Mitt i bulbaket...

...var det en fin liten kille som somnade i soffan, Snöret.. Det händer aldrig om han inte är sjuk, vilket han är nu, inte sjuk sådär extremt, men lite småkrasslig. Det såg så mysigt ut. Eller nej det gjorde det från början inte då han somnade sittande med en liten bulldeg-bit i varje hand och nacken hängande i knät typ ;)
Men jag lade honom tillrätta och stoppade om honom och DÅ såg det ju mysigt ut. Finaste lilla barnet!
 
 
Bullarna jag bakade var helt vanliga kanelbullar. Fast i de flesta gjorde jag som jag brukade - plockade bort kanelen och tillsatte vit choklad i småbitar, prova det, det är vansinnigt gott!!
Nu ska jag återgå till mina studier, fullt upp som vanligt ;) Kram på er

Bullbak och föräldraansvar

När jag och min syster var små och mamma bakade bullar så sparade hon alltid, precis alltid, de små degbitarna som blir efter att man rullat ihop degen och ska börja skära bulldegen i lagom stora bitar, är ni med?
Som mitt ansvar som förälder, har jag nu givetvis fört detta vidare och sparade till Milton. Vissa saker är viktigare än andra och detta är kanske inte något i era ögon superviktigt, men för mig är det något jag håller varmt om hjärtat och minns - jag älskar ju deg och dessa små degbitar åt jag med andakt ;)

Fin fin kväll!

Om förmiddagen och eftermiddagen var sådär måttligt rolig, kanske mest skittråkig egentligen ;) Så var kvällen desto bättre! Marcus är iväg ikväll, så Milton och jag var bortbjudna på middag hos mina föräldrar - underbart gott! Vi bjöds på hemmafriterade räkor, bläckfiskringar och kycklingbitar, ris och sötsur sås och så glass till efterrätt - behöver jag säga att allt var g.a.l.e.t gott? Det var det i alla fall, fanstastiskt gott!!Tack snälla mamma och pappa för en helfin kväll!
 
Nu sover Milton, stora djuren är inne, smådjuren har fått mat och nu ska jag plugga lite. Eller ja, ett halvt öga på datorn och ett halvt öga på tv'n då jag gärna vill se filmen som nu går på fyran - Something borrowed.
 
Hoppas ni andra har en fin lördagkväll. Kram på er!

Tröööök

Åh vad jag känner mig uttråkad.....

...så lät början på ett inlägg som jag började skriva på för två timmar sedan men aldrig skrev klart. Nu raderade jag det för det lät verkligen så gnälligt ;) Huvudvärk hade jag också, men sedan tog jag på mig mina nya glasögon och efter en stund kom jag på att huvudvärken hade minskat avsevärt - så skönt!! Tänk om detta kan hjälpa mig med min huvudvärk.
Bågarna är på plats och jag är jättenöjd. Men lite ledsen är jag då jag upptäckte att en glasflisa har försvunnit på ena glaset :( Upptäckte det igår när jag kom hem med dem, så på måndag måste jag lämna in dem, riktigt surt..
Jaja, såhär ser jag ut numera!

Hej Helg!

Och hej på er! Har haft fullt upp idag och i eftermiddag hämtade jag mina glasögon, wiiii !! När jag kom hem från stan stod en pall på uppfarten med spånbalar, underbart!
Ikväll åts detta till förrätt - jag ÄLSKAR sushi! Efter det åt vi klassisk kinamat - friterade räkor, ris och sötsur sås.

Återkommer imorgon. Kram på er!

Stadium outlet

Idag öppnade Stadium sin nya outlet i Kristianstad. Milton och jag for dit i eftermiddags och gjorde fantastiska fynd - ta er in där om ni har möjlighet, det var riktigt bra priser!
 
Köpte ett underställ till Milton. Har saknat det tidiare vintrar (oj, vad konstigt det kändes, Milton kommer snart uppleva sin tredje vinter, redan?!) just under overaller och sådär. Och så är det så himla skönt att springa runt hemma i bara underställ - jag gör det jämt!
 
 
 
En superfin Didriksson-jacka till Milton. Lite lite för tjock egentligen, men jag tror att den blir lagom lite senare i höst. Dessutom så snygg, jag som älskar rött! Den hade kostar 800 kronor och gick nu på 200, ja tack!
 
 
Slog till på ett par vinterkängor åt Snöret också. I år testar vi Thinsulate. De verkade sitta jättebra på foten trots att de var rymliga. Dessutom snygga i svart med röda detaljer. De gick på 350 kronor istället för 600, perfekt liksom!
 
