Min Armani...

Tänk va, idag var vi hängt ihop i 10 år. Jag kan knappt förstå det själv, var tog dessa år vägen??
Men tänk vad mycket vi har hunnit med, men ändå så lite på något vis.. Svårt att förklara. Men mycket har ju hänt i livet sedan jag var 14, mycket icke häst-relaterat. Men mycket som har med hästarna att göra, framför allt med Armani. Han har varit riktigt dålig vid ett par tillfällen, så dålig att jag aldrig trodde att det skulle gå vägen, men han har minsann repat sig alla gånger, tack och lov!
Fotot nedan är visat tidigare, men vissa foton betyder lite extra mycket för mig, här är ett av dem. Togs i höstas, första riktiga ridpasset efter graviditeten och i helt fel kläder ;) Var egentligen medryttaren som skulle rida, men jag kunde bara inte hålla mig ifrån hästryggen, min fina fina Armaniel...
Hästarna har verkligen åsidosatts sista året och det känns inte helt bra. Jag har aldrig tyckt om att ha häst på sommaren, det är för varmt och hästarna går ute alltid och det tar mig 1-2 timmar bara att göra vid en häst inför ridpasset såhär års, eftersom de (givetvis) går nakna. Att det tar så lång tid beror på att jag är pedant, det är inte Armani, hahaha.. Konstant skitig och en vit häst passar inte en pedant som mig ;) Men jag tror att, till hösten när Mitt Stall (!!!) blir klart och det blir lite bättre väder och skönare temperatur så ser jag verkligen fram emot lite ridning och träning av min lilla Malva.

Men nu tillbaks till ämnet, tänk att 10 år har gått och att det har gått så fort.. Min fina Armani har gått från att vara en mörk grå 4-åring som jag absolut inte skulle ha (skrattar fortfarande åt mina åsikter kring detta; jag skulle inte ha en jäkla arab, absolut ingen unghäst och definitivt ingen flugskimmel - jag fick allt i ett! och är så glad och tacksam över att mamma övertalade mig att åka med till Höör och till världens bästa Maria!!) till en vit flugskimmel som kanske inte ser så mycket ut för världen och är kanske inte världens snyggaste. Men under ett ridpass på ridbana, som han verkligen älskar, är det som att komma till himlen.. Och 14 år har han hunnit bli, gamle man.

Nog om hästasnack för idag, jag kan sitta här hur länge som helst och prata om min Armani. Jag är så stolt över mina fina två hästar, de är ljuvliga och mina ögonstenar. Men någon måtta får det väl vara på skrytet ;)

Godnatt och kram säger jag!

Sista dagen...

...på gemensam ledighet (ja jag jobbar ju, men mycket ledigt har vi kunnat ha tillsammans och det är underbart!) för imorgon börjar Marcus jobba igen :( Tycker, till skillnad från många andra, att dessa fem veckorna har känts långa och inte alls gått så fort som semestrar brukar göra, och det är ju skönt ;)

Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi var en vända i blomsteraffären som finns i Vinlöv, Blom.a.t.t. Den har gått i konkurs och en vän till oss har köpt den nu nyligen och ska starta upp den igen, jätteroligt!! Därför börjar hon med utförsäljning i veckan på hela butiken (kom och köp!!!!), men vi var där redan idag och tjuv-handlade lite ;) Det blev en lampa, ett par krukor och en "ljus-boll".

Ikväll blir det lite städning och röjning. Milton ska umgås med sin farmor och farfar ett par timmar så vi kan hjälpas åt så mycket som möjligt. Men först tar vi det lugnt en stund till ;)
Hoppas ni har en fin söndag, idag är det ju för en gångs skull nästan fint väder, wihoo!
Kram, kram!

Grattis Mamma-Mormor-Svärmor

Idag fyller min älskade mamma år! Kalaset höll vi som sagt här och inte blev det något bakande för mig, jag stod endast för lokalen ;)
Fint besök hade vi; mamma, pappa och min syster. Och så min mormor, morfar, farmor och farfar!
Jag fick minsann också presenter, lite lyxigt och vad glad jag blev! Jag fick så fina rosor, orangea - jag som älskar orange!!
Och så fick jag en gjutjärnskruka med en ljuvlig blomma i (alltså, jag och blommor - jag kan inte namnet på en enda i princip...). Den passar så fint här hemma, just nu står den på trappen vid ytterdörren =)

 

På mig idag hade jag en söt klänning från Köpenhamn, som jag köpte när Mimi, mamma och jag var där tidigare i sommar. För 50 kr, vilket fynd! Lite ocensurerad bakgrund, hahaha! Men så ser det ju ut här hemma allt som oftast ;)

 

 

Nu håller vi kväll. Milton sover sedan en timme tillbaks och vi har hunnit äta lite kvällsmat och nu myst ner oss i soffan framför Sommar med Ernst, via datorn, underbart! Hoppas allt är väl med er, kram härifrån!

Recept-funderingar

Google är en bra vän ;) Sitter och letar efter recept på nätet. Mamma fyller år imorgon och det lilla kalaset ska vara här hemma har vi tänkt. Jag tänkte därför att jag skulle stå för efterrätten, så vi får väl se vad det blir imorgon.
Idag blir det lite städning och handling för att senare ha lite vänner här på grillkväll. Vädret är sådär i och för sig, så vi får väl dessvärre sitta inomhus, som så många andra kvällar denna sommaren. Tråkigt faktiskt, sommar är ju ute-säsong. Men vädret kan vi ju inte styra över, hur gärna vi än vill ;)

Längtar till imorgon, längtar efter att få träffa min mormor och morfar och min farmor och farfar, jag längtar jättemycket!!
Nu sover Milton så jag tänkte hoppa i duschen och göra vid mig, så han och jag kan åka till affären sen, en favorit-sysselsättning som Milton uppskattar jättemycket, hahaha! Så så ser eftermiddagen ut för oss. Marcus blir hemma och städar, hahaha! Tycker det är en underbar arbetsfördelning ;) Det var helt självvalt, han hade gärna fått följa med och handla också, för jag tycker det är trevligt att göra tillsammans.

