13 år !

Idag, mina vänner, firar han och jag 13 år tillsammans. Det betyder att vi om två år har hängt ihop halva våra liv - fantastiskt och lite galet egentligen!
Men åh vad jag är lycklig med honom. Han är bäst. Min Marcus.Det kunde vi väl aldrig tro där
Och då för 13 år sedan, att vi skulle hänga ihop typ hur länge som helst. Köpa lägenhet, hus, djur och skaffa två fantastiska barn ihop. Men egentligen så självklart, det är ju givet att det är han och jag.

Gott slut på 2015 och Gott Nytt 2016 önskar vi er! Kram!

Milton och håret

Kolla håret. Min Milton har världens coolaste frippa. Han är SÅ fin i sitt långa hår. Jag älskar det. Jag älskar det så himla mycket. Än så länge gör han också det. Jag hoppas han alltid kommer göra det, att han har självförtroende nog att stå emot kompisars, klasskamraters och äldre generationens tankar och tyckande om pojkar och långt hår. Det rimmar så jäkla illa, helt enkelt. Milton och kusin Emilia, som är jämngamla, har likadana frisyrer. Det är rätt fräckt tycker jag. Håret kan väl ändå inte sitta i könet?! Såklart inte.
För jäklar vad fin han är, min Milton. En kopia av mig - jag kunde inte varit stoltare. Han är det vackraste jag vet, mitt stora barn!
Idag är det sex år sedan vi "offentliggjorde" att jag var gravid. Där i magen låg ju just detta barn, mitt Snöre. 

Måndagslista nr 266

Hej på er!

Idag är det ledig måndag och jag är lite extra glad över att...

...vara just det: Ledig! Och den första riktigt slappa dagen sedan allt julfirande. Så skönt! Kom på mig själv att ha lite dåligt samvete över att inte ha gjort ett dyft med barnen idag, men sedan kom jag på att vi varit uppbokade på något varje dag sedan den 22/12, så en hel slapp dag utan måsten var nog precis vad vi behövde :)

...vi har haft fantastiskt fina juldagar. Träffat många släktingar och vänner. Följt viktiga traditioner och haft det fint tillsammans. Viktigt, otroligt viktigt.

...vi är lediga en vecka till tillsammans. Jag har SÅ gärna varit ledig ytterligare en vecka, som killarna ska vara. Men det går inte tyvärr. Fast jag är glad att pojkarna får en veckas ledighet till tillsammans, även om jag inte kan vara med. Men en vecka till alltså - här ska det njutas!

...Marcus är hemma efter en heldag i skogen. Har räknat ner sedan i eftermiddags, eftersom det drog ut alldeles på tiden. Men hem kom han ju, tillslut :)

...vi två faktiskt firar 13 (tretton!!) år tillsammans på Nyårsafton. Helt galet och inte riktigt klokt egentligen! Men fint. Vad jag tycker om honom!

God fortsättning!

God Jul!

Från mig och mina killar önskar vi att ni alla, har haft en fröjdefull Julafton!Själv har jag haft en intensiv, men härlig dag. Mellan varven har jag kramat mina barn och andats in deras doft. Tänkt på Jennie och många, många andra som, av olika anledningar, inte får chansen att göra det. Jag är otroligt tacksam över det jag har. Över att mina barn får chans att fira fantastiska högtider som jag tror de kommer kunna se tillbaka och glädjas över. De kan alltid känna sig trygga och vi har varandra. Det är värt allt.

Nu delar jag säng med en älskad femåring, som sover helt utslagen efter allt ståhej. Och det är härligt, att ha honom här nära mig. Han är tryggast här. Det är jag också.
Godnatt!

Måndagslista nr 265

Hej alldeles för sent!

Idag är jag extra glad över att...

...jag äntligen är hemma från jobbet. Efter att ha jobbat 07,40-21,30 är jag rätt matt faktiskt.

...jag ska gå på julledighet nu. Lite jobb hemifrån imorgon blir det. Det ska bli oerhört välbehövligt med ledighet. Jag behöver det. Bara få vara med mina barn. Fira jul. Inte tänka på jobb. Äntligen är det ledighet, äntligen!

