så somnade Liten om igen. Gungstolen och en trött bebbe i famnen, det är liksom inte mycket som slår den kombon.


Och att få sitta där och tanka kärlek. Så himla fint och ljuvligt på alla vis.
Min lille lille Sparv. Han är så fin. Att få plocka upp honom sådär då och då är bland det bästa som finns. Såklart inte just det att han vaknar och är ledsen. Utan att få ha en Liten i famnen lite extra.
Jag är ju borta så mycket från barnen just nu, så allt är värdefullt. Vilken tid jag än får spendera med dem.

Alla dessa börjor!

Idag var det börjor, i dubbel bemärkelse. En för varje barn. Jag älskar börjor, alltså sådant jag får vara med och uppleva som barnen gör för första gången.
Dante fick idag åka cykelsadel för första gången. Om jag märkte av honom? Nix, som vanligt. Alltid tyst och nöjd, vår lille Sparv. Men han gillade det nog, det tror jag. Det är något visst att ha ett barn där bak.

 
Och Milton då? Han har ju verkligen lärt sig att cykla fort, det trodde jag aldrig! Vi tog bort stödhjulen för några veckor sedan och så har vi haft en pinne bak som vi hållit i. Men tillslut sänkte vi sadeln och sa till honom att han fick prova att sparka sig fram och hitta balansen. Det gjorde han också. 50 meter typ. För sedan kunde barnet cykla! Och ååååhh vad det är roligt! Han blir ju klart fort trött och det blir rätt pipigt.... Men just känslan att, som idag, få ta min cykel och han på sin och cykla tillsammans. Helt underbart! Det var första gången vi cyklade tillsammans. Men inte den sista!
 


Jag har jobbat så otroligt mycket denna vecka. Helt väntat eftersom vi är 1-2 personer kort på vår avdelning denna och nästa vecka. Plus att det är kortvecka. Massor att göra. Så jag har åkt hemifrån innan barnen vaknat och så har jag kommit hem lite senare än vanligt. Åh vad jag ska ta igen den tiden sen. Och snart, snart är det långhelg. Som jag längtar till imorgon eftermiddag när jag kommer hem, Valborg låter lent i mun.
 
Ikväll tänker jag inte jobba, det har jag gjort två kvällar på raken nu men ikväll får det vara nog.
Nu tv resten av kvällen. Stor kram!

Måndagslista nr 232

Hej på er!
Måndag och jag är extra glad över att...

...det är kortvecka igen och måndagen bara rusade iväg. Nu åker jag på att jobba lite på kvällarna och eventuellt några timmar på fredag, men kortvecka. Det känns lent i munnen, att säga.

...vi hade en jättehärlig kväll med Dante i vagn och Milton på cykel. Utekvällar alltså, hur underbart som helst!

...jag redan ligger i sängen med Ernst på paddan. Rätt härligt att bli lite trött till Toscana. Milton snusar gott i samma rum och Dante somnade sittande i min famn efter vår promenad. Då känner jag mig rätt hel.

...det är Valborg på torsdag. Det är ju rätt härligt med dessa rätt kravlösa "högtider" eller traditioner. En grillad korv och så promenad ner till majbålet. Då är ju Valborg rätt lyckad. Jag ser fram emot det, helt enkelt :)

...vi ju hade den bästa helgen, Marcud och jag. Sådant som jag kan leva länge på och som ger relationen lite nya batteri mitt i småbarnsträsket. Guld!

Önskar er bästa veckan! Stor kram!!

Dante nio månader

I lördags var det ju inte bara barnledigt. Vi gratulerade också våran bebbe på hans niomånadersdag. Och så gratulerade vi oss andra tre till att ha gett Dante en så jäkla bra start i livet och att vi lyckats få en så himla go och glad Sparv.
Tio minuter gammal vs nio månader och tio minuter gammal. Tänk vad fort det går!



Jag har även en på pappan! En timme efter snittet och så en från i lördags. Hahaha.. Det är tufft att vara nyförlöst, om en säger så ;)


Och såhär såg jag ut då för lite drygt nio månader. Samma vecka som snittet!
Tänk att vår bebis har funnits lika länge utanför magen som han bakades där innanför. Det är rätt ofattbart. Vilken utveckling egentligen, först där inne och sedan utanför.