Hög tid att sätta fart, kramar!

Lyx-frukost!

Godmorgon säger jag härifrån!
Jobbat inatt så jag sov tills för en stund sedan. När jag kom upp sov Milton och Marcus hade gjort pannkakor - LYX säger jag!! Dessutom är det ju faktiskt extra lyx att få äta i lugn och ro =) Milton har nu vaknat och också fått äta pannkakor, jag tog en extra med honom då också.
Behöver jag säga att jag älskar pannkakor??! Såhär låter ett samtal mellan Pettson och Findus i en av de tecknade (underbara) filmerna:

Findus: Jag vill vara stor som du, Pettson!
Pettson: Men varför det, du är väl lagom som du är?
Findus: Men jag vill kunna äta jättemånga pannkakor!
Pettson: Men du har ju ätit sju stycken.
Findus: Men jag vill äta ARTON!!!

Ungefär så känner jag också, hahaha! Hade utan större problem kunnat leva på pannkakor, pannkakor i alla dess former, mmmm.....!


En natts jobb väntar på mig, men innan dess ska det mysas för fullt mest inomhus, med tanke på vädret. Och så ska jag skjutsa mina föräldrar som ska på middag om ett par timmar =)
Nu är det Milton-bus som gäller för fulla muggar, kram!

Fixelifix...

Vad mycket man alltid har att stå i =) Idag håller sambon på att köra bort grus från uppfarten och ska klippa gräset så fort Milton har vaknat, allt för att inte väcka honom ;)
Själv har jag betalat räkningar, sorterat papper och så ska jag också gå ut och fixa lite, fylla på vatten och hästarna och lite så. Ringt ett par samtal och fixat med sådant också. Ett par samtal återstår, jag verkligen hatar att ringa "viktiga" samtal, tycker det är det absolut tråkigaste som finns att göra....

I eftermiddag blir det middag hos mamma och pappa, innan det är dags för jobb för min del.
Nu är det dags att ringa de där samtalen, blää... ;) Kram från mig!

Barnpassning och utflykt

I eftermiddags var vi och hämtade kusin Emilia och for iväg på utflykt. Till stranden och Åhus, mys! Med oss hade vi korv med bröd, kex och dricka - snacka om populärt bland stora och små ;)
Fullt ös på bryggan var det vid ett tillfälle, en springande och en krypande som möttes här och var, hahaha! Tur vi var två vuxna som kunde passa vars ett barn. Barnen rastades ordentligt, även i en trädgård lite senare, för att tillslut...

...somna i vagnen, söta ungar! Perfekt med tvilling-vagn (i detta fall kusin-vagn ;) ), lättare att få in i bilen än två enkelvagnar :)

 

Vi hade det verkligen hur mysigt som helst, varmt och skönt och ljuvligt eftermiddags- och kvällsväder. Vi ville knappt bege oss hem, men det kom ju en kväll också och Emilias mamma skulle hämta henne bara en stund senare.

Nu ska vi sova, jag börjar bli trött känner jag. Kram på er och sov gott!

Godmorgon från oss =)

Usch jag är ingen morgonmänniska! Har svårt att komma till ro på kvällarna allt som oftast och sedan är det om möjligt ännu svårare att komma upp på morgnarna - tråkig kombination!
Men nu är vi uppe, fått i oss lite frukost och hunnit vakna lite. Idag står fixande på listan, precis som igår. Taket ska målas en sista gång, det är nog det enda jag kommer ta mig för eftersom jag verkligen inte mår helt bra.
Marcus däremot ska klippa häcken och gå loss ännu mer med röjsågen. Senare ska vi vara barnvakter till Miltons kusin, fullt ös gissar jag på ;)
Nu måste k´jag kila, vi hörs senare, kramar!

Oj oj oj!

Jag sitter här och funderar på min framtid. Viktiga grejer det där. Mycket viktiga.
Har tre utbildningar jag har kommit in på (kan knappt förstå det själv, TRE stycken, herregud!! Jag som tänkte att jag får väl vara glad om jag kommer in på någon och så kommer jag in på tre stycken!) och det kan ju tyckas vara ett riktigt i-landsproblem, men någonstans är det ju viktigt att jag väljer rätt.

Jag tänker inte bara på utbildningen, utan mest tänker jag på Milton. Vart bör jag studera för att det ska fungera som bäst med honom? Hur är studierna upplagda? Milton kommer ju vara på dagis 4 dagar/vecka (Marcus är ju ledig en vardag varje vecka och då är Milton också det) oavsett om jag ska till skolan eller inte, för är jag hemma så är det ju hem-studier. Men det hade varit bra att veta hur schemat kommer se ut, kanske kan jag hämta Milton redan vid 15 istället för 17 vissa dagar (om det ens blir 17, jag vet ju inte det än alls) etc. Och om Milton skulle bli sjuk, kan vi lösa det rent praktiskt då?

Och hur ser pendlingsmöjligheterna ut? Osby vs Malmö?

Och en annan viktig aspekt - hur ser framtiden ut, efter studier? Det är ju egentligen det näst viktigaste, efter Milton (även om detta i allra högsta grad involverar Milton och Marcus lika mycket som mig).

Oj oj oj, jag har så mycket tankar som snurrar i huvudet och denna vecka måste jag tänka färdigt känner jag. För min egen skull, för jag mår inte bra av att gå och mala fram och tillbaks, hela tiden. Sätter sig i magen och jag får ont.
I kväll har jag surfat runt på de tre utbildningarna och funderat fram och tillbaks, massor. I morgon (om rösten är bättre, hahaha..) ska jag ringa till en av skolorna då jag har ett par frågor i hopp om att beslutet kan bli enklare efter det.

