Hejdå juni!

Egentligen borde jag inte gnälla. Inte alls egentligen. Enligt min sambo, haha..
Men ooooohh vad jag (och Milton) har haft det bra i juni månad - att arbeta några timmar i veckan = korta arbetsdagar och två lediga dagar i veckan, det är livet det! Och när jag har arbetat så har det varit med det jag verkligen vill och älskar att göra!
 
Nu blir det andra bullar. Nu kommer jag kombinera jobbet på Odla.nu med nattjobb, så genast blir det mycket mer jobb. Fast å andra sidan blir det en del ledighet ändå, med lite planering så :)
 
Imorse tog jag en lång sovmorgon och gick inte upp förrän klockan var över 10,30. Då kom ett litet barn och tyckte att jag sovit klart ;)
 
Dagen idag går i lugnets tecken. Jag har gjort i ordning stallet inför kvällen, då hästarna nog ska få komma in. Ja, det är väl det mest aktiva jag gjort hittills :) Det blir en hundpromenad och lite mathandlande också, annars kommer dagen nog mest spenderas på sofflocket, för oss alla.
 
Hoppas allt är väl med er, stor kram!

28 juni 2013

Datumet då vi sa hejdå till småbarnsavdelningen på dagis. Vi packade ihop alla Miltons grejer och nästa gång vi ses på "rätt" dagis så har Milton en ny plats och börjar på en ny avdelning, bland de större barnen.
Mitt älskade lilla barn är redan så stor, fantastiskt och skrämmande på samma gång!

Uppiggande

Var så trött och på ett galet surhumör i eftermiddags och när Marcus kom hem runt 17. Sedan drog jag igång med mat, var så himla sugen på Västerbottenpaj, av någon anledning, så så fick det bli - till allas glädje, pajen tog slut ;)
Efter det vände humöret lite till det bättre, men denna trötthet alltså...
 
Milton somnade och efter det tvingade jag ut mig själv på en pw med min lilla Yda, direkt ute kom piggheten och jag passade på att utnyttja det lite och sprang lite också - herrejisses så härligt! Uppiggande och tröttheten försvann, även om den nu är lite tillbaks. Men det kan den väl få vara när klockan snart är 23 :)
 
Sov gott, vi hörs väl imorgon.
Kram på er!

Här byggs det!

Ooooohh vad jag älskar att ha projekt igång, se något växa fram...
Fortfarande är det hundgårdsbygge som är vårt projekt, ett tag till. Vår lilla valp kommer få en så himla fin hundgård, hoppas hon kommer uppskatta att vara där, då och då :)
 
Såhär ser den ut utvändigt, just nu. På det stora hela är den klar, men du ska där målas, en ingång i väggen ska öppnas upp, det ska piffas och "möbleras" (haha..). Ni ser stallgaveln också, den är ju inte vacker direkt. Inom de närmaste åren hoppas jag att den kan komma att kläs om och få ny färg, den också, till dess får hästarna stå ut med en ful utsida :)
 
 
Inne i det blivande hundhuset, ser det nu ut såhär. En hel del jobb kvar, med isolerande och skivor som ska upp, dörr och sådär också givetvis. Ja och så ska väl här också målas och fixas, grejas med belysning och sådär. Det för mycket med sig, att fixa med "halvstora" projekt, mycket mer än vad vi tror när vi drar igång!
 
Vid vänstersidan av byggnaden, ser det nu ut såhär, phuuu... Vi behöver köra till soptippen, pronto! Ja, ni ser ju själva.. Och detta är bara här inne, haha..
 
Nu måste jag fortsätta jobba, kram på er!

Dåligt med uppdatering...

...men sådana här dagar njuter jag över att vara ledig med min Milton.
Att vara föräldraledig med en bebis, som jag faktiskt var för tre år sedan (GALET!) var såklart mysigt, men detta är något helt annart - att ha barn blir bara roligare och roligare för varje dag. Bebistiden är inte riktigt min grej, men detta, 3-åringar är så himla roliga (och jobbiga många gånger, hahaha..), men utbytet jag får av Milton, allt roligt vi hittar på, saker han säger, han gör, hans galna envishet, hans humör och hans humor - så mycket häftigt i en liten människas kropp, fantastiskt flera gånger om!

Milton och jag i rött, en morgon på dagis, Milton visar upp sin fina egengjorda blomma (<--- vad kan göra en mamma stoltare liksom?! En hängiven supporter, det är jag det!)
 
 
Det är helt galet egentligen och jag förvånas fortfarande över hur en kärlek kan växa sig starkare för varje dag, tar det liksom aldrig stopp? Och hur går det till, går det liksom att älska någon mer och mer, hela tiden, hur ska det se ut när Milton är 18 år? Eller 40 år?!
 
Kram på er!

Midsommarfotot

Hej igen!
Ville ge ett foto ett eget inlägg, då det är så fint, tycker jag! Vi stod på en blåsig strand, med solen i ögonen och Marcus kusin Malin (som för övrigt är så himla duktig på att fotografera) fotade oss. Hon är även den som tagit midsommarbilden på Marcus och mig uppe i headern (överst i bloggen). Detta blev årets foto :)
 
 
 
Stor kram till er!

Midsommar 2013

Vet egentligen inte om någon är intresserad av midsommar ;) Men ifall någon har längtat efter att se vad vi gjorde, så kommer här ett gäng bilder! Bilen var fullproppad med saker, men uppe på hatthyllan fick endast två
diadem ligga, för att ligga skyddade från annat "bråte". Himla smart idé, det där med blommor i diadem - så mycket mer praktiskt än vanlig krans :)

 
 
 Framme vid vårt första midsommarfirande, Milton och jag har fått blommorna i håret :) Fjärde midsommaren med våran Milton, inte klokt vad åren bara springer iväg!
 
