Frukost

Tidigare i mitt liv har jag alltid varit så extremt noga med att äta frukost och knappt varit människa om jag, mot förmodan, missat frukost.
Sedan jag började plugga nu för drygt ett år sedan, skedde det en förändring och inte åt det positiva direkt.. Antingen har jag hoppat över frukost helt, eller slängt i mig ett par mackor eller en tallrik flingor i farten.
Nu ska jag försöka mig på en förändring. Idag till exempel åt jag två ägg och en tallrik med hallon, kesella, kokosflingor och solroskärnor. Te givetvis också :) Vilken frukost va? Så fantastiskt gott!!

Nu studier, hörs senare. Kram på er

Efter tentaplugg...

...bjöd killarna mig på spagetti och köttfärssås. Fast jag bytte ut spagettin mot vitlöksstekta haricots verts, som är lite av min nya drog, fantastiskt gott! Och dessutom nyttigare än spagettin :)
 
Efteråt tog vi en lång promenad, allesammans och njöt av dagens sista strålan, underbart med friskluft och nu har jag förvisso skitont i foten, men det är lätt värt det ;)
Finaste Milton under promenaden.
 
 
Nu ska jag äta lite en kvällsmat; en stor mugg te (det är liksom standard...) och ett par knäckemackor med smör och brieost (brieost är för övrigt Marcus drog, hahaha..).
Dags att återgå till tentapluggande också. Är redo för att tentan kommer gå åt skogen, lika bra att vara inställd på det, negatvit japp. Men detta är verkligen inte mitt ämne...........
 
Kram på er!

Tentaångest

Precis som alla andra tentaveckor, suck.. Och företagsekonomin ger inte mig någon form av lindrig ångest alls, snarare tvärtom.
Har intagit mina föräldrars kök och hundarna ligger nedanför och vilar. Själv sitter jag på bänken vid fönstret och ömsom tittar i boken och ömsom kilar ut genom fönstret.
Dags att fortsätta här, vi hörs senare. Kram på er :)

Måndagslista nr 104

Hej i kvällen!

Idag har en tuff vecka börjat och den har börjat jobbigare än väntat... Men lite har jag såklart att glädjas över. Så idag är jag extra glad över att...
 
...Milton och jag har haft en så mysig dag tillsammans, finaste barnet!! Milton är dessutom mycket piggare, och det gör mig också extra glad :)
 
...jag nog lagade veckans godaste middag idag, herrejisses vad bra jag är! *klappar mig själv på axeln* ;)
 
...Marcus är ledig imorgon! Ja jag är ju inte ledig, men har hemstudier och ska plugga hemifrån under dagen, men sedan har vi eftermiddagen tillsammans :)
 
...jag har många hemstudierdagar denna vecka. Det behövs med tanke på tentan senare i veckan.
 
...jag ska dricka en stor mugg te alldeles strax ;)
 
Detta får helt enkelt avsluta min lista. Dags att sätta igång. Kram på er!

Vab

Jag vabbar idag, Milton var så himla förkyld igår och hostade hela dagen igår, natten till igår och hela natten till idag. Men idag har han varken hostat eller snorat i princip något alls, så skönt! Hoppas Snöret är på bättringsvägen nu :)

Men pigg har han ändå varit större delen av tiden. Igår kväll busade vi i hallen, Milton, Yda och jag :) Om bara Vilse kunde dyka upp och vara med och busa, mer än fyra veckor har gått nu :(

Milton sover just nu på soffan, jag ska utnyttja tiden och plugga lite. Hörs senare, kram

Hejdå Mimi!

Eeehh det gick visst inte enligt planerna för min del i lördags.. Galet pinsamt, men ja, så är det ;)
Igår kväll var jag hemma hos mina föräldrar och spenderade ett par timmar med mina föräldrar och syster. Mimi sitter på tåget påväg mot Stockholm nu och vi ses nog inte förrän till jul :(

Nu fest!

Barnen (tvåbent och fyrbenta) har barnvakter, nu fest för oss!!

Kram på er

Milton i Molo

Milton och jag var ute och gick för en stund. Mycket frost som nu börjar smälta bort, tyvärr för det är himla vackert!
På sig hade Milton sin fina Molo-overall, gud vad fin den är!! Och precis lagom lång och inte alls klumpig, men ändå rymlig. Dessutom har den superbra reflexer :)
Yda var givetvis också med :)

Filtvinst och kloka ord

För ett tag sedan vann jag en tävling i Karolinas blogg itsahouse.blogspot.com (<--- kika in där, dock kan jag inte direktlänka när jag bloggar från telefonen). Tävlingen gick ut på att man skulle ge sitt bästa tips på att ta vara på hösten och inte bara se det mörka och höstrusket.
Mitt tips var (och är fortfarande!) - ändra inställning!! Se inte mörkret och höstrusket som något jobbigt, utan en möjlighet till andra saker; tända ljus eller en brasa eller varför inte både ock?!
Det finns en viss charm med alla årstider faktiskt, ta till vara på dem!

Denna fina filt vann jag, filten Dorian, randig i grått, gult och ljusrosa :) Den gör sig otroligt fint i vårt vardagsrum!

Nu frukost med lillkillen här hemma, sen ut i trädgården, idag är det nog dags för Milton att inviga vinteroverallen :)
Kram på er

Paket!

