Lördag kväll

Och Milton har nu somnat. Marcus är iväg på fest, men är nog påväg hem?
Jag ska strax dra igång och börja måla lite. Vi har en deadline med vissa projekt - min födelsedag. Och vi ligger lite efter, så det gäller att ligga i här nu på slutet, för färdigt ska det minsann bli - för sen är nästa deadline Miltons födelsedag för nästa projekt ;)

Kram på er!

Puts!

Min mamma alltså. Hon är ju bara för bra! Kolla vad fin vår murstock är numera!
Detta har vi pysslat med hela förmiddagen och det blev så galet bra!! Tack snälla mamma för hjälpen!

Hungrig!

Malva har alltid brått in (hungrig?!) i boxen om kvällarna. Aldrig hinner hon hela vägen in heller utan hamnar såhär, halvvägs och börjar nöjt äta på sin mat :)
Ser ni hennes "hjärta" på skinkan förresten? Tycker det är lite gulligt...!

Denna text...

...hittade jag på en anslagstavla på min praktikplats. Jag tycker den är fin, man ska vara stolt över det man gör och presterar!

Man skulle kunna tro...

...att vi hade fest här hemma igår, med tanke på alla skor i hallen. Så var inte fallet; Mimi, Macke och Milton hade vars ett par, jag hade tre par och Kalle hade fyra par, hahaha.. Skönt att för en gångs skull inte vara den som hade flest par skor framme ;)
Stackars katten fick ju knappt plats!

Torsdagen

Ännu en dag har gått. Vi har spenderat eftermiddagen i andra delen av Skåne, Marcus och jag, då vi varit på begravning. Marcus farmor har avlidit. Tråkigt såklart, men nu slipper hon lida. Och begravning är aldrig roligt :( Samtidigt var det roligt att äntligen få träffa denna sida av släkten, vilket jag aldrig har gjort.
Kvällen har spenderats här hemma med eftermiddagens barnvakter, min syster och Macke :) Vi körde på filmkväll här.

Nu är jag verkligen jättetrött och min röst är nästan helt borta. Godnatt på er och kram!

Hästarna i motljus

I morse. Mina hästar. Världens finaste. Herrejisses vad jag älskar er!

Träningsbyxor!

Äntligen har jag blivit färdig att köpa nya träningsbyxor! Ett par träningstights som det ska bli riktigt roligt att få träna i framöver! Hade det inte varit för att jag har så galet ont i halsen så hade jag varit på gymmet nu i skrivande stund, men jag får hålla ut någon dag till, kanske på fredag? Jag hoppas verkligen att jag kan på fredag!!




Har Sveriges fulaste fötter, hahaha ;) Har fel på mina stortår ju, så de är väldigt böjda "ut" mot de andra tårna, Hallux valgus. Men äh, så länge jag inte har ont av det (vilket jag inte har för tillfället i alla fall), så får det se ut som det gör ;)
Nu tv, surfande och te-drickande en stund innan sängen. Så som en vardagskväll ska spenderas. Kram på er!

Skumt!

Milton fann vår slask-hink med vatten och skum i. Bli nu inte helt förfärade, han smakade faktiskt aldrig på det, utan kände och sa "piiii" varje gång han upptäckte att det var något konstigt på handen ;) Det förvånade mig, han brukar aldrig bry sig om att med kladdig eller kletig om händerna.





"piiiiiii, mamma, piiiii"



Ikväll sitter jag här med riktigt ont i halsen. Det är så tråkigt att bli förkyld såhär, det sätter sig nästan alltid i halsen och på stämbanden. Jag blir till och med nästan illamående av allt slem, blääää..
Men förhoppningsvis är det som värst idag och sedan hoppas jag att det vänder, inte bara för mig utan med Marcus hals och Miltons envisa hosta.
Nu ska jag förbereda ytterligare ett inlägg, som kommer om en stund. Igår var jag och handlade en grej till mig själv, är riktigt pepp över att få använda dem!!
Kram på er!

Sjukstuga, halvt om halvt

Hej på er!
Inatt trodde jag att vi utvecklade en sjukstuga hemma. Milton hostade en hel del och var lite snorig och hade väldigt svårt att komma till ro, så jag sov inne hos honom inatt. Själv började både Marcus och jag få ont i halsen lite smått under natten.
Men idag tog vi oss alla upp, om än lite senare då vi valde att sova till Milton vaknade av sig själv, så vid åtta steg vi upp. Milton var pigg som en mört och var på ett strålande humör, vi andra var desto tröttare ;)

Men upp kom vi och vi gjorde oss i ordning för dagen och for iväg till dagis först och sedan till stan för jobb och praktik. Själv är jag ganska sliten idag efter träningspasset igår med träningsvärk idag och lite små-ont i halsen. Pricken över i:et att jag inte sovit ordentligt inatt.
Men äh, vi ska väl orka genomlida denna dag också ;)

Solen skiner här, hoppas den gör det hos er också. KRAM!

Tränat!

