Måndagslista nr 279

Hej!

Dåligt med uppdatering, men det har sina förklaringar. Livet kommer liksom före :) Idag är jag extra glad över att...

...vi har haft en så fin påsk, fyra lediga dagar tillsammans. Underbart!
Dessutom en helt galet rolig 80-talsfest i helgen. Älskar att spöka ut mig på det viset. Och vi hade verkligen jätteroligt :)

...Marcus och jag ordnade barnvakt en stund igår och tränade tillsammans. Så himla roligt!!
Träningen flyter annars på bra! Flera pass i veckan har det blivit sista veckorna och det är kul nu när flyter på och blir lite mer som rutin.

...det händer så mycket nu, både bra och dåligt. Man får känna att man lever, helt enkelt. Och det ska en vara tacksam över, att få känna att en lever liksom.

...det är vår!! Men sommartiden. Helt ärligt, den kan vi väl bara hoppa över? Hålla på sådär och ställa fram och tillbaka. Mina barn klarar omställningen jättebra, har aldrig varit några problem. Men jag! Hatar det.

...det snart är helg igen ju. Kortvecka och allt! Gillar det :)

Nu sängen, även om sommartiden ställer till det för sömnen. Kram!

Måndagslista nr 278

Hej måndag!
Och idag är jag extra glad över att...

...det är påskvecka - härligt! Påsk förknippas ju ändå med vår. Nu är det vår!

...vi har landat lite, efter förra veckan som var skit rakt igenom typ.

...helgen har ändå varit himla fin: lördagen bestod av sovmorgon, träning och sedan iväg på "lillebror" Gustafs examenskonsert. Så himla kul! Där mellan umgicks jag med barnen, vi hängde ute under förmiddagen och njöt av vädret.
Söndagen bestod av Skånes djurpark med bästa vänner och träning.

...jag fortsätter kämpa på med tränandet, som fortfarande känns rolig! Fyra dagar förra veckan och det ska jag försöka ha som minst antal pass/vecka. Jag behöver det och det är himla härligt!

...det är ny vecka. Det är dessutom kortväxta och långledigt. Så jäkla välbehövligt! Bara tre arbetsdagar kvar, varav torsdagen blir lite kortare för mig.

Nu film innan sängen. Kram

Måndagslista nr 277

Hej på er!
Idag är det förvisso onsdag, men jag är lite extra glad över att...

...måndag och tisdag är gjorda. Två rätt vidriga dagar av anledning jag inte vill gå in på.

...jag i söndags hade bebisgos och kompis-fika med nära vänner. Åh Så Mysigt! Vad jag njuter i deras sällskap. Och av att få gosa med en så liten pyttig bebis!

...det är vår! Ja men typ, väl? Igår svettades jag och en kollega, under vår lunchpromenad och solen strålar! Förvisso rätt kallt ute på morgonkvisten, men vad gör väl det? Det är vår, vi bestämmer det.

...det är kul att träna. Älskar känslan!

Nu måste jag återgå till jobbet. Hörs!

Att ha gått med lite lättare steg.

I morse fick jag sovmorgon. Marcus tog varvet ut i stallet och ordnade frukost. Och så vaknade jag ett par timmar senare till eldlukt från kaminen, glada barn och frukosten framdukat. Lycka!
Jag svirade sedan om och tog mig ner till gymmet. Hög musik i öronen och ett tomt gym var rätt härligt.
Dagen har sedan spenderats mycket utomhus. Marcus åkte iväg, så barnen och jag började med en promenad till Ica. Milton fick sitta på en kudde på ståbrädan. Han blev lite handikappad tidigare idag, efter närkontakt med asfalten, stackaren. Och Dante? Alltid tändare i högsta hugg, helst två, haha..Milton propsade på en fika utomhus. Och så fick det bli, hur mysigt som helst! Till det drack vi te, bästa drycken när det är lite kallt.
Som synes fick Sparven lägga ifrån sig den ena tändaren under fikan, haha..För den som undrar. Jodå, han sover även med tändarna...


...och har dem med sig vid provandet av ståbrädan. Han är så himla rolig, detta lilla barn. Vi har alltid så roligt med och åt honom. Har nog aldrig stött på ett roligare barn! Han är så cool!Nu sover barnen och Marcus är iväg. Jag kom på mig själv att jag hetsåt mina popcorn innan. Här hemma vet man ju aldrig riktigt hur länge barnen sover, hahaha..
Vi hörs, kram!

Att ha en sorg, ett bekymmer och...