 
Där var inte bara till barn såklart, men det var det enda vi köpte idag. Det var inte lätt kan jag tala om att vara i en jättestor outlet-butik med mycket folk och ett styck 2-åring, phu ;) Jag fick ta av mig jackan tillslut! Men väl värt ett besök, eller två. Jag är sugen på att köra in i dagarna igen.
Nu ostbricka här hemma för min del. Kram på er!

Gosgurkor!

Två småglin i soffan tidigare, ljuvliga små tussar båda två! Men Vilse haltar och har gjort lite till och från nu så jag är lite orolig över lillkillen.. Hoppas det rättar till sig, annars får vi uppsöka veterinären, han och jag.

Håller på att somna Milton just nu, återkommer senare med ett inlägg :)
Kram

Glasögon?!

Så himla konstigt och jag är så jäkla glad! Har ju ständigt huvudvärk typ, har röntgat huvudet innan och kollat synen vid ett par tillfällen, men inget fel på varken huvud eller syn (skönt att det inte har varit något fel på huvudet förvisso!). Och det är skit att ständigt gå runt med ett huvud som värker och en nacke som är skräp och även den gör ju verkligen alltid ont.
I alla fall, jag bokade nu en ny synundersökning och fick en ordentlig genomgång av mina ögon. Och jodå ett litet litet brytfel - kanske är det fet som gör att jag har så mycket huvudvärk, detta kanske kan vara en lösning, med brillor alltså?
Provade ett gäng bågar och hade tillslut två favoriter kvar, men dessa blev det! Nu inväntar jag bara mina egna bågar som förhoppningsvis kommer nästa vecka - som jag längtar! Tänk att man kan bli så glad över att få börja bära glasögon, hahaha! Gillar ni dem?
 
 
Nu ska jag plugga. Senare i eftermiddag ska hästmat handlas, stallet ska fixas och senare vankas det kalas då min svägerska fyller år idag, grattis Alle!
Kram på er

Mysmorgon

Alltså folk som känner mig vet att jag är otroligt fruktansvärt jättemycket morgontrött. Det är verkligen inte min grej, även om det ändå blivit lite lite lättare sista året. Och nu dröjer det dessutom 9 månader tills det är sovmorgondags för oss igen då hästarna ska ut varje morgon ju. Ja och så går såklart Milton upp ganska tidigt, för 07,00 ÄR tidigt för oss ;)

Men helt ärligt, när jag väl är uppe så är det ju himla mysigt! Ny blöja på, fixa välling och sedan myser vi ner oss i soffan framför en brasa. Kan det bli mysigare eller? Det sprakar så härligt från brasan och värmer som infinner sig gillar jag mycket!

Hoppas ni har en fin dag framför er. Kram!

Vänner

Hej på er! Sitter och pluggarpluggarpluggar ikväll, massor helt enkelt och har skrivit så tangenterna glödigt, känns skönt! Annars är hästar inne, alla djur har fått mat, barnet sover och mat är intagen. Ja, ni vet allt det där vanliga..
 
Annars känner jag mig faktiskt nedstämd ikväll, trist men sant. Har många fina vänner, verkligen! Men vissa saknar jag mer än andra. Anna är i Stockholm och är mest saknad av alla, men vi hörs i alla fall av och jag vet att jag alltid alltid alltid har henne!
Men har flera andra vänner som jag saknar i mitt dagliga liv, eller i alla fall i mitt liv över huvud taget. Flera vänner som jag (eller vi båda här hemma faktiskt) har haft massor med kontakt med tidigare, men som vi av olika anledningar inte har längre. I flera fall vet jag inte ens varför och det är så himla tråkigt och jag blir verkligen ledsen över det och saknar flera vänner enormt mycket.
 
Kanske är det så livet är? Vänner kommer och vänner går, nya vänner tillkommer och sedan flera gånger återupptar man kontakt med gamla vänner. För så är det ju också, vi har återupptagit kontakt med gamla vänner flera gånger, nu till exempel. Helt plötsligt är man på samma ställe i livet igen och delar samma intressen kanske. Och funderar över varför vännskapen försvann tidigare, vi har ju det lika roligt nu som då. Det är konstigt det där.
 
