Vad jag allra helst önskar mig i julklapp.

Det låter kanske hinla klyschigt och lite pretto-varning, att önska sig saker att ge bort igen. Men faktiskt, det är nog det som skulle göra mig mest glad att få. Jag har det himla bra i livet och visst finns det massor av saker som jag önskar mig, men så finns det människor i världen som lever i misär och mitt hjärta slår lite starkare för alla barn i världen som lever under hemska förhållande, saknar föräldrar, kläder, utbildning, medicin, ett hem, trygghet...
Du kan hjälpa till. Genom SOS webshop kan du köpa mycket av det som kan underlätta vardagen och livet för människor och helt enkelt köpa livsnödvändiga julklappar helt enkelt.

Du kan till exempel köpa Medicinpaketet, som ger HIV-behandling till ett barn i Moçambique i en vecka.
Alla barn behöver få leka, kanske framför allt de barn som har det svårt, få glömma vardagen och leka, så som barn ska få göra. Du kan bidra med ett lekpaket.
Det finns ett Familjepaket, som sponsrar barnbyar där ensamma barn får en familj, kärlek, mat, medicin och skolböcker.


Så om någon tänker köpa en julklapp till mig - köp någon av dessa gåvor eller någon av de andra gåvorna inne i webshopen. Eller om ni har någon annan att ge en julklapp till, varför inte någon av ovanstående?
Kram, ta hand om er!

Rampen

Ja det är ju inte Sveriges mest inbjudande fasad in till stallet, men vi vet ju alla att det är insidan som räknas ;) Förmodligen kommer fasaden någon gång göras vid. Inte just nu, men i framtiden.

Här ser ni i alla fall rampen in till stallet, som äntligen är helt färdig, den blev så ruggigt bra! Min svärfar som har fixat, tack snälla! Hästarna går kanon bra upp och ner, inga konstigheter. In tar jag dessutom bägge, äntligen! Nu sedan det blev lite trångt i garaget så har jag inte vågat ta bägge hästarna samtidigt själv, utan jag har tagit dem från hagen och sedan har Marcus fått komma ut och hållit den ena medan jag har gått in med den första. Till Miltons stora glädje, eftersom han får titta på hästarna varje kväll! Nu kan jag så äntligen ta bägge själv igen hela vägen och behöver inte vara beroende av hjälp. Malva släpper jag först en bit upp på rampen och så pinnar hon in till sin älskade box och så går jag in med Armani.

Och jo, det är väl klart att jag hade kunnat ta in ena hästen först och sedan den andre tidigare och då inte behövt Marcus hjälp, men mina hästar är vana vid att gå in tillsammans och jag eller dem ser inte det som ett hinder, snarare blir det lugnare för alla inblandade. Ut på morgonen tar jag dem en och en.

 

 

Jga och mitt ögonmått.. Men jag tror att det är ca 70 cm från stallgolv ner till gräsmattan, innan rampen kom på plats = hästarna och jag tog inte det hållet utan genom verkstan/garaget som sagt. Nu blev det en alldeles lagom lutning på rampen. Dessutom ett kanonbra underlag, som någ kommer hålla sig halkfritt hela vintern!

 

I eftermiddag är det utvecklingssamtal för Milton - det allra första och som den "löjliga mamman" som jag är så är jag jättespänd över detta är ser verkligen fram emot det!!

Kram och hej så länge!

Stallet har fått nattbelysning

Såklart att hästarna ska ha det lite jul-fint ute i stallet också. Fast jag vet av tidigare erfarenhet att denna belysning kommer fungera som natt-belysning i stallet från höst till vår, för det är så himla mysigt! Har haft det så i gamla stallet också under alla år och det skulle givetvis finnas här också =)

Ser ni lamporna utanför dörren, alltså de ute-lamporna långt bort? Det är byn man ser från oss. Så nära byn bor vi, fast än vi ändå bor på landet - världens bästa läge och vi älskar det!!

 

 

MYS, MYS, MYS ! ! !Hoppas ni får en fin dag, kram på er!

Till Henne...

Idag har jag fått den där fina tavlan jag bloggade om härom dagen, eller fått och fått, jag var ju med och handlade den ;) Men lampfoten fick jag av fina sambon, fast igår - underbar, den är så fin!! Jag ska göra iordning detta lilla bord i sinom tid; måla om det och byta knoppen på det. Men som sagt, det får ske när tid finns =) Panelen här ska bli vit och fin, det också i sinom tid ;) Och så skulle jag gärna vilha ha en jordglob här också, för det hade gjort sig SÅ bra till världsatlas-tavlan här på väggen.

 


Kram och hej!

Till Honom...

Idag fick min Marcus boken som alla pratar om just nu, Jag är Zlatar. Varför han fick den idag och inte på julafton? För att jag tyckte att han var värd det ;) Det är mysigt med små överraskningar och sådär i vardagen och inte alltid vid de där speciella dagarna =) Dessutom ser jag själv fram emot att Marcus ska läsa färdigt boken, eftersom jag själv är jättenyfiken på den!

Dessutom är detta historiskt här hemma - Marcus läser sin första bok någonsin! Dessutom frivilligt ;)

 


Nog om detta nu, senare ikväll kommer ett inlägg om vad jag har fått idag!
Kram och hej!

Måndagslista nr 60

OJ! Redan 60:de listan, vad tiden går fort! Idag är jag glad för mycket, till exempel...

...att vi har haft en så fin helg tillsammans, hela familjen! Julmarknad, första advent, mys, träffat vänner, mys =)

...att stormen har dragit förbi. Det är ju trist med vår fina flaggstång, men i övrigt har vi klarat oss bra och hästarna var lugna hela gårdagen i hagen, duktiga!

...över att vi har en kamin som vi eldas massor i, det är ljuvligt!

...att vi börjar en ny delkurs denna veckan, vilket ska bli kul! Påminn mig om det om ett par veckor också ;)

...över att jag har handlat min första julklapp idag, hahaha.. SUCK! Att man aldrig lär sig att börja i tid!

...att Milton blir 18 månader idag, det är ju det bästa och häftigaste och underbaraste på hela veckan, det får helt enkelt avsluta listan =)


Nu ska vi hålla kväll, dricka te tillsammans och bara ta det lugnt. Jag är redan trött och ser fram emot en lugn stund innan det blir sängen. Kram på er!

Det känns lite tråkigt...

...att stormen igår tog vår flaggstång... Nedrans skit, jag som tyckte så mycket om vår flaggstång, det är fint medflaggstänger och Milton älskade den. Vi får väl se om vi får tag på en ny stång, till våren eller så kanske. Eller så får vi väl helt enkelt vara utan.

 


Hoppas allt är väl med er, idag har vi ju ett jättefint väder istället, så konstigt!
Ha det så bra, kram på er!

Milton 18 månader

Hej Milton! Idag blir du hela 18 månader gammal och allt du gör går i ett rasande tempo, vi hinner knappt med och allra minst hinner vi med i din utveckling och vi förstår inte var tiden har tagit vägen! Du har gått från att vara spädbarn, till bebis, till toddler och är helt underbar, oavsett hur gammal du är.