Jag har fått paket på posten idag!! Äntligen, som jag har väntat på det :) Jag har nämligen vunnit en grej, mer om innehållet och vinsten senare ;)

Kram så länge

Räserlunch och hundpromenad

Eller ja, i omvänd ordning. Tog en kort promenad min mina två vänner, vovarna. Älskade älskade fina vovvarna, tänk vad mycket energi djur kan ge (och ta.....)! De var dock inte lätta att fotografera, som synes ;)
Yda var mest helt tokig och for och flängde överallt. Dusty är betydligt lugnare och är ju lite som tjuren Ferdinand, luktar på det ena och det andra och håller sig lugn.
 
 
Sedan blev det en snabb räserlunch för mig, i form av köttfärs- och potatisgratäng. Gott, till och med att värma. Nu sista rycket med studierna här, innan mitt fina Snöre ska hem från dagis. Kram på er

Vincent

Miltons höstskor kom äntligen med posten igår, som vi har väntat på dem!
Jättefina skor från Vincent. Svarta med ljust ludd inuti, perfekta nu innan det är dags för de tjocka vinterkängorna :)

Nu är det dags för resultaträkning och balansräkning för mig, känns sådär. Företagsekonomi är inte mitt favoritämne direkt.. Dags att dra igång, hörs lite senare. Kram på er!

Ljusstake från Rusta

Jag har verkligen fastnat för denna ljusstake. Jag gissar på att stakarna sitter fast i brickan, perfekt i ett småbarnshus som här ;) Ljusstaken kommer från Rusta, jag bara måste dit och kika på den live någon dag!
 
 
 
Hej förresten! Dagen idag har gått i ett; skola under hela dagen, apoteket för att hämta ut nya inhalatorer åt lillkillen, till Vinslöv och hämta Snöret på dagis. Eftermiddag i hundranittio här hemma, fixa stallet ikväll, duscha och nu sitter jag här, phuuuu.. Dags att plugga lite tror jag. Imorgon äntligen hemstudier för min del, underbart!
Nu ska jag försöka övertala min sambo att göra te åt oss.. Vi är sugna på det båda två, men ingen orkar resa sig ;)
 
Nähä, kram på er. Vi hörs kanske sen, eller imorgon :)
 

Halloween

Och dags för pumpa på trappen, det hör liksom till :) Mamma gjorde (gör fortfarande?) det när vi bodde hemma och nu är det "min tur" att också göra det.
För att vara första gången blev hen (<--- japp rätt ska vara rätt!) ganska fin, om jag får säga det själv. Och det får jag ju ;) Kanske har jag ärvt en liten estetisk gen iallafall? Annars är det ju som ni vet, Mimi som står gör allt sådant av oss ;)

Måndagslista nr 103

Hej på er! Måndag igen, det betyder ny Måndagslista. Trots att min Vilse fortfarande fattas mig otroligt mycket, så finns det annat som gör mig glad. Så idag är jag glad över att...
 
...vi var på ett riktigt givande företagsbesök idag!
 
...Marcus även idag har gjort det så fint här nere medan jag varit ute och fixat stallet. Nu sprakar det så härligt i kaminen och massor äv tända ljus i både kök och vardagsrum, underbart!
 
...Milton är så jädrans fin, härlig, underbar och bäst!! Vilken kille alltså. Helt fantastiskt :)
 
...Marcus är ledig till helgen och vi har en riktigt rolig lördagkväll inplanerad, så kul!!
 
...Milton har duschat idag. Och utan protest dessutom!! Det har nog inte hänt på ett år tror jag. Han hade dessutom jätteroligt med att duscha väggar, tak, sitt hår och sina djur. Innan han han inte ens velat känna på vattnet i princip, så det var verkligen tvärt om, hoppas det fortsätter så!
Och när man är 2 år och duschat i det här huset, då får man glass ;)
 
 
Nu ska jag plugga lite, fullt ös! Kram så länge
 

Rodebjer

Min syster sponsrar ju alltid mig med kläder, denna blus tänker jag dock betala för, nån måtta får det vara liksom ;)
Blusen är från Rodebjer och är så himla fin, en typisk Fanny-blus med knappar i ryggen och veck fram. Dessutom grå, jag älskar grått!
En donut fick pryda håret. Jag orkade inte göra vid håret och företagsbesök står på schemat, så donut = win win!

Kram på er, vi hörs senare

Älskade höst, älskade barn!

Gud alltså, jag älskar verkligen hösten! Vilse är försvunnen och det drar ner så mycket. Men i övrigt så är det helt fantastiskt med hösten. Delar av eftermiddagen spenderades ute och i delen av trädgården där vi i somras letade sniglar, hoppar vi nu i löven :)
 
Och Milton sen, han är ju helt underbar bara. Senaste månaden har så mycket hänt, han som alltid (ja alltså, typ) pratat mycket, pratar nu massor. Dessutom säger han så mycket fina, kloka, smarta och roliga saker ich det är ett nöje att vara med honom mest hela tiden. Jag saknar honom när han är på förskolan och jag saknar honom när han sover, inte klokt egentligen för vi spenderar så mycket tid tillsammans, han och jag. Milton är verkligen det bästa jag vet. Envis som få (japp det är han, vi har fått det bekräftat, hahaha..) och med ett sjuhelsikes humör ibland, men för det mesta är han klok, fundersam och han galet mycket humor, min fina lille kille!
 
