Gott Nytt År!!

Önskar jag er alla!!

Hoppas ni får en fantastisk kväll, att ni är rädda om er vid raketer, smällare och tomtebloss, att era djur slipper vara rädda, att ni alla mår bra.

Stor varm kram!

Måndagslista nr 113

Hej på er! En Måndagslista såhär på Nyårsafton är väl inte fel. Idag är jag extra glad över...
 
...att vi har haft många lediga dagar tillsammans och nu har idag och imorgon lediga tillsammans också.
 
...att jag har fått träffa både min syster och bästa vän i veckan, underbart! Det ger mig ny energi!
 
...att det är Nyårsafton och fina vänner kommer hit på (förhoppningsvis!) god mat :)
 
...att nytt år innebär en nystart, det behövs ibland. Lite nytt tänk, ett nytt år och nya möjligheter i livet.
 
...att Marcus och jag firar 10 år tillsammans idag, bara det är ju värt att fira!!
 
...att Milton är världens bästa och det finns ingen som han! Ingen kärlek i världen kan mäta sig med den jag känner för honom.
 
Detta får avsluta min lista, dags att sätta fart här hemma. Kram på er alla!

10 år!

Idag firar vi vår årsdag, nyårsafton och allt - och inte vilken årsdag som helst, 10 år har vi hängt ihop nu!
 
 
I ur och skur, vått och torrt, uppgångar och nergångar, med- och motgångar. Mycket vatten har runnit under broarna och vi har hunnit med mycket. En kort resumé:
Bott i varsett hem, med syskon och föräldrar. Bott i två hyresrätter och en bostadsrätt och nu ett hus.
Jag hade min Armani från början. Efter att Marcus tillkom ;) så tillkom även vår lilla Yda -07, Malva -08 och Vilse -11. Yda var Marcus val, även om hon numera är mest min. Sedan valde jag Malva och Marcus fick helt enkelt hänga med i den svängen med en häst till. Vilse passade jag på att skaffa när Marcus var i Norrland - inget av våra älskade djur har någonsin ångrats.
Det finaste vi har är ändå Milton. I drygt 2,5 år har han funnits och varje dag förgyllt våra liv, gett oss anledningar att gnissla tänder, gett oss sömnbrist, gett oss kärlek som vi aldrig trodde fanns. Aldrig har vi väl älskat någon som vi älskar Milton.
Vi har tagit studenten, gått på balen ihop och studentfester. Vi har varit på andras bröllop. Vi har varit utomlands (på världens i särklass sämsta utomlandsvistelse, men det är en helt annan historia).
Vi har haft gemensamma vänner. Vi har haft "egna" vänner. Vi har haft vänner som kommit, vänner som gått och vänner som följt med oss under alla dessa år. Vi två är även från början gamla vänner.
 
Vår fina vän Markus, skrev så fint om oss på facebook för ett tag sedan, allt stämmer förutom att vi har två hästar ;) De som känner oss kan historien, ni andra får läsa här:
 
 
Senare idag kommer en Måndagslista, imorgon följer en liten resumé om vårt 2012 och vad som hänt under detta år.
Hoppas ni alla får en underbar fantastisk Nyårsafton. Stora varma kramar från oss!

Sålänge Milton är "liten"

Är det jag som drar nytta av gåvor som han får och som inte är leksaker.
Denna bocken fick Milton på annandagen av min mormor och morfar och den är så fin!
Just nu får den stå, utan ljus, i vitrinskåpet tillsammans med många andra fina gåvor. Ovanför skymtar min älskade gunghäst som jag fått av mina föräldrar och under min fina lilla fotogenlampa som jag fått av min mormor och morfar. På samma hylla som bocken står Marcus fina fina brandbil som en gång var hans farfar. Jag älskar denna typ av gåvor. Det känns viktigt och speciellt och gör mig mycket lycklig.

Det var då det

För några veckor sedan fick vi ju så galet mycket snö och jag var så lycklig!! Vi var till och med insnöade där en måndag, helt underbart! Och nej jag är inte ironisk, jag älskar det!
Nu har vi ren och skär dynga, suck. Skittrist. Jag borde bosätta mig i norra delen av landet; jag älskar snö och har inga problem med mörkret - tål att tänkas på ;)
Såhär stod det i alla fall i tidningen då, efter snökaoset - häftigt ändå :)
 
 
Idag har vi tagit det riktigt lugnt. I morse var jag på vårdcentralen, akupunktur. Jag gillar det :) Sedan har Milton och jag est varit hemma. Min syster var hit en sväng på barnpassning medan jag fixade stallet. Sedan har vi hämtat hö och nu ikväll hjälptes Marcus och svärfar åt att få av höbalen från släpet. Ingen ansträngande dag för mig med andra ord, vilket är en himla tur med tanke på att jag är stenförkyld!
Nu blir det lite film och lite datortid här. Kram härifrån

Lite paus nästan

Lediga dagar nu har trots allt inneburit bloggpaus nästan. HAr behövt vara ifrån dator och sådär och bara varit. Fast nu ljuger jag, för bara varit har jag inte heller varit - julafton med allt vad det innebär, igår var det middag hos mamma och pappa och idag middag hos mormor och morfar - allting hur fint och mysigt som helst, men det tar på krafterna att fara runt. Det märks på Milton som varit otroligt trött sedan julafton - imorgon ska han och jag ta det lugnt, hö ska hämtas men i övrigt blir det lugnt och skönt :)
 
På tal om lugnt och skönt så ska jag ta med mig sambo, hund och förkylning och gå upp och sova, är trött som tusan!
Kram och godnatt, imorgon hörs vi igen

Måndagslista nr 112

Hej!! Herrejisses, sent igår kväll slog det mig - mitt i allt julfirande så missade jag Måndagslistan, sorry! Därför får ni här en två dagar sen lista. Idag är jag glad över att...

...vi hade fina julfirande på julafton. Jag älskar julen ju!!

...Milton säkert hade minst lika fin jul som jag och var så glad över allt fint som tomten kom med

...jag fick en käksassistent av tomten - äntligen!! Tack snälla mamma och pappa!

...vi har haft fyra lediga dagar tillsammans här hemma, fint det! Marcus börjar jobba idag, men Milton och jag är lediga till nästa vecka :)

...vi har fått sovmorgon två morgnar på raken - det tar visst på krafterna att fira jul ;) Idag fick jag upp först, gick ut till stallet, släppte ut hästarna och gjorde klart stallet, skönt att ha det ordnat :)

Nu är det dags att sätta fart på denna dag. Idag blir det ett besök hos min mormor och morfar, mys mys mys!!
Kram på er, vi hörs senare

God Jul!

God Jul önskar vi er alla!!
Idag njuter vi av dagen och vi har redan gjort stallet, öppnat morgonpaketer, städat huset, ätit frukost, duschat och varit ute på promenad :)
Snart ska Snöret sova, sedan är det julfirande resten av dagen och kvällen, underbart!! Stor varm kram till er från oss, hoppas ni får en underbar dag

Fjärde Advent!

Hej på er i snöstormen!!

Vi började dagen lugnt med ris a la malta och fyra tända ljus i adventsljusstaken, härligt och mysigt och gott!!
Sedan har dagen gått av bara farten; stan med mamma, hämtning av rökt kött, maxi-handling, snö och snart är vi insnöade igen - jag älskar snö så bara "bring it on" säger jag!

Nu sista julbaket inför morgondagen, kram på er!

Sött som i socker!

Massa socker har det blivit här idag, men så får det väl vara såhär inför julen. Marcus är duktigast på att låta bli, Milton och jag är två fruktansvärda sockerråttor!
 
Pepparkakshuset har ju den här dåliga mamman varit och nallat på, utan sonens vetskap......! Visst är det fint, fina Malin som varit så duktig och fixat det åt Milton :)
 
 
Men idag var det Miltons tur! Djup koncentration där i den blicken ;)
 
 
Malin pyntade också pepparkakor åt oss när hon fixade pepparkakshuset. Fint va? En till varje i familjen <3
Vi har idag fått lite mer snö, hääääärligt!! Nu r det vitt och fint (över isen) igen, det lyser ju upp så fint.
 
 
Ikväll passade jag på att baka lite inför julafton. Allt mitt julgodis är ju slut, sockerråtta som sagt.....
Så lite fler Snöbollar (vit choklad och kokos, recept finns under kategorin Recept) och fler av Leila Lindholms Rocky Road, som är bland det goaste jag ätit tror jag, herrejisses - salt och sött i en salig blandning, mmmmm...
 
 
Nu mina vänner väntar jag på min Marcus, som somnar sonen. Sedan blir det gulachsoppa med en klick creme fraise, mums! Vi köper faktiskt alltid Felix färdiga soppa på burk för den är fantastiskt god. Och så blir det en julklassiker i filmväg - Ensam Hemma, de två första filmerna där hör liksom julen till :)
 
Kram och hej

Lilla Yda

Eller Yoda, med tanke på de där öronen ;)
Fina lilla Yda ligger gärna uppe på kuddarna så hon slipper ligga nere i soffan där Milton sitter :) Här med granen i bakgrunden.

Nu ska jag röja lite här hemma och sedan ska vi nog gå ut en sväng. Hej på en stund

Dan före dan före dopparedag

Det stämmer va?
 
Marcus jagar lite idag, Milton och jag ska tvätta, slå in de sista julklapparna, handla lite och sedan ska vi bara försöka njuta och suga åt oss av allt bra som denna dag har att ge. Detta måste vara årets snabbaste helg, så mycket att se fram emot, så mycket att njuta av och julen är verkligen precis runt hörnet.
Tiden går så otroligt fort i december, månaden bara försvinner i ett nafs. Först alla advent, julkalender och nedräkning. Sedan alla förberedelserna med julklappshandling och -inslagning, bakning och ätning av allt gott. Granen ska kläs, musik ska lyssnas på.
Sedan är julen väl här och vi njuter för fulla muggar från nu och fram till annandagen. Efter det är det dags att dra igång förberedelserna inför nyår, som även det är en fin dag - så även nyårsdagen, med lite vila,
nystarttänkande och så vidare.
 
För att bjuda på ett icke bildlöst inlägg visar jag er vårt julkortsfoto från förra året, lillkillen med röd uppskrapad näsa. Årets julkort ska ni få se på julafton ;) Ni som inte redan har fått det i brevlådan vill säga.
 
 
 
Nu säger Milton och jag godmorgon, dags att ta vara på denna dag. Stor kram!

Fler användarmöjligheter

Idag såg jag ett foto där de hade använt två klarinetter som ljusstakar. Ungefär det första jag gjorde när jag kom hem i eftermiddags (var att byta en bajsblöja, hahahaha....) var att plocka upp min klarinett från sin fina låda och använda den som ljusstake i köket - herrejisses så smart OCH snyggt, se själva!!
 
 
Så nu fick kandelabern (med avskruvade armar) sällskap där på golvet. Fina underbara klarinett, du ska aldrig säljas, som egentligen var tanken! Kanske jag till och med spelar en trudelutt, om jag blir sugen ;)
 
 
Kram på er!

Julstämning

Idag när jag körde till praktiken så hade det börjat snöa igen, äntligen!! Som om inte det vore nog så lyssnade jag för fullt på fantastiska Frank Sinatras julalbum hela vägen. Så Himla Härligt! Jag älskar att köra bil, helt ensam och bara njuta av lugnet, teet i muggen, trevlig musik och sådär.
Väl på plats så fick jag julklapp, och jag som bara är praktikant! Vilka fina "kollegor" alltså :) Visar paketet senare.
Nu år frukosten slut, hörs senare. Hej så länge

Livet i största allmänhet

Livet är bra härligt ändå, så tänker jag sådana här fina kvällar. Köket är ju så fint nu, ljust, fräscht och lite avskalat sådär - och bättre blir det, i sinom tid (även om det dröjer några år), granen står så grön och grann i vardagsrummet, där även elden i kaminen brinner.
På tv'n är det Ernst, jag dricker jul-te, jag har en ny julgrupp på bordet och har julkänslor i hela kroppen!
Marcus är iväg och Milton sover. Hästarna är nattade och kvar är jag och småglinen, fy tusan vad underbart!!
 
På tal om julgrupper, vi njuter av dessa fina vi har fått av våra föräldrar, Marcus och jag. Perfekt ändå; av Marcus föräldrar fick vi tidigare i december och idag fick vi av mina föräldrar - utspritt är perfekt! Tack fina föräldrar, alla fyra!!
 
Milton och jag spenderade seneftermiddagen hos mina föräldrar, drack te, byggde lego, åt ett par knäck, busade och mös. Jag gillar't, Milton också :) Så skönt att bara få vara sådär ett par timmar.
Fick förresten ett foto skickat till mig på facebook idag, av Miltons faster. Hon fotade Milton lite härom dagen och visst är fotot så fint?
Fina älskade Milton. Du är det bästa som finns!
 
 
Kram på er allesammans, ha det gott och stressa inte ihjäl er i juletider, det löser sig ändå och blir jul oavsett!

Djur och barn...

...är verkligen inte speciellt tacksamma fotoobjekt, egentligen. Ta min katt till exempel. Här har jag Vilse, Sveriges genom tiderna vackraste och trevligaste katt som igår satt så fint på köksstolen och tittade ut. Jag sträckte mig sakta efter telefonen och drog igång kameran. Precis när jag trycker av ett foto, så bestämmer sig katten för att hoppa ner, tack Vilse. Tack för att du försöker visa dig från din bästa sida för allmänheten. Du är bäst.


;)

En anledning!

Jag skrev ju för ett tag sedan (tror jag?) om att jag ville köpa trådlös julgransbelysning, som måste vara revolutionerande för alla med julgran!
Nu blev det i och för sig inte gjort och nu sitter den gamla slingan i granen.
MEN!! Jag hittade jordens anledning till att köpa ny slinga till nästa år - ja ni ser själva, en icke fungerande lampa - HA!!
Det är inte lika roligt att byta lampa som att byta slinga, så valet är enkelt, helt enkelt ;)

Kram och hej

Lite dåligt bloggande...

...men det finns en anledning och den lyder - fullt upp!! Därför bjuder jag på en dag i bilder, pass opp!
Vi är så jäkla bra, Marcus och jag, rent ut sagt! På drygt en vecka har vi målat kökstaket 4 gånger, panelen 4 gånger och fönstret 5 gånger - är inte det bra så säg! Och oj vad fint det blev, så ljust och en enorm skillnad mot vår tidigare furufest :) Lite röda inslag såhär i juletid.
 
 
Vi har även klätt granen idag, med stooooor koncentration, som synes ;) Milton älskade det och satte ungefär femton röda kulor på en rad, här ser ni några. För att inte granen skulle välta åt det hållet (hahaha..) så valde vi att i smyg flytta på några kulor, eller pumlor som man visst säger i delar av landet? Det har jag inte hört förrän i år, här säger vi i alla fall julgransKULOR, vad säger ni?
 
 
I eftermiddag var Miltons hos farmor, så vi två kunde ta ett julklappsryck i stan. Vi passade på att äta en snabb middag, herrejisses så skönt att sitta ner bara vi två för en gångs skull. Och att gå i lugn och ro i affärerna, över torget och att kika in i skyltfönsterna - lyxigt!
 
 
Mina fina söta älskade små minitomtar har kommit fram ur sin gömma. De står nu så fint uppradade på en list i köket, vi får väl se hur många som står kvar när Milton vaknat imorgon bitti, hahaha.. Men fina är dem i alla fall, jättefina! Vissa har jag gjort själv och vissa är köpta på julmarknaden på Hässleholmsgården vid olika tillfällen. Jag brukar varje år handla på mig några stycken sådana, dock inte i år konstigt nog :)
 
 
Nu är även alla julklapparna (nästan...) köpta och inslagna och ligger så fint under granen. Två återstår men där vet jag exakt vad som ska handlas och två till måste vi leta fram (de har alltså på riktigt försvunnit här hemma....) i dagarna så de också kan slås in. Nu ska jag verkligen försöka sova, tidig morgon imorgon, så dags för sängen.
 
Kram och godnatt fina ni!

Min bästa vän...

...på morgonen är min fina älskade temugg som värmer gott i bilen på morgonen. Just nu till praktiken, tidigare till skolan i bil eller på tåget. Alltid med te i.
Min är köpt på Maxi och är från Sagaform :) Marcus har likadan fast andra färger. Vi kan såklart inte dela då min absolut inte får ha kaffe i sig, smaken sätter sig ;)
Sveriges sämsta bild, halvmörkt ute och iPhone är en sådär kombo ;)

Kram på er

Måndagslista nr 111

Hej på er! Sen lista idag, men vi har grejat ikväll - för fullt! Så idag hissar jag...

...att granen står så grön och grann i stugan :)

...att kökstaket är målat fyra gånger och vi kan checka av ett projekt på listan!

...att Milton är bäst i hela världen <3

...att det är en vecka till julafton!!

...att vi idag dragit igång nästa projekt - måla fönster och panel i köket. Herrejisses vad ljust och fint det blir!!
Ni ser bild på just det här under, det blir stor skillnad. Bättre bild kommer :)

Kram och godnatt vänner

Små detaljer i vardagen...

...kan vara så väldigt viktiga!
Som den lilla lilla lilla tråden som håller samman julgransslingan så den inte blir till ett enda virrvarr - snacka om framförhållning sedan i fjol!!
Till nästa år har jag dock lovat mig själv att det blir trådlös julgransbelysning, tänk vad praktiskt ändå :)
Hörs om en stund, kram så länge

Så väldigt mysigt!

Hur har jag överlevt kamin i hela mitt liv? Ja det man inte vet har man såklart ingen aning om, men nu vet jag och jag kommer aldrig någonsin vilja vara utan kamin/eldstad någon gång mer. Mysfaktorn är enorm och för en så frusen människa som jag och min fryslort till hund så måste vi nästan ha det också ;) Viktiga grejer det här helt enkelt..
Ja ni ser ju själva, nersläckta lampor i resten av huset och bara kaminen som lyser upp, mmmmm.....! Och nej Yda sitter inte på kommando även om man skulle kunna tro det kanske. Nej, hon sitter i princip och sover. Ingen kan vara så nära kaminen som hon!

Dimmigt

Dessvärre har vi nu lämnat Norrland ;) och upplever nu äkta skånsk vinter med plusgrader och snöblask. Och dimma, massor av dimma, suck!
Hästarna såg jag knappt vid lunchtid då jag var ute hos dem en sväng, tur de är hungriga vid den tiden och kommer när jag ropar :) Fina vackra storglin!
Idag har jag haft en så fin eftermiddag med en fin fin vän och Milton. Denna vän är helt fantastisk. Jag kan inte nog förklara hur galet imponerad jag är av henne och allt hon klarar av!!

Nu är Ernst snart slut och då blir det ännu mer målning här hemma tror jag, det blir fint när det är klart i alla fall :)
Hej på en stund

Tredje advent!

En vecka och en dag till julafton, tiden bara springer iväg!
Godmorgon på er, snart blir det mysig adventsfrukost för oss, ska bara få iväg Marcus till affären för vi har ungefär inget alls att hemma äta till frukost, hahaha!

Kram på er, vi hörs senare

Klok som en bok!

Vi har varit på språng större delen av dagen, Milton och jag. Tågresa till stan där vi betade av lite julklappsköp och sådär. Vi åt på stan tillsammans och tog tåg hem sedan igen. Milton var en klippa i stan och gjorde allt man kan begära av en 2,5-åring.
 
Fina Milton älskade såklart att åka tåg, elefanten också ;)
 
 
Ikväll har vi varit på kalas, två av Miltons fastrar hade kalas, helmysigt! Precis när det var som roligast så trillde Snöret och slog upp ett jack i bakhuvudet, stackars lille killen.. Han blev ompysslad av fastrar och farmor och ville vara i min famn och gråta lite, innan det var bra igen.
Nu sover han gott. Själv har jag njutit lite av att kökstaket faktiskt är färdigt. Sedan har jag plockat iordning här hemma, sopat (!) golvet här nere, diskat undan, tänk en brasa och ett ljus, gjort te och här sitter jag nu.
Marcus är iväg ikväll med jobbet och jag njuter ordentligt av mitt liv.
 
Vi hörs imorgon, finisar. Nu ska jag fortsätta njuta av den vetskapen; att jag njuter av mitt liv, att min pojke är det finaste som finns och att han är klok som en bok. Att kökstaket är färdigt. Att jag har en kamin som värmer gott. Att Macus är världens bästa man. Om en vecka och två dagar firar vi 10 år tillsammans - galet!!
 
Ha det gott, stor kram

Kalasklädd!

Röda strumpbyxor, en mörkmörkgrå klänning och så svarta Hunterstövlar. Det blir inte mycket mer rätt än så helt enkelt :)
Har varit på dubbelt svägerskekalas ikväll, mysigt och trevligt, men Milton avslutade det hela med att slå bakhuvudet i en byrå så det gick hål, stackaren. Men efter ett par skumtomtar så gick det över :)

Kram på er, vi hörs av sen

Tips från coachen

Vi håller ju som sagt på att måla tak, om någon missat det ;) Idag är det fjärde och sista strykningen på kökstaket, woohooo!!
I alla fall, sista strykningen är alltid värst då det skiljer så lite från strykningen innan. Därför är det svårt att se var jag målat och inte målat. Men jag har kommit på grejen - post it-lappar, kanonbra ju!! Jag ser exakt hur långt jag målat och vilken bräda jag är på utan att behöva testkänna hela tiden, perfekt! Att jag inte kommit på detta tidigare, bättre sent än aldrig ;)
Så om ni ska måla tak (gud förbjude, hahaha...) så använd er av detta tips :). Ja det gäller såklart inte bara tak, men det förstår ni nog.
Kram på en stund

Men ärligt talat?!

Hur är det möjligt??!!!
Naglarna rensades i morse och nu, fyra timmar senare och jag mest suttit vid en dator, ser de ut såhär! Hur går det till liksom??
Mina naglar verkar ha en magnetisk dragningskraft till smuts, eller tvärtom smuts har en dragningskraft till mina naglar kanske. Suck, blir till att rensa dem IGEN.
Over and out, kram :)

Lucia 2012

En av de finaste dagarna på ett år och har alltid varit. När jag var yngre sjöng jag i kör och vi gick alltid massor av luciatåg, även i skolkören gick vi lucia och jag har fått äran att vara både tärna och lucia många gånger.
 
Men nu är det över med luciatåg för min del, istället är det nu Miltons tur och jag älskar det! Dagiset gör alltid det så himla fint i gamla gymnastikbyggnaden här i byn och luciatågen är så fina!
 
I morse körde jag till praktiken och även idag var det rimfrost på det mesta, fina luciamorgon vet i tusan om jag skådat! Suddig bild, men så blir det ibland ;)
 
 
Men för att återgå till dagis, lucia och min Milton. Han var en liten tomte idag och var så fin i sina röda kläder, lykta i handen och lite bortkommen blick sådär framför alla föräldrar. Mitt hjärta svämmade över av kärlek, fina underbara barn! Ditt första riktiga luciatåg och du var så duktig!
Förra året var vi där nere och tittade, men eftersom Milton varit sjuk i två veckor ungefär i den vevan så satt han som en liten pepparkaka i mitt knä i publiken :)
 
 
Han såg oss ganska på direkten och satt med blicken fäst på oss, Marcus, min pappa och så jag. Jag kröp närmare sedan och när han såg mig bara några meter ifrån sig själv så började underläppen darra. Men han satt fint kvar och "höll ut" hela luciatåget.
Men efteråt, så var det bra mysigt att hamna i min famn och säkert funderade han lite över vad konstigt detta var, att de var där inne, alla kompisarna och mitt bland alltsammans så fanns mamma och pappa!
 
 
Nu ska jag gå ut och släcka hos hästarna i stallet. Sedan blir det till att fortsätta tina upp mig här framför brasan. Idag har det varit kallt, men oh så underbart, vackert, friskt och häftigt! Jag önskar så att vi slipper de där plusgraderna i helgen som det pratas om.
 
Kram på er som tar er tid att läsa här, det värmer! Allt gott!!

12-12-12

Säkert den vanligaste bloggrubriken för dagen ;)
Körde senare till praktiken idag då jag var hos sjukgymnasten i morse och vilken fin förmiddag att sitta en stund i bilen, så vackert, älskar att köra denna sträcka och idag bar landskapet fullt av snö och rimfrost. Dessutom låg dimman kvar över åkern på sina ställen, så fantastiskt fint!

Vinnare i Borett-tävlingen och foton på köket!

Nu tänkte jag äntligen presentera vinnaren i tävlingen om den finfina lyktan. Först och främst, detta var svårt, mycket svårare än jag hade tänkt att det skulle vara - vill ju helst ge bort en lykta till er allesammans som var med och tävlade, men det går ju såklart inte ;)
 
Så vinnare i tävlingen är Jennie! Stort grattis, skicka ett mail till mig så fort som möjligt så ser jag till att lyktan kommer till dig :)
 
 
Egentligen borde jag väl vänta med att slänga upp bilder på köket, det är ju faktiskt inte färdigt ;) Men jag bjuder på det, dessutom sådär lagom bra kvällsfotade iPhonebilder, suck.. Men ja, visst blir det bra med det vita taket?
 
 
Någon gång i framtiden ska köksluckor och -stommar målas de också, men det ska en riktig målare få ta tag i och inget vi prioriterar just nu. Det är fint nu också, men alldeles för gult för vår smak. Men luckorna är tacksamma och lätta att hålla iordning. Bänkskivorna ska nog också bytas ut, i sinom tid ;)
Vad gillar ni vår kyl och frys förresten? Udda va? I båda skåpen uppe är kylskåp och är ett enda stort brett kylskåp när man öppnar båda dörrarna. Där nere är sval till vänster och frys till höger.
 
 
Taket är nu målat tre gånger och ska målas en fjärde gång imorgon eller övermorgon. Ikväll har Milton och jag varit hos mina föräldrar och bakat pepparkakor. Tradition och Mimi var saknad :( Fullt ös och Milton ville mest bygga lego, sjunga julsånger och sådär. bakningen var inte riktigt hans grej i år ;)
 
Nu ska jag ta ett stort glas vatten, är mätt efter all pepparkaksdeg, hahaha! Och så ska jag invänta tvätten som är på sluttampen i maskinen. Kram på er, vi hörs imorgon

Måndagslista nr 110

Hej ganska sent! Milton hade svårt för att somna idag så därför har jag inte hamnat här förrän nu.
Idag är det ju måndag, dags för listan och idag är jag lite extra glad över att...
 
...vi har fått så mycket snö! Det är ju ändå fantastiskt härligt, vackert, ljust och bara sådär bra!
 
...grannen här borta kom hit i eftermiddags och frågade om han skulle skotta bort snö åt oss - eh, ja tack! Nog för att jag älskar snö och jo, jag skottar gärna, men min nacke skulle aldrig orka med att skotta bort all snö för hand och grannen har ju traktor så det gick ju hur fort som helst :)
 
...vi var insnöade idag. Japp mycket snö är det i listan idag. Milton och jag har haft en jättemysig hemmadag och bara varit mest hela dagen typ.
 
...Jag drog igång och målade kökstaket här hemma i eftermiddags, därför är taket nu målat två vändor = halva jobbet gjort och det är ju toppen! Skitskönt. Just nu mår ju min nacke inte alls bra. Därför är det väl extra dumt att jag både skottar snö och målar tak, men ibland får jag väl skylla mig själv ;)
 
...det äntligen är vardag imorgon igen!! Jag vabbade onsdag, torsdag och fredag förra veckan och denna vecka börjar jag med att bli insnöad. Känns sådär, även om personerna på praktiken verkar vara väldigt förstående.
 Killarna är dock lediga imorgon, skönt att slippa stressa hem för dagishämtning, fixa stallet tillsammans med en trött stackars Milton.
 
Nej nu ska jag snart krypa till kojs. Ni som väntar på besked angående lyktan får hålla er till tåls ett litet tag till.
Kram på er och godnatt

Nästa projekt...

...är kökstaket, pust! Men oh så fint det kommer bli, bara 3,5 vändor kvar, pepp pepp! Taket har vi som deadline till nu den tredje advent. Sedan är det ju även panel och fönstret. Vi får se om vi tar allt nu (även om det kanske är så smart att måla fönster på vintern) eller om vi väntar. Det hade varit jätteskönt om vi tagit rubbet, men vi får se :)
Återkommer med fler bilder när det är färdigt, om ni vill se?

Hörs senare ikväll, Måndagslista och vinnare av lyktan ska presenteras! Kram på en stund

Insnöade

Milton och jag verkar vara fast hår hemma idag, lite mysigt ändå men vi hade nog velat ta oss iväg egentligen. Fast jag väljer att se det som en positiv sak och vi har en anledning att bara mysà hela dagen.
Hästarna står fortfarande inne och får göra framåt förmiddagen tror jag. Vi var ute och skottade i morse; en lång gång från stallet och ut till hagen, nedanför trappen vid ytterdörren, vid soptunnor, brevlådan och vid ena bilen. Men lilla Malva kommer ha svårt att ta sig fram i hagen så de får stå inne extra länge och tugga hö idag :)
 
Yda hade turen att sopbilen passerade innan så där blev lite hjulspår för henne att gå i, lilla lilla hunden ;)
 
Ingen bild kan jag bjuda på eftersom bloggappen på telefonen inte fungerar och det fungerar inte att lägga in bild via nätet från mobilen, typ. Gud vad invecklat det lät, haha ;) Kan inte heller se hela detta inlägg så ifall där är en massa stavfel så får ni ha överseende :)
 
Kram på er

Magsjuka

Fy fasen, jag undrar om jag håller på att bli sjuk här? Har ju mått halvtaskigt hela dagen och nu under eftermiddagen har magen kört runt och jag har mått riktigt illa, gulp! Jag dör om jag blir magsjuk alltså.....
 
Just nu ligger den här stackaren och sippar på ett glas avslagen cola. Är egentligen liten hungrig, men orkar inte resa mig upp så jag struntar nog i det helt enkelt och väntar på att Marcus kommer ner från ovanvåningen och kan hjälpa ;)
 
 
Jag hoppas innerligt att jag är bättre om en stund och till imorgon. Tre vabbdagar nu i veckan är för trist, jag vill inte vara borta mer från praktiken!
Nu ska jag vila lite tror jag. Tävlingen är förresten avslutad, vinnare kommer presenteras inom de närmsta dagarna, imorgon förhoppningsvis! Stor kram

Tacksamhet!

Läste ett så fint blogginlägg i morse inne hos underbaraclara (<---länk!). Min dag började tufft, även om vi alla sov lite längre idag. Min nacke har strulat massor och jag känner mig inte alls kry, inte ett dugg faktiskt.
Men så läste jag Claras blogginlägg och började genast fundera ett slag. För visst är det väl ändå så att vi (i alla fall jag) har massor av saker som jag känner enorm tacksamhet och glädje över.
Ingen måndagslista förrän imorgon, men vi drar på med lite samma tema idag ändå.
Jag känner stor glädje över att jag har en frisk och lycklig familj. Att mina fyra djur är friska och får en bra omvårdnad. Jag är så otroligt tacksam över vårt hus, det är något jag faktiskt tänker på varje dag och har gjort ända sedan vi flyttade hit. Vi bor verkligen toppenbra!
Vi kan bo som vi gör, ha våra djur här hemma, må bra, unna oss lite - trots att jag faktiskt är student.
Vi har massor av mat i kyl, frys och skafferi. Vi har rent och gott vatten i kranen. Vi har ett varmt och tryggt hus. Vi har en säng att sova i. Vi kan ge Milton en bra uppväxt.
 
 
 
Nu börjar det blåsa lite här och idag har SMHI gått ut med varningar kring väder och vind. Marcus jobbar och hästarna får minsann gå ute några timmar till, men vi andra håller oss inne idag tror jag. Milton sover lite middag just nu och jag ska dricka en varm mugg te, det behöver jag. När Milton vaknat ska jag leta upp min värmedyna för nacken och sitta med den en stund. Den är på ovanvåningen någonstans och jag vill inte riskera att väcka barnet riktigt än, därför får det vänta ;)
 
 
Kram på er och var rädda om er idag!

Kusinmys!

Idag har två av mina fantastiska kusiner varit här, så underbart härligt! Först en kanonfrukost, följt utav promenad och sedan fika på det - perfekt helt enkelt. Milton tyckte det var toppen med en ny lekkompis (min kusin Linus, 30+, hahaha ;) ) och jag tyckte det var härligt med lite kusinmys.
 
Vi har haft ett så fint väder här idag, några minusgrader och strålande sol. Imorgon (?) inväntar vi tydligen ett riktigt busväder, vi får väl se vad det blir av det, ska ändå bli lite spännande! Väder är häftigt och ändå inget vi kan göra något av, bara att vänta och se helt enkelt :)
 
Annars då? Glöm inte bort min Borett-tävling om den fina lyktan, knappt ett dygn kvar! Och inte ett foto har tagits på hela dagen, telefonkameran och systemkameran har helt enkelt fått hålla helg. Imorgon är det söndag, Marcus jobbar helg och Milton och jag ska nog ta en tur till pulkabacken och kanske en fika hos mamma och pappa (om ni läser här, mamma? Hihihihi).
 
Gud, jag har verkligen inte mycket att skriva idag, märks det? Haha..
Hoppas allt är väl med er, kram så länge. Snart är det filmdags!

Vackra väder!

Jo jag älskar ju snö, det vet ni nog vid det här laget ;) Igår var verkligen inget undantag, utan igår morse hängde jag ut genom köksfönstret och fotade, och så fotade jag genom altandörren. Snön tillsammans med morgonsolen var så fantastiskt vackert!!
 
Här står växthusstommen, som förhoppningsvis i sommar ska på plats någon stans i trädgården. Nu bland all snö ser det ju inte så sorgligt ut längre, utan även det är ju vackert med snö på sig :)
 
 
På baksidan var det också fantastiskt fint. Vindstilla och hästarna skymtar på andra sidan häcken där de står och äter sin frukost.
 
 
Idag är det ännu mer snö ute (!!!), men betydligt gråare på himlen. Men vackert så det förslår ändå :)
Nu ska vi bygga lego, så är det att vabba ;) Kram på er!
 

Underbart!!

Igår var en skitdag och jag hade gärna bytt bort mitt liv mot någons annans. Inget gick min väg och Milton och jag gick omkring och var hus och katt större delen av dagen, phu!
Idag har varit en mycket mycket mycket bättre dag! Vi har haft mys inomhus, var ute och gick en runda med vagnen och nu på slutet så somnade Snöret gott i min famn, helt underbart!!

Nu ska jag testa sista tesorten, de två första har varit toppen! Kram så länge och glöm inte bort att tävla :)

Tävling - Borett!

Hej på er!
Då var det dags för debuten, en tävling här i bloggen i samarbete med mysiga Borett (<--- länk!) i Kristianstad.
Det du kan vinna är den här fina lyktan Bombay (<--- länk!).
 
 
Det du behöver göra är att lämna en kommentar till detta inlägg om varför du är sugen på att vinna lyktan :) .
Har du egen blogg, facebook etc. så får du gärna länka till detta inlägg.
 
Tävlingen pågår från och med nu och till söndag, 9/12 klockan 20,00.
 
Kram på er och lycka till!

Mitt vinterland!

Det är så underbart vackert ute att jag nästan får ont i magen. Milton och jag har varit hemma idag och vi har passat på att vara ute litegrann. Pulkaåkning och sådär som är standard sådana här fina dagar :)

Nu sover barnet, proppen som gick för en stund sedan är utbytt och nu ska jag dricka te. Ikväll blir det ett tidigt hopp i säng, jag har varit trött precis hela dagen och är fortfarande.
Pass opp, jag kommer debutera med en liten tävling här inne imorgon, kul va?

Kram!

Tehuset Java

Hej på er!
 I dagarna fick jag hem ett fint litet paket som passade mig som handen i handsken - tre påsar löste, med olika smaker av julen, så underbart och himla snällt!
Paketet kom från Tehuset Java (<--- länk!). Beställer ni nu så får ni dessutom 15 % rabatt i webshoppen, bara skriv in koden loppi12. En fin julgåva eller varför inte till dig själv?
 
 
Ikväll smakade jag deras klassiska julte, ett svart te med smak av julens alla kryddor, hela julen i ett te - härligt va? Jag brukar inte vara sådär förtjust i svart te, men detta var verkligen fantastiskt gott! Det är den vita förpackningen på fotot.
 
 
 
Ser fram emot morgondagen, då jag kommer prova de två andra sorterna också. Återkommer om dem också, om ni vill :)
Kram på er, vi hörs kanske senare

Tänkvärt såhär en tisdag

Jag håller på att rensa bland mina foton i telefonen och fann denna, fotad för ett år ungefär. Lika tänkvärt nu som då.
För visst är det så. Inte kan du väl styra över hur du kommer att dö eller när, jo kan kan du kanske men ja..
Det viktigaste är ändå hur du väljer att leva ditt liv, här och nu. Ta vara på dagen, se ljuspunkter i ditt liv och glädja åt det du gör och det andra gör.

Kram!

Måndagslista nr 109

Hej på er!

Ny vecka och nya tag. Idag är jag lite extra glad över att...

...denna dag är över, haha! Småsaker som inte riktigt gått min väg, Milton som var på ett mindre lysande humör från dagishämtning till läggdags. Så är det ibland och imorgon är en ny dag :)

...vi fick hem hö idag. Skönt! Nu dröjer det ett par veckor till nästa hämtning.

...vi gått in i december, första advent igår led en fin julskyltning och julen närmar sig med stormsteg, så underbart!

...vi fått så himla mycket snö!! Vattnet fryser ute i kranen, det är skitkallt att stå och mocka, hästarnas vatten fryser i hagen, elräkningen stiger ordentligt. Men jag kan inte hjälpa det, vintern är underbar!

...min Vilse är hemma igen. Jag kan knappt förstå det än, att han kom tillbaks. Att inget har hänt honom. Nu kastrerad och tatuerad. Han har varit ute litegrann och än så länge bara hållit sig hemmakring, precis som innan han försvann. Fina katt!

Nu ska jag gå och väcka Marcus, som verkar ha somnat på Miltons rum. Hej på er :)
Här ser ni förresten garanterat finaste skyltfönstret på hela julskyltningen - en levande tomte med vitmossa till skägg - Vilda Blomster levererade!

En viss känsla...

...infinner sig när jag ser hur vädret ska vara de kommande dagarna, älskar det!
Ta det försiktigt i trafiken och så håller vi tummar för att kollektivtrafiken fungerar som den ska för de som ska åka :)
Kram på er

Nu snöar det igen förresten!

Hej mitt vinterland...

...nu är du äntligen här!!
Utanför vårt fönster ovanför trappan var det vitt vitt vitt - och jag älskar det!!
Jag älskar verkligen vintern. Milton och jag åkte pulka innan idag och sedan var vi ute på julskyltning alla tre och var därmed ute ett par timmar till. Hade jag haft möjlighet så hade jag varit ute hela dagen och jag önskar att helgen hade varit ett par timmar längre så Milton och jag hade kunnat åka pulka flera gånger nu dessa dagar. Jag önskar i alla fall att snön ligger kvar bra länge nu så vi får chans att njuta ordentligt av den :)

Kram

Lilla Malvan!

Ett tacksamt fotoobjekt är hon, den där lilla hästen :) Hon är så himla himla fin. Trots en decimeter päls ut från alla håll och kanter, så är hon ändå sådär fin som jag vill att hon ska vara.
 
 
Fina goa lilla häst, vad du är underbar!
 
 
Nu ska jag ut och fixa i ordning stallet. Hästarna ska in om någon timme eller så, idag är det kallt och de vill nog in och äta hö :) Kram

Julkänslor

Katten är hemma, stjärnor och stakar uppe, vi dricker te, tittat julkalendern, fotat julfoton, eldar i kaminen, tittat på Pettson och Findus och Tomtemaskinen, det är frost ute. Några få snöflingor föll i morse.
Hästarna har fått hö, Yda varit ute en sväng. Strax ska vi fika på vars en lussekatt och ännu mer te :)
Julkänslor i hela kroppen och jag gillar det!! Hej december - äntligen är du här!

Men lite konstigt är det ändå. Första julen på 14 år utan Felix och första på 7 år utan Dusty. Fina djuren vad ni är saknade..

Kram på er

Vilse!

Min älskade Vilse alltså. Ingen är gladare än jag att han är hemma igen. Och han är nog nästan lika glad över att vara hemma. Vilse och jag har ett speciellt band, han är helt underbar och ska alltid ligga hos mig, i mitt knä, i min säng och sådär. Och jag älskar det!
Jag kan knappt förstå det än, att han faktiskt är här igen. Samtidigt känns det så självklart, att han är här liksom.
Älskade katt, ja ni ser ju själva, finaste bästa Vilse!

RSS 2.0