Måndagslista nr 56

Hej vänner och snart hejdå oktober!
Sista listan för denna månad, imorgon går vi in i november - underbart! Inte för att november är den piggaste månaden direkt men det närmar sig ju jul med stormsteg =) Så idag är jag glad över...

...att jag har en helmysig kusin-fika inplanerad med syrran och kusinerna, underbart!

...att jag var ute och red igår, herregud vad skönt! Jag är taggad och vill upp igen, så fort jag bara hinner =)

...att vi nu är färdiga med tre grupparbeten! Skönt som bara den, även om det är en hel del kvar av denna delkurs..

...att Milton är bäst! Han pratar mer och mer, nya ord dyker in stup i kvarten, i helgen var det Armani (Ani/Mani) och idag var det spade (sade) - finaste ungen i världen!

...att jag har hemmastudier imorgon. Kommer plugga HUR mycket som helst imorgon och ska inte sitta här hemma (eftersom de andra också är hemma och då får jag inte allt för mycket gjort), men jag ska i alla fall inte hasta iväg till skolan, vilket ska bli superskönt.

...att vi är hundvakter till världens häftigaste Hugo! Herrejisses vilken hund, han är verkligen hel-mysig!


Nu ska vovvar ut, hästar nattas, katten letas upp, tänder borstas. Sen kommer jag nog stupa i säng, för jag är supertrött ikväll, så det kommer bli underbart!
Hoppas ni får en fin vecka, kram från mig!

Godmorgon ny vecka

Miltons säng är bäddad med hans finaste sänglinne. Han fick det när han döptes, av sin faster och kusin. Där är så jättefint och personligt också givetvis.

 


Nu taggar vi inför en lika intensiv vecka som förra veckan.. Hej magsår! Ett grupparbete och sen tenta nästa måndag. Varvat med hästar, barn, hund- och hästpassning, hussysslor, kusinfika, hund. Listan kan göras låååååång ;)
Nu ska jag sticka, ha en underbar dag. Vi hörs senare för Måndaglistan! Kram och hej

Vi är hundvakt...

Åt en alldeles underbar liten Hugo! Herrejisses vilken underbar bulldog som ligger här och snarkar nu - mys, mys, mys!! Han stannar till onsdag, men helt ärligt så får han jättegärna flytta in på heltid.
Sveriges sämsta bild, men ja ni vet iPhone.....


Natti, natti och kram igen

ÄNTLIGEN!!

Idag har jag ridit! Första gången sen i maj månad, vilket känns jättekonstigt. Så långt uppehåll har jag inte haft sen jag var gravid. Men åååååååhhhh vad underbart det var! En liten tur givetvis, vå får ju börja lite mjukt för hästen även om han var väldigt laddad och låg på ordentligt.
Outfit på och redo för en ridtur =) Jag älskar mina ridstövlar, de är så sköna och dessutom ger dem ett ordentligt stöd, när jag sitter på min studsboll, det behövs ;)


Ridtur =)


Efter ridtur påväg bort till hagen igen. Spanar efter Malva...


Som är skitsur över att få ha tillbringat ensamtid i hagen, stackaren!


Nu ska jag fortsätta kurera min röst, som inte är vad den borde vara, suck.. Hoppas ni har haft en fin helg, kram!

Frånvarande

Hej på er! Känner att jag varit lite frånvarande här inne sista veckan, det syns även på statistiken då läsarantalet sjunkit, trist men jag får väl skylla mig själv ;) Förhoppningsvis blir det bättre nu. Idag står städning på schemat då vårt hem ser ut som ett bombnedslag. Fast först tar vi nog en lång-paus i soffan medans Milton sover där uppe, det är ju Madicken på tv, vilket vi vill titta på ;)

Förresten, TACK Nävlinge IF för en superrolig fotbollsfest igår, det var verkligen kanon-roligt! Vi hörs av lite senare, efter vårt städande, vår paus och efter vår promenad senare. Kram på er!

Promenad längs med vägen

Vi tog en kort promenad längs med vägen i förmiddags och tittade på hästarna som vanligt ;) Vi gillar Didriksson här hemma, syns det?! ;) Ingen mössa jag vet, men Milton slängde av den vid brevlådan och där fick den ligga kvar tills vi kom tillbaks, haha..


Vi tog en paus på vägen och kikade på hästarna tillsammans, Milton blev trött i benen och ville sitta i knät och sen bli buren hem, Sötsnöre... Vi har det bra tillsammans!
Givetvis var både hund och katt med oss, men de fastnade inte på bild =)


Nu ska jag plugga lite innan Milton vaknar, som sover middag och nog sover en liten stund till. Kram och hej!

Morgonmys

Hej på er! Min morgon har varat ett par timmar redan. Var uppe och släppte ut hästarna tidigt och sedan gjorde jag mig en stor mugg te och drack helt ensam framför tv'n, så skönt!
Efter det har Milton hunnit gå upp och gjorts iordning, kaminen är sotad och tänd och tv-rummet är dammsugat, skönt :) Sitter och funderar på om jag ska prioritera en promenad nu eller mys här framför brasan, hahaha i-landsproblem?! Det lutar dock åt det sistnämnda eftersom jag inte alls känner mig frisk idag. Fast frisk luft kan ju göra underverk.. Sitter nog här en liten stund till och tar en lite senare förmiddagsprommis :)
Nu ska jag äta frukost och Milton lite mellanmål. Kram och hej!

Röstlös

Min röst är helt borta, eller ja nästan iaf ;) Tyst som bara den är det här på mig. Men nu håller vi alldeles snart helg och jag ska hämta Milton strax. Så underbart härligt med helg och så välbehövligt! Kram på er!

Godmorgon härliga fredag!

Är så glad att det är fredag och att vi snart kan kicka igång helgen, äntligen! Nu ska vi göra oss iordning, hästarna ska ut och ja, alla andra morgon-bestyr ska fixas =) Sedan är det dagis, jobb och skola som gäller för oss. Hade gärna gjort som hund och katt idag och legat på soffan hela dagen, men det går ju givetvis inte tyvärr.

Ha en härlig dag! Kram

Snaaaart sååå

...är det äntligen helg! Som jag längtar efter en LEDIG helg tillsammans - det ska bli helt underbart! Just nu sitter jag uppe med skolarbete (givetvis), men ikväll är jag mycket gladare än tidigare kvällar i veckan, eftersom arbetet snart är klart, men framför allt eftersom världens bästa Anna har varit här och förgyllt min kväll. Detta fina besök kommer jag leva länge på - tack älskade du för pratstunden idag och för att du finns!

I morgon är det studiebesök med klassen, första för vår del. Sedan gruppstudier med bästa gruppen - sen är det HELG! På lördag vankas festligheter, vilket säkert blir jätteroligt. I övrigt ska helgen gå i lugnets tecken. Eller ja, förhoppningsvis ;) Har lite sm måste fixas här hemma, utomhus. Och sedan har vi två inneprojekt som ska vara klara till jul, har vi som mål; Miltons rum (som absolut är prio ett) och så tv-rummet. Men nej, inte denna helg och inte under denna delkurs helt enkelt ;)

Nu ska vi krypa ner i sängen, jag är trött och min sambo ser ut att vara det också. Hoppas ni andra har det bra, var rädda om er, kram!

Stallhjälp

I eftermiddags hade jag stallhjälp, Milton assisterade mig vid mockningen, duktiga killen va? ;)
Nu inväntar vi min allra käraste vän, som jag har saknat henne! Återkommer senare, kram på er!

