Älskade Malva, grattis!

Idag blir min älskade Malva 4 år. Det passar verkligen henne att fylla år på Valborgs mässoafton, vet inet varför men det känns fint på något sätt. Den som har kommit på att ett stall aldrig är hundra procent färdigt, om det inte bor en shetlandsponny där, denne person visste vad han eller hon talade om. Två shettisar har jag haft under mina häst-år. Den första ägde jag inte, men lilla Kurt, du satte enorma spår i mitt hjärta och lärde mig det jag kan idag.
Malva har, om möjligt, satt ännu djupare spår i mitt hjärta och jag är så otroligt glad över att jag övertalade Marcus till att vi skulle köpa mitt älskade lilla sto.
Är dock lite arg på mig själv över att hon inte är inkörd än. Skyller på graviditet och under året nu med Milton har prioriteringarna legat på annat än hästar..
Givetvis slängs ett par fina bilder in på min älskade Malva!

Om min Armani inte tycker om att kela nära, så är Malva precis tvärtom ;) Hon vill vara så nära det bara är möjligt! Och jag älskar det!


Busig är hon också, mitt lilla sto ;) Hon kan krumbukta och busa hejvilt länge, ofta, mycket och gärna, det är härligt att se. Lyckliga hästar gör mig lycklig. Lägg märke till den mindre tokiga araben i bakgrunden som helst bara myser och äter, hahaha! Tänk att de är så olika ;) Mavla har ju dessutom världens finaste färger och teckning. Lägg märke till hjärtat här på högra skinkan som man skymtar, det är fint tycker jag.





Såhär ser man ofta Malva, busiga ögon under lugg. Man, lugg och svans lite sådär fint ostyrigt som toppas med ett och annat löv eller hö-strå som göms inne bland stråna.




I eftermiddag ska jag ner till älskade hästarna innan det är dags att fira Valborg. Givetvis ska de få lite extra gott i form av vars ett äpple, dagen till ära. Jag älskar mina hästar, de förgyller min tillvaro ofta och gör mig lycklig och varm inombords.

Ko-släpp!

Vilken underbar start på dagen milton och jag hade idag! Vi två och Yda var tillsammans med Lina, bus-barnen, Andrea och en hel maaaaassa andra och tittade i Önnestad när de släppte kossorna på grönbete, så härligt att se dessa klumpiga, stora, trygga djur strutta runt där lite som kalvar för att seadn snabbt börja äta av det goda gräset!
Vet inet varför denna bild blev så konstig, men tror det är för att den fick krympas ihop här inne i blogg-formatet eller så, men nu ser ju vad den föreställer och ser/läser budskapet så den får minsann finnas kvar ändå =)




Milton var väl egentligen mest intresserad av människor och gräs, men just här tittade han lite intresserat på kossorna och det förevigar ju givetvis mamman med kameran ;)



Grabbarna Grus i sina barnvagnar. Albin är ju en stor kille och åker inte vagn = han for och flängde mellan traktorer, hö-lass, Kalvin och människor =)

 

 

I eftermiddags började jag rensa förrådet. Milton är en toppen-unge. Han satt utanför och grejade med sakern jag slängde ut och var fullt nöjd med det, vilket är bra för jag fick massor gjort och när Marcus kom hem så slutförde vi det. Så skönt och nu är förrådet klart för flytten, wiiiiii !!

Nu blir det lite tv innan det blir sängen, är egentligen galet trött, men sitter ganska bra här just nu ;) Hoppas ni får en härlig Valborg imorgon, det ska vi ha =) Massa kramar!

Milton 11 månader!

Tänk att vår fina Milton blir ett år om bara en månad! Jag får ångest och är nog skitlöjlig!! Önskar att vi var stenrika (hahaha) eller i alla fall hade liiite mer pengar varje månad, så jag hade sluppit ta ut en endaste föräldradag första året och kunnat vara hemma två hela år istället. Gode gud vilken lycka det hade varit. Jag vill utbilda mig och skaffa mig ett "ordentligt" arbete, men när barnen är riktigt små så vill jag kunna vara hemma med älskade barn!

Nåväl, dagen till ära så köptes ett par skor till Milton =) Eftersom han inte går eller ens visar tillstymmelse till att intressera sig för att stå så köptes ett par begagnade jättefina Kavat-skor i en Second Hand-butik här nere i stan. Det ser så naket ut i vagnen eller i kundvagnen med en så stor unge utan skor ;) Dessutom satt dessa som gjutna på hans små bulliga fötter, till skillnad från de flesta vi provat i butiker.

 

 

Spännande grejer där på fossingarna ;) Älskade, fina Milton - stora fina killen!



Idag har Milton och jag spenderat hela eftermiddagen på lek-date/picknick med fina vänner, så mysigt! Har verkligen saknat tjejerna, det var så längesedan vi sågs!
Nu är det tv och en alldeles för sen kvällsmat. Kvällen har spenderats hos hästarna och sedan duschen så först nu är min kvällsmat färdig. Hoppas ni mår bra, ni "hemliga" läsare ;) KRAMAR!

Fullpackad vagn, redo för playdate och pic...

img_1055 (MMS)

Fullpackad vagn, redo för playdate och picknick med små och stora kompisar!

