Måndagslista nr 250

Idag är jag extra glad över...

...dessa två. Mina miniorer. Aldrig trodde jag att det gick att älska två människor så mycket. Aldrig trodde jag att jag skulle älska Milton ÄNNU mer efter att Dante föddes. Aldrig trodde jag att det gick att älska ett barn till, lika mycket som jag älskar Milton. Aldrig trodde jag att Milton och jag skulle bli såhär tighta, som vi blivit efter att Dante föddes.
Tänk att just de där två pojkarna är mina barn. Och de där två tillsammans, obeskrivligt fint....måndagens arbetsdag är över. Så skönt! Hej vad veckorna springer iväg!

...Milton och jag har varit iväg och hämtat hö idag, kvalitetstid liksom. Jag jobbade och han fick hoppa på höskullen. Vi har blivit så tighta, han och jag. Vi har så himla roligt tillsammans. Min fina Milton!

...vi äntligen ska äta kräftor i helgen. Alltså. Som jag längtar! Kräftor alltså, så jäkla gött!

...jag hittade fyra rutor choklad i kylen precis - tackar!
Nu choklad innan sängen, ciao!

Fotboll

Storbarnet fick äntligen börja på fotboll, som han har längtar och han var så pepp! Och det var verkligen jätteroligt, han älskade det!
Efteråt satt han och tittade när de stora barnen spelade match. En dag, Milton, är det kanske din tur...


Och den där vinnarskallen alltså. När vi skulle köra ner till fotbollen frågade Milton vi: "Mamma, kan mm vinna en pokal eller?". Alltså, han kommer bli något stort någon dag. Kom ihå var ni läste det först.
Oavsett vilket så är det ju verkligen en skatt att hitta en idrott att älska. Jag har alltid haft hästarna att luta mig mot och att älska. Jag hoppas mina barn finner samma kärlek och tillhörighet i någon form av idrott.

Att komma hem till en kram

Igår hade jag nog den pissigaste arbetsdagen någonsin. Jag hatade varenda minut av dagen och var väldigt låg när jag sedan körde hem och kom hem. Väl hemma möttes jag av dethär: en varm kram, en sådan som bara en femåring kan ge. Med min näsa i hans hår och två barnarmar om min hals, så kände jag att jag hittade tillbaka till mig själv.Jag bad om en kram, men fick så mycket mer. Precis där och då i rätt stund. Han är världsbäst, min Milton. 

Och idag då? Jag kom hem till samma femåring, som ritat en så fin teckning till mig på dagis! Jag blev rörd till tårar. Alla som känner min Milton vet hur opysslig han är, därför blir det kanske extra fint när han ansträngt sig så.
En sol, ett hus, en blomma och gräsmatta. Såklart. Fina, älskade barn.Nu tv, innan sängen!

Måndagslista nr 249

Hej på er!
Idag (även om det är tisdag) är jag lite extra glad över att...

...Dante och jag hade en mysig vab-dag tillsammans igår. Milton gästspelade efter egen önskan på dagis några timmar, men i övrigt var han hemma hos oss. Vi kör en favorit i repris idag. Det är lika bra, framför allt eftersom jag fortfarande är den som är mest risig.

...Dante har somnat. Jag tänkte göra detsamma.

...det regnar. Vi kan med gott samvete stanna inne prick hela dagen. Och dricka te, massor av te!

...vi har upptäckt Prisin Break. Kanske är vi sist på bollen, men det spelar ju ingen roll. Himla spännande serie!! Älskar serier, det går ofta att klämma in ett avsnitt här och där.

...jag har ny telefon. Äntligen en telefon med ett fungerande batteri. Hoppas detta håller bättre än den den gamla telefonens.

Nu ska jag sova en sväng. Hej!