 
 
 Efter midsommarmat, dans runt midsommarstång och mys i Sölvesborg så for vi vidare och mötte upp min familj och min extra-familj i Åhus. Killarna intog studsmattan direkt ;)
 
 
Jag och Lina for hem till henne för att fodra hästar och sedan släppa ut älskade Saga, hennes ena hund. Denna hund betyder sådär lite extra för mig och Marcus. Hon är anledningen till att Marcus från början ville skaffa hund så fort (och så skaffade vi ju Yda), efter att vi varit hundvakter en helg. Fina fina fina Saga, du är guld!
 
 
Efter att vi kommit tillbaks, tog Lina och jag våra småkillar i skrindan och gick på promenad, galet populärt hos dessa två! Pusskalas blev det också :) Och skrinda alltså, vilken grej! Milton pratar om den hela tiden, haha..
 
 
Den ena mamman (min fina klänning förresten, som jag tycker om den! Märket Du&Jag och köptes på Karlbjer förra våren)...
 
 
...och den andra mamman! Och nej, det är inga råttor på bilden ovan och här nedan, utan det är våra småhundar, Elli och Yda. Lika som bär, inte till utseendet men till sättet och trivs superbra i varandras närvaro. Bra social kompetens på dessa två hundar, helt enkelt.
 
 
Sådär ja, lite av våran midsommar. En toppendag helt enkelt med dubbelt midsommarfirande, två dansar runt midsommarstänger, massor av god mat, jordgubbar och tårtor. Barn på strålande humör, fina hundar och väder utöver det vanliga, för att vara midsommar - en perfekt dag helt enkelt!
Ego-bild på mig själv :)
 
 

Ha en fortsatt fin dag, stor kram!!

Måndagslista nr 138

Hej på er!
 
Sent idag och doligt (ingen?) med uppdatering i helgen. Har knappt tagit mig tid att sitta vid datorn dessa dagarna och idag har jag inte hunnit förrän nu, i stort sett (bortsett från jobb innan idag).
Idag är det ju måndag, alltså Måndagslista och jag är lite extra glad över att...
 
...Min Marcus fyller år idag, jag hoppas han är glad över sin dag. Dagen började iallafall med (skön?)sång på sängen, kaffe och en smörgås. Och så en trött pojke som kramade om sin pappa. Så dagen kunde knappast börjat bättre för födelsedagsbarnet, tror jag :)
 
...vi har haft en supertrevlig kväll här hemma med Marcus och mina föräldrar, Marcus ena syster, hans morföräldrar och så vi. Fint väder, så vi satt ute på däcket; grillade korv och åt efterrätt. Jag gjorde en av mina favoritefterrätter, Koladröm med dajmgrädde och jordgubbar, recept hittar ni HÄR (<--- länk!). Har ni inte testat den tidigare, så gör gärna det - den är supergod och de flesta tycker om det! Såhär års finns det ju jordgubbar, men den är jättegod med hallon eller banan också :)
 
...jag jobbar lite en vecka till. Han en galen ångest över att jag sedan kommer jobba mycket mer och dessutom jobba natt. Jag vill inte. Jag vill fortsätta ha juni i tid och evighet! Men just nu är jag i alla fal glad över att det är en vecka till.
 
...vi har haft en riktigt fin midsommar och helg. Bilder från midsommaren kommer imorgon :)
 
...jag nu ska sova. Jag behöver det! Sover fruktansvärt illa om nätterna just nu, eller ja när jag väl sover så sover jag bra, men att somna är ett jätteproblem. Just nu går jag nog på sparlåga, men för mig är det inte lönt att gå och sova för tidigt, det blir fel på det hållet. Så konstigt det lät, men ja. Jag är en riktig nattuggla (på gott och ont..).
 
Med detta önskar jag er en god natt, kram på er!

Vilken dag och kväll!

Vi som hade noll planer för midsommar fick en supertrevlig midsommar :)
Berättar mer sedan, snart ska min andra halva väckas. Han är inte speciellt pigg idag ;) Vi andra steg upp runt 10, så en rejäl sovmorgon (efter sent midsommarfirande) var perfekt.
Såhär såg vi ut när vi kom fram till vårt första midsommarfirande igår, blommor i håret ska man ha en sådan dag, såklart :)

Mer midsommar!

Vi fortsätter midsommarinläggen här och blir lite nostalgisk. Miltons fjärde midsommar firar vi i år.
Hans första midsommar firades hos fina vänner och Milton var så liten, så liten.. Knappt en månad gammal bebis.

Idag är det en treåring vi har i vårt liv och livet är väldigt fantastiskt med honom. Tänk vad fantastiskt det är att ha barn!!

Vi önskar er alla en fantastisk fin Midsommar!!

Hej på er!
Midsommar afton idag och jag ville passa på att önska er (få!) som är inne och läser här idag, en fantastisk dag!
Fotot är taget tidigare år, kommer dock inte ihåg när (för vi har ju hängt ihop sedan dinosauriernas tid ungefär, hahaha..), men det är nog två år sedan tror jag :)
 
 
 
Många kramar till er, nu ska jag göra årets midsommarkrans!

Vilken kväll!!

Och jag vill inte att den tar slut! Vädret är sådär superperfekt som det bara är typ en gång per år känns det som; det går att sitta ute halva natten, fortfarande går jag i shorts och jag har varit ute och gått en lång ganska långsam runda med min Yda, vi har öppnat alla dörrar och fönster och nu börjar här bli behagligt inne, Milton fick somna på soffan ikväll och sova kvar där ett par timmar för det var SÅ varmt på ovanplan.
 
