Bravo

Dagens intag fram till och med lunchen. Ser väl ändå helt okej ut eller? Jag är för dålig på sånt här, men ett lågt intag av kolhydrater och högre sv. Fett och protein, visst räknas det ändå som bra?!

Praktikplats!

Ett par av er har undrat var jag har min praktik. Jag är i Hässleholms kommun på ett par olika avdelningar. Först nu ska jag vara med och arbeta fram en broschyr bland annat. De sista veckorna ska jag vara med i ett EU-projekt inför kommunens EU-vecka i april och arbeta med en utställning - båda bitarna verkar så himla roligt och jag är övertygad om att dessa veckorna bara kommer rusa iväg!
Kramar

Skitiga naglar

Är det så att jag är skitigare än andra, eller rör mig i mer smutsiga miljöer än andra? Eller helt enkelt så att vissa människors naglar har lättare för att ta till sig smuts än andras?
Jag börjar mer och mer tro på det sistnämnda. Nu sitter jag på kontor mest hela dagarna och får ÄNDÅ rensa naglarna flera gånger varje dag - hur är det möjligt??
Såhär ser de oftast ut, sådär en halvtimme efter en rensning, suck.. Fruktansvärt ofräscht!

Måndagslista nr 71

Hej! Måndag idag och därmed ny vecka. Idag är jag glad eftersom...

...jag har en kanonbra praktikplats!

...Milton sjunger, pratar massor och bara utvecklas hela tiden! Nu är han dessutom frisk och pigg igen och på onsdag är det dagis som gäller igen.

...vi till helgen är lediga tillsammans. Jag ska jobba en natt och därmed sova ett par timmar på söndag förmiddag, men annars så =)

...jag nu inte har några direkta hemstudie-uppgifter på lääääänge och det är SÅ skönt!


Nu ska jag snart krypa till sängs, det har varit en lång dag!
Hoppas ni har en fin vecka framför er. Kramar!!

Första dagen på jobbet

HEJ!!
Räkningarna är betalda och jag har landat i soffan, phu.. I vilket fall, första dagen var KANON! Jag trivs himla bra på min praktikplatsen och med människorna som arbetar där. Spännande arbetsuppgifter och ett eget litet krypin - underbart!

Nu ska jag skriva ihop måndagslistan, kika gärna in igen om en stund :) KRAM

Ett tidsinställt inlägg

Hej på er!
När ni läser detta sitter jag redan på min praktikplats, för detta är ett tidsinställt inlägg (som skrevs igår kväll egentligen), fiffigt va?
Jag återkommer i eftermiddag och berättar mer, detta ska bli så spännande och jag ser verkligen fram emot min praktik, även om jag i nuläget (ja alltså "igår" då när detta skrevs) är jättenervös!!

Kram på er, hoppas ni har en riktigt bra måndag!

Neeej, aaaaj, kossan

Vi läser en del för Milton, en av böckerna om de små "brokiga" figurerna handlar om när de små figurerna slår sig och så tröstar de andra. Milton har tagit fasta på detta ibland och pratar bekymrat när han "läser" andra böcker och sådär.
Igår kväll ställde han sig på kossan nedanför och ropade "neeeej, aaaaaj, kossan" med bekymrad röst. Ja, den stackars kossan hade säkert ont under ett litet barns fötter!




Nu ska Milton och jag få i oss lite frukost. Kram på er, vi hörs senare

Dagens promenad

Hej igen! Jo, vi vart ju ute på promenad ikväll, för mer än så vill jag inte kalla det, kolla tiden/kilometer ;) Det blev en hel del stopp för att titta på olika hästar och det får inte stressas med, enligt Milton ;)

Förra inlägget snittade jag väl någonstans på 9 minuter/kilometer, här närmare 14 minuter/kilometer, snacka om skillnad! Jag har gått lite llan dessa turerna också, men inte "print-screenat" från telefonen och inte haft denna räknaren igång.

 


Vi hörs imorgon, kramar!

Mys-kväll!

Snöret sover och Sambon fortfarande iväg. Själv har jag plockat undan lite och tänt en brasa. På bordet står mitt te och en skål med bär och en klick kesella-vanilj, som synes. Herrejisses vad jag njuter!

Hela kvällen har varit sådär helt kanon-mysig, Milton på ett strålande humör, alla djuren hann vi utfodra i lugn och ro, ingen jobbig gå-och-lägga-sig-procedur (det brukar vi inte ha i och för sig, men ibland tar det lite tid) och bara en sådär hel-härlig kväll med bokläsning flera gånger om, välling-mys och lek med alla djuren.

 



Jag var ute på en promenad tidigare ikväll, ja inte bara jag utan Yda och så Milton i vagn. Ett inlägg kommer om det om en stund. Nu ska jag smutta lite på mitt te, kram!

Favorit i repris!

Ibland, eller ja ganska ofta, sitter jag och tittar tillbaks på foton i datorn, framför allt när PC-laptopen står igång som nu, eftersom där ligger massor av foton. Och givetvis är det oftast Milton-bilderna som går varma.
Ofta tittar jag tillbaks på vad han och jag gjorde året innan vid den tiden vi är idag (det låter som att Milton är äldre än vad han är, men ja ni förstår). För ett år sedan ungefär, såg mitt fina Snöre ut såhär, oj så fin han är!!
Här har han en av mina favorit-outfits; mössa från Kämpa by JP, fleece från Villervalla och byxor från Polarn o Pyret.




