Att vakna varje morgon

Jag är ju en obotligt morgontrött person och Milton har nog insett det, hahaha.. Istället för att ropa på mig och vänta kvar en, för en treåring, halv evighet, så knatar han upp och kommer in till mig i min säng istället - bästa sättet att vakna upp på!



Finaste älsklingsbarnet, för dig gör jag vad som helst och lite till <3

Måndagslista nr 172

Hej på er!
Ååååååh, äntligen måndag igen efter en riktigt fin helg!!
Idag är jag extra glad över att...
 
...barnet sover, kaminen är startad och framför mig ligger en hel hög med Riesenkolor, mmmmm.... Livet på en måndag, ibland är det förträffligt!
 
...vädret helt klart har varit på vår sida idag. Vare sig man jobbar utomhus eller inomhus måste det väl ändå vara lättare att arbeta när solen skiner och värmer. Jag har inte varit utomhus mycket alls idag, en sväng i eftermiddags när jag fixade stallet, men det spelar ingen roll - vädret lyser upp oavsett :)
 
...vi har haft en toppenhelg. Hos vänner hela lördagkvällen och halva natten, hahaha! Och gårdagen spenderades i soffan där vi alla var rent förslappade. På eftermiddagen åkte Milton hem till mormor och morfar en sväng, medan Marcus och jag tog hundarna med oss till stan och gick i ett, för Alba, nytt grönområde. Hon var mer galen än vanligt, phuuu.. Sedan handlade vi på Maxi, lyxigt utan barnet ;)
 
...in hemsida nu är helt färdig, woohooo!! Alltså den var färdig innan, men nu är själva admin-sidan färdig, så att jag kan redigera den en hel del på egen hand, tummen upp!
 
...jag har upptäckt det med podcaster, jag lyssnar på så många intressanta och framför allt roliga poddar, superbra grej det där.
 
 
Nu måste jag kila, godiset och tv'n väntar, mhmm..
Ha det fint, kram på er!

Orrefors + Ittala

När vi rensade källaren förra helgen hittade vi både det ena och det andra. Bland annat hittade jag mina fina, fina ljusstakar från Orrefors. Jag har aldrig haft dem uppe tidigare. Först av anledning även till att jag inte vetat var jag skulle ha dem då jag är så rädd av dem och sedan har de helt enkelt glömts bort (pinsamt, jag vet..). Men nu är de uppe och gör sig så himla fint i vår lilla hall. I fönstret bredvid min skål från Ittala. Glad är ju så underbart vackert!


Nu är väldigt sen frukost. Det blev supersent igår när vi var på middag så allt blir liksom förskjutet denna dag - lätt värt det med tanke på vilken härlig kväll vi hade igår!!
Kram och hej

Mina småglin och annat viktigt

Storhunden snarkandes nedanför soffan. Lillahunden värmer mina fötter. Katten värmer min ömma nacke. Jag känner mig hel och full med kärlek. Tänk att smådjur (eller småglinen som jag väljer att kalla dem) ger så mycket kärlek och ömhet tillbaka. Jag hoppas de känner att de får samma sak av mig, det vill jag ge dem. Det och mycket annat.


Idag är det annat viktigt att prata om, på tal om djur. Idag röstar nämligen riksdagen om förändringar gällande djurskyddslagen. Detta kommer bland annat innebära sexuella övergrepp på djur (tidelag) förbjuds (från och med 1 april).
Inte en dag för tidigt och något som borde stiftas för länge, länge sedan.
Om jag inte har fel för mig tilläts tidelag samtidigt som homosexualitet tilläts och inte längre klassades som en sjukdom i Sverige. Och detta är ju helt sjukt! Att tidelag och homosexualitet ens skulle kunna jämföras med varandra.

Nu är ju tack och lov homosexualitet tillåtet (även om vi har en lång väg kvar där också) och tidelag är snart förbjudet!

Måndagslista nr 171

Hej på er!
Tänkte vara förutseende och delge er min Måndagslista tidigt idag så det verkligen blir av på rätt dag :)
 
---
 
Och ändå hann jag inte göra klart min lista under dagen, hahaha..
 
Men idag är jag lite extra glad över att...
 
...det är vår i luften!! Vintergäck och snödroppar i rabatterna och grön som tittar upp lite här och där. Åååååhh vilken härlig tid det är nu!!
 
