Det fungerar visst inte att mobil-blogga. ...

img_1746 (MMS)

Det fungerar visst inte att mobil-blogga. Gör ett nytt försök! Såhär fint bor vi nu :)

Grattis älskade Milton!!

Tänk vad ett år går fort! Stora fina Milton, för precis ett år sedan såg du ut såhär; Liten, näpen, tyst och mest sovande inne på bb.



Nu har du ju blivit en personlig liten männsika som vi älskar mer än det går att förklara och den kärleken växer sig allt starkare för var dag som går. Trodde inte det var möjligt att älska någon såhär mycket, det gör nästan ont i kroppen så mycket jag tycker om dig. Älskade, älskade Milton.

Idag var det dags för kalas, ett litet kalas bara med tanke på hur vårt hem ser ut just nu i och med den stundande flytten =) Morgonen började på klassiskt födeledagsvis - med sång i sängen, Milton älskade det och hoppade runt i sin säng när vi satt nedanför den och sjöng "ja må han leva" och hurrade efter!
Och sedan paketöppning. Men vadå paket? Snörena är alltid BÄST ;)


Framåt eftermiddagen kom första gästen, gudfar Alexander. Med sig hade han ett stort paket. Milton får lite hjälp med öppnandet av Alexander ;)

 

 

Jag gjorde tårta, dagen till ära. Min allra första tårta - spännande! jag hittade alla mina recept HÄR (klicka på de stora bokstäverna till vänster, har visst ett par läsare som önskar beskrivningen, hihihi!).


Dagen avslutades i Vinslöv hos hästarna för hela familjen. Mysigt att få sällskap ut där och så fick Milton klappa lite på hästarna =) Milton var inte lätt att lägga idag ;) men en riktig liten gladfis i sängen som kröp runt och lekte i säkert en timme innan han däckade i fel ände, Sötsnöre! Han brås nog på mig, jag har så svårt att komma till ro om kvällarna i sängen och är oerhört kvällspigg.
Nu ska jag njuta lite av lugnet (Marcus tittar på en "viktig" fotbollsmatch hos Alexander) med min fina Yda och en kopp te. Natti natti med er, imorgon är det morsdag! Min andra mors dag, LOVELY!!
Kram på er!

Spännande torsdag!

Idag har jag varit i Älmhult (av alla ställen!) för en intervju till en utbildning. Vi får väl se vart det bär av, om jag blir en av de antagna eller inte, spännande är det i alla fall =) När jag ändå var i Älmhult blev det ett besök på Ikea givetvis, där det handlades en födelsedagspresent till Milton, men också en matstol åt honom som ska vara hos hans mormor och morfar och ett skötbord till huset (eller ja till Milton, men som ska vara i huset). Vi har ju inte haft ett skötbord alls innan, utan haft en skötbädd liggande uppe på en Malm-byrå, vilket faktiskt har fungerat bra. Och så blev det lite smått så som ett par amplar och ett bar krukor i samma serie, så söta! Och säkert annat smått också ;) Ni vet hur det är, många bäckar små - man fyller snabbt en kundvagn!


Kvällen spenderades delvis i Vinslöv och jag och Miltons farmor for iväg till en tjej i byn där jag köpte en cykelkärra - perfekt nu när vi snart har cykelavstånd till så många nära och kära, åååh, vad Milton och jag ska cykla i sommar! Farmorn köpte av samma tjej en tvilling-vagn så hon kan passa bägge barnbarnen samtidigt =)

Pappan i huset är iväg på lite "fest mitt i veckan", så Milton och jag hade mys, eller ja bus, i soffan innan läggdags och sedan har jag nästan spenderat kvällen fram till nu i köket med tårt-förberedelser inför Miltons lilla kalas på lördag. Min prins blir alltså ett år om två dagar, vad hände?!

Nu är det alldeles strax läggdags, älskade M är påväg hem och jag ska alldeles strax släppa ut Yda åt honom så han kan ta kvälls-rundan, under tiden kryper jag nog till sängs =) Kram på er!

Länken mellan facebook och bloggen

Jag har kunnat konstatera, att genom att länka till bloggen från facebook när jag skrivit nya inlägg så får jag betydligt fler läsare! Jätteroligt, men jag kommer inte fortsätta med det. Det beror på att eftersom jag mobil-bloggar då och då så blir ju inte dessa länkade. Likadant så skriver jag ibland ett tidsinställt inlägg och då blir inte dessa heller länkade genom facebook.
Därför meddelar jag här och nu att inga fler inlägg kommer att länkas via facebook - kika gärna in här på eget bevåg! Bloggadressen ligger under information på min facebook-sida, om ni inte kan den =)

Kram på er!