Tidigare ikväll satt jag dock bänkad vid tv'n, klockan 20,00 var det ju dags för Sommar med Ernst - äntligen!! Jag "festade" därför till det lite extra och korkade upp en flaska rosé som jag var bra nyfiken på. Och vinet uppfyllde verkligen mina förväntningar - riktigt gott och läskande, rekommenderas varmt!
Light as a feather - lägg det på minnet och löp och köp!!
 
 
Till det åt jag jordgubbar, givetvis ;) Minst två skålar jordgubbar med gräddmjölk äter jag såhär års, varje dag.
 
 
 
Blomjakt under promenaden med Yda ikväll, inför morgondagen, givetvis! Blommor från naturen, men även ett par kvistar från Schersminen och ett par blå Aklejor fick vara med, så himla fint! Sådant gör mig glad :)
 
 
 
Ikväll funderade jag över vad det var som lät och kom fram till att det var hästarna som sprang som galningar. Det är ganska ovanligt att dessa två springer och busar, utan anledning så jag blev lite förvånad och orolig faktiskt. Dessa två är två lugna individer som sällan stressar upp sig.
Jag gick ut såklart och jodå, båda två sprang som tokar! Jag vet inte alls varför, kanske var det knott som irriterade dem, eller så lekte de faktiskt bara? Suddiga mobilfoton...
 
 
 
 
Dagens (eller kvällens!) bildskörd. Härliga underbara sommarkväll! Nu ska jag gå ut en sväng igen och njuta av ett litet litet glas rosé till, så gott var det!
Stor kram på er, vi hörs imorgon!

Såhär hade jag kunnat ha det alltid...

Milton och jag går upp när vi vaknar. Vi gör oss i ordning och äter frukost tillsammans, i den takt som vi för dagen gillar. Vi tar cykeln till väder i ur och skur (än så länge har vi haft uppehåll och fint väder alla cykelturer till och från dagis, utom en gång). Idag stannade vi och pratade några minuter med en bekant och sedan cyklade vi i ungefär hundra vattenpölar. Väl på plats på dagis tar jag mig tid att sitta ner lite på avdelningen, prata med Milton, personalen och de andra barnen, det känns viktigt och något jag uppskattar mycket, slippa stressa iväg helt enkelt. Sedan cyklar jag hem, med musik i öronen.
 
Mellan 09 (eller jag ofta närmare 09,30 då vi sällan stressar för tillfället) och 14 får Milton chans att vara på dagis med sina kompisar, tre dagar i veckan. Själv får jag chans att arbeta några få timmar med något jag verkligen älskar. Tar en liten frukostpaus någon gång under förmiddagen, tar en tallrik jordgubbar med gräddmjölk och går ut och sätter mig på däcket, kvalitet!
 
I eftermiddag tänkte jag ta Milton med mig och cykla ner till mina föräldrar eller till badet (eller både ock?), för det verkar bli varmt idag!
Fotot tog jag där hemma härom dagen. Min mamma är så duktig på trädgård och hennes rabatter är verkligen så himla fina!
 
 
 
Hoppas ni andra har en finfin dag, många är kanske lediga?
Vi hörs senare, kram på er!

I soffan

Milton och jag ligger i soffan och Milton håller på att somna i mitt knä. Vi gör ofta så om kvällarna numer. Tidigare var vi hårda på att Milton skulle somna i sin säng runt 19-20, men det har vi släppt på. Inte för att vi tyckte att vi var för hårda innan, tvärtom! Vi märkte att Milton mådde bäst av det. Tider ändras och Milton blir äldre och ändrar på hur han vill ha det, så enkelt är det :)
Dessutom är detta galet mysigt! Äntligen efter tre år så har jag ett barn som vill somna i famnen! Just exakt för han det också, nu somnade han....!

Sitter och funderar på midsommar. Vad ska ni andra göra? Vi har fortfarande noll komma noll planer. Det har aldrig hänt och jag är jättekluven till det. Å ena sidan är det nästan lite skönt. Men å andra sidan är jag jättebitter över att vi inte har planer. Jag vill också fira en "riktig" midsommar..

Nu ska jag upp och lägga mitt barn i sin säng. Kran så länge!

Att vara färdig i god tid

Ibland, inte ofta, men ibland, är jag färdig tidigare än beräknat på morgonen. Ofta är jag färdig senare än beräknat, men inte idag!
Idag hann jag sitta ner lite i fåtöljen och titta på Saltkråkan tillsammans med Milton, underbart men stressande - vad har jag glömt liksom?!

Men NU är det dags att köra mot dagis och sedan mot möte. Hörs senare.
Stor kram!

Barndomsminnen

I eftermiddag har Milton och jag varit på Frillan, alltså friluftsbadet här i byn. Vilka barndomsminnen jag har därifrån och jag hoppas Milton kommer uppskatta vårt bad precis lika mycket som jag alltid gjort.
De andra somrarna har han inte gjort det, Milton är en äkta badkruka, men nu kanske det är påväg att vända?! Idag efter lite övertalning så tyckte han det var superroligt, verkligen jättejättejätteroligt!!
Det plaskades, åktes rutchkana, "simmades", pratades med andra föräldrar och barn och så mycket annat.
 
 
 
När det badas på Frillan så är det tradition att något förtärs från kiosken. Idag blev det glass och Snöret fick givetvis välja glass helt själv.
 