Du tycker om att läsa böcker, bygga med klossarna, springa och att vi jagar dig. Du tycker om att vara på dagis och pratar mycket om dina kompisar där. Du tycker om våra djur väldigt mycket, kanske framför allt hästarna och alla hästar du ser är just nu Armani, oavsett färg ;) Du älskar att kasta saker till Vilse och när han jagar dem så tjuter du av lycka!
Du skrattar hur mycket som helst åt det mesta, du är nästan alltid glad. Även om du har ett himla humör, är bestämd och vet vad du vill, alltid. Du älskar mat och äter allt vi bjuder dig på, vilket vi är så tacksamma över!

Du pratar massor och har ett bra ordförråd, alla redan. Du förstår så mycket och sätter saker i olika sammanhang - kaminen och ugnen är "marm" (varma) och du förstår vilka som är dina leksaker och vilka som är Ydas. Just ditt språk är vi glada över, det är häftigt att se att du lär dig nya ord varje dag och blir så glad över att vi förstår vad du vill och menar. Dock har du börjat bli lite frustrerad de gånger vi inte förstår vad du vill eller säger, det är lite jobbigt för oss också, att behöva se din frustration. Oftast går det över om vi håller med dig, än så länge, tack och lov! Men oftast förstår vi vad det är du vill.

Du har blivit mer mammig och pappig. Det är mysigt att se, att du verkligen vill vara hos oss och tycker om oss. Du vill sitta hos oss, vara med oss och prata med oss. Du är lite blyg ibland när vi är iväg och vill då vara lite extra nära oss. Du vill att vi ligger vid din säng när du ska sova och tills du somnat. Sedan sover du hela nätterna och sover gott på ditt egna rum.

Du tycker om att leka utomhus - gunga, gå ut till hästarna, spatsera på gatan, springa efter Vilse, gräva i sandlådan, hjälpa mig i stallet, fylla på vattenhinkar. Åka i vagnen är inte fullt lika roligt längre, nu när du kan gå, men oftast går det bra om du får hoppa ner och gå en bit när du börjar bli rastlös.

Du är det finaste jag vet, ingen får mig att må så bra som du. Du är rolig, intensiv och helt fantastisk på alla sätt. Jag är så glad för att du finns här hos oss och gör vårt liv till det bästa.
Tack för att du är du, Milton. Jag älskar dig!

Första Advent!

Hej på er! Tänk att det REDAN är första advent, inte klokt och det känns dessvärre inte så idag.. Julskyltningen i byn blev till viss del inställd på grund av stormen (som jag tycker passar bäst på hösten, inte på vintern, väl?! Likaså 7 plusgrader). Men i morse hade Milton och jag (Marcus var och hjälpte sin morfar) en mysig frukost och givetvis tänt det första ljuset i advents-ljusstaken, härligt! I år satsade jag på grön mossa istället för vitmossa, det är ju fint vilket som =)Ser ni mina fina små tomtar? Vissa är köpta, redten har jag gjort själv, de hänger med varje år i advenstljusstaken =)Annars har det hänt lite här hemma idag. Svärfar och Marcus har arbetat på hästarnas "ramp". Bilder kommer inom kort, kommer bli skitbra det där! Nu har jag tänt brasan så här börjar bli riktigt varmt och skönt, startat Sunes Jul på tv´n pch gjort te, ute viner vinden för FULLT, men mysigt är det =) Hästarna kom in tidigare än vanligt idag, så snart ska jag gå ut och ge dem lite mer hö.
Hoppas allt är väl med er, kram!

Julmarknad!

Idag fick jag då äntligen fara iväg på julmarknad, i fina Bosjö kloster, oh så vackert där är!! Marknaden var fin den också, men jag föredrar faktiskt Hässleholms :) Massor av mat, julmusik, tomtar, djur... Underbart!
Kram och hej!

Att vara kvällsmänniska

Jag vet så väl att det kommer en dag imorgon också, men ibland (ALLTID) går jag och lägger mig på tok för sent! Speciellt sådana här kvällar; min syster och jag har haft tjej-kväll, kollat filmer, myst framför brasan, skrattat tills vi gråtit, ätit onyttigt - you name it. Och min sambo har varit ute och svirar (och är inte hemma än). Just det sistnämnda gör att jag absolut inte kommer kunna somna, än. Inte förrän han är hemma. Löjligt kanske, men jag kommer inte till ro.

Därför har jag nu betalt räkningarna ;) Varför inte, det ska ju ändå göras och de springer ju inte ifrån mig tyvärr!
Nu ska jag bara ut och snabbt kissa Yda och hoppas att min sambo är på ingång hem, så vi kan sova.
Djuren sover (och Milton givetvis) och Yda lär väl bli lagom road av mig nu när jag faktiskt tänker väcka henne.

Godnatt på er! Och kram!

Jag är LYCKLIG!

Hej på er och hej f r e d a g ! Som jag har längtat efter dig! Idag är det syskon-filmkväll här hemma med min fina lillasyster, mysigt värre! Hon har för övrigt tagit körkort i veckan, vilket vi grattar henne lite extra till!
Såhär ser det ut på mitt tv-bord just nu; massor av te, mer och mindre onyttigt choklad och popcorn, underbart!
Hoppas allt är väl med er, kram!

Shit alltså!

Jag är så trött på det engelska språket nu så jag tror att jag snart kräker på det! Inte alls roligt längre, och just nu är jag så trött att jag slår upp precis varenda ord, ungefär. Till och med de lättaste orden. Och speciellt till det som ska stå på Power Pointen, för jag vill verkligen inte stava fel på den.
I kväll har jag dessutom varit på Maxi med mamma. Mest åkte jag in för att jag skull handla lite plstfickor, mappar och kuvert inför morgondagen, men även för att handla lite proviant till hemmet ;) Mysigt med mammas sällskap, bästa handlar-sällskapet helt enkelt, dagen höjdpunkt!

Nu måste jag fortsätta här, hoppas allt är väl med er, kram från mig!

Årets Julvärd

Oh vad jag är glad att det blev Kalle Moraeus som årets julvärd - tror han blir en jättebra värd i TV.
Var lite orolig där att dt skulle bli Marie Serneholt (som jag hörde något om). Inget ont om henne alls, men för mig ska en julvärd vara en folkkär artist/tv-profil, vilket jag inte tycker att hon är, än i alla fall.

HÄR kan ni läsa mer om det, alltså om årets julvärd, inte vad jag tycker om Marie Serneholt ;)

Kram och hej!

Djuren har det mysigt iallafall

Medan en annan enbart har tid för böckerna. Jaja, snart är det helg, som jag längtar!!!

Stress, stress, stress

Fullt ööööös hela dagen, som sagt. Just nu känns det motigt, för jag förstår inte riktigt vad jag ska göra just nu, så för tillfället sitter jag och väntar på att min kollega ska ringa och vi ska diskutera lite. Till dess, slänger jag iväg detta =)
Det är tufft till imorgon, men jag får väl sova i helgen helt enkelt, för då är vi lediga, helt lediga - det känns lyxigt!!

Nu ska jag sörpla i mig lite te och bli varm i magen, nu ringer telefonen - kram och hej!

Tänk att man kan bli så glad!

Gick in i bloggen idag och kikade och upptäckte att jag nu har 8 följare, efter att det legat stilla på 7 jättelänge (man kan alltså följa bloggen väldigt praktiskt genom blogglovin). Känns kanske löjligt eftersom det finns dem som har flera tusen, men för lilla mig känns det jätteroligt!! Jag ser ju statistiken varje dag på hur många som läser och det är roligt, det ligger stadigt på ungefär samma antal läsare, så jag kan tänka mig att det är ungefär samma personer som kikar in här varje dag. Tack snälla ni, det är jätteroligt att ni tittar in här =)

Ha det jättebra, kram från mig till er!