 
 
 
Nu ska jag nog faktiskt snart försöka gp och sova. Haft galet ont i nacken hela helgen och huvudvärk med såklart, så jag skulle nog behöva sova lite. Kram på er

Att komma in...

...efter att ha varit utomhus och letat efter Vilse i 1,5 timme var verkligen bästa medicinen. Jag är lika uppriven idag och mamma var med mig ute och letade. Gjorde sedan färdigt stallet och tog in hästarna. När jag kom in var det nedsläkt och endast tända ljus på hela nedervåningen. Röda rosor från Marcus stod på bordet - vilken kille va!!
 
 
 

Nu har jag hela nedervåningen för mig själv. Lillkillen sover och Marcus sitter vid sin dator. Ganska skönt faktiskt. Hade ju gärna haft två hårtussar vid min sida, men Yda är den enda här, tyvärr..
 
Hoppas allt är väl med er och att helgen har varit fin. Vi hörs lite senare, kram på er!
 

Älskade Finaste Vilse

Nej, min fina katt är inte tillbaks än och jag är helt uppriven.. Jag orkar bara inte detta, det känns så galet orättvist. Han kan liksom inte bara vara borta?!
Idag ringde en kvinna som sett lappen på min Vilse i affären. Jag for givetvis genast iväg, men dessvärre var det inte min Vilse. Dock var det en väldigt lik kille, galet social och hur go som helst. Hoppas han hittar sin ägare, eller får en ny ägare innan vintern.
 
 
Jag har till och med tänkt att jag hellre hittar honom död, än att ha det såhär och gå helt ovetandes. Då kan jag i alla fall få sörja ordentligt, istället för att inte veta om jag ska gråta helt förtvivlat, eller fortsätta hoppas.
Och jo, katter kan vara borta länge och väl, jag vet det. Men jag är osäker på att Vilse skulle göra såhär, om inget har hänt honom..
Bebiskatt, kom hem nu.
 
Nu ska jag sova tror jag. Och hoppas min katt kommer hem imorgon. Kram på er

Upp och ner

Så är det väl med det mesta. Igår var blogglusten på topp och jag brände iväg fyra inlägg. Idag blir detta mitt första och enda.
Idag har min Vilse varit borta i två veckor och jag är så ledsen, orolig och uppriven inombords.. Han är så fruktansvärt saknad...

Nu ska jag dränka mina sorger med en mugg te och detta choklad. Kram

En eftermiddag utomhus

Vi har gjort höstfint på trappan i eftermiddag, Milton och jag. Japp båda två, Milton stod för sopandet och fick bort all jord efter mitt planterande. I år satsade vi på vit ljung, som vi köpte på väg hem från dagis i eftermiddag, så väldigt fint!! Ser ni bollkrysset uppe på trappen i hörnet? Den var gulvit när jag fick den av mamma för några månader sedan, nu har alla blommorna vissnat och blivit rosa. Så visst är det dags att byta i den krukan också, frågan är till vad?
 
 
Pelargonerna som stod på trappan tidigare, sjöng verkligen på sista versen och det var hög tid att byta blommor. Pelargonerna ska jag försöka övervintra, det ska bli spännande att se om de överlever vintern, i vårt garage :) Fina gamla lerkrukor som jag fått av mamma.
 
 
Nu ska jag plugga lite, hörs imorgon. Kram på er!

Fina stallet!

ÅÅåååååååhhhhhh vad jag älskar älskar älskar mitt fina fina stall!! Det är så jäkla fint bara - ljust, bra luft och stora boxar. Inga galler, förutom vid fönsterna och på tal om fönsterna så sitter de i höjd så att båda hästarna ser ut, stor som liten - underbart!!
Jag är så jäkla stolt över mitt lilla stall och vetskapen om att hästarna bor superbra, gör mig lycklig.
 
 
 
Dessutom finns det så många fördelar med det, rent praktiskt. Stora boxar är lättare att mocka, då hästarna inte skitar ner lika mycket, som i en mindre box. Att inte ha vatten utdraget här är verkligen fördelaktigt då det nte gör något om det bli minusgrader i stallet eftersom inga ledningar kan frysa sönder. Den enda elen jag har här är belysningen och strömbrytaren sitter utanför stallet, i verkstaden.
Jag är så tacksam över att jag, trots student och småbarnsmamma, får chans att ha mina två hästar, hemma dessutom - det är inte alla som har den möjligheten.
 
Nog för nu. Nu ska jag sörpla i mig mitt te och snart cykla ner för att hämta Milton. Kram på er!

Höstfin

Kände mig sådär höstfin i bruna stövlar och min fina tunna blus (japp båda kommer från min syster, haha..). Till det hade jag min bruna plånbok, väl matchat ;)
Var jag skulle? Jag cyklade bort till ett närliggande företag och hämtade en årsredovisning. Så underbart skönt väder ute dessutom! Och det var så spännande på företaget, precis exakt där vill jag ha min praktik.......

Dags att fortsätta här, kram!

Suddig höst ;)

Vi har ju numera en snabb kille här som bara vill springa, springa, springa! Dessutom är höstlöv fantastiskt, ellerhur? Det tycker väl både barn och vuxna, i alla fall här hemma.
Halvmörkt utomhus igår eftermiddag och en snabb kille, ger suddiga iPhone-bilder ;)
 Den fina röda Didriksson-jackan är på. Jag är anvundsjuk och vill också ha en sådan!
 
 
 
Nu ska Snöret till dagis, fotografering väntar idag. Kram på er!