Prickar

Jodå, prickar har vi gott om ;) Skönt samtidigt att ha det gjort, så slipper han koppor i framtiden. Jag inbillar mig att han har fått sådär "lite lagom" med prickar. Inte för mycket, men vi kan ändå till hundra procent veta att det är vattkoppor.

Gnälligt är det och jobbigt givetvis, för stackars Milton. Och gud vad jag känner mig isolerad, hahaha! Vill inte gå och handla med Milton och hans prickar eftersom det nog inte är så uppskattat från andra i butiken. Likaså fick jag idag skicka bud med fina Lina till apoteket idag eftersom jag behövde ett par grejer till Milton - dit vågade jag absolut inte gå med han och hans prickar!

 

 


Idag är älskade Marcus ledig - så härligt och välbehövligt mitt i alla flytt-kaos och fixande ;) Mer ska fixas idag och så lite familje-tid också. Hoppas allt är väl med er, lämna gärna ett avtryck i kommentarsfältet ;) KRAM!

Flytt-kaos

Ja herrejisses! Ska vi bo såhär en vecka till?! Behöver jag säga att jag nog undviker att befinna mig här, mer än att få sova, packa och flyttstäda??
Ikväll har vi hunnit med att packa ett antal flyttkartonger och nattan en ledsen Milton.. Dessutom är nu adressändringen fixad. Många bäckar små ;)

Väggarna är nu tomma, men istället är ungefär all golvyta täckt av leksaker, kartonger, soppåsar, möbler och lite annar smått och gott. Som sagt - ska vi verkligen bo i stöket en vecka till?? GALET!

Nähä, nu kommer snart älskade Marcus tillbaks med ytterligare några kartonger som han hämtat. Men de packar vi nog imorgon, för nu vill vi hålla kväll, titta tv och sitta ner i soffan. Hoppas Milton sover ordentligt, han (och vi!) skulle verkligen behöva en riktigt god natts sömn.


Kram på er!

Finns inga ord..

...som beskriver hur fruktansvärt DENNA familj har blivit behandlade. Tänker inte ens försöka förklara, det är så himla hemskt och jag tycker det är fruktasnvärt, precis allting och hur det har gått till.
Läs, begrunda och sprid vidare.






Kramar

Måndagslista nr 33

Hej vänner! Idag är det måndag (igen!! var tar veckorna vägen?!) och det är dags för den dära listan igen ;) Idag är jag lite extra glad över...

...en mysig eftermiddag med Milton och min pappa, och så vovvarna. Vi har fikat lite och så har vi varit på promenad i skogen, så mysigt!

...att vi idag har varit på vårt allra första föräldramöte. Roligt att se vilka de andra föräldrarna är, om det är några, för oss, "känidsar".

...att jag ska iväg på något spännande på torsdag, som ni får höra närmare om då! Ser fram emot det, med en lite skräckblandad förtjusning tror jag!

...att vi bor vår sista hela vecka i lägenheten, nästa vecka flyttar vi!!

...att Milton på lördag, nu den 28 maj, blir ett helt år gammal. Vet inte om jag är så glad för det egentligen, för mig hade han bara behövt bli en månad gammal, men det behöver vi ju inte "älta" mycket mer. Men givetvis måste jag skriva det ändå, det är så stort för oss!

Hoppas allt är väl med er, kramar!

Vattkoppor

Nu är de här, "äntligen" eller vad man säger? Vi ville ju att han skulle få det nu, även om det kanske inte var riktigt så genomtänkt eftersom vi har lite annat att stå i just nu ;) Men men, så är det och kopporna är här, skönt på ett vis för snart är det över och då behöver vår älskling aldrig mer ha koppor igen.

Dagen idag har varit lite gnällig, det har vi i och för sig räknat med, i och med kopporna. Men igår var han på ett strålande humör och var pigg och glad hela dagen. Idag har det varit lite mer jobbigt, stackars Milton. Nu sover han i alla fall gott och hoppas han fortsätter göra det hela natten =)

Imorgon är det ny vecka, inte klokt vad fort det går! Och ännu ett steg närmare vårt hus, snart är det verkligen vårt på riktigt!! Nu är det tv som gäller innan tvätten ska upp och Yda ska ut. Sedan är det sängen, kram på er!

Milton är nog inte helt kry, han bara sove...

img_8787 (MMS)

Milton är nog inte helt kry, han bara sover och sover, hela tiden på mig. Finaste Milton, prickarna blir fler och fler.