Uträttat saker

Ja, varför skjuter jag alltid upp saker? Idag har jag tagit tag i lite saker här på hemmaplan, ringt lite samtal, pusslat lite med föräldrapenningen, plockat lite, sorterat papper etc. Skittråkigt, men vad skönt det är efteråt! Ikväll ska jag nog ta tag i pappershögarna i arbetshörnan som viskar mitt namn varje gång jag går förbi och ger mig dåligt samvete ;) I helgen blir det storrensning här hemma, överallt! Ska bli riktigt, riktigt skönt och är mycket välbehövligt. Så skönt också att få möjlighet att göra det innan flytten som bara är en månad bort nu ungefär, galet =)

Jag hade hellre suttit ute i solen, men det får jag unna mig en annan dag och har ju faktiskt unnat mig flera dagar nu med detta härliga väder! Nu kommer snart Syster-Yster hit och sällskapar lite! Så jag ska ta och lyfta från soffan nu =) Ha det fint, kram!

Milton kryper!

SÅHÄR såg det ut igår och idag ser det ut SÅHÄR - vår pojke kan verkligen krypa nu, äntligen! Två dagar innan sin 11-månadersdag och allt! Vi är sådana där löjligt stolta föräldrar just nu, hahaha! Finaste Milton vad stor du börjar bli!!

Dagen idag har verkligen varit härlig, även om den inte blev precis som vi tänkt oss från början. Lite shopping till killarna i Kristianstad och där även lunch. Ikväll hade jag och min Armani en så himla härlig ridtur, svalt och skönt och precis lagom varmt. Lugnt och skönt och bara hästlukt och frisk luft i näsan, precis så underbart som det bara kan bli. Jag älskar mina hästar så otroligt mycket =)

Nej nu ska sambo och jag titta på Pippi Långstrump, hahaha.. Vi älskar Astrid Lindgren bägge två. Han blev så avundsjuk på mig när jag tittat Pippi härom dagen så vi fixade Pippi så vi nu kunde titta bägge två ;)

Nej, hoppas allt är bra med er, nu TV! Kramar

Måndagslista nr 29

Hej! Oj vad längesedan jag har haft datorn igång känns det som. Vädret har ju bestämt vad vi ska göra och inte har vi velat vara inne i alla fall ;) Måndag är det i alla fall och dags för listan. Så idag är jag lite extra glad över...

...att Marcus nu har jobbat 8 (!) arbetsdagar och är ledig imorgon, så härligt!

...att vi har haft en helt underbar påsk, gud vad härligt detta har varit och vad vi har njutit! Kanske framför allt Milton och jag eftersom stackars marcus har fått jobba.

...det helt underbara vädret, gode gud vad skönt det är! I ett par dagar nu har jag passat på att sola och njuta ute på gräsmattan nedanför lägenheten medan Milton sovit middag, helt jättehärligt! Och inte är det bara jag som njutit, som ni kanske sett i inlägget tidigare idag så njöt Yda ganska ordentligt och Milton också, både sovande i vagnen och sedan vaken i skuggan, så härligt!

...över att fina Milton verkligen har utvecklats massor sista veckan. För en vecka sedan så gick livet ut på att ta sig upp på knä för att sedan direkt kasa ner på magen igen och ligga där och sprattla surt som en liten söt säl. Men nu så ställer han sig ordentligt i krypställning och kasar han ner på mage sp kommer han snabbt upp igen. Detta medför att han kan sätta sig upp från mage, vilket är en stor lycka för honom (och oss!) !
Dessutom tar han sig fram så smått på rumpan, vissa gånger snabbare än andra, lite beroende på vad som lockar. Dock är det lite sådär osynligt, vi ser aldrig att han förflyttar sig, men helt plötsligt har han flyttat sig en meter eller två, hahaha! Såhär såg det ut idag när jag efter någon minut hittade honom i denna hörna och verkligen ville komma åt antennkabeln, fniss ;)



...att vi ska iväg på lite familjemys imorgon, ska bli jätteskönt och få komma hemifrån alla fyra!

...att vi har haft en hel-mysig kväll i Vanneberga hos världens bästa vän och hennes familj, tack snälla ni för en underbar kväll, god mat och kanon-sällskap - vad vi tycker om er!


Sådär ja, nu är det tv och sedan sängen. Även om det är härligt med all friskluft, så blir man trött av den. Hoppas ni andra också har njutit i vädret och haft en fin påsk. Massor med kramar från mig!

Jag tror att min Yda njuter av värmen mins...

img_0103 (MMS)

Jag tror att min Yda njuter av värmen minst lika mycket som vi andra. Nej ännu mer till och med!

Medan Milton sover middag i skuggan av ett...

img_0561 (MMS)

Medan Milton sover middag i skuggan av ett träd så passar jag på att få sol på kroppen och Yda strosar rundor bäst hon vill här utanför lägenheten. Åh vad jag älskar att vara hemma!

Påväg till Påskmiddag i farmor och farfars...

img_0849 (MMS)

Påväg till Påskmiddag i farmor och farfars husvagn!

100% storstädning

Hej på er! Skulle egentligen iväg idag till min vän och Miltons vän en bit iväg, men tyvärr blev det inte så vilket jag är sååå ledsen över. Men vi ska försöka hitta ett nytt datum snart hoppas jag!
istället roar jag mig med storstädning. Började så smått i morse när Milton och jag hade gått upp, men i mellan var det dags för frukost och lite mys så så mycket städning blev det inte då. När Marcus for till jobbet och det Milton hade somnat så drog jag igång på riktigt. Nu är det mesta färdigt, sista disken kvar och lite dammtorkning i köket, men det tänkte jag faktiskt ta när Milton har vaknat. Nu ska jag bara sitta här och surfa lite och titta på Pippi Långstrump som tydligen visas på Tv4, jag älskar Atrid Lindgrens alla sagor!