Tänk att han ändå rätt snart fyller ett år. Det är ju bara ett kvartal dit! Och Milton fyller fem (?!?!?!) år om en månad. Jag mår illa nästan när jag tänker på hur fort det går. Det är så överväldigande. Tänk va, två så fina fantastiska barn att älska. 

Att ha spenderat tid tillsammans.

Marcus och jag lämnade barnen hos mor- och farföräldrar igår. Sedan åkte vi iväg och jag hade ingen aning om vart vi skulle (även om jag hade mina misstankar på spa). När vi svängde av i Halmstad förstod jag att jag hade rätt, vi hamnade i Tylösand och det var så himla fint!
Vi hade en fantastisk utsikt, om är gråregnig. Men ni ser ju, västkusten är ju rätt fantastisk. Vi åker sällan till västkusten, vilket är rätt synd egentligen. Det är ändå lite annorlunda, mot östkusten.
 


På vårt rum väntade en liten ostbricka när vi kom dit, mums! Hur gott liksom? Vi åt upp det direkt typ. Trevligt välkomnande :)


Resten av tiden tog jag i princip inga bilder alls, då jag lämnade telefonen på rummet och gick på spa:ade i lugn och ro med en älskad hälft. Han är bra fin, den där Marcus. Det är så härligt att vara iväg såhär, bara vi två. Vi uppskattar det lika mycket båda två, tror jag.
En trerätters på kvällen som var fantastisk. Min telefon var inte med då heller, haha..
Vi åt under ett par timmar, sedan slocknade jag i sängen medan Marcus tittade färdigt på en film. Och att sedan sova ostört en hel natt, för att vakna upp AV SIG SJÄLV runt 08 - heaven!!!
Och då väntade ju trippens bästa stund - hotellfrukost. Det enda jag saknade var pannkakor. Men det stora plusset var juicemaskinen som styrdes av en iPad, då var Marcus i heaven, hahaha!
Och som vi njöt. Efter frukosten sov vi bort hela förmiddagen innan det var dags att checka ut. Att kunna gå och lägga sig efter frukost - även det heaven! Inget vi är bortskämda med direkt, så vi gjorde det med rätt gott samvete, om vi säger så.


Sammanfattningsvis: TOPPEN!! Jag älskar överraskningar såhär, tycker det är så roligt! Och skönt att slippa hålla i en endaste tråd. Frågan är bara hur jag ska toppa detta? Spa är ju det bästa vi vet, tror jag, så det får väl bli något liknande. Nu har vi gjort Ystad och Tylösand, tips på trevligt spa? The Lodge är jag lite nyfiken på. Eller Ronneby Brunn kanske?
 


Kram och hej!

När båda barnen och jag glömmer bort tiden

Kvällen spenderades utomhus med båda barnen. Marcus och hans pappa snickrade ihop en låda till mig eftersom jag tycker pallkragar är för små att odla i. I alla fall, sedan stoppade jag fingrarna i jorden och planterade. Vi hann med att sätta ut våra halvvissna solrosor, plantera en rad med sallad och en rad med morötter. Men mer kommer och det är ju så härligt!


Snöret hjälpte till med jorden. Såklart. Gräva är ju liksom alltid roligt :)
Ser ni rabarberplantan? Den fick hoppa ner här i jorden lite provisoriskt härom dagen. Tack Sofie för den!!



Och Liten då? Han hängde här hela tiden. Gungstolen står precis bredvid odlarplatsen, så han satt och tittade på oss hela tiden. Nöjd som alltid, den där lille.



Sedan kom Marcus hem igen efter att ha varit uppe i skogen. Och meddelade oss om att klockan var över 20. Det är så lätt tt glömma tiden, utomhus i trädgården tillsammans med mina minimänniskor. Sådana här kvällar är precis som igår, sådana som lägger sig som bomull kring hjärtat och som jag plockar fram när jag behöver.

Nu tv med en älskad hälft. Kram

Att äta kvällsmat utomhus

Alltså kvällen, hur härlig?!
När jag kom hem serverades det grillad korv, hallumi och grillade majskolvar. Sedan åt vi årets första kvällsmat utomhus. Alltså den känslan. Dantes första kvällsmat ute. Inte för att han åt något alls, haha.. Men han satt med hela tiden, nöjd och glad som alltid. Och Milton äter väl aldrig så bra som han gör när vi sitter ute. Alla är nöjda, glada och lyckliga. Hundarna tigger under bordet, fåglarna kvittrar, Vilse smög förbi nere i trädgården och hästarna hördes frusta på avstånd.
Efteråt stannade Milton och jag ute och hoppade studsmatta en stund. Det är härliga kvällar nu, som vi har framför oss.
 