HEJ!

Hej på er! Idag är det onsdag och halva veckan är gjord, vilket också innebär halva tuffa skol-veckan, underbart! Imorgon är det verkligen ett ordentligt ryck hemstudier, sitta heeeeela dagen, så om någon är sugen på en långpromenad eller umgås med Milton lite så är han ledig efter 16 och jag blir evigt tacksam. Vill egentligen mest av allt umgås med honom, men just sådana dagar precic innan tentor och större redovisningar känns så viktiga att få sitta nästan precis hela dagarna och tack och lov är dessa dagar inte allt för ofta.

Idag körde jag bil till skolan och valde att köra ett annat håll hem från skolan. Det innebar att jag var nästan halvvägs till min mormor och morfar. Jag hade dock en tid att passa på eftermiddagen, men det gjorde ont i min mage, för det var längesedan jag var hos mormor och morfar. Det känns tråkigt och jobbigt och denna höst har varit jobbigare än jag någonsin kunnat drömma om faktiskt. Jag har träffat mormor och morfar, senast på fars dag. Men jag vill upp till dem, nu, direkt, på en gång.

Nu är det Kalla Fakta, och hur mycket jag egentligen vill slå över och hur mycket jag egentligen vet att jag borde återgå till studierna, så kan jag inte låta bli att titta. Jag är kanske bra känslig, men just idag är det är jobbigt ämne som gör mig mycket illa berörd och det är nog tur att det blev reklam nu, så jag kunde torka tårarna lite..
Nu ska jag nog gå och brygga mig en mugg te och tänka på hur lyckligt lottad jag är med en snart 1,5-åring som är världens bästa! Jag är så tacksam över att vi har Milton, han är världens bästa och jag trodde aldrig man kunde älska någon såhär mycket och inte heller att den kärleken växer sig starkare varje dag, hur mycket kan den växa egentligen?

Kram på er alla, var rädda om er

För 120 pix...

...köpte jag en tröja för 70 kronor och en hel drös strumpor till Milton, hej bra fynd!
Tröjan är bara en lite längre munktröja som jag mest ska gå och mysa i här hemma, sådana här kläder behövs ju också :)
Älskar Family House i Osby!

Det är tungt!

Dator, pärm, klädpåse. Det är tungt att pendla ;)

Måndagslista nr 59

Jag drar igång direkt - så idag inför denna nya vecka är jag extra glad över...

...att det i helgen är första advent, underbart! Och givetvis julskyltning i byn, som vi längtar =)

...att det kaaaanske blir julmarknad också i helgen, lite plåster på såren efter att jag missade helgens i stan iaffafall.

...att detta är sista veckan på åtta helvetes-veckor skomässigt, rent ut sagt. Det har varit tufft och kroppen börjar mer eller mindre packa ihop, usch.. Fyra tuffa veckor kvar, me förhoppningsvis inte lika galna som dessa åtta har varit.

...att vi alltså är HELT lediga i helgen = Marcus är jobbledig och jag är helt skolledig, ljuvligt och jag längtar som en tok!

...att Milton bara växer och blir större och större! Kanske inget att bli glad för så, för det går ju helt galet fort! Igår till exempel gick han här och sjöng "lilla snigel" flera gånger - vi har aldrig hört honom sjunga tidigare, inte ens trallat för sig själv, men nu så har han börjat med det också ;)

Nu ska jag fortsätta inför morgondagens redovisningar. Det får gå som det går helt enkelt (försöker jag i alla fall intala mig själv, som just nu är nära på att kissa ner mig av nervositet - redan!!).
Kram på er alla!

Ny vecka, positiva tankar!

Sitter i mitt fina föräldrahem och pluggar. Skönt är det och jag tycker så mycket om att vara här hemma! Endast jag och djuren här just nu, det är mysigt. Bjuder på en dagens Fanny ;) inte mycket att hänga i julgranen kanske, dessutom har jag endast underställsbyxor på benen, mest för att det är så skönt, hahaha!

 


Nu blir det strax att ta ut fina vovven här brevid mig, innan jag ska vidare. Imorgon är det den där skräck-redovisningen.. Jag är duktigt nervös redan, men det får gå som det går. Vi har verkligen kämpat på bra och jag hoppas det går vägen bara.. Kram på er! Vi hörs senare!

Önskar att jag kunde multitaska

Detta är mitt absolut sista gnällinlägg - jag lovar, men jag bara måste. Jag önskar så att jag kunde multitaska - det hade ju varit fantastiskt; en del som kan mocka, en del som gosar Milton, en del som äter, en del som tränar, en del som motionerar djur, en del som håller hemmet rent och fint, en del som pluggar. Delarna kan göras oändliga och det hade behövts just nu, flera gånger om faktiskt. Såhär skulle jag vilja vara, fast i kvinligt format då såklart ;)

 


Just nu har jag så ont i min nacke, mycket mer än vanligt och den där nackspärren verkar ha satt sig ordentligt för den har inte släppt än, dessutom strålar det från nacke ner till armarna varje gång jag mockar och arbetar tungt, vilket är väldigt jobbigt.. Jag känner att jag verkligen verkligen verkligen hade behövt träna - jag borde gymma, rida, ta långpromenader och/eller uppsöka en sjukgymnast. Men jag hinner inte, inte just nu i alla fall.

Nu ska jag försöka fixa klart ytterligare en del i mitt (mindre humana...) skolarbete. Och nej, någon julmarknad blev det givetvis inte (heller...) i helgen, så tråkigt.
Nu är det nog med gnäll från min sida, verkligen nog. Jag ska gaska upp mig nu och bara skriva positivt, imorgon är det ju dags för måndagslistan igen, och den måste ju vara positiv ;)
KRAM på er!

En helt vanlig söndag

Milton sover middag, Marcus jobbar och jag pluggar. Ja, så är det, varken mer eller mindre. Fryser gör jag också, och jag får inte fyr i kaminen, skit också.. Det är lite synd om mig. Sista dagen det är julmarknad i stan och det ser tveksamt ut till att jag ska hinna in där i år, första gången på säkert 5 år som jag missar det, vilket känns bitter.

Jaja, sluta suta nu Fanny! Igår var som sagt medryttaren här och tog ut stora fina hästen. Idag sprang jag på grannarna (jaja, jag gör en "Sofie" (hon förstår om hon läser här, haha..) och kallar hela gatan numera för grannar som erbjud mig en shettissadel, underbart och så himla snällt! Malva är ju faktiskt 4 år nu så det är hög tid att sadelvänja loppan och vem vet, snart kanske Milton kan sitta i en egen sadel?

Det finns något i hästens yttre, som är bra för människans inre. Jag är så glad att jag har dessa två varelser. De kräven en hel del jobb och slit, men det är värt det flera gånger om. Och just det där jobbet och slitet, får mig för en stund att glömma och/eller bearbeta andra saker i mitt liv.

 


Nu ska jag fortsätta plugga och sörpla i mig mitt te, så jag blir lite varm i kroppen i alla fall.
Kram på er, hoppas er helg har varit fin.

Min mamma och pappa...