 
Jag är uppväxt ett stenkast från badet och ofta har vi gått hem där efter badande, efter simskola eller vad det nu kunnat vara, och tagit igen oss, ätit lite och samlat kraft för mer lek. Idag var inget undantag utan vi hamnade hemma där morfar var. Milton somnade fort, lilla vännen..
 
 
Vi fick muta barnet med macka, keso och mjölk för att få honom att vakna sedan, what to do liksom?! ;)
Nu ska jag platta håret, imorgon blir det dagis lite tidigare då jag ska på möte, woohooo!
Kram på er!

Schersmin och Fläder...

Igår kväll var jag ute i hagen och ute i trädgården.Först var jag ute i hagen och borstade på två mycket skitiga hästar, som njöt av kliandet som den hårda borsten bidrog med. Himlen var fantastiskt fin, helt eldröd och så vacker!
 
Tog vägen genom stallet, när jag skulle gå ut
 
 
Taget från hästhagen!
 
 
 
Sedan blev det en promenad i trädgården, så himla avkopplande och rogivande. Och vet ni? Jag fann två nya växter, som jag inte alls har lagt märke till tidigare något år, så konstigt och roligt!! Jag har ju röjt upp under kastanjen en hel del under de två tidigare somrarna och dessa två har omedvetet fått komma fram i ljuset nu, underbart! Fläder och en Schersmin - inte nog med att de är fina att titta på så doftar de ju himmelskt!!
 
 
På vårt däck har vi inbyggd belysning i golvet. Det är verkligen jättefint, lyser upp sådär lagom och ramar in hela altanen liksom. Dessa uppskattar vi mycket, året om och både från vardagsrummet och utomhus.
 
 
 
Hoppas ni får en fin dag. Idag är Milton och jag lediga och ska nog ta oss ner till friluftsbadet och bada lite tillsammans, senare idag. Kram på er!

Måndagslista nr 137

Hej på er! Måndag igen. Fler än jag tycker väl att veckorna bara springer iväg! Många går väl dessutom på semester snart, inte jag som som vanligt jobbar hela sommaren. Fast rent krasst har väl juni varit rena semestern för mig då jag jobbar 15 timmar i veckan och är ledig resten med Milton - så värdefullt!
 
I alla fall, dags för dagens Måndagslista och idag tänkte jag vara ute i god tid ;)
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...jag är ledig så mycket som jag är just nu, det är verkligen värdefullt och såhär hade jag velat ha det alltid, om möjligheten hade funnits ;) Jag är riktigt hemmakär, haha...
 
...solen skiner här idag igen!
 
...det är kortvecka - ännu mer ledighet för hela familjen, woohooo!!
 
...hundgården kommer bli superfin! Nu håller jag bara tummarna stenhårt för att Yda och Vilse ska köpa ännu ett stör-moment här hemma, inte nog med att de får stå ut med en 3-åring, snart blir det även en valp, phuuu! Stackars Småglinen!! De och jag får väl flytta ut i husvagnen ;)
 
...på tal om Småglinen, är jag så glad över att ha de sovande här just nu, när jag jobbar. Yda ligger här i soffan och Vilse ligger och sover i fåtöljen. Sällskap och två vackra ting att vila ögonen på.
 
...jag ska ner till min arbetsplats på onsdag, på möte! Äntligen träffa kollegorna igen - som jag längtar!!
 
Nu måste jag återgå till arbetet. Ha en fortsatt fin dag, stor kram!

Ny jacka

Eller parkas snarare :) Denna hittade jag på Karlbjer redan i vintras, men köpte inte den. Efter det sr jag känt, klämt och provat den flera gånger men snålat och inte köpt den. Förra veckan reade de ut den för halva priset och DÅ slog jag äntligen till, så jädrans glad!!
Snygg blå är den, med fina detaljer så som spetssnöre och spets i luvan och fodret, vackert som bara den!

Hundgård!

Ja mina vänner, skrev härom dagen att vi kommer få tillökning i familjen. En liten valp ser ut att flytta hit om några veckor. Superspännande! Egentligen är det en framtida jakthund, med andra ord Marcus hund. Men så är det ju med hund, det blir allas vän och familjemedlem ändå.
 
Nu ska det då byggas hundgård. Inte för att den ska användas i tid och otid ändå, då jag anser att hundar har allt rätt i världen, att få vara där flocken är, alltså vi, vare sig vi är inne eller utomhus. Däremot har vi inte hundvakt till en stor hund om dagarna som vi är iväg och jobbar och därför känner mig att vi vill vänja vår nya vän med hundgård, helt enkelt :) "Hundgårdshund" är inget vi strävar efter, då det inte alls är på det sätt vi vill ha hund, vare sig det är en sällskapshund, jakthund, brukshund eller vad det nu kan vara.
Igår grävdes stenkant ner och grus paddades. Idag tror jag att det ska på med mer grus och paddas lite till, sedan på med plattor.
Är tacksam över hjälpen vi får med detta, verkligen jättetacksam! Ja Marcus är väl än mer tacksam kan jag tro ;)
 
 
 
Detta är lite som när vi byggde mitt stall, den förväntan jag känner över hela bygget är speciell. Att sedan se något växa fram, från ingenting, är verkligen jätteroligt!!
Återkommer senare, kram på er!