Älskade Barn, vad jag är glad åt dig!
Han älskar att gunga och gör det så gärna. kanske vi skulle ta och göra det i eftermiddag en sväng? Vi har inte gjort det i vinter på grund av overallen, jag är rädd att jag inte får loss honom, hahaha! Men nu så kanske, med lite tunnare överdragsbyxor på, jo det bestämmer vi - i eftermiddag ska det gungas!




Nu ska jag kika vidare på foton och sakna min föräldraledighet lite till, jag vill tillbaks 1,5 år i tiden ungefär. Jag saknar tiden så himla mycket, bästa tiden i mitt liv!
Kram till er

Sovmorgon och gräsänka

Idag fick jag sovmorgon och killarna gick upp tidigare, skönt var det och även om jag låg vaken en stund sen innan jag väl gick upp så är det skönt att liggs där och slöa i lugn och ro, höra de andra där nere och klappa lite förstrött på hunden som låg där intill mig.

Efter Marcus jobb, kommer han hem och vänder för att sedan åka igen, så lite gräsänka är jag allt idag. Förmiddagen här har gått i lugnets tecken, det enda vi har gjort är att laga lunch. Nu sover Snöret och jag ska snabbt pysa ut till hästarna tillsammans med hund och katt :)

Kommer ni ihåg bilen jag vann åt Milton i höstas? Den är dö-fräck, jag tycker den är superrolig att åka på!! Milton är än lite liten, så vi tar fram den ibland och så åker han lite, men jag tror att lagom till hans 2-årsdag är den kanon!

Nu stallet!
Vi hörs senare. Kramar!

Estelle

Jaha, en liten Estelle blev det alltså. Lite nopet kände jag, samtidigt som jag blev så himla glad! Jaja, jag är kanske löjlig om det här med kungafamiljen och allt kring dessa just nu, men jag tycker det är fantastiskt roligt och önskar famijen och lilla Estelle all lycka!
Anledningen till att jag blev snopen är eftersom vi har pratat om namnet Estelle, ända sedan vi väntade Milton, om vi skulle få en flicka. Nu har vi ju en pojke och vet såklart inte om det blir fler barn, men namnet älskar jag fortfarande och önskar det, om vi skulle få en flicka någon gång.

(så ingen tror att vi på något sätt skulle härma kronprinsessparet i sådana fall, hahaha, snarare tvärtom ;) )
Namnet är bara så himla fint och än en gång har kungafamiljen knäppt folket på näsan, genom att visa att de är en vanliga familj, som inte alls behöver vara sådär våldsamt traditionella alla gånger - heja dem!!

På köksbordet just nu

Dessa fick jag idag av min mamma och/eller syster beroende på hur man ser det ;) Syrran ville inte ha de längre så jag fick dem av mamma, tack båda fina ni!! De satt som en smäck på mina fötter!

I bakgrunden ser ni andra gåvor, se bild nedanför :)





Underläggen har jag fått av min mamma, de är så himla vackra! Sedan samsas både svenskt och finskt på köksbordet; vasen är jag nästan helt säker på att jag fått av min mormor och morfar (rätta mig om jag har fel?!), en vas från Kosta Boda, den finaste vas jag äger (här är den nydiskad, men endast på insidan, som ni kanske ser! På utsidan pryds den visst av små händer, det missade jag visst vid diskningen - gör om, gör rätt!!). Ittalas gröna Marimekko-skål pryder bordet nu. Jag har ju några stycken och detta är den nyaste i samlingen, den fick jag på Alla Hjärtans Dag av Marcus, den är faktiskt himla fin, lite vårig sådär och kommer passa alla tiders på bordet, ju längre in i våren vi kommer.




Nu är denna hektiska vecka över, likaså tentorna - det är sååååå skönt! Nu är det bara att hålla ett par tummar på ett någorlunda bra resultat.....! Nu tänker Milton och jag hålla helg och bara njuta. Sedan är det praktik och det ska bli så himla roligt!
Nu sover mitt lilla Snöre, stallet är färdigt och jag har plockat iordning. I eftermiddag står städning på schemat och så storhandling. Ikväll tar vi nog det bara lugnt.

Hoppas allt är väl med er och att ni alla har en fin helg framför er. Kramar!

Nya inneskor

Jag tog en liten paus i mitt pluggande och "tröst-shoppade" lite ;) Milton behövde nya inneskor till dagis, så det fick det bli. Dessa blev det. De andra vart också bruna i botten, fast med annat tryck. Denna gång fick det bli prickar istället för djur, tycker de vart riktigt fräcka.

 


Nu ska jag fortsätta, kram vänner!

En Prinsessa!

Ja jag har då inget meot monarki i vårt land, tycker snarare att det är tvärtom fantastiskt och roligt, tycker vår kungafamilj verka vara himla trevliga och jordnära.
Och nu så har det då hänt - en prinsessa är född!! Är det inte helt fantastiskt och som en på Facebook skrev, så påminns även jag om att bli förälder verkligen är det största som finns, vare sig man är som jag, en helt vanlig svensk medborgare eller om man som i deras fall, är ett kronprinspar. Det är nog lika stort, oavsett!

Så grattis säger jag, till Victoria och Daniel, till er lilla flicka!





Nu tänker jag återgå till mina studier, kramar!

Dubbla klipp!

Bloggens i särklass fyndigaste rubrik, ni kommer förstå varför om ni fortsätter läsa ;)
Lite har vi ändå fått gjort idag, dagens första klipp är ett helt gäng böcker om pojken Kråke. En del av dessa böcker har jag läst när jag jobbade på förskola, för barnen där, och jag tycker himla mycket om dessa. Så nu ska Milton få dem av oss, fast inte än utan när han fylle 2 år i maj, så de läggs undan till dess.
Kommer över allihop; 9 läsböcker och 1 kokbok för 100 kr - vilket klipp!