I eftermiddag blir det påskmiddag hos mina föräldrar, ska bli riktigt mysigt. Känns lite surt att sitta inne i lägenheten nu eftersom vädret är så fint, men Milton sover ju på balkongen så jag kan inte gå ut direkt, varken där eller nedanför lägenheten ;) Så jag får väl passa på att vara utomhus i eftermiddag istället.

Hoppas allt är väl med er. Kram från mig och GLAD PÅSK!! Får ni några påskägg i år förresten? Milton kommer ju givetvis att få och jag hoppas innerligt att jag också får, precis som alla andra år, hahaha!

Medan en annan mockade och fixade stallet...

...så var Mimi "barnvakt" åt Milton, hahahaha! Tur att Sötsnöret är duktig på att roa sig själv ;) Nejdå, hon fixade det galant och höll koll på honom hela tiden =)





Ibland blev det extra trångt på filten, gulle-Dusty ville givetvis vara med då och då, GOS!! Han är dessutom total-kär i Miltons leksaker ;)



Kvällen spenderas hemma i lugn och ro tillsammans med familjen här hemma och Alexander, precis lagom. Hoppas att ni mår bra, kram!

Anna, Växjö, Campus, Mys - hela dagen lång!

Vi har haft en helt underbar dag, Milton, Yda och jag tillsammans med världens, världens, världens bästa Anna upp i Växjö! Anna är ju som sagt student där uppe och lever det dära Campus-student-livet som är långt ifrån där jag är i dagens läge, hahaha! Tänk att två så olika människor som vi, kan vara så lika ändå <3
Och det där studentlivet verkar så himla härligt alltså, så mysigt och framflr allt roligt. Jag kan lätt bli lite smått avundsjuk, även om jag aldrig skulle vilja byta bort det liv jag har idag såklart =)
Under dagen lunchade vi på ett hel mysigt student-ställe (kan man väl kalla det, Anna?) och så skönt att kunna sitta ute och efter det tog vi en promenad runt den ena sjön där uppe - där är så vackert!
Under eftermiddagen satt vi ute länge på en gräsplätt borta vid universitetsområdet, tittade på studenter, åt glass (Milton åt smörgås, hygglig fördelning elller? ;) ) och njöt av det fina vädret och härligt sällskap. Senare tog vi bilen ner till centrum och gick och strosade i affärer, mysigt värre!




Nu är vi hemma igen och snart är det sängen som kallar. Ja för Miltons del är det redan sängen, men han vaknade nyss och var så ledsen så nu sitter han och halvsover i pappas knä intill mig. Funderar på en tripp till vårdcentralen imorgon, tycker inte att han är riktigt som han brukar om kvällar och nätter framför allt och så ibland även på dagarna blir han sådär ledsen. Ja, en tur till vårdcentralen får det nog bli innan påskledigheterna infaller på riktigt för många.
Hoppas ni mår bra, kram!

Hej fina tisdag!

Vaknade upp med träningsvärk och värk i nacke som bara den. Inte konstigt efter allt slit igår och de senaste dagarna. Träningsvärken är ändå helt okej, känns ju att man gjort något fysiskt med kroppen. Men den dära nacken alltså, blir tokig ibland! Hade galet ont igår kväll så älskade Marcus masserade den länge och väl =)
Nu känns det dock bättre efter morgonpromenaden med Yda, frukost i magen och en natt med ganska bra sömn gör också sitt till.
Idag är det förhoppningsvis sista rycket med veden och sedan är det klart för i år, skööööönt! Så sedan ska jag unna min nacke lite vila och ta det lite lugnt, kanske behövs ;)
Jag köpte min första inredningstidning på säkert ett helt år härom dagen (innan köptes lite gravid-tidningar och Mamma-tidningar) och det var så roligt att läsa lite, inspireras och nu efter att ha bläddrat igenom den så blev jag sugen på att påskpynta lite och givetvis längtar jag ÄNNU mer efter vårt hus nu ju ;)

Fint väder är det idag igen, love it! Ska bli skönt att spendera eftermiddagen utomhus! Nu ska jag packa Miltons skötväska och göra mig redo, innan han vaknar. Sedan blir det Vinslöv för vår del. Kram, "hörs" kanske ikväll.

Måndagslista nr 28

Hej på er! Har haft ett par intensiva dagar, härligt! Idag är jag lite extra lycklig över...

...att älskade Marcus var "långledig" med oss fredag, lördag och söndag, så underbart härligt! Älskar att ha honom hemma!

...vi har en underbar vår just nu med så fint väder!

...och tack och lov vädret är jag och Milton ute massor; igår var Milton i husvagnen hela dagen och vi höll på med veden i skogen. Idag har jag och pappa bytt däck på tre bilar medan Milton var inne med mormor. Efter det var det trädgårdspyssel hor mina föräldrar och Milton satt på en filt på gräsmattan under tiden - MYS!!

...att Milton och jag ska hälsa på världens bästa Anna i Växjö på onsdag, som vi längtar!

..."En unge i minuten" som just nu går på TV =) Så mysigt och även om jag verkligen inte längtar efter förlossningen, kan jag längta efter känslan över att ha bebis ute, den lyckan och den speciella känslan över Milton går inte att beskriva!