Märks det att jag har suttit själv i kväll? Hahaha.. Marcus har varit ute och jagat och Milton sover sedan tre timmar tillbaks, så mycket tid har gått åt till surfande och tänkande, bra det!
Nu säger jag godnatt och ska försöka släppa studie-tankarna för idag, det får vi ta i i morgon. Kram på er!

Mitt hall-projekt...

...som jag har tjatat så mycket om ;) Som ni kanske förstått (?) så är det tak som målas för fulla muggar. Det är målat tre gånger nu och måste dessvärre målas en gång till. Såhär såg det ut innan, bry er inte om stöket ;)



Och såhär ljust och fint blir det, oj vilken skillnad! Vi har ju inga fönster i hallen så det behöver ljusas upp så mycket som möjligt. Dörrar ska målas och lister etc. likaså. Golvet är laminat (hela nedervåningen utom våtrum), inte mitt favorit-golv direkt, men praktiskt och bra med smutsiga hundar och blöta barn så i nuläget är golvet perfekt.

 

En viss nyansskillnad va? Det omålade taket är hallen innan trappen till ovanvåningen. Vi får se vilket tak vi tar efter hallen, ett i taget och gärna lite andrum mellan rummen ;) Det lutar åt Miltons rum, men stallet är som sagt prio ett.


På tal om stallet så har vi varit ute hos hästarna idag och dragit upp de sista giftiga växterna, skönt! Älskade Marcus har dessutom trimmat kanterna vid staketet till hästarna och trimmat min gång, så jag slipper nässla mig när jag ska fylla på vatten =)
Han har även slipat stallgolvet så nu kan jag snart börja måla där också! Tur att jag tycker om att måla, hahaha! Annars hade det varit jobbigt.
På tal om det ska jag nu snabbt ta mig något att äta och sedan måla taket en sista gång, passa på medan Milton sover.
Over and out

Måndagslista nr 42

Hej alla, ny vecka och dessvärre sambons sista semestervecka.. Känns tråkigt, men vi har ju hela denna vecka att njuta av först. Idag måndag är jag extra glad över...

...den fina frukost vi hade tillsammans i morse. Jag gick upp med Milton och lät Marcus sova lite längre. Vi passade på att baka scones, mmm.....! När de tillsammans med vars en stor mugg te stod på bordet så väckte jag Marcus, mys!

 

...att det största projektet i hallen snart är färdigt, phu! Återkommer under dagen med ett inlägg kring detta =)

 

...att regnkläder är inköpta åt Milton, tillsammans med galon-vantar (både fodrade och ofodrade) och raggsockor. Gäller att bunkra upp inför dagis-starten som närmar sig med stormsteg. Ska bli spännande att se hur kläderna är sedan, svårt det där när man beställer tycker jag.

 

...att Milton reser sig hela tiden, gärna går (kryper) i trappan och verkligen visar intresse för att gå, om än ut med möbler. Hoppas så innerligt att han går innan dagisstarten. Just nu tror jag dessvärre inte det. Han vill endast gå utmed möbler, inte när vi håller i honom, då sätter han sig ner direkt. Jaja, det kommer när det kommer =)

 

...att jag har två lediga nätter nu framför mig =)

 

Nu kommer snart Marcus och Milton hem igen efter ett besök i Grantinge. Då är det lunch och middagsvila för Sötsnöret som gäller. Kram härifrån!

Jobbar i det tysta

Jag tyckte det var tyst här hemma igår eftersom jag var helt solokvist här, men idag är det tyst på ett helt annat vis. Jag har nämligen helt och hållet tappat rösten! Gjorde det i natt när jag jobbade så idag blir det till att försöka vila rösten. Än så länge har det gått sådär, en pratmaskin som jag har lite (läs mycket!!) svårt att vara tyst..

Annars idag har vi bara myst och tagit det lugnt. Var ute och gick en sväng innan; tittade på en maskin, tittade på tågen och så var vi nere vid sjön och tittade på ankorna, härligt! Fast flaggorna vid mataffären är nog ändå bäst ;)

Ikväll blir det lugnt och ännu mer te-drickande och kurerande för min del. Ska försöka fortsätta med "projektet i hallen" idag också. Lovade bilder idag, men ni får vänta lite till för jag har verkligen inte haft krafter till att fota och lägga in bilder idag, lovar att de kommer =)

Nu blir det mys och bus på golvet en stund. Ha en härlig kväll, kramar!

Hemma-projekt

Dessvärre inga bilder idag, men det kommer. Håller på för fullt med ett av våra mer omfattande projekt inomhus i huset, i hallen denna gång. Bilder kommer på det imorgon tror jag. Mår inget vidare idag och borde kanske inte jobba, men jag tänkte faktiskt bita ihop och jobba ändå =) Därför har eftermiddagen mest gått till att kurera mig med vila och en stor mugg te.
Men som sagt, lite mer har jag ju gjort i och med hall-projektet. Älskar att göra om hemma, speciellt att måla. Det finns så mycket man kan göra med färg och med just färg kommer man långt!

Min familj är fortfarande iväg, det går visst bra på beachhandbollen för sambon idag och Milton verkar ha det bra med farmor och farfar. Nog saknar jag dem allt, men just idag har det varit jätteskönt att vara själv då jag verkligen har kunnat ta det hur lugnt som helst =)
Därför ska jag och fina Yda snart samla ihop saker och krafter och bege oss till mina föräldrar, lagom promenad och ändå på väg till jobbet. Blir lite lappsjuk av att vara själv, så lite ska jag "socialisera" mig idag tänkte jag ;)

"Ses" imorgon, kram

Tankarna idag...

...går till Norge och det fruktansvärda som skett där. Det känns som att det jag "brukar" skriva om får stiga lite åt sidan, det känns för "ytligt" på något vis. Att någon (några?) kan ha dödat över 80 människor är så fruktansvärt. Jag vet att det förekommer på så många andra platser i världen, men när det sker så nära så känns det lite extra i magen.
I morse när jag kom hem från jobbet och mötte Milton i hallen så knöt sig magen lite, inte vill jag utsätta honom för denna hemska värld :( Jag pussade och kramade honom lite mer än vanligt innan de for iväg och tänkte på de föräldrar som förlorat ett barn i Norge under gårdagen.