I eftermiddags var jag på gymmet!! Alldeles för längesen och så välbehövligt! Blev 35 minuter på löpbandet och en hel del styrketräning :) Svårt när jag alltid tränar själv, det blir alltid samma gamla övningar tyvärr. Men äh, bättre än mycket annat här i världen.
Såhär såg en del av mig ut efter passet, den andre delen ska ni få slippa se, hahaha ;) Kram på er

Det här med att pendla kollektivt, del 2

I middags tåg jag bussen hem för att jag glömt min matlåda och träningspåse. Så sedan tog jag bilen tillbaks till stan.
Men i alla fall, jag satte mig på bussen, givetvis på ett ensamt säte, som alla andra. En station efter mig hoppade en dam på och satte sig hos mig. Hon var 85 år gammal och bodde på en gata i byn ganska nära oss. Vi pratade hela vägen och hon var helt fantastisk! Hade jag inte haft bråttom hem (en timmes lunch) så hade jag hoppat av vid hennes hållplats och slagit följe med henne hem och sedan gått vidare hem till mig - damen var hur trevlig som helst och vi hade mycket gemensamt!
Mest pratade vi, väder, snö, våren, vart man handlar, att pendla kollektivt och så vidare. Vi var överens på alla punkter i våra samtalsämne.

TÄnk att man på en 10 minuters bussresa, ändå kan träffa så fina människor. Henne kommer jag tänka på flera gånger och hoppas stöta på på fler bussresor. Ibland behövs det inte mycket för att människor ska skapa kontakt.

Ännu en liten kort parentes om att åka kollektivt, om än en otroligt viktig parentes.
Kram på er!

Snabb lunch hemma

Strax ska jag stänga ner "min" dator på praktiken och gå ut för att vänta på bussen mot Vinslöv för en snabb lunch hemma med min fina Marcus, Milton sover nog tyvärr när jag kommer hem tyvärr.
Sedan är det jag som tar bilen tillbaks till stan och efter praktiken direkt till gymmet, heja heja heja! Som jag längtar!!!

Nu dags att sätta fart med att avsluta. Ha en fin dag, vi hörs senare. KRAM!

Måndagslista nr 75

En sen lista denna måndag :) Idag är jag himla glad över...

...den fina söndagen jag hade tillsammans med Mimi, Milton och Yda!

...fina våren, behöver jag säga mer?!

...att Marcus tog ut komp. så vi åkte tillsammans till dagis och hämtade Milton :)

...att jag snart fyller år! Eller ja, inte just över att jag fyller år, jag har lite åldersnojja... Men över att träffa min älskade släkt!!

Kram på er, hoppas er vecka blir kanon!

Det här med att pendla kollektivt

Detta är SÅ svenskt. Alltså, kanske inte just att pendla kollektivt, det finns (väl?) världen över. När jag hoppar på bussen, sitter det människor på många 2-mannasäten, ingen sitter tillsammans. Såklart. Givetvis letar även jag snabbt upp ett tomt 2-mannasäte och sätter mig där. Ensam. Jag hoppar på i början av byn, så efter min station är det mycket folk som ska på bussen till. De tomma 2-mannasätena tar fort slut och man ser riktigt hur stressade folk blir över att dessa sätena är tomma och att de tvingas sätta sig TILLSAMMANS med någon annan. Ja herrejisses vilket problem!
Killen som satte sig hos mig tillslut, stod och skruvade på sig ganska länge, innan han valde att sätta sig hos mig tillslut. För till skillnad från många andra (långt ifrån alla, men några stycken), så var mitt säte tomt från väska, den hade jag satt på golvet framför mig, eftersom jag visste att mycket folk skulle få plats. Många gör nog så medvetet (?!) att de sätter väskan på ena sätet, för att folk inte ska sätta sig där.
2 personer valde att stå istället för att sätta sig på vars ett tomt säte, tillsammans med någon de inte kände.

Jag kan absolut känna igen mig själv, jag sitter helst också själv. Framför allt på morgonen, när jag redan är sådär asocial och fortfarande trött. Men är det verkligen ett så stort problem? Jag tyckte snarare att det var trevligt att få en medresenär vid sidan om mig, jag blev ju varm på mitt vänsterlårs yttersida - plus på det!

Men samtidigt är det lite roligt att titta på folks reaktioner när de stiger på bussen. Och så påminns jag av mig själv och hur jag gör, när jag febrilt letar efter ett tomt ensamt 2-mannasäte och gläds åt att jag hoppar på bussen tidigt i byn ;)

Sådär ja, dagens "krönika" ;) Kram på er!

I morse...

...när jag gick hemifrån mot bussen, såg det ut såhär i hagen. Två frukostätare och båda utan täcke - så trots frost i gräset på morgonen så är det ändå vår i luften, det är härligt!

Hoppas ni får en fin dag! Kram från mig

Jag är ledsen alla andra...

...men jag har världens finaste och duktigaste lilla hund. Hon är verkligen bäst helt enkelt och vi är verkligen bortskämda med en sådan som henne, herrejisses vilken fin hund vi har.
Lilla lilla Yda, vad hade jag gjort utan dig?




Kärlek till Yda!



Godmorgon på er!

Vilken dag alltså!