...har liksom lite förgyllt min dag idag! Mamma hjälpte mig att ta in hästarna, vilket kan vara ett problem annars när man är själv hemma med Milton, för antingen får hästarna gå ute länge, tills Milton somnat. Eller så får Milton sitta i vagnen och så får vi ta en häst i taget och Milton i vagn med ena handen, vilket inte känns helt lämpligt faktiskt, säkerhetsmässigt.Så mamma kom till undsättning.Inte nog med det - sedan vankades det middag hos mamma och pappa och efterrätt, Milton och jag vi njöööt, eller jag njöt nog mest av varmrätten och Milton av efterrätten, haha..

Annars passade Milton på att sova länge i middags idag, vilket innebar att jag fick lång stund till mitt skolarbete och fick en hel del uträttat. Jag har dock en hel del kvar som ska vara klart denna vecka, så dags att sätta fart - hejja lördagskväll ;) Ja jag är egentligen ganska bitter, men det är bara att bita ihop!

Kram och hej!

Att hålla helg

Igår var jag på ett uselt humör, idag är jag också det, om än lite gladare. Jag fick sova ut i morse, Milton gick upp tidigare med Marcus och kom sen upp och väckte mig och sa "min mamma" redan i trappan hörde jag, sött!
Armani har ridits idag av min gulliga medryttare, Milton åkte vagn och Yda gick med = Jag har gott samvete över två av mina djur idag i alla fall :)
Nu ska Milton alldeles strax sova middag och jag ska plugga tänkte jag. Ha det fint, kram och hej!

TGIF?!

Nej vet ni, jag känner inte alls så - Thank God Its Friday. Nej, för min helg består av enbart pluggande, varenda milli-sekund som Milton sover är enbart plugg, Marcus jobbar så när Milton är vaken är det Milton-tid, vilket i och för sig är super-mysigt. Men inte när jag har så mycket annat att tänka på.
Jag hade egentligen möjlighet till två olika tillställningar imorgon och såg verkligen fram emot morgondagen, men jag fick ställa in båda. För jag hinner inte.
Ska jag bryta vår "tradition" och missa julmarknaden som är i stan i år, bara för att jag inte hinner? Vill verkligen in dit, men det verkar dessvärre inte bli så.

Åh, idag känner jag mig inte alls på topp, märks det?! ;) Hoppas ni andra har en roligare helg framför er än vad jag ser ut att ha. Kram och hej, nu ska jag fortsätta plugga.

Eftersom tomten kommer snart...

...så knåpade jag ihop en liten önskelista till Milton ;) Han har sådana här inneskor påd agis, fast med elefanter, men de börjar faktiskt redan bli för små, så snart behövs det införskaffas ett par nya.
Och så vet jag att Milton älskar sin kusins dockvagn och jag har hört att tomten kommer med en egen till Milton. Därför skulle han ju behöva en egen docka att köra runt med =)
Till Miltons nyaste vagn finns det en sådan här båge att köpa till, vilket vi skulle vilja att han har. Det ser så bart ut utan när Milton sitter i vagnen och så tror jag att Milton tycker om att ha en sådan båge, han har det på andra vagnen. Sedan är ju kritor och papper ett säkert kort och något han nog uppskattar.

Säkraste kortet måste nog ändå vara böcker, hahaha ;) Det går ju som sagt alltid hem och jag hoppas SÅ att det håller i sig! Och klossar är också ett säkert kort, tror att ha hade uppskattat det också jättemycket =)
Nu ska jag fortsätta med mina skolarbeten. Hoppas ni har en bra dag, kram!

Löjligt stolt och smått tårögd...

...blev jag i eftermiddags när jag formligen slet upp ett kuvert, nåja lite försiktig var jag givetvis, eftersom jag visste vad det innehöll ;) Det innehöll ju Miltons allra första dagis-foton och herrejisses vilken stolt mamma jag blev där när tårarna växte i ögonen på mig, fina fina Milton - oj vad fin du är!!

Jag låter fotot tala för sig självt, inga ord behövs.

 


Kram på er!

Bakom mina solglasögon...

...döljer sig världens finaste! Just nu sitter jag här och känner mig duktigt stressad över allt som ska göras med mina skolarbeten, har just nu ingen som helst aning om hur jag ska hinna. Men vet ni, det får ju lösa sig. Jag har en timme på mig att stressa på, innan min älskade ska hem från dagis (förskolan ;) ) och som jag längtar! Har tänkt på honom så mycket idag, eftersom han var så trött när vi skulle lämna honom :( Han tog morgon alldeles för tidigt idag, vilket inte var så bra, ska bli spännande att höra om hur dagen har varit.

Första gången som solbrillorna faktiskt har fått sitta kvar ;) Ser ni förresten hur väl brillorna matchar med fleecetröjan under jackan, viktigt med detaljer det där ;)

 Nu måste jag ta mig något att äta. Hoppas allt är väl med er, kram från mig!!

Snart lunch

Känner mig inte riktigt på hugget idag, men efter en natt med så dålig sömn för oss så är väl inte det allt för konstigt ;) Men skolarbetet låter sig inte vänta, bara att bita ihop, tänka engelska och skriva engelska, phu!
Nu är det snart dags för lunch här, fast jag är mätt sedan en sen frukost så istället för att äta nu så fortsätter jag nog en stund till med mitt skolarbete och sen ska jag ut och mocka och ge mina fina hästar lite lunch.

Inte lika fint väder idag va? Trist.. Jag som så gärna villa ha minusgrader nu, många minusgrader och länge. Har jag sagt att jag är en vinter-människa? När alla andra (nåja, många) drabbas av ångest och depression då det är mörkt och kallt, så njuter jag av att frysa lite, mysa in mig i en filt, tända en brasa och ljus, vara ute och frysa lite. Se frosten i gräset, se röken från hästarnas utandning, gå hem från dagis när det börjar mörkna, handla reflexer. Det är inget som stör mig alls helt enkelt, vilket är skönt =)

Nu ska jag fortsätta här, vi hörs senare, kram!

En tavla...

...helt i min smak! Denna finner ni bland annat i Malins butik. Denna får gärna flytta hem till mig och jag vet precis var jag vill ha den!

Nu ska Milton till dagis och jag har hemstudier idag igen, det gillar vi!
Hoppas ni alla får en underbar dag! Kram från mig!Murstocken, till en början

Hej igen! Såhär ser vår murstock ut just nu ;) Lång ifrån färdig. Det mörka är murstocken som håller på att träda fram, det vita är den fula väven som ska fet-bort i hela rummet.

"Ursäkta röran - vi bygger om" passar väl utmärkt här ändå?!

 


Nej, nu bingen. Det kommer en dag imorgon också! KRAM på er!

Min dag idag

Har varit som en vanlig hemmastudie dag, fast med nackspärr.. Suck! Trodde annars att nacken skulle mjukna under dagen, men den är aktiskt stelare än någonsin just nu, tråkigt!
Men lite har jag fått gjort idag. Innan idag var det ju mest studier för hela slanten och det går sakta (verkligen sakta...) framåt med mitt skolarbete. Att det ska vara så svårt att skriva på engelska?! Jag blir galet omotiverad när det är så svårt..
Sedan skulle Milton hem från dagis. Så hämtade en pigg och glad busunge, eller ja glad ända tills ytterkläderna skulle på ;) Det är ett meck det där. Sedan promenad upp till affären. Handlade snabbt som fasen med ett skitsurt barn som mest förde oväsen hela tiden. Eller, jag handlade tills jag kom fram till kassan, där tog det stopp, för inget bankomatkort hade jag med mig, man kan ju bli trött för mindre..
Hemma sen försökte jag roa en suris, som sa bowa (sova) redan vid 17 idag, alldeles för tidigt! Tillslut skulle han i säng och då var han istället så övertrött att allt brast när han väl kom i säng, stackaren.. Så det tog til ändå, det där att somna. Det är inte alltid en dans på rosor här hemma, vill jag lova ;)

Jag har nu även fortsätt med vårt tv-rumsprojekt, taket ska målas sista gången imorgon, det orkade jag inte göra själv. Istället började jag dra loss väv från vår murstock. Hur kan man ens komma på tanken att klä in en vacker murstock i väv?! Men en bit påväg är jag i alla fall. Bild kommer senare ikväll, om någon vill se =)
Nu ska jag sörpla vidare på mitt te och försöka skriva lite mer på mitt engelska arbete.

