Morsdag idag!

Alla mammors dag. En viktig dag. Kvinnor behöver lyftas fram och att föda barn är en sak som verkligen behöver lyftas. Att bli mamma är ingen självklarhet, att föda barn är dessutom livsfarligt. Hade jag och Milton bott i ett annat land, hade nog varken han eller jag överlevt den förlossningen jag fick igenom med honom.
Att sedan få chans att föda Dante med kejsarsnitt var guld. Även det en möjlighet som alla borde ha att välja på.

Därför gav Mimi och jag vår mamma, ett bidrag där vi såg till ett en kvinna i ett U-land får chans att föda sitt barn på sjukhus. Något som borde vara en självklarhet för alla.



Dagen idag har varit himla fin!
Sovmorgon och sedan present från mina fina barn (genom deras pappa, hähähä..). Efter det en intensiv fika hos mina föräldrar. Det blir gärna det, när Dante är i farten, haha..
Senare i eftermiddag var det traditionsenlig korvgrillning hos Marcus mormor och morfar med hela släkten. Alltid himla härligt! Dessutom staket runt tomten = det kräver betydligt mindre punktmarkering av Dante ;)
Milton stöp i säng, när vi kom hem. Dante tog i sedvanlig ordning över en timme. Han är hopplös på att sova.
MEN när han väl sover och jag är påväg ut därifrån och jag tittar på honom. Då smälter hela jag och jag blir helt varm i kroppen. Tänk ändå att vi fick en så fin liten lillebror. Och jag får trots allt chansen att bråka med honom om sömnen ofta. Många andra får inte den möjligheten. Kram

Milton 6 år

För sex år sedan genomgick jag det värsta och bästa dygnet någonsin, i mitt liv. Förlossningen var ett helvete och det var jobbigt lång tid efteråt. Milton var fantastisk och det vackraste jag sett i hela mitt liv. Från att ha varit tvärsäker alltid på att jag skulle få döttrar i livet, insåg att det helt plötsligt var så självklart att just Milton skulle bli vår. Vår son. Här, fotad någon gång under sitt första dygn i livet.



Idag, sex år senare har såklart massor av vatten flutit under broarna och han är så himla självklar och är den människa jag gärna spenderar massor av tid med. Han är så klok, fantastisk, rolig, allvarlig och alldeles underbar. Och det vackraste jag någonsin har sett. Det långa håret. Den djupa blicken i de bruna ögonen. Den långa kroppen, som ofta ser ut som en kalv på grönbete. Han är så vacker, att det gör ont i mig. Stoltheten och lyckan liksom pressas ut från hjärteroten på mig och jag är oerhört lycklig som mamma.



Och idag har han firats. Hur mycket som helst! Och har nu 22,30 precis kastat in handduken, efter en superdag, enligt honom själv. I morse fick han gå på upptäcksfärd ute, för att tillslut stöta på sin alldeles egna kanin! Vem han är, tar vi senare.



Sedan efter frukosten var det en låååång väntan på gäster (medan vi andra for runt och fixade och fejade). Milton tog det hela med ro och hängde mest här, på sitt (än så länge) rätt tomma presentbord.



Sedan fanns inte tid för fotografering mer än på tårtan, som blev bra även i år!



Men nu är det mest slagna hjältar här hemma och vi kastar nog in handduken nu också, efter en himla fin dag.

Tack Milton, för att vi får fira just dig varje år. Tack för att du är just du. Tack! Vad jag älskar dig!

Måndagslista nr 287

Hej!

Idag är jag extra glad över att...

...det redan är onsdag! Ett gästspel på gamla jobbet idag, men imorgon tillbaka på banan.

...Miltons födelsedagspresent är pågång. Phuuu.. Undrar hur fasen vi ska hinna?!

...det är AW på fredagkväll en sväng. Hoppas hinna med, har en del annat att stå in. Men en liten sväng ska en väl hänga med ;)

...det är Miltons födelsedagsvecka. Tänk va, att mitt lilla barn redan fyller sex år. 