Mycket tankar som går ibland. Så är det, det är bra att skriva av sig :) Kram på er

Att få saker gjorda

Har sagt det förr och jag säger det igen - det är så skönt och befriande att få undan saker!!
Jag pluggade ju i förmiddags och fram till 13,30 ungefär. Efter det for jag hem till killarna. Eftermiddagen har gått åt till att fixa stallet, ge hästarna lite lunch, planterat ett par växter, beställt spån, röjt en hel del i garaget, betalat räkningar och nu är det dags för att dra igång med maten.
Dessutom fick jag mycket gjort med studierna idag, även det känns ju kanon och ikväll ska jag fortsätta med det :)
 
 
Det stämmer ju faktiskt ganska bra, oftast är det det första sättet som får saker att hända här hemma ;) För det är billigast. Och att förbjuda Milton att göra vissa saker ser jag som en omöjlighet, hahaha!
Nu börjar det kurra i magen, dags att dra igång med maten innan killarna kommer hem. Kram!

Höst!

Ja nu är det verkligen höst - och jag gillar't :) En anledning att sitta inne, mysa i stallet på kvällen, tända ljus eller en brasa eller både ock, baka, sitta nära varandra. Plocka frukt, svamp eller bär. Bara mys helt enkelt!
Det är alltid ett evigt gnäll över hösten tycker jag, dock aldrig från min sida, men i största allmänhet tyvärr.
 
Sitter hemma hos mina föräldrar och pluggar. I fönstret står ett 3-våningskakfat med hemmaplockade äpplen, så fint och det hör väl verkligen säsongen till :)
 
 

Dags att återgå till di där studierna ;) Massor att göra och tänkte försöka få undan en hel del idag, kram så länge!

Tacksamhet - Kattsamhet

Milton sover, Marcus sitter vid tv'n i vardagsrummet och jag befinner mig i köket. Hästarna är inne och har det gott, Yda har varit ute för kvällen. Med mig i köket finns en katt som ger mig så mycket kärlek och mys att jag nästan svämmar över av tacksamhet. Det här med bästisar alltså, jag känner så starkt för mina fina djur.
 
 
Denna katt alltså, jag har aldrig träffat på en katt som är som min Vilse. När jag var liten hade vi en katt som hette Sylten, han var också sådär "min" och jag kunde göra precis vad jag ville med honom och han var häftig. Han var också en hittekatt.
Den här Vilse är också sådär "min" och vill alltid vara med mig, sitta hos mig, kela med mig och så vidare - även om han älskar de andra också. Och jag älskar att han är sådan. Just nu ligger han i mitt knä och sover djupt, det märks för då slutar han spinna sådär högt som han annars gör när han "enbart" myser men inte sover.
 
Det är verkligen speciellt med djur. Jag fixar och grejar, ordnar mat, mockar boxar, sliter, kelar, ger kärlek, slänger pengar på dem. Och ändå är det av ren lycka, allt jag får tillbaks i ren kärlek och tacksamhet - lika mycket kärlek och tacksamhet ger jag dem. Det är en underbar känsla.
Speciellt ikväll när jag sitter här i mitt kök och egentligen borde plugga, men hellre umgås med katten - Tacksamhet eller kattsamhet - rätt hur du än vänder och vrider på det!

Måndagslista nr 99

Hej fina ni!!
99:onde listan på ingång, herrejisses - 100-inläggsjubileum nästa vecka! Hur ska detta firas?!
Idag är jag i alla fall extra glad över att...
 
...vi är lediga allesammans till och med onsdag (nåja jag har hemstudier och ska plugga en del, men i alla fall hemma och tillsammans med killarna!).
 
...hästarna är installade, det känns så skönt och lika befriande som det är att släppa dem på bete, lika befriande är det att stalla in dem igen :)
 
...jag har fått träffa min fina syster i helgen. Jobbigt att hon åkt tillbaks, men vi har faktiskt träffats!
 
...våra fina kompisar fick en liten kille igår, stort stort grattis till er Sofie och Tefic!!
 
...vi bor som vi gör. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur tacksam jag är över vårt hus och vilken ruskig TUR vi hade som fick möjlighet att köpa detta, världens chans verkligen! Det ligger så fantastiskt bra, precis utanför byn men ändå på landet. Läget är guld oavsett om vi har småbarn eller när barn blir större. Jag vet att jag har sagt detta förr, men det kan absolut inte sägas nog med gånger för så glada är vi! Att dessutom få ha hästarna hemma känner jag mig extra tacksam över, vilken dröm!!
Ofta får jag nypa mig i armen och är nästan orolig att jag ska vakna upp i vår lägenhet och att allt detta bara är en dröm. Ooooohh vad jag älskar vårt hus!!
 
Detta får avsluta listan för idag, nästa vecka firar vi med 100-inläggsjubileum, roligt!
 