Färdig

Usch vad jag känner mig tråkig just nu egentligen, ni får ursäkta! Mycket tjat känns det som att det blir om hur trött jag är och hur stressad jag känner mig. Men det är verkligen så och jag vill så mycket, men orkar inte. Nu är jag i alla fall färdig med skolarbete för idag, skönt! Ska hoppa in i duschen och sedan blir det sängen. Håller tummarna för att jag i natt kan snitta mer än fem timmars sömn, som det har blivit den sista veckan, suck.. Inte kan jag skylla på Milton heller som sover gott om nätterna (peppar, peppar..), utan enbart på mig själv - hur trött jag än är så kan jag INTE somna, varför? Jo, stress. Massor av stress. Jag kommer inte till ro helt enkelt.
Jag längtar som en tok till helgen, ledig helg, ledig helg för Marcus också - såååå underbart! Nu blir det duschen, vi hörs snart igen, kramar från mig till er!

Farbror doktorn!

Hej! I morse var vi hos doktorn med Milton, äntligen! Milton skötte sig jättebra, lite tårar vid "fasthållning" och allergitester, men jätteduktig! Och vilket lättnad det var, att han inte var pälsdjursallergiker, i vår familj hade det varit förödande, med en vovve, en katt och två hästar... Vi kunde, eller ja läkaren, konstatera att det var astma och det är "bara" att fortsätta med kortinson vid behov och en annan inhalator som komplement till kortison-inhalatorn, typ.
Ja det var ju inte direkt oväntat, med två astmatiska föräldrar (som barn) så var det ju ganska väntat att även Milton skulle åka på det, tyvärr. Killen kunde ju fått slippa.

Ikväll var jag på Miltons dagis, på samrådsgruppsmöte - trevligt! Och som vi som var på mötet sa, så är det ett privilegium att få ta del av information från våra barns förskola och kanske vara med och påverka lite. Det känns viktigt för mig, som förälder att göra det. Dessutom är detta ju världens bästa förskola, där man inte kan befinna sig för mycket!!

Nu ska vi kolla klart på filmen, eller ja Marcus ska, jag ska fortsätta läsa lite till vårt grupparbete. Hoppas ni alla mår bra, kram från mig!

Stress

Hästarna fick lite tidig kvällsmat ute, Milton åkte hem till farmor en sväng, Marcus fick hjälpa till i skogen och själv ska jag på möte. Varför ta det lugnt när man kan stressa?!
Det hade varit skönt att vara hemma egentligen. Jag har ju skoluppgifter att göra.. Men ibland blir det så här :) Kram!

Höstpromenad

Den här höstpromenaden med Milton och Yda var verkligen en energo-boost för mig idag, så välbehövligt! Det var inte så skönt väder idag, fast så länge vi gick så höll vi värmen. Eller ja, Milton frös kanske, för han satt ju stilla i vagnen, fast han är en varmblodig kille, så jag tror knappt det =)
Och vi är riktigt nöjda med den nya vagnen. Den är liten och smidig, men ändå stabil och stadig och otroligt lättkörd!
Det blå uppe på sufletten är Ydas vinterkofta som hon fick idag av "farmor". Hon är en frusen liten hund som är ute massor, trots kyla, därför måste hon ibland ha (stå ut med!) en kofta.




Milton gillar sin vagn, även om han föredrar att gå ;) Däremot tycker jag att det är lite "naket" så vi ska köpa en sådan där bygel. Han har sele på sig, fast inte axelremmarna, utan bara runt benen.



Snöret tycker det är sådär roligt att åka vagn nu för tiden (till min stora sorg, eftersom jag älskar att köra runt med vagn och en nöjd unge!), än mindre när vagnen står still ;)



Hoppas ni alla har en fin vecka framför er, vad ska ni hitta på? Här blir det mest studier i veckan, men till helgen ser jag fram emot en ledig helg med familjen! Kram

Måndagslista nr 55

Hej på er! Det är ju måndag och jag är glad, lite extra glad över...
...att Marcus är ledig imorgon!

...att vi ÄNTLIGEN ska till doktorn med Milton och hans hosta imorgon =)

...att grupparbete 2 är färdigt, äntligen! Nu blickar vi framåt tjejer ;)

...mysiga eftermiddagen som Milton och jag hade idag, jag trodde verkligen att eftermiddagen skulle bli lååång och dryg, men tack vare ett besök borta hos farmor, promenad efteråt och sedan utevistelse en bra stund, så gick det av bara farten.

...att jag känner mig piggare, det var nog frisk luft och lugn och ro jag behövde helt enkelt.

...att jag har finaste barnet och sambon och finaste djuren, jag är så lyckligt lottad!

Nu ska jag knåpa ihop ytterligare ett blogginlägg, kommer senare ikväll. Sen blir det mys framför tv'n och kaminen, med min andra halva och våra små pälsbollar, underbart! Kram!

Eftermiddag

Hejsan! Usch, känner mig inte alls kry idag, undrar om jag börjar bli sjuk? Hoppas på att det "bara" är ren trötthet och att sömn hjälper mot detta, blä!
Marcus jobbar dessutom till 19 idag, vilket faktiskt är skittråkigt.. Men Milton och jag får göra det bästa av situationen när vi kommer hem; först en stund ute tror jag och fixa stallet tillsammans och sen går vi nog in och tänder en brasa, det är underbart mysigt! Hoppas ni är piggare än vad jag är, hörs sen, kram!

Godmorgon måndag

Hej på er! Tidig morgon, jag vet och jag är trött ;) Ska vara i skolan lite tidigare idag, därav den, för mig, tidiga morgon =) Jag känner mig dock inte helt hundra idag, vet inte om det är ren trötthet eller vad det är, det skulle kunna vara det. Eller att dagisbacillerna har nått mig igen. Det återstår att se. Nu ska jag slänga ut mina fina hästar och göra mig klar, kram från mig till er, hoppas ni har en härlig vecka framför er, det hoppas jag att jag har.
Det återstår att se i eftermiddag förresten, måndagslistan kommer då ;) KRAM!

Jag hittade ett foto...

...i min systers blogg, på oss när vi var små. Här kan man ju, för en gångs skull, se att Mimi faktiskt är yngre än mig ;) Det syns inte nu längre, hahaha.. Detta foto på oss är underbart, helt enkelt alldeles ljuvligt! OJ vad fina vi är!
Och ärligt, är det bara jag som tycker att Milton är jättelik mig när jag var liten, i alla fall om man jämför med detta foto?

 

Nu var det som sagt skoluppgifter. Over and out. Och kram!

Över..

Jahopp, så var denna helgen förbi och det är dags för ny vecka snart.. Känner mig inte alls redo för en ny vecka redan, har haft alldeles för mycket att göra i helgen för att ha hunnit njuta av den. I vilket fall, igår hade vi underbara gäster här hemma, wiiii vad roligt vi hade det, tack fina ni!
Idag har jag, tillsammans med två klasskompisar, suttit här hemma och pluggat mest hela dagen.. Sådär lagom roligt (om än med underbart sällskap av tjejerna), då jag gärna hade haft helgen fri från skolarbete. När tjejerna hade åkt så körde vi upp till skogen för att hämta ved; Milton, Marcus, Yda och jag - herregud vad skönt det var, frisk luft i lungorna, lugnt och skönt. Och vet ni, vi hade en älg en långt stenkast (hahaha) bort som stod och kikade på oss hela tiden, och vi på den givetvis. Det gjorde hela min dag, besöket i skogen och älgen!
Kväll nu, kaminen brinner för fullt och här är underbart skönt hemma. Milton sover och Marcus stack bort till fotbollsträningen, så jag har det lugnt och skönt. Fast ja, jag ska ju dra igång med att förbereda mig inför morgondagens redovisning i skolan. Fast först ska jag bara sitta här i soffan och titta in i elden en stund. För det är jag värd.
Hoppas ni alla har haft en jättefin helg, kram från mig!