...Milton sov hela natten till idag, vi hade en riktig skit-natt natten innan och Milton var SÅ ledsen i flera timmar, men i natt tog han igen det och vi med - välbehövligt till tusen!

...att jag har världens bästa familj och att det närmar sig med stormsteg till vår flytt till vårt älskade fina hus! Vi längtar som tokar!!!

Nu ska jag titta vidare på TV. ikväll blir det nog sängen tidigt, jag är trött efter all friskluft vi har fått idag! Massa kramar härifrån!

Medan pappa och mamma höll på med veden i ...

img_2117 (MMS)

Medan pappa och mamma höll på med veden i skogen, så var jag ute och njöt i farmor och farfars husvagn :)

Milton har fått öppna ett paket!

Milton fick igår en för tidig födelsedagspresent, alldeles för tidig egentligen, men "gänget" hade ett datum när alla barnen skulle få öppna sina presenter och det var igår. Givetvis finns Sötsnöret med på bild genom hela processen, annat trodde ni väl inte om mig, eller?! ;)
Här studerar Milton noga paketet, himla fint - varför ska det öppnas egentligen?




Fast ganska roligt var det ändå med pappret, det gick att vifta med och äta på, såklart!


Efter lite hjälp av mamma och pappa så kunde han öppna kartongen och titta vad som fanns i. En spade var det första av flera fina saker som han fick upp!



Givetvis hittade han snabbt skallran, för de är såååå roliga och goda att äta på ;) ALLT är i och för sig gott att äta på, enligt Milton.



Såhär lycklig blir man efter att ha fått leka vilt med presentpapper och fått massor med fina saker i paket, kartongen var också kanon, den behåller vi ett tag till, som leksak tror jag, hahaha..



Milton tackar så hemskt mycket för fina presenten! Nu måste jag kila, i helgen har det verkligen varit full rulle! Kram härifrån!!

Fin eftermiddag i skogen!

Har haft en så fin eftermiddag i skogen med bästa "systern" Lina och våra härliga barn! Max och Milton i vagn och Albin hade marktjänst ;) Är så glad över att jag tog mig tid till det idag, det var verkligen värt det och SÅ skönt att få komma ut lite, Milton njöt i fulla drag i vagnen och tyckte det var skitroligt med kompisarna =) Är så roligt att Max och Milton är så jämngamla (skiljer ett halvår, Max är född året innan Milton så egentligen är han ju året äldre), för så är det mellan mig och Lina också. Vi är ju uppväxta ihop och har alltid haft så himla roligt ihop, hoppas barnen också kommer ha det.
Under ser ni en bild på de söta minstingarna. Albin fastnade inte i min telefon, trist att jag itne tog med mig riktiga kameran, det var så fint i skogen idag! All cred till Albin faktiskt, 5 år gammal och gick en lång runda i skogen utan att klaga nämnvärt, trots enorma uppförsbackar!



Nu är det snart dags för sängen, ska bli riktigt skönt. Fick en enorm huvudvärk innan ikväll, måste vara allt dator-sittande idag, tror ni inte det?! Ska försöka övertala Kalle att ta ut loppan Yda ikväll, så kan jag krypa ner i sängen lite tidigare, hoppas han går med på det.
Imorgon är det fredag och som jag har längtat hela veckan efter just denna fredag! Återkommer imorgon, kramar på er!

Fyrkantiga ögon!

När jag pluggade tidigare så satt man ju framför denna burken allt som oftast, under detta härliga år med Milton och när jag tidigare har arbetat så har man ju annat att göra än att sitta här. Känner mig ganska ringrostig och ovan vid att sitta såhär många timmar framför datorn, även om det är roligt att ha att göra.
Nu är ansökningarna till utbildningar snart klara, någon undrade vad jag sökt för utbildningar och det återkommer jag med längre fram.
Dagen har spenderats, som sagt med min dator, där det har skrivits CV'n och personliga brev och ett flertal ansökningar har fyllts i och skickats iväg, både via datorn och vanliga hederliga brev ;) Har en komplettering kvar som ska stoppas i ena kuvertet men det kan jag inte göra idag och just den utbildningen behöver inte skickas in till förrän i slutet av maj.
Resterande eftermiddag ska jag spendera utomhus med barnvagn och hundar - behöver jag säga att det ska bli väldigt skönt?! ;)
Hoppas ni alla mår bra, kram från den, förhoppningsvis, blivande studenten ;)

Höstliga funderingar...

Sitter och funderar på vad jag ska göra till hösten och vad jag ska bli när jag blir stor ;) Är så himla mycket jag ändå måste ha i åtanke. Jag har Milton och vi har köpt hus, jag kan inte bara åka iväg och studera hur länge jag vill eller var jag vill. Detta begränsar mina möjligheter en del. Har hittat några utbildningar som jag hemskt gärna vill gå, men sedan ska jag komma in också. Och så måste jag pendla en bit, oavsett.
Hur får man ihop dagistiderna?
Hur får man ihop vardagen?
Hur hinner man med allt?
Hur har man råd?