Kram på er :)

Hejdå Syster

Idag var det jag som fick säga hejdå till Mimi.. Det var jobbigt med den där sista kramen och det var jobbigt att se tåget rulla iväg från perrongen :(
Men förhoppningsvis ses vi snart igen, jag längtar så efter dig Mimi!

Hejdå Moster

Milton fick säga hejdå till sin Moster som åker "hem" till Stockholm imorgon.. Och jo, jag fällde nästan en tår, en månad till de ses nästa gång :(
Jag får iallafall skjutsa till tåget imorgon och där gråta en skvätt till när vi säger hejdå.. Jag hatar detta. Att bo i ett superavlångt land kan väl ha en viss charm, men det ställer faktiskt till med stora problem för oss..... Vi kan ju inte ses alls ofta nu längre..

Kram på er

Nystart

Milton och jag har varit ute ett par timmar; fixat fint i hästarnas boxar, bort med spindelväv i hela stallet, sopat och städat stallgången, slängt gammalt hö, öppnat höstens första hösillage-bal, dragit ogräs från hästarnas "ramp", fyllt på vatten, gett hästarna hö i hagen (fåren fick en tuss de också), lagt in hö i boxarna, lagt in kraftfoder i boxarna.
Nu ska hästarna få gå in nattetid på heltid igen, en nystart och jag gillar det!

Nu snart fika med mamma och pappa :)
Kram på er!

Söndagsstudier och istället-för-studier-tankar

Jag fixade tentan då i måndags, vilket jag aldrig trodde. Herrejisses vilken lättnad!!
Så  nu är det nya tag och dags för Marknadsföring. Ett stort grupparbete blandat med individuella inslag ;) är på tapeten och det ska bli kul. Sitter här i mitt kök och har börjat så smått.
Men faktiskt så går tankarna mest på lite annat (nackdelen med att sitta hema och plugga va?) ; fönstret står omålat, en vissen blomma i fönstret som måste slängas, vad ska vi laga för mat idag? Även åanelen på väggen är omålad..
Just fönstrena var egentligen ett sommarprojekt och de skulle målats i somras. Visst är det fördelaktigt att måla fönster på sommaren? Ska jag därför tvingas vänta till nästa sommar nu? SUCK.. Varför gjorde vi inte det i somars???
 
 
 
Jaja nog om det för nu. Krma på hej!

Söndagslördag

Japp. Idag känns det som söndag och jag känner mig inte alls sådär pepp. Fast i eftermiddags vankades det kalas då min älskade lillasyster har fyllt år. Som ni vet så älskar jag att träffa min släkt och även om en hel del faktiskt fattades idag tyvärr, så var det ju himla härligt!!
Dock lider jag av ovanligt mycket huvud- och nackvärk för tillfället. Skitjobbigt och det sänker mig lite...
Milton fick ett bryt i eftermiddags och allt var bara sådär fruktansvärt som det bara kan bli för en 2-åring. Funderade verkligen på hur det skulle fungera med värk plus Milton resten av dagen, men faktiskt, Snöret lugnade ner sig och eftermiddagen har ändå fungerat :)

Marcus dök in för en stund sedan och lägger nu Milton. Efter det har han utlovat massage, så snällt!
Nu ska jag plugga lite.. För sådant gör studenter om lördagkvällar. Och såhär lär jag bli sittande resten av kvällen (förutom under massagen) med en stor sjal om hals och nacke.
Kram på er :)

Fredag!

Äntligen helg!! Ja för min del iallafall, Marcus jobbar tyvärr i helgen :(
Dålig uppdatering här ifrån, men har helt enkelt inte haft lust och tid.
Fredagsmyser i soffan med smådjuren. Ska snart gå ut och ta in mina hästar. Fast en liten stund till ska jag sitta här med småttingarna och en brasa tänd, värmas inombords och utanpå.
Ni ser en liiiten hint om hur mitt hår ser ut; kortare och mörkare! Men mest ser ni en knäkatt ;)
Kram på er!

En vecka sedan...

...älskade Felix fick somna in och det är så tomt. Sitter i mina föräldrars kök och pluggar härifrån idag. Har utsett mig själv som "se-till-så-hunden-inte-slickar-på-tassen-vakt", samtidigt som jag pluggar. Två viktiga ting det där.
Men tomt är här, så tomt :( Två vovvar ligger här ju och snusar, en på hundtäcket och en på en köksstol. Men ingen Felix.. Ingen katt som går här och jamar, tigger mat, ligger och sover i en hörna. Ingen katt som mötte upp utomhus, "stångade"sitt huvud mot mitt i all välmening. Ingen katt under sin favoritbuske..
Här ligger han nu, hans grav är jättefin och där har jag varit och pratat med honom ett par gånger, takt bort lite löv och fällt ett par tårar. Älskade Katt..