EFTERLYSNING 2!

Har haft efterlysning innan, nu är det dags igen. Min Vilse är fortfarande inte hemma och vi är så fruktansvärt oroliga över vår fina lille katt :(Bilden berättar nog allt
 
 
Vilse älskade katt, kom hem NU!! Du är så fruktansvärt saknad och jag tänker på dig hela tiden... Jag skulle offra mycket nu för att få hem dig... Och oavsett vad, så önskar jag att jag får veta vad som hänt.

Nya byxor!

Jag handlade ju givetvis lite i Stockholm, framför allt till Milton. Dessa två par byxor handlade jag på mässan. Jag har tittat på dem tidigare på nätet, men aldrig kommir mig för att köpa dem. Nu fanns dem, dessutom till mässpris, perfekt!
Märket Frank&Poppy, så himla fina och precis som jag vill ha barnbyxor - mjuka, lekvänliga och snygga :)
 
 
 
Ett par med traktorer och ett par grå med stjärnor :)
 
 
 

Kalla Fakta

Ikväll vill jag att ni alla tittar på Kalla Fakta. Ett förfärligt avsnitt som får mig att känna mig riktigt illa till mods, som sen djurvän jag verkligen är.
Djurvän eller inte - se det ändå. Och sedan - bojkotta Parken Zoo (och övriga djurparker som missköter det arbete som är så viktigt).
21.30 på TV4 - Kalla Fakta alltså

Stockholm är verkligen fantastiskt...

...men att vara med Milton är ju verkligen absolut det bästa som finns! Flera gånger i eftermiddag sa han "min mamma" och varit sådär underbart kelig, häääärligt :)
Nu är det verkligen vardag igen; dagis, jobb och skola för oss imorgon och en ny kurs drar igång för mig.
Hoppas allt är väl med er, kramar!

Hemåt

Precis sagt hejdå till min fina lillasyster, med en klump i magen.. Tur vi ses nästa helg, hon och jag.
Nu känner jag mig redo med tuggummi, Sköna Hem, iPhonen och framför allt Camilla Läckberg, under resan hem. Jag älskar att åka tåg, men detta är ju snabbtåg och jag är livrädd för att bli åksjuk.. Hörs i Skåne senare. Kram

Frukost

Och sista frukosten i Stockholm, för denna gång i alla fall. Det är nästan enda gången jag äter rostade mackor, bara med Mimi eller hemma hos mamma och pappa :)
Snart ska jag säga hejdå till lägenheten och så ska vi bege oss ner till centrum innan mitt tåg går hemåt mot Skåne.

Kram på er så länge

Måndagslista nr 102

Hej! Klockan har ju gått över på tisdagsdygnet och jag höll på att glömma listan, men nu så! Idag är jag lite extra glad över...

...Stockholm, behöver jag säga mer?! Har haft fantastiska dygn här med Mimi, vänner och stan!

...att jag ska få träffa killarna imorgon! Egentligen hade jag kunnat stanna några dagar till, men varje gång jag pratar med Milton i telefon så knyter det sig i magen och jag känner hur mycket jag saknar honom.

...att jag får chans att i flera timmar på tåget imorgon, ägna lite tid åt min bok, woohooo!

...Stockholm och Mimi helt enkelt.

Det får avsluta min nattliga lista. Fotot är från kvällens vernissage och denna ställde Mimi ut, duktigaste lillasyster!!
Godnatt!

Donut och svalor

Skaffade mig en sådan där munk till håret idag, så ikväll blev det en donutknut. Passar perfekt med uppsatt, med tanke på regnrusket och hur frissigt mitt hår skulle blivit nersläppt.
På mig har jag en jättesöt klänning, lite roströd med svarta svalor :)

Nu dags för mig att åka själv på pendeltåget för första gången. Herrejisses, hur ska detta gå?! Mot Beckmans ska jag försöka ta mig iaf. Hej på en stund

04,00

I morse såg vi ut såhär, hahaha!! Den bjuder vi på ;)
I eftermiddags var vi och fikade i Gamla Stan, på Café Kladdkakan, vi drack varm oboy med vispgrädde till förrätt, så gott!
Lite shopping har hunnits med idag, lite till mig men mest till Milton :)
Dags att sätta fart, ikväll blir det vernissage, mer om det senare. Kram!

UnderBARA barn, kusindate och Café Tabac

Spridda skurar, säger rubriken ;)
Innan idag var jag på UnderBARA barn-mässan led en kompis och hennes dotter, och gud så kul att äntligen ses, Sara!! Mässan var även den trevlig och två par byxor shoppades åt Milton :)

I eftermiddags fick jag äntligen träffa min kusin Sandra, första gången på typ två och första gången på evigheter som vi suttit ner och pratat "live" (alltså annat än på Facebook ;) ) och det var även det fantastiskt kul!

Kvällen har spenderats på Café Tabac med älskade syster och bästis-Anna. Vilken helmysig kväll alltså! Vi åt små rätter av olika slag och idag dracks vatten för min del, det behövdes efter gårdagen tyckte jag ;)
Nu snart blir det sängen för oss, men först en mugg te. Godnatt vänner!

Kväll med bästa!

Har haft en så fin kväll med älskade syster, bästis och fina barndomskompisen. Först en sväng i alla tres lägenheter, sedan middag på Vapiano och så ut en sväng på Stureplan, en kanonkväll med andra ord, tack bästa ni!!