Äntligen helg!!

Hej på er! Ja, äntligen helg och det ska bli så skönt!! Visst, Marcus jobbar tyvärr, men det är i alla fall kortare arbetspass än övriga veckodagar, vilket är skönt. Även om jag hade föredragit att ha honom hemma, helst alltid, hela dagarna =) Skittramsig är jag, men jag älskar att umgås med familjen, det är ljuvligt och jag mår bäst då.

Idag får vi se hur Milton mår, igår var inegn höjdare med hög feber och han sov på mig hela dagen i stort sett, utom med alvedon i kroppen, då passade vi på att läsa lite böcker och leka lite. Äta var ingen höjdare heller, men lite smoothie, välling, ersättning och en hel del vatten slank ner så det kändes ändå bra =)

Älskade mamma släpper över hästarna idag också åt mig, så jag behöver inte stressa med det idag heller, vad tacksam jag är över den hjälp jag får med olika saker!


Igår kväll när jag satt med Milton i famnen innan Marcus kom hem så kände jag mig nästan gråtfärdig, ont i ryggen efter allt soffsittande idag, försummat Yda massor idag, ingenting hade jag fått gjort, hungrig vad jag. Men sedan fick jag minsann gaska upp mig lite och tänka till lite. Jag hade ju ändå haft möjlighet att ta hand om min fina Milton hela dagen och verkligen kunna ge honom 100 % av min tid.
Idag hoppas jag på en bättre dag, det känns redan bättre!

Zzzzzz

Milton har precis somnat och nu väntar frukost och lite vila faktiskt för mig. Har ju egentligen annat att göra under hans sov-stund, men jag är riktigt trött efter en jobbig natt. Ska försöka ringa lite samtal ändå och packa ett par flyttkartonger. Men först lite vila, jag känner att jag behöver det först och främst. Det andra kan fixas sen, inbillar jag mig i alla fall =)
Är i alla fall så evigt tacksam över att mamma tog hästarna nu på morgonen!

Nej, nu ska jag återgå till frukosten =) Återkommer senare, kramar!

Koppor?

Undrar just om Miltons vattkoppor står och knackar på? Ett par små prickar har skymtats på den lilla kroppen, men jag vet inte om det är koppor eller inte? Återkommer med denna väldigt viktiga information ;) Hoppas han i alla fall får några fler prickar än de han har, så vi vet att han verkligen har haft sina koppor.
Stackars barn, vars föräldrar (eller mamman i alla fall) vill se honom sjuk ;)

Annars idag väntar lite rabarber-pyssel och fredagsstädning. Ringa lite fler samtal idag och fixa lite saker. Världens bästa mamma fixar hästarna på morgonen så jag och Milton kan hålla den där efterlängtade hemma-dagen idag, så skönt!

Kram på er och hoppas ni har en härlig helg framför er!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen...

Hästarna är verkligen min balsam för själen! Min dag har varit lite upp och lite ner, mest ner faktiskt. Har så mycket att stå i just nu att till och med allt det roliga blir jobbigt, eftersom det är så mycket att tänka på nu helt enkelt! Samtidigt är det så himla roligt allting med flytten, men jobbigt är det. Och så är det andra (himla spännande!!) saker som ligger och gnager i mig, som både gäller mig och andra och som jag inte kan släppa eller låta bli att tänka på - hej magkatarr ungefär!

Men så ikväll så var jag hos mina hästar och tog med mig min Armani på en skogstur och herregud vilken helt underbar ridtur vi hade, jag älskade varenda stund och jag tror att han gjorde detsamma. När jag kom tillbaks till stallet så hade trycket i magen lättat och min kropp mådde bättre. Armani verkar kurerad efter sin hälta, vilket också det gör mig lycklig!

Fina, fina Armani - vad har jag gjort utan dig?

Samvetet..

Milton är verkligen en underbar unge och hänger verkligen med på det mesta. Men alltså, samvetet gnager ofta och ibland funderar jag på om jag är rent av taskig som låter honom hänga med på alla mina intressen. Oftast gäller det ju såklart hästarna och han är med där minst en gång om dagen, oftast två. Nog för att han inte verkar nämnvärt påverkad av det, men ibland hade båda han och jag tyckt det varit skönt att slippa bege oss ut i väder och vind och bara få vara hemma och mysa.
Idag hastade vi iväg med vagnen efter frukost, i regnet. Skulle hämta bilen på sambons jobb för han började tidigt idag. TACK OCH LOV så älskar Milton att åka vagn! Sedan körde vi till hästarna för att släppa över dem till en annan hage. Världens bästa unge älskar TACK OCH LOV att åka bil också. Och satt fint och tittade från bilen på mig och hästarna.
Hoppas ni har en fin dag, kramar!