Vård av barn

Jaha ja, nu börjar det. VAB, vård av barn. Dante och jag är vansinnigt förkylda och jag har dessutom dragit på mig en urinvägsinfektion så det föll sig naturligt att jag var den som blev hemma. Så är det, inget att göra liksom. Och oavsett det dåliga samvetet gentemot jobbet, så är det himla mysigt att vara hemma med barnen.
Trots snorigt och hängigt, så är det piggt och busigt mellan varven. Nu, frukost. Kram

Sista dagen.

Idag var det sista dagen för inskolningen. Så sorgligt på ett vis. Att han redan är så stor och helt färdig med inskolningen. Min lille Sparv.
I morse började vi med en breakfast to go......och sedan svirade vi om och gjorde oss färdiga, för att sedan infinna oss på bästa förskolan. Dante i Miltons gamla mössa.Idag var det ju alltså mer "på riktigt" och barnen skulle vara själva på förskolan mellan 9 och 14. Jag var med Dante första kvarten, för att sedan avlägsna mig. Hur det gick? Helt fantastiskt, som alltid. Han är rutinerad, den lille. Och trygg, oerhört trygg.
Inskolningen har varit väldigt bra för Milton också. Den där femåringen som inte är alls lika trygg som den lille, som har mer oro och separationsbekymmer än Lillebror. Så inskolningen har varit minst lika bra för honom, lite lagom timmar efter ett långt sommarlov. Då behöver man liksom vänjas in. Så också jag. Kanske mest jag, när en tänker efter.

På måndag är det skarpt läge. Sedan börjar allvaret. På riktigt. För första gången någonsin för oss. Hujedamig. Jag ser inte alls fram emot det. Men det tar vi då, nu håller vi helg.
Kram och godnatt

Vårt ställe

Idag hängde mina småkillar och jag vid sjön. Eller ja, vid bäcken. Jag känner mig så hemma där och har så mycket minnen från där. Jag lekte där som barn. Jag har hängt där som tonåring. Jag har firat Valborg där. Jag har promenerat med alla mina hundar där vid den där sjön och bäcken. Jag är uppväxt så nära där att jag varit där i tid och otid. Stället betyder massor, helt enkelt.
Därför känns det extra fint att få ge lite av det till mina barn. Det är som ett arv. Min mamma bidrar såklart också till det, hon och Milton hänger där oftare än vad jag gör nu för tiden. Men att få vara där med pojkarna, sitta där på stenbron och gå längs stigar och grusgången. Eller som idag att först sitta på gräset och äta en väldigt enkel picknick. Så betydelsefullt.


Den där femåriga trollungen och så min mer korthåriga Sparv. Jag är verkligen begåvad med två fantastiska pojkar. Det är så roligt att hänga med dessa två. Vilken skatt. Två barn.

Skånes Djurpark.

Idag körde vi ett snabbt gästspel på Skånes Djurpark. Med betoning på snabbt, haha.. Vi trodde att de hade öppet längre än vad de hade och av djuren hann vi helt enkelt med getterna ;) Men vi hann också med att bada lite, äta korv och glass och ha det sådär himla mysigt och intensivt som det blir med två mammor, en pappa (Marcus jobbade ju och uteblev därför) en femåring och sedan tre barn under två år.
Det har ju nästan blivit lite av tradition att åka med just dessa till djurparken. Lagom långt iväg och perfekt att nyttja en halvdag till, oavsett årstid.
Dessa tre stjärnor och så en bebis-Molli.


Världens bästa gäng. Så härligt att bara hänga omkring liksom. Sedan blev det spontankvällsmat hos kompisarna i stan, då Marcus slutat jobba. En så superhärlig eftermiddag och kväll, barnen somnade rätt kvickt när vi kom hem. Nu är det min tur.
Kram och godnatt!

Att skola in barn nummer två.

Uppdatering angående inskolningen: Att skola in barn nummer två går som en dans. Han är verkligen så enkel, våran Sparv. Där är liksom inte mycket som bekymrar den lille.
Jag förstår ju att det troligtvis kommer komma bakslag och att det inte alltid är såhär enkelt. Men just nu är det det och vi rider på den vågen.