Massor, massor, massor med frågor snurrar i mitt huvud just nu och jag har bara ett par dagar på mig innan allt ska vara klart, sökt och inne. Jag ÄR verkligen glad över att vi fick barn, innan jag återupptog studierna. Vi har ju alltid sagt att vi vill ha barn ganska tidigt i livet, vilket vi är så glada och tacksamma över att vi fick också! Men givetvis är det Milton jag har i åtanke allra allra mest nu när studier kommer på tal igen.
Dock har jag pratat med flera studerande mammor och de säger att tid för barnen har man, faktiskt nästan mer än när man jobbar, eftersom man som student ofta kan styra sina tider mer än när man arbetar. Jag hoppas innerligt att detta stämmer även i vårt fall! Givetvis har Milton världens bästa pappa, men Marcus jobbar ju en hel del och butikstider är sådär lagom roliga, de passar inte så bra med en liten på dagis alla gånger ;)

Nu ska jag sätta mig ner och spåna på mitt personliga brev. I eftermiddag blir det till att kopiera papper som ska skickas iväg, phu - varför är jag ute i sista sekund?! Att jag aldrig lär mig!
Nej nu får jag sätta fart, innan Milton vaknar. Kram på er!

Kvinnor Kan!

Ja för visst kan vi!! Syrran och jag vi slet i skogen några timmar igår med att lava "bränne". Jag har varit där en en del nu och har ständig träningsvärk, hahaha! Men just denna typ av fuýsisk aktivitet gillar jag - att göra nytta för någon annan och mig själv på samma gång måste väl ändå vara det bästa som finns!

Jag ska nog köra upp en sväng i eftermiddag också. Tror jag, ska i alla fall försöka hinna med att rida en sväng i eftermiddag, förhoppningsvis blir det uppehåll också =)

Fotot tog Mimi igår.

 

Marcus är ledig idag, nice! Vi har redan hunnit städa i ordning lite, diskat och lagat middag och klockan är inte ens lunch än. Var tvungen att laga tidigt så där skulle vara lunch till Milton när han vaknar om en stund och då passade vi på att laga riktigt ordentligt till oss alla på en gång. Milton har ju helt slutat äta "burk-mat" och ratar den i stort sett helt och hållet, möjligen om man blandar ut med potatis eller ris, men nej helst ska det vara hemlagat tycker han =)
Hoppas ni får en härlig dag, kram!

Måndagslista nr 27

Ny vecka, nya möjligheter och ny måndagslista =) Idag, måndag, är jag glad över...

...att Milton och jag gick upp tidigt idag! Går hellre upp tidigt och får honom i säng i tid om kvällarna, än att ha honom uppe alldles för sent på kvällen och sovande länge på morgonen.

...att vi har haft en så underbar helg med en fantastiskt väder!

...att Milton är det bästa som finns.

...att Marcus är ledig till helgen!!

...att svärföräldrarna ska sätta ut husvagnen, det gillar även vi då det är så mysigt att vara där, grilla, gå på stranden, promenera, umgås, njuta och bara vara.


Det är så dumt, ska kanske börja föra anteckningar på vad som ska in i listan varje måndag ;) Kommer på flera olika saker i veckan som jag tänker att "attans, det skulle jag ju också haft med på listan" eller "ja, detta måste in i listan på måndag". Men sedan när måndagen väl är här, då har jag glömt vad det var som skulle in på listan.
Nej, nu sover Milton och jag tänkte äta min andra frukost i lugn och ro. Kram, vi hörs kanske senare =)

Mycket Milton är det!

Även dagen idag har spenderats mycket ute. Förmiddagen var vi inne, Milton och jag, medans Marcus och Yda var i skogen och höll på med veden. Till lunch, innan Marcus skulle jobba blev det pannkakor - Milton tyckte det var en riktig höjdare tydligen och åt så fint ur egen tallrik, med händerna givetvis ;)

I eftermiddags var jag ju lite barnvakt åt Miltons kusin-vitamin Emilia. Mimi och jag gick en lång promenad med barnvagnarna, himla härligt, svettigt och bara helt underbara 8 kilometer! Barnen som båda två älskar at åka vagn, sov nästan hela rundan och vaknade bara mot slutet. Milton var då snarare mer vild än tam och härjade runt i sin vagn, hahaha! På tal om det så är ju inte Milton den mst rörliga ungen direkt, snarare tvärtom. Men de senaste dagarna tycker jag att det har hänt massor. Bland annat har han vid ett par tillfällen satt sig upp i spjälsängen. Ja okej då, den är fortfarande ordentligt lutad med en extra kudde och tidningar under säng-benen i huvudänden, men han har inte klarat det tidigare. Dessutom sätter han sig gärna på knä och försöker ta tag i mig (om jag nu sitter närmst) och häva sig upp. Likaså försöker han komma upp i krypställning, men det ena benet har inte riktigt förstått innebörden av detta, så han hamnar alltid bara på mage. Men det känns som om det är på gång, häftigt att se!

 

Fotot nedan togs igår uppe vid stallet när Milton och jag var där. Armani, som inte är vidare social, kom direkt fram (ni ser en vit hästrumpa på bilden) eftersom han har en enorm förkärlek till barn. han bara älskar barn och hade nog utan problem kunnat ha Milton sittande i hagen och bara gått och luktat på honom hela tiden. Givetvis är ju Malva mest nyfiken av dessa två (den lilla bruna som är närmst i bild) och trängde undan Armani lite för att kolla in den där lille saken i vagnen. Malva får man dock hålla ett öga på, inte lika snäll som Armani direkt ;) Om någon undrar, så är strömmen givetvis avstängd i staketet. Milton ville såååå gärna klappa hästen, men nådde inte riktigt.