Babyshower och fredagskväll

Hej på er!
Helgen bara springer iväg och imorgon är det söndag igen. Men idag har vi varit på babyshower för min fina klasskompis, som ska få sitt första barn i augusti, så ljuvligt! Aga, en annan klasskompis, hade ordnat så himla fint hemma hos sig, med allehanda aktiviteter och ett riktigt gott knytkalas ordnade vi alla gemensamt :)
 
Här ser ni hon, den där gravida ;)
 
 
Milton hade jag med mig, fullt ös på ett litet barn, phu ;) Sockerspeedad eller lite övertrött, eller kanske en kombination? Han som brukar vara så lugn och rar att ha med sig, sprang mest runt och skrek "bajskorv" hela tiden, haha..
Bajsungen och jag ;)
 
 
 
Tävlingar hade vi, bland annat barnmatsprovning. Det var fruktansvärt. Jag hade ett rätt, jag borde kunna det, hahaha.. Tänk att små barn faktiskt tycker det är gott, hujedamig...
 
 
Däremot van jag kunskapstävlingen, kring bebisar, förlossningar och sådär, jag kan min sak ;)
Supertrevlig eftermiddag, härliga gamla klasskompisar och nya bekantskaper, verkligen jättehärligt. Fina Aga som ordnar och grejar, heja henne!!
 
Igår träffade vi också fina fina vänner, stora som små, åååååååhh vilken fin fredagskväll vi hade! 3-åringarna är så fina vänner, bebislillasystern är så söt och föräldrarna är så himla fina!! Tack älskade ni för igår :)
 
 
 
Nu snart är det dags för sängen. Imorgon fortsätter bygget här hemma, mer om det imorgon, woohooo!!
 
Stor varm kram

Tänk ändå, vad ödet vill annat ibland!

Den 25 juli 2010, skrev jag detta blogginlägg, efter en vecka på landet, då vi var hus- och hundvakter:
 
Nu är vi hemma från underbara Grantinge. Jag vill inte vara tillbaks, vill inte bo i lägenhet längre. Vill kunna låta Milton sova ute i barnvagnen varje dag, vill kunna sitta ute och lyssna på fåglarna, vill kunna släppa ut Yda i trädgården och inte behöva stressa ut på promenader så fort det är dags för det och det bara är jag hemma.
Detta tär på mig och ännu mer nu när vi har bott en vecka på landet och fått känna på det. Det är ju så jag vill bo och så jag vill ha det. Milton har sovit helt fantastiskt varje natt där ute och strålat som en sol i princip varje vaken stund.
 
Vi har haft det helt underbart i Grantinge och jag är så glad över att vi fick bo där. Längtar så innerligt tills jag själv har möjlighet att flytta ut på landet, det har alltid varit min dröm med tanke på mitt intresse med hästarna. Nu är det våran dröm, min och Kalles, eftersom hans intresse också är "landet-relaterat". Vi letar och letar, men mycket ska stämma innan vi vågar slå till. 
I framtiden vill vi bo så, men än så länge får vi nöja oss med att drömma. Hus letar vi efter, men det får nog bli ett annat typ av hus först, innan vi väl är ute på landet. Först nu är det fokus på våran Milton, sedan ska jag studera. Efter det blir det landet. Innan dess får det bli något annat, för jag kan inte bo kvar i lägenheten mycket längre. Mår inte bra, hur fin vår lägenhet än är.
Nej, nog om gnäll, nu ska jag läsa favorit-bloggar!
Ha det fint alla, kram på er!
 
 

Tänk ändå vad livet och ödet vill annat, eller rättare sagt - det vill som vi själva vill ibland. Trots studier och små barn och sådär, så hamnade vi på landet - det trodde jag aldrig den sommaren. Tänk, ett år senare bodde vi här, i vårt hus. På landet. Med hästarna hemma. Med naturen runt knuten och byn ett litet stenkast bort - behöver jag skriva hur tacksamma vi är? För det kan jag inte, inte med ord i alla fall.
 
Nu, dags att fortsätta jobba. Kram på er!

Att åka buss

Att åka buss med en treåring jan vara ungefär det bästa som finns, en regnig torsdag. Framför allt för treåringen ;) Att dessutom göra det två gånger, en gul buss och en grön buss, är ungefär pricken över i:et :)
Älskade lilla barnet, tänk att så lite för mig, betyder så mycket för dig!

Vissa kvällar...

...och eftermiddagar är bara skitjobbiga. Barnet är trött, gnällig och skitjobbig. Vi är skittrötta, gnälliga och på ett sådär trist humör. Ja ni vet väl vad jag menar, många av er ;)
 
Men sedan finns det andra kvällar, som bara är sådär jättejättejättehärliga! Alla på ett strålande humör och vi har bara jätteroligt! Ikväll var en sådan kväll. Jag hade massor av huvudvärk i eftermiddag, men det vände sedan. Killarna hoppade studsmatta och spelade massor av fotboll medan jag satt och kikade på dem och bläddrade då och då i en tidning, i en solstol.
Milton och jag är ju bara vi hela eftermiddagarna (och två lediga dagar i veckan), så jag kan med gott samvete sitta i en solstol en stund då och då, tycker jag ;)
Här ligger jag så ofta jag bara kan, i alla fall en liten stund varje dag, om vädret är bra. Förstår inte varför vi inte köpt solstolar tidigare?!
 
 
 
Hoppas er kväll varit lika fin! Stor kram härifrån

Sommar för mig...

...är att fixa iordning nåra jordgubbar i en skål, tillsammans med ovispad vispgrädde och mjölk. Tassa ut barfota på däcket och äta. Helst själv, i tysthet och bara lyssna på fågelkvitter och hästarnas frustande.
En sådan här start kan göra hela min dag. Det finns inte många andra sätt som gör mig så tillfreds, att starta dagen på, som detta. Och det gäller ju att passa på, jordgubbarna finns ju nu och snart är även den tiden över, tyvärr. Frusna jordgubbar är verkligen inte samma sak.
 
 
Nu: Jobb! Vi hörs senare :)
Över och ut!