Dagens andra klipp är Miltons frisyr ;) Det syns inte direkt bra på denna bilden, men lite sådär med kökssaxen under tiden som Milton duschade, det gäller att passa på när killen är road av något annat! Och eftersom det inte syns så tydligt här, kan ni ju tänka er att det var sisådär 4 cm längre tidigare, fast allt är ju lockigt så det gör ju att det bara ser ut som att jag klippt någon centimeter. Varm är han också, syns det?! Vi tycker om vår kamin och eldar massor, därav dessa röda kinder.



Nej, nu ska jag slänga i mig lite mat jättefort och sedan är det studier som väntar här för fulla muggar.
Kram och hej!

Sjukstuga och stress 2

Oj, oj, oj.. Nu är det mycket.. Tentan på fredag är jag väldigt orolig över, för nu är det rena sjukstugan här hemma. Alla är hemma här idag också, så huset är fullt = dåligt med möjligheter att plugga, suck...!
Men men, snart är vi förhoppningsvis friska och jag får försöka göra det bästa av situationen och plugga när möjligheten finns. Det gäller att ligga i, för snart är det inga studier på flera veckor, utan praktik istället - det ska bli SÅ kul!!


Nu sover Snöret och Marcus passar på att vila han med. Jag har som sagt inte tid att vila, utan ska genast sätta mig och plugga igen. Vi hörs lite senare, kram!

Vid ett flertal tillfällen...

...har jag önskat att min älskade Vilse var lite mer som Felix, min systers katt som jag är uppväxt med.
Felix är en "typisk katt" som går ut och in som han vill, sköter sig själv och är social på lagom avstånd. Att kela och dela möbel med honom är ett big, no, no, förutom med matte (som är Mimi såklart). Dock är han ändå en himla speciell katt, det går inte riktigt att beskriva, han är helt fantastisk!

Tillbaks till Vilse. Vilse är mer som en hund; finns alltid nära, galet tillgiven, kommer på inkallning i princip och ska ALLTID ligga hos en. Det blir lite för mycket ibland, speciellt när han alltid ska ligga uppe vid huvudet.
Men vid vissa tillfällen som nu, när han ligger på lagom avstånd från huvudet och ligger helt still.
Herrejisses vilken ljuvlig katt jag har!

Det är aldrig rätt tidpunkt...

...att vara sjuk.. Nu är givetvis helt fel tidpunkt då jag som sagt har tentavecka och så praktik nästa vecka.. Hur ska detta gå?!

Vi är sjuka, hela två-bens-styrkan här hemma. Eller nä, de två andra börjar ändå piggna på sig, Milton är precis som vanligt. Men jag har nog drabbats av något annat, med feber och galet ont i kroppen. Men hellre det än magsjuka som de två andra var legat sjuka i.

Nu ska jag ner och äta en semla, någonstans tycker jag att jag är värd det!
Mina föräldrar var här och ställde en påse proviant åt oss på trappan, knackade och sprang mot bilen igen, hahaha! Ja vem vill egentligen bli smittad?! Tack så mycket mamma och pappa!

Nu: semla! Kram och hej!

Måndagslista nr 70

OJ! Redan 70:de listan, herrejisses vad flitig jag har varit med dessa listorna! Vill ni läsa alla mina tidigare 69 listor, så kan ni klicka HÄR (<--- länk).

Denna vecka är jag extra glad över...

...att förra veckan är över. Nu nya tag och om en vecka är det praktik, woohooo !

...att jag till helgen är HELT ledig, eftersom tentan är skriven.

...att Milton ändå inte är jättesjuk, utan pigg och glad mest hela tiden =)

...att jag kom hem och ser att hemmet är städat, älskade sambon städade visst i morse, tack!!

...att vi har varandra och det är det viktigaste av allt!

Detta får avsluta min lista, nu ska vi köra och handla. Kram på er!

Halvdags-VAB

Hej vänner! Ny vecka och den kickar vi igång med vård av barn. Farmor fick rycka in i förmiddags och sedan bytte jag av och tog över. Nu sover Snöret där uppe och jag ska sätta mig med tenta-plugg idag. Nu är gruppuppgiften och den individuella uppgiften avklarad, endast tenta-plugg resten av veckan, phu!

Måndagslistan? Ja, den kommer lite senare :) Kram så länge!

Powerwalk

Jag är för tillfället an galen socker-råtta. Detta sug ska bort och träning ska istället tillkomma. Nåja, träning var nog att överdriva, men lite powerwalks och cykel-turer etc. ska det bli mer av. Saknar gymmet i stan så himla mycket, jättemycket verkligen. Men det är bara att inse, jag hinner inte. Skolan, Milton, djuren och huset upptar alldeles för mycket av min tid, men det hade varit underbart.
Jaja, ikväll tog jag barnvagnen och gick en rask promenad, varken mer eller mindre. Fortsätter uppdatera er här framöver med lite träningsurdrag från den bästa appen (mobil-appen) Runkeeper. Den är kanon, du kan lätt se hur långt du gått/sprungit etc., i vilket tempo och så vidare. Anledningen till att jag väljer att lägga upp det här, är eftersom då kommer jag ju inte undan ;) Påminn mig om det blir för sällan!