Vilken dag!

Frissan i förmiddags, shopping med killarna under eftermiddagen och en middag på stan tillsammans.
Kvällen har sedan spenderats med fina fina vänner med fika, bebis-prat, mys och bara sådär trevligt! Tack Sofie och Tefic för en superdupermysig kväll!!

Inga bilder alls att bjuda på, ni får överleva ;) Kram på er och godnatt

Viktigt

Var hos Mija på Snooze (<--- bästa!!!!) och fixad håret, äntligen mörkt igen och betydligt kortare, så skönt!
I alla fall, jag gick inom och köpte en mössa till Milton på KappAhl.
Viktig text både på lappen och mössan. Och så himla fin!!

Måndagslista nr 98

Hej vänner! Höll ju på att glömma att det är måndag. Men idag är jag glad över att...
 
...förra veckan är över. Det var en fruktansvärd vecka egentligen. Marcus i Norrland, tentavecka (med tenta idag), saknaden av framför allt lillasyster och den enorma förlusten och saknaden efter Felix som dog mitt i allt.
 
...tentan är gjort. Oavsett hur det gick så är den gjord och det är skönt. Imorgon håller vi ledigt!
 
...jag ska till min fina "frissa" Mija och styla om håret, som jag längtar!!
 
...Marcus är hemma igen!
 
...Mimi kommer hem från Stockholm på torsdag morgon, såååå underbart!
 
...Milton, trots förra veckans jobbigheter, har funnits där som en glädjespridare och lycka! Han tillsammans med djuren gjorde att jag inte grät mer än vad jag gjorde och fick annat att tänka på. Tacksamheten över att ha Milton och djuren är stor.
 
 
Nu blir det kväll och snart sängen tror jag. Kram Ni!

Lugn

Lugnet efter att en tenta har skrivits är fantastisk. Det kvittar nästan hur tentan än gått (idag gick det nog riktigt dåligt nämligen), för oavsett så sprids ett lugn i kroppen och nu är tentan något jag inte längre kan påverka.
Så här sitter vi nu i blåsten, D och jag. Njuter av lugnet och att umgås med varandra. Känslan är fantastisk!

Paus

Ett par pauser från studierna har jag tagit idag. En då jag var ute hos bästisarna i hagen och gav den mat. Fina fina dem, det var så lugnt och skönt där ute, de där få minuterna.
Sedan i eftermiddags sprang jag en kort sväng. Alltså jag får ont i foten av minsta lilla ansträngning nu, men det får gå ändå. Springer jag så går det bra långsamt och inte många kilometer direkt. Inte för att jag någonsin sprungit många kilometer, men nu är allt över 3 km för mycket tyvärr.
Sedan paus för dusch, matlagning och lite Milton-tid. Annars har det mest varit studier för hel slanten.
Nu sova! Kram och godnatt

Tentaångest

Japp. Nu är det dags igen. Tentaångst delux.....
Jag hatar tentor, alltså inte alla, men just salstentamen är bland det värsta jag vet.
Återkommer med ett betydligt roligare inlägg senare, dags att fortsätta med pluggandet.
 
Kram på er

Att sysselsätta sig

Milton och jag har haft en omtumlande vecka, speciellt sedan Felix förvann. Jag tänker så mycket på honom och på Mimi. Jag tänker och tänker och tänker... Det betyder att för att slippa tänka hela tiden så sysslesätter jag mig med diverse saker och det är ju bra, jag ska nog inte tänka jämt faktiskt, det är nog heller inte så bra.
 
Men i alla fall, igår efter dagis så "multi-taskade" jag rejält - jag plattade håret, gjorde gryta, skalade potatis, dansade och sjöng till Astrid Lindgren-visor tillsammans med Milton, vi ritade, jag hängde upp tvätt, jag förberedde dagens redovisning med Milton som publik (enda tills han sa "inte prata mer mamma", nähepp, eeehh okej..), fixade välling, bytte bajsblöjor (japp två stycken), borstade tänder (Miltons), somnade Milton och sedan var min gryta klar runt 22,00 - då åt jag kvällsmat och fortsatte plugga en timme till.
Jag var trött sedan, skönt!
 