Nu tv, strax sängen! Kram

Älskar helg!

Helg med fint väder och tid för familjen. Oslagbart. Igår och idag har vi spenderat tiden utomhus mest. Igår blev det dessutom spontan-kväll med bästisar - underbart.
Idag har Miltons födelsedagspresent förberetts. Åh. Tänk att min förstfödde fyller sex år senare i veckan. Han och jag passade även på att dela ut födelsedagsinbjudningar idag. Någon är rätt laddad, minst sagt ;)

Men det bästa i helgen? Dessa två. Åh. Denna bild och detta ögonblick bär jag med mig. Två barn. Ett stall. Perfektion. Jag behöver inte mer än så.



Nu sängen. Godnatt!

Måndagslista nr 286

Hej vänner!!
Idag är det förvisso onsdag, men jag är extra glad över att...

...jag trivs himla bra på nya jobbet! Det är kul :)

...det är AW imorgon redan; bowling och mat - sjukt trevligt!

...vi har varit på föräldramöte på skolan ikväll. Alltså. Vi har snart ett skolbarn. Det är helt fantastiskt och galet på samma gång. Mitt stora, lilla barn. Min Milton. Åh!

...jag är så jädrans nöjd med mitt hår för tillfället! Förutom att det är grått (sådär härligt..), men längden och färgen i övrigt. Kör mittbena och lockar längderna, trivs så bra i det! Kul när man hittar det, liksom.

...det fortfarande är ljust och klockan är 21,30.

Nu tv, kram och hej!

Att bli avtackad

Fick så otroligt fin avtackning från jobbet i torsdags. Utan att gå in på det så mycket, så vill jag ändå visa en present jag fick. Vår Limbus Pillow, nyhet för i år - en kudde. Och den är SÅ fin! Passar så himla bra till vår soffa, men kommer få finnas i gungstolen, för att den gifter sig så fint mot det svarta.


Med detaljer som träknapp och kantband i annan färg. Så fin!



Imorgon är det måndag, mot nya jobbet på riktigt! Längtar!! Kram

Sista dagen

Åh. Idag jobbade jag min sista dag på gamla jobbet. Så Himla Vemodigt. Förmiddagen var jobb som vanligt, men eftermiddagen var lite guldkantad och extra fin. Lunch med kollegor, avtackning, fika ute på gräsmattan, massor av kramar. Vad jag kommer sakna dem alla, fina kollegor!
Så. Idag sa jag hejdå till mitt kontor...


...precis innan jag lämnade och tog mina sista saker.

Imorgon väntar nya äventyr och det ska bli himla spännande!

Måndagslista nr 285

Hej på er!

Idag är jag lite extra glad över att...

...vi har ju FANTASTISKT väder nu, blir helt lycklig av det! Allt blir liksom lite lättare :)

...vi äntligen har börjat titta på Empire. Mimi, du har rätt - verkar sjukt bra!!

...jag börjar på nytt jobb på fredag denna vecka. Det ska bli så himla spännande!

...jag har sprungit kväll. Fan alltså. Är SÅ tung i kroppen. Men jag sprang, skönt att ha det gjort. Och vädret att springa i, dör så härligt!

Nu snart en snabb dusch innan jag ska hoppa i säng. Kram!

Att njuta livet lite extra.

Lediga härliga torsdag. Inte en gång har jag tänkt på jobbet idag. Bara älskat livet lite mer än vanligt liksom.
Barnen och jag åt frukost och var utomhus redan vid 09 i morse. Första timmen spenderades mest ute i hagen; båda barnen, en häst, en hund och en katt. Den andra hunden satt utanför hagen tillsammans med mig. Att sitta där och titta på alla dessa familjemedlemmar får mig att känna mig helt komplett. Vad jag älskar dem allesammans. Just där och då njöt jag livet lite extra. Det är fantastiskt.


Armani är dessutom en så otroligt snäll häst. Han skulle aldrig närma sig varken barnen eller smådjuren, utan håller sig liksom till sitt och myser av sällskapet på avstånd, av de andra.