Nu dags att fortsätta plugga, ska förbereda mig inför redovisning imorgon och se över mitt individuella arbete, för jag tänkte slänga in det också imorgon, så jag helt och fullt kan fokusera på tentan resten av veckan.
Kram till er från mig!

Min arma armar!!

Gav mig in i en ny rond mot väven och pappen på vår murstock. Jag kan väl säga såhär:
Väv och tapet - Fanny = 2-0
Det är skitsvårt att få ner. Ja inte väven, men den där nedrans pappen under som verkligen sitter som berg mot murstocken! Funderar starkt på att kolla upp vart man kan hyra en sådan där ångmaskin, som ska göra arbetet lättare, för det här går ju inte.. Men ner, det ska den på ett eller annat vis - för här ska vara en fin murstock, inte en nedrans väv. Jag kommer nog ha träningsvärk i armarna imorgon, de är helt slut nu och det är till och med jobbigt att knappa på datorn, phu!
Mål om 10 år: Alla vävtapeter i huset ska vara borta.. Nu först murstocken, sedan Miltons rum. Det är nog den enda nackdelen med huset - alla dessa vävtapeter. Milton har sovit i över tre timmar nu. Jag har mest pluggat, jag tog en kort paus där då jag drog i tapeterna, men gav upp det efter en halv timme.

Nu ska jag fortsätta plugga, hoppas Milton vill vakna snart.. Kram på er

Milton Binka

På en stol vid köksbordet, blickande ut mot fårhagen, uppfart, garage och vägen. Där ska Milton stå och vinka (binka!) så fort någon ska köra från oss. Tack och lov har han slutat bli sådär jätteledsen så fort någon ska köra - han har nog kommit på att personen faktiskt kommer tillbaks (oftast gäller det pappa) senare. Men det är viktigt att vinka. Inte för att han egentligen vinkar sådär värst mycket. Han står och tittat lite på personen, lite på fåglar, på blommorna eller ljuslyktan som står på bordet och så lite på personen där ute igen. Men jag, jag vinkar för fulla muggar, för oss bägge två!
Ser ni några handavtryck på rutan? Jag ser ju det varje dag på fönstret, men är inte så säker på att det syns på bild?





Iag har vi lite sjukstuga här hemma, tråkigt.. Men när Milton har vaknat blir det en promenad för oss tror jag, vi behöver friskluft, båda två!
Kram till er från mig, vi hörs senare =)

Lördagkväll

En väldigt regnig dag idag och vi har inte varit utomhus mycket. Så blött eftersom det är tjäle i marken så allt det blöta har ingenstans att ta vägen. Det är det värsta nu, hoppas det mjuknar fort ute! Till "middag" idag blev det våfflor, grädde och sylt - herrejisses så GOTT! Milton gjorde inget annat än tjatade om voffvoff, som då betyder våfflor, för även han älskade det och åt säkert 1,5 våffla själv, om det räckte, tokiga unge! Till det lyssnade vi på Cornelis Vreeswijk, som så ofta nu förtiden. Jag är uppväxt med Cornelis och har alltid lyssnat på hans musik. Nu kör vi vidare på det med Milton :)

Milton är nu i säng, pappan i huset lägger honom idag så jag ska plugga som vanligt. Tänkte dock piffa upp lördagen med popcorn om en stund, som sagt det är ju ändå lördag ;) Grupparbete står på schemat för kvällen, nåja jag ska sitta själv, men det handlar om grupparbetet. Det individuella ska ses över en sista gång och sedan är det 100 % tenta-plugg som gäller från och med måndag eftermiddag, ja jäklar vad här ska pluggas i dagarna!

Nu måste jag kila, kanske jag kikar in här senare ikväll igen. Kramar!

Nej, nej, nej!

Oj, det var inte meninget att härom dagen låta besviken över mitt liv, det är absolut ingen som har klagat eller på något vis påtalat mitt ospännande liv! Det är nog bara det att jag själv ibland behöver påminna mig om hur fint jag har det. Det är så lätt att gå omkring här och känna att jag inte hinner med allt jag vill, inte träffar alla jag vill hinna träffa och så vidare. Det jag menar är att jag är så himla nöjd med mitt liv egentligen, men ibland (alltid!) tar den vardagliga vardagen över och annat/andra får väntas på sig, tyvärr. Ändå känns det många gånger som att jag inte gör allt för mycket i min vardag och hade hunnit med mer, men sedan ska man ju orka också....

Nej, nog nu om det inlägget. Det var egentligen inget negativt inlägg, bara en liten påminnelse för min egen skull =)


Milton och jag gick upp tidigt, trots att vi var iväg en sväng igår så vaknade han tidigt. Under förmiddagen har vi hunnit med inne-bus/mys, ätit, diskat och duschat. När klockan närmade sig lunch började Milton tjata om att få sova, sötunge! Så det var bara att få i honom lite lunch och sedan direkt upp i säng, han somnade ovanligt fort så nog var han trött alla gånger ;)
Hästarna har fått lunch och nu är det 100 % studier som gäller för mig, ända tills Snöret vaknar igen. Kram fina ni!

HELG!

Alltså, veckan innan tenta är ju som sagt alltid helt upp och ner, det början nu i helgen och varar till fredag eftermiddag, efter tentan. Så nu drar det igång - tentaplugg med allt vad det innebär. Sista rycket innan praktiken, sedan blir det i alla fall tenta-paus några veckor =)
Ikväll blir det inte mer. Har varit hos fina vänner som vi inte träffat på länge - oooohh så härligt, vilket energi det gav mig, tack älskade ni, det varå så längesedan sist!! Sedan har jag i princip suttit med datorn sedan vi kom hem, phu.. Nya tag imorgon när Milton sover middag, Marcus jobbar ju helgen..