...vi fick rensat i källaren igår och fick upp hyllor längs med en hel vägg = inga mer saker på källargolvet, tummen upp!
 
...vi har haft en superfin helg. Först Alla hjärtans Dag som firades på absolut bästa sätt. Sedan middag hos fina vänner i lördags, en så jädrans trevlig kväll alltså :D
 
...jag lagade så himla god mat igår. Nu är jag inte direkt lycklig över att Marcus hund (<--- väldigt noga, det där, efter sådana här incidenter.....) åt upp ett helt kilo kyckling för oss. Så Marcus fick handla ny, tina kvickt och sedan kunde jag laga en riktigt god middag, det blev verkligen såååå gott! Med inspiration från min pappa :)
 
...att jag saknar Milton så fort han inte är i närheten. Just nu är jag inne i en sådan period att jag saknar honom så fort han inte är i samma rum som mig. En ljuvlig känsla! Andra perioder är jag nästan tacksam så fort han somnar på kvällen, för då slipper jag vara mamma ett tag, haha.. Det är verkligen härligt att känna som nu, vi är så väl synkade han och jag, skrattar åt exakt samma saker och har bara det sådär lätt och roligt tillsammans. Varje kväll (under dessa perioderna) skulle jag lätt kunna gå upp och väcka honom så fort han har somnat. Givetvis skulle jag aldrig få för mig att göra det då jag är ganska säker på att jag skulle ångra mig fort ;) men åååhh vad jag saknar mitt Snöre!
 
 
Detta får helt enkelt avsluta min lista för veckan. Nu ska vi kolla ännu ett avsnitt av SoA, som vi faktiskt aldrig tidigare har följt. Jag älskar serier, men kan liksom inte se för många på en gång.
Kram på er!

Vid mitt köksbord

Killarna var trötta så de tog en sen eftermiddagslur. Jag har varit ute hela eftermiddagen och avslutade med en hundpromenad med mina två flickor. Det är så skönt ute idag att jag blir alldeles lycklig i kroppen!
Nu passade jag på att ta en eftermiddagsfika själv vid mitt köksbord. Sitter och tittar ut genom fönstret och inser att klockan är 16,30 och det är ljust och härligt ute fortfarande! Huset är helt tyst och ute helt lugnt. Ingen blåst, inget ljud som hörs in. Bara lugnt och tyst. Och jag känner hur bra jag mår i kropp och själ.




Strax ska jag gå och väcka killarna. Ikväll ska vi iväg på middag bara ett stenkast bort och det ska bli så kul!

Kram och hej, ta hand om er!

Småbarnsföräldrar på vift!

Ikväll är vi barnlediga. Ååååååhh, vad vi snuter! Marcus hade överraskat mig (hur gick det till?! Haha..) med att ha ordnat barnvakt och bokat bord på restaurant. Så kul att få göra vid mig, sätta mig i bilen och inte riktigt veta var vi skulle.
Såhär såg vi i alla fall ut, kvällen till ära.



Nu då? Trötta småbarnsföräldrar efter en lyckad kväll på tu man hand; finkläderna av, täcket hämtat, ligger nerbäddad i soffan med en katt på axeln. Snabba kast ;)




Marcus om du mot förmodan läser här: TACK för ikväll, den bästa på länge!! Jag älskar att få spendera tid med dig <3

Alla Hjärtas Dag och andra kommersiella dagar.

Jag "går på" detta varje år. "Går på" för det är så min pappa och sambo skulle uttrycka sig, gissar jag på. Själv delar jag inte alls deras uppfattning och dessa kommersiella dagar. De anser att dessa dagar bara är för att tjäna pengar. Punkt. Jag förstår väl det också, men jag menar, varför inte? Varför ska inte butikerna få chans att, vissa dagar varje år, få boosta sina produkter lite extra?
 
Jag anser snarare att här får alla en chans att ge någon, eller sig själv, eller chans att få något och det är väl alltid härligt. Det behöver ju faktiskt inte vara så avancerat. Själv hade jag blivit så himla glad över att få komma hem (nåja, inte för att jag är borta om dagarna, haha.. Jag jobbar ju hemifrån) till tända ljus och dukat bord. Vare sig det är Alla Hjärtans Dag eller om det är vilken dag som helst.
Och vem har bestämt att det måste kosta något?! Det behöver ju faktiskt inte vara så avancerat. Och det där låter ju lite klyschigt "det som räknas kostar inget", men det ligger ändå mycket i det. Detta ger en chans för den "oromantiske" eller den som sällan tänker på de där små vardagliga sakerna. En chans för denne att få en liten påminnelse om det där lilla extra.
 