Att kollektiva långt

Herrejisses vad det är skönt egentligen. Sitta på ett tåg flera timmar och, med gott samvete, inte göra allt för mycket. Bläddra i en tidning, läsa en bok (Camilla Läckbergs Änglamakerskan), äta lite och bara sitta. Det är underbart!
Bild på en av mina väskor i kupén ;)

Kallt!

Och jag älskar det!!
Frost, kallt, höst och vinter - det är lite min melodi :)
Men en påminnelse - kör försiktigt och var rädda om er i trafiken!
Kram på er och godmorgon

Att kasta in handduken

Det är precis vad jag tänker göra nu. Jag som var så jäkla nöjd med mitt skriftliga jättearbete är helt plötsligt inte lika nöjd längre. Redovisningen inför imorgon känns heller inget vidare då jag fortfarande inte har koll på vad jag ska säga, suck..
 
Tvätten måste hängas upp och jag är mest bara sur ikväll, blä på detta. Är dessutom bitter och sur på personer som inte förstår när vissa saker är viktigare än andra. Så nu är det nog dags för mig att runda av och försöka sova lite. Och förhoppningsvis vakna på ett bättre humör imorgon.
 
Godnatt på er och stor kram!

Frostbus

Det slår sällan fel, när första frosten kommer drar Armani igång - bus!! Får han dessutom gå utan täcke, som idag, så är han verkligen på tårna och busar järnet, goa fina häst!

Oro.....

 
Var är han denna gång? Jäkla katt... Jag är så himla orolig. Han var ju borta för ett tag sedan, men efter det har han hållit sig hemma varje dag. I lördags efter händelsen med det sjuka fåret, så har jag inte sett till honom och jag är sjuk av oro. Har varit ute och ropat efter honom både igår och idag.
Jag vill ha hem min bästis, lille Vilse....
 
 
 
Han är så himla go och jag hade gått under om något hade hänt honom, tänk om han bara försvinner och inte kommer hem igen?? Jag vill ha hem min gos. Nu. NU!!!!

Rekord!

Hej vänner! Strax ska jag fara och hämta mitt lilla Snöre på dagis, ska bli spännande - de har haft höstfest på dagis idag och jag vet att "Gubben Höst" har varit på besök ;)
 
Igår hade jag besöksrekord här inne, så roligt! Dubbelt så många som det brukar vara, välkomna! Nu vet jag varför (tror jag?!), men det kvittar ;) Hoppas några av er stannar kvar och inspireras eller trivs eller något :)
 
Mer om varför jag vet var besökarna kommer ifrån, en annan dag ;) Kramar så länge, måste skynda mig!

Promenad bland fåren...

...kan sluta på alla möjliga vis, idag stötte vi på ett väldigt vackert får, se själva!
 
 
Jag älskar den mörka färgen och kontrasten som blir tillsammans med den ljusa ullen, vackert.
 
 
Vacker som en daga, speciellt tillsammans med naturen; stengärde och höst bland träden.
 
 
 
Men härom dagen gick vi på precis samma ställe och på andra sidan stengärdet fann vi ett väldigt sjukt halvvuxet lamm :( Jag gjorde allt för att ta reda på vem som ägde fåren. Tillslut kom Länsstyrelsen ut och de åkte sedan hem till ägaren och lammet fick tillslut avlivas :( Är såklart glad över att vi upptäckte henne då, annars vet man ju inte hur länge hon hade fått ligga där. Det var inte vid den vanliga promenadstigen heller, så det hade kanske dröjt länge. Det lilla lammet blev så rädd när vi kom, två vuxna, ett barn, en hund och en katt (japp, alla samlade, utom hästarna!), men hon förmådde inte att resa sig, så sjuk var hon...
 
Därför kändes det skönt att se friska får idag, hoppas de fortsätter vara det nu. Känner lite att vi gärna håller ett litet öga på fåren, eftersom vi bor så nära, våra extradjur liksom :)
 
Vi hörs senare idag, kramar!

Ikväll är det en sådan kväll...

...en onyttig kväll. Kände att jag behövde det. Ja alltså egentligen var det ju Marcus fel, han ville ha och sedan ville jag ju också ha ;) Marcus tog kanelbullar och jag tog vit chokladbullar, herrejisses så underbart gott!! Jag hade lätt kunnar äta två till, men någon måtta får det väl ändå vara ;) Men alltså bullar och en halv liter te, ärligt talat, så underbart gott alltså!
 
 
Ska dra igång med min rapport igen. Strax. Alldeles strax. Jag är inte så pepp på att skriva ikväll, slänger ett getöga på Hollywoodfruarna en stund till först ;)
Vi hörs kanske senare, eller imorgon, vi får se. Kramar!

Det där med barnkläder

Som ni kanske vet så gillar jag barnkläder dom är helt unisex. Det är så barnkläder ska se ut helt enkelt. Och mjuka, lekvänliga och snygga.
Kan blir uppriktigt ledsen när jag ser hur kläderna förändras med att barnen blir större, både i färger, utseende och modeller, både för flickor och pojkar.
Givetvis står pojkkläderna mig varmast om hjärtat, eftersom jag har Milton. Nej jag tycker inte om att kalla det pojkkläder (pretto?!), men det är ju så det är dessvärre.
MEN, nu ska jag marknadsföra min syster igen! Hon läser ju på Beckmans och de designar just nu tryck för barnkläder. Hur underbara hade inte dessa tryck varit på barnkläder?! Givetvis på både flickor och pojkar, min syster är GRYM!!