Jaha nähä, nu är jag bra trött. Tack fina Sofie och Camilla, för era kommentarer i gårdagens inlägg, så rara ni är! Jag ville egentligen inte förvara mitt sätt att leva, men det lät nog så. För jag är ju egentligen himla nöjd. Det är bara så ofta man glömmer bort det och då är det bra att påminna sig själv, det var det jag gjorde igår.

Kram till er alla, vi hörs imorgon!

Ett ospännande liv

Jo, så är det. Ett himla ospännande liv har jag. Men skönt, det är det! Jag trivs ju himla bra med mitt liv, medan andra (min syster till exempel) aldrig skulle "nöja" sig med detta, utan vill så mycket mer. Jag har inte så mycket mer jag kan önska mig, mer än en bättre ekonomi, ett jobb efter studenten och ett barn till.
Givetvis önskar jag mig och alla andra ett gott liv och att vi alla får må bra och vara friska. Men det ser jag solm en självklarhet på min önskelista och säkert på de flestas önskelista.

Men mitt liv anses nog av många ganska tråkigt och enformigt. Ett typiskt familje-/"svensson"-liv kanske? Det är upp på morgonen och ta hand om barn och djur. Sedan är det vardag med jobb, skola, dagis för familjemedlemmar.
På eftermiddagen ska barnet hem från dagis och sedan är det eftermiddagssysslor i form av lite stallskötsel, hundpromenad, mellanmål och lek, en och annan middag lagas också och piffar vi till vardagen lite extra, så blir det kanske fika med någon vi tycker om. Som idag var vi hemma hos mina föräldrar och fikade med moffar, som Milton säger. Himla trevligt sådär en torsdag.
Om kvällarna är det lite tv-mys ibland, men för det mesta en del studier för mig. Andra halvan tränar ett par kvällar i veckan.

Om helgerna så jobbas det ibland för min andra halva. Jag är för det mesta ledig om helgerna, om man bortser från pluggande. Då och då träffar vi folk vi tycker om; släktingar, vänner och sådär. Äter middag, kollar film, fikar och så vidare. Det gillar vi. Även om sådana som jag, älskar att vara hemma, umgås här och bara ta det lugnt i myskläder.

Jag är nöjd med mitt liv och har redan hunnit med en del. Jag har aldrig rest eller sådär, mer än 1-2-veckors resor. Det beror ju framför allt på mina hästar och det är inte så lätt att vara hemifrån, av praktiska skäl. Men jag har hunnit med över 9 år med min andra halva, jag har hunnit med att fostra en liten hund. Jag har hunnit med att bo i lägenhet, varav en bostadsrätt. Jag har hunnit med att flytta till hus och byggt stall (pappa...!). Och det största av allt - jag har hunnit med att få barn! Det är ändå inte illa, när man tänker efter, även jag egentligen har ett ganska ospännande liv. Jag älskar mitt liv!!

Nu ska jag plugga (såklart) och snart kommer nog min andra halva ner, efter att ha somnat barnet. Nu ska jag dra igång, kram till er!

Staden-frulle

Fick bli en frukost på stan idag igen, i väntan på klasskompisar och bibliotekets öppning :) Tycker det är så mysigt att sitta på kafé själv, titta och lyssna på folk och dricka en kopp varmt gott te!
Hoppas ni får en underbar dag, kramar!

Hej vänner!

Oj vad jag sliter framför datorn, det är en himla tur att jag tycker om att sitta med datorn i knät (och älskar min lilla vita!!), men ikväll kom huvudvärken smygande. Håller på med individuellt arbete, grupparbete, tentaplugg och så pratande med klasskompisar i facebook-chatten, phu! Många bollar i luften ;)
Men nu är det tyst i chatten, grupparbetet får vänta på sig till imorgon och likaså tentapluggandet. Resterande tid ikväll går åt till mitt individuella arbete och en och annan patiens!

Nu dasgs att fortsätta, nu kom min sambo hem från träning = ny energi till mig, då jag fick någon att prata med, wiii !

Kram till er från mig!

Bra där!

Min vän Marcus lade märke till att gårdagens recept inte innehöll någon chili eller annan hetta - mitt fel!
Det ska givetvis inte vara vanlig Keso, utan chili-keso, sorry! Det är alltså "hettan i receptet" ;)

Kram!

Dagens meny

 

Hej på er! Idag har vi ätit gott kan ni tro. Min och sambons absoluta favorit-paj.

Chili- och skaldjurspaj:

Pajdeg:    
2 1/2 dl vetemjöl
75 g Svenskt Smör
3/4 dl Arla Köket Kesella, lätt

Fyllning:
3 ägg
250 g KESO cottage cheese
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost

Pajen är så ljuvligt god och lätt att laga. Gör först pajskalet, ihop med alla ingredienserna, tryck ut i en pajform och sedan in 10 minuter i ugnen på 200 grader.

Under tiden blandar du ihop fyllningens ingredienser, ut med pajskalet och i med röran. In i ugnen i ca 20 minuter - klart! Servera gärna med en god sallad :)

 

 

Till efterrätt åt vi sambons absoluta favorit - pannakotta, mmmm!! Jag fuskade faktiskt och köpte Ekströms färdiga i tetrapak, bara att koka upp och hälla över i dessertskålar (jag äger ju inga sådana så konjakskupor fick duga ;) ) och in i kylen. Dessa serverades med hallon, som jag i och för sig hade kunnat äta bara de för det är så himla gott!