Kram och hej!

Nackspärr

Vaknade i morse av att jag hade ovanligt ont i nacken på höger sida, suck, jaja tänkte jag. Det är väl ingen slump, med tanke på att jag hade en katt på ena sidan om mig när jag somnade och en vovve på andra sidan och därför inte kunde röra mig ;) Men allt eftersom förmiddagen har gått så har jag fått mer och mer ont och blivit allt mer stel i nacken på ena sidan = 50% nackspärr.
Jaja, det går väl över någon gång. Nu ska jag återgå till mitt skolarbete och mitt påhittade företag ;)
Hoppas allt är väl med er och hoppas ni har det lika vackert ute som vi har det här - fullt med frost! Jag hoppas innerligt att kylan är här för att stanna, men det verkar som att varmare luft är påväg in, tyvärr.

Nej, nog för nu. Nu är det dags att återgå som sagt, kram!

Plötsligt händer det x3!

Det var väl ett himla tjat från min sida om Milton och hur duktig han är och så vidare, men det är ju en högst frivillig läsning och ni får stå ut ;) För han har verkligen blivit STOR och förstår så himla MYCKET av det vi pratar om, frågar honom eller saker vi gör. De senaste dagarna har fyra sådana "plötsligt händer det"-moments som för oss är underbart!

1. Milton: Titta, ba.
Mamman: Milton, ska vi byta blöjan.
Milton: Mmm..
Och så gick han iväg till skötbordet och väntade på att få bli upplyft.

2. Mamman: Milton, ska vi sova?
Milton: Bowa (sova på hans sätt alltså).
Och så gick han till trappan, upp för trappan, in på sitt rum och blev upplyft i sängen.

3. Milton: Bowa (sova, som sagt).
Mamman och Pappan: Vill Milton sova?
Milton: Bowa.
Och så gick han till trappan och upp och in på sitt rum och fick bli upplyft i sängen.

Sötaste killen i världen som verkligen kan göra sig förstådd ordentligt nu för tiden!
Ibland (ofta) kommer det ju helt oförståeliga ord från hans mun och då han berättar saker för oss, då håller vi med honom och så är han nöjd med det svaret. Ibland kan vi lista ut det ändå, kanske det slinker in ett ord eller namn på något/någon vi känner till och då vet vi ju lite mer vad/vem det handlar om.
Och det är i alla fall HELT underbart att vara med om hans utveckling på alla sätt, fina Milton...

Nu sover han ju som sagt för inatt. Plötsligt händer det-3 var nämligen ikväll och han ville upp och sova redan strax innan 19 ikväll. Inte konstigt kanske efter mycket utevistelse under sena eftermiddagen på bortaplan och sedan ett smått hysteriskt bad ikväll.
Så nu myser vi framför brasan och med varsen mugg te, mysigt värre =)
Kram på er!

Miltons favoriter...

Just nu har Milton två favorit-aktiviteter, att bygga torn är den ena. Det är roligt att bygga på höjden och först nu har han slutat att riva det på en gång direkt efter bygget. Han ska helst visa sitt bygge också, stolt kille = stolta föräldrar! Tycker det är fascinerande att se att ett så litet barn förstår så fort att man måste börja med de största och så vidare, det är häftigt att se hur snabbt han snappar upp allt just nu.

 

Milton älskar att läsa, det går nog före alla andra aktiviteter här hemma, och jag älskar det! Nog för att vi får läsa samma bok om och om och om igen, men vad gör väl det egentligen? Han är så duktig på ord, vår Milton. Snappar upp nya ord både här och där och genom bokläsningen tror jag definitivt några av orden kommit fram. Han visar verkligen ett stort intresse, så tomten får gärna komma med lite nya böcker om han läser här ;)

 

Kram och hej från mig!

Fanny vid utgång

Alltså egentligen är jag ganska tråkig.. Men som student är det ibland lite tight ekonomiskt och då får man liksom återanvända sina kläder, typ tusen gånger ;) Dessa byxorna har jag använt vid så många fester (och andra tillfällen) och jag älskar dem fortfarande, den bruna skinn-kanten överst gör de lite extra och att få skryta lite om min systers egenskaper (igen!) gör mig lite extra stolt, för det är ju som sagt hon som sytt byxorna.
Toppen är från VeroModa och ny - kryss i taket, hahaha ;) Samma gamla skor hade jag också, klackar som ändå är bekväma är viktigt för en sådan praktiskt lagd människa som jag =) De har jag dock inte på mig på fotot.
Såhär såg jag alltså ut i fredags innan träff med klasskompisar och utgång.
Kram på er, hörs senare!

Det är väl konstigt?

De två senaste gångerna jag har hämtat Milton på dagis, har han blivit ledsen innan han ens sett bilen (har fröknarna, jaja pedagogerna, sagt). Kan han ärligt talat höra att det är just vår bil som kommer inrullande på parkeringen?? Det är precis på sekunden när jag passerar (om än en bra bit från Milton) staketet med bilen som han blir ledsen. Konstigt och lite häftigt tycker jag nog, att han faktiskt HÖR bilen, eller vad det nu må vara :)
Dagsfärsk bild på min goding, men snuttisen i högsta hugg i morse, innan avfärd mot dagis :)

Sista rycket!

Sista rycket med studierna drar jag igång med nu! Vid lunch åt jag snabbt som attan och sedan gjorde jag klart stallet, skönt för då slipper Milton "hjälpa" mig i eftermiddag, det får han göra så ofta ändå och han tycker ju inte det är en höjdare direkt ;) Så snart är det dagishämtning som gäller, vi tar bilen ner och Yda också, så vi sedan kan köra direkt till promenad-stället och ut och gå helt enkelt.
Nu avslutar jag här, för att ge böckerna en sista omgång för idag. Sitter och spånar på en affärsidé för fullt.

Men oj, jag glömde visst slänga iväg detta för en timme sen, jajaja. Jag gör väl det nu istället. Nu ska jag slänga på mig lite paltor och hämta min son på dagis, äntligen!!
Kram

Måndagslista nr 58

Hej på er! Dags för den där listan igen =) Idag är jag glad över...

...min fina familj, de betyder så himla mycket för mig!

...att helgen vi nu lämnar bakom oss har varit så himla bra på alla vis, fullt ös mest hela tiden, men enbart roligt =)

...att jag har mycket hemstudier denna vecka, kanon! Bara skola imorgon (tror jag) och sen hemstudier resten.

...att jag har den bästa systern i världen!!

...att Milton mest är superrolig hela tiden och vi slutar aldrig förvånas över allt nytt han kommer upp med eller berättar för oss, varje dag. Hur häftigt som helst, finaste barnet i världen helt enkelt!