FULLT ÖS!

Nu blir det skogen, efter en hel dags innesittande - SKÖNT! Hörs sen, kramar!

Hunter-lover

Hej igen! Idag i stan handlade jag faktiskt även till mig själv. Alla som känner mig vet ju att jag älskar gummistövlar, och givetvis framför alla andra - mina Hunter-stövlar. Länge har jag suktat efter ett par Hunter-strumpor till stövlarna, men helt enkelt blivit för snål. Idag slog jag till ;) Ett par naturvita, stickade skönheter, wiiii !! Fint va?


Jag måste verkligen börja använda min fina kamera, ni ser hur dålig kvalitet det är på iPhonen. Snart är det i och för sig dags att förnya abonnemangen och då få nya telefoner = bättre kamera. Men har man en systemkamera så ska den väl ändå användas, inte sant?


Om en timme ungefär kommer våra gäster, som jag har längtat efter idag! Kram från mig till er =)

Får nr 843

Hej på er! Oj, kommer knappt ihåg när det senast gick en hel dag utan att jag bloggat, men igår hände det ;) Jag har haft fullt upp nu i ett par dagar (eller ja, mer än vanligt ;) ) och har helt enkelt inte hunnit med. Men idag så har jag bara umgåtts med världens bästa barn, först var vi i stan och uträttade lite ärende. Milton fick vinterkängor i samma märke som hans höstskor var i, som dessvärre är för små redan :( Ska bli spännande och se om vi är lika nöjda med vintermodellen, men helt klart värt ett försök.
När vi kom hem så gick Milton givetvis direkt till fåren, som lägligt nog stod vid staketet, jag passade på att packa in varor, innan jag också gick ut. Vi har ett favorit-får, som går att klappa och allt, hon måste givetvis vara med på kort, fina fåret nummer 843, henne brukar vi ge ett och annat äpple. Ja, de andra med, men de är inte fullt lika tama.


Pratstund, kompisar emellan. Kommer verkligen sakna fåren i vinter när de inte är här.


Finaste fåret!!


Nu ska jag passa på att städa lite, medan Milton sover och innan Marcus kommer hem från jobbet. Hoppas ni har en kanon-helg, kram!

Föräldramöte och saknad

Dagen idag har verkligen gått i hundranittio; skola först, sedan fick jag ta mig bort till Marcus jobb och ta bilen hem. Hämtade Milton på dagis och körde direkt upp till hans faster och kusin där vi tog en fika. Milton fick sedan vara kvar där, medan jag körde hem och gjorde klart stallet, svirade om och for ner till dagis på föräldramöte.
Efter föräldramötet så for jag direkt bort och hämtade hem Milton, som var supertrött, givetvis. Så det var bara direkt hem, svira om till pyjamas, blanda välling och sen bums i säng. Finaste killen somnade bums =)
Föräldramötet var trevligt, roligt att prata med de andra barnens föräldrar och så fröknarna givetvis, världens bästa dagis, alla kategorier!!
Men jag har verkligen saknat Milton hela dagen idag.. Så tråkigt att bara träffa honom en snabb sväng imorse och sedan bara en ännu kortare stund ikväll, tur att det inte händer så ofta i alla fall. Marcus jobbade till 21 idag och har nästan precis kommit hem, så honom har jag också saknat idag.. Tur att det snart är helg!

Nu ska jag äntligen sätta mig i soffan, fast inte att ta mig lugnt, jag ska plugga inför nästkommande grupparbete (imorgon), så dags att sätta fart, godnatt på er och kram!

Godmorgon!

Godmorgon! Sitter på tåget och är påväg till skolan nu :) Solen lyser rakt in på mig och det är faktiskt riktigt skönt :) Under förmiddagen är det dags för redovisningar, önska mig lycka till!
Sitter och håller tummarna för en annan grej här just nu och känner mig faktiskt lite smått nervös.. Återkommer kanske mer kring detta, vi får se, hahaha....!
Ha en härlig torsdag, kram från tåget :)

Jul....!

Nu är det bara drygt två månader kvar till jul, alltså julafton, för om två månader måste det väl ändå räknas som jul, när vi är mellan lucia och julafton, eller? Marcus och jag öppnade säsongens första julmust ikväll och jag mumsade i migg ett par dumlekolor med pepparkakssmak - herrejisses så gott! Och vi sa bara för en stund sedan att det nästan kändes lite som jul, det enda som fattades var en tänd brasa och julgranen, men annars så! Vi gillar julen, vi ;)
Nu tror jag att min redovisning inför morgondagen sitter där den ska och strax ska jag pysa ut och släcka hos hästarna och ta ut Yda på sista svängen. Tror jag ska platta håret ikväll också, för om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte hinna imorgon ;)
Ha det fint, vänner - kramar!

Redovisning

Ja imorgon är det dags för första gruppredovisning. Det ska nog gå bra, vårt arbete handlar om det stora gul-blå varuhuset, någon som vet vilket jag pratar om? ;)
Milton somnade för en liten stund sedan och när jag kom ner var det som vanligt ljus tända och undanplockat, han kan min Marcus =) Nu ska jag sätta mig med mitt grupparbete och förbereda mig inför redovisningen imorgon, jag är ju i en kanon-grupp så jag är övertygad om att det kommer gå jättebra!

Idag kom förresten Miltons stora vinnar-paket, wiiii !! Måste montera ihop bilen ikväll eller imorgon och kika lite på den. Ska bli spännande att se vad han tycker om den, tror att han kommer älska den! Än en gång ett STORT TACK till Jenny för vinsten i din blogg!!
Nu måste jag kila, hoppas allt är väl med er! Är så glad över kommentarerna jag får, de har ökat lite på sista tiden = en glad Fanny ;) Ha det fint alla, kramar!

Hejdå...

...eller "aanaaa" som Milton säger ;) Det fick vi höra från parkeringen på dagis och in på avdelningen vid ett flertal tillfälle. Känns SÅ skönt när han säger hejdå till oss och vet att vi ska gå. För honom har det verkligen blivit rutin på det, inga tårar, inget klamra sig fast. Möjligen sitta lite i knät tills vi ska gå eller tills han hämtar kossan och hästen, vilka är favoriterna på dagis =)
Idag skulle de ha höstfest på dagis, trevligt! Håller tummarna för uppehåll utomhus, eftersom jag vet att en del av höstfesten spenderas utomhus, det blir så kallt med blåst och regn.

Nu ska jag plugga med klasskompisarna, morgonen har bestått av att leta mer information kring vårt lilla grupparbete. Ha det så bra och ha en fin dag! KRAM

En katt nära, nära...

Vilken katt vi har, nära, nära ska han vara... Det är så mysigt! Igår kväll satt jag i fåtöljen med skolarbete och bakom mig på fåtöljens ryggstöd/mina axlar låg en liten katt och spann. Herregud vad sövande och mysigt, varmt och skönt och faktiskt säkert lite helande för min dåliga nacke. Han kan han, våran Vilse =)

 


Strax är det dags för gruppstudier med mina klasskollegor. Färdiga är vi här nu, hästarna är ute, Milton ska till dagis, sambo till jobbet. Hoppas ni har en fin dag framför er, kram från mig!