Jag pluggar, vad gör ni?

Hej vänner!
Sitter och pluggar för fullt nu och huvudet känns riktigt tungt just nu. Glasen är egentlige på, men de fick vara med på detta foto ;) Ska snart ta en sen lunch med en snabb bit mat och sedan ut i stallet och mocka innan jag återgår till datorn en stund innan Milton ska hem från dagis.
Annars då? Jag älskar mina glasögon och jag älskar min Mac, ett fint foto med andra ord!
 
 
Är så himla pepp på denna vecka! Jag har supermycket skolarbete, men det gör inget, inget alls faktiskt. Känns helt okej egentligen och jag känner mig stressad, men ändå lite lugn.
Men jag ser så galet mycket fram emot min Stockholmshelg och har planerat in en del jag ska göra: Ut och äta med syrran, bästis och en gammal killkompis (ex?! hahahaha! på lördag kväll).
På söndag ska jag tröffa flera nyfunna mamma-vänner och vi ska besöka UnderbaraBarn-mässan, DET ser jag verkligen fram emot - har velat besöka mässan ända sedan jag var gravid med Milton, dessutom får jag träffa ett gäng mammor, bara det liksom!
På söndag vankas även filmkväll med syrran.
Måndag blir det nog heldag med syrran och träffa bästis en sväng till hoppas jag. På kvällen är det vernissage på Beckmans, där syrran pluggar. Så roligt!
Tisdag blir det finfrukost med syrran och sedan åker jag hem efter flera underbara dagar.
Lite studier kommer jag tvingas trycka in på måndagen och sådär. Passar ju bra för min syster lär ha fullt upp med förberedelser för sin vernissage.
 
Nu måste jag dra igång här igen, kram så länge!

Innan studier

Innan jag nu satte mig för att plugga var jag tvungen att elda och äta. Brasan är igång och jag sitter framför med min frukost och datorn, underbart! Dessutom drog jag igång julmusik (!) Spottify, någon längtar visst till julen ;) Det gör jag förvisso större delen av året, men såhär års är längtan stor, Marcus är likadan, hahaha!
 
Fick ett fint foto, det enda som egentligen drar ner det hela är den oputsade rutan på kaminen, det får jag nog ordna senare idag, för så kan det väl inte se ut. Vår fina vedförvaring som vi är så nöjda med syns också och i bakgrunden ser ni Miltons bokförvaring och min fina fina kista som har varit mormor och morfars och sedan mammas, men nu min. Den är bland det finaste vi har i huset, enligt mig. Nu får den agera leksaksförvaring till den finaste människan i världen.
 
 
Nu ska jag dra igång med min rapportskrivning, har massor kvar och ska verkligen försöka få undan så mycket det bara går idag! Tentavecka för fullt, med andra ord! Men en bra tentavecka, för vi har ingen salstenta. Istället har vi muntligt 75 minuter på fredag, i grupp och så denna rapporten som nog komer sluta på 50 sidor, men hellre det - jag älskar att skriva!
 
Dags att sätta fart, kramar härifrån!

Att dra ut på tiden...

Ikväll blev jag kvar i stallet lite extra. Brukar alltid skynda mig in eftersom det alltid är något jag måste skynda mig in för. Men ikväll blev jag kvar i stallet, sopade, borstade ett par minuter på hästarna, gav de vars ett äppel extra och sådär. Rofyllt, mörkt och bara mysbelysningen igång - hääääärligt!
 
Största anledningen till att jag drog ut på tiden var väl för att jag skulle slippa gå in och sätta mig vid datorn och plugga, jag gör verkligen inget annat än att pluggar just nu, phuuuu.. Men det blir väl bra med det också, tillslut ;)
 
Jag gör ofta så, drar ut på tiden, jobbar bäst under press och sådär. På gott och ont, såklart. Det är himla dumt ibland, men för en gångs skull ligger jag ganska bra till, tidsmässigt. Alltså inte bra, men betydligt bättre än vad jag brukar göra när jag har gott om tid.
 
Oj vad jag svamlar känner jag, inte mycket viktigt att säga ;) Snart väntar nog sängen, resten av familjen sover redan och det är en dag imorgon också. Godnatt vänner!
 
Fast förresten, en sak har jag att säga! Det är roligt det här, jag har fått fler läsare, ser jag på statistiken, välkomna ni nya!! Det är jätteroligt :)

Måndagslista nr 101

Hej på er! En riktigt bra vecka har jag framför mig. Så idag är jag extra glad över att...
 
...jag snart ska få hämta min lillkille på dagis, som jag längtar!
 
...vi helt plötsligt har två bilar. Ja bara för ett litet tag då den ena ska säljas, men ändå - frihet ;)
 
...jag ska till STOCKHOLM till helgen, herrejisses vad roligt och SOM jag längtar!! Träffa syrran, bästis, kusinen kanske och en kompis - vilken toppenhelg jag har framför mig!!
 
...vädret är riktigt skönt idag. När jag har hämtat Milton ska vi nog vara ute en eller ett par timmar, det vill vi tror jag.
 
...jag känner mig ganska pepp och optimistisk över lag just nu. Glasögonen verkar fungera då jag har mindre huvudvärk. Dock har jag mer ont i nacken för tillfället än vad jag normalt sett har, men det kan jag väl leva med ;)
 
Nu ska jag sätta fart, snart mot dagis, kram så länge!