När jag vaknade (efter att ha jobbat inatt) i middags var min fina syster här och efter att Milton hade vaknat efter sin middagsvila, tog vi tag i eftermiddagen och gick iväg. Med oss tog vi barn, vagn och hund och så vars en stor mugg te, som pricken över i:et och OJ vad mysigt vi hade!





Världens snyggaste moster/syster <3



Vi hamnade först på lekplatsen där vi gungade och åkte rutchkana och njöt av vädret. Milton tyckte det var spännande med skateboard-killarna en bit bort :)



En stor anledning till att vi älskar att bo där vi bor är att vi bor på landet, men har 5 (knappt) minuter in till villakvarter, lekplatser, skola, vårdcentraler, busshållplatser etc. - det är världens lyx!



Tack fina syster för i eftermiddags, snacka om kvalitetstid tillsammans!
Kram på er alla, nu håller jag kväll för jag har jordens huvudvärk (som vanlig..) och börjar bli bra trött på det, men äh. Det ska inte få förstöra mitt goda humör. Fotona är stulna från Mimis blogg som ni hittar HÄR (<--- länk).
Kram från mig!

Så Tänkvärt

Läs och begrunda :)

En grå vår

Marcus och jag satsar på gråa skor i vår. Ja, vi har ju andra skor också, men dessa är nog våra favoriter. Ingångna tygskor är ju så galet sköna!
Kanske skulle vi satsa på grått till Milton också så vi matchar fint alla tre?!
Mina är för övrigt från Vagabond. Kalles är från Stadiums eget märke Warp (om jag minns rätt?).

Hej så länge!

Hemmagjorda tekakor

Häromdagen bakade jag hemmagjorda tekakor efter Elins recept och herrejisses vad goda de blev och SÅ enkla att göra, testa det!




Recept 12 st:

100 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk socker
ca 11 dl vetemjöl


Gör såhär:

Smält smöret i kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° C.
Smula jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen, rör tills jästen har löst upp sig.
Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl och blanda till en smidig deg.
Häll upp lite varmt vatten i diskhon och ställ degbunken i vattnet. Låt degen jästa under bakduk i 10 minuter.
Sätt ugnen på 250° C.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig, tillsätt eventuellt resten av mjölet.
Dela degen i 12 delar och forma dem till platta tekakor.
Lägg kakorna på bakplåtar med bakplåtspapper och nagga kakorna med en gaffel.
Lät brödet jäsa under bakduk i 10 minuter.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 6-8 minuter.
Låt tekakorna svalna under bakduk


Jag plattade nog inte ut mina tillräckligt för de blev små och ganska runda, alltså mer som en bulle kan man nog säga, nästa gång ska jag platta ut mina mer. För dessa kommer jag helt klart baka fler gånger.

Godmorgon förresten!

Milton och jag har äventyr

Milton såg att jag satt på köksbänken, givetvis fick ju han göra detsamma, hahaha ;) Svårt att säga att han inte får, när jag absolut allra helst sitter på en köksbänk. Vet inte varför jag så gärna gör det, jag har alltid gjort det och trivs med att sitta där uppe, haha.. Milton tyckte det var lite spännande ;) Fast han sa "trilla" hela tiden, han är lite höjdrädd, så en hand på mig så kände han sig ganska säker, fina Milton!

Om moster-Mona (Kalles moster) läser här, på denna bild kan till och med jag tycka att jag är galet lik Moa (eller hon mig heter det väl?), så tokigt egentligen, eftersom det är Kalles syster och inte min!

 


Nu sängen! Kram och godnatt

Nytt i Hallen

Äntligen händer det lite här hemma, vet inte om det är våren eller vad det är som gör det, men lite motivation till att göra saker hemma, har infunnit sig! Vi har målat väggen här, som tidigare varit orange, precis här mellan dörrarna. Vi hittade lite färg i källaren och vips, så blev väggen vit! Krokarna är köpta på Ikea. Vi skippade hatthylla eftersom där är så smalt (alltså inte smalt så, där går ju in en hatthylla, men hörnet kommer "utanför" ytterdörrens karm, vilket gör att många säkert slåt huvudet i hyllan vid ingång i huset, dessutom är det inte vidare snyggt..).

Senare någon gång (förmodligen inte i år, men ändå) ska dörrar, foder och lister målas, men en sak i taget :)

 

 

Vid andra sidan om ytterdörren skruvade vi upp ett par vackra krokar från Tove Adman, skohornet är också från henne. SÅ fint! Var lite inne på att beställa 9 till av dessa krokar och ha istället för Ikea-krokarna på bilden ovan, men nä, jag tror det hade blivit för mycket. Ikea-krokarna är väldigt diskreta.

 

Och ÄNTLIGEN har vi funnit en taklampa!!! Den kom upp för ett par veckor sedan och vi är SÅ nöjda! Köpt på sambons jobb, vilket är det första ställe vi tittar efter lampor (och möbler och mattor och små-grejer och presenter och så vidare ;) ), men vi har inte riktigt kommit överens om lampa tidigare, förrän nu, woohooo!