Givetvis tycker jag att man ska uppskatta och se varandra varje dag, men för vissa är det lättare än för andra. Så är det och det är väl inget konstigt alls med det. Det betyder inte att det inte är viktigt, tvärton! Och det är just därför dessa dagar kanske är extra viktiga. De undgår ingen. Och det är väl egentligen jättebra! Länge leve kommersiella dagar!!
 
 
Ha det gott, vänner! Stor kram

Måndagslista nr 170

Hej på er!
 
Jahopp då var det tisdag igen. Som vanligt "missar" jag måndagarna ;)
Men idag är jag lite extra glad över att...
 
...vi ju hade rena våren här igår, så jädrans skönt!! Jag tror alla njöt av det.
 
...det kommer upp smått litet grönt i rabatterna, snart är det vår igen - underbart! Som vi längtar efter det nu!!
 
...jag har hittat Ally McBeal på Netflix, hahaha! En gammal klassiker, jag älskar't
 
...jag har jordens härligaste unge! Vilken kille alltså. Jag kan inte nog beskriva vad han betyder och hur fin och bäst han faktiskt är. Vi har så himla roligt ihop. Även om han också är jordens jobbigaste unge ibland så är han ändå den absolut bästa i hela världen. Finaste klokaste Milton!
 
...Marcus semester är planerad!! Och jo det kan ju tyckas lång tid till juli, men alltså tiden går ju så fort och att redan ha planerat in semestern är ju för härligt! Snarare än vi tror är vi där, men innan dess har vi massor att se fram emot.
 
 
Nu måste jag kila, dags att återgå till jobb.
Stor kram!

Att prioritera om Livet

Barn kommer till världen med uppdraget att stampa sönder ens liv och göra konfetti av det man trodde var viktigt, men det är ett mycket rimligt pris med tanke på allt fint man får tillbakaLotta Lundgren.
 
Det är intressant där det och något jag tänkt på massor av gånger sedan Milton föddes, hur livet helt plötsligt prioriteras om. Tidigare tog jag gärna konflikter med folk, stod upp för olika saker och körde mitt race, så att säga. Sedan föddes Milton och hela livet vändes helt upp och ner. Jag var inte riktigt beredd på det och har knappt vant mig än!
Nu då? Jag skiter i så mycket som tidigare var så viktigt. Det låter ju bra tråkigt egentligen, som att jag inte är samma person längre. Men det är jag ju, det är bara det att jag lägger vikt på helt andra saker än det jag gjorde tidigare. Jag är verkligen inte konflikträdd alls, men jag tar inte strider alls på samma vis som jag gjorde innan. Det är liksom inte värt det, det finns annat som är bra mycket viktigare helt enkelt.
Jag har inga problem med att jag inte är omtyckt av alla, tidigare kunde jag totalt skita i det och personer som inte tyckte om mig rörde mig inte i ryggen. Det rör mig inte i ryggen nu heller, så länge det inte är något som går ut över min Milton, han ska aldrig behöva bli lidande för att jag inte kommer överens med en eller flera personer. I sådana fall väljer jag ju hellre att svälja stoltheten och hålla käft.
Tidigare var det så otroligt viktigt för mig att stå upp för mig själv och den personen jag var. Det är det givetvis nu också, men ibland är det bättre att låta vissa saker bero. Detta är något jag inte riktigt har vant mig vid, men ändå har det blivit så självklart, konstigt va?
 
Milton vände upp och ner på livet totalt, stampade sönder det gamla livet och gjorde konfetti av det jag tidigare trodde var viktigt - så värt det! Tänk vad livet ändras så fort barn kommer in i ens liv, en förändring jag aldrig skulle vilja vara utan. Jag hade funnit mig själv redan innan, nu har jag någonstans gjort det igen.
 
Varje dag får jag så mycket tillbaka av Milton, min alldeles egna lilla småmänniska, mitt småfjun. Det finaste som vandrar på denna jord. En människa jag alltid kommer älska och vara tacksam över, att just han kom in i mitt liv och gjorde konfetti av mitt tidigare. Det är fint och välkommet. Allt det där färgglada, stökiga. Det var mer än välkommet in i mitt, vårt, liv då för snart fyra (?!) år sedan.