Det var så hörligt att vi lät telefoner och annat ligga där inne och jag tog inte ens ett foto. Vi bara njöt av varandras sällskap och sådan där riktig ute-mat. Det är sådana här stunder, som lägger sig som bomull kring hjärtat. Sådant jag plockar fram när livet känns tufft och jag är ledsen. Sådant som jag minns och kan se tillbaka med bara lycka. Allt i livet är ju inte alltid såhär härligt.
Det är inte mycket som krävs egentligen. I det enkla bor det vackra, säger man ju. Det ligger mycket i det.
 
Och. Jag har sagt det förr, men jag säger det igen. Vi bor Så Himla Bra. Verkligen jättebra. Jag älskar att bo här och känner mig så himla hemma. Jag har några sådana ställen; hos min mormor och morfar, mitt föräldrahem är självklart, Marcus första lägenhet och så här. Och här, här kände jag verkligen mig hemma första gången jag klev in i huset, trots att jag då kom hit med pappa på en liten privat visning. Som jag älskar vårt hus och vår trädgård.
 
Nu ska jag snart runda av. Jobbat hela dagen, varit igång sedan jag kom hem och har jobbat vid datorn här ikväll. Ögonen börjar bli tunga :)
Kram och godnatt.
 

Måndagslista nr 231

Hej vänner!
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...dagen snart är över, haha.. En rätt pissig jobbdag med alldeles för mycket motgångar. Men sedan var det helt galet skönt att komma hem. Vi åt kvällsmat ihop, sedan tog jag med mig Dante ut och gjorde stallet. Och så planterade vi lite. Herregud vilket skönt väder! Väl inte så duschade jag av mig denna dag och känner mig nu som en ny människa, bortsett från spänningshuvudvärken.
 
...jag ska börja senare imorgon eftersom vi ska på utvecklingssamtal för Milton på dagis. Åh vad jag har längtat! Äntligen ska jag få vara med och lämna honom en dag.
 
...Marcus och jag ska iväg ett dygn i helgen, på en överraskning som han styrt upp och jag har ingen aning om vad vi ska göra eller vart vi ska. Barnlediga är vi iaf och jag längtar hur mycket som helst! Hur härligt blir inte detta?!
 
...det kliar i trädgårdsfingrarna. Åh vad jag älskar att ha en trädgård. Framför allt såhär års när allt ligger framför oss. Långa, ljusa och varma kvällar. Så underbart!
 
...jag har choklad som jag sitter här i soffan och moffar i mig. Jag vet, jag borde inte, speciellt inte en måndag. Men vet ni? Idag kunde jag inte brytt mig mindre. Idag är jag så värd detta sockerintag. Detta och "Unbreakable Kimmy Smith" på tv, så värt!
 
...pojkarna och jag hade några riktigt härliga timmar tillsammans med vänner igår på kosläpp. Dante satt antingen i vagn eller på en filt. Han är rätt lättsam, den där lille. Milton däremot älskade det. Ja alltså allt utom kosläppet i sig, hahaha.. Men att kika på hönor, klappa kanin och medan andra barn satt i traktorer, hoppade Milton från en sten. Han är ju lite van vid traktorer, den där ungen. Det är liksom ingen big deal för honom längre. Nä, tacka vet han stora stenar ;) Och det bästa av allt, hoppa på höskullen (eller halmskullen, om vi ska vara korrekta). Alltså, det kan ha varit det roligaste Milton någonsin har gjort. Hela han såg ut som en halmbal efteråt, men som han älskade det.
 
Dags att runda av här, vi hörs i dagarna. Stor kram!

Äntligen!

Äntligen. Milton har nu så pass långt hår att det (typ) går att få med allt i en tofs. Alltså han är så cool när han har tofs. Han vill inte ha det mer än korta stunder (tyvärr). Nästa steg är nu att invänta luggen tills den går att ta bak örat. Den är på gång, men än hänger den mest överallt i ansiktet på honom och ser sådär kul ut. Han är så fin, min stora kille. Tänk att han snart blir fem år!



Solen skiner och Dante har precis somnat. Jag har planerat att vi ska vara utomhus typ hela dagen, så det är snart dags att bege oss ut. Förmodligen blir det kosläpp om ett par timmar och senare måste Milton och jag plantera. Vi har morötter, sallad och solrosor som måste planterad om. Och så har vi en jätteklump rabarber som måste ner i jorden. Härliga tid... Kram!

