Grillat!

Som avslutning på januari, har vi idag grillat och herrejisses vad gott!!
Det serverades grillad hjort, klyftpotatis, chili-bea-sås och en god sallad. Och vet ni? Inte behövde jag göra mer än att duka och fixa sallad, det kallar jag lyx!
Dessutom kom jag hem till ett städat hus, en glad unge och ett nästan färdigt stall - all cred till älskade Marcus idag, bäst helt enkelt!!
Som en sann bloggare, är det viktigt med mat-bilder, men eftersom jag högg in illa kvickt på min tallrik så fick jag fota Marcus, därav så mycket mat ;)
Kran på er, nu studier!

Egentligen har jag dåligt med tid...

...att denna vecka lägga Milton om kvällarna. Men det är ju SÅ mysigt att ligga där intill hans spjälsäng och lyssna på honom och hålla honom i handen. Det är något jag gärna gör varje kväll, men det är stressigt när jag bara har tid att plugga på kvällarna. Ja inte idag då jag har haft hemstudier, men dagar i skolan som imorgon, då hinner jag endast plugga på kvällen, och genom att lägga Milton blir kvällen ännu senare för mig.Nu börjar strax min lektion, håll tummarna för min redovisning idag, kram på er!

Vissa eftermiddagar är mysigare än andra

En Milton på toppen-humör, soffmys på hög nivå framför barnprogram och snart lite kvällsmat.
Hästarna är inne, Yda fick hänga med "morfar" på skogspromenad. Diskmaskinen är tömd och huset är iordningplockat.
Helt plötsligt känns det inte så farligt att Marcus jobbar till 19,15!
Kram på er!!

Måndagslista nr 68

Hej igen älskade vänner!
Ny vecka ju, ljuvligt!! Dags för listan och denna vecka är jag extra glad över att...

...Marcus är ledig till helgen!

...jag är också ledig till helgen, då jag är mellan två delkurser med tenta på fredag och nästa delkurs börjar igen på måndag - jag älskar de helgerna!!

...imorgon är pararbetet över.

...vi har haft en härlig helg, speciellt uppe hos mormor och morfar, där Milton för första gången fick träffa min morbror och sina nästkusiner, det var så himla roligt!!

...Milton är en hel-härlig unge just nu, ja det är han ju alltid såklart. Men just nu är det massor som händer, han räknar russin och clementinbitar (ja på sitt eget lilla vis; ett, ett, ett, ETT), han pratar massor, gör sig till när här är folk, pussas massor........ Det är så härligt att se!

Detta får sammanfatta min lista. Hoppas att ni också har många saker som gör er glad denna vecka. KRAM!

En helt vanlig kväll

Kaminen tänd och murstocken står där den stå, ofärdig, suck! Det är det där med att få tiden att räcka till... Men snart så hoppas jag att vi ska få tv-rummet färdigt :)
Sedan ligger vi alla i en enda klump i soffan. Många gånger är vi alla fem; Milton, Marcus, jag, hund och katt. Men denna kväll sov Milton och katten var ute, så vi var bara tre, till och med det är trångt, men mysigt ;) Yda är så varm och mysig och "skedar" gärna med mig och jag med henne.

Idag är det vardag på dagis igen och jag har hemstudier. Först var jag i stan och arbetade inför redovisningen imorgon. Sedan körde jag hem och höll lunch (vilket jag fortfarande gör); först fick hästarna mat, sedan smådjuren inne och sedan jag. Det är bitande kallt ute. Egentligen är det ju inte så kallt, om man tittar på gradantalet, men det är sådär råkallt, vilket är värre tycker jag. Dock var det ljuvligt när solen snabbt kikade fram mellan molnen, jag stannade upp och värmdes av den under några sekunder - snart är det vår!

Nu ska jag plugga vidare, hoppas allt är väl, kramar!

Ett visst mönster

HEJ! Sitter egentligen och pluggar för fullt, men startade stora laptopen för att betala räkningarna. Usch vad det är tråkigt, även om detta var en "bra" månad ;) Ska alldeles strax återgå till min bok. Tentavecka är på ingång och jag börjar bli nervös; stor redovisning på tisdag och sedan salstenta på fredag, phu!
Dessutom har jag ju VAB:at sedan torsdags och själv kännt mig lite halvkrasslig sedan fredags.

Jag ser ett visst mönster i statistiken på antalet besökare i bloggen varje dag. Om helgerna är det ofta lite mindre besökare, men framför allt ser jag skillnad på när jag bloggar mycket respektive lite. Nu har det blivit lite skrivande och genast ser jag att antalet besökare minskar.

Jaja, nog om det, en lite parentes bara ;) Jag ska nu återgå till min bok om affärsjuridik - det är skitintressant, men det känns som om jag har alldeles för mycket att få in i huvudet till fredag..
Kram på er, hoppas helgen har varit fin och att kommande vecka blir kanon!

Snart kalas!

Om en stund kommer Milton vakna, jag är nästan färdig; håret plattat, stallet klart och Miltons väska packad. Även kläder förberedda till oss båda som bara ska tas på så fort Snöret vaknar :)
Det är min älskade mormor som fyller år och jag är så glad, jag älskar åka hem till dem och det är få ställen som får mig att känna mig så mycket som hemma, som jag gör där, så jag har längtat precis hela dagen!!
Hoppas allt är väl med er, kramar!!

Betydligt piggare!

Oh så skönt! Vi formligen stöp i säng vid 22,30 igår. Vet inte när det hände senast, framför allt inte en fredag! Men det var nog riktigt välbehövligt för idag känner jag mig SÅ mycket bättre, tack och lov, för igår kväll var det inte mycket med mig..
Marcus jobbar, så Milton och jag åt gröt i förmiddags och sedan gick vi ut och fixade stallet, gick på vägen och inspekterade snö och is. Sedan blev det kallt och vi är inne igen, så snart är det lunch och sedan dags för en Liten att sova middag :)
Kramar!

Trötter

Lite sådär halvkrasslig känner jag mig idag. För frisk för att vara sjuk, men för sjuk för att vara frisk - någon som förstår?
Jag har vabbat idag också, men i ärlighetens namn kan man ju tro att det är jag som är sjuk. Inte för att Milton är direkt sjuk, men har prickar ju. Fast de ser redan mycket bättre ut, woohooo!

Önskar er en fin helg och fredagskväll. Kramar!

En stor olycka, fast ändå en liiiten del lycka!

Hej på er! Min sambo är iväg ikväll och gör tydligen stan osäker ;) Här ser ni beviset, han är nu med ingen iPhone.. Den råkade visst hamna under ett bildäck :/ Samtidigt som detta känns som världens olycka, så kan jag inte låta bli att känna en viss lättnad - äntligen var det Marcus tur!! Jag som pajade glaset på framsidan två gånger på min telefon, har nu en sambo som gjort något ännu värre med sin - woohooo!