Ny delkurs igång

Det gick ju bra på förra delkursen, fick resultat idag för gruppuppgifter, individuellt arbete och tenta. Och jo men visst fick jag mitt VG (vi diskuterade det i skolan idag, att det låter "futtigt" med VG, men det är alltså det högsta man kan få, vilket är viktigt att klargöra ;) ), vad skönt det kändes, kan ni tro!
Idag drog så den nya delkursen igång, som jag var lite nervös över. Men det ska nog gå bra det också, får väl kämpa på helt enkelt ;) Imorgon är det hemstudier för oss igen, vilket resulterar i grupparbete för vår del. Känns bra, eftersom jag gillar min grupp massor =) Vi får väl se hur det går och sådär imorgon.
Snart ska jag gå ut och släcka hästarnas lampa och natta dem. Gud vad skönt det är att kunna göra det, se så de har det bra och inget har hänt. Malva rullar sig gärna i boxen tidigt på kvällen (speciellt om hon är blöt, som idag när det hade regnat) och en gång har hon rullat fast så att jag fått dra loss henne. Tack och lov var jag ju kvar i stallet den gången, nu är det enklare för jag går ut och tittar till dem oftare. Tryggt och skönt, helt enkelt =)

Nu är det dags att sätta igång så vi kommer i säng i tid, vi är ovanligt trötta just nu, hela familjen, både om kvällarna och morgnarna - dags att köpa hem lite vitaminer kanske? Och gå och lägga sig tidigare helt enkelt, vilket inte är så lätt ;) Ha det fint och sov gott, kramar!

Stämningsfullt!

Så mysig eftermiddag vi har haft här hemma, som toppades av Alexander besök och vi alla fikade äppelpaj och vaniljvisp, härligt! Tända ljus drogs givetvis igång nu ikväll, precis som alla andra kvällar. Och tro det eller ej, men här hemma är det Marcus som är duktigast på att höra mysfaktorn och göra fint, nästan varje kväll =)


I eftermiddag testade vi att elda i brasan för första gången, såååå underbart mysigt och nu bara måste vi hämta hem ved, så vi kan elda mycket. Milton och jag satt och läste böcker framför brasan en stund, herregud så härligt, speciellt för mig som är så frusen. Vi har varit lite nervösa för hur det skulle fungera med Milton och kaminen, men han har snarare varit lite rädd för den i eftermiddag, hoppas, hoppas att det håller i sig, han ska ju inte vara framme vid kaminen när det brinner såklart. Och nej inte annars heller egentligen.


Vet inte om ni såg det på förra fotot, men givetvis ligger Yda närmst värmekällan ;) Hon är en riktig liten frys-loppa och ligger alltid nära och trivs riktigt bra med det. Jag skulle vilja ha ett annat fårskinn, ett grått lockigt egentligen, då det är så fint.. Får väl se om det blir det en dag =)


Nu håller vi kväll här hemma. Milton sover redan och sedan en stund tillbaks. Vi tre sitter och tittar en film och jag ska sätta mig med skoluppgifter inför morgondagen alldeles strax. Även om Marcus är ledig tisdagar så tycker jag det är svårt att sätta mig med skoluppgifter när jag kommer hem, utan föredrar att göra det när han har gått och lagt sig. Men nu är det väl dags ;) Ha det fint, kram!

Godmorgon!

Godmorgon på er! Snart ska jag bege mig ner till tågstationen här i byn för att bege mig till skolan, får skjuts ner och ska hinna fixa nytt månadskort och sådär innan jag ska hoppa på tågen =)
Vad ska ni andra göra idag? Först är det skola för min del, sedan i eftermiddag blir det väl att fixa stallet och umgås med sambo och son, inget övrigt planerat.
Milton är egentligen ledig idag, men ska en snabb vända till dagis då det är fotografering idag, fina killen ska ta sina första dagis-foton idag, vi får väl se hur det går ;)

Kram mina vänner!

En måndageftermiddag ute

Ja jag var ju SÅ sugen på ute-mys i eftermiddag och det blev det också, direkt efter dagis-hämtning. Fast det blev inte skogen, utan "ridskolenrundan" där vi kikade på hästar, pratade med en tant och sprang på min gamla stallkompis och hennes häst. Mest åktes det vagn för Snörets del, men han ville givetvis gå själv lite också ;) Det hör till numera och givetvis är det mysigt, fast jag gillar att gå fort och ha honom i vagnen, men äh han får väl gå då ;)

"Lokala"! läsare ser väl var vi är kan jag tänka?

 

 

Man ska gå, gå och gå, mest hela tiden ;)

 

Fast stenar är häftiga grejer också tydligen ;) Det skulle plockas stenar och kastas stenar under en lång stund. Sedan började jag frysa och då fick Milton hoppa ner i vagnen igen och så gick vi raskt igen för att få uppvärmen.



Det gäller att njuta av det underbara vädret, en dag är det borta igen och regnet tar över tyvärr.. Sedan har vi en vinter när det är svårt att vara ute på samma vis, fast Milton har redan två vinteroveraller (varav den ena kom på posten idag, wiii !), en Didrikson och en Reima, så han ska nog hålla sig varm i vinter.

Ikväll har vi haft det supermysigt! Milton slocknade runt 20 och när jag kom ner var ljusen tända och tekokaren var igång. Film var fixad så vi har bott i soffan fram till nu. Nu var det visst sporten på tv, så jag plockade snabbt upp datorn. Imorgon är det skola igen för min del, de andra är lediga. Så snart är det dags att (försöka..) hoppa ner i sängen, jag måste upp i tid imorgon, vilket inte är min starkaste gren....!
Ha det fint, kramar!

Måndagslista nr 54

Hej vänner! Ny vecka, ny delkurs i skolan, ny måndagslista, mycket nytt ;) Idag är jag glad över...
...den fina bilen Milton vann inne hos JENNY, som för övrigt är grundare till Måndagslistan =)

...att det är ett så underbart väder just nu ute, i eftermiddag ska Milton, Yda och jag gå i skogen tror jag, härligt!

...att bästa kompisen hjälpte mig att rensa uthuset i helgen och där är nu SÅ fint ute!

...att vi avslutade förra veckan med en mysig middag med vännerna, tack snälla ni!

...att jag har det finaste stallet, ever! Det får också avsluta min lista =)




Sådär ja, dags att återgå till studierna inför en kort paus, kram på er!

Liten börjar bli stor

I helgen kom vi fram till att vår lilla kattunge börjar bli stor, fina Vilse! Hel-härlig är han på alla vis och fungerar så bra med oss alla här hemma, ljuvliga lilla varelse! Inte bara börjar han bli stor, storleksmässigt. Han grejar med sitt mycket mer och är hellre ute än inne. Dock aldrig långt bort, jag ser honom ofta från fönstret eller så, om inte annat som kommer han nästan alltid när jag ropar på honom. Tre nätter på raken har det dessutom fungerat att ha honom i hela huset, utan att han väcker oss ;)
Även om han är ute mycket så är han ju ändå social som tusan, är vi ute så är han där vi är helst. Är han inne med oss så är det samma sak där, han är där vi är. Och framför allt, sitter någon av oss i soffan, så piper han snabbt upp där och helst ska han sova i knät - mysigt!
Dock har vi märkt att han börjar bli för stor för knät, om datorn också ska få plats ;) Då får han hamna brevid, som här ;) Men äh, det är ju ganska mysigt det också.