En "billig renovering" helt enkelt. Har inte kostat många kronor. Ikea-krokarna gick väl på knappt en hundring, väggfärgen hade vi sedan tidigare, lampan var väl det dyraste, taket målades i höstas. Det vi saknar är skoställ, men vi har inte funnit något fint, och så ska ju inte det heller vara för djupt, i och med ytterdörren - kanske pappa (eller en elev??!) hade kunnat tillverka ett, efter våra mått?

Sådär ja, en inblick i vår hall. Nu tv, sen sova. Vi är trötta i detta hem idag! KRAM

Lunchdags!

Sen lunch, men nu sover Snöret och hästarna har fått mat. Och sämre lunch än såhär, det hade jag nog kunnat ha :)

Spets

Jag älskar spets, jättemycket! Tycker det är vackert, klassiskt och tufft på samma gång. Det passar både till vardags och fest, tummen upp för det!
Därför är jag SÅ glad åt min syster, som med jämna mellanrum rensar sin garderob och ger fina kläder åt sin syster (fattiga studenten...!), för OJ vad söt och fin toppen är, som jag har på mig idag!!
Kram på er!

Hej från sjukstugan!

Eller ja, sjuk och sjuk, Milton har en galen hosta och har väl sovit max två timmar inatt, så även vi.. Men i övrigt är vi friska och krya!
Så det är väl ingen slump att det såg ut såhär i vår soffa i förmiddags, Snöret.. Trött var han allt.

Fin eftermiddag!

Vi var ute en lång stund i eftermiddags, Milton och jag. Milton "körde" morfars traktor och gungade lite. Sedan hann vi fixa en del i stallet också, härlig och fin eftermiddag!!
Bjuder på foto på Milton i traktorn, som han mös där inne ;)

Buss

Sitter på bussen påväg till stan. Fördelen med att pendla kollektivt är just detta, att få sitta i lugn och ro en kvart och inte göra ett enda dugg!

Hoppas ni har en fin dag framför er, ser ut att bli fint väder! Kramar!!

Skatteåterbäring

God kväll!

Jag var nyfiken och var tvungen att fuska och logga in på skatteverkets hemsida och kika i förtid på min deklaration. Men äh, jag hade nog klarat mig utan det. Inte så alltså, för jag gick plus, med råge! Men jag blir inte klok på om vinstskatten på lägenheten sedan i fjol är medräknad på den eller inte, det spelar ju en ganska stor roll såklart ;)
Så nej, jag får nog helt enkelt vänta tills samma uppgifter kommer i pappersform, så kanske det är lättare att tyda.

Nu ska jag gå och göra mig en stor kopp (äh, vem försöker jag lura?! En MUGG såklart) te. Känner mig inte helt frisk idag, så det kan nog värma gott i min kropp :)

Kram fina ni, vi hörs!

Grått och trist

Hej på er! Skrev detta inlägg tidigt i morse då jag vaknade ovanligt tidigt eftersom jag sov på Miltons rum. Smög upp utan att väcka honom och höll morgon helt själv :)
Blev lite små-sur faktiskt när jag tittade ut och såg att det regnade, men äh, det vänder väl det också.
Och så är jag lite smått nedstämd, eftersom det är sista dagen för mig på denna avdelning under praktiken. Skittråkigt för jag vill så gärna bli kvar här!

Jaha nähä, vi hörs av senare idag. Kramar!

Måndagslista nr 74

Hej på er!
Lite sent, men har haft fullt upp. Denna vecka är jag extra glad över...

...den söta blomman jag fick idag på min praktikplats, rara fina människor!! (är dock ledsen över att jag inte kan vara kvar där alla mina veckor, utan imorgon eftermiddag bär det vidare till en annan avdelning.

...den goda middagen vi åt ikväll i form av potatisgrattäng, grillad hjort, grillad halloumi-ost, sallad - mums!

...att vi har vår nu, den verkar vara här för att stanna, härligt!

...att jag fick ett riktigt bra mail innan ikväll, kanon!

...att jag nu ska äta årets första jordgubbar, ljuvligt. Nåja, spanska gubbar men ändå, iallafall jordgubbar!

...att Milton bara är världens finaste och världens bästa barn, oj så bra han är!

Kram på er, finisar!

Måndag och allt

Redan måndag och jag har vrädlens jävligast träningsvärk, sedan allt arbete med veden i helgen, men jisses vad vi jobbat på bra, framför allt Marcus och pappa och så Svärfar och Mimi bodrog till lite arbetskraft de också!! Skönt att få det gjort, en del kvar men snart så är vi faktiskt färdiga med veden för i år, vilket känns bra.
Detta har upptagit större delen av vår helg, igår upptog soffan en del av min helg också, medan de andra arbetade. Min nacke är som sagt inte gjord för allt för hårt arbete och detta tog verkligen på mina krafter..

Själv sitter jag nu när ni läser detta, på praktiken. Sista dagen på denna avdelning, vilket känns skittråkigt. Nu blir det säkerligen kanon-bra på nästa avdelning också, men jag trivs ju så himla bra här och vill vara kvar alla mina veckor just precis här......

Jaha nähä, vi hörs senare idag, det lovar jag. Kramar!