 Nu, plugg.. Kram och hej!

Vab

Milton har fått utslag, möjligen svinkoppor.. Så vi är hemma resten av veckan, han och jag :) Just nu sover han efter en energisk förmiddag, för egentligen är han ju inte sjuk i den bemärkelsen, endast smittsam ;) Men det är ganska skönt, för då kan vi ju ändå hitta på lite saker.
Imorgon blir det dock en sväng till skolan lite lite snabbt för mig få jag har en redovisning.

Jaja, nu ska jag plocka lite innan Snöret vaknar igen. Kram på er!

Så lika och ändå så olika

Min syster och jag, står varandra himla nära, vi värderas saker på samma vis, tänker likadant i många olika frågor, känner lika och skulle med all säkerhet rösta likadant i politiska frågor, till exempel ;) Vi har även likadana tatueringar, ja inte av en slump precis, utan som bestämdes tillsammans, som är tillägnade Mamma och Pappa.
Trots många likheter, så är vi ändå så fruktansvärt olika, både vad gäller intresse, utseende, men framför allt hur vi vill leva våra liv. Alltså inte det vi vill uppnå, utan vad vi vill göra, vart vi vill bo erc.


Såhär skrev min syster i sin blogg (som ni kan läsa HÄR) häromdagen och detta har jag gått och tänkt på:

Känns skönt att man är en liten typisk ensamvarg så jag inte är beroende av andra hela tiden. Kan klara mig själv för det mesta och kan samtidigt vara riktigt socialt utåtriktad - på så vis känner jag mig inte fast där jag bor just nu. Har bott här i hela mitt liv, i detta hus ända sen jag var 1 år men har aldrig velat va kvar här. För många andra småortsbor så är detta framtiden eller rättare sagt tryggheten att bosätta sig antingen i samma ort som innan eller i närheten. Jag är verkligen inte sån, jag vill se mig om vad som finns att erbjuda, att göra nåt speciellt med mitt liv och att aldrig behöva blicka bakåt, bara framåt...


Och det är verkligen SÅ mycket Mimi och SÅ lite Fanny! Jag är ingen ensamvarg, även om Mimi och jag har kommit betydligt närmare varandra de senaste åren i den frågan då hon har blivit mycket mer social och jag har konstigt nog blivit mindre social och uppskattar ensamheten på ett annat vis.
Mimi är väldigt självständig och klarar sig själv i alla lägen, no matter what. Jag är tvärtom (såklart ;) ). Jag är däremot helt överrens i den frågan på ett sätt, då det värsta jag vet är att vara beroende av andra, vilket jag vägrar vara. Men samtidigt är jag beroende av familj nära och den typen av trygghet.

Mimi och jag är uppväxta i vårt älskade familjehem i vår lilla by, som vi båda älskar. Skillnaden är att jag känner en enorm trygghet i att bo kvar och kände mig aldrig riktigt hemma när Marcus och jag bodde i stan (Mimi hade inte ens räknat Hässleholm som stan, hahaha!) och det känns underbart att vi flyttat tillbaks och att låta Milton bo och växa upp här. Mimi i sin tur vill bo i en storstad och har inga problem med att ha hundratals mil och/eller ett stort hav hem, hon reder sig ändå och käner sig tryg med det.
Jag är en tänkare och tänker ofta "tänk om" eller tänker på saker som har varit eller saker som kanske ska ske. Jag vill alltid vara till lags, vilket egentligen är lite löjligt på ett sätt.
Mimi i sin tur vi aldrig tänka tillbaks, jo på minnen eller så men inte på saker som hon hade kunnat göra på något annat vis, att aldrig ångra sig, utan tänka framåt och på det som komma skall, vilket måste vara helt underbart! Dessutom skiter hon lite i vad folk tycker om henne. Inte sådär att hon inte gillar att bli bekräftad eller sedd, utan mer att hon faktiskt skiter fullständigt i om folk inte gillar henne, hon är brutalt ärlig - och jag ser det absolut som en styrka i henne!

Sådär ja, en analys av två syskon emellan. Samma fostran, samma föräldrar, samma värderingar. Men ändå så fantastiskt olika, men som ändå har så jäkla roligt tillsammans!! Jag är väl också den som absolut längst har varit emot att hon möjligen skulle flytta långt iväg, men har insett att det kvittar - vi har ju kontakt ändå såklart och kanske får jag möjlighet att resa och hälsa på ;)
Mimi - jag älskar dig!

Djuren har fått mat...

...jag likaså =) Under hela förmiddagen har jag suttit och pluggat i stan, men idag hade jag bil så så fort vi var klara så for jag hemåt, fixade mat åt fyrbeningarna och sedan åt mig själv (ser ni prioriteringsordningne där? ;) ). Nu sitter jag här vid datorn igen och ska dra igång med, förhoppningsivs, slutförandet av vårt pararbete. Jag är så himla glad över att jag för en gångs skull varit ute i galet god till (för att vara mig) med både individuellt arbete och även pararbetet, för just pararbetet har tagit (onödigt) lång tid, vilket känns himla bra. Jag har jobbat mycket under kvällar och i helgen, vilket känns jobbigt ibland men väldigt befriande efteråt =)

Nu är det dags för mig att fortsätta här, vill gärna vara klar med detta innan min älskade Milton ska hem från dagis.
Kram på er alla, hoppas dagen för er är toppen!

Från en drös inlägg igår...

...till endast ett idag ;) Ibland är det väl så, vissa dagar hinner och orkar man väl mer och idag har inte varit någon höjdardag direkt. Skola hela dagen och huvudvärk och nackont resten av dagen, suck..
Hittade förresten så fina tights till Milton. Från Kidelin, märket Kik Kid. Fräsiga va?
Kram och hej för idag, nu ska jag ut och ta lite friskluft och pussa godnatt på mina hästar..

Fotspår i snön

Mor och Sons fotspår, i morse i snön. OJ, vilka stora fötter Milton ser ut att ha!

 


Nu säger jag godnatt, kram på er!

Nya Beetle

Ärligt talat, jag var bara tvungen att blogga snabbt igen. Vi hade ju en vit liten Beetle tidigare och jag saknar vår lilla rallybil ofta, den var skitrolig att köra och så himla fräsig!
Nu har modell 2012 släppts och herrejisses vilken bil, jag dog lite av kärlek nästan, så snygg den är!!!! Ser ut som en blandning mellan Beetles gamla modell och Porsche. Oj, jag låter ju som ett riktigt proffs ;) Så är icke fallet, men jag tycker det är lite roligt med nya snygga bilar med fina detaljer, fälgar etc. Min bästa vän Anna till exempel är tvärtom, hahaha! Fälgar, vad är det?! OJ, hoppas inte hon läser detta ;)

Hej på er, en extra Puss till Anna, ifall hon läser detta (som fjäsk för uthängningen ovan! Anna förresten, den nya Beetlen hade varit något för dig, fråga mig om du känner dig osäker, hahaha!!)