 



En lyckad måltid helt enkelt och en mysig kväll. Och tro nu inte att vi eeenbart äter sådant här för att det är Alla Hjärtans Dag, för så är inte fallet. Vi har lite vardagslyx då och då och tycker det är mysigt, men försöker att ha det även sådana här dagar.
Nu plugg, så romantisk är denna kväll ;) Kram till er!

Det här med att få saker gjorda...

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag kan ibland bli rent tokig på mig själv väldigt ofta.
Allt skjuter jag framför mig, precis allting och det är ju SÅ dumt. Visst, jag är en person som allra bäst arbetar under press och lite stress, det är så jag får saker gjorda och oftast är det då sakerna blir bäst.

Men ändå. Det är dumt, så är det. Speciellt sådant jag har skjutit på fram till idag; ringa och be om ett nytt Ica-kort, kolla upp lite sommarjobb och en läkartid. Laddat ner ett formulär som ska skrivas ut idag, fyllas i och skickas iväg och så vidare - hur svårt är det liksom egentligen och hur lång tid tog det?? Så lång tid som jag skjutit på det så skulle man kunna tro att detta är riktigt jobbiga saker som minst skulle ta 2 timmar, per grej att fixa.
Med någon liten telefontid tog det max en halvtimme, suck.. En halvtimme som jag kunnat lägga ner på dessa samtalen för två veckor sedan - dumma jag!

Om detta är första gången? Nej inte direkt.. Om detta blir sista gånger? Nej, det kan jag inte tänka mig.....!

Nu kommer snart min älskade Milton hem från dagis, woohoooo!! Vi ska dammsuga, han och jag, en av hans favoritsysselsättningar, eftersom vi har två golvmunstycken, så vi kan hjälpas åt jättemycket ;) Sedan ska vi laga mat = jag står för matlagningen och Milton står för vattenlek i vasken. Det är också en viktig uppgift, i alla fall i en 21-månaders pojkes liv ;)

Kram till er alla, kanske hörs vi ikväll?

Alla Hjärtans Dag!

Tycker det är lite synd att folk förstör denna dag lite, genom att antingen överdrivet tycka att det är en alldeles perfekt dag och älskar hit och dit, som om man gör det mycket mer en sådan här dag. Eller de som helt enkelt bara spyr ut vilken usel dag detta är - var finns mellanläget? Kan det inte vara en fin liten dag där vi tänker lite extra på kärleken och sådans som gärna glöms bort i vardagen? Jag tycker det är fint med alla hjärtans dag, äta en god middag, umgås tillsammans. Det räcker, gåvor och sådant behövs väl inte, även om det är jätteroligt att få paket - men det är det ju vilken dag som helst på året.






Därför önskar jag er alla en fin Alla Hjärtans Dag, för det tänker jag ha. I alla fall ikväll, med mina killar här hemma.
Än så länge är det studier som gäller för mig, hela dagen. Eller ja tills Milton kommer hem från dagis.
Hoppas allt är väl med er, kramar från mig!

Måndagslista nr 69

Hej på er! Ny vecka och nya tag, bokstavligen här hemma kan man säga. Det har varit en jättejobbig dag för mig och det är skönt att dagen är över. Jag har ändå så mycket att vara glad över. Så idag är jag så himla glad över...

...att Milton finns i mitt liv, han ger mig så himla mycket och är det finaste jag vet.

...att även Marcus alltid finns där för mig och ställer upp i vått och torrt. Alla dessa år tillsammans är verkligen helt underbara och jag älskar honom så himla mycket!

...att jag har haft en bra helg med fika med världens bästa Anna, träffat mina föräldrar några gånger och bara tagit det lugnt, härligt!

...det är ny vecka och att den förra veckan är över, ooohh vad jag är glad över det!



Nu ska jag försöka plugga lite, vilket jag behöver känner jag. Hoppas ni alla har det bra.
Kram till er från mig

Fin söndag!

Ny snö på marken, Milton och jag bakade kärleksmums i förmiddags och i eftermiddags var både mina föräldrar och Anna på fika - ooooohh vilken fin dag jag har haft idag!!

Nu kastar vi faktiskt in handduken för vi är skittrötta och ska upp tidigare än vanligt imorgon.... Godnatt på er!

Ille, låna, tack, så

Söta fina Milton har haft en höjdar-kväll, först hos mormor och morfar och sedan en kort sväng hemma, som hade kunnat bli mycket längre, om Milton själv hade fått bestämma ;) Först hos mormor och morfar var det fullt ös först med middag och efterrätt och massor av prat vid bordet. Sedan var det bygga-bygga-bygga och prata-prata-prata som gällde. Milton ÄLSKAR att bygga med lego med sin mormor och OJ vad han pratar mycket, det är så himla roligt att se! Tack älskade ni för ikväll, det var så mysigt!

Väl hemma så var det också fullt ös - alla djuren skulle Vilse få låna, precis alla. Därav rubriken: Ille = Vilse. Han var mycket generös idag, den där Milton ;)




Vilse var sådär måttligt road, men han är en så snäll och tillfreds katt som ställer upp på mycket.




Hrm... Denna flodhäst heter, precis som alla hästar i Miltons värld, Armani. Tror inte att min Armani tar det som en komplimang direkt, eller vad tror ni?! Själv tycker jag det är lite gulligt!