Ett projekt

Vet ni vad detta har varit? Alltså innan det bara blev trasor som här på bilden?




Jo, en gammal vacker lampskärm! Kvar finns nu bara det här underbara "skelettet" som ska bli Miltons taklampa i hans rum i huset. Lite pyssel är det kvar att göra med den, så fortsättning följer, som man brukar säga ;)


Nu är det frukost som gäller här. Kram på er!

Kväll

Sådär ja, kväll igen. Dagen har varit seg, men ändå bra på något vis. Milton har verkligen varit på ett strålande humör hela dagen, så härligt! Men sov bara 1,5 timme under hela dagen vilket är på tok för lite egentligen. Istället försökte jag få honom i säng tidigt idag och lyckades med det, redan runt 19.
Men han är såååå orolig nu i sängen, vaknar var femte minut och gråter. Jag går in, visar mig tröstar lite och han somnar om igen. Detta inlägg har t.ex. tagit tjugo minuter att skriva. Har provat med att sitta där inne i sovrummet också, men det har ingen som helst effekt, då ligger han bara och tittar på mig, söta unge!
Jag tror att han är övertrött helt enkelt.



Hahaha, efter jag hade skrivit ovanstående text, så gick jag in till en ledsen Milton, nattade honom ytterligare en gång och han tystnade direkt. Jag la mig själv i vår säng intill och efter några minuter tittade jag upp mot hans säng och ser en styck Milton sittande i sin säng och tittar på mig, helt tyst, hahaha! När han upptäckte att jag tittade på honom så börjar ungen skratta för full hals och krypa runt i sin säng - söta unge!

Han fick helt enkelt komma upp en sväng till eftersom jag visste att jag inte skulle få honom att somna nu och eftersom vi skulle ha ett kort besök vilken sekund som helst.

Dagen lärdom om barn (för ungefär trehundrafemtioelfte gången): det blir aldrig som man tänkt sig, att man aldrig lär sig!

Jaja, nu är Marcus hemma och försökeer lägge honom igen, alldeles för sent. Men idag fick det vara på det viset. Nu ska jag hålla kväll, bättre sent än aldrig. Kram på er!

Det skiljer ett och ett halvt år mellan dessa foton...

...och det är kanske bara jag, men jag tycker vi ser en bra bit äldre ut på andra fotot, hahaha! Är det för att vi har blivit ett år äldre? Är det för att vi har fått Milton? Eller är det ren inbillning?



På fotot nedan är Milton två veckor och ligger i vagnen och sover sött. Till mitt försvar är glaset i min hand alkoholfri dryck och burken med cider är min systers som agerar fotograf ;)



Jag sitter just nu hos mina föräldrar och fotona tog jag på mammas dator, som jag lånar lite snabbt. Nu tror jag bestämt att Milton håller på att vakna, så jag måste kila! Kram!

Nu är stolparna till första hagen nere i m...

img_3276 (MMS)

Nu är stolparna till första hagen nere i marken. Här skymtar man även fått hus :)

Här i dagarna...

...jobbade jag min sista dag på väldigt länge och såg ut såhär ungefär. Vilken mage och gud vad jag kan sakna den ibland! Önskar att jag hade hela detta året framför mig. Det har varit ett galet år och så roligt, jobbigt, fantastiskt, underbart och tokigt - allt på samma gång!
För världen är en människa bara en människa, men för någon är varje människa hela världen. Läste ett citat någonstans idag, det gick inte exakt så, men ungefär och jag tyckte det stämde så bra! Milton är ju verkligen vår värld.

 

 

Idag har vi varit på 1-årskontroll. Lite tidigt, men i och med flytten och sedan Miltons 1-årsdag (som båda två verkligen närmar sig med stormsteg!). Han var 79,5 cm lång och vägde 12,280 kg - stora, fina Milton!

Nu ska vi sätta fart. Milton sover än, men sedan måste vi köra till Vinslöv, hela familjen =) Vi hoppas på uppehåll under eftermiddagen så Marcus och jag kan sätta lite stolpar i framtida hagen.

Hoppas ni får en härlig dag, kram!

In the pocket baby...

...fick en helt ny innebörd igår, fniss ;) Milton fick utan problem i nya fina väskan jag köpte i Stockholm, perfekt ju! Han ser visst en aningens skeptisk ut på fotona, men dragkedjan var visst ganska god att smaka på och så den där man stänger dragkedjan med, i den satt en liten skinnbit och den var toppen =) SÖTA UNGE!