...att vi är en vecka närmare jul, wiiii !!

Nu ska jag återgå till mina studier, fullt ös som vanligt. Kaminen brinner för fullt här intill mig och det är skönt med hemtsudier, som bara den, även om det gäller att verkligen plugga även om jag är hemma.
Kram och hej!

Bra början och värre slut

Hej på er, har haft en jättefin farsdag idag, mysigt på alla sätt och vis. Den enda jag verkligen har saknat är min syster då hon jobbade när jag var där.
Vårt sista stopp (och min andra middag) var hos Marcus föräldrar men efter middag och fika där också så kastade min mage in handduken och jag har haft hemska magsmärtor hela kvällen, uuuuusch..
Nu känns det äntligen lite bättre och ska snart gå och sova, är helt färdig!
Kram och godnatt!

Dagen än så länge

Hej på er! Förmiddagen här hemma har verkligen varit toppen, Milton och jag har varit på ett strålande humör och vi har fått mycket gjort. Milton har ju mest lekt och busat, medan jag har klippt Yda lite, städat, bakat frukostbullar, läst nuvarande favoritboken för milton ungefär en miljon gånger ;) och ja sådär har väl dagen sett ut ungefär =)

Jag hade tänkt att vi skulle gå ut, men det har liksom inte hunnits med. Skönt samtidigt med lugn och ro inomhus, eftersom resten av dagen blir ganska intensiv för oss. Milton sover just nu och jag har gjort vid mig. Nu inväntar jag Marcus och sen sticker jag och Yda bort till mina föräldrar, tänk vad skönt det är att ha de närmaste i samma by!

 

Fotot togs igår på Vilse, har är världens lättaste att fota, alltid lika pigg, energisk, fin och fantastisk!

 


Nu är det dags för mig att avsluta här och kela med kise och vovve några minuter, Marcus kommer precis när som helst hoppas jag. För jag vill sticka NU och umgås med mamma, pappa, mormor och morfar. Och djuren!
Kram på er och en extra kram till alla pappor, dagen till ära!

Fars Dag

Grattis alla pappor på eran dag, Marcus firar sin med att jaga ;) Milton och jag har bakat frukostbullar till honom som han ska få smaka på när hon kommer hem.
Min pappa ska också firas givetvis, dit ska jag en sväng i eftermiddag och där även träffa mormor och morfar - underbart!
Senare i eftermiddag blir det farsdagfirande och julklappslotteri hos Marcus föräldrar :)
Massa nys hela dagen med andra ord. Har ni sett vad fint det är ute? Jag ÄLSKAR frost, det måste vara bland det vackraste som finns.
Nu ska vi mysa en stund, innan Milton ska äta lunch och sen sova. Kram på er, vi hörs senare :)

Nej jag är inte vaken...

...jag gjorde ett tidsinställt inlägg ;)

I morse började fåren flyttas härifrån, oh vad vi kommer sakna dem! De kommer väl tillbaks till våren igen, men de är uppskattade av oss och framför allt av Milton, som frågar efter dem ofta. Deras hage är jättestor så aldrig har alla varit framför vårt hus samtidigt innan, eller jo men inte när vi har bott här ;)

Vi önskar dem en fin vinter och hoppas på att få se dem till våren igen.

 


Hoppas ni har en fin helg, vad gör ni i helgen? KRAM!

11-11-11...

...var det ju igår, men jag hann verkligen inte blogga (eller kunde inte i och med att det inte fungerade mellan telefonen och blogg-appen). Men det senaste dygnet har varit intensivt, men fullt av energi-boostar - oj, vad jag har laddat energi (och gjort av med, men mest laddat). Igår efter skolan och efter dagishämtning träffade jag två underbara kompisar på en snabb kopp kaffe, som jag tycker om er, Karro och Jossan, tack för att ni finns!

Sedan var det bara att svira om och göra vid mig, då jag skulle på en invigning i nya blomsteraffären här i Byn - Vilda Blomster - det var SÅ trevligt, tack tjejer för inbjudan, det var en lyckad kväll!

Sen gjorde jag ytterligare en "omsvirning" av klädbyte (som jag skulle visat er igår, men det funkade inte som sagt och nu får jag inte in fotona rätt i datorn, så det får vara så för idag med det) eftersom jag skulle möta upp ett gäng klasskompisar i stan för att sedan gå ut med ett annat gäng - rörigt kanske, men det fungerade det med ;) Så Harrys restaurang först och sedan vidare för min del när klasskompisarna skulle hemåt, ner till dansgolvet och andra vänner. En hel-festlig kväll med andra ord och jag hade jätteroligt. Och sent blev det ;)


Men vadå då? Det var ju bara att stiga upp i tid idag, för hästar var utsvultna och ville ut. Slängde ut fina hästarna och sprang in igen för att hämta kameran, det var en så fin morgon och hästarna var på topphumör, likaså jag och mina två andra fyrbenta djur. Dessa två små fyrbenta, följer mig (och de andra) vart jag än går; mockar jag så är de där, är jag i hagen så är de där, eller som nu när vi sitter i soffan så nog är de där, flockdjursbeteende? Ja visst!

 Min lilla indianhäst.. Fina Malva, så fin du är! Här fortfarande med spån på ryggen, det brukar i och för sig finnas kvar lite när hon ska in också för kvällen, hon har så mycket päls och man så allt fastnar ;)


Armani är inte alls lika lätt att fotografera, men han är min klippa i alla lägen så det gäller att försöka vänta ut ett bra läge och vara snabb, detta var det bästa jag kunde få fram idag =) Fina Armani vill helst vara ifred och få äta sin frukost. Han är sådan som person helt enkelt och har alltid varit, han är en "riktig häst" till skillnad från min lilla Malva som nog mer är som en hund.


Finns det något bättre sätt att starta morgonen på? Jag tror faktiskt inte det. Mina djur betyder så otroligt mycket för mig. De gör så gott i mig att ha dem nära, få lukta på dem, känna på dem, veta att de finns där för mig och veta att de tycker om mig. Älskade djur!

I eftermiddags tog jag Milton och Yda på en lång promenad, ytterligare en energi-boost med andra ord, svettigt och härligt och vi alla tre gillade det, precis som det ska vara helt enkelt. Mina föräldrar kom hitom snabbt och hade med sig Dusty. Fina hunden, jag var så ledsen härom dagen då han var väldigt sjuk och inte alls mådde bra. Idag var han en helt annan hund och det gjorde mig så himla glad.

Kvällen har tillbringats mest här i tv-rummet, taket är nu målat en tredje gång, jaaa! En gång till, men det är m.y.c.k.e.t arbete kvar; taklistor ska målas, jag vill ha fram murstocken, bestämma oss över panel-väggen (färgval..), bort med väven på ett eller annat sätt. .  . Listan kan göras lång, men vi får ju börja någonstans och valde taket =)

Nu ska vi alldeles strax gå och lägga oss. Det blev ju inte så många timmars sömn i natt så det tänkte vi ta igen i natt istället, kanske kan behöva ;)
Ska bara hinna förbereda ett, eller kanske två, blogginlägg till. Gäller att ta igen lite missade inlägg nu! Säger godnatt så länge, kram från mig!