Ursäkta bildkvalitén, jag kunde ju satt igång blixten på telefonens kamera, men det gjorde jag såklart inte, dumt.. Men ni ser ju vad det föreställer.
Nu ska jag plugga tänkte jag. Marcus är på fest och jag är enda vaken här, det gäller att passa på.
Kram på er, vi hörs!

Vårtecken

Detta brukar vara ett säkert vårtecken, snart är det verkligen vår, mina vänner! Woohooo!!
Kram och hej och trevlig helg, vi hörs lite senare :)

Tidigt i morse...

...gick jag upp. Klädde mig varmt och pep ut till mina hästar. De var nog lite förvånade, de brukar bli det när jag dyker upp innan 07 om morgnarna ;)
Egentligen är det bra synd att man inte oftare tar vara på dygnets timmar mer än vad man (jag) gör. Det är himla vackert ute så dags när solen börjar gå upp över trädtopparna, snön gnistrar och det är så tyst, så tyst.
Jag grämer mig lite över att jag inte tog ett foto som beskriver vad jag menar, men det var så kallt om fingrarna så jag ville behålla vantarna på. Tyvärr, för jag ångrar det lite just nu. En morgon snart kanske?
Nu stannar strax mitt tåg i Hässleholm och det är dags att byta tåg. Hoppas allt är väl med er och att ni får en fin dag. Kram!

Lugnet före stormen

Snart, jättesnart hoppas jag, kommer min familj hem från kalas. Just nu är här så himla lugnt; leksaker är undanplockade, kaminen tänd och jag sitter ännu igen i soffan, som hela kvällen ungefär - härligt..
Snart tror jag att det blir anra bullar; Milton kommer hem, börjar dra i sina leksaker igen, fast bara jättesnabbt för nästan direkt måste han göras iordning för natten och få välling för att sedan bums i sängen, kommer en dag imorgon också ju =)

Kvällen spenderas vid datorn. Inget internet i huset, suck.. Vet inte varför det ligger nere, det är lite Marcus område ;) Men det fungerade utmärkt att koppla in telefonens internet och använda via datorn, kanon!

Ojoj, nu ringde telefonen och de är påväg hem, äntligen! Måste rusa, kram och hej!!

Snart gruppstudier

Vilket känns perfekt. Helt plötsligt får jag annat att tänka på och tiden går fort. Toppen-grupp dessutom så det ska alldeles säkert gå vägen =) Först en snabb lunch och sedan snabbt hem till mina föräldrar och gå en snabb promenad med stora hunden, skönt med några minuters friskluft, det har varit sådär med den varan för mig på sista tiden.

Nu ska jag packa ihop, så allt är färdigt inför grupparbetet i stan.
Dagens hiss går till S & D, som även idag fixade stallet åt mig, ni är underbara, tack snälla!!


Kram till er, vi hörs

Mysstund i soffan

En trött Fanny kastade tidigt in handduken och slängde sig på soffan tillsammans med smådjuren, mysigt eller? Mina två favoriter, de värmer så gott att ha nära, både i kropp och själ, jag tycker så mycket om dessa två!

Snart så!

Alldeles strax ska min älskling hem från dagis, vilket jag längtar så efter då han alltid ger mig ny energi och allt fokus ligger på honom - me like!

Fotot togs hos mina föräldrar härom veckan, när tok-ungen skaffade sig en egen-komponerad mössa ;)

Kram och hej så länge!

Jag och min kaffekopp...

Erkänn att jag lurade dig!! För inte fasen dricker jag väl kaffe?! Eller......?



Nej det är helt rätt, aldrig att jag skulle få för mig att dricka kaffe, piii !
I själva verket är det faktiskt coca cola i muggen, i brist på glas då alla stod i disken, vilken fuling va?

Nu sängen, kram och hej!

Blomsterbud

Idag fick jag blommor, hem hit - det har jag aldrig fått innan och jag blev bara så himla glad!
Det var från mina föräldrar, pappa hade fixat. Jag har så fina föräldrar alltså, jag är helt rörd, tack älskade Ni!!




Vi har dessutom haft vänner på fika under hela eftermiddagen. Tack fina ni, även detta gav mig lite energi just nu!
Annars har dagen gått i lugnets tecken, inget extraordinärt alls, utan bara lugn och ro och soff-häng.
Nu ska jag återgå till soffan och dess lugn igen, imorgon är det förhoppningsvis en sväng till skolan som gäller för mig. Kram!

Ingenting

Sitter i soffan, familjen är ute och går, katten sällskapar här, tv'n rullar och kaminen är tänd. Morgonrocken på, frukosten nere, nu äter jag choklad och har fortfarande inte borstat tänderna.
Snart ska jag ta tag i dagen, snart. Men först tänker jag sitta här en stund till och njuta av morgonrock och kaminens värme :)
Kran på er

Måndagslista nr 69

Jag har bara en punkt på veckans lista...

...jag är så himla glad över att jag har Milton!

Kram på dig och ta väl hand om dig :)

Tågförseningar...