 


Ja, mycket Milton är det i våra liv, hela tiden och överallt. Jag älskar det och njuter fullt ut av hans närvaro varenda stund vi är tillsammans. När vi inte är tillsammans så saknar jag honom hela tiden. Löjlig är jag kanske, men jag känner verkligen så. Jag har ångest och panik inför sommaren och jobb, jag vill verkligen inte alls och känner mig inte ett dugg redo att vara ifrån honom. Jaja, så är det i alla fall och därför tänker jag ta vara på varje stund jag kan med honom och verkligen, helt egoistiskt, lämna honom ifrån mig så lite som möjligt. Ja, hästar och annat måste ju göras och får ta sin tid, men i den mån jag kan så sätts alltid Milton i första rum (såklart) och allt, verkligen allt annat, kommer efter honom.
Nu är snart ännu en vecka över och en ny knackar på. Hoppas vi får behålla underbara vädret länge till - jag älskar detta väder!! Nu ska jag surfa vidare lite. Kram på er!

Utedag

I det helt underbara vädret har Milton och jag varit idag i stort sett hela dagen, lovely! Förmiddagen och en del av eftermiddagen spenderade vi i skogen där ved ska fixas inför hösten och vintern. Milton är en riktig pärla och har en ängels tålamod! Först satt han i vagnen och tittade, sedan fikade vi allihop (finns det något mysigare än att fika utomhus?), sedan sov Milton i ett par timmar och sedan satt han och tittade lite till, härliga unge!
Sedan var det stallet där Milton också fick sitta och titta på medans jag fixade - jag har en härlig och lättroad unge numera, till skillnad från när han var yngre =)

Ikväll har vi fått undan en hel tvätt, vi som i vanliga fall tvättar söndag-kvällar, men där var inte ledigt imorgon så det fick bli idag. Passade även på att byta sängkläder, diska och plocka iordning lite innan vi nu håller kväll på riktigt. Så skönt nu när mörkret faller på med tända ljus och te framför tv'n i soffan.

Nu är det film så jag måste kila! Hoppas ni också har njutit i det fina vädret. Imorgon blir det utedag igen då jag ska vara barnvakt till Miltons kusin några timmar - fullt ös med andra ord, hon är en snabb och påhittig liten tös, till skillnad från Milton, trots att det bara skiljer 3 månader. det ska verkligen bli roligt!
Hoppas allt är bra med er, kram från mig!

Födelsedagspresenter, del 1

Fick jättefina presenter igår som jag blev mycket glad över!! Av Milton fick jag ju en Marimekko-skål, den blå av dessa två. Har en genomskinlig sedan tidigare =) Kanske ska bli ett nytt samlarobjekt?! Tycker de är så himla fina, både med ett värmeljus i, godis eller något annat trevligt pynt. Och givetvis såhär, helt för sig själva också.




Och så fick jag ju denna vackra bukett tulpaner! Visst är de väl helt ljuvliga? Vet att du läser Marcus (inte min Marcus, utan Marcus som jag fick buketten av), eller ja du brukar göra det i alla fall har jag för mig, jag blev verkligen så himla glad för buketten!!

 

Idag har det verkligen blåst massor! Vi höll oss inne hela förmiddagen, Milton sov lite och jag plockade lite i hemmet. Eftermiddagen spenderades i Vinslöv, först med bensinstopp för min del, attans och så pinsamt.. Skäller alltid på Marcus över att han alltid ska köra långt ner på reserven. Men till mitt försvar får jag väl säga att jag missförstod mätaren lite i nya bilen ;) sedan blev det lite hästar och sådär. Skönt med lite frisk luft. Mig gör det inte så mycket att det blåser, hästarna gick lugnt i hagen, var inte stressade för fem öre och det är en mäktig känsla att vara ute när det blåser ordentligt!

Ikväll har vi ätit gott! Jag gjorde våfflor och till det hade vi gräddfil, rödlök, löjrom och lite räkor - GOTT!! Nu är det snart dags för te (kan snart sluta skriva det i mina inlägg känns det som, hahaha.. Det dricker jag ju alltid!). Ha det så bra och var rädda om er! KRAMAR!

Ja må jag leva.....

Ja idag är det ju min dag! Fast snart är den över ;) Har haft en toppen-dag och tänkte bara berätta i korthet, har knappt använt kameran idag mer än i morse så så mycekt bilder blir det inte. Ska sno några av syster sedan och fota mina fina presenter imorgon kanske.
Men dagen idag har varit helt perfekt! I morse sjöng världens bästa Marcus för mig och givetvis fick jag frukost på sängen. Milton var mest intresserad av flaggorna på brickan, hahaha! När jag åt sprang Marcus och fotade mig med kameran, yeah skitbra bilder på en mycket nyvaken Fanny, eller inte ;) Men snällt av honom, han vet att jag älskar att fota och idag var det ju min tur att vara på den sidan kameran.

Vi for ganska snabbt till Vinslöv och körde först en snabb vända till hästarna innan jag körde upp till svärmor och fick en kopp te och pratade lite. Lämnade sedan Milton där och for till hästarna själv igen. Jag hade bestämt mig för att rida idag och det gjorde jag med. Armani och jag red upp till vårt hus. Vilken speciell känsla att rida upp där och tala om för Armani att här ska vi snart bo, du och jag och de andra. Inte för att han förstod så mycket av det, men det värmde gott i mig att kunna säga det.