Så tråkigt det är

När det inte alltid funkar att blogga från mobilen.. Hade skrivit ett inlägg igår som jag försökte lägga in säkert tio gånger under kvällen, men det gick inte alls och det är inte första gången.
Återkommer senare med mer text och en hel drös bilder :)
Hade iallafall en jätterolig kväll igår, både på ena och andra stället :)
Kram på er, vi hörs senare. Nu ska vi njuta av en dag tillsammans, både ute och inne, underbart!

Min utsikt...

...från tv-soffan är borttagna taklister och ett furutak som är på väg att bli vitt! Ser ni den rosa kanten? Vävtapeten (som också den ska bort) har en gång varit knallrosa, yeah! Det kanske vi ska satsa på?! ;) Ljust och fint blir det här, äntligen! Ser fram emot att visa er vårt tv-rum eller rättare sagt förvandlingen av det :) Kram och godnatt

Så tokigt det kan bli!

Precis tio minuter efter mitt förra inlägg, när ögonen verkligen gick i kors på mig så hör jag ett GALLSKRIK! Ett litet barn på ovanvåningen som vaknat och var helt hysterisk, stackaren. Typiskt också en kväll när jag är själv hemma.Provade natta om, det gick inte. Provade vagga i famnen, funkade inte. Vi gick ner och jag blandade en flaska välling, funkade inte. Han fick en skvätt alvedon och så provade vi med välling igen, funkade inte (vällingen alltså). Provade natta i min famn och lugna ett ledset (hysteriskt) barn, funkade inte. Gick upp till sängen igen (han är ju så van vid att somna i egen säng med oss brevid) och tillslut somnade han, med min hand på ryggen.
Mardröm? Växtvärk? Vaccinsprutar från igår? Ingen aning om vad det var som spökade, men något var det. Hoppas han får sova resten av natten och att vi får göra det samma.
Nu kastar jag in handduken och säger godnatt =) Kram igen

Onsdag

Hej på er! Sitter här i soffan efter en fullspäckad, men trevlig dag =) Skoldag i skolan idag sen dagishämtning, så mysigt med en liten piggelin som blir SÅ glad när jag kommer!
Idag hade han dessutom sagt sin första tvåords-mening - Min Mamma - herrejisses vad det värmde, fina Milton vad jag älskar dig! När vi hade varit i affären och sedan gått hem så möttes vi av bästa vännen/gudfar Alexander, som satt här hemma och väntade på oss, mysigt! Fika och en lång snackestund innan Marcus kom hem =)
Mamma var hitom och när både hon och Alexander hade kört härifrån så drog vi igång med ett projekt, listor från tv-rumstaket åkte ner idag, eller ja delvis. Det lät ganska mycket när vi drog ner dem, så de precis under Miltons rum vågade vi inte ta ;) Forsättning på det kommer!

Nu sitter jag här själv, dricker te och har precis startat datorn för första gången idag. Marcus är ute och springer (!!) och resten av gänget sover. Jag ska sörpla i mig mitt te nu strax och sedan avsluta. Jag är så otroligt trött och det kommer ju en dag imorgon också ;) Kram på er, sov gott!

18-månaderskontroll...

...har Milton varit på idag =)
14, 6 kg tung och 85 lång var han idag, 20 dagar innan sin 18-månadersdag. Stora, fina Milton - bästa, bästa, bästa!

Ikväll är jag så trött så trött.. Alla spänningar, all stress och alla tankar kring den där nedrans tentan vi hade idag har släppt. Och även om jag tror att det gick åt skogen (faktiskt..) så håller jag tummar och tår riktigt hårt för att jag ska ha klarat det, jag vill det jättemycket.

I eftermiddag har vi haft det mysigt. Jag kom hem (se förra blogginlägget) och bara hade det superskönt - nystädat hem och tända ljus var två underbara grejer som omgav mig - härligt!
Senare blev det en snabb sväng till skogen, ingen lyx direkt då det endast handlade om att hämta hem ved. Vi kör jämställt här hemma och gör det båda två ;) Och vet ni? Vi såg älgen idag igen, precis som förra gången, häftigt!

Nu ska jag dricka te, ta mig en bit kaka och bara njuta. Vet att jag har (om möjligt...) fyra ännu tuffare veckor framför mig, vilket känns lite knäckande. Har läst lite på skolans sida om det och ser inte ett dugg fram emot det. Men ikväll ska jag inte tänka på det ett enda dugg och bara tänka på mig själv.
Kram på er!

Tyst, så tyst...

Fötterna på bordet. Brasan tänd. Stora te-muggen i vänster hand. Nya Allt i Hemmets Julspecial i knät. Tv'n avstängd. Milton sover. Marcus är iväg. Katten är ute och vovven sover vid brasan. Herregud vad jag är värd detta, här och just nu :)

Den är här!!

Hejdå gamla iPhone - Hej nya iPhone!

Måndagslista nr 57

Hej på er! Sitter och pluggar för fullt, men förhoppningsvis lönar det sig i längden.. Tog dock nu en välförtjänt paus och hamnade här. Ny vecka idag, vilken jag ser fram emot för...

...på onsdag börjar en ny delkurs och vi kan (äntligen) lägga fyra hektiska veckor bakom oss och blicka framåt!

...att jag avslutade gårdagen med fina syrster och finaste kusinerna, tack Ni för igår!

...att Milton är inne i en jättehärlig fas/ålder nu; nya ord bubblar upp var och avarannan dag, han är jätterolig, sover gott, äter ordentligt - all är underbart helt enkelt!

...att jag har hemstudier idag, det behövdes verkligen och det ÄR skönt att slippa fara iväg och stressa som en tok på morgonen, det gör jag så många mornar ändå ;)

...att vi alla är friska och mår bra, mer eller mindre, haha ;) Lite hosta, snor och sådär är vardag, men i övrigt mår vi alla bra och jag är evigt tacksam över det.

...idag ska våra nya telefoner hämtas ut, woohooo!

...det närmar sig verkligen Jul med stormsteg, oktober bara sprang iväg, vilket även november kommer göra och december komma gå, om möjligt, ännu fortare - men oh så jag längtar!!

Nu ska jag genast återgå till mina böcker, det gäller att passa på när Milton är på dagis. I eftermiddag, efter dagishämtning innan Marcus kommer hem, så är det Milton för hela slanten, vilket är underbart! Promenad, utevistelse, gos, bokläsning, äta kvällsmat. Så då blir det ju givetvis inget pluggande, men nu så och ikväll :) Kram och hej, vi hörs sen!

Kusinträff

Oh en så mysig dag! Jag borde plugga till hundra procent idag, men ibland behöver man vääl en paus i allvaret också, inte sant? Så min syster och jag hade bestämt med bästa kusinerna, en kusinträff - underbart och tack älskade ni för veckans BÄSTA eftermiddag! Tycker så mycket om mina kusiner, de är så underbara =)

Denna helg har verkligen gått i ett; hämta hö, handla, middag, fixa stallet, in och ut med hästar, kusinmys idag och så massor med Milton-kärlek och en hel del pluggande mellan varven, men inte tillräckligt känns det som..

Kvällen har spenderats i tv-soffan och en gång har jag tittat på tv, nyheterna då jag ville höra mer om tragedin i Världscupen i Verona, då hästen Hichstead dog plötsligt direkt efter att han hoppat banan, framför publik och tv-kameror. En oerhörd tragedi och mina tankar går till ryttaren, hästskötare och övriga berörda. det är verkligen hemskt :(

Nu ska jag fortsätta med mina böcker och anteckningar, kram på er!