Sådär ja, dagens söt-foton! KRAM =)

Måndagslista nr 32

Hej på er alla!
Idag är det ju ny vecka och dagarn bara springer iväg, till min stora glädje (inför huset) och sorg (inför slutet av min föräldraledighet) ;)
Men idag, just denna måndag, är jag glad över...

...Stockholmsresan som Jennie och jag var iväg på i slutet av förra veckan, det var verkligen härligt och så gott som jag sov den natten har jag inte sovit på säkert ett och ett halvt år - underbart!

...att vi har börjat sätta stolpar i hagen vid vårt hus där hästarna ska gå, det närmar sig =)

...att huset verkligen är vårt och att vi snart flyttar dit, kan ni förstå det? Vi kan det knappt och jag får nästan fortfarande nypa mig i armen, så glad är jag!

...att min Yda nog är världens bästa hund.

...den mysiga dagen vi hade i mitt föräldrahem, Milton, Yda och jag idag, tillsammans med min syster och så kom min pappa hem under eftermiddagen =)

...att älskade Marcus är ledig imorgon!

...att det nog blir grillat och mys med vänner på fredag kväll. Håller tummarna frö det i alla fall =)

...att Milton är det finaste jag vet, han är mitt ögongodis!

...att Armanis hälta nog har gett med sig och han är pigg och glad. Dessutom verkar hästarna klara av gräset fantastiskt bra, även lilla Malva. Hoppas innerligt att det håller i sig, mitt hjärta dör en smula tror jag om hon skulle gå och få fång (som många andra shettisar drabbas av, vid för kraftigt bete...)

Nu ska jag fortsätta titta på favoritprogrammet "En Unge i Minuten". Så härligt. Jag har ju sagt att jag aldrig vill genomlida en vanlig förlossning igen och det håller jag fortfarande fast vid, men ett litet syskon till Milton vill vi ha sen, jag längtar nästan lite när jag tittar på programmet.
Hoppas allt är väl med er, kram härifrån!

Var är alla?

Hej på er! Eller ja, er som läser ;) Undrar lite tyst var "mina läsare" har blivit av? Har tittat över statistiken lite och sedan våren kom och vi fick fint och härligt väder (som vi i och för sig inte har haft de senaste dagarna) så har läsare i bloggen sjunkit markant. Hoppas såklart på att det är vädrets "fel" och inte så att ni tycker det är tråkigt att läsa!
Härom kvällen tog jag med mig kameran ut för att fota lite. Vi har bott i Hässleholm under fyra vårar, i samma område, och varje vår har jag sagt att jag måste ta med mig kameran ut för att fota. Vi har så stora vackra träd utanför lägenheten med vita blommor och de är så fina, speciellt i mörkret!
Jag är ingen toppen-fotograf och skulle verkligen behöva läsa på lite mer av inställningarna i kameran, men visst är väl blommorna fina?

 

Idag har vi fått lite gjort, så skönt! Har satt lite stolpar till mina hästars famtida hage vid vårt hus (som vi längtar nu till flytten!!) och tack älskade Marcus och Matilda för hjälpen idag, vad mycket fortare det går när man är ett par stycken! Och Matilda - även tack för hjälpen med hästarna idag, snälla du.

Vi for sedan hem till oss då massor av tvätt skulle tvättas, precis som de flesta andra söndagar. Samtidigt som tvätten tvättades så tog vi ett ryck i lägenheten, skönt med ett nystädat hem när en ny vecka knackar på dörren. Och så fick vi besök idag på lite "te-fika", fina Karro kom upp och hälsade på en stund, så mysigt!

 

Nu är det alldeles strax dags för sängen. Är inte direkt trött, men har lite att stå i imorgon, så det är väl bäst klart ;) Hoppas ni mår väl, kram på er!

Hemma igen!

Hem kom vi igår kväll, det var riktigt skönt, även om hemkomsten inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Milton vaknade och gallskrek i en timme, innan han tillslut fick en flaska välling och somnade om igen. Jag som blev så glad över att han vaknade, för det brukar han ju inte göra, utan sover gott större delen av natten. Men den glädjen la sig väldigt fort.

Idag känns det som en helt vanlig dag. Marcus är iväg på fotbollsmatch nu och Milton sover. Skönt med vardag, men ändå inte. Kan inte riktigt förklara varför, kanske har jag vaknat på fel sida?!

Nu ska jag ställa mig och göra middag, så där är färdigt tills Milton vaknar igen. Vi hörs senare, då hoppas jag på att jag är på ett bättre humör. Kram på er!