Måndagslista nr 67

Hej på er igen!
Lista idag ju, för det är måndag =) Idag är jag lite extra glad över...

...att Marcus jakter är över för säsongen. Låter kanske lite taskigt det där, men även om han inte är "eld och lågor" över det, så kan ju jag känna en lite glädje - lite "lediga" helger tillsammans nu med andra ord, och det ser jag fram emot!

...att affärsjuridik är himla intressant. Vilket är tur, med tanke på rådande omständigheter.

...att vi har snö som ligger på marken - ljuvligt!!

...att jag bor i finaste huset, med finaste sambon och absolut finaste barnet och djuren!

Det får avsluta min lista. Hoppas allt är väl med er. Vad gör er måndag lite extra bra? KRAM!

Mina Älskade Djur...

Från en riktig skitförmiddag som har gjort mig så arg, så arg, så kom jag hem för att inta lunch och ge hästarna lunch. Mina småttisar var givetvis med. Och det här med djur, jag själv hade aldrig velat leva utan djur omkring mig, det är en så stor del av mig och en lika stor del av familjen som vi tvåbeningar. De är så obeskrivligt viktiga för mig, eller för oss rättare sagt.
Det ger ett så otroligt lugn och en sådan glädje att få umgås med dessa fyra, i grupp som nu för en stund sedan, eller en och en. De ger så mycket tillbaks, mest genom bara att finnas där eller genom att hitta på lite upptåg, som bara dem kan!
Min Armani och min Malva stod plikttroget vid staketet och väntade på sitt hö. Det slog mig, att detta är första vintern på många år, som mina hästar har rejäla hagar att gå i. Inte enorma, men så de kan röra sig ordentligt.
Min Vilse-bus. Passade på att öva sina klättrar-färdigheter och klättrade här lite upp och ner till fågelholken ovanför. Kanske i hopp om att finna en fågel?


Min lilla Yda var nog allt lite avundsjuk över kattens klättrande, hon fick nöja sig med stengärdet. Inte fy skam det heller kanske?
Foton tagna med iPhonen, att det alltid är den man har närmst till hands! Dessutom helt oredigerade foton, men det får ni ta ;)
Nu ska jag fortsätta med mina studier. Inte alls motiverad, efter denna förmiddag. Men nu är jag iaf hemma och kan sitta för mig själv i lugn och ro, innan Milton ska hem från dagis. Honom saknar jag och börjar redan nu räkna ner, dryga 2,5 timmar kvar!!
Kram på er alla, vi hörs lite senare :)

Malva på promenad

Ja jisses vilken underbar snö-promenad, min lilla Malva och jag tog i eftermiddags. Hon överraskade stort genom att sköta sig ända tills vi nästan var hemma, då hörde och såg hon en tokig Armani i hagen och då är det svårt att hålla kroppen i styr ;)
Men i övrigt var hon helt underbar, pigg men ändå harmonisk och bara sådär skittrevlig som jag vill ha mina hästar. Hon har fått en ofrivillig paus från all träning under hela hösten, då jag helt enkelt inte hunnit med. Det har nog gjort henne gott, även om det inte stillar mitt dåliga samvete. Men jag är så taggad på att dra igång hennes tömkörning nu lite smått. Tror till och med att jag hade kunnat tömköra henne idag, så trevlig som hon var, men det visste jag ju inte innan vi gick ut =) Och en promenad med en fyrbening, oavsett art, är väl alltid härligt, inte sant?
Ett par bilder togs idag, givetvis med iPhonen då jag aldrig hade vågat ta systemkameran på en Malva-promenad utan medhjälpare. Visst är hon fin?

Men matte, kommer du eller?! Vi tränade nämligen halter idag, vilket gick superbra. Det som är Armanis lättaste grejer, är oftast Malas svåraste och vice versa, de är så himla olika de här två hästarna!Nu är hästarna inne, en nöjd och lugn Malva och en genomsvettig Armani, som tydligen har "tränat i hagen" (läs sprungit och skrikit av ensamhet och saknat ihjäl sig efter Malva i ungefär 30 minuter, suck!). Marcus, Milton och Yda är iväg, bara jag och Vilse inne med andra ord. Jag är pepp för att avsluta mitt individuella arbete nu och sedan ta tag i städningen litegrann här hemma, förhoppningsvis innan de andra kommer innanför dörren.
Kram på er, vi hörs!

Söndag..

Det är något visst med just söndagar. En dag som jag aldrig tikrigt känner mig på topp, sitter mest inne, försöker ta det lugnt och inte göra många knop, orken finns het enkelt inte.
Marcus har kommit hem från jakten nu, Milton sover fortfarande. Vi passade på att göra oss ett par mackor med ägg och till det varm oboy med vispgrädde, lugnt, skönt och så gott!
När Snöret har vaknat ska Marcus och han gå iväg en sväng, jag ska passa på att plugga lite till och sedan ska jag nog ta min lilla häst på en promenad. Hon får ju inga direkta styltor av snön eftersom hon inte har skor, därför är det lättare för henne att gå ordentligt än Armani. Dessutom tycker jag nog att det är hennes tur att få komma ut =)

Nu ska jag fortsätta en liten stund till - äntligen, äntligen, äntligen har min skrivkramp angående mitt individuella arbete släppt, tack och lov! Har en egen deadline till ikväll och den ska jag hålla!!

Hoppas ni andra har en fin söndag, kram och hej!

Pulkaåkning

Ja, ni vet iPhone tar ju inga höjdarbilder, men nu var det dessutom helt mörkt ute, så vi får väl vara nöjda med det lilla (och hoppas snön ligger kvar i morgon!!) =)
Milton och jag rotade fram bebispulkan sedan i fjol och tog en tur. Ja jag hade ju tänkt mig en tur, men vi gick en sväng och kom hem igen, men Milton ville absolut inte hoppa av den där pulkan så jag slängde in hästarna medan han satt och tittade på och sedan gick vi igen. Så sammanlagt drog jag runt honom en halvmil. Hej träningvärk i armarna imorgon ;)
Men herrejisses så skönt det var och det är ju så vackert!! Jag tror att jag hade passat att bo i Norrland för jag har inga problem med mörker och snö egentligen.
Milton ser kanske inte så värst road ut, men han ser ofta ut sådär - gravallvarlig och tyst, när det är något nytt, spännande och som han tycker om. Gillar han inte det så hörs det fort, kan jag lova ;)

Nu ska jag plugga en sväng. Vill så gärna bli klar med mitt individuella arbete och få det ur världen, men just nu har jag verkligen kört fast.. Men jag ska bita ihop, googla lite till och förhoppningsvis släpper skrivkrampen.
Hoppas allt är väl med er, kram härifrån!

