Snön och folks negativitet

Det är intressant där där. Landet lagom vill alltid ha lagom. Är det inte för varmt så är det för kallt, är det inte för blött så nog fasen är det för torrt. Nu menar jag inte att alla är sådana, men många är det.
Men vet ni, det går faktiskt att se fördelarna med mycket. Vi är så gott som insnöade här hemma, med tanke på hur mycket det blåser. Vår väg snöar igen på en kvart, trots att vi har fantastiska killar som plogar åt oss flera gånger om dagen. Vi lyckades ta oss till dagis i morse, Milton och jag, även om det var precis och spaden fick följa med i bilen, om ifall att.
Och om jag inte kommer ut när han ska hem? Nä, men vet ni, då går jag med pulkan och hämtar hem en kille som i så fall kommer bli SÅ glad över att jag hämtar honom med den och inte bilen. Jag får sjukt bra träning dessutom, heja oss! Har vi tur har de hunnit ploga precis innan jag ska köra och då kommer bilen fram, annars löser det väl sig ändå!
 
 
Och finns det något så mysigt som att befinna sig inomhus och höra vinden vina utomhus? Jag älskar det! Milton älskar helt plötsligt att ligga nerbäddad i tvättbaljan med kudde, snuttis och filt, hahaha! Så lite som kan förgylla en treårings vardag :)
 
 
Och om ni nu tror att jag älskar vintern för att jag "änåd inte behöver vara ute", så vill jag påminna om att jag har jobbat på dagis tidigare där vi varit ute i ur och skur, flera gånger varje dag ibland och vintern bekom inte mig då heller. Jag har två hästar utomhus, två hundar som ska ut och ett barn som älskar att vara ute. Så jag "tvingas" vara ute ändå. Och är det inte så att, när man väl varit ute och frusit massor, så är det ju så ljuvligt att komma in och värma sig, antingen med en kopp te, varm oboy eller framför en brasa. Mhmmm... Ljuvligt!
 
Dags att återgå till mitt arbete, hej på er!

Måndagslista nr 168

Jag kanske skulle göra om namnet till tisdagslista?! ;)
Idag är jag lite extra glad över att...
 
...vi i helgen befann oss på kalas hos min mormor och morfar, då min mormor fyller jämnt idag!! Det känns lite som ett extra hem och få hus gör mig så lugn i själen som deras.
 
...Milton och jag hade en så himla fin kväll tillsammans igår. Vissa stunder är bättre än andra och igår var allt bara perfekt. Idag har han visst bestämt att han ska handla blommor till sin mamma, älskade omtänksamma lilla barnet!
 
...det är ljust och fint ute. Jag är ju en person som ser fördelarna med alla årstiderna och tycker om alla årstiderna helt enkelt. Vintern är fantastisk och vacker på så många vis! Och barnet och djuren älskar det, vilket gör att jag också gör det lite extra :)
 
...vi har köot oss en Apple-tv, hahaha! Det är ju underbart, varför har vi inte gjort det tidigare?! Och Netflix, woohooo! Guds gåva till föräldern och till kvällarna utan barn, serien Orange is the new black är ju underbar!
 
Detta får avsluta min lista, måste rusa - chiao!

En lördagmorgon

Det här med att hamna i soffan, en lördagmorgon runt 08. Med en katt på magen, Mamma Mu på tv och så treårsfjunet intill. Ja, det är inte helt fy skam det heller :)



Hej på er!

Måndagslista nr 167

Hej vänner!
Hann inte med riktigt igår. Men denna vecka är jag lite extra glad över att...
 
...vi har fått snö! Ja, det kom ju förra veckan, men ändå ;) Det är så ljust och fint ute och Milton har fått åka pulka, bygga snögubbar, köra runt snöbollar i sin pulka och så vidare - det finns så mycket roligt och härligt med snö!
 
...vi är en vecka närmare vår. Jag fick så mycket vårfeelings nu innan det blev kallt att jag riktigt längtar till den riktiga våren, för första gången någonsin kanske - jag älskar ju vintern, men i år känner jag för att plantera nytt, rensa ogräs, ha på oss mindre/färre ytterkläder. Mmmmm, var årstid har verkligen sin charm :)
 
...jag var med om en supercool grej igår, mer om det en annan dag!
 