Jahopp ny vecka nu då. Ny delkurs i skolan också, vi får väl se hur det går =) Men idag hemstudier och snart dagislämning. Hoppas ni alla har en fin vecka framför er, måndagslistan kommer senare idag, om någon tänkte läsa den. Kram från mig!

Att dela lika

Milton satt häromdagen på golvet (av någon anledning) och åt ett kex. Framför honom stod Yda och tittade på de där bitarna som hamnade på golvet. Hon är otroligt duktig, som alltid väntar tills Milton ger henne eller att jag säger varsågod, aldrig att hon rusar fram eller försöker ta något av honom (eller någon annan heller för den delen). Jag filmade detta, filmsnutten hittar ni HÄR <----. Så fina är dem, Vilse dyker in mot slutet och gör ett gästspel ;) Han letar smulor som blev över efter fikat, söta barn vi har!!

Middag med vänner

Ikväll var vi bortbjudna på middag hos fina vänner, vänner till oss och en kompis till Milton - tack finaste ni, vad mysigt det var!! Om än lite kort, men det var ju vårt fel ;) Vi får ta igen det snart igen, det är underbart att umgås med er!
Milton somnade fort, tack och lov! Var orolig över att han skulle vara lika svår att lägga nu som i middags, men det var han inte utan det var en helt vanlig nattning, ca 15 minuter =)

Nu ska jag sitta här vid tv'n resten av kvällen tror jag och inte göra allt för mycket mer. Tvätten ska hängas upp bara, men det orkar jag inte göra nu, Marcus och jag gör nog det tillsammans när han kommer hem, han tränar fotboll nämligen. Så jag och små-djuren har det mysigt nu här i soffan, jag börjar bli trött känner jag och det är bra sövande med en spinnande katt i knät, som jag har just nu ;) Han ligger mellan min mage och datorn, mysigt! Och, som oftast, ligger min lilla Yda vid min högra sida och värmer mig, ljuvligt. Man hade kunnat ha det sämre ;)

Önskar er en fin vecka, som ni har framför er. Själv drar min skola igång med en ny delkurs på tisdag som jag är ganska nervös över. Jag ska förbereda mig så mycker jag bara kan inför den imorgon. Den är på engelska (tror jag?), likaså mycket av kurslitteraturen. Engelskan är alltså det som gör mig nervös.
Hoppas allt är väl med er, kram från mig!

Ordning och reda

Igår blev det som sagt väldigt fint i vårt garage/verkstad/"festlokal"/stalldel - stor städning och var sak på sin plats. Kanon och vilken skillnad det blev - tack bästa Alexander för all hjälp! Om vi hade behövt köra bil tidigt idag hade vi sluppit skrapa rutor, för bilen fick äntligen stå i sitt garage ;)

Såhär fint kan man också ha det, ett foro hämtat från Marha Stewarts hemsida, fin hylla va? Burklocken fastlimmade på hyllans undersida, bara att skruva av burken när du behöver innehållet =)

 


Nu har Milton äntligen somnat. Han sov på tok för länge i morse, vilket nog gjorde dagen konstig, men samtidigt behöver han ju sova lite middag för att orka hela eftermiddagen, blir till att väcka honom sen kanske, så han ändå kommer i säng ikväll =) Själv ska jag nu äta min lunch (kan man ju kanske inte kalla det, men som sagt, allt har blivit förskjutet idag ;) ). Sedan inväntar jag nog Marcus innan jag tar tag i dagens mockning etc. i stallet, Milton verkar sova oroligt och då gäller det att hålla sig inne.

Hoppas ni alla har en fin helg, vilket väder vi har nu; frost på mornarna och vackert höst-väder på dagarna - enligt mig kan det inte bli bättre och jag hade absolut kunna ha det såhär året runt! Kram och hej!!

Röjar-dag

Idag står röjning på schemat :) Marcus jobbar dock, men mamma passade Milton i förmiddags medan Alexander och jag har skruvat upp hyllplan, hängt upp redskap och röjt i vårt garage. Inte klart än, men ett ryck till i eftermiddag och kanske imorgon så kanske det är färdigt sen ;)
Just nu fick det bli en snabb lunch i form av ugnspannkaka för min del framför tv'n och strax ska jag gå ut igen. Kram så länge!

Vant-väder

Skrev ju innan om att alla vantar var på dagis, men det är de inte längre utan nya var ju inköpta, vilket jag helt hade glömt bort! Vantar från Lansi, här i byn. Tyckte att tunna tumvantar nog är det bästa för små barn =)


Jag hoppas som sagt att detta väder håller i sig i mååånga dagar till, för jag njuter för fulla muggar av detta, det är helt ljuvligt! Funderar på vad vi ska hitta på i eftermiddag, det lutar åt skogen, kanske med en stor och en liten hund också? Syrran med kanske? Får ringa ett samtal och höra mig för om fler än jag är sugna på skogen =)
Kram och hej!

En vinst!

Wohoo, vilken avslutning på gårdagskvällen! Fick ett mail från JENNY att jag (eller Milton givetvis) har vunnit en Wigglekart i valfri färg, shit vad underbart! Vi har bestämt oss för en färg, vilken får ni se när vi får hem den. Kan inte bestämma mig dock om det ska få bli en julklapp eller om han ska få den direkt, det lutar nog åt att han får den direkt, för jag kommer nog inte kunna hålla mig och vi har ju redan planerat en annan julklapp ;)
Häftig va? Det är som en sparkbil, fast fötterna kan barnet sätta upp och genom att snurra på ratten så får den fart framåt! Milton är nog för liten för att förstå det än, men när han blir lite större. Än så länge använder han den nog mest som en "vanlig" sparkbil =) Jag är i alla fall superglad och tackar Jenny hur mycket som helst för vinsten!

 

Hoppas ni får en ljuvlig helg och att vädret håller i sig, det verkar ju så i alla fall. Nu ska jag kicka igång förmiddagen med lite frukost. Kram från mig så länge!

Miltons nya skor

Var ju iväg och köpte skor till Milton förra veckan och han fick ett par hel-tuffa skor från PAX, svarta sneakers med döskallar etc. på här på sidan. Dragkedja på insidan av skon, vilket gör att de är lätta att ta av och på (om barnet sitter still vill säga, alltså inte i vårt fall, hahaha..). Halva priset på SkoDej i Kristianstad, som för övrigt har en riktigt bra barnsko-avdelning och bra service tycker jag =)


Nu är det ny dag och strax dagis för lillkillen, själv har jag hemstudier idag, vilket känns skönt eftersom jag slipper fara iväg till skolan och kan bara sitta hemma och läsa min JÄTTEtjocka nya bok på engelska, gäller att börja i tid då engelska inte är mitt absolut starkaste ämne... Hoppas ni får en härlig dag, kram!

Hösten i bilder!

Som sagt, vi hade en jättehärlig eftermiddag ute idag, så fint ute, med finaste ungen och finaste djuren, kan det bli bättre? Milton njöt lika mycket som jag, vantarna glömdes dock på dagis, typiskt för han blev väldigt kall om fingrarna tillslut och det var anledningen till att vi tillslut gick in.
Jag har finaste barnet av dem alla, vad jag njuter av honom varje dag. Givetvis är det inte alltid "guld och gröna skogar"; det är gnäll, det är bajsblöjor, det är vakna nätter, det är förkylningar. Men Milton är ändå alltid bäst och han är verkligen det bästa jag vet och den jag helst väljer att vara med.


FINASTE pojken med FINASTE lockarna ;)



Milton har många fina vänner, både tvåbenta och fyrbenta. Här tillsammans med storebror Dusty, de samtalar nog om hästarna som de står och tittar på. Båda hoppas på att de kommer fram och hälsar och givetvis hoppas de inte förgäves...