...det är jul på riktigt nu. Milton längtar så han nästan kryper ur sitt eget skinn, haha.. Jag tycker, som alltid, att december har gått alldeles för fort. Men jul alltså, så underbart! Granen är på plats och alla tomtarna är framme. Många julklappar är färdiga och inslagna, vissa saknas fortfarande. Julgodis bakade jag och barnen igår. En sort räckte gott och väl, med två barn balanserandes på en stol vid spisen, hjälp! Lillebror vill ju alltid vara med ;)
Jul alltså. Fantastiskt!

Detta får räcka idag. Nu kastar jag in handduken!

Ikväll kom granen in.

Ikväll när Dante somnat tog vi andra tre in granen och klädde den. Vi kände att det blev lugnast så, haha.. Han är ju fantastisk och det ska bli SÅ roligt att se hans reaktion och klåfingrighet imorgon bitti.

Och Milton kom på att just inatt kommer tomten för att hämta önskelistan. Han kommer såklart genom kaminen och hittar sedan listan under granen.


Och det är ju så det går till, i en femårings fantasi. Och vi spelar med för glatta livet. Och hoppas att våra barn ska få tro på Tomten i många år till.
Att se spänningen i Milton och lyssna på hans fantasier, är ju helt fantastiskt. Jag älskar det.

Tidiga julklappar !

Av två älskade, har jag fått förtidiga julklappar - älskar det! För ett par veckor sedan tackade min trotjänare till plattång för sig, kastade in handduken och önskade mig lycka till i mitt forsatta liv. Typiskt. Jag som är så lockig liksom.
Harvade vid ett tillfälle sagt till Marcus att jag önskade mig en ny, eftersom jag hade en känsla av att den gamle började ge upp. Det hade han visst tagit fasta på och köpt mig en ny, ljuvlig sak. En rosa-bandet-plattång från Ghd och jag älskar den!! Så underbart av honom, att tänka så. Han vet hur viktigt det är för mig, att bidra med det jag kan till olika organisationer etc. ochbjust Cancerfonder står mig såklart nära.Och så igår tittade min mamma hitom, med en förtidig julklapp till mig och jag blev SÅ överraskad och trodde väl aldrig att sen där lilla kartongen kunde innehålla det den gjorde - en Nordic Light, white. Jag älskar den och blev så himla glad!! Ljusen brinner så fint här i ljusstaken <3Tack älskade ni! Vad jag är glad i er!! Givetvis inte för paketerna - det är jag ändå.

Måndagslista nr 264

Och så var måndagen också gjord, Phu... Idag är jag extra glad över att...

...Alba är hemma igen! Hon hade närkontakt med ett vildsvin igår under jakten och fick spendera natten på djursjukhuset. Allt gick så bra det kunde göra och vi är så himla glada att hon är jemma igen! Dock med två sydda ben och krage. Men ja, det kunde ha gått mycket värre.

...måndagen är gjord. Började tidigt och jobbade över. En vecka till - sedan julledighet och det ska bli himla härligt!!

...vi bakade lussebullar igår. Traditionsenligt givetvis med min mamma och min syster. Och så Milton och jag. Milton visade sig vara kung i år på att baka lussebullar. Han har gjort det förr, helt enkelt. Och det var himla mysigt. Och intensivt, som det alltid är att göra något med mina barn, hahaha..

...jag har världens härligaste barn! Milton är det finaste mina ögon någonsin skådat. Han är så speciell och fantastisk och klok. Milton är så mammig och vill alltid vara hos mig. Jag älskar det. Han är så härlig, så rolig och helt underbar.

Nu ska jag njuta av mitt te och tv.
Hej!

Att mötas av dubbla budskap vid matbordet.