...jag fick spendera lördagkvällen med min allra finaste vän och hennes syster, alltså gud vilken fin, mysig och rolig kväll vi hade här hemma med några godisbitar och vars en stor mugg te!
 
...Marcus jakt snart är slut för denna säsong, hahaha ;) Alltså jag unnar honom att jaga, jag gör verkligen det, men det är bra skönt att ha honom hemma de flesta helger framöver. Det kommer fler säsonger, men jag njuter av våren och sommaren när det inte är speciellt mycket jakt.
 
Nu måte jag återgå till jobb. Kram och hej!

Årets fattigaste vecka

Jag hörde någonstans att veckan som påbörjas idag är årets fattigaste vecka. Det stämmer säkert för många, efter jul med allt vad det innebär och sedan nyår och andra festligheter så blir det säkert tufft.
Därför känns det så jäkla bra att denna vecka innan löning, är den bästa sedan i somras för vår del, trots jul och nyår, vilken känsla!! Det är verkligen något att vara glad över, att ha en stabil ekonomi är guld, få saker får mig att må så dåligt som dålig ekonomi, det hänger ju alltid över en.
Jag jobbade ju väldigt lite i höstas, som betalning fick jag dock spendera massor av tid med min Milton vilket givetvis var lyxigt. Men någonstans fick ju inte det mig att må superbra i vetskapen om att ekonomin var sådär.
 
Därför är så jag glad just nu, att jag får äta kakan och ha den kvar. Vi har en mycket bättre ekonomi OCH jag får spendera mycket tid med Milton. I morse till exempel, tog vi sovmorgon eftersom Milton sovit dåligt i natt. Det kändes okej, jag hinner göra det jag ska ändå. Givetvis gör jag gärna avkall på superlön till förmån att få spendera min tid med mitt barn, men allt måste gå runt och gå plus helt enkelt, annars mår ingen av oss bra.
 
Nu dags att fortsätta med det jag ska göra, kram på er!

Måndagslista nr 166

Jag är vekrligen sämst på att uppdatera här inne för tillfället, jag vet. Förlåt!
Men idag tisdag, en dag för sent, är jag lite extra glad över att...
 
...allt såg så himla bra ut med Yda hos veterinären idag, gud vad glad jag blev! Hon svarar fint på medicinen hon nu får mot sin epilepsi och som vanligt får jag alltid sådär otroligt mycket beröm över henne och hur hon är, trevlig, framåt och ställer upp på alla typer av undersökningar, kloklippningar och så vidare - världens bästa och jag har väl skrivit det innan, men det är en sådan grej jag inte kan skriva/säga nog - hon är verkligen min once in a lifetime, det bästa jag har efter Milton.
 
...på tal om Milton. Vilken kille alltså. Tänk att vi har en så jäkla härlig och fin 3,5-åring!! Jag blir helt lycklig i kroppen när jag tänker på honom, även om det såkart faktiskt är skönt att han sover nu och jag får lite egentid från jobb och han, haha.. Välbehövligt ;) Men han är verkligen världens bästa, jag kan inte nog beskriva den tacksamhet jag känner över att just jag får vara mamma till han. Jag hoppas att alla föräldrar känner så över sina barn.
 
...jobbet och vardagen rullar på, det känns skönt och tryggt helt enkelt. Jag trivs bra med det jag gör. Åven om det ibland kan bli lite ensamt, så är det otroligt skönt att få sitta och arbeta framför kaminen istället för ett stramt kontor. Jag tror inte att jag gör ett sämre jobb för att jag jobbar där jag gör, istället för att ta mig hemifrån, så länge jag får vara ifred. Och det får jag ju, så länge Milton är frisk och kan vara på dagis.
 
...dagis denna tisdag var öppet, till skillnad från förra veckan, hahahaha.... Pinsamt!
 
...jag har choklad i kylen so jag faktiskt tänker avnjuta ikväll, gott!
 
Dags att runda av och äta choklad. Kram på er!

Det där med att få skämmas...

...men ändå kunna bjuda p sitt misstag ;)
I tisdags var vi då färdiga för vardagen, steg upp i god tid och allt var förberett. Tillslut kom vi då iväg till dagis, även om Milton inte alls var pepp på det utan hellre ville vara hemma.
Väl där visar det sig att det är stängt. Studiedag. Där inne sitter pedagoger från tre förskolor och lyssnar på en föreläsning. Japp jag skämdes. Jättemycket!
Milton blev hur lycklig som helst över att få åka hem idag och "jobba" med mig. Det är ju tur att jag har ett sådant jobb som jag har, vid sådana här oplanerade händelser.
 