Efter stallet åkte jag för att hämta Milton igen och eftermiddagen började med ett snabbt födelsedagsbesök av världens bästa Alexander som gratulerade mig och jag mig present, han är bra snäll han! Resten av eftermiddagen spenderades med "latte-mammorna" och barnen, så mysigt och som jag har saknat dem!! Är så glad att jag lärt känna dessa! Vi hade ett riktigt mysigt litet kalas för tre av oss fyra mammor fyller år nu inom en veckas tid =)

I kväll har vi varit hos mamma och pappa, vilket jag hade bestämt sedan tidigare. Det var som mamma  och jag sa, egentligen behövs inga direkta presenter, att få slippa laga mat och städa för att ha folk hos sig är nog med present bara det - så underbart skönt att bli uppassad och inte behöva göra något själv, bara det är värt mycket.
Jag fick ju presenter ändå, som jag bara måste visa er imorgon! Fick även present av Milton idag som jag också kommer visa er senare, han vet vad mamma vill ha ;)
Och så fick jag en överrasknings-bukett med underbara tulpaner av en annan bästa vän, han är verkligen en pärla och detta var en stor överraskning. Jag som älskar tulpaner blev mycket glad och är mycket glad över de fina vännerna jag har!

Nu sitter vi här i soffan, jag och min Marcus och min Yda. Milton sover gott i sin säng och det är bara så mysigt att sitta här, surfa runt lite, blogga lite och hålla kväll, slappna av lite för att sedan krypa till sängs och sova.
Hoppas att även er dag har varit bra och att det är bra med er alla. Kramar från mig till er!

Godmorgon säger en helt nyvaken födelsedag...

img_2568 (MMS)

Godmorgon säger en helt nyvaken födelsedagsgris!! Idag är det min födelsedag och jag fick såklart frukost och sång på sängen, jag älskar att fylla år!! Kram på er, hörs senare idag!

En hel del läsare...

...har jag som läser bloggen och det är verkligen jätteroligt och gör mig så himla glad!! Träffar ibland folk i min omgivning (inte helt okända utan folk som känner till mig och vice versa och givetvis även människor som känner mig sedan tidigare och/eller nu också) som berättar att de läser min blogg. Det är roligt att höra! Givetvis är det för mig själv jag skriver, speciellt viktigt känns det nu sedan vi fick Milton, eftersom jag skriver in lite om hans utveckling, vad vi hittar på och sådär som jag sedan kan se tillbaka på =)

Dock är det få kommentarer i inläggen ;) Är verkligen roligt att få respons på det jag skriver, även om jag skriver för min egen skull. Folk är ju tydligen intresserade av det jag skriver ändå. Med respons menar jag även de som stöter på mig på stan eller sådär och säger att de läser bloggen, lika mycket som kommentarerna i bloggen.
Är det något Ni saknar i bloggen? Är det svårt att ge respons på mina inlägg? Kanske ska jag slänga in en fråga till Er då och då som ni kan svara på? Är det något speciellt Ni skulle vilja att jag skrev mer om? Ibland tryter ju fantasin och lusten att skriva, och då kan det vara bra att veta vad folk vill läsa om =)

Nu ska jag hålla kväll i soffan med min te-mugg ;) Kramar på er alla, jag är jätteglad att just DU tittar in här och förgyller min dag lite!

Boostat oss med friskluft!

Vi har försökt vara ute en del idag, vilket kändes välbehövligt för både Milton och mig som varit ungefär som innekatter hela förra veckan. Men framför allt för Ydas del som blev lite åsidosatt förra veckan i och med alla sjukdomar, behöver jag säga att hon var rätt nöjd idag?!

Passade på att ta med kameran och ta några foton. Hade inte riktigt ro att fota, då det var så skönt att bara gå. Våren är bra härlig, stannade upp vid ett par tillfällen och lyssnade på fåglarna och andades in frisk, varm luft. Nyttigt för både kropp och själ!

Milton väl påklädd och nerbäddad i vagnen. Eller ja när jag fick bestämma var han nerbäddad, men när han fick bestämma så åkte filten av lite då och då och jag fick göra om det ;) Finaste Milton, vad var jag innan du kom?

 

 

Passade även på att klippa min Yda idag, mycket välbehövligt! Ville visa er henne i profil och såhär såg hon ut i februari, alltså inte mindre långhårig direkt innan jag tog fram saxen idag. . . Hon är inte världens mest förtjusta i att bli klippt. Men nöjer sig så länge jag pratar fint och lugnt med henne. Tittar upp på mig med sina kloka ögon och undrar nog lite oroligt om jag inte är färdig snart. En liten stund till bara, brukar jag svara henne när hon ser på mig och så tittar hon ner igen och koncentrerar sig. Antingen lägger jag henne på mage, har henne sittande eller stående. Gör lite som jag vill med henne och hon väntar med att ändra position tills jag säger att hon får. Viktigt att det fungerar så jag inte råkar klippa henne i huden med saxen.

 

 

Nog för att Yda alltid är det vackraste som vandrar på jorden med fyra ben. Hon är verkligen min stolthet rakt igenom. Men lite extra fin är hon ändå när hon är nyklippt ;) Älskar ha henne så. Men på vintern brukar jag låta henne ha pälsen kvar, det är varmare så. Ja, jag säger jag. Det är jag som sköter klippandet på henne här hemma och då är det jag som bestämmer hur hon ska klippas och när, ett val Marcus har gjort ;) Detta fotot togs idag i skogen =)


Jag hoppas er måndag har varit fin. Jag hoppas också på en lång och fin vår, inte så mycket regn och lagom varmt. Hoppas vi får många fler dagar som idag. Jag älskar min vardag jag lever i just nu! KRAM!!

Måndagslista nr 26

Måndag igen, tiden bara rusar iväg känner jag och jag hinner verkligen inte med! Men idag är det måndag och jag har flera saker som idag och denna vecka gör mig extra glad. Idag är jag extra glad över...

...att Milton är på bättringsvägen. Jag och Marcus är stenförkylda och mår väl sådär, men hellre vi än Milton =)

...att jag på onsdag fyller år! Älskar att fylla år, inte just att ha kalas och den biten (även om jag mer än gärna träffar släkt och vänner, men jag behöver inte tvunget göra det vid min födelsedag), utan just det där att få bli lite extra uppmärksammad och uppassad, frukost på sängen, kvällsmat hos mamma och pappa och så några presenter! Dessutom är det min första födelsedag sedan Milton föddes och bättre gåva kan jag knappast önska mig.

...att jag och Milton har en inplanerad date med mammor och barn på dagen på onsdag, som vi båda ser fram emot, om vi nu inte blir sämre här vill säga.

...att Marcus är ledig imorgon, som alla andra tisdagar, wiiii!

...att min medryttare gör ett så himla bra jobb med Armani, är verkligen så glad över det och samvetet känns bra mycket bättre än det gjort på mycket länge.

...att vädret är så varmt och skönt just nu! Hade kunnat ha 12-15 plusgrader året runt, precis lagom egentligen, inte för varmt och inte för kallt ;)

...att jag fick träffa världens bästa vän i fredags. Är så glad att hon kommer hem från Växjö ibland. Det är fantastiskt egentligen att vi är bästa vänner. Vi har ju varit det i många, många år. Just nu står vi verkligen på helt olika platser i livet; jag har sambo, hus, barn och har inte återupptagit studierna riktigt än. Anna är student, lever studentlivet (som verkar vara skitroligt!) fullt ut med massor av vänner, reser när hon får möjlighet till alla möjliga platser. Men vad gör det? Vi har alltid något spännande att prata om och givetvis en del saker gemensamt också och jag är så glad och tacksam över att ha henne som min vän!

Detta får vara slutet på min måndagslista för denna vecka. Hoppas allt är väl med er och att veckan ni har framför er blir kanon. Kramar härifrån!

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag...

...och något helt oväntat sker.
Världen förändrar sig varje dag,
men ibland blir den aldrig detsamma mer.


Idag går mina tankar till en person som gick bort för 3 år sedan och som är i mina tankar ibland. Framför allt går mina tankar till hans mamma och bröder och till hans nära vänner.
Kommer ihåg det som igår när jag fick det där samtalet på jobbet av sambons moster, att han hade gått bort. Mycket blandade känslor som for runt i hjärnan, i hjärtat. Konstigt, tomt, ofattbart.

Tycker det var värt att nämna här inne, det är ju ändå min blogg, min dagbok. Många av er vet säkert vem det gäller, men vill inte dela med mig för mycket kring detta ändå.
Hoppas ni alla mår bra! Kramar från mig

Hej söndag!

Milton sover och jag sitter här och försöker krya på mig med varmt te med honung i. Har så himla ont i halsen och tror Milton har smittat mig, eller oss för Marcus är inte heller helt kry. Men det viktigaste är ju ändå att Milton är på bättringsvägen, äntligen! Har varit en tuff vecka och därför har jag inte riktigt orkat sitta vid datorn, eller ens kunnat eftersom Milton har varit med mig i princip hela tiden.
Men i natt har han sovit ganska bra i egen säng och till frukost åt han en tallrik gröt och drack vatten. Han har alltså inte fått i sig något annat än flytande föda sedan i måndags/tisdags så nu så hoppas vi att det fortsätter såhär och att vår fina kille blir frisk.

Idag skulle vi egentligen ha kalas här hemma eftersom jag snart fyller år. Men vi fick tyvärr ställa in det.. Ska försöka hitta ett annat datum, men det är lite meckigt eftersom marcus jobbar varannan helg. Skönt i alla fall att få vila upp oss ordentligt idag och ta tag i lite praktiska saker - lägenheten ska städas, Marcus är i skogen med min pappa och fixar med veden, mat ska lagas och tvätt ska tvättas. dessutom tänket jag försöka få lite egentid i stallet och boosta mig kropp med friskluft, skönt! Vi får se vad som hinns med och vad vi orkar givetvis. Men ska genast sätta fart med lägenheten eftersom Milton ändå sover.
Ha en bra dag på er! Kramar!

Hej! Dagen idag har varit upptagen för min...

img_7312 (MMS)

Hej! Dagen idag har varit upptagen för min del ;) Jobb 8,30-13, så roligt!! Sedan ett par timmar hästar, mycket välbehövligt och Armani var kanon i regnet. Sedan hem och pyssla om Milton, stackaren som fortfarande är sjuk (och sover i min famn i skrivande stund..). Kvällen här hemma har bestått av bakning. Borde kanske vilat med tanke på att natten nog kan bli lång, men jag fick nog på någon form av "andra andning" och var skitpigg. Går nog fortfarande på den där andningen för känner mig fortfarande ganska pigg. Nej over and out. Kram. Förresten en liten bild på mycket deg ;)

RSS 2.0