Kram till er alla, var rädda om varandra

Pojkarna i familjen for iväg tidigt, direk...

img_1290 (MMS)

Pojkarna i familjen for iväg tidigt, direkt när jag kom hem från jobbet nästan. Kändes konstigt att bli lämnad kvar här. Fast Yda blev nöjd ;) Direkt efter morgon-promenaden så for hon upp till sängen. Hon älskar när jag kommer från jobbet för då är det först en härlig promenad ihop och sedan är det sängen flera timmar till - Gos-råttan! Nu ska vi sova så gott, hoppas ni andra åtminstone får uppehåll idag. Kram och godnatt

Snart dags för jobb

Japp, snart sticker jag för kvällen. Känner mig pigg och utvilad och det är ju alltid en fördel med 10 timmars vaken natt framför mig =) Fast jag har lite ont i magen, har nog chockat kroppen fullständigt med att äta ordentligt idag ;) Måste bättra mig på den punkten då jag äter så uselt just nu och helt enkelt glömmer bort att äta (hur man nu kan göra det?)! Men nu ska det förhoppningsvis bli ändring på det, äta bör man ju.

Idag blev jag nog inte allt för effektiv, som jag egentligen hade tänkt. Ett par maskiner tvätt och middagslagning. Och så var jag ute hos hästarna i hagen och drog upp en massa "ogräs" för hand. Ba träning för armar och lår, jodå så att ;)

Nej nog från mig, snart dags att köra! Kram härifrån och sov gott ni andra =)

Fredag

Men vad hjälper det mig när jag ändå ska jobba inatt? ;) Men idag är ingen vanlig dag för idag fyller min morfar år - grattis morfar!
Dagen bjuder endast på lugn och ro tror jag. Milton sover lite middag nu och vi tar det lugnt. Funderar på att göra något kretivt här hemma idag, inte överdrivet mcket, men sortera papper, projektet i hallen, rensa ogräs, städa kanske? Är inte motiverad till något av det, men saken måste göras =)
Mest är jag sugen på att ta mig ut till skogen med familjen, leta bär, leta svamp, få frisk luft och promenera, kanske skulle vi satsa på det i eftermiddag?

Nu blir det lite lunch här också, en mugg te är jag bra sugen på! Kram till er

Skånes Djurpark

Hejsan! Idag for vi på utflykt till Skånes Djurpark och oj vad mysigt! Miltons favoriter var givetvis "bääää" (fåren) och så kaninerna var han väldigt fascinerad av och hängde över kanten mest hela tiden, för att se bättre.
Mammans och pappans favoriter var nog björnarna. Så stora, tänk att sådana bor i Sverige, som tur är inte här neråt och tack och lov så tror jag inte norrlänningarna stöter på dem så ofta heller. Här har vi pappa-björd, den största av dem alla!
Vi hade turen att kom förbi precis vid matdags, här syns det tydligt på ung-björnarna som ivrigt spejar efter mat-bilen, som de hörde på långt håll.
Fina Milton! Första gången på Skånes Djurpark, men absolut inte den sista!
Ikväll hälsade vi på hos kompisar till oss. De har fått en liten "Tvåa", T blev storasyster för några veckor sedan. Tänk så litet och så pyttigt och tänk så fort det sedan går, de utvecklas ju hela tiden...!
Godnatt och kram!

Shoppat

Hejsan! Visst blev det lite handlat idag, fast ändå långt ifrån det jag var ute efter. Gummistölar från Polarn och Pyrets rea, där Milton även fick en brun kofta. Han fick även ett par sandaler och ett par gympaskor, men dessa två paren blev jag faktiskt inte alls nöjd med. Då kan man ju fråga sig varför jag (vi) ändå handlade dem, men vi blev nog lite desperata eftersom Sötsnöret knatar runt nu med lära-gå-vagnen, och kanske vilken dag som helst vill gå lite smått både utomhus och inomhus. Så dessa får han ha så länge, tills jag har funnit några som jag tror fungerar bättre. Milton har ju ganska normalstora fötter, men ack så tjocka och så kniper han med tårna så fort man rör fötterna eller ska ta på något på fötterna - väldigt kittlig ;)
Och inga regnkläder fick vi tag på. Även där ställs ju lite krav från vår (min ;) ) sida och de jag hittade som föll mig i smaken var på tok för dyra. Till exempel så tycker jag att Polarn och Pyrets jackor för 500-600 kr är åt skogen för mycket, speciellt för en såhär liten småtting som förmodligen endast kan ha den i hösten, eller möjligen till våren också, men sedan är det kört. Kanske om det hade varit byxor också och jag verkligen ville ha dem, men nä. Någon måtta får det väl ändå vara ;)

Nej, oj vad mycket svammel. Ikväll lagade vi en så god och enkel middag! Potatis- och köttfärsgratäng:

1 kg potatis
500 g blandfärs
1 gul lök
5 dl matlagningsgrädde
riven ost
salt och peppar

Bryn köttfärsen och löken. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Blanda ihop köttfärsblandningen och potatisen i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Häll på matlagningsgrädden. Strö över osten och så in i ugnen ca 45 minuter på 200° - OJ så gott det blev!!