Denna väska köptes idag, jag är kär!!

img_2154 (MMS)

Denna väska köptes idag, jag är kär!!

Idag grattar vi fina Jennie som fyller år ...

img_8162 (MMS)

Idag grattar vi fina Jennie som fyller år här uppe i hufvudstaden, grattis fina du!!

Ceasar Millan är verkligen en kanon-bra sk...

img_8102 (MMS)

Ceasar Millan är verkligen en kanon-bra skådespelare och föreläsare. Över förväntan!!

Hej tidiga morgon! Dags för Stockholm!!

img_5362 (MMS)

Hej tidiga morgon! Dags för Stockholm!!

Imorgon bär det av...

...till Stockholm! Ska bli mysigt =) Förra gången jag var i "hufvudstaden" hade jag en liiiiten Milton i magen och var uppe med mamma och syster. Imorgon får en betydligt större Milton stanna hemma med pappa och jag far iväg med kompisen Jennie.
Kommer inte ha dator med mig, men kika gärna in ändå för blogga gör jag några gånger via mobilen, givetvis =)

Känns ändå konstigt, jag som itne varit ifrån Milton mer än högst fem timmar i sträck ungefär ska nu vara ifrån honom i nästan 48 timmar (han sover när jag åker och sover när jag kommer hem). Dessutom är inte Armani helt okej i sitt ena ben, men älskade sambo och mamma har lovat att ta hand om mina hästar, är evigt tacksam snälla, fina ni!

Annars har dagen idag varit lugn. Jag som egentligen hade behövt ägna dagen till att packa, handla och fixa inför morgondagen har inte gjort ett dugg.. Jag har spenderat dagen med min syster hemma i föräldrahemmet. Dö-mysigt och lätt värt en stressig kväll istället ;)
Nu är det mesta packat, bara det kvar som jag först kan ta imorgon bitti. Kvällen nu spenderas i soffan brevid fina Marcus. Jag är verkligen skitlöjlig, kommer sakna min familj så fruktansvärt mycket, Marcus, Milton och Yda. Två hela dagar utan er!!

Nu måste jag kila, kram på er! Vi "hörs" via telefon-bloggandet ett par dagar nu =)

Lugnets tecken

Ja, idag har jag verkligen tagit det lugnt och varit hemifrån hela dagen.. Fick massor gjort igår ju, så idag tog jag det lugnt med gott samvete. Har så ont i högra delen av mitt ansikte, från tinning, bihålor, näsa, hals och nacke.. Jättejobbigt och imorgon blir det doktorn, likabra eftersom jag i övermorgon åker till Stockholm.
Milton och jag spenderade förmiddag och en bit in på eftermiddagen hos Jennie och pratade Stockholm, fikade och solade lite (medan Milton sov så passade vi på med det!).
Efteråt fick Milton vara hos farmor och jag for till hästar och fixade lite. Armani är fortfarande inte helt hundra så Malva och jag tog en rask promenad, skönt tyckte både jag och min lilla donna ;) Passade också på att mocka ett ex antal skottkärror skit i vinterhagen. Så tråkigt, men fint blir det =)

Nu känner jag väl att den där snabba promenaden med Malva och mockandet i hagen har tagit ut sin rätt, även om resten av dagen verkligen har varit lugn och skön. Ikväll blir det bara soffan för mig, kvällsmaten är nere och mitt fina te-mugg står välfylld på min vänstra sida redan, lovely! Dessutom har det varit Äntligen Hemma på tv fram till nu och efteråt är det annat bra på tv - bra soffkväll med andra ord!

Vi hörs imorgon, kram!

Måndagslista nr 31

Hej på er! Ännu en ny vecka med spännande saker på gång!
Idag, måndag, är jag extra glad över...

...att jag har fått massor gjort idag; tvättat kläder, gardiner och vinterjackor. Gjort och ätit lunch tillsammans med Milton. Diskat undan ett berg av disk. I eftermiddag blir det ett jättekort jobbepass för mig och Milton ska vara med mormor under tiden =)

...att min älskade sambo är ledig torsdag, fredag, lördag och söndag denna vecka!

...att jag ska till hufvudstaden torsdag och fredag =) Därför ska Marcus vara hemma så många dagar givetvis ;)

...detta helt underbara väder vi har haft och har fortfarande nu! Vi var iväg till ganska sent igår kväll och när vi skulle bege oss hemåt så var det fortfarande skönt ute, härligt!

...kalaset och besök hos vänner som avslutade helgen så härligt igår - tack fina ni!!