Den busiga bebben.

Dante är en så lugn, nöjd och härlig bebis. Han tar sig inte fram för egen maskin. Han avvaktar, granskar och kollar in. Så uppfattas Dante av alla. Även av oss.
Ända tills han hamnar i sin gåstol (<--- hur kan ordet "gåstol" ändras till "hästolycka" i telefonen?!). Där. I gåstolen. Där jobbar han i det tysta med en jävulsk framfart och grym teknik. Han är högt och lågt. I alla rum. Han är så galet klåfingrig. Han är galet målinriktad och, med ett gott självförtroende, formligen forserar han fram och får tag på så mycket saker. Helt otroligt egentligen. Att en bebis, som inte ens är lång (snarare tvärt om! Han ligger ju under normalkurvan, längdmässigt), kan få tag på så mycket grejer, är för mig en gåta. Men åh vad imponerande det är. Och skitjobbigt, haha. Men ändå så roligt att se honom och ofta förvånas över vad han kopplat grepp om.




Denna bebis alltså. Ljuvlig!!

Att gråta lite tillsammans

Igår kväll när Milton skulle sova, pratade vi om döden. Det är mycket tankar kring döden nu, för Miltons del. Älskade barn, så tunga och djupa tankar som rör sig hos honom just nu.
Vi pratade länge och jag försökte så gott det gick, att svara på hans tankar. Men åh vad det är svårt. Och så jobbigt när jag inte har svar och därmed inte kan hjälpa honom.
Tillslut blev han ledsen och arg och berättade att han aldrig ville bli vuxen, för att vi kanske skulle dö från honom då. Jag kröp ner i hans säng, kramade om honom och frågade om han var ledsen och om han är rädd för döden. Både ock, visade det sig. Jag svarade att jag också blir ledsen av att tänka på döden. Det finns ju ingen mening med att hymla om sådana tankar.

Vi hade också denna korta konversation:

Jag vet egentligen att jag inte ska "lova" Milton att Marcus och jag ska bli jättegamla. Men när vi låg där och jag såg hur upprörd han var, så kom jag liksom inte på något annat. Han "kontrade" med Jennie. Då hade jag längre inget svar och så grät jag tyst i hans nacke istället.
För det är ju så. Vi kan ju aldrig lova Milton det. Hur gärna jag än vill göra det. Men åh vad det är tungt och svårt. Barn och döden. Svårt att handskas med.

Måndagslista nr 230

Hej kära ni! Rätt dålig uppdatering, men tiden just nu räcker liksom inte till alls. Men idag är jag lite extra glad över att...

...vi verkligen har haft så fint väder flera dagar. I fredags efter jobbet åkte Marcus iväg en sväng. Pojkarna och jag spenderade istället ett par timmar i trädgården. Dante placerade jag sittande på en filt. Milton och jag planterade frön, räfsade sorkbunkar och plockade vitsippor. Så Himla Härligt!!

...idag fick en STOR rot rabarber av en fin vän. Alltså hur bra?! Åh vad vi kommer ha rabarber sen!! Tack snälla du!

...jag har en så klok snartfemåring. Ikväll när han skulle sova pratade vi om döden. Han tar upp det rätt ofta och idag var det jobbigt för oss båda att prata om det. Älskade Milton. Det gör ont att se att så stora tunga tankar finns i honom.

...Vilse ligger i min famn och värmer min kropp. Och själ. Idag är jag trött och behöver lite extra närhet, värme och kärlek.

...jag hade en helt galen och rolig dag med min mamma och syster igår. Alltså vi skrattade så vi kissade på oss nästan, hur många gånger som helst! Aldrig har jag så roligt som med dessa två!!

...Marcus har planerat in ett överraskningsdygn om ett par veckor för bara oss två (tror jag?!). Inga barn iaf och det ska bli så skönt och så härligt! Tänk att få sova en hel natt ostört. Hur härligt som helst! Och att få bli överraskad, så spännande! Jag längtar massor :)

Nu ska jag runda av här och krypa längta upp i soffan. Vi hörs, kram!

Måndagslista nr 229

Vet att det är onsdag idag, men jag tog liksom paus från internet lite i måndags eftersom jag fyllde år. Och igår hann jag inte. Så idag är jag lite extra glad över att...