Idag fortsatte jag på samma spår - "multi-tasking". Jag har skurat kök, fixat mellanmål till Milton, tittat på Pettson och Findus, skurat badrummet, vikt och lagt in all ren tvätt = massor (som annars alltid bara läggs på hög tills någon får ett sådant här ryck = inte bra med så stora skrivbord som vi har, där får plats jättemycket tvätt), byggt tågbana med Milton, kört tåg också givetvis, gått varv efter varv efter varv (varför är det så roligt???) runt köksbordet, fixat välling, borstat tänder, nattat Milton (vilket idag tog lååång tid), tömt diskmaskin och nu har jag slagit mig ner i soffan.
 
Och jodå Yda har fått promenader, hästarna nytt vatten och hö varje dag, Vilse får kärlek och mat så fort han vill - djuren glöms minsann inte bort ;) I brist på annan bild så är det väl ungefär lite såhär jag känner mig, fast betydligt mindre fit än henne och inte med den där lugna "jag-har-allt-under-kontroll-blicken" hahaha ;)

 
Det är mycket man hinner med som gräsänka ändå, men inte mycket studier dessvärre. Och ikväll orkar jag inte sätta mig med engelskan. Har kikat på ett par grejer på internet, men det får räcka.
Nu snart blir det sängen för mig, jag är supertrött och jag tror att jag behöver sova. KRAM!

Riktigt nära

En grå och riktigt ruggig dag har vi idag, ni med? Nåväl, hade i förmiddags muntlig tenta i skolan och körde sedan hemåt igen. Tände en brasa och här sitter jag nu med skolböcker i knät och försöker få upp värmen, skönt!

Hoppas allt är väl med er, huvudvärk och nackont som kom över mig fruktansvärt mycket i förgår sitter fortfarande i men är betydligt bättre. Kom säkert på grund av all förtvivlan och alla tårar som rann och det skapade spänningar i kroppen och där är jag nu.
Kan fortfarande inte smälta att Felix är borta. Tittar på min älskade Vilse och förstår inte hur det är möjligt att känna så starkt för djuren..
Kram, ta hand om dig

12-09-12

Är en dag vi alltid bär med oss och känner stor sorg över. Vår Felix fick somna in och det är så fruktansvärt. Saknaden efter honom är enorm och jag önskar så att Mimi var i Skåne. Mimi är egentligen hans riktiga matte och det känns så orättvist att hon inte fick vara med sin katt. Jag önskar så att jag kunde bytt plats med henne, även om jag såklart är tacksam över att jag fick vara med honom.
Tårarna rinner nu och denna underbara katt kommer alltid vara saknad. 14 år gammal blev han och det fanns inget att göra som kunde rädda honom till att få bli gammal i sitt hem.
Älskade Fille vad du är saknad. Du är så otroligt saknad och mitt föräldrahem kommer aldrig bli sig likt igen.

Djuren är det finaste vi har, men lika stor kärlek och glädje vi känner för dem under tiden de finns hos oss, lika mycket sorg och förtvivlan rusar genom kroppen den dag de måste lämna oss.
Igår frågade jag mig om det är värt det. Idag tittar jag på mina djur är vet att det är det. Nästa gång någon måste lämna oss så kommer samma fråga ställas - är det värt det? Man vänjer sig aldrig, aldrig någonsin. Och det gör så ont, oavsett ålder, oavsett ras, oavsett vad-som-helst. De betyder alla så mycket. Så fruktansvärt mycket.

Felix, bästa Fille. Du fick ett fantastiskt liv, fostrat tre valpar (Jack, Dusty, Yda), vaktat på kanin (Hugo), terrat vuxna hundar (framför allt Lisa) och inga djur har väl lekt så som du och Dusty.
Du har funnits med bland hästarna och blev mäkta förvånad när du upptäckte oss på dina jaktmarker där jag visst hade hästen då.
Ingen katt har väl varit så överseende med andra katter - en kattunge bodde i vår källare ett tag, likaså grannens gamle katt - Felix lät dem flytta in.
Jagat golfbollar på golftävlingar, busat med grannens hund, levt som en kung och kunnat gå ut och in som du velat. Hängt med på Dustys och husses kvällspromenader.

Det finns så mycket att berätta om denna katt och jag hade kunnat fortsätta länge till. Men jag tror ni förstår, han var speciell. Så himla speciell.
Felix, vi ses igen. Hälsa himlen och våra andra änglar. Vi älskar dig.

Veterinären

Mot veterinären nu i eftermiddag med denna kille. Älskade Felix, bli frisk....

Fånga Dagen

En underbar morgon, krispigt småkyligt ute, Barnkanalen igång, cyklande till dagis, prata om allt möjligt, lugnet över att veta att det inte gör något om vi kommer sent, att veta att inget tåg ska passas. Solen skiner, fåren betar intill tomtgränsen, hästarna har fått hö, tvätten hänger ute.
Ytterdörren står nu öppen och släpper in den där krispiga luften, jag värmer mig med en kopp te.
Små saker som egentligen tillhör vardagen, men som ändå får mig att må bra!
 