Jaja, jag bjuder på den! Hoppas pedagogerna fick sig ett gott skratt och att vi förgyllde deras dag, det unnar jag verkligen dem allesammans, hahaha!
 
Och allt vi hade packat med oss? Det fick ligga kvar i bilen till dagen efter ;)
 
 
 
Men nu är det snart helg igen, ännu mer ledighet!
Ha det gott, vi hörs! Kram

Måndagslista nr 165

Hej på er!
Vi drar igång direkt, för just nu är jag så trött att mina ögon går i kors här. Idag är jag extra glad över att...

...vi har haft ett långt fint jullov ihop. Att det var röd dag idag också gjorde ju inte saken sämre :)

...vi idag har varit på Miltons första biobesök. Gud så mysigt det var! Tänk att vi har en så stor kille nu, att vi tillsammans med honom kan göra så mycket roliga saker och att han också uppskattar det.

...vi har fått tv i sovrummet! Den är dock inte inkopplad än men jäklar vad mysigt att ligga där och kolla på film, bädda ner sig där framför tv'n när man är sjuk eller med Milton och kolla barnprogram på morgnarna! Tack pappa och mamma!!

...det trots allt är vardag imorgon. Jag försöker intala mig att det är välbehövligt, att vi behöver rutinerna och mår bra av ett socialt liv igen. Milton är dock inte alls med på de noterna, hoppas han ändrar sig.

...jag nu ska få sova! Jobbade natten till idag och sov bara fyra timmar i förmiddags. Så jag behöver nog sova nu.

Godnatt på er, stor kram!!

Slappardagar

Ja jag vet inte vad jag ska skriva, hahaha ;) Vi gör egentligen inte mycket om dagarna, men istället för att få ångest och tycka det är jobbigt så stänger jag av de känslorna och tänker att detta nog har varit välbehövligt. Idag har jag förvisso jobbat några timmar. Sedan hade vi vänner med bebis här, vi gick på promenad, fikade och hade det mysigt i ett par timmar. Ikväll hjälpte killarna mig med stallet, vilket var en himla tur, för jag trillade så jäkla illa över en lastpall. Känner mig rent mörbultad nu, framför allt vänster smalben och höger knä. Marcus tycker jag är gnällig, haha.. Hyggligt ;( Själv tycker jag att jag ändå har en ganska så hög smärttröskel så detta måste ändå göra galet ont..

Det är fler än vi människor som slappar. Mest slappar nog katten om dagarna. Såhär låg han på soffan bredvid mig när jag jobbade och killarna var iväg i förmiddags. Goa fina Vilse. Så älskad!


Och jodå, vår stjärna åkte ner på nyårsafton i detta fönster då den gick (ännu mer) sönder, så fina lampan fick flytta tillbaka efter sin julledighet. Några dagar till får resten av hemmet vara julpyntat dock :)

Nu chips och film, det är jag och min ömma kropp värd. Stor kram!

Måndagslista nr 164

Japp, två dagar för sent, men ni förstår väl själva; nyår och ledighet = allt blir liksom lite förskjutet :) Så först och främst - Gott Nytt År till er allesammans! Idag är jag lite extra glad över att...

...vi är lediga denna veckan ut plus måndag tillsammans. Så ljuvligt med en lång ledighet! Jag har förvisso jobbat en del ändå men ändå kunnat vara lite extra ledig med familjen.

...vi hade en så härlig nyår igår tillsammans med mina föräldrar! Vi åt så mycket gott och hade det sådär mysigt och trevligt :)

...Marcus och jag firade 11 år tillsammans igår dessutom. 11 år, fantastiskt fint faktiskt <3

...jag fick avsluta sista veckan på förra året på ett perfekt vis: träffa min bästa vän ett par gånger, ledighet, bio och restaurangbesök med syrran och mina föräldrar, trädgårdsfixande och säkert mycket mer. 

...vi nu är inne i 2014, ett år som jag har förhoppning om kommer bli ett superbra år! Milton fyller fyra år och det är ju lite galet, nästan lika galet som att vi andra blir 27. Vi är friska, mår bra och har varandra, det är ju det viktigaste :)

Detta får avsluta veckans lista. Vi hörs, stor kram!!
RSS 2.0