...då Malva är södra landets mest sociala häst, hahaha.. Hon älskar när vi kommer ut till hagen på besök. Det gör Armani också, fast helst med ett par meters avstånd från oss. Strömmen är aldrig igång när vi går ut till hästarna, Milton är för liten för att förstå det och mina hästar är (för det mesta) väldigt duktiga och låter staketen vara. Milton älskar att vara ute hos hästarna och går och gnäggar för sig själv längs hela vägen ut, så även idag och det är våldsamt gulligt!


Sådär ja, dagens bildskörd ;) Tyckte det var dags för lite Milton-bilder, var väl ett tag sedan om jag inte minns fel? Nu ska jag förbereda ytterligare ett blogginlägg, här går det undan. Men det kommer ut imorgon bitti, så kika in då om ni vill se det. Hoppas ni andra njuter lika mycket av hösten som vi! Kram!

El och fika

Bra kombination va? ;) Men det är så vi tackade "elektrikern" - med fika till både han, frun, pappa och mamma, kanon! Tack fina alla ni för fika och el-installation, blir bra det där! Men ena lysröret var visst sönder så det måste bytas ut, innan det kan bli helt klart.

I eftermiddags hade jag och Milton en hel-mysig eftermiddag utomhus med hundarna, ja Dusty var också här, vilket ledde till att Vilse höll sig undan. Men vad skönt det är ute nu! Kallt och krispigt och soligt - precis så som jag vill ha det, för såhär hade jag kunnat ha det året runt, helt klart.
Huset är nystädat och så fint är här nu. Vilken skön känsla det är, att ha det fint runt om sig, jag tycker i alla fall att jag både blir gladare och lugnare, vilket känns skönt.

Nu ska jag hålla kväll, slänga mig framför tv'n med GOTT samvete, tentan är gjord och jag har inget annat göra ikväll - det känns bra!
Hoppas allt är väl med er! Kram härifrån!

Skönt!

Tentan är gjord och nu kan jag bara vänta på resultatet nästa vecka. Men vad skönt det är att ha den gjord! Finns inget som är så dåligt för självförtroendet som att förbereda sig för en tenta, i mitt fall är det verkligen så. Det känns aldrig bra och jag tror aldrig att det kommer att gå vägen. Oftast går det bra och oftast till och med bättre än väntat, det kanske är dags att börja tro på mig själv och tänka positivt?

Senare i eftermiddag kommer elektrikern och kopplar in el i stallet och i ett annat utrymme, visar er sen. Det kommer bli jättebra det också! Men först ska Milton hämtas (eller ja sen) och sedan ska huset städas lite, det kan behövas för där ser ut som ett bombnedslag på hela nedanvåningen, hahaha! Milton drar runt som ett yrväder, som alla 1-åringar gissar jag på ;) Och mina sista dagar bar mest bestått av tenta-plugg, Marcus har ju jobbat, så idag ska hemmet prioriteras lite =)

Nu säger jag hej så länge, så hörs vi ikväll! KRAM

Vet inte vad jag ska skriva

Tar just nu en 10-minuterspaus i mina studier, har precis mailat ett par klasskompisar och nu tar jag en liten paus och surfar lite. Sitter och funderar lite, vet egentligen inte på vad. På framtiden tror jag, oj vad allvarligt det lät, men så illa är det inte!
Sitter och funderar på vad jag vill jobba med i framtiden, när jag är färdigutbildad. Och var jag vill arbeta. Jag trivs riktigt bra med utbildningen jag går och det känns riktigt rätt och det är spännande att se vad detta leder till.
Vissa dagar tänker man väl mer än andra, idag är en riktig tänkar-dag.
Det finns väl så mycket man vill uppnå man vill uppnå i livet med utbildningar, jobb, familj, resor och så vidare... Vi har ju uppnåt en del, men det finns absolut mer vi vill ha och göra!

Nej, nu har jag funderat här tillräckligt länge ;) Dags att sätta fart med böckerna igen, kram och hej!

Hahaha!

Fick en så härlig kommentar av Sanne angående mitt förra inlägg, det kunde visst tolkas som att jag äter hästbajs till lunch, så tokigt det blev, hahaha! Det var alltså vad jag sysslade med delvis på min lunch, inte vad jag åt ;)

I eftermiddags bakades det kanel- och smörbullar för fulla muggar här hemma, tack Mimi för sällskap och roande av en trött och smågnällig Milton ;) Nu är jag så trött så ögonen går i kors på mig! Men först och främst måste jag duscha och sedan måste jag gå ut och släcka till hästarna. Och egentligen borde jag plugga, men jag har suttit hela dagen (9-16) och orkar inte titta i böckerna mer, ska ju sitta lika länge i morgon och ännu mer för på torsdag gäller det ju som sagt - tenta!

Men nu ska jag slänga mig i duschen, kram på er och godnatt om vi inte "hörs" sen igen =)

Dagens lunch:

Snabb mockning av stallet (nej skottkärran står inte i stallet vid "fotograferingen", där är inte stökigt ;) ) och sedan en snabb tallrik middag. Ser ni förresten en nyfiken liten katt på skottkärrans ena hjul? Vilse är med mest överallt, han =)
Nu återgår jag genast till mina studier, kram och hej!

God förmiddag!

En snabb titt in här bara, då jag ska slänga iväg ett par mail, innan jag fort återgår till mina studier. Det regnar ute och det gör mig varm i hjärtat att jag vet att hästarna går ute och äter sig mätta på hö och att jag när jag vill (eller de vill ;) ) kan ta in dem i sina boxar. Jaja, ett evigt tjat om detta med mitt stall, men det kommer ni nog få stå ut med ett tag ;) Jag ser verkligen fram emot att mocka boxarna senare idag, det är lite min terapi i vardagen och något jag verkligen saknat!

Idag är det endast tenta-studier som gäller för mig, eftersom jag som sagt har tenta på torsdag. Känner mig lika dåligt förberedd som jag gjorde vid förra, vilket inte känns bra givetvis. Men det gick ju hur bra som helst på förra, så något fastnar tydligen ändå ;) Håller tummarna för att det gör det även denna gång.

Förkyld är jag i alla fall fortfarande, suck.. Det tar liksom aldrig slut och går verkligen runt mellan Milton och mig. Därför ska jag nu göra mig en stor mugg te till. Nu är det dags att fortsätta. Kram från mig!
Förresten, det är verkligen härlig respons jag fått på gårkvällens inlägg, om stallet - många läsare och även kommentarer och "gilla" på facebook - tack fina ni!

Mina hästar är inne, äntligen!

Hej på er! En mycket glad, men trött Fanny slängde sig precis i soffan, foxade in bilder i datorn och slänger snabbt in ett blogginlägg, för givetvis måste jag blogga om detta, som för mig är så stort! Hästarna står äntligen på box, hö är på plats, de har fått kraft i magarna och spån under fötterna - oj vad jag njuter och jag kan faktiskt tänka mig att min stora vita och min lilla brun-vita gör detsamma - jag är så glad och tacksam över detta!! Det är verkligen helt obeskrivligt för mig, att få ha hästarna här. Hemma. I mitt stall - det är verkligen helt ofattbart!
Armani njuter i sin nya box, äntligen kan han stå och äta och titta ut, i förra stallet fick boxdörren vara öppen om den möjligheten skulle ges ;) Men detta är klart mycket bättre - gallerfritt! Om ni ser lysrören i taket, så är det helt rätt. Skydden kommer på om ett par dagar och elen är inte inkopplad än, bara så att ingen blir orolig.