Tända ljus och familjemys

Ikväll var vi på middag hos mamma och pappa - oh, så underbart mysigt! God mat och efterrätten stod syrran och jag för. När Milton hade somnat tog min syster och jag en promenad till kyrkogården för det är verkligen väldigt vackert där just nu med alla tända ljus.
Jag berättar mer imorgon, nu är jag så trött att jag med all säkerhet kommer stupa i säng inom det närmaste :) Kram på er!

Skor

När jag var yngre var jag riktig sko-tokig, det hör väl till att man är det som tjej, inte sant? ;)
Nu mera ligger de flesta av mina skor i flyttlartonger tyvärr. Eller ja, jag har inte det behovet längre, att ha dem framme. Däremot har jag några få favoritpar som jag gärna bor i. Dessvärre märker jag ju på dem att de slits något enormt. Nu är det ju (tack och lov) dags att leta fram skinnstövlarna inför vintern. Samma stövlar som tidigare år eftersom de är underbart sköna. Helst hade jag velat ha ett par Primeboots, men ekonomin nu som student räcker dessvärre inte till till dem. Jag får drömma ett tag till om dem ;)
Än så länge är det iallafall dessa små söta skinnskor från Vagabond som är favoriter. Ni såg kanske att jag hade dem häromdagen också under en hundpromenad (!). Inte planerat och dumt eftersom de som sagt redan börjar bli lite slitna ;)
Ska börja lika nu på ett par liknande som kan ta över när dessa går i pension, någon som vet?
Kram på er, nu är tåget snart framme i Vinslöv och jag ska hämta min Milton!

Mörkt!

Hej på er!
Gud vad mörkt det är ute! Och klockan är bara kvart över fyra, inte klokt! Många blir ju deprimerade av det, men faktiskt, jag tycker det är supermysigt! Vi tänder fönsterlamporna tidigt, tänder en massa ljus, tänder en brasa. Hästarna tycker om att gå in tidigt och äta gott. Och det går faktiskt att vara ute i mörkret, det är ingen omöjlighet direkt, snarare tvärtom så är det även det riktigt, riktigt mysigt.
Ja nej jag är verkligen en höst- och vintermänniska, ingen sommarmänniska alls faktiskt. Dessa årstiderna bekommer inte mig det minsta och inte är jag ett dugg deprimerad - inte av vädret och mörkret i alla fall ;)

Milton och jag ska alldeles strax klä på oss och gå ut. Stallet är bara mockat, så där ska läggas in hö, blandas mat och fixas vatten, innan hästarna får komma in, vilket vi också ska fixa. Vi passar nog på att ta en promenad tillsammans också, då Yda nog vill det.
Sedan blir det in och göra allt det där jag skrev om i början; tända fönsterlampor, ljus och en brasa - MYS på hög nivå och som görs varje dag här nu!

Ha en fin kväll, kram från mig!

Hemmagjord pepparkakskrydda

Igår kväll gjorde jag egen pepparkakskrydda. Verkligen inte komplicerat alls, men kul att ha. Ska ju baka lite framöver och tänkte inte använda den till just pepparkakor, utan lite annat.

Recept, ifall någon är intresserad:

2 msk malen ingefära

2 msk kanel

1 msk malen kardemumma

1 msk malen kryddnejlika

Blanda alla ingredienser ordentligt  i en urdiskad och torr burk - klart!

Ni kan tro det luktade gott i huset efteråt - bara pepparkakor, mmmm! Jag längtar till julen!!

 


Nu ska vi strax äta frukost, Milton blir som sagt hemma idag igen. Må väl, kram!

VAB och ny fåtölj

God kväll! Det blev inte så mycket plugg för mig idag, då dagis ringde och Milton fick komma hem tidigare. Fast mysigt har vi haft det hela dagen och han sov ju i över två timmar, så då fick jag lite gjort i alla fall =)

Av sin farmor fick han en fåtölj idag, tack snälla! Den är redan mycket populär och får nog bo kvar i tv-rummet. Den används redan som läsfåtölj, som synes ;) Milton och hans böcker!

 


Här berättar han om både lalle (nallen) och gocka (dockan) för mig. Killen kan bara fler och fler ord hela tiden och förvånar mig varje dag med att berätta saker och förstå fler och fler saker - fantastiskt för mig som mamma!


Imorgon får vi pussla lite här med VAB:andet, Marcus tar en knapp halvdag och jag tar resten. Ibland blir det så och det är skönt att det oftast går att lösa. Nu ska jag hålla kväll, surfa runt lite, förbereda ett blogginlägg och kolla min mail eftersom jag vet att jag har lite där att läsa igenom.
Sedan är det ju vanliga kvällgrejerna som ska fixas; Yda ska ut (fina Hugo har åkt hem idag igen, tyvärr! Jag saknar honom redan och vill ha honom här alltid, mys-vovven!), det ska släckas hos hästarna, borsta tänder etc. Så möjligen är jag i säng om ett par timmar, förhoppningsvis lite tidigare ;)
Kram på er!

Vilse är med

Godmorgon på er! I morse när jag släppte ut hästarna så hade jag Vilse med mig, som vanligt skulle jag vilja påstå ;) Han är med mig allt som oftast i stallet och kring hagen, mycket att upptäcka för en liten kattunge.

Här leker han med hästarnas vattenbalja. Tvättar tassarna och fångar bubblor, Sötlök!


Ofta är han och leker i stengärdet, vare sig om vi andra är inne eller ut, jag ser honom ofta från fönstret. Idag fångade jag honom på bild till och med.


FINA VILSE!!


Idag kör jag på som samma som igår - hemmastudier och då enbart tentaplugg. Så nu är frukosten nere och hundarna har varit ute, Milton är på dagis och Marcus är på jobbet. Dags att sätta fart med andra ord.
Kram på er, ha en bra dag!

Snabb promenad och en snabb vända på stan

Idag har det mest tentapluggats för min del, men lite annat har jag hunnit med. Jag satt ju hemma hos mamma och pappa och pluggade, vilket resulterade i att jag tog på mig en kort promenad med finaste vovven där hemma.

Det är så ljuvligt ute och hade jag fått bestämma hade jag mest varit ute just nu, kolla bara så mycket vackra löv! Ja nej det finns inget så vackert som hösten.

 

Fina Dusty står snällt och väntar på matte. Jaja, det är väl inte min hund så längre, men det fanns ju en tid när jag bodde hemma och var en av mattarna (heter det så i plural?!) och jag räknar mig faktiskt fortfarande som hans matte, lille lillebror ;)


Lillebror, som egentligen är en RIKIGT stilig herre. Här fick han syn på en "skummis" med luvan uppdragen = min lillasyster Mimi. Det är vid sådana här tillfällen man skulle haft bästa kameran med sig, iphonekameran suger som sagt.. Men visst är han fin?


I eftermiddags for vi en snabb vända in till stan. Har man Milton med sig så blir det bara snabba runor på stan för hans tålamod är väl som de flestas 1,5-åringar = noll ;) Men med mutor och att inte låta vagnen stå still så kommer man, om inte långt så en bit påväg =) Vad vi gjorde i stan? Jo vi beställde nya telefoner - iPhone 4S x2 - woohooo vad vi längtar tills de dyker upp!!
Ikväll har vi hållit filmkväll här hemma med en vän, mys!
Hoppas allt är väl med er, imorgon är det skola för min del igen, nytt grupparbete väntas, phu..
Kram och godnatt på er!
RSS 2.0