...att jag har världens finaste Milton!

Nu måste jag fortsätta, tvätten ska upp och det ska plockas iordning innan Milton vaknar igen. Hoppas allt är väl med er! Kramar härifrån =)

Tankar kring att flytta

Hej vänner! Idag är det söndag, ännu en vecka har gått, en vecka mindre tills jag börjar jobba och en vecka mindre tills vi flyttar, mycket om händer nu med andra ord och jag börjar bli stressad!

På tal om det här med att flytta, så läste jag hos en av mina favorit-bloggerskor HÄR (<---klicka där) där Britta har skrivit om just det här om att flytta. Man bryter upp så mycket egentligen när man flyttar och även om vi längtar jättemycket efter huset och verkligen ser så mycket fram emot att få flytta, så är det ändå lite sorgligt. Alla ställen vi besöker varje dag; affären vi handlar i, promenaderna vi går, träden vars grenar jag drar högerhanden genom varje kväll under mina hundpromenader, människorna vi möter och pratar med.
Nu låter det ju som att vi ska flytta till andra änden av Sverige, fast vi bara ska flytta en dryg mil härifrån. Men just dessa sakerna bryter vi ju ifrån då vi får in nya vanor, rutiner etc. i det nya hemmet.

Mest "sorligt" eller hur man nu väljer att säga, är väl ändå att vi lämnar Miltons första hem. Detta är ju hemma för honom, här hittar han och kryper nu runt överallt i lägenheten. Det var hit vi tog hem Milton efter bb, här har vi fått se Milton utvecklas, både fysiskt och som person, det är här vi har fått se honom växa upp till den härliga "toddlern" han är idag.
Snart är inte denna lägenhet en del av vårt hem längre. Det känns konstigt, spännande, fantastiskt, sorgligt och allt annat på en och samma gång!

Lite tankar från mig såhär på en söndag. Tack Britta för ditt inlägg om att flytta, du satte fingret på spiken och skrev precis sådant som jag har tänkt kring att flytta!
Hoppas er söndag blir fin. Här vankas barnkalas i eftermiddag, men först när Milton vaknar så är det lunch, hästarna i Vinslöv och lite små-fix. Kram på er

Gårdagseftermiddagen i bilder

Efter min power-walk igår så blev det mys i skuggan på gräsmattan utanför lägenheten. Riktigt skönt och vi hade det så mysigt. Milton, som nu verkligen är i krypartagen, försvann lite bort vid ett par tillfällen ;) där var nämligen jord en bit bort som var himla spännande, hahaha!

 

Fast mest spännande är nog fortfarande flaggstången. Vimpeln högst upp är jätte-häftig i Miltons ögon =) den kan han titta på länge, både här ute och om vi är inomhus och tittar på den från balkongen eller i fönstret.

 

I övrig så är marken jätte-fin och så spännande; gräs, mossa, pinnar, stenar, jord, maskrosor - allt på marken ska kännas på, tittas på och smakas på ;)

 

Och så en bonus-bild på fina, fina Milton. Tänk att han snart fyller ett år!! Och tänk att vi fick en så fin pojke..


Idag blir det lite bakning och när Marcus kommer hem från jobbet så blir det nog Vinslöv. Min fina Armani verkar ha lite ont i ett ben, så dit ska jag senare och kika lite på honom.. Hoppas verkligen inte det är något allvarligt, utan "bara" som han sprungit i hagen och busat lite för vilt.. Hans dåliga bakknän oroar alltid mig litegrann, speciellt vid sådana här tillfällen, stackars min Armani..
Hoppas allt är väl med er och att ni njuter i det härliga vädret. Kramar från mig!

Hej från ett varmt och skönt Hässleholm :)...

img_9668 (MMS)

Hej från ett varmt och skönt Hässleholm :) Vu har precis varit ute och powerwalkat med vagn givetvis. Nu sitter vi här i skuggan och tittar lite på flaggan och lite på bilarna. Hoppas ni andra har det bra också. Kram från oss!

I väntan på min mugg te...

...så slänger jag in ett litet inlägg såhär på kvällskvisten =) Hoppas allt är väl med er. Själv sitter jag och tittar på dokumentären på fyran om bröstcanser; "En knöl i bröstet" tror jag att dokumentären heter. Tänker ganska ofta på just canser och kanske oftast bröstcanser, kanske eftersom jag är kvinna (även om jag vet att män också kan få bröstcanser). Man kommer ofta i kontakt med ordet bröstcanser på ett eller annat vis, just idag via tv'n. Kanske är det därför jag tänker en del på det?
En hemsk tanke och säkert en fruktansvärd vardag för de som lever med det, vare sig man själv är sjuk eller anhörig eller vän till en sjuk.