Malva hade verkligen fullt upp i sin box; först var det givetvis kraftfodret som skulle ätas upp och sedan en snabb koll i boxen. Hon hann rulla ena sidan i spånet, men viktigast av allt - hon kliiiiiiade sig, överallt och på allt hon kom åt och jag undrar om hon har slutat än, hahahaha! Tokiga lilla häst! Och ser ni, hon behöver knappt en pall för att se ut genom sitt fönster, hon ser ganska bra ut ändå, perfekt!




Dörren är på plats, ska oljas in och målas utvändigt innan den är färdig. Även här ser ni lysrör i taket. Pappa har satt dem på vinklad metall för att de skulle riktas snett ner och in mot gången, för att underlätta vid ryktning, för hovslagare etc. Det kommer skydd på dessa också, så fort elen kopplas in.




Detta foto är ungefär det fulaste jag tog, men jag var bara tvungen att ha med det ändå ;) Malva hade som sagt FULLT UPP med att klia sig = redan en skitig vit vägg, haha ;) Har ju inte hunnit duscha henne än, tyvärr. Och det blir nog skitiga väggar efter hand ändå, det har jag räknat med i alla fall ;) Ser ni den skitiga väggen?!




Jag är så obeskrivligt tacksam - vilken underbar start på veckan!! Tycker så fantastiskt mycket om mina hästar, de är värda det bästa och bättre än såhär hade det inte kunnat bli, mitt lilla stall, eller deras lilla stall =)
Nu ska jag plugga, bättre sent än aldrig ;) Men ja, det måste göras för jag har tenta på torsdag.. KRAM på er!

Måndagslista nr 53

Hejsan! Det är ju ny vecka också och dags för måndagslistan. Idag är jag väldigt, väldigt glad över...

...att stallet faktiskt är färdigt och att hästarna stallas in så fort höet är på plats, jag kan knappt förstå det!

Listan för denna veckan blir kort, har givetvis så mycket annat att vara glad över, men idag är det stallet som verkligen gör mig sådär extra superglad och det ska denna lista handla om =) Foton kommer på stallet i dagarna, om ni vill se mer?

Kram och hej för nu!

Kompisar!

Det är så ljuvligt att se dessa trå tillsammans! Familjen Persson; vi är alla så glada över att Vilse fick flytta hem till oss och jag är övertygad om att även Yda skriver under på det. Dessa två hänger ofta ihop, numera både utomhus och inomhus. De sover tillsammans i soffan, de äter helst tillsammans (även om vår tanke egentligen är att de ska äta olika mat, försök förklara det för dessa...!) och de busar järnet både utomhus och inomhus - Yda har verkligen fått en kompis.

 

Jag var bra skeptisk egentligen till detta från början, då jag var osäker på hur Yda skulle reagera. Hon är lite knäckt över Milton stundtals och är inte alls speciellt förtjust (snarare rädd) för barn. Även om det går bra för det mesta så märker jag på Yda att hon förändras. Därför var jag osäker på det här med katt, för Ydas skull. Hon tycker väldigt mycket om mina föräldrars katt, men ja det är ju inte hemma.
Därför är vi så glada över att detta verkligen har gått över förväntan! Fina fina, inne-djuren!!

Helgen

Hej på er! Dålig uppdatering i helgen, har haft fullt upp helt enkelt =) Igår var Milton och jag och kikade på skor till honom, höstskor ska han få ett par storlekar större, de han har nu är TOPPEN! Det är dessa han har, ett för mig egentligen okänt märke (Super Fit), men de kan jag värmt rekommendera till små barn som precis lärt sig gå, Milton har aldrig haft problem att gå med dessa skor och de har stått emot väta riktigt bra, dagis har inte använt hans gummistövlar en enda gång, och då älskar Milton att vara bland vatten ;)
I alla fall, skorna fanns inte i butik igår när vi var och handlade, så han fick ett par helfräsiga sneakers! De får ni kanske se en annan dag. Jag är skitnoga med vad Milton har för skor - bara bra och beprövade märken. Både Marcus och jag har en del problem med just våra fötter och därför vill jag (vi) försöka förhindra så mycket fotproblem för Milton som det bara är möjligt. Så de han fick igår var PAX och så ett par fodrade gummistövlar från Viking.


Igår hann vi även med en fika med mamma, pappa och min syster. Äppelpaj och vaniljvisp - herregud vad gott det var!! Till och med syrran åt, och då gillar hon inte ens fruktpaj = ett gott betyg då med andra ord ;)


Igår kväll och halva natten var jag på tjejfest och ute och svirade, shit vad roligt vi hade det! TACK tjejer för allt igår, det var riktigt, riktigt roligt och TACK Helena för ett bra initiativ med tjejfesten och allt =) Men detta resulterade i en mindre pigg Fanny idag... Jag är fortfarande helt knasig i kroppen, matt och konstig. Men min mamma och jag har ändå hunnit med, eller ja orkat med, att duscha min fina Armani. Vilken fin häst jag har... Imorgon är det Malvas tur, de måste ju vara rena och fina nu när det är dags att flytta in i nytt och fint och RENT stall ;)

Kvällens vällingmys, var nog mysigaste ever! Milton är inte helt frisk idag så han satt länge och väl med vällingen och hade inte brått därifrån heller efteråt, för en gångs skull. Det var ljuvligt, och som ni ser på fotot så somnade jag nästan!


Nu sitter jag här med mina fina djur i soffan och känner mig ändå rätt nöjd med livet; Milton sover och Marcus tränar fotboll, typ 200 meter bort i sporthallen, hahaha.. Vi bor centralt skulle man kunna säga =) Marcus har städat hela huset idag så här är SÅ fint hemma. Han har diskat, tömt diskmaskinen, tvättat två maskiner tvätt, lagat mat.. Jag har blivit lite bortskämd jag idag ;) Lyxigt att ha det så ibland! Det enda jag strax ska göra är att hänga upp den sista maskinen tvätt och "mocka" kattlådan. Sedan blir det tidigt i säng för min del, jag kan verkligen behöva det idag!

Sådär ja, det var min helg i bild och text. Hoppas allt är väl med er! Kramar!

Fredag kväll

Chokladbitar, te och tända ljus - vår fredagkväll, så mysigt!
Imorgon blir det andra bullar, då blir det tjejfest för min del och utgång, det ska bli så himla roligt!! Var så längesedan jag var ut, när var det egentligen? Jag kommer inte ens ihåg!

Nu blir det film, kram och hej!

Pluggeliplugg

Hej på er! Sitter med böcker och läser, läser, läser.. Ska läsa ett antal kapitel till måndag, för då skulle vi visst göra något speciellt =) Nu ska jag ta en paus för Yda ska få komma ut en sväng. Efter det är det lunch för min del. Hoppas allt är väl med er alla fina. KRAM!

Finslipning

Hej på er, just nu pågår en viss finslipning i stallet och en lite större grej också. Golvbrunnarnas lock är på plats.

 

Fästena i väggen (när gallerna är öppna) är uppe och en liten hasp är också på plats =) Dessa fästen har pappa special-tillverkat eftersom de är till viss del vinklade för att passa gallret, eller vad man säger.



Krubborna kom upp tidigare idag, även saltstenshållarna, givetvis svarta ;)



Här i Armanis box ser ni både saltstenshållare och krubba. Det ser kanske trångt ut, men så är inte fallet i verkligehet. Anledningen till att jag valde att sätta krubborna i hörnen, är eftersom då har hästarna hela de andra sidorna på boxen fri, att röra sig vid. Eftersom jag inte har galler så kommer ju (Armani framför allt) kunna stäcka ut huvudet över hela boxväggen ut mot gången.