Full fart mot (och hela) helgen!

Japp, två fullspäckade dagar har jag haft och har precis landat i soffan. Kvällen har bestått att pizzabulle-bak inför helgen och läggning av Milton hittills. Jag skulle tagit mig till gymmet nu, men orken fanns helt enkelt inte.
Helgen består av ved, ved, ved, ved, ved, massor av ved! Det ska sågas, klyvas, lavas och fikas. Mycket frisk luft helt enkelt. Men så är det att bo i hus och vill man vara klar i tid innan det blir för varmt så är det bara att ligga i och dra igång!

Killarna sitter där uppe vid vars en dator och sysslar med "kill-grejer" (de spelar alltså något spel) och jag sitter här och håller på med "tjej-grejer" (läser bloggar och sådär), så en lagom social kväll helt enkelt ;) Ganska skönt egentligen.

Nu ska jag dricka mitt te och sedan ska jag pausa från datorn och ta en varm dusch. Kram på er!

Snart så...

...är det lunch för mig (när ni läser detta, det är så himla bra med tidsinställda inlägg!).
Sitter med all säkerhet nu med en hungrig mage och längtar efter varm mat. Jag är som en klocka, prick klockan 11,00 börjar jag känna suget efter lunch och sedan har jag en tuff timme framför mig att härda ut innan det är dags, phu!
Jag älskar mat och jag älskar att äta, speciellt lagad mat, det är det bästa!

Annars bjuder inte denna dag på något speciellt. En helt vanlig vardagseftermiddag helt enkelt.
Igår däremot när jag kom hem, var huset städat (som alltid när älskade M är ledig) och jag kom med soppa. Bara att värma till och hela familjen njöt. Efter det gick vi ut och fixade i trädgården. Jag älskar att göra sådant tillsammans, fixa och dona, pyssla och göra fint. Och verkligen tillsammans blir det ju; Marcus, Milton och jag, hund, katt och hästarna som står och hänger vid staketet - helt fantastiskt, tänk vilken tur jag har!!

Hoppas ni har en fin onsdag, kramar härifrån!

Svårt att kommentera?

Det verkar som att flera har svårt att kommentera här inne.
Vet inte varför? Kan tro att det är de inläggen som är gjorda i telefonen (alltså de som inte är med kursiv stil), är det så eller det är även dessa vanliga (med kursiv stil)?

Synd, ska maila blogg.se och höra med dem om de vet var problemet ligger =)

Kramar!

Olika sätt att inreda på

Milton och jag har olika sätt att se på vad som ska vara på köksbordet. Milton älskar sina djur, de ska helst stå uppradade såhär på olika ställen här hemma, ofta såhär på köksbordet.




Jag personligen tycker ju att det ska se ut såhär ;)
Fast jag tycker om Miltons intresse för djur, de får gärna stå uppradade överallt, det är lite trevlig faktiskt.



Godmorgon på er! Hoppas ni får en fin tisdag. Praktik för mig och ledig dag för resten av familjen.
Kram på er!

Fina eftermiddag!

Medan lekplatsen fick stå tom från barn (och förälder!)...




...så var backen intill desto mer folktät ;)
Milton, Yda och jag var ute och njöt i eftermiddags en sväng, åkte vagn körde vagn, bråkade om vilken väg vi skulle gå och hamnade tillslut på lekplatsen. Jag föreslog gunga eller rutchkana - Milton föreslog backen.



Han var mäkta stolt när han nådde toppen :)




Sedan var han bra trött ikväll, finaste Milton. Flera gånger frågade han efter att få sova. Jag är en "elak förälder" som höll honom vaken tills hans pappa kom hem från jobbet ;)
Nu ska jag återgå till mitt. Kram på er!

Ljuvliga Vår!

Står och njuter i vårsolen i väntan på skjuts hem och till min älskade Milton.
Livet är bra härligt flera gånger om egentligen. En liten påminnelse såhär en måndag :)
Kram från mig!

Måndaslista nr 73

Hej fina ni! Vad hittar ni på såhär i början av veckan? Jag har praktik när ni läser detta, men gjorde en tidsinställd lista igår (alltså söndag). Så idag måndag är jag extra glad över...

...att Milton är frisk igen!

...att vi äntligen verkar ha fått vår!

...att jag har en så jäkla rolig praktik och får vara kvar på samma ställe i alla 6 veckor istället för bara 3, om jag vill - vilken lycka!!

...att bilen kommer bli tvättad idag, av någon annan än av mig, hahaha ;)




Denna vecka kommer bli en galet tuff vecka, på många sätt. Dessutom går mina tankar idag till Marcus farmors släkt, då farmor gick bort i natt. Så listan behövdes helt klart för att peppa mig själv och se ljuspunkterna.
Kram på er!

Före och efter, mot vår vilja..

Kommunen äger ju en del mark runt vårt hus, till exempel den biten mot byn. Nu har de bestämt sig för att röja upp, tyvärr.. Allt uppväxt här blir ju som ljuddämpning från bilarna som kör på byavägen och så "slipper" vi ju se byn från vårt. Se de två översta fotona för att förstå vad jag menar.