Inför Dagisstart

Eller ja jag vet, förskolestart ;) Men i vardagsmun säger jag dagis och det kommer jag fortsätta göra.
Idag blir det en tur till stan i hopp om att börja hitta lite ytterplagg, skor och stövlar åt Milton. Det är verkligen hög tid nu med tanke på att dagisstarten närmar sig med stora steg.
Det är mycket som ska ordnas, helst "dubbelt av allt" för att slippa asa framför allt ytterkläderna fram och tillbaks hela tiden. Men jag vet faktiskt inte hur genomförbart det är? Först och främst får det bli en uppsättning av allt och så får vi senare köpa till, om det visar sig att vi behöver det.
Nu har ju vår fina prins äntligen börjat gå med lära-gå-vagn så smått!! Så skor behövs verkligen nu - oj, vad jag har sett fram emot att han skulle börja gå och nu närmar det sig verkligen!
Många säger att "njut så länge de kryper" och det ligger säkert något i det också, men det är smutsigt med ett barn som kryper eftersom knän, fötter och händer blir så smutsiga. Det är bökigt med ett barn som kryper eftersom vi alltid får bära honom. Nu har vi dessutom punktering på vagnen så hur vi ska lösa det i stan, det är en annan femma ;) Hade han gått så kunde han sprungit lite själv och blivit lite buren.
Nog för att jag vet att så små barn inte alltid lyssnar och går där man vill att de ska gå, men i många fall underlättar det ändå tror jag =)
Ja nog om det nu, handlas ska det göras, oavsett =) Ha det så bra, kram!

Tack för igår!

Tack för igår fina Maria, oj vad vi hade trevligt i Ängelholm!!
Maria var en underbar värdinna; visade oss runt i en otroligt vacker stad (jag har aldrig varit i Ängelholm tidigare), lagade mat till oss medan vi mest satt i soffan. Maten var dessutom helt otroligt jättegod. Sedan spelade vi ett superroligt spel, som jag bara måste köpa hem!
TACK än en gång för igår tjejer! Kram till er från mig!



Oj vad konstigt..

Skrev ett inlägg HÄR om pengar, stora omkostnader, hur mycket det hade underlättat om man var miljonär etc. och fick idag en så märklig kommentar kring detta, från någon som skrev såhär: "Jag tycker att du har en riktigt nice sida! Har du ork så slå även ett öga på min :D."  Och sedan hade hon/han länkat till DENNA SIDA. Jag försökte maila personen ifråga i hopp om att denne kunde svara på varför han/hon tror att jag skulle ha behov av ett sms-lån.

Personligen skulle jag aldrig gå på ett sådant lurendrejeri som sms-lån, aldrig någonsin och tycker det är otroligt konstigt att företaget/personen kommenterar en blogg på det här viset. Jag kan heller inte låta bli att undra om det är ett fånigt skämt och att någon försöker skämta med mig?

Tolkar jag kommentaren fel? Överrreagerar jag? Är det så man marknadsför sitt företag?
Jaja, nog om detta. Kunde bara inte släppa detta och var tvungen att bolla lite. Om personen med kommentaren läser detta inlägg, så får denne gärna kommentera igen, eller lämna en fungerande mailadress så kan vi ta det den vägen.

MVH Fanny

Måndagslista nr 41

Ja jag vet att det är tisdag, men min lista fick bli en dag för sent. Hann verkligen inte med den igår eftersom jag först sov efter en natts jobb och sedan var jag iväg hos en av mina fina vänner, Maria borta i Ängelholm tillsammans med Malin, en annan underbar vän! När jag sedan kom hem så var jag så trött att det blev sängen nästan på omgående.

Men idag måndag (tisdag ;) ), är jag extra glad över...

...att Milton har livit SÅ duktig på att resa sig själv mot saker och att han dessutom (äntligen!!) tar ett par steg vid möbler etc. Vi har dessutom lånat en lära-gå-vagn (tack snälla faster Alexandra och kusin Emilia för det, hälsar Milton!) så nu hoppas vi att han snart är mer på benen än på knäna ;)

...att jag hade en så underbar eftermiddag och kväll igår med mina vänner i Ängelholm, det var verkligen så lyckat!

...att jag har en del ledighet nu tillsammans med mina fina här hemma och...

...att Marcus har två lediga veckor kvar (så gott som, lite jobb nu i slutet av denna veckan bara) tillsammans med oss här hemma.

Nu ska jag sätta fart, Milton kryper fortfarande runt i blöja och jag sitter i mys-kläder, dags för operation shape-up ;) Hoppas ni har en fin dag, kramar från mig!

Mot Ängelholm!

Strax beger jag tillsammans med min vän Malin oss till Ängelholm och till vår vän Maria! Ska bli så mysigt och äntligen ska vi få se hennes hem, det var ju på tiden ;) Därav detta korta inlägg, dags att sätta fart. Har ju sovit fram tills nu eftersom jag jobbade inatt. Malin hämtar mig om en stund så nu måste jag kila!
Ha en härlig dag nu, kramar!

Första gången...

...som Milton sov borta, var inatt. Marcus och jag gjorde slag i saken och var ute tillsammans och fick en ordentlig sovmorgon, skönt. Det var ju sista dagen på festivalen i stan och även Tivolirock, det var där vi var =)
Jag vaknade första gången vid 09, den vanliga tiden så att säga, när Milton brukar gå upp. Tvingade mig själv att somna om eftersom jag ska jobba inatt och behövde sova ett par timmar till =)

Sedan tog vi två en promenad ner till mamma och pappa för att hämta upp Milton och Yda. Där passade vi på att ta en fika också och sedan begav vi oss hemåt igen. Väl hemma så drog jag igång lite halvhjärtat med mitt projekt. Sedan grillade vi korv till kvällsmat och OJ så gott det var! Milton sov ett par timmar (alldeles för sent) i eftermiddags, men han behövde verkligen det.

Nu pausar vi alla fyra här, jag är redan trött, trots att jag har ungefär 12 timmar kvar innan jag kan gå och lägga mig, undrar hur det ska gå ;) Ha det så bra, så "hörs" vi imorgon, kram!