Dante är just nu inne i en kasta-allt-period. Det är ju sådär roligt, för oss vuxna. Mindre roligt är det när barnet kastar mat som han tycker att han är färdig med. Vi försöker säga till honom på skarpen, för jag personligen är inte visare förtjust i att ha ostbitar i min tallrik med flingor.
Om han lyssnar? Verkligen inte. Han tittar istället på sin storebror som garvar läppen av sig och tycker det hela är helfestligt.Han skrattar tillslut så pass mycket att han nästan gråter. Och då kan vi andra inte heller hålla oss för skratt längre.
För det där hjärtliga barnskrattet är ju så ljuvligt och smittar ända in i hjärteroten på oss andra.Dante i sin tur skrattar också och drabbas av väldigt dubbla budskap. Å ena sidan skäller vi, å andra sidan skrattar vi. Det är tur att han alltid lever livet och inte tar mycket på allvar. Han kommer nog inte lida direkt av de där dubbla budskapen. Han slutar kanske kasta mat tids nog. Eller gör han det inte. Den som lever får se!

Ljuvliga småbarn! Han ser jämt oskyldig ut, fast han aldrig är det.Att ha gjort en "början" och ett "slut".

Idag var det Lucia på barnens förskola. Jag älskar det. Det är det vackraste jag någonsin skådat. Att hela gänget avslutar Luciaframträdandet med Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar" är ju bara helt genialiskt.

Idag var det Dantes första luciatåg. Det är ju så häftigt att det inte är klokt. Min lille Sparv som stjärngosse. Att han sedan levde livet där framme och även var en rymligsbenägen klåfingrig DJ var liksom pricken över i:et och SÅ Dante liksom.
Såhär såg han ut igår när vi provade ut outfiten. Enda gången struten satt på huvudet typ. Älskade unge!Och Milton gjorde sitt sista Luciatåg på förskolan. Jag har varit lite "gråtig" i ett par dagar på grund av det. Jag kan inte riktigt ta in att han faktiskt ska sitta i publiken med mig nästa år.

Om jag tyckte det var en jobbig vetskap, att det är sista gången? Svar ja. Det var det där med traditioner och förändringar - jag är sjukt bra på traditioner, men har oerhört svårt för förändringar...

Han kan det där med luciatåg, vet hur en för sig och sådär. Och vet tydligen hur en läser en dikt med kompisar inför stor publik, för det brände han av på ett helt fantastiskt sätt. Mitt lilla, stora barn.Och här. Bröderna brothers tillsammans. Världens finaste duo. Mina alldeles egna (nåja) minimänniskor.Kram

Måndagslista nr 263

Hej i kvällen!

Idag är jag lite extra glad över att...

...det är december. Älskar!

...vi har en tvååring att fira denna vecka - Nova! Ska bli så himla roligt!!

...jag slutar tidigt på fredag, eftersom det är Lucia på dagis. Miltons sista luciatåg på Bergmanskan. Dantes första luciatåg. Två barn i samma luciatåg, den enda gången skulle jag tro. Ordentligt vemodigt att veta att Milton inte går i tåget nästa år, utan sitter med oss i publiken. Helt galet.

...jag har haft en riktigt bra helg! Firmafest i fredags, kompishäng i lördags och så pepparkaksbak igår. Vilken helg!

Nu säger jag godnatt - hej på er!

Traditioner, traditioner, traditioner!

December är FULL av traditioner och jag ÄLSKAR det!! Det vet ni ju redan förvisso, men ja.

Igår betade vi av en av alla våra årliga traditioner - pepparkaksbaket. Min älskade Minior var med. Han är numer med på alla mina traditioner.
Luggen i en tofs på svaj, mjöl överallt och barnet är det vackraste jag vet.


Lillebror då? Han kom bort en sväng såklart. En måste ju börja någonstans.
Om han lät pepparkaksdegen framför sig vara ifred? Eh. Nej. Sekunden efter att fotot togs, käkade han snabbt upp ett deg-hjärta. Men vad gör väl det om hundra år?! Jag är mer förvånad att han inte är uppe på bordet. Det är liksom mer han. Goda Bebben! Den roligaste jag känner tror jag.I veckan blir det lussebullar tror jag! Återkommer med en lista ikväll, måndag och allt. Kram och hej!

Teadventskalendern

Vilken grej! I år blev jag äntligen färdig att beställa en till mig själv. Och jag som älskar te, ni kan ju tänka er grejen liksom.
Så denna månad enda fram till jul, avnjuter jag fantastiska smaker och njuter till max!Som idag den fjärde december; då dricker jag Törnrosa, ett svart te.
Kram och hej!
RSS 2.0