Jag hävdar ju att Dante blivit smått inskolad under hela sitt första år när han varit med och lämnat och hämtat Milton. Inte inskolad givetvis, men han känner till miljön och känner kanske eventuellt igen en och annan pedagog. Det måste vara enklare än att bara "kastas" in i den miljön, utan att ha upplevt något liknande först, så som det blev för första barnet.
Vi älskar inskolningen helt enkelt, det fungerar verkligen så otroligt bra! Vi började lämna honom lite själv redan i fredags och idag är första dagen jag kör ifrån förskolan (istället för att befinna mig lite gömd där) och är nu hemma. Jag borde städa och greja lite, liksom passa på nu när jag är helt själv, men nä. Jag sitter nu och degar i soffan och tänker nog fortsätta med det till dess att barnen ska hem. Det är jag värd ;)
Kram!

Måndagslista nr 248

Hej på er!

Idag är
Det måndag och jag är lite extra glad över att...

...jag har semester hela veckan. Så Fruktansvärt Skönt. Vad jag älskar att spendera tid med mina småkillar. Alltså det finns inget härligare, jobbigare och roligare! De är världsbäst, båda två.

...Dantes inskolning går som smort! Han är som gjord för detta, våran Sparv. Så cool, trygg och social. Blir sjukt imponerad av honom, helt enkelt.

...fina vänner kol på spontanfika i eftermiddags. Supermysigt och rätt gött att bli bjudna på fika, på hemmaplan ;) De är fika, de där två, plus deras småtjejer.

...min pappa kom hit med en så jäkla fin trädgårdsvagn. Den kommer väl till användning här hemma!

...vi har spelat kubb ikväll, Marcus och jag. Jag förlorade förvisso bägge gångerna, haha.. Men det är ju himla roligt det där, att spela kubb.

Nu, tv! Stor kram

Cirkuskväll

Jag hann inte mer än landa hemma i eftermiddags sedan var det i princip dags för Milton och mig att bege oss iväg på Cirkus! Min farmor hade vunnit två biljetter som vi fick (tack snälla!) och även om jag inte var speciellt pigg eller pepp i eftermiddags (inte Milton heller som somnade i bilen påväg till Kristianstad) så blev vi det så fort vi parkerat. Jag älskar verkligen att hitta på saker med mitt stora barn och gå på cirkus gör vi alltid tillsammans. Och det är verkligen stor skillnad från år till år, i år som femåring förstod han verkligen hela grejen med det; hängde med på trolleri och konster av alla slag, klappar i takt när alla andra gör det, älskar djuren lite extra. För Milton tycker såklart det är jätteroligt med djuren och till hans stora sorg (men min glädje) var där rätt lite djur.Men kameler fanns det och dessa fick man rida på i pausen. Mitt Snöre har ju utvecklat en rätt ordentlig höjdskräck, men kameler ska han rida på varje gång han är på cirkus. Modigt tycker jag, för det är rätt högt upp trots allt :)
Mitt älskade barn, du är bäst. Att det kan vara så roligt att hänga med en människa. Och så befriande och enkelt.


Vid ett par tillfällen tittade jag på honom där han satt, djupt insjunken i cirkusen, och kände en sådan enorm stolthet och lycka, över att få sitta där bredvid honom. Det är underbart att få vara med, att få uppleva tillsammans.
Då sköljs som alltid sorgen över mig också. Över J och hennes lilla T. Det mina barn och jag får uppleva tillsammans, det missar dem.
Men mest dag jag där med tacksamhet i kroppen. Över att då sitta där med Honom. Precis där och då. Hur trött jag än var i eftermiddags så var det värt allt, att få sitta där i tältet. Med honom. Min Milton.

Måndagslista nr 247

Hej på er!

Idag är jag lite extra glad över att...