Måndagslista nr 136

Hej på er!
 
Japp, tisdag kväll idag, så jag är lite efter här. Men idag är jag lite extra glad över att...
 
...vi har haft så himla många fina dagar och kvällar nu, vädret är underbart och jag (vi!) är mest ute hela tiden. Husets insida blir lite åsidosatt, men vad gör väl det?
 
...vi åt så jädrans massa gott ikväll, inlägget nedanför handlar om det ju :)
 
...Yda är världens bästa. Hon är med mig vart jag än går och i stort sett varje kväll, efter att Milton somnar så tar vi oss ut på en kvällspromenad. Hon är där jag är och jag tror vi tycker precis lika mycket om varandra. Nu ligger hon här, intill mig i soffan.
 
...jag jobbar med det jag gör, ja ni vet ju vad jag gör vid det här laget, antar jag :) Som jag trivs! Imorgon är det jobb igen, woohooo!!
 
...jag får vara ledig otroligt mycket med Milton just nu. Det betyder supermycket för oss och jag tror detta är välbehövligt. Han har blivit en mycket hemmakär liten kille och njuter av att springa runt här hemma på landet, barfota och sparka fotboll, leta sniglar, hälsa på fåren, ploppa stenar i en vattenhink, leka med sina djur och sådär. Dessutom får vi tid att göra precis ingenting samtidigt som han får chans att vara några timmar några dagar i veckan på dagis vilket jag tror är viktigt.
 
 
Nej nu ska vi snart runda av här. Klockan drar sig och den hinner ändå bli bra mycket mer innan jag somnar. Jag har jättejättesvårt att somna vaaaaarje kväll, ligger och lägger Patiens och surfar runt lite, läser lite i en bok och sådär. På morgnarna sedan är jag ju dödstrött, suck..
Ha det fint, vi hörs säkert imorgon. Kram!

Gott såhär en tisdag

Ikväll festade vi till det lite extra med räkor och tillbehör till kvällsmat, givetvis ätandes utomhus :)
 
 
Till detta gjorde jag supergoda knyten, receptet hittade jag HÄR (<--- länk!), hos fantastiska Voctoria, Matplatsen. Skriver receptet här också :)

Deg:
2 dl vatten
1/2 pkt jäst
5 – 6 dl mjöl
1/2 tsk socker
½ dl matolja
1 tsk salt

valfri fyllning (jag hade påläggsskinka (rökt skinka alltså), brieost och riven ost)

Värm vattnet till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt mjöl, socker, salt och olja och kör degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.

Forma två rundlar av degen och skär ut bitar som pizzasnibbar. Lägg på fyllningen rulla i hop gifflarna, pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 10-15 min.

 
Så jädrans gooooooott!! Rekommenderas varmt - perfekt som picknickmat nu i dessa tider :) Eller såhär, som ett extra tilltugg. Dessa kommr göras många många fler gånger :)
 
 
 
 
Återkommer med en alldeles för sen Måndagslista senare ikväll. Stor kram!

Milton och djuren, igen!

Ja alltså, dessa djur har ni ju fått följa med och se här inne tidigare. Om ni trodde den "fasen" var över, så har ni fel ;) Dessa djur radas upp i tid och otid, prick överallt i (och utanför!) vårt hus. Och jodå, jag älskar det fortfarande! Jag älskar att Milton delar mitt djurintresse och jag hoppas så mycket att det ska fortsätta. Djur är viktigt att ha i livet, det är en stor ingridiens för att jag ska må bra helt enkelt :)
 
 
Idag har det dock inte varit mycket djur, av detta slag. Vi har varit på resande fot större delen av dagen och kanske kanske får vi om några veckor tillökning i vår familj, vi får väl se...
Nu har jag nyss landat i soffan och skulle så gärna vilja gå ut och rensa igräs, men jag orkar inte. Yda och jag kom in från en kort kvällspromenad nyss och nu tänker jag bara sitta i soffan resten av kvällen, innan både jag och min Marcus kommer störta i säng, vilket nog kommer bli väldigt snart.
 
Hoppas ni har haft en fin vecka. Imorgon är det jobb igen, woohoooo!! Stor kram härifrån!

Fiskbensfläta

En bekant hade fiskbensfläta igår, såg jag på Instagram ;). Då slog det mig att det var superlängesedan (<--- är det ens ett ord?!) jag hade det. Därför har jag det idag. Dessutom är ju fiskbensfläta både galet snyggt och sjukt hållbart, i jämförelse med vanlig fläta - bara fördelar med andra ord :)

Nu sitter jag i bil på en lite längre roadtrip. Återkommer kanske kring det senare. Kram så länge

Fin dag med flera bilder...

...fast dessvärre kan jag inte visa er en enda idag, haha..
Inte för att det är hemligt direkt, men Marcus och hans kusin spelar dator och "det laggar som fan" (får jag höra ibland...!) i spelet om jag laddar upp bilder till bloggen, så idag är det bäst att låta bli ;)
 
Killarna tog nog årets, hittills, längsta sovmorgon då Marcus tillslut fick väcka Milton närmare 10,30 (!!!). Själv vaknade jag runt 09 och steg då upp. Vi gick och lade oss tidigt igår och Milton som ju har sovit skitdåligt i ett par veckor, behövde nog ta igen lite sömn, vilket han gjorde idag.
 