Marcus och svärfar har dragit igång med dörrhålet ut mot gräsmattan, som ska bli hästarnas utgång, den andra dörren ut mot verkstan kommer fungera som min väg ut och in etc. och givetvis som "nödutgång".



Fotona idag togs med iPhonen, det kanske ni ser ;) Men visst blir det fint i mitt lilla stall? Och tänk att bakom ett sådant litet stall ligger så galet mycket arbete, än en gång tack framför allt till pappa, men även givetvis till Marcus och svärfar - ni är guld!!
Kram på er!

Hej regniga torsdag!

Hej på er! Vilket trist väder vi har idag, tur att jag kan hålla mig inomhus en hel del idag. Förkylningen är verkligen inte bättre för min del, men för Miltons del är det bra och han är på dagis idag. Hoppas han håller sig pigg och frisk nu ett tag =)

Lunchen är uppäten här hemma nu för min del, köttfärspaj - mums, tack Marcus (som har lagat)! och det är alldles strax dags att ta ut Yda på en liten promenad och sedan sätta fart igen.


Jaha, nähä dags att dra igång, kram på er och hej så länge!

Så dumt!

I eftermiddags var en sak dum, på två olika vis. Jag tänkte att jag skulle börja riva en vägg för att göra plats till mina hösilage-balar under tak. Sagt och gjort, med kofot och yxa kommer man långt. Men att vara en klen stackare är inte lätt, inte blev det mycket rivet där inte, suck..
Och egentligen var det kanske bra för med denna förkylning ska man nog helst ligga till sängs.
Så dumhet 1: Att vara klen.
Dumhet 2: att försöka arbeta med förkylning.

Kram på er!

VAB

Idag vabbar jag (vård av barn). Både Milton och jag är sjuka, men förhoppningsvis är det dagis som gäller imorgon =)
Nu sover han middag och jag tänker göra detsamma, hoppas på två piggare personer här i eftermiddag, efter vår nap och hoppas att denna nap ändå är ett par timmar lång ;) Vi behöver sova bort förkylningen, både Milton och jag.

I eftermiddag ska vi i alla fall försöka vara utomhus ett par timmar, det är skönt med friskluft, riktigt skönt!
Nu ska jag inta ryggläge i soffan med min lilla hund. Kisen är ute på äventyr, han blir nog en riktig utekatt, den där Vilse ;)

Vi hörs senare idag, kram härifrån!

Godnatt säger vi!

Bättre sent än aldrig, men nu är båda mina arbeten färdiga ;) Det första var svårt tycker jag, svårt att veta hur de andra har gjort och/eller om jag har gjort rätt eller fel.. Men men, nu är de färdiga och vi ska sova. Men nä, först ska kisens låda "mockas" och Yda ska ut och kissa. Sedan ska mina tänder borstas, nässpray ska intas och en styck strepsils halstablett måste tas, annars kommer jag aldrig kunna somna.
Inte lätt att vara sjuk, ha en sjuk liten son och dessutom massor att göra ;) Men det mesta går och ofta går det dessutom riktigt bra, om än tar det lite längre tid än vad det borde göra.

Nu dags att sätta fart, kram och godnatt!

Kanelbullens dag

Idag är det ju kanelbullens dag, vad underbart! Får se vad klockan blir idag och vad som orkas med, men vad gott det hade varit med nybakade kanelbullar, mmmmm......! När Milton vaknar måste vi ordna boxlås och så mår varken han eller jag något vidare idag. Snorigt och ont i kroppen är det som gäller för min del, han har nog ungefär samma, stackaren - stackars oss!

Nu ska jag plocka iordning och sådär innan han vaknar, ska väcka en styck sambo också som tog en nap för en timme sedan ;) Dags att göra nytta! Kram igen

Inspiration - Jan Brinks stall

Sitter och ska dra igång med mitt skolarbete, men under tiden jag nu äter frukost och för att vakna till liv så sitter jag och surfar runt lite. Hamnade HÄR inne och hittade så fina foton på Jan Brinks anläggning i Tullstorp - vilket ställe! Har varit där på hingstvisning vid ett par tillfällen och hade gärna åkt dit igen och strosat omkring.

Ridhuset med ett enormt ljusinsläpp...

 

Det runda hingststallet. Tycker det är häftigt med runda stall, det blir trevligt, hästarna har koll på allt och alla, luftigt och ljust =)

 

Läktaren till ridhuset, trä och tegel i en vacker kombination.

Samma som ovan, varmt och vackert.

Stallet, även det i trä och tegel. Dessutom en gummimatta i stallgången för ljuddämpning och som dessutom smälter väl in i övriga färger - snyggt och praktiskt!

 

Dags att dra igång med studierna, over and out! Kram

Måndagslista nr 52

Hej på er! Bättre sent än aldrig ;) Dagarna går i ett och nu är Milon sjuk dessutom, stackaren.. Men lite har jag att vara glad åt idag, givetvis ;) Så denna måndag är jag glad över...

...att Milton och jag var på ett supermysigt kalas igår - grattis i efterskott säger vi till Max, Marcus och mitt fina gudbarn, som fyllde två år igår! Stora killen =) Tack Lina med familj för ett helmysigt kalas!

...att jag har hemstudier i morgon också. Även om det många gånger är svårt att få något gjort, så är det ändå skönt att slippa åka iväg och slippa passa tider etc.

...att Marcus är ledig imorgon och kan ta hand om sjuka Milton (precis som idag) så jag kan plugga utan dåligt samvete =)

...min pappa. Stallet, ni vet ;) Är snaaaart klart. Lovade foton härom dagen, de kommer men det dröjer lite till =)

Nu ska jag sätta fart så att vi kommer i säng snart. Milton kommer nog inte sova något vidare i natt = inte vi heller. Så godnatt säger jag nu, ha det fint! KRAM

Böcker

Hej farmor och farfar Åke! Kommer ni ihåg boken som Milton fick av er i doppresent för ungefär ett år sedan? Den är verkligen populär kan ni tro - Milton bör omkring den och vi läser den säkert femton gånger varje dag!
Den är inte så hel längre, men verkligen välanvänd och uppskattad, det måste ju vara det viktigaste ;)
Kram på er!

Hej oktober

Hej fina oktober!
Dagen idag har gått i ett =) I förmiddags var det gårdsloppis, fyndade ett par små-saker, ett par bra-att-ha-saker helt enkelt ;) Sedan har det varit Milton-mys, stallrenovering, fika, pluggande, middag och så vidare. . .
I dagarna kommer fler foton på stallet tror jag, för nu är ännu mer uppe och färdigt =)

TACK fina ni som kommenterade härom dagen, vad glad jag blev över det! Ska kika in till er imorgon och göra ett "avtryck" ;) och kika på era bloggar.
Nu ska jag snart krypa till sängs faktiskt, är supertrött och imorgon är en ny dag med minst lika mycket att göra då som idag, phu!
Kram på er, hoppas solen skiner på er i helgen =)

Lugnt

Ligger inne i Miltons rum. Snöret har precis somnat och det är mysigt att ligga här i lugnet och lyssna på hans andetag..
Detta är första skymten ni får se av hans rum. Så fort stallet är klart ska ni få se mer av det och då ska det göras vid lite, det ser jag verkligen fram emot!
Dags att smyga ut här ifrån nu ;)
Kram på er!

RSS 2.0