...Dantes första dag på inskolningen verkar ha gått fint. Lilla Sparv. Hur kunde detta år gå så fort?!

...det gick himla bra att somna Dante ikväll. Tummen upp! Det är alltid lite kritiskt att vara själv med båda barnen vid läggning, men det går faktiskt rätt bra ändå, det tycker jag. Nu ska bara Milton också somna :)

...jag, när Milton somnat, ska testa en sådan där svart ansiktsmask som man sedan drar av och med den följer massa äckligt gojs med, ska bli himla spännande! Funderar på om mustaschen ska få följa med, för så pass hårt sitter den, att även hårväxt följer med. Hjälp liksom!

...jag jobbar två dagar till, sedan blir det kick-off två dagar med jobbet och efter det är jag ledig en vecka. Ska bli SÅ härligt!! Som jag längtar!

...jag har haft en så himla rolig helg! Eller vi rättare sagt, hela familjen. Släktträff prick hela helgen för killarna, jag försvann under lördagen och var med på min kusins möhippa, galet roligt! Vi åkte ribbåt som kan vara bland det roligaste jag gjort, hahaha! Sedan åt vi god mat, en supereftermiddag helt enkelt, innan jag körde alla milen tillbaka till släktträffen :)

...det är så ljuvlig väder nu. Direkt när jag kommer hem från jobbet är vi ute. Idag grillade vi korv och åt utomhus och sedan höll vi oss ute, småkillarna och jag, innan det var dags att förbereda för bingen. Älskar det, älskar trädgård.

Nu får det räcka, vi hörs. Varm kram!

Att bocka av ett av mina personliga mål...

...eller mål och mål. Målbild snarare. En sådan där sak som jag velat uppleva med Milton och nu var det dags, på riktigt. Världens bästa barn. Att få en rask promenad med Yda och han på cykel.


Jag förstår väl också att det kanske inte är så stort att få uppleva. Fast just de där målbilderna är så viktiga och stora att få uppleva. Vi tog en paus mitt under promenaden vid en lekplats där vi gungade, pratade om hur träd dricker vatten och om vem som kunde hoppa från gungan längst. Vikta saker, helt enkelt. Och när vi kom hem? Då åt vi hemmagjord isglass: mixade melon, delade jordgubbar och hela små bär. Alltså, helt vansinnigt gott! Och nyttigt!!


Kanske bästa kvällen på länge. Miltons och min kväll. Älskar det. Älskar Milton. Älskar livet. 

Måndagslista nr 246

Idag är jag extra glad över att...

...jag fick semester denna sommar och jag har verkligen njutit hela semestern, av och med mina älskade kollar. De där tre där hemma alltså, vilken lycka. Och nä, vädret har inte varit på vår sida direkt. Och nä, det är ju inte så kul. Men vad gör väl det om hundra år?

...Dante nu tar sig fram för egen maskin, vilken bebbe!! Hasar sig fram på rumpan i en väldig fart och reser sig mot prick allting. Älskar det och längtar efter att han ska börja gå. 

...vi ska på släktträff till helgen, ska bli så himla roligt!! Dock har vi inte löst husvakt än, så om någon känner sig manad - hojta till! Jag menar allvar, är du sugen på miljöombyte så har vi huset (och djuren!).

...jag har barnens höstskor och ytterkläder för både höst och vinter klart till barnen. Himla skönt för ett litet kontrollfreak som jag. Älskar också att Dante kan ärva Miltons ytterkläder. Perfekt att vi behållit det.

...måndagen är gjord. Första arbetsdagen avklarad, kom hem till en god middag och häckar som nästan var färdigklippta. Och bäst av allt; att komma hem till de där två små miniorerna. Härligt!

...jag börjar senare imorgon för vi ska på inskolningssamtal på dagis. Lite extra tid med barnen på morgonen, älskar det.

Kram och hej, nu blir det tv för hela slanten. 
RSS 2.0