Nej, nu orkar jag inte skriva om allvarligheter längre, men det är verkligen viktigt att ta upp.

Det får vara dagens viktiga inlägg, kram till er alla och var rädda om er!

Humanity

Åh vad glad jag blev idag när SMS-avin från Campadre kom idag med mitt nya, fina Humanity-armand. Valde ett mörk lila och jag älskar det redan! Dessutom gör man en god sak vid köp av ett såhär fint armand - 20% går till Röda Korset och ytterligare 5% går till Al Gore's Environmental Organisation.
Tänkvärda ord som står på armbandert är bland annat Freedom, Speak kindnessMake a difference, Believe och givetvis Humanity =)


Snor, snor, snor

Blir tokig på min förkylning! Egentligen stämmer inte rubriken om snor, snarare är jag helt igen-täppt i näsan och båda öronen har slagit lock, känns sådär faktiskt. Natten till idag sov jag bara 4 timmar för att sedan jobba några timmar. Det var ändå jätteroligt att jobba, trodde det skulle vara fruktansvärt jobbigt, men förkylningen hade lugnat ner sig lite då =)
För att sedan öka igen.. Efter jobbet for jag en snabb vända till stan och sedan tillbaks till Vinslöv och till hästarna. Båda hästarna fick idag bli longerade, skönt att hinna med bägge två och de skötte sig underbart bra! Är riktigt nöjd med Malva som äntligen förstått någorlunda grejen med longering, hahaha! Armani istället bara älskar att longeras, av någon anledning, gör ju bara allting rätt, förutom att tempot kanske är lite i högsta växeln, hahaha ;)
När jag körde därifrån så blev förkylningen bara värre och värre och nu känner jag mig skitdålig. Vill så gärna ha en stor mugg te, men Marcus är upptagen (och har redan passat upp mig så mycket idag, hahaha..) så han vill jag inte be och jag orkar inte riktigt fixa en själv. Snarare får det nog bli sängen snart och hoppas på en mindre täppt näsa imorgon och en piggare Fanny =)

Hoppas allt är bra med er som läser. Idag när jag loggade in, så hade jag tre nya kommentarer, tänk att något så "litet" (missförstå mig rätt) kan göra en så glad - tack!

Måndagslista nr 30 + Dagisplats!

Hej på er!
Fick ett underbart besked idag om att Milton har dagisplats på stället där vi sökt till i första hand, till hösten, såååå roligt och vi är skitglada!! Stora, fina Milton - snart en 1-årig "toddler" och dagis till hösten, ingen bebis längre!
Allt är verkligen så häftigt också nu, det händer verkligen massor i hans utveckling. Kryper en hel del och säger lite ord, ibland tror vi att han menar specifika saker, men vi är inte helt säkra ändå - kanske är det bara något som vi vill att det ska vara, hahaha!

Dagen idag har det snorats och hostats här, både för Miltons del och min del. Han är tack och lov bättre, värre är det för en annan. Hoppas på förbättring imorgon för jag ska ju jobba några timmar =)

Och, måndag som det är, så är det dags för listan ;) Så idag är jag extra glad över...

...dagisplatsen vi har fått till Milton, givetvis ;)

...att det blir ett par föräldra- och barnträffar i veckan på olika håll!

...att vårt Sötsnöre nu kryper, duktiga Milton <3

...fina Valborg vi firade i helgen. Dock utan brasa för typ första gången i mitt liv, men mysigt ändå =)

...att Milton är det finaste i världen!

Nu måste jag kila, lite att stå i innan sängen kallar. Kram på er!

Hej maj!

Redan maj och jag har ångest, hahaha! Detta är min sista helt lediga månad, buhuuu! Jag vill stanna hemma länge till, jättelänge till. Nog tjatat om det, det har ni fått höra flera gånger tidigare och kommer säkert få höra många gånger till ;)
Igår firade vi valborg i Sölvesborg. Jättemysigt och härligt på alla sätt och vis. Älskar havet och att vara i närhet av det, det är något visst. Och så var det ju Miltons första valborg, allt sådant är för mig ganska speciellt. Sent blev det också, men upp med tuppen med en liten Milton för min del ändå idag ;) Snart beger jag mig till hästarna för en ridtur, vilket ska bli riktigt skönt.

Hoppas ni alla hade en fin valborg igår och att dagen är toppen. Kramar! Nu måste jag kila, hejdå!
RSS 2.0