Att vilja spara mer pengar än vad ekonomin tillåter

Alltså jag har kommit in i någon form av ekonomiskt mood, skulle jag väl kunna kalla det. Jag tänker galet ekonomiskt och skulle helst vilja spara hur mycket pengar som helst, sätta mig bättre in i aktier och fonder och så vidare. Men alltså, vi tjänar för lite för att vi ska kunna spara så mycket som vi vill, hahaha..
Kanske är det så, att ju mer man tjänar, desto snålare blir man. Jag tror det. När vi har tjänar sämre känns det som att "det kvittar" för det lir ändå inget av det. Men ju bättre man tjänar kan vi i alla fall spara mer och det är ju jätteroligt!
Nu menar inte jag att vi tjänar några supersummor, låååååångt ifrån. Men bättre än innan. Och så har vi alltid så stora drömmar om så mycket som kräver mycket pengar; bygga ut huset alternativt bygga kupor på ovanvåningen. Fixa ute och gärna ett uterum. AMORTERA på huset. Resa. SPARA pengar.
Ja ni hör ju. Och detta är ändå "bara" de stora grejerna vi skulle vilja göra. Sedan finns det ungefär en miljon smågrejer som vi också skulle vilja göra.
 
Ibland känns det svårt att veta i vilken ände man ska börja, så känner jag i alla fall. Först och främst är det ju sparande, sparande, sparande. Med sparande kommer man ju långt, sakta men säkert.
Nu med eget företag känns allt kring ekonomi extra viktigt.
 
Nog om ekonomiska funderingar. Detta lär ältas flera gånger om ;)
 
Kram och hej!

Måndagslista nr 169

Hej vänner!
 
Jag funderar ärligt talat på om jag kanske ska sluta skriva, haha.. Blir ju ändå inget av det för tillfället. Och jag skriver så mycket i jobbet nu ändå så jag kanske helt enkelt tycker det räcker?
Men äh, idag bränner vi av en sen måndagslista. Så idag är jag lite extra glad över att...
 
...Milton äntligen är frisk från sin magsjuka och att vi andra klarade oss, denna gång *peppar peppar*
 
...vi är tillbaka i vanlig vardag imorgon, som jag har längtat!
 
...jag idag var och träffade en redovisningskonsult, känns hur bra som helst! Äntligen någon att bolla allt det där svåra med :)
 
...vi idag har träffat Miltons nya lilla kusin, Nelly. Så liten, så söt, så ljuvlig och luktar ju så gott! 4 dagar gammal och ett helt kilo mindre än vad Milton vägde när han föddes, haha! Tänk att det är så olika <3
 
...det har varit ett så skönt väder idag. Solen har strålat, den har värmt gott. Jag passade på att tvätta finbilen - många fördelar med plusgrader (även om det rörde sig om typ en plusgrad, men ändå).
 
...jag har Marcus och Milton - vilka fina killar. De bästa i hela världen, vad hade jag gjort utan dem? Tänk vad livet är bra egentligen.
 
 
Ha det gott, nu ska jag jobba lite!

Vabruari

Japp nu börjar det. Vi som klarat oss från sjukor hela läsåret avslutade januari med att lillSnöret åkte på magsjuka i fredags, usch och fy, stackars liten. Vi får väl se hur det blir för oss andra, men än så länge är vi friska *peppar peppar*. Imorgon är det jag som vobbar ( = jobbar och vabbar samtidigt), så får vi se om det räcker med imorgon, annars får Marcus stötta upp på tisdag.
Februari är väl den månad på året där föräldrar tar ut mest VAB, en riktig sjukmånad helt enkelt. Det är ju en himla tur att denna månad är årets kortaste månad, så sett.
Själv ska jag nu köra till Maxi och bunkra upp med proviant åt oss alla, det känns välbehövligt och kylen plus skafferiet ekar lite halvtomt för tillfället :)
 
Marcus städar = sanerar hemmet och jag har precis jobbat lite. Så är det att driva eget, det finns sällan helt lediga dagar ;)
Ha det fint, vi hörs. Håll en tumme att vi nu slipper magsjukor, jag hoppas ni också gör det.
Kram på er!
RSS 2.0