...tankar riktade åt ett håll just nu. Malva. Min lilla, lilla, fina, älskade häst.
I onsdags kväll var veterinären här och röntgade min tappra, coola häst. Inte nog med att hon borde ha jordens överskottsenergi (vilket hon har) och därmed bli rätt vild och galen utanför boxen, eftersom hon mest står inne just nu. Nu skulle hon dessutom ut bland allt bråte i garaget och röntgas. Hur det gick? Fantastiskt bra. Eller alltså, Malva skötte sig helt underbart bra. Jag kunde inte varit stoltare. Mina två hästar har jordens bästa psyke och är båda oerhört lätthanterliga alltid.
Närbild på Malvan och lådan med röntgenapparat. Resten av garaget tänker jag inte visa på bild.Vad röntgen visade? Piss rakt igenom, skulle man kunna säga. Min stackars lilla häst har rätt ordentliga rotationer i båda framhovabenen. Detta är så oerhört orättvist.
Resten av kvällen satt jag hos henne och grät och grät och grät. Det gick inte att hålla tillbaka längre. Samma känsla som när jah fick beskedet med Armani för några år sedan, när det liksom inte längre går att hålla tillbaka och allt kommer på en och samma gång. Skillnaden är att med Armani var det ändå mer hoppfullt, än vad det nu är för min Malva.Var vi står nu, såhär ett par dagar senare? Jag vet inte.
Malva står på box med smärtstillande. Jag ringer samtal, kollar försäkringar, surfar på nätet och gör allt jg kan för att bli lite mindre rådvill.
Just nu lutar det åt att jag ska försöka ge henne en sista chans med exakt rätt behandling, om vi kan läsa allt praktiskt och till Malvas fördel rakt igenom givetvis. För det måste ändå vara det absolut viktigaste. Att hon mår bra.

Men tankarna är ju hos henne hela tiden. Och det dåliga samvetet. Inte bara över henne. För i hagen går en ensam vit, som kommer få gå ensam länge till.

Måndagslista nr 276

Hejsan!

Idag är det måndag och jag är lite extra glad över att...

...helgen har varit topp! Sushi-kväll med min syster i lördags och frukosfika med kompisar igår och eftermiddagsfika med mina föräldrar och syster igår. Jag gillar att äta, helt enkelt ;)

...planerna är få, denna vecka. Himla skönt!

...Sparven han pratar mer och mer! Alltså han har pratat mycket (massor) innan, men inte så mycket ord som en förstår. Men nu så rasslar det till, så himla roligt! Och gulligt att jag nästan smäller av. Som när han pratar om "Mamla" och "Manen", alltså Malva och Armani. Förstå hur gulligt!
Eller "bappel" eller "balaban", alltså äpple och banan. Jag kan ju fortsätta hur länge som helst, men ni förstår vart jag vill komma. Glädjen och gulligheten över att vår Lillebror pratar på!

...mitt stora barn fick upp ögonen för filmen "Spirit" ikväll, så pass mycket att han till och med lade ifrån sig iPaden för att bara titta på film. Milton har alltid älskat djur och Spirit är ju dessutom så himla spännande. Vi sitter bänkade, helt enkelt. Älskar när vi två möts såhär i något vi båda verkligen älskar. Just djur har vi alltid kunnat mötas i, ett stort gemensamt intresse vi delar, han och jag. Och i slutet av filmen gråter vi både lite, för det är så fint och sorgligt. 

...det snart är vår! Alltså åh! Nu blommar Snödropparna och Vintergäcken och jag blir så glad! Tänk att vi har hela våren och sommaren framför oss, underbart.

Nu ska vi snart ta med oss vår vakna Sparv (ovanligt va?!) och sova. Hoppas natten blir bättre än kvällen... Kram!

Äntligen!

Äntligen har jag hamnat där igen. Där där jag känner suget och längtan efter att träna. Viljan att vilja träna varje dag. Och även om det inte är genomförbart att lägga varje vardagskväll på gymmet, då finns ändå viljan och saknaden efter det. Åh, vad jag har längtat efter det, i flera år!Innan Milton föddes så tränade jag massor. Alltså oftast minst ett pass på gymmet varje dag, ibland två. Det går såklart inte att uppbringa nu. Och morgnarna är inte att tänka på (denna vecka har jag jobbat 06,30-16 varje dag, då har jag dessutom en halvtimmes resa till jobbet utöver det). Men kvällarna på gymmet, aaaahh... Älskar det!
Nu måste jag bara hamna i schemat igen. Två muskelgrupper per träningspass. Strukturen saknas idag och jag tränar det jag har lust med. Men nu ska den tillbaka, strukturen.

Och gymmet i byn? Awesome! Alltså det är så himla bra!! Stort, fräscht och massor av olika alternativ. Jag kör mest lösa vikter av olika slag och sådana övningar där jag använder kroppen, sällan maskinerna. Men de finns ju där för andra, som hellre kör på med det.

Japp, nog om det. Men den känslan, att hitta tillbaka, om än inte helt ut, så iallafall till viss del, att känna igen känslan. Där vill jag ju egentligen vara alltid, där i den känslan.

Godnatt

Måndagslista nr 275

...som visst blev en onsdagslista..
Idag är jg iallafall extra glad över att...

...det redan är onsdag, pepp! Har jobbat mycket i veckan, varit på jobbet tidigare än vanligt och hållit på. Suck. Fördelen med det är att det inte själ någon tid från barnen (som ändå sover den timmen på morgnarna) och jag kan samåka med en kollega.

...jag hade en SÅ jäkla galet rolig helg. Alltså, vilka kompisar jag har, de håller mig ung, hahaha.. I söndags var jag förvisso rätt sliten, alltså så pass att jag knappt orkade med mig själv. Men det var det värt!

...helgen framför mig nog blir rätt mycket lugnare, vilket behövs ;)

...vi håller på för fullt nu med att ta in offerter och greja inför utbyggnaden. Det är så galet roligt att jag nästan smäller av!

...jag strax ska dra till gymmet och träna. Som jag längtat, faktiskt. Ska bli kul!

Så, hejdå, måste kila :)
RSS 2.0