...är ett skit! Fast idag unnade jag mig en frukost på stan i väntan på tåget. Var ett bra sätt att slå ihjäl lite tid tycker jag :)
Tidningen, te och frallehalva, en bra start ändå, trots tågförseningen :)
Hoppas det går bättre i eftermiddag, då ska ju Snöret hem från dagis och jag har den tiden att passa.
Kram och hej, vi hörs senare :)

16 grader

Det har varit lite, hrm.. Småkyligt är väl kanske en underdrift, snarare skitkallt under några dagar, brrrrr! 16 grader om vi inte har eldat och det är väldigt kallt. Och så laminatgolv på det, som bidrar till ännu mer kyla.
Ikväll fick vi lite nog och ringde de gamla ägarna, som snabbt och snällt hjälpte oss med felet över telefon, så himla snällt!! Det var tur det för 16 grader vill vi inte ha ;)

Nu värmer det på bra här, både från kamin, element och varma täcken, ljuvligt för en sådan som mig, jättefrusen ;)
Idag blir det sängen tidigt, vi har haft en så himla bra helg, en av de bättre på länge. Vi har spenderat eftermiddagen med min familj eftersom pappa fyllde "halvjämnt" - grattis älskade pappa! Vi var ute och åt, Miltons debut på restaurang och det gick faktiskt över förväntan, mycket sprall i den där lilla kroppen ;)

Mer om helgen imorgon, nu blir det tv en stund och så får vi se hur länge vi kan hålla oss vakna. Kram fina ni!

Falkenberg

En mini-weekend idag till imorgon bitti tar vi nu och sitter i bilen påväg mot Falkenberg, ska bli himla mysigt :)
Tur att det löste sig med hästvakt tillslut, det var lite det det hängde på.
Här är jag idag, sittande i bilen i fräsiga brillor (du gillade dessa M Lindh va?!).
Hoppas allt är bra med er, kram!

Älskade Vinter!

Alla vet väl att jag tycker om vintern vid det här laget? Och visst, även om det kräver mer jobb med fruset vatten till hästarna, snöskottning (ibland, inte nu iaf) och så vidare och att det är GALET kallt, så tycker jag att det är underbart och så vackert med vinter!
Idag tog jag med mig Milton, syrran (vars foton jag har snott, rätt av) och Yda, ner till sjön och gick på isen, Milton tyckte det var helfestligt en stund, tills det blev för kallt.

Mimi och Yda bland allt det vita.




Ett barn på vift! Han tyckte det var så roligt att gå runt på isen, men jag var lite nervös (Mimi var livrädd), det är ju ändå is vi har att göra med.



Jag och Milton =)



Milton i sin fina Reima-overall. Köpte den begagnad för 300 kr, ser ut som ny. Tyckte det var en himla bra affär!




Kvällen är här, lugnet har infallit sig. Milton sover och Marcus är iväg och tittar innebandy. Det är SÅ skönt att det är fredag, tentan är gjord och jag kan hålla helg i lugn och ro, vilket är lika välbehövligt efter varje delkurs.
Nu ska jag bara sitta här och njuta av mitt lugn en stund och sedan känner jag på mig att det blir sängen tidigt.
Kram älskade ni!

Dagen före tenta....

...är alltid sådär fruktansvärd och hemsk. Självförtroendet är nere och krälar på golvet, under mattan och det känns alltid sådär hemskt i magen. Det känns som om inget jag läser fastnar och inget som jag läst tidigare kommer jag ihåg.

Jag hoppas verkligen att det går min väg imorgon (och mina klasskompisars väg givetvis), jag tycker faktiskt att jag är värd det. Skiter i Jante, idag också (det var ju ändå ett tag sedan), och tycker verkligen att jag är fullt värd att fixa tentan imorgon. Tycker jag har jobbat på bra denna delkurs (vilket jag alltid försöker göra) och dessutom är detta bland den mest intressanta kurs vi har haft under hela utbildningen, därför hade det kännts extra roligt att visa framfötterna lite imorgon.

Jag har suttit hela dagen med tenta-plugg (9-16), har haft medryttaren som gjort stallet så det blev endast en snabb lunchpaus för egen räkning under dessa timmar. Sedan skulle Milton hem från dagis och efter det fram till 19 ungefär så var det Milton, matlagning och prat med sambon som gällde. Efter det studier igen. Jag ska fortsätta nu igen tänkte jag, några timmar till. Sova och vila huvudet får jag göra imorgon eftermiddag och hela helgen, som jag längtar!

Kram på er alla, vi hörs!

Hej Februari!

Ny månad, en kort sådan dessutom, fast som ändå är ovanligt lång eftersom det är skottår ;)
Jag sitter och pluggar - som vanligt. Men det är lika så bra, i och med den där tentan på fredag som jag så innerligt vill klara.. Men affärsjuridik är inte så lätt, så vi får se hur det går..
Vad har annars denna månad att bjuda på? Kalles enda (?) lediga helg är nu till helgen och jag är ju också helt ledig och det ska bli hur skönt som helst!
Min praktik drar igång i slutet av månaden (och om Perssons läser här inne, så har ni säkert fått höra om min dunder-tabbe angående praktikveckorna, suck! Blir så trött på mig själv ibland, stackar B-A!!!). Innan dess är det marknadsföring2 som gäller.
Min älskade pappa fyller år i helgen och det ska givetvis firas! Han fyller dessutom "halvjämnt" så han får firas lite extra!!

Säkerligen är det mycket annat som händer denna månad, det brukar vara så =)
Nu ska jag återgå till mina studier, kramar!

Lunch och tentaplugg

Så fort jag har hemstudier blir det oftast ett inlägg vid den här tiden på dagen, det är nu jag är lite "ledig". Har varit rysligt flitig hela förmiddagen och läst, strykt under i boken och antecknat lite. Tenta på fredag och jag VILL så gärna fixa det!! Har tre timmar på mig att bli färdig i boken, minus den närmsta halvtimmen då det ska racer-mockas två boxar och så ska hästarna få lite lunch, ser genom fönstret här att de står och nog funderar över var jag blir av egentligen ;) Dags att sätta igång innan min tid för "ledigt" är ute.
Kram och hej så länge!

RSS 2.0