Snö, snö, snö!

Var ute och gjorde stallet halvfärdigt och gav hästarna middagshö för en stund sedan och jisses vad det snöar!! Nu sitter jag inne i soffan och pluggar, eller jag gör lite research till mitt individuella arbete, som SKALL skrivas färdigt ikväll, basta! Brasan är tänd, små-djuren ligger här och sover (givetvis) och Milton sover där uppe.
Marcus jagar och kommer nog vara borta hela långa dagen. Även han är nog nöjd med vädret tror jag, det är lättare att se spår från djuren, se om man träffat djuren vid ett skott etc. med lite snö på marken.

Fortsätter det såhär, så asar vi nog på oss tjocka kläder sen och ger oss ut med pulkan, mysigt värre =) Har bara en bebispulka till Milton, sen förra vintern, men jag tror nog att han kan åka i den ikväll också, om jag hittar den vill säga.

Hoppas allt är väl med er, här är det toppen idag. Det är ju något visst med helg, även om jag har att göra ändå. Dessutom snöar det ju som sagt, vilket gör mitt humör lite lite bättre, medan många anra verkar känna tvärtom ?!

Kram på er, hoppas ni har en fin helg!

Gråa Hår

Det är sant. 24 år gammal, TJUGOFYRA ÅR!!!!!! Och börjar alltså bli gråhårig. Det här bekräftades på riktigt idag, av min mamma. Har misstänkt det en liten tid nu, men hoppats att det inte var så, men jodå...

Jag har ju alltid sagt att jag ska bli blond, den dag jag börjar bli gråhårig, eftersom det är lite lättare (?) att dölja det gråa i det blonda. Men alltså, jag trodde ju inte riktigt att mina gråa hår skulle börja komma redan NU.

Livet är bra orättvist ibland. Och tänk ändå att jag ser det som en så stor orättvisa. Ibland ser man på livet med olika ögon, egentligen är det ju ingen stor sak. Ingen jättestor i alla fall.

Nu plugg, kram på er!

Gaffelmat

Är det inte våldsamt praktiskt? Jag älskar mat som går att äta med en hand; makaroner med köttfärssås, ris och korvstroganoff eller som i detta fall couscous, morötter, blomkål, dill med mera - hur gott och hur praktiskt som helst!!
Hoppas allt är väl med er, nu ska jag gaffla i mig min lunch och bege mig in på Marknadsdomstolens hemsida.
Kram på er!

Skulle mammor vara bättre än pappor?!

Igår läste jag den sjukaste artikel jag läst på läge. Av en professor dessutom. Men ärligt, läs den, skratta och bli förbannad om vartannat.
Milton borde vara helt förstörd vid det här laget, som varit barnpassad av andra massor av gånger och givetvis hemma själv med sin pappa, redan vid ett par veckors ålder.
Jag borde också vara körd, då min pappa var hemma med mig, som liten. Ja mamma också, men det är ju tydligen okej, om man får tro denna professor.
Man blir liksom inte förvånad längre, man läser konstigare och konstigare saker hela tiden, men detta tar nog priset hittills. Vilken kvinna, hon måste ha blivit tappad som liten. Då givetvis av sin pappa.

Vad tycker ni?? Ni hittar länken HÄR . Underhålling på hög (låg?!) nivå!

Kram och hej igen!

Vinslöv-Hässleholm-Vinslöv

Snabba turer här ;) Lämnade Milton på dagis vid 8,30. Det gick bra idag också (precis som det hade gjort igår), hoppas det vänder nu och att han blir lika glad åt att komma till dagis som han blev tidigare! Det är inte roligt att lämna ett ledset barn ifrån sig... Även om jag vet att han har det superroligt resten av dagen och är hur glad som helst när jag hämtar honom, så är det ingen höjdare att lämna precis då och se honom så ledsen.

Efter det släppte Marcus av mig i Hässleholm, så jag kunde plugga med vårt pararbete. Fick lite gjort, vilket kändes skönt. Tog sedan bussen hem mot Vinslöv igen och sitter här nu med datorn igen. Snabbt kastade jag till hästarna lite middag och håller just nu på att slänga i mig min lunch, i skrivande stund faktiskt. Idag behöver jag inte göra stallet, så jag har "råd" att blogga under min lunsch =)

I eftermiddag ska jag ta mig till dagis i skitvädret och hämta hem mitt Snöre. Är det väder som nu när det är uppehåll så ska jag nog cykla ner. Men annars tänkte jag flirta in mig hos någon med bil och bilbarnstol ;) Jag är inte så där värst pigg på att gå eller cykla i regn idag.

Hoppas ni har en fin dag, vi hörs senare. KRAM!

Huvudvärk

Hej på er! Usch alltså, började få huvudvärk redan vid lunch och tyckte faktiskt det var konstigt; sov gott i natt och tillräckligt många timmar, åt en ordentlig frukost, en apelsin till mellanmål och åt middag vid lunch, drack dessutom en halv liter vatten. Så ovanligt duktig har jag varit ;) Då återstod en sak - väderomslag. Givetvis är det det som spökar för ikväll snö-regnar det och ja nej, dessa omställningar är skit för min nacke och huvud..

Inga tabletter heller som har hjälpt, utan det som tillslut fick det hela att lätta, var att gå upp och lägga Milton i ett mörkt och svalt rum. Jag vägrade gå och upp lägga mig när Marcus kom hem, då jag inte vågade somna, hahaha.. För då vet jag att jag inte kan somna i natt, dumt att chansa tänkte jag och låg kvar på soffan och höll för öronen, Milton är ju inte det mest diskreta barnet ;)

 


Men ltie fick vi gjort i eftermiddags efter dagis. Vi tog släpet och hämtade en hösillagebal, så hästarna har hö i fortsättningen också. Men efter det har det mest varit lugn och ro för min del.
Nu ska jag plugga, suck.. Hade hellre legat på soffan och ätit en glass till! Älskade Marcus körde ner till affären innan sin träning eftersom jag var så sugen på en glasstrut. Med sig hem hade han vars en glasstrut och även en isglass till mig, så den där Calippon ligger kvar i frysen och väntar på mig, men jag ska hålla mig till Marcus kommer hem så vi har vars en glass kvar.
Hoppas ni mår bra, kram på er!

Ett sådant där inlägg igen

Känner mig mest sur, stressad och allmänt bitter just nu. Inget går liksom riktigt min väg, sover illa, ont i kroppen, lite besviken och helt orkeslös och omotiverad till det mesta, framför allt just nu till skolan. Samtidigt som jag tycker det är riktigt riktigt roligt, så blir jag besviken över ett par grejer, som jag anser kunde skötts bättre. Jag vill så himla mycket med utbildningen i framtiden och tycker det är så innerligt roligt och givande. Samtidigt tycker jag ibland att upplägget är under all kritik och jag blir ledsen över att det hämmar min (och andras) utveckling i utbildningen.