Efter det var det frukost och sedan for vi till stan för lite shopping och fika. Milton som den sanna royalisten han är, valde dagen till ära prinsessbröllop-bakelse, hahaha.. Vacra Madeleine och hennes make var på bild, men blev snabbt uppätna ;)
 
 
Eftermiddagen har spenderats här hemma i solstolar, på studsmatta och på däcket där det spelades fotboll. Ett litet barn har dille på fotboll just nu. När Milton somnat och de vuxna barnen ;) satt sig vid datorerna, tog jag en promenad i skogen med min Yda. Väl hemma fick vi laga Malvas gräsreducerare lite provisoriskt (denna lilla häst...) och sedan rensade vi lite ogräs.
 
Det slog mig att dagarna varierar bra mycket egentligen. Förra lördagen var det fullt ös på hela gården med festligheter till sena timmen (eller tidiga morgontimmen, vilket man nu än väljer att kalla det). Ikväll promenad i skogen, fotografering av kalvar, min Yda och jag, lite ogräsrensning och sådär.
Egentligen vet jag inte vilket jag föredrar, inte behöver jag välja heller. Fast måste jag välja så föredrar jag nog det sistnämnda. Fast det är förträffligt med variation i livet, jag tror det är viktigt.
 
Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Killarna lär spela dator många timmar till. Men jag har "jour" ifall Milton vaknar, så då är det väl lika bra att passa på att sova när tillfälle ges.
 
Ha en fin kväll, vi hörs imorgon. Kram

När en kille sover middag på tok för sent...

...närmare bestämt 16,30 (!!) så blir kvällen längre, men med en liten kille på ett toppenhumör! Vilken fin kväll vi har haft!! Kinamat i magarna och medan vi föräldrar satt under vars en filt i vars en solstol med vars ett litet djur i knät, så roade Milton oss med att skjuta höjdare med fotbollen :)

Vi har haft två tuffa veckor då Milton har vaknat varje natt i stort sett, av sin hosta och av att han drömmer. Så ikväll kastar vi in handduken redan nu. Det händer aldrig annars, framför allt inte för mig som är en riktig nattuggla.
Men godnatt här ifrån. Bjuder på ett foto på min älskade Milton!

Att lura systemet

Det är så det känna, som att jag gör just nu. At jobba hemifrån, att göra precis det jag vill och är superintresserad av. Att få betalt för det, att Milton får chans att vara några korta dagar på dagis varje vecka. Att detta just nu är mitt jobb, det känns lite för bra för att vara sant helt enkelt, lite som att jag någonstans lurar systemet, fast än att jag faktiskt inte gör det.
Nu jobbar jag inte heltid och därmed inte har fullt betalt. Men att jobba med detta är bland det bästa jag vet. Jag är så himla glad över att jag vågade hoppa av förra utbildningen och sadla om helt. Där mellan fick jag ett barn och denna resa är jag galet glad och tacksam över.
Att studera med småbarn har, som jag säkert skrivit massor av gånger, varit bland det bästa beslut jag tagit tror jag. Jag tycker det har fungerat väldigt bra över lag och att sedan som student, kunna styra min tid lite mer än som anställd, är ju guld värt när det är barn (och djur!) med i bilden.
Att nu får arbeta som frilansare är ännu mer guld värt, av samma anledning - barn och djur.
Nu ska jag snabbt springa ut, på tal om djur, och släppa in mina hästar några timmar. Det är så varmt ute och fullt av insekter som stör dem. De tycker det är jätteskönt att få komma in och vila några timmar mitt på dagen.
 
Vi hörs senare. Kramar!

Min hund och jag

Hej på er!
 
Många som är lediga imorgon? Det är vi och det ser vi fram emot!
Nu under kvällen, innan killarna kom hem, så har min hund och jag motionerat och grejat.
 
Först gick vi till skogen, mysiga underbara skogen med lika underbara får!
Vi kikade på nya stigar och bara njöööööööt av lugnet och av varandras närvaro.
Ja ni ser ju själva, hur fint är det inte?
 
 
En, för oss, ny stig. Den har vi aldrig gått på tidigare, men kommer absolut göra det fler gånger! Jag älskar Bertes Ängar!!
 
 
Efteråt vattnades lite blommor, hästarna släpptes över på lite mer gräs och sedan rensade jag ogräs. Vi har ogräs till förbannelse. Herregud vad jag hatar ogräs, hahaha.. Vår uppfart är såååå åsidosatt och så tråkig att arbeta med ;) Jag brukar medvetet glömma den och hålla mig på andra sidan huset. Men det går ju inte, ogräset utrotar ju inte sig självt, så att säga ;) Bara att ta tag i det och arbeta så svetten lackar.
Yda är en trogen vän, alltid där!
 
 
 
Nu: Popcorn och tv, japp, perfekt "låtsasfredag". Stor kram!

Onsdagdenfemtejuni

Hej på er!
 
Hoppas solen skiner hos er idag, det gör den här. Jag sitter förvisso inomhus och jobbar, men det är härligt att se ut och se solen skina i min trädgård. Då och då reser jag mig för att sträcka på benen, går de få meterna ut på däcket och får lite sol på min näsa också, om än bara för några sekunder eller så.
 
Snöret är på dagis och har det nog jättebra tror jag jag. Vår ena bil är på verkstaden nu så jag cyklar var jag än ska, då även till dagis till Miltons stora lycka! Ja min lycka också, sådana här dagar cyklar jag gärna och mycket.
 
På tal om att cykla så var vi ute lite på vår väg igår kväll och tränade med Milton, han fick ju en jättefin cykel i födelsedagspresent. Dock är det lite si och så med motoriken ;) Förhoppningsvis släpper det snart och han förstår vitsen med att trampa, så en annan slipper springa bakom och putta fart samtidigt som jag puttar lite lätt på hans fötter, bekväma barn ;)
 
Nu är det dags att fortsätta här, vi hörs av senare. Imorgon väntar en ledig dag, såååå skönt det ska bli!!
Stor kram!