Numera ser det ut såhär :( Endast björkarna är kvar och allt uppväxt mellan dessa är borta, skittråkigt. Det är ju lite roligt på ett sätt att se hur nära byn vi faktist bor (vilket är underbart!), men jag lever ellre med vetskapen, än att behöva se det varje dag ;) Ni skymtar något hus där va och en bil?




Jaja, en liten parentes, såhär en söndag ;) KRAM!

Det är inte ofta...

...jag kan säga att söndagen är bättre än lördagen var, men idag är det verkligen så och denna kvinna vaknade idag upp på rätt sida, trots att et är söndag och trots att jag vaknade upp på Miltons golv efter att ha sovit där sedan klockan 03 inatt. Men jo då, dagen idag är bra och vädret är ju underbart!

Började med att släppa ut hästarna och andas frisk luft, klappade pälsklingarna lite extra i hagen också. Sedan in och sänkte en mugg te. Innan klockan var 09 stod jag utanför tomten med Yda och laddade för en joggingtur, peppad till tusen. Och ja, det gick ju faktiskt ganska bra. Lite powerwalk i mellan åt, men vadå, jag är inte gjord för att springa, jag är övertygad om det ;)




Vad är egentligen löpbandet mot en sådan här joggingtur, i naturen tillsammans med min bästa vän Yda?! Inte mycket som slår det här!



Snöret sover och jag ska sätta mig med böcker och datorn, försöker kicka igång mig själv till det här, men jag hade ju mycket hellre gått ut och befunnit mig i trädgården. Jaja, var sak har sin tid. Vi ska ut i eftermiddag så fort Milton vaknat, det laddar jag för ;)

Kram på er, hoppas söndagen är fin hos er också!

Skit-lördag

Ja nej jag vet inte. Dagen har inte varit något vidare alls :( Varit på ett jäkla humör helt enkelt och skulle nog behöva somna och vakna upp på en bättre sida ;)
Vi har iallafall fått lite gjort. Hämtat hem ett lass ved, fixat bort lite mullvadshögar från hräsmattan och hållit hemmet lite iordning.
Nu sitter jag med skolböcker och försöker lära mig en massa, som ändå inte tänker fastna idag..

Nej nu är det nog dags att runda av så ni slipper mig ;) KRAM!

Rörd!

Har jag sagt att jag har världens bästa vän??
Anna, jag blev så rörd v din kommentar och känner precis detsamma gentemot dig!!

Vård av barn

Såhär ser det ut nu. Milton har sovit i fyra (4!!!) timmar, stallet är färdigt och nu ska det bli ordning på torpet här också. Just nu är här stökigt, jag bjuder på det ;)
Här ser ni förresten Miltons nya bok "Bajskorv", den är jätteroligt. Tycker Milton alltså ;) (jajaja, jag också!).

Nu ett glas vatten innan jag ska börja städa så smått. Hoppas Snöret vaknar snart, stackaren.. Men väcka honom vill jag inte för han sov så dåligt inatt och behöver nog få sova tills han vaknar.

Kram på er!!

Internationella Kvinnodagen

Och med det vill jag hylla kvinnorna i mitt liv! Jag väljer att bara nämna några få namn, för jag är så rädd att missa någon :) Överst på "min lista" står i alla fall min syster Mimi, Mamma, Svärmor och Anna - ni är världens bästa!! Nedanför dessa finns en hel rad med kvinnor som jag idag vill hylla och som verkligen gör mitt liv mycket bättre!

Idag snöar det visst (såg jag i morse när detta inlägg skrevs). Jag måste skynda mig hem efter praktiken och ta emot mitt nya hö som kommer, men ligger det kvar efter det så hoppas jag på pulkaåkning med Milton. Det gäller att passa på, för snart är det vår :)

Kram på er!!

En bättre dag!

Hade ingen vidare bra dag igår, som ni kanske förstod..
Men idag så, känner jag mig piggare och vid bättre mod!

Vart en sväng på gymmet ikväll med - det känns så jäkla bra!! Vill bara få se lite förrändringar på kroppen också, men men det kommer väl.. Jag tycker bara att det borde ske typ... igår ;)
Men jag går med ständig träningsvärk nu och det är väl ett gott tecken.

Annars har dagen spenderats på praktiken, först med ett intressant seminarium och så eftermiddagen med "vanligt arbete". Sedan fick jag för en gångs skull hämta Milton själv på dagis (har inte blivit mycket av den varan nu under praktiken). När jag kom hem hade tjejerna pysslat så fint i stallet, så gulliga är dem och jag blir bortskämd!!

Hela eftermiddagen lades såklart då på Milton, vi brydde oss inte ens om att laga mat, utan umgicks bara tillsammans. Mest satt vi i soffan faktiskt och tittade barnprogram, Milton har några riktiga favoriter där och så himla mysigt är det! Tror att även han uppskattar det, att få koppla av lite i lugn och ro, efter en hel dags bus på dagis. Han skulle mest sitta i mitt knä och luta huvudet mot mig. Jag blir fortfarande lika förvånad när Milton vill mysa nära, han är inte ett barn som har ro att göra det och vill helst sitta och ligga själv, sådan har han alltid varit. Därför är det extra mysigt, när det väl händer. Och det blir oftare och oftare, till min stora lycka!!