Vår trädgård

Hejsan! Tänkte att jag skulle visa er ett par bilder på våran trädgård. Verkligen inga avancerade foton, utan mycket "standard" och endast fotat rakt fram, så att säga =)
Hör nedan står jag med ryggen mot vår fina och täta häck, bakom den går hästarna och åt det hållet ligger också byn.
Till vänster i bild (från ert håll så att säga), bakom en likadan häck går vägen. Med på bild är ett litet, klent äppelträd.



Här ser ni en del av huset och vid sidan om ligger vårt garage/verkstad/stall. Just dessa två fönster är mina stallfönster, ett fönster i varje box ska det vara :)
Till vänster (sett från ert håll) går får i hagen utanför vår tomt, bakom den lilla häcken som vi hoppas ska växa upp fint genom åren. Det är så skönt med så insynsskyddad trädgård!



Här ser ni också fårhagen och även vår flaggstång (som Milton för övrigt älskar, och vi andra också!). Ni skymtar även till vänster i bild en stor kastanj, det enda rejält uppväxta trädet i trädgården (tyvärr.. Jag vill egentligen ha en lummig och uppväxt trädgård, här får vi börja om från noll, ur den synpunkten). Ni skymtar även häcken, då kastanjen står mitt i häcken kan man säga.

 

Här ser ni också flaggstång och kastanjen. Rakt bakom häcken är som sagt där hästarna går och till vänster går vägen. jag står här uppe på vårt trädäck och fotar.



Vi har en ganska så stor trädgård och visst är det härligt med stora gräsytor! Jag hoppas dock på en viss förändring genom åren i form av en mer lummig trädgård. Jag vill ha mer träd, fler buskar, lite lättskötta (??) rabatter och odlingslättar i form av pallkragar kanske? Min stora dröm är ett växthus - 30-årspresent om några år? Fast nej, attans! Det var ju då jag önskade mig hönor! Jaja, vi får se. Först och främst ska det som sagt planteras buskar och träd, det är det som tar tid innan det växer upp.

Nog härifrån, Milton sover, så jag ska fixa lite innan vi ska iväg och innan Marcus kommer hem. Kram!

Tillbaka efter en fin promenad till södra ...

img_1960 (MMS)

Tillbaka efter en fin promenad till södra delen av Vanneberga och en frukost-date med Anna och mina barn, sedan tillbaks till norra delen av Vanneberga ;) I mina nya och helt underbart sköna Reebok Easytone.

Från partyprissor till hemmaföräldrar

Japp, så är det här - snabba kast ;) Igår var Marcus och jag ute tillsammans och festade till det lite, för första gången på nästan 2 år! Först var vi här ett gäng vänner och umgicks, åt och drack gott. Milton älskade det och härjade rundor här med vuxna och hundar i ett par timmar längre än vanligt, innan han formligen stupade i säng. Sedan for vi två tillsammans med Alexander och Malin in till Kristianstad ett par timmar och härjade vidare - och oj vad roligt vi hade, hahaha! Karro och Jocke var kvar här hemma och satt barnvakt åt Milton, som sov gott hela tiden - tack snälla ni!
I morse var det bara för mig att stiga upp när Milton ville det. Var i och för sig inte såfarligt, han sov ju ända till nio ungefär, så vi gick ner och åt frukost, sedan låg jag på soffan medan han lekte på golvet, tack och lov var han väldigt nöjd med den uppdelningen =)

Annars har dagen gått i långsamhetens tecken. Marcus har varit lite extra långsam (hahahaha...) efter flera dagars alkoholintag och nu är det nog paus med det för ett tag fram över, kroppen behöver nog en paus, stackaren ;) Lite "Sommar med Ernst"-repriser genom datorn, Marcus har lagat mat och jag har faktiskt varit ganska så effektiv här hemma, eftersom jag fick för mig att dra igång med ett projekt lite snabbt i eftermiddags. Berättar mer om det en annan gång, det ska bli en överraskning till någon!

Nu tänker vi hålla kväll, Milton har somnat och vi ska nog endast sitta på soffan framför tv'n resten av kvällen, skönt! Hoppas ni har en skön (ledig?) helg, kramar!

Ett annat sätt att bada på

Det är en smutsig unge vi har nu, väldigt ofta i alla fall. Men inte kan vi väl bada ordentligt hur ofta som helst, därför använder vi ibland vårt stora handfat. Just till smutsiga små fötter, knän, händer och ansikte - ja ni vet, sådana där mer utsatta områden ;)
Tog ett par ljuvliga bilder på min fina Milton, var inte oroliga, pappan stod precis intill och övervakade det hela, så att ingen unge skulle dratta ner i det hårda klinkergolvet, nej tack!


Nu är jag ledig i fyra nätter, vilket ska bli så roligt och skönt, har lite inplanerat så det ska bli toppen =) Nu är det i vilket snart sängen för min del, Marcus kommer snart hem efter en helkväll med andra "män" ;) i Malmö och fotbollstittande. Jag är fruktansvärt trött så sängen och sova kommer vara välbehövligt.
Kram till er alla!

Nybadad

Hej på er! Idag är jag fruktansvärt trött, trots att jag sov till strax innan 15 i eftermiddags, välbehövligt! Efter det har middagen lagats, tvätt har tvättats, hängts upp och den torra tvätten ligger nu i respektive garderob. Skönt att få undan lite vardagliga saker också =)
Slänger in ett litet foto på en nybadad Milton. Enda gången hans frisyr ser någorlunda välvårdad ut, hans underbara lockar lever ju ett eget liv ;)



Ikväll blir det jobb igen, sedan är jag ledig till söndag kväll och ska passa på att njuta av familjen och ledigheten några dagar. Hoppas allt är väl med er, kram från mig!

Godmorgon! Såhär ser det ut alltid hos oss...

img_1334 (MMS)

Godmorgon! Såhär ser det ut alltid hos oss numera, wiii!! Äntligen har Sötsnöret börjat resa sig, det var på tiden! Nu säger jag godnatt och ser fram emot min säng efter en natts jobb. Kram på er!