...vi har haft en så härlig påskledighet med Skånes djurpark, kalas, fint väder, äggletande och mest ledighet på schemat. Så kravlöst och skönt!

...jag firade min dag i lugnets tecken igår tillsammans med de tre viktigaste i mitt liv; Marcus, Milton och Dante.

...Dante, till skillnad från i förrgår natt, sov fantastiskt bra igår natt och natten till idag. Det känns extra skönt med tanke på att både Marcus och jag har jobbat igår och idag.

...det är kortvecka denna veckan också ju, eftersom vi var lediga igår :) Bara två arbetsdagar kvar innan det är helg igen, tummen upp!

...jag verkligen trivs på mitt jobb. Även om det är troligt skönt med ledighet, så känns (än så länge) inte starten på veckan/avslutningen på helgen direkt jobbig. Det är rätt skönt att sätta sig i bilen på morgonen med en mugg te och köra dit. En halvtimmes avkoppling liksom, innan arbetsdagen börjar igen.

...vi åt så himla god middag igår! Kyckling- och ädelostgryta med blomkålsris. Mat helt i min smak. Marcus och jag avslutade min födelsedag igår med ostbricka och charkisar. Så fick vi mycket ost över, som vi därför rörde ner i grytan idag. SÅ gott!! Gillar när vi upptäcker "nygamla" rätter som dessutom är himla enkla att slänga ihop. :)

...våren verkar vara här för att stanna! Det blir bara grönare och grönare ute. Och det är varmt. Det gör mig inget att jag är inomhus och jobbar, jag blir betydligt piggare av detta väder, än av grått och trist väder, vare sig jag är utomhus eller inomhus. Härligt oavsett!

Kram och hej, dags att kila!

Traditioner.

Där är två traditioner som är lite viktigare för mig än andra. Det är mandeln i gröten på julen med min pappas sida av släkten. Superviktig och SÅ rolig. Och så är det påskäggsletande hos mina föräldrar. Jag älskar det. Mimi älskar det. Milton älskar det. Marcus tycker två av oss är för stora för detta, haha..
Men jodå. I morse fick Milton leta påskägg hemma hos oss först. Vi skippar alltid godis i hans påskägg hemma, för han får så mycket av den varan ändå. Så idag fick han ett tv-spel. Och att leta är ju liksom halva grejen!
I år hade påskharen lagt ägget i källartrappan.


Sedan åkte vi hem till mina föräldrar och letade vidare. "Two and a half man", som min syrra kallade oss, hahaha..



Nu är Dante lämnad hos farmor och farfar och vi andra tre har landat hemma. En kväll med bara Milton och en hel natts sömn väntar. Det ska bli SÅ skönt och så himla mysigt med bara Milton.
Nu ska jag sätta en bulldeg på jäsning och sedan ska stallet ordnas. Kram!

Härliga påsk!

Påsken har verkligen börjat på bästa vis; Skånes Djurpark med våra bästa vänner. Så härligt! Förra gången vi var där var jag rätt höggravid och idag hade vi två fina barn med oss. Vännerna likaså. Det är rätt härligt när man tänker på det.

Och igår, skärtorsdagen, gick barnen och önskade släktingar glad påsk. Nåja, Dante går ju inte, haha.. Men han satt och önskade säkert glad påsk ;)
Jäkla sötingar, de där två <3


Imorgon väntar ännu mer familjemys. Älskar sådana här dagar. Det är härligt och så skönt!
Kram

Sömn, tack..

Åh. Vår bebis sover inget om nätterna just nu typ. Vi är så trötta, han och hans båda föräldrar. Tur att Milton ändå är vår klippa och sover sig igenom allt.
Dessa tänder alltså, han har så ont. Och blir förkyld och kladdig i ögonen av det. Så nä. Just nu går vi på knäna. Försöker sova i omgångar, men blir såklart väckta ändå av hans skrikande, plutten. Tack gode gud för kort arbetsvecka denna veckan, vi behöver ta igen lite sömn. Om någon vill ge mig födelsedagspresent på måndag när jag fyller år? Det är helt okej! Ge mig barnvakt och en (eller två?!) nätters ostörd sömn. Halleluja för det. Det är nog det enda jag önskar mig ;)

Det går också bra med en bukett ranunkler om dessa fortfarande säljs. Annars fungerar tulpaner eller påskliljor utmärkt.


Fast helst sömn. Allra helst sömn.
Kram och hej!
RSS 2.0