Nu strax sängen. Kramar!

Gissa!

Gissa var jag är?!


;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/pic_192890561.jpg" class="image">

Konstig dag

Har haft en himla bra dag, över lag. Milton och jag gjorde bland annat världens godaste fiskgrattäng - herrejisses vad god den var!! Recept kommer en annan dag :)
Men ikväll har jag kännt mig ledsen, förbannad, trött och allmänt upprörd faktiskt. En anledning jag inte kommer gå in på här, men trist det är det, helt klart.

Har dock suttit i telefon och pratat med vänner och mamma ikväll och pratat med älskade Marcus här hemma, så lite lättare känner jag mig i kroppen nu.

Nu snart sängen. Hoppas på en bättre dag imorgon. Börjar dagen med ett spännande seminarium på praktiken, vilket ska bli jätteroligt! Kram på er

Mitt-på-dagen-inlägg

Hej vänner!

Ett sådant där tidsinställt inlägg igen =) Sitter nu och har sista rycket på praktikplatsen för idag.
Ville mest önska er en fin eftermiddag och hoppas allt är väl med er.


Kramar, vi hörs senare!

Brukar uppmärksamma kommentarer...

...jag får här inne, både bra och mindre bra. Idag fick jag en så pepprande kommentar från någon "anonym", angående min träning:
"Att springa tre km, och ändå orka styrketräna efteråt är inte det minsta löjligt att vara nöjd med, tvärtom! Heja dig!!" - oh vad glad jag blev, tack snälla!

Jag har förresten varit på gymmet idag också, heja mig!! Sprang 2 km och sedan styrketräning efteråt, woohooo!

Nu, BigBrother ;) Kram på er!

Måndagslista nr 72

En tidsinställd lista ;) Sitter på praktiken just nu när ni läser och fixade i ordning denna lista igår kväll.
Denna vecka är jag extra glad och tacksam över...

...att vi hemma för tillfället är friska, woohooo!

...att jag idag ska få ett, förhoppningsvis, 100 % avslut på en sak, det känns bra.

...att vi har haft en relativt ledig helg (jag jobbade ju igår natt) tillsammans, mysigt!

...Milton är världens bästa! Han är en riktig sångfågel och surrhumla (alltså en pratkvarn ;) ) som bara är jätterolig och intensiv!!

...att jag har en så galet bra praktikplats!

...att jag har "kommit igång" med träningen på gymmet igen, känner mig otroligt pepp och det är bara skitroligt! Igår överträfade jag mina egna förväntningar genom att springa i ett sträck 3 kilometer. Låter kanske löjligt, men jag är inte mycket för att springa, så detta var verkligen en bedrift! Dessutom kändes det bra i kroppen och jag var lagom trött efter det. Sedan blev det styrketräning och nu sitter jag här med en svag träningsvärk, som jag till och med ser fram emot blir värre imorgon (alltså idag måndag som ni läser det).

Detta får avsluta min lista, hoppas ni också har en bra vecka framför er, kramar!

Ny vecka!

Godmorgon på er!
Snart praktik för hela slanten, jag har i princip längtat hela helgen, woohooo! En hel vecka till på ett skitroligt ställe, här hade jag kunnat stanna :)

Vi hörs lite senare, ni vet väl vid det här laget, vad som kommer varje måndag här i bloggen?
Hoppas allt är väl med er och att veckan blir kanon för er.

Kram så länge

Söndag

Började dagen med att avsluta jobb klockan 07, 15 i morse och kröp i säng vid 08, oh så välbehövligt!! Hästarna hade då kommit ut, lika så min lilla Yda. Sedan borstades tänder och jag formligen dök sedan i säng.
Efter att ha sovit några få timmar, så väcktes jag av killarna, vid lunch och med huvudvärk.
Efter furkost, treo och lite friskluft så kvicknade jag på mig och stack till gymmet, woohooo vad pepp jag var idag och det gick riktigt bra, säger jag och klappar mig själv på axeln!

Pigg som en mört körde jag sedan och tvättade bilen och handlade och körde sedan hem, fixade stallet och umgicks med lilla familjen. Ikväll är det lugnt här, har tankat ner ett program på datorn som jag kan använda mig flitigt av under praktiken.

Sammanfattning, en precis lagom effektiv söndag!
Hur har er dag varit? Kramar

Helg fast med jobb

Oj vilken fin dag vi haft! Först en sväng på Underbara Barn-mässan sedan stan där vi åt lunch och Marcus handlade (äntligen!!) skor åt sig själv.
I eftermiddag tog vi en fika hos mina föräldrar (MYS!!!) där vi sedan lämnade Milton och körde hem och fixade till hästarna och Marcus städade huset.

Ikväll blev det klyftpotatis, kyckling och chili-bea-sås. Nu sitter jag och försöker tagga inför jobb. Inte alls lust, men vem har det en lördag natt?!