Med det sagt så hoppas jag kunna sluta älta det här nu och gå vidare. Imorgon är det så dags för skolan igen, något som jag inte ser vidare mycket fram emot tyvärr. Jag hoppas på lite pepp från min lärare imorgon och så har jag några riktigt fina klasskompisar, thank god! Men äh, vi får se, förhoppningarna inför morgondagen är inte direkt dem bästa, men jag hoppas på att jag just nu överdriver lite och det inte alls blir så farligt.

Jag skulle absolut helst bara lagt mig under ett täcke och sovit några dygn, gärna tillsammans med Marcus och Milton. Bara sovit, tankat lite närhet och roffat åt mig lite av Miltons energi. Tänk om telefonen ringde och sa att vi vunnit en resa, 1 vecka var som helst, eller 2. Ja tack, jag hade kunnat tänka mig att resa vart som helst just nu och bara få känna på lugnet utan vardag.

Jag älskar ju egentligen att vara hemma, jag älskar huset, läget och lugnet här. Men det är väl alltid så att vara hemma, det är alltid vardag, saker som måste fixas, rutiner som ska hållas, inget direkt lugn egentligen, för även om man tar det lugnt så ska djuren skötas, mat ska lagas, lite dammsugning här och var, en maskin tvätt ska tvättas och så vidare. Det hade varit skönt att slippa några dagar. Det och skolan.

Nu tänker jag säga godnatt för idag och hoppas på en bättre dag imorgon.
Kram på er, hoppas ni mår väl!

Snart så..

..ska jag hämta hem min prins från dagis!! Det är så tråkigt att lämna honom om mornarna just nu då har alltid är lite ledsen. Så har det varit sedan han var på ett annat dagis veckan efter nyår och innan dess var han ju sjuk i ett par veckor. Det bär verkligen emot att lämna honom när han blir ledsen, det har han ju knappt blivit sedan inskolningen.

Ja nej, nog om det. Snart ska han hem och det ser jag fram emot. Har inte haft någon höjdardag idag heller, sov dåligt inatt och är på ett allmänt skithumör över en grej som jag inte tänker outa här alls. Ser fram emot att få hem mitt Snöre, ta en promenad tillsammans, laga lite mat och sopa stallet tillsammans. Tänka på lite annat än skola, helt enkelt.

Nu ska jag återgå till skolarbetet en sväng innan jag far iväg. Ska bara bestämma mig för om jag ska cykla eller ta bilen till dagis. Jag är inte så pigg på att cykla, men Milton älskar det och det är ju inte fel att låta bilen stå heller ;) Svårt beslut va?! :)

Hoppas allt är väl med er, önskar er en fin dag! Vi hörs senare, kram från mig!

Minnen!

I eftermiddags var Milton på sitt rum och hittade sin "Boken om mig"-bok. Ikväll satt jag och läste i den, om hans bebistid, om hur han var, tiden innan förlossningen, förlossningen och så vidare. Herrejisses vilka minnen och jag behöver nog komplettera lite i boken.

Jag är så glad över att jag ändå varit så pass duktig med att fylla i den, jag tycker det är jätteroligt att läsa och så hoppas jag att Milton uppskattar den i framtiden.

 


Nähä, nu ska jag platta håret lite kvickt Sedan blir det sängen för oss. Hoppas allt är väl med er och att er dag varit bättre än min. Jag klarade tentan i alla fall, alltid något.. KRAM!

Måndagslista nr 66

Hej på er! Har halvt medvetet valt att vänta med min lista, till efter idrottsgalan, i hopp om en viss vinnare...
Så idag är jag lite extra glad över...

...att Rolf Göran Bengtsson fick ta emot Jerringpriset. Det är stort!

Idag är jag lite låg, av helt andra anledningar, så det får helt enkelt avsluta min lista för idag, men ni kan tro att jag är glad över det!!
Hoppas allt är väl med er, kramar!

Dessa favoritstunder..

Detta är en av dem.. Milton har somnat i sin säng och jag ligger kvar på madrassen under täcket.. Lyssnar på hans andetag och tittar på honom. Han är så fin, min Milton!

Long time, no see!

Hej vänner! Jag har varit bra frånvarande sedan förra veckan känner jag. Det var en tuff tentavecka med mycket tid framför datorn och jag blev nog lite mätt på att sitta framför datorn, så i helgen har datorn legat nedpackad och vi har haft semester från varandra ;)
Helgen har varit lugn. Jobb fredag natt vilket innebar sovande för min del under gårdagens förmiddag. Marcus har haft jobbehelg så inga äventyr här direkt. Har dock träffat Jennie vid två tillfällen, oh så trevligt och alldeles för längesedan!!

Marcus är och tränar nu och Milton sover. Detta är den skönaste stunden på dagen faktiskt. Lugnt och skönt, det sprakar från kaminen och mitt te står på bordet. Film på tv och sådär lugnt och skönt som det bara kan bli vid den här tiden på dygnet, mysigt!

Jaha nähä, nu ska jag fortsätta med mitt soff- och datorhäng, like it! KRAM, vi hörs imorgon =)

Städa och plocka undan julen..

Det står på schemat idag. Fast lite senare. Jag steg upp 12,20 efter jobb inatt och sedan fyra timmars sömn. Men jag är fortfarande fruktansvärt trött och tänker ligga kvar här på soffan och förhoppningsvis slumra lite till :)
Vi hörs av senare, kram!

Fullt ös!!

Examinationen i denna kurs är över, hoppas jag klarade den också bara.
Dagen har gått i ett: skola, Milton, hjälpte en kompis med sitt skolarbete i eftermiddags, kompisar här nu och så blev jag dessutom inringd på jobb som inatt så jag börjar jobba om 1,5 timme.
Har galen ångest då jag egentligen är supertrött och hade behövt sova. Men å andra sidan är det ju bra med lite extra pengar i kassan :) Fast jag tycker inte om att sova hemifrån..
Jaja, ha en härlig natt, jag ska försöka detsamma ;) Kram och hej!

Gör om - Gör rätt

Idag har jag bara suttit framför datorn, jag menar verkligen bara vid datorn. Ett kort avbrott på 40 minuter då stallet fixades. Sedan gick en timme till att hämta Milton och skjutsa honom till farmor där jag fick gosa ytterst lite med honom och fick i mig lite fika.
Sedan for jag snabbt in till sambons jobb där chefen fick hjälpa mig lite med dessa datorprogram - tack Snälla Peppe för hjälpen, det behövdes och nu är jag i full gång!!