Annars har jag grävt rabatt idag också. Marcus har klippt och trimmat gräs. Vi har grillat korv och nu ikväll for Milton och jag iväg på utflykt tillsammans, bara vi två - så mysigt! Åkte och tittade på motorcyklar och åt glass. Vi missade morfar dessvärre, men sprang på min kusin, mitt kusinbarn och min faster och det var verkligen så roligt!
Och tänk va, attjag har ett så stort barn nu. Bara att få med telefon och plånbok, sedan är vi liksom good to go, han är mer som att hänga med en vän. Vi har så roligt tillsammans när vi är iväg.



Ett barn sover, dags för nästa! Kram!!

Måndagslista nr 284

HEJ och godmorgon tisdag!

Får döpa om listan till Veckolista istället för Måndagslista, för dagen stämmer aldrig ;) Men idag är jag extra glad över att...

...det nu faktiskt på riktigt är vår. Solen skiner från klarblå himmel. Igår satt vi utomhus och åt lunch, solbrillor på och solen värmde så skönt. Hur härligt?!

...det grönskar för fullt! Har ju med våren att göra förvisso, men får ändå en egen punkt.

...det är kort arbetsvecka! Det innebär att vi bara jobbar idag och imorgon också, sedan fyra lediga dagar tillsammans med pojkarna. Åh vad jag ska mysa! Och gräva rabatt, haha..

...vi ska få namnfest hos kompisar i helgen = många gamla grundskolekompisar finns att träffa och annat folk jag ser fram emot att träffa. Jag längtar så himla mycket, det ska bli så roligt!

...jag har världens finaste barn. Igår var vi nere på Miltons fotboll till exempel. Milton tränade en timme. Under den tiden försökte jag hålla koll på lillebror. Det gick sådär, det får väl erkännas.. Men åh! Vad jag njuter av att hänga med dem på det viset. Det är fantastiskt det där, att hänga med barnen. Vilket privilegium liksom.

Nu måste jag kila, jobb! Kram

Att flytta en rabatt.

Ja alltså. Vilken skitjobb. Jag har grävt bort ungefär en tjugondel av grässvålen och är redan trött på det, haha.. Sedan ska det på med ny jord, växter ska flyttas och den gamla rabatten ska sättas igen och där ska sås gräs.
Så där satt jag och funderade över vad jag har gett mig in på:



Sedan lyfter jag blicken och ser ut över min älskade trädgård och vet precis varför. För att jag har en trädgård att pyssla i. För att jag har två fina hundar och en katt som håller mig sällskap och njuter av mitt påtande. För att jag har två fantastiska barn som leker så fint tillsammans och som älskar trädgården. Det är ju för dem jag gör det här. Och för mig, för att jag älskar att vara där ute.
När sedan båda barnen kommer bort, kryper upp i mitt knä och vi sitter där, med solen i ryggen. Jag luktar i deras nackar och sparar deras dofter långt in i hjärteroten och känner precis där och då den enorma lyckan i att då vara just deras mamma. Tänk att de där två är mina barn.



En som är mer vild än tam, som kan vara den häftigaste unge jag någonsin stött på. Barnet som nog tog flest steg av alla under gårdagens Valborgsfirande vid sjön. Som alltid äger, var han än är. Dante.
En med en enorm integritet. Som är sådär fantastisk som bara han kan vara. Som går att ha så härliga samtal med och som förstår så mycket. Som är klok som en bok och samtidigt bara ett litet barn. Min minior. Milton.

Att börja anlägga rabatt idag var inte helt illa pinkat ändå, trots allt. Vi har haft en SÅ fin dag, barnen och jag. Och Marcus, när han anslöt.
Utöver rabattbygge har vi ju hunnit med att tvätta och ta fram utemöbler och jag har tvättat bilen. Fler sådana här dagar, tack! Veckans väder verkar vara på vår sida dessutom, så det kan hända att det blir många timmar utomhus :)
Kram och godnatt!
RSS 2.0