I väntan på tåget...

...levde jag fortfarande på pussen, slängkyssarna och vinkningarna jag fick av Milton när vi sa hejdå, älskade Liten, vad fin han är!
Sedan avnjöt jag min mugg te i höstkylan innan tåget kom, det är en av de bättre stunderna på dagen, lugn och ro och te ;)
Nu snart tågbyte och mot skolan. Pass opp, måndagslista senare idag, hepp hepp!
Hoppas ni får en fin dag, kramar!!

Söndag med kalas och sådär

Hej på er! Ett helt tråkigt bildlöst inlägg dessvärre. Men dagen har varit jättebra!
Hela förmiddagen gick här hemma, med att titta på Mamma Mu ungefär 15 gånger ;)
Eftermiddagen spenderade Milton och jag på kalas då kompisen Max fyllde 3 år. Max mamma och jag är barndomskompisar, likaså var våra föräldrar och nu är våra barn det - häftigt egentligen! Fullt ös där såklart, med massor av barn (och vuxna). Tur att Milton sov i bilen under resan dit.
 
Senare i eftermiddag och nu ikväll har spenderats på ett typiskt söndagsvis; fixa stallet, städa huset, få Milton i säng, packa dagisväskan, plugga och lite sådär. Så nu är vi alla redo för morgondagen och ny vecka, en vecka jag båda bävar över och ser SÅ mycket fram emot, mer om det senare!
 
Kram och godnatt, nu ska Marcus väckas här intill så vi kan gå upp och sova i sängen istället :)

Bästa botemedlet...

...mot sliten-småbarnsförälder-som-var-ute-igår ;) måste vara frisk luft!
Hela förmiddagen var vi förvisso inne och jag kände mig inte som världens bästa förälder direkt. Men sedan slängde vi på oss kläder och gick ut, dessutom är det så skönt ute idag :)
Hästarna fick först och främst lunch, som avslutning gjorde jag i ordning vars en mugg te och en kanelbulle och så filade vi på däcket, älskar att äta ute, oavsett årstid!
Men mellan hästmatning och fikat tog jag tag i ett projekt som jag tänkt på ända sedan förra sommaren - att flytta vårt lilla lilla valnötsträd. Lilla trädet har stått tämligen utsatt, en meter från hästarnas ramp och i vintras trodde jag knappt det skulle överleva för hästarna snubblade (jaja, en klar överdrift, inte så mycket att snubbla över direkt..) över det några gånger. Ni ser, till vänster i bild, där trädet stod innan. Nu står det bättre en bit bort :)
Jag har så mycket planer för denna delen av trädgården, alltså från hästarnas ramp och bort till häcken. Förhoppningsvis kommer det hända lite där nästa sommar, som jag längtar!!
Vi hörs senare, kramar

Moccamaster...

...har blivit Mockamaster, Marcus han kan han ;) Igår fick jag nämligen lite hjälp i stallet.
På tal om stallet är jag påväg ut där igen. Ska mocka, fixa lite i hagen och sådär. Passar på när killarna är på vift. Dock är det så varmt och skönt här framför brasan, så jag drar mig för att gå ut.
Vi hörs senare, kram!

Sallader

Nä, vi äter givetvis inte bara sallader, även om det de senaste dagarna blivit mycket sallad ;) Ett mål i förrgår bestod av tonfisksallad - tonfisk, majs, sallad, gurka, majs och keso vid sidan om. Supergott, jag älskar tonfisk!
 
 
Igår åt vi sallad med kräftsjtärtar, samma som ovan men istället för tonfisk blev det kräftstjärtar, även det hur gott som helst! Vi stekte även Halloumiost, som bara är så fantastiskt gott!
 
 
Idag blev det faktiskt annat, men det får ni se imorgon ;)
Nu ska jag alldeles strax försvinna upp i sängen, det behövs verkligen känner jag. Vi hörs imorgon, kram!

Liten Hund

I morse tog vi det lugnt. När jag kom ner hade Marcus och Milton startat en brasa så där var varmt och skönt. Efter en stund kom Yda också ner, kröp upp i soffan oc, som den där morgontrötta hund hon är, somnade hon om. Hon älskar ju värme, så detta passade klart henne jättebra.
Älskad Liten Hund. Bland det finaste jag vet!
 
 
Fotot är "redigerat" i Instagram, ni vet att ni hittar mig där va? @fannyochmarcus
Hej på en stund!

Förra året vs detta året

Gör inget annat än pluggar om kvällarna nu, jag skämtar inte 6 av 7 kvällar i veckan sitter jag med skolgrejer. Förra året gjorde jag inte det, då satt jag kanske 3-4 av 7 kvällar, jag orkade helt enkelt inte mer. Det var för mycket nya intryck, för mycket med allt, hästar, hemmet, barn, vardagen, skolan - ja allt helt enkelt. Det var riktigt tufft helt enkelt. Det jobbigaste var helt klart omställningen från föräldraledighet med lite jobb förra sommaren till heltidsstuderande småbarnsförälder. Det var svårare än jag någonsin kunnat tänka mig.
 