Ja som sagt, jag har suttit med mina annonser till examinationen som är imorgon, sedan 9,15 i morse. Det känns i rygg och huvud nu. Men eftersom inget har gått min väg och inspirationen har legat på noll så har jag nu börjat om. Första annonsen klar, äntligen! Och jag är relativt nöjd till och med!! Eftersom jag vill att alla fem annonser håller samma typ (eftersom det är en annonsserie), så fortsätter jag med första som mall, så jag hoppas innerligt att det flyter på bättre nu, det känns så i alla fall ;)

Tittar precis upp mot tv'n och ser att sporten är igång, herrejisses, jag har inte ens märkt det! Det är inte riktigt mitt typ av program. Ska snabbt slå över, för jag orkar inte lyssna på kommentatorerna i Innebandyn just nu. Marcus är ändå uppe och lägger Milton, så han tycker nog inte på!
Nu är det dags att fortsätta, kram och hej. Vi hörs imorgon!

Mimi och Dusty

Ja nej, lite tråkigt är det ju att fotot hamnade snett ;) Men det får ni tåla. En liten sneakpeak om vad jag idag har fotat, ett av de få fotona som blev lyckade, hahaha ;) Detta är helt oredigerat, som synes, och är vidgjort (och roterat..) i PS. Men det får ni inte se idag. Fotot är på Mimi, min syster och vår (ja jag säger fortfarande vår) Dusty.

 


Sådär ja, nu vidare att redigera, klippa och klistra. Kram och hej

Fotograferat och nu redigera

Japp, så har min förmiddag varit. Min syster fick ställa upp som foto-objekt inför min examination på fredag ;) Inte världens bästa bilder, men de ska ju redigeras nu så bättre blir dem i alla fall.
Har massor att göra nu inför fredag, så det är dags att sätta fart och få lite gjort nu med bilderna.
Kram på er så länge, vi hörs senare.

Detta har vi roat oss med ikväll

Vi skippade julgransplundring med godis och dans runt granen, vilket annars är en kul tradition som jag tänkte ta med mig från min uppväxt och vidare till Milton, men vi tar det nästa år när Snöret är lite större och förstår innebörden lite mer =)

Men oh, vad det är tråkigt att slänga ut granen.. Just för att den barrar och det faktiskt försvinner något riktigt mysigt från ett hörn i köket. Lite tråkigt sådär, men samtidigt skönt eftersom nu behöver inte Milton välta den över sig fler gånger och katten kan låta julgranskulorna vara ifred, till senare i år när nästa gran ska in ;) Förhoppningsvis har båda barnen blivit lite större och klokare och vet hur man beter sig kring en julgran.

 Vi kör alltid på en klassisk gran, med röda kulor, glitter, en och annan ängel, spira i toppen och lampor såklart. Kan tyckas lite tråkigt och jag tyckte det själv lite i år också, kanske för att granen i sig var ovanligt ful? Nästa år blir det mer och/eller lite fylligare glitter tror jag, det vi hade i år försvann nästan lite.
Nu säger jag godnatt för jag har en galen huvudvärk och lika ont i nacken. Ska bara "PhotoShopa" lite till.
Kram och hej!

Hemma igen

Ligger på Miltons golv och lyssnar på hans andetag när han sover så gott, mysigt och rogivande.
Tentan gjord och jag hoppas så innerligt att det gick vägen. Efteråt blev det lunch på stan med Milton, svärmor och min ena svägerska, tack snälla för sällskap och lunch!!
Vi var inom en sväng på HM och Kalle var den som för ovanlighetens skull fick något ;) Han var inte med på stan, men hittade ett par byxor till honom och slog till. Annars är det vanligast att Milton får, det är roligast att handla åt honom ;)
Hoppas ni har en fin dag. Jag ska gå ner och städa lite och sedan starta datorn och dra igång mitt projekt till fredag. Kram och hej

Snö!

Ja nej inte hos oss alltså :( Men ju mer "norrut" jag körde mot skolan, desto mer snö fanns där - så ljust och fint!!
Den snö vi fick igår var borta i morse tyvärr. Men men, lite snö fick vi iallafall, bättre än inget ;)
Nu skola. Over and Out!

Måndagslista nr 65

Hej! Får bli en lista från telefonen idag, tyvärr. Men jag hinner inte starta upp datorn :) Denna vecka är extra bra, eftersom...

...den avslutades så himla bra igår med middag i mitt föräldrahem med mor- och farföräldrar som jag älskar högt! Milton var på sitt allra värsta humör, men jag fick träffa min fina släkt och det betyder mest.

...vi var på världens trevligaste middag i fredags, som jag knappt ens nämnt i helgen här. Tack fina Sofie och Tefic för en toppenkväll och tack Sandra och Frida med respektive sambos för att vi fick spendera en hel kväll med er, gamla vänner!!

...i slutet av veckan är denna nedrans tenta gjord (ja den görs ju imorgon) och övriga delkurs-tentor klara. Jag älskar helgerna mellan delkurserna, då är
Man verkligen ledig och det är skönt!!

...jag har världens finaste sambo! Han är värd en egen punkt <3

...jag har häftigaste ungen i världen! Han hittar på så mycket skit, har ett hiskeligt humör som nästan får mig att tappa andan och fundera över hur mycket humör en 1,5-åring kan ha. Men samtidigt är han så fin, ljuvlig och med en STOR portion humor och ordförråd <3

Nu får jag återgå till böckerna. Kram till er som kikar in här och läser, det värmer! Håll gärna en tumme för min tenta imorgon ;)

Hur duktig är hon inte??

Inte många ord som krävs. Det är givetvis min syster jag pratar om! Mimi Lindborg, så duktig!!!
Jag kan erkänna att hon har med all säkerhet ärvt alla målar/tecknings-gener, inte en enda snappade jag upp. Nä, de lagrades nog någonstans åt henne för herrejisses vilken duktig Lillasyster jag har!

Frånvarande

Ni får förlåta för dålig uppdatering över lag just nu. Veckan jag har framför mig kommer bli tuff, med bland annat nedanstående ämne och en hel massa annat. Kommer givetvis med Måndagslista imorgon och minst ett mobil-blogginlägg per dag fram till fredag. Förmodligen lite annat, men jag vill ändå "förvarna" er, så ni vet ;)
Kram och hej, snart tänker jag dyka i säng i hopp om att få sova mer inatt än natten innan.

Såhär gör vi ofta

Ligger och kör runt med bilen. Kanske inte så miljövänligt direkt, men oh så mysigt och avkopplande!
Milton bak sitter tyst och myser tror jag. Jag kör, eller om Marcus är med så kör han och jag njuter bredvid.
Vi kör ofta runt sådär en sväng i byn, tittar på våra favorit-hus, hus som renoveras, hus till salu etc. Varför? Av ren och skär nyfikenhet ;) Och för avkopplingens skull.
Kram på er!