Måndagslista nr 40

Hejsan!
Snart är det dags för jobb för min del, så ett snabbt inlägg och dags för den vanliga Måndagslistan =) Ida är jag lite extra glad över...

...den lediga, härliga helgen vi har haft!

...att golvet ligger färdigt och fint i Mitt Stall!!

...att jag nu jobbar två nätter och sedan är jag ledig resterande av Kristianstaddagarna, lovely!

...att Milton är världens bästa...!

Nu blir det till att natta världens finaste unge, kram och hej!

Mitt i natten

Hej på er!
Här kommer ett inlägg från mitt i natten. Är fortfarande vaken, men snart är det hög tid för sovning. Vi har varit på besök hos Kalles kusin Malin och hennes sambo. De har bott i sitt fina hus i snart ett år och detta var första gången vi tog oss i kragen och åkte på besök, hahaha.. Pinsamt, nähä?! Så mysigt och vi hann med både massage och promenad när vi var där. Min nacke har spökat massor nu några dagar och Malin är en fantastisk massör så det var guld värt! Och så en uppfriskande promenad tillsammans efteråt med Milton och Yda - precis vad jag behövde!

Nu senare ikväll fick vi fint film-sällskap av Alexander. Bra film och lite godis på det, toppen! Planerade, eller ja försökte planera in, ett par besök tillsammans på Kristianstaddagarna, som nu är i stan, men jag sabbar oftast planerna, hahaha.. De börjar bli lite trötta på mig, Marcus och Alexander.. Ska se vad jag kan ordna imorgon, för in någon kväll till stan vill jag i alla fall =)

Men först väntar två nätters jobb för mig, imorgon och i övermorgon och så en tjejdag/-kväll efter det ända bort i Ängelholm och som jag längtar efter det! Gamla gymnasievännerna ska ses igen, wiihooo!

Nej nu är det verkligen sängen, kram och godnatt. Over and out.

Stallrenovering del 4

Hej! I torsdags kom så betongen hit, så nu börjar det ju likna något! Betongen rann ner för rännan och så fick männen stå i betongen och forsla ut det i hela utrymmet =)


Där brunnarna sitter svetsade pappa två rör med lock som skyddade brunnarna för betong. Här är golvet obehandlat...

 

...och här har en glättare användts (tror jag att det heter?) och betongen börjar bli jämn och fin, brunnarna börjar också ta form ordentligt.

 

Marcus fick äran att skriva initialer och årtal, eftersom jag var på jobbet när det var dags för detta moment. Det blev väl inte riktigt som jag tänkt, hahahaha, men fint ändå ;)


Dessa dagar har betongen spolats och spolats och spolats. Marcus har varit superduktig och skött det helt och hållet. Det kommer bli så fint här alltså! Nu ska golvet behandlas det sista bara, sedan är det helt färdigt. Sedan så är det dags för väggar och SÅ mycket annat.
Kram härifrån!

Stallrenovering del 3

I mitt lilla stall ska jag ha en brunn i varje box, för att underlätta storstädning varje år. På översta bilden borras det hål i stallväggen för att få ut röret.


Gjutjärnsbrunnarna. Denna i Malvas box, Armanis ligger till vänster om denna, sammankopplat till samma rör och till höger går röret ut genom väggen =)


Det tar sig, ellerhur? De där långa trä-slanorna behöver ni inte bry er om, de bestämde lutningen in till brunnarna bara, men är nu bortplockade. Golvet har ingen direkt lutning, möjligen en mycket mycket svag sådan, som inte märks. Över brunnarna, när hästarna ska stå där, så ligger ett lock på och sedan spån över, så hästarna kommer givetvis inte märka av brunnarna, utan är bara till för mig och så att jag kan använda dem.

Golvet ligger nu på plats, ett inlägg på det kommer snart! Kram på er!

Ett litet spår

Hej från mig! Har haft fullt upp ett par dagar, men här kommer ett litet spår från mig, fast spåret nedan är från Milton. Konstigt spår va? Däcket är blött av regnet, men dessa små söta händer ser torra ut. Undrar just vad Milton har fått på sina händer, för de måste ha varit bra feta i och med dessa avtryck ;)




Nu kommer våra fina gäster strax! Så jag måste kila, ny uppdatering på stallet kommer inom kort, det har hänt en del!! Kram på er!

Stallrenovering del 2

Hejsan! Andra inlägget färigt =) I förra veckan kom en hel massa grus, närmare bestämt 20 ton, kom hemkört till oss och släpptes av på gårdsplanen.

 

Milton fick givetvis sitta i lastbilen (i pappas knä). synd att han inte är lite äldre, för hur häftigt är inte det att få sitta i en så stor bil för ett litet barn, men Milton är lite för liten för att förstå det häftiga ;)

 

Gruset ligger nu packat inne i stalldelen och väntar på att begravas av betong. Och det ligger som sagt inte där tack vare mig direkt, utan tack vare Marcus, pappa och svärfar - dessa tre har varit och är BÄST, hade aldrig klarat bygget utan dessa tre.

Nu ska jag återgå till tv'n, kram!

Stallrenovering del 1

Sådär ja, jag lovade ju stall-renoveringsbilder =) Idag får ni se hur det såg ut nu innan vi drog igång. Efter fotona togs så revs all förvaring ut och så också mellanväggen mellan dessa två rum och brädgolvet.
Detta ska bli Malvas box i höst.



Där mellanväggen är blir det stallgång och innerst kommer Armanis box att vara. Till höger i stallgången ligger gräsmattan och där kommer en stalldör att monteras så att hästarna går ut den vägen. Till vänster kommer jag ha en dörr och en akut-dörr till hästarna, men som jag hoppas aldrig kommer behöva användas.. Men genom den dörren kommer jag att gå ut och in och i den delen är garage och verkstad och så även min lilla sadelkammare som ni får se en annan dag.

 

Foto taget från Armanis box. Armanis box har ett likadant fönster som Malvas box. Dessa ska dock bytas ut och bli mer häst-anpassade med tätare galler och öppningsbara helst etc.