I år har jag vant mig och det jag lärde mig i skolan förra läsåret har jag verkligen igen i år. Det kommer igen liksom, blandat med lite nytt - helt enkelt lättare, även om det är tufft såklart. Dessutom har jag kanske kommit in mer i den där rollen som heltidsstuderande småbarnsförälder. Trist att jag bara har ett år kvar, jag hade väl varit proffs på det där till nästa läsår ;)
Så även om jag pluggar hårdare i år, så gör jag ändå inte det - konstigt va? Det är roligare i år helt enkelt. Och det är ju en himla tur faktiskt, med tanke på allt slit jag faktiskt lägger ner just nu :)
 
Kan knappt fatta att vi går sista året nu, och så mycket roligt vi har kvar!! Några riktigt tuffa veckor kvar här nu, sedan är det 8 veckors praktik (och en fotoperation, gulp!), London med klassen - woop woop!! Och så ytterligare 8 veckors praktik till och sedan examen, såååå himla roligt och tiden kommer väl bara springa iväg!!
På tal om examen så är det skitroligt faktiskt, för syrran och jag tar examen samtidigt och DET ska firas!
 
Nog för nu, nu ska jag fortsätta plugga, givetvis ;) Kram härifrån!

Slow feeding - hönät

Nu har jag äntligen införskaffat ett par hönät, slow feeding-nät. Såhär ser ett nät ut, väldigt små "öglor" alltså.
 
 
Passade på att "bygga ihop" (jaja, inte mycket till bygge, men..) en hölåda med en pall och två pallkragar. I botten fäste jag två hakar, som jag sedan kan fästa hönätet i.
 
 
Hästarna hade först svårt att förstå hur de skulle få ut höet från näten, såklart :)
 
 
Men jag drog ur lite små hötussar från nätet, som lite hjälp på traven, pedagogiskt va? ;)
 
 
2 dupt fokuserade ponnys står nu och småäter från hönätet och lär kunna hålla på länge till, perfekt! För det är ju precis så det ska vara, hästarna ska äta lite och ofta, helst typ hela tiden. När de har höet på backen så hinner de äta upp det mesta av höet inom 1-2 timmar tyvärr. Nu är det väl kanske inte så farligt, men vintertid känns det inte alls bra att veta att de står utan mat alldeles för länge. Men nu har vi förhoppningsvis löst ett problem!
 
Nu ska jag hämta ett litet barn på dagis, han är bara där och gästspelar idag. Alla lediga barn var ditbjudna idag då de skulle arbeta med något tema. Dags att sätta fart! Kram så länge

Måndagslista nr 100

Hej måndag, hej oktober, hej höst, hej ny vecka, hej på er!!
Idag firar vi ordentligt va? 100 måndagslistor, häftigt! detta firar vi med en riktigt bra måndagslista med massor av bilder.
Så dagen till ära är jag extra glad därför att...
 
...mina djur är så fina. Detta påminner mig om att jag måste fota hästarna någon dag, det var längesedan. Men dessa småglinen som inomhus förgyller min tillvaro ständigt är så fina. Natten till idag så låg Yda i mitt knäväck och Vilse vid min mage med sitt huvud mot min haka, älskade små djur!
 
 
...Marcus är bäst. Behöver jag säga mer?
 
 
 
 
...mina glasögon är så jäkla snygga och jag känner mig fin i dem!
 
 
...jag åt sushi till lunch idag, herrejisses vad gott liksom!
 
 
...på tal om mat, så ska Marcus och jag verkligen verkligen verkligen försöka ta ett tag nu med våra matvanor. Alltså vi är fruktansvärda och peppar verkligen varandra i fel riktning, haha.. Men nu ska vi försöka ändra på detta och idag till kvällsmat blev det en tonfisksallad med keso, skitgott!
 
 
...vi idag på Maxi köpte vars en to-go-mugg. Vi har nu sista veckan slagits om termosmuggen vi har, den jag fick ni vet ;) Då det är så gott att ha i bilen/på tåget påväg till jobb/skola. Denna köpte jag och den är verkligen bra mycket godare att dricka ur än termosmuggen.
 
 
...Milton är de finaste jag vet. Igår hade vi inte en toppendag direkt, då vi båda var lättretliga och småsjuka gissar jag på. Idag har dagen varit mycket bättre. Finaste lilla barnet, du är det bästa jag vet!
 
 
...hästarnas stall är så fint, titta bara vad mysigt det är med kvällsbelysningen i taket, ljuvligt! Jag är så tacksam över all hjälp vi har fått med stallet när det byggdes förra året, jag vågar inte ens tänka på hur många timmar som lades där, framför allt av min pappa. Så tacksam jag är över det!
 
 
 
...jag har massor av hemstudiedagar denna vecka också, älskar det!
 
...Marcus är föräldraledig hela denna vecka = massor av "ledighet" för oss alla i veckan och det är ju ändå det bästa som finns!
 
Sådär ja, detta var min hundrade lista, fantastiskt! Och fler ska det bli va?
Stor kram och hoppas ni har en fin vecka framför er!!

En överfull väska

Alltså egentligen. Hur är det möjligt?! Jag ska vara i skolan i 3 timmar och ändå är väskan packad till max och verkligen fruktansvärt tung..
Dator, två kollegieblock, datorsladd, massor av löspapper, vattenflaska, treorör, glasögon, plånbok, kalender, en bok. För att nämna det jag kommer ihåg utan att titta ner i väskan.. Tokigt, som Milton skulle sagt ;)
Nu är jag påväg mot skolan, kram så länge!

RSS 2.0