Hosta white feather

En perenn jag blivit himla förtjust i är Hosta White Feather, en vit Hosta helt enkelt.
Jag har dessutom planterat den i ett metallrör (utan botten), så det är lite extra spännande.
 
Men ooooohh vad fin den är, så söt och näpen! Den är nu verkligen påväg upp och jag går och tittar till den varje dag. Ska bli galet spännande att se den lilla bebisen växa upp!
Den är ju verkligen pågång i alla fall :)
 
 
Nu dags att gå ut och ta in hästarna.
Stor kram!!

Fitnessfighten

Hej mina vänner!
Fitnessfighten är ju över för maj månad och jag har verkligen kämpat på. Dock blev det mycket slarv nu från Miltons födelsedag och ända till examen egentligen (alltså hela sista veckan), både vad gäller kost och träning.
 
Nu är det ju dags att redovisa mina resultat, som lovat! Jag har gått ner drygt 3 kg i vikt och midjemåttet har minskat med fem centimeter och det är jag otroligt glad över!
 
Jag besparar er mina foton framifrån då jag inte alls är speciellt nöjd med magen.. Den ser fortfarande ganska deformerad ut och inget jag vill lägga upp faktiskt ;)
 
Men från sidan ser det ut såhär, jag håller måttbandet efter det gamla måttet, så ni ser ju skillnaden, häftigt!
 
 
Där ärfortfarande mycket att jobba på, med min kropp och jag ska givetvis fortsätta träna och försöka äta rätt, Fitnessfighten har gett mig en skjuts i rätt riktning och gett mig inspiration till både nya måltider, nya recept och nya träningsövningar.
 
Jag känner mig piggare och har en bättre hållning nu. Och att faktiskt få se resultat är ju fantastiskt roligt och något alla strävar efter, gissar jag på?
Fråga gärna om det är något ni undrar över. Fitnessfightens hemsida, finner ni HÄR (<--- länk!).
 
Stor kram!

Livet alltså

Vilken grej!!
Solen skiner och det är galet varmt. Milton går på dagis få timmar nu varje vecka och vi två är lediga två dagar i veckan.
Barnet äter massor av vattenmelon och jag ligger bakom, njuter av att se det finaste jag vet. Bläddrar förstrött i en gammal tidning och njuter av livet.

Livet alltså. Vilken grej!

Måndagslista nr 135

Hej på er!
En kort lunch här i arbetet. Tänkte bjuda er på min Måndagslista redan nu idag :)
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...jag har fått börja jobba. Underbart underbart underbart! Jag älskar det, så galet mycket och jag får göra så mycket kul!
 
...examenshelgen har varit fantastisk på så många vis!
 
...skolan faktiskt är helt över nu. Jag känner mig helt färdig med studier, just nu. Det ska bli riktigt roligt att prova på arbetslivet ordentligt :)
 
...Milton nu är 3 år, stora fina Milton! Vad fin du är... Dessutom börjar vi juni med korta arbetsdagar och därmed korta dagisdagar för Milton, det kommer nog både han och jag uppskatta!
 
...det är så grönt och fint ute just nu. Allt är så krispigt och nytt. Syrenen blommar och det doftar ljuvligt utomhus. Jag är ute varje kväll och njuter av allt som finns just nu, jag vill bara stanna tiden lite...
 
Nu ska jag fortsätta jobba. Vi hörs senare, stor kram!

Examen Examen Examen!

Hej på er!
 
Mycket har kretsat runt examen nu sista veckorna och framför allt de sista dagarna såklart :)
Mitt examensbevis ser ut såhär, det var en mycket speciell känsla när jag fick kuvertet i min hand. En känsla som gjorde mig glad, stolt och upprymd!
 
 
Här är jag och min fina fina klasskompis, vilken fin dag vi och de andra fick i fredags!
 
 
Fredagskvällen spenderades sedan hemma hos mina föräldrar, där vi firades både jag och min syster. Där var såklart våra båda respektive sambos och denna tuffe lille kille ;)
 
 
Igår under dagen förberedde jag och syrran för examensfest i vår festlokal ;) Jag älskar vårt garage!!
 
 
Kvällen var superkul med våra närmsta vänner. Ungefär såhär suddigt var det kanske för vissa, haha ;) Kvällens roligaste foto! Om ni har svårt att urskilja vilka detta är så är det, från vänster: Lina, jag, Mimi och Gustaf. Vi är som syskon och är uppväxta tillsammans, är så glad att ni var här!!
 
 
I förmiddags städade jag och Mimi. Garaget har sett bättre dagar, haha.. Mycket burkar och flaskor var det...
 
 
Vi bjöd som sagt in våra närmsta vänner, de vi umgås mest med och har mest kontakt med, både gemensamma vänner och vänner var för sig. En jätterolig blandning och en riktigt kul kompisfest helt enkelt. Vi har bra vänner!!
 
Nu är det sängen som gäller här, välbehövligt efter allt för få timmars sömn natten till idag. Vilken fantastiskt fin och rolig examenshelg jag har haft, få jättemånga vis. Supersupersuper och TACK för all uppvaktning, jag är evigt tacksam!
 
Ha det fint, stor kram!

Efter examen

Jag lever ;)
Idag är jag lite mindre pigg än jag var i fredags morse när fotot togs ;)
Min fina klänning är jag så himla nöjd med!! Den är så fin och passar till många olika tillfällen. Dessutom älskar jag klänningar med denna rygg, vackert!
Återkommer senare idag, med ett mer utförligt inlägg om examen och dessa två dagar :)

Kram

RSS 2.0