Fler foton och uppdatering kommer inom kort, detta är verkligen så spännande och vårt största projekt någonsin! Jag vet precis hur jag vill ha det, men det har dessvärre fått ändras lite redan. Det kommer bli himla bra ändå och jag är just nu himla lycklig! Kram på er!

Måndagslista nr 39

Hej ny vecka! Idag är det ju dags för ny lista =) hade tänkt lägga in stallbilderna, men tycker att de ska få ligga i ett eget inlägg så om ni är intresserade och/eller nyfikna så håll koll senare ikväll eller imorgon för då kommer det första stall-renoveringsinlägget!
Men idag är det ju som sagt dags för måndagslista, och jag är idag lite extra glad över att...

...våra fina vänner har fått ytterligare en liten flicka, den 2 juli kom "tvåan", vi är så glada för deras skull och Milton hälsar extra mycket till Tilde som blivit storasyster!!

...Marcus har semester i 4 veckor till, underbart!

...stallrenoveringen verkligen går framåt och det är så himla roligt!!

...vi avslutade förra veckan på absolut bästa vis; en familje-tripp till Åhus för oss tre där vi åt glass och gick och strosade, helt perfekt och så välbehövsligt efter ett par dagar med kvavt och jobbigt väder.

...vi har så fina vänner! Igår var Anna hitom med en liten present (tack snälla du, den står så fint på köksbordet och gör mig glad!) och idag är Alexander här och tittar film.

...jag fick ett paket med posten idag, kanon och som jag har väntat! Beställde ett par Reebok Easytone, träningsskor, i mars och fick dem i maj (bara för att jag skulle ha 40% på dem och så tog de slut och så vidare..) och sen när jag väl fick dem så var de för små så nu fick jag äntligen rätt på det, så nu har jag ingenting att skylla på längre (Petra ;) ).

...jag har en så fin Milton. Slängde in en ganska färsk bild på en 13 månader gammal "toddler".





Nu ska jag kolla igenom alla bilder på datorn och rensa för snart är visst minnet fullt. Borde ta mig i kragen och spara ner alla igen på min andra hårddisk, där de då ligger mer skyddat än här.
Hoppas allt är väl med er och att ni har en härlig vecka framför er, det har vi!! Kramar

Money, money, money...

På en dag har maaassor med pengar försvunnit från kontot, på bra saker i och för sig; arrendet till hästarna och dragkrok på bilen - väl värt varenda krona!
Tänk om man vore miljonär, då vore detta inte direkt märkbart i plånboken, för oss "vanliga" ;) är det ändå en hel del. Men jaja, pengar ska väl användas på något vis, inte sant? inte var det direkt oväntade utgifter utan något planerat och undanlagt för. Värre är det verkligen när de där stora oväntade utgifterna dyker upp, för de kommer ju titt som tätt; veterinärkostnader till djuren, kyl eller frys, bilreparation etc. Det är verkligen tråkiga utgifter.






Jaja, nog pratat om pengar =) Jag jobbade inatt och sov därför till lunch idag. Under tiden jag sov var Milton hos mormor, medan Marcus, pappa och svärfar var och köpte rör och armeringsjärn inför gjutningen i stallet som ska ske nu i veckan. Bilder kommer snart på stallbygget, om någon är intresserad av vårt största projekt någonsin? Detta är så himla roligt och stort för mig och jag är så himla glad och tacksam över att dessa tre (Marcus och våra pappor) lägger ner så mycket tid och slit för min (och hästarnas) skull, det betyder oerhört mycket för mig.

Igår innan jobbet så var våra föräldrar här (och Marcus yngsta systrar också!) här och grillade, ett litet sätt tt tacka dem för att de ställer upp så mycket i alla fall, och gud vad trevligt vi hade det! Massor av god mat och att sitta ute är ju guld! Kött, klyft-nypotatis, bea-sås, sallad, grillad halloumi-ost - MUMS!!!

Nej nog för just nu, dags att sätta fart innan Marcus och Milton kommer hem igen. Kram på er!

Vår lilla toalett

Ännu ett hemma-inlägg ;) Idag visar jag vår fina lilla toalett som vi total-älskar! Turkosa väggar och lite annorlunda inrett. Bland annat så har vårt gamla tråkiga viterinskåp fått hamna här inne och i det står ett familje-foto och så ligger där lite handdukar. På väggen hänger Michael Jackson-bild, som min syster har gjort. Den passar verkligen så himla bra här inne!



Inbyggd förvaring fungerar absolut bäst, speciellt på såhär begränsade utrymmen =)

 

Litet fräckt handfat med förvaring under. Tvålpumpen är från CULT och passar kanon här inne, eftersom vi har lite svarta detaljer här.


Sådär ja, ännu en inblick i vårat hem, hoppas ni tycker om det =) Turkosa väggar (eller färglada väggar/tapet) passar så himla bra i ett såhär litet utrymme. Det är där det gör sig absolut bäst. Men det är väl så att antingen älskar man det eller så hatar man det, tack och lov så älskar vi det båda två!

Kram på er!

Oj vilken sovmorgon!

Vi kom ju hem lite senare igår kväll, Milton sov en sväng på kalaset, men var sen vaken tills vi kom hem. I morse sov han till 10!! Marcus var nog himla glad över det, vi är inte direkt morgonpigga någon av oss ;) Men jag var tvungen att sova längre eftersom jag ska jobba inatt, så Marcus skulle gå upp med Milton. Nu behövde ju ingen av oss gå upp tidigt, skönt!

Dagen idag bjuder på lugn och ro tror jag. Marcus är iväg nu och fixar lite. Milton och jag ska nog gå ut lite, gunga kanske eller ta en promenad? Vi får se vad vi är sugna på =) Nu ska jag ner på golvet och leka lite med min son. Hoppas ni har en härlig helg framför er! Kramar!
RSS 2.0