Nedan, ett foto på Milton från mässan jag ä.l.s.k.a.r hans outfit här då jag tycker det är så roligt med färgglada barnkläder utan en massa "typiska pojkkläder med tuffa tryck", här i enfärgade gröna byxor och en tröja från Name It som bara är så härlig, trots tryck! Och så hans fina Converse-skor som jag älskar! Här hade vi fått av mössan, haha! Killen gillar mössor och vantar, vilka barn gör det egentligen?!
Vi hörs imorgon, kram till er!

Lite svenskt och lite finskt

Framför mig på soffbordet står lite svenskt och lite finskt. Te-mugg från svensk Ikea och så två av mina fem (!!) Iittala-skålar, med vars ett värmeljus i, fint! Jag älskar mina fina skålar, varenda en av dem och använder dem flitigt, mest till prydnad. Vill ha ett vitrinskåp i köket eller en skänk, så alla kan få stå framme tillsammans, än får de komma fram en eller två i taget :)






Nu ska jag försöka mig på att installera ett program på datorn, som jag kan tänkas behöva nästa vecka.
Egentligen skulle vi iväg ikväll, men Marcus är sjuk så vi fick tyvärr ställa in. Hoppas vi kan ta igen det snart istället.
Nu film, surfande och så installerande av program. Kram på er!

Fint till påsk

Var inne i en av mina favorit-bloggar/i hennes nätbutik och hittade detta helt ljuvliga ägget, det hade gjort sig så fint tillsammans med mitt andra fina påskägg, som jag för några år sedan fick av min mamma.
Ni hittar det
HÄR (<--- länk). Detta får gärna pryda mitt köks- eller vardagsrumsbord om en månad :)




Nu ska jag ut och pyssla med mina hästar, min kropp längtar efter frisk luft och efter hästarna!
Kram på er!!

Hålla lunch

Nu är det dags för lunch och jag ska nog även gå ut och ta lite friskluft. Tänk att väder kan göra så mycket för humör och för hur jag känner mig i kroppen. Känner mig pigg, utvilad och på ett otroligt gott humör!
Det kvittar nästan vilken årstid det än gäller, för så fort himlen är blå och solen skiner, så mår jag himla bra =)
Jag brukar ju säga att jag är en vinter-människa, fast jag tror inte det stämmer till hundra procent egentligen. För enligt mig har alla årstiderna sin charm. Nu är vi inne i mars månad och våren knackar snart på ordentligt och denna tid är ju också den helt ljuvlig, precis som första snön när den lägger sig som ett täcke och lyser upp och nästan ljudisolerar mycket från bilar, klapprande skor och så vidare. Varma mornar på sommaren när jag kan sitta på trädäcket, äta jordgubbar och titta på hästarna och fåren. Höstens krispighet, när löven faller och man bylsar på sig med en kofta och grillar korv utan vantar, men ändå lite småkallt i luften och det som värmer gott är solen.

Nej nu ska jag hålla lunch och äta lite. Hoppas allt är väl med er, kramar härifrån!

Vår!

Släppte ut hästarna tidigt i morse (när ni läser detta sitter jag förmodligen redan på praktikplatsen och har nog precis dragit igång där), var det ett så skönt väder ute, det kändes verkligen som vår på riktigt!
Den ena hästen utan täcke och den andre med det tunnaste täcket - härligt!
Själv slängde jag på mig låg-skor och vårjacka, givetvis och frös ingenting!! Ja alltså det jorde jag efter att hästarna hade kommit ut, då var det gummistövlar och stalljacka som gällde ;)

Nu ska jag snart köra, japp idag har jag bil, lyxigt!
Kram på er, ha en underbar dag!

Klargöring

Fick en trist kommentar om att jag äter lite, oj så fel! Bilden jag la ut var ju fram till lunch, jag hade alltså kvar att äta mellanmål, middag och kvällsmat.
Dessutom har jag lagt på mig ett par kilo, inget nämnvärt kanske, men så jag känner det själv och dessa vill jag få bort. Men ingen har ätit så fel som mig den senaste tiden och det vill jag få rätsida på. Ingen behöver skriva några trista kommentarer kring det.
Nu Big Brother, för sådan är jag - jag älskar programmet, hahaha! Kram

Städa och fejja, kanske?!

Såhär borde det se ut i vårt hem någon eftermiddag när jag är hemma, men usch vad jag inte orkar det!
Nu går eftermiddagarna och kvällarna åt att vila, fixa hästar och gosa me Snöret. Trots att jag "bara" sitter still om dagarna nu så är jag galet trött, då givetvis framför allt i huvudet..
Men i helgen, då jäklar! Då är även Marcus ledig och ett ryck skall tagas, det behövs verkligen; dammsuga, damma, torka golv och så vidare, woohooo! Det är nästan så att jag ser fram emot det. Men bara nästan ;)





När ni läser detta (?) så sitter jag på praktikplatsen. Jag trivs fortfarande helt fantastiskt jättebra!! Nu har InDesign kommit igång också så nu är det broschyr-tillverkning som är i full gång!

Hoppas allt är väl med er, nu i mars månad och allt - vart tog februari vägen?!
KRAM

RSS 2.0