Godmorgon

Här tog vi en timmes sovmorgon efter att ha kommit hem sent igår. Milton var dessutom vaken bra mycket mer än vad han brukar när vi var på middag, så han behövde nog det :)
Nu är det vällingmys som gäller här i soffan, med täcke och allt, mysigt!
Kram och hej, ha en fin dag!

Astrid Lindgren

Nu dessa dagar, eller ja hela jullovet (som barn, unga och lärare har, inte jag alltså) så går Astrid Lindgrens klassiker på Canal+. Och inte nog med det, de går minst två gånger om dagen - herrejisses vad jag älskar det!!!! Dock får jag alldeles för lite gjort kanske, för jag kan ju inte låta bli att titta ;)
Just nu är det Lotta på Bråkmakaregatan och hon är ju helt ljuvlig, hahaha! Böcker har jag i knät och försöker lära mig den där nedrans balansräkningen.. Jaja, man ska inte ha det för bra ;)
Hoppas allt är väl med er. Här blir det snart full rulle då Milton bör vakna och Marcus kommer från jobbet! Efter det blir det snabba ryck: Göra färdigt stallet, göra oss iordning, packa ihop väska och matstol till Milton och fara iväg :)
Vad gör ni andra idag? Lediga? Kram!

Ska kanske fortsätta klaga

Vädret idag är ju i sin tur helt underbart! Hjälpte kanske att tappa humöret lite igår ;) Solen skiner och det är lite småkallt, precis som det ska vara tycker jag.
Marcus har åkt till jobbet och Milton ska ta och städa lite nu, plocka ordning lite och ta fram dammsugaren står högt på listan. En stunds städning nu alltså innan Snöret ska sova, Milton tycker om att dammsuga nämligen.
Ha en fin eftermiddag, kram

Nu blir det till att gnälla

Jag är verkligen urbota trött på detta jäkla väder. Vi verkar dessutom bo i ett ovanligt blött område och vattnet sjunker inte undan. Så är det kanske överallt just nu, men här är det nästan alltid så.
Mina stackars hästar går ute i världens lervälling och jag kan knappt minnas att någon av deras hagar tidigare har varit i ett sådant här bedrövligt skick, stackarna. Stackars Malva har jobbigt med all lera och vill knappt gå ut i hagen på morgonen, hon är ju så liten också..
Jag hoppas verkligen att detta vänder snart, antingen att fettar och fryser till ordentligt eller att det blir vår. Jag älskar ju vinter och sådär, men detta är minsann inte vinter. Nej tack, denna skittråkiga period kan jag mycket väl klara mig ifrån.
Nu är min "rast" slut och böckerna kallar på mig :) Over and out!

Som sagt...

...mina skuggor var det ja ;) Jag hämtade ner täcket till oss tidigare och sitter nu med en bok och lite papper i knät. Snabba som tusan var mina små pälsbollar att roffa åt sig en stor del av täcket och soffan. Fast det är ganska mysigt att ha dem här. Eller inte ganska, mycket mysigt!!

PhotoShop

Jag är ju inget redigerar-proffs, inte alls på något vis. Men herregud så roligt det är! Jag som älskar att fota gör det gärna och ofta, får dessutom lite mer att göra med bilderna efter själva fotandet, genom just photoshop, som jag har laddat ner till datorna just nu, via adobe där man får testa en månad gratis, perfekt!

Detta fotot är väl inte det absolut bästa fotot som är redigerat alls, men de andra tog hur lång tid som hlst att få in här. Det har med deras storlek att göra (tror jag?) och jag orkade inte minska storleken på dem helt enkelt.

Så Vilse fick agera modell igen, tacksamt objekt det där ;)

 


Kram och hej!

Mina skuggor

Här i mörkaste hallen, satt mina två kompisar och väntade på mig när jag kom ner från övervåningen efter att ha nattat Milton, Marcus är ju på fotbollsträning och stackars djuren hade bara varandra som sällskap under tiden jag var uppe, Sötlökar!

Detta är ju inget nytt; mockar jag så är de där, är jag i hagen så är jag där, promenerar Milton och jag på vägen så är de där, sitter jag i soffan (som nu) så är de här, är jag där uppe så väntar de (konstigt nog) nere och bli glada när jag kommer. Är så glad åt mina två små fyrbeningar, de berikar mitt liv enormt mycket och jag är så tacksam över att vi har dessa två varelser just här hos oss.

 


Nu har jag ätit lite sen kvällsmat. Det brinner i kaminen och teet står på bordet, mysigt värre. Dock har jag inte tid att sitta här och slö-surfa mer, utan måste övergå till mina skolböcker och lite skol-surfande helt enkelt.
Kram till er, sov gott senare

Ruskigt väder!

God morgon! Vilket väder alltså! Jag gillar blåst och storm, kan tycka det är häftigt och lite mäktigt sådär. Speciellt när man ligger och sover som i natt och vaknar till ibland av stormbyarna.
Men helst vill jag nog slippa ut och fara i blåsten, men dessvärre är det ju skola idag. Hästarna åkte ut, det bar nästan emot mest av allt... Efter att vi fått bort ett par rejäla grenar på vår lilla väg så kom vi äntligen iväg :)
Nu sitter jag på tåget och är lite extra glad åt mina Hunter-stövlar med tillhörande fleece-strumpor (med stickad kant) och finaste tumvantarna som jag fick i julklapp av min mamma!
Hoppas ni får en fin dag, kram

Måndagslista nr 64

Herrejisses, förlåt!! Har helt glömt bort veckans lista och kom på det nu ikväll. Givetvis måste den såklart in. Denna vecka har börjat lite motigt, efter en veckas ledighet och mys och med ett riktigt skit-väder.
Men lite positivt har jag att komma med. Så denna vecka ör jag lite extra glad över...

...att jag idag kom hem till ett nystädat hem och färdiglagad mat i form av äljstek, potatis, brunsås och grönsaker.
Dessutom så mockade han hästarnas boxar och gjorde klart allt, utom höet, i stallet eftersom jag frös så mycket. Världens bästa Marcus, tack!

...att vi ska iväg på en trevlig middag på fredag med gamla vänner. Ska bli jätteroligt!

...att vi är friska, krya och mår allmänt bra över lag. Trötta, jo men visst, det är vi väl alltid ;) Och har för mycket att göra allt som oftast, men det är väl egentligen petitesser i det stora hela.

...att Milton är världens finaste unge. Han testar gränser och far runt typ alltid, men han är ju så härlig egentligen, galet påhittig, pratar mycket, sätter saker i olika sammanhang, har ord för så mycket. Ibland inte rätt ord, men i alla fall ord som vi förstår och gör att vi förstår vad han menar. Det är så härligt att få följa hans utveckling och jag skulle vilja vara hemma med honom alltid och få följa den alla vakna timmar på dygnet. Det hade nog inte Milton velat, eftersom han trivs himla bra på sin förskola, men jag som mamma hade velar det ;)

Detta får här med avsluta veckans något försenade lista ;) Kramar från min till er!

Ännu en julklapp

Fick dessa fina bokstäver i julklapp av en vän, så himla fina!! De ligger ännu på hyllan, eftersom jag ännu inte bestämt var de ska sitta :)
Nu sitter jag på stationen i stan och väntar på mitt tåg vidare till skolan.
Hoppas ni alla har en fin dag framför er, kram

Hej tolvans första vardag.

Säger jag med en viss bitterhet ;) Jag vill vara ledig länge till. Helst nu. Idag var det dags för dagis, dock ett annat dagis eftersom Miltons vanliga håller på att renoveras. Oj, vilken jobbig lämning med massor av tårar från en liten kille, det brännde i hela mig och jag hade utan problem kunnat ta hem honom där direkt igen. Men vad hjälper det? På onsdag är det ju dags för honom att åka dit igen. Därför tyckte vi att en kort dag idag kunde vara bra, jag hade hemstiduer och "nöjde" mig med att plugga i förmiddags och hämtade hem honom efter lunch igen, en mjukstart sådär, vilket kändes bra. När jag väl kom och hämtade var han ju på ett strålande humör igen, tack och lov!
Imorgon är det dags för skola igen, de andra är dock lediga. Orättvist ;)

Idag har varje lediga stund gått åt att plugga. Har massor att göra i skolan, som vanligt. Så först nu unnade jag mig en ledig stund framför datorn. Eller ja, lite tidigare än såhär, men Marcus och jag mumsade i oss lite ostbricka - så gott!

Nu blir det strax sängen, huvudvärk har jag och är trött som en tok! Kram på er!

2011 del 2

Då drar vi igång med den andra och sista delen av min lilla följetång ;)
Juli. Milton växer och blir bara större och större och vi njuter allihop av mycket ledighet tillsammans i vårt fina hus och i vår trädgård.
Stallgolvet gjöts och nu började vi kunna se vad som skulle ske i stallet, en tuff, jobbig och skitrolig resa!
Augusti. Mycket hände här, först dagis(förskole-)inskolning för Miltonsdel, som var bra tuff och omtumlande för en liten kille, som fick enorm separationsångest.. Men sedan drog ju skolan igång för mig och dagis igång på riktigt för Milton, vilket har varit jätteskoj för Milton, som har utvecklats massor under hösten! Däremot betydligt tuffare för mig, med en utbildning som håller ett ganska högt tempo och med att vara ifrån Milton hela dagarna.
Såhär fin var i alla fall Milton, dagen då det var dags för dagis på riktigt, efter inskolningen, ljuvliga kille!
September. Detta var nog den absolut jobbigaste månaden för mig, på hela året. Skolan var igång på allvar, Marcus åkte en vecka till Norrland på jakt, samma vecka hade jag tentavecka, vilket också var helt nytt för mig. Och sedan höll pappa och vi på med stallet som byggdes för fulla muggar, varje lediga stund, under hela månaden, phu!


Men vi hade inte bara det jobbigt i september, nejdå! Flera ljusglimtar som jag kan älska och se tillbaks på! Jag hämtade hem en styck hund, ehhh katt ;) Han beter sig nästan som en hund, den där Vilse! Katten som jag älsar högt och som alltid bara är bäst!! Ingrid, om du läser (eller Anna, du får förmedla ;) ), jag är dig evigt tacksam över denna lille katt, han är helt fantastisk!!Den 16 september släppte spärren för Milton och nöret började gå på egen hand, äntligen!! Folk säger att man ska njuta av tiden innan de börjar gå själva, men nej jag kan fortfarande säga att jag njuter mycket mer av att han nu tuffar på bra på egen hand, men så har jag ett barn som gärna fortfarande sitter i vagnen =)
Vi var ju på släktträff också i september, vilket händelserik månad!! En helmysig släktträff, som vanligt!Oktober. Den 10 oktober var ännu ett sådant där magiskt dagut för mig, hästarna fick flytta in i mitt och sitt alldeles egna stall. Herrejisses vad jag älskar mitt stall!! Min pappa är helt fantastisk och har verkligen gjort hur mycket som helst, ja ni ser ju alla hur fint det är!November. November var en tung månad, med alla studier på både svenska och engelska. Ja det låter lite som att jag klagar över mina studier varje månad. Egentligen tycker jag att det äs skitroligt, annars hade jag aldrig orkat, vill jag lova! Men det kan ju vara både tungt, as-jobbigt, svårt och roligt, inspirerande och händelserikt på samma gång, väl? Jag önskade i alla fall flera gånger om att jag kunde multi-taska mig själv och vara på flera stället samtidigt, göra allt på en gång och avsluta alla projekt bara sådär. På en dag helst ;)Milton älskar att läsa böcker, både med hjälp av oss och att sitta och bläddra själv. Det har egentligen varit så hela hösten, men jag vill ändå uppmärksamma det lite ;)December. December är alltid den bästa månaden på hela året, enligt mig. Dock märker man, ju äldre man blir, att man vill stanna upp och njuta mer och mer för varje år, men av någon anledning får man mindre och mindre tid till att göra just det, vilket egentligen är otroligt synd.
Milton var i alla fall världens finaste tomte-nissen på vårt julkort, trots röd näsa och början till ögoninflammation.


december var rent överjävlig, rent ut sagt, på grund av alla läkarbesök för våran stackars Milton och mycket VAB (vård av barn) för mig, vilket resulterade i ännu tuffare i skolan och lite sämre resultat, det grämer mig. Mycket. Men Milton är givetvis viktigast och jag är gärna den som tar på mig att VAB:a.
Men dessa läkarbesök alltså.. Skrev om det i december också och vi var lite smått knäckta över två veckors ögoninflammation och dubbelsidig öroninflammation... Och ett fruktansvärt dåligt bemötande vid ett flertal tillfällen, hos olika läkare och sköterskor. Taskigt, dåligt, respektlöst. Tack och lov vägde fina läkare på Vänhem i Hässleholm, upp detta en hel del!
Såhär såg det ut många gånger; Milton sovandes på mig och jag försökte plugga vid sidan om, ja vad gör man?Sådär ja, här har ni mitt år, i text och bild. Eller delar av det i alla fall. Vårterminen och höstterminen skiljer ju sig markant åt, inte sant? ;) Från en kravlös föräldraledighet som jag hade kunnat gå tillbaks till när som helst, utan att blinka. Till en höst i ett helt anna tempo, men som varit superrolig på många sätt ändå.

Många nya vänner har vi fått under åren, Miltons gudfars sambo. Nya klasskamrater. Föräldrar från dagis. Säkert en hel drös till, men jag nämner inga fler då jag är rädd att glömma någon =)
Ser nu fram emot ett nytt spännande år med nya möjligheter, kram till er alla och Gott Nytt År!
RSS 2.0