 
Om några dagar kommer Marcus hem, om 1,5 vecka kommer Mimi hem - snart är vi alla samlade! Ska planera en tripp till Stockholm för egen del också, så jag får träffa Mimi igen och så jag får träffa Bästis!
Njut av dagen kära ni, nu ska jag återgå till studiernas värld. Kram
 

Älskade Lilla Barnet

Det händer väl ändå ganska ofta att denna typ av bilder åker upp här på min Milton, men jag gillar dem för det är så han. Uppkrupen i soffan med vällingflaskan i högsta hugg, håret på ända och bara sådär fin som bara han är.
Jag trodde väl aldrig att det gick att älska någon så högt. Han är det finaste jag vet och den person jag skulle offra vad som helst för. Det går liksom inte att beskriva med ord, den där känslan som jag känner så fort jag tittar på min fina Milton. Vilken kille jag har.
Han har så kloka saker att säga, har humor som jag faktiskt inte trodde att en 2-åring kunde ha, han uttrycker sig på de mest förunderliga visen och bara genom sitt sätt att vara får han mig att bli förvånad över vilka vackra gener vi måste ha, som har skapat något så fint.
 
 

Med detta önskar jag er en fin natts sömn, jag ska gå upp och gosa ner mig brevid den här killen, som ligger på sin pappas sänghalva i natt, ljuvligt! Kram på er

11 september för 11 år sedan...

...är en dag vi alla kommer minnas. Det var en hemsk dag och jag minns när jag stod i stallet, ryktade Armani och hörde på radion vad som hade hänt. Tänk, vissa händelser minns man sådär lite extra och konstigt nog minns jag exakt den där kvarten, var jag stod, hur jag lade handen på Armanis hals, stod och lyssnade, hur jag gick bort till stalldörren efteråt och funderade några minuter.
Sedan, intet att förglömma - givetvis är det så många andra datum och människor som ska minnas, världen över. Många tycker nog att detta kanske tagit för stor plats i media, jag tycker tvärtom - alla sådana här saker borde ta lika stor plats i media. Det är viktigt att inte glömma, att inte bli likgiltig.
 
Ett foto som inte alls har något med saken att göra, mer än att det fotades idag. I morse från vårt sovrumsfönster, vilken utsikt vi har! Man ska vara tacksam över det man har och se det fina i det lilla, det är viktigt det.
 
Kram, var rädd om dig

Testförare för Crescent barnvagn

Nu kan du (eller jag!) bli testförare för en Crescent barnvagn - vilken grej! Det hade varit jätteroligt. Min stackars sambo har fått vara med om ett par barnvagnsbyten, för att jag har velat och nu kan det kanske bli dags igen ;)
 
 
 
Hade jag fått chans att bli testförare, hade jag velat testa få den fina Trike (<--- länk) av flera anledningar:
- Jag gillar trehjulingar. Älskar trehjulingen vi har, men jag skulle vilja testa något nytt. Dessutom är det lufthjul - ett stort plus!!
- Sittdelen går att ha både mot sig och från sig, det är ju kanon! Det har jag verkligen saknat på våra vagnar, speciellt trehjulingen då det ändå är en duo-vagn och ett så litet barn som går från liggdel till sittdel är inte redo att sitta frånvänd från sina föräldrar.
- Crescents barnvagnar är verkligen prisvärda vagnar. Det är alltid uppskattat!
- Triken verkar vara himla smidig att fälla ihop, snabbt och lätt är min melodi.
- Har aldrig sett en Crescent barnvagn i verkligheten, men Crescent är ju ett starkt varumärke överlag så jag tror deras barnvagnar är riktigt trevliga.
 
Håll tummarna för mig, detta hade varit roligt!

Måndagsmys x 3

Vissa dagar är bara lite finare än andra. Det bästa är att det ändå var på en måndag och just måndagar upplevs nog gärna som lite motiga och jobbiga, gråa och vardagliga. Men icke denna för mig. Eller jo, timmarna mitt på dagen i skolan var väl verkligen vardag.
Vi började i alla fall morgonen på bästa sätt, Snöret och jag - vi frös så vi tände en brasa, herrejisses! Finns det någon högre mysfaktor än en tänd eld egentligen? Och då var det ändå ljust ute, men just sprakande och synen av en tänd brasa är ju underbar!
 
Väl hemma i eftermiddags, efter många om och men på dagis. EN skitarg Milton som slogs, sparkades, skrek och betedde sig väldigt illa fick jag tillslut in i bilen ;) Jag hade lovat honom en barnvagnspromenad vid hästarna (alltså ridskolan) och det höll jag, som ni såg i eftermiddags kanske, då det var därifrån kilometerna gicks.
Men som sagt, väl hemma så njöt vi verkligen av brittsommarvärmen - vi plockade björnbär, letade sniglar, kikade på hästarna och pratade med fåren.
 
När barnet väl har somnat plockade jag fram björnbären som jag moffade åt mig ;) lade dem i skål med kaffegrädde och lite socker. Givetvis med en stor mugg te tillsammans med detta - kvällsmys med skolböckerna också som alltid, men de är inte lika fina på bild ;)
 

Måndagslista nr 97

Hej fina vänner!
Jag har en ny lista åt er, måndag och allt ;) Idag är jag extra glad över...
 
...att Marcus är iväg. Inte att han är iväg, men att jag faktiskt nu kan räkna dagarna till han kommer hem igen än dagarna till att han ska åka - snart är han hemma igen och jag längtar!!
 
...mitt fina fina fina vitrinskåp som står här så fint i köket, ljuvligt och jag har inte ångest ett dugg över köpet (vilket jag annars lätt får). Det är så himla fint alltså och i skåpet står nu så fina saker; Marcus brandbil som han ärvt av sin morfar, 2 fotogenlampor som jag fått av min mormor och morfar, 3 hästar - en som pappa gjort, en jag fått av mormor och morfar och så en gunghäst som jag fått av mina föräldrar, mina vinglas från Iittala, tre vaser (den ena är egentligen en Orrefors-glasburk som jag fått av mamma, men den får stå bland vaserna) - för att nämna några saker. Och uppe på skåpet står ju som sagt mina fina ljusstakar.
 
...Milton verkligen är det finaste jag vet. Han var fruktansvärd att få hem från dagis idag, phu.. Men alltså, vad gör väl det? Han trivs ju så bra och det är det absolut viktigaste! Vi har så himla roligt tillsammans, han pratar så jag får sår i öronen och jag lyssnar faschinerat över allt han kan och vill berätta, vi skrattar tills vi knappt får luft tillsammans, vi går på snigeljakt, vi är hos hästarna, vi går på promenader och "hjälps åt att hålla koll på Yda" (det behövs ju egentligen inte direkt, men Milton vill det) och vi pratar ännu mer - oj vad mycket kärlek!
 
...Yda och Vilse, mina fina smådjur som ger mig så mycket tillbaks. De är så tacksamma, lätta att ha i familjen och älskar mig djupt, precis som jag gör gentemot dem.
 
 
Detta får avsluta listan, fin lista idag! Kommer ett inlägg senare ikväll, så pass opp om ni är intresserade! Kramar

Många bäckar små

Efter dagis idag så blev det tre kilometer pw. Inte mycket kan tyckas, men i alla fall något. Himla varmt och hade det inte varit så varmt så hade jag nog gått ett varv till då Milton inte alls ville hem ;) Men Yda var så varm.
Hörs lite senare, kram

Te och bilkörning

En fördel med att Marcus är iväg, är att jag får ha bilen helt för mig själv, haha ;) Jag har precis lämnat älskade barnet på dagis och nu är jag påväg mot skolan.
Marcus ordnade en termos-mugg till sig själv, men jag fick den istället för han tyckte absolut att jag behövde den denna vecka, nu när jag ska köra bil så mycket - det bästa av två världar alltså: köra bil ensam och en lite längre sträcka OCH dricka te med honung i - yeeeeey!
 
 
Hoppas ni har en fin dag framför er, stor kram!

Kvällarna i köket

Tidigare har jag suttit och pluggat i tv-rummet, varje kväll. I soffan och fått skitont i ryggen. Trots att jag där uppe har ett skitfint skrivbord (har jag visat foton någon gång på våra skrivbord av gamla dörrar?) och i köket ett stort köksbord - ändring från och med helgen då jag enbart suttit i köket = får mer gjort, sitter bättre, sneglar på mitt nya skåp då och då och nära till vattenkokaren = win win!
 
Eftermiddagen spenderades hos svärmor med smådöttrar och en styck dotter-pojkvän ;) Vi bjöds på middag och efterrätt, kanon liksom! Middag igår hos mina föräldrar och idag där borta - snacka om att vi blir bortskämda :)
Milton somnade fort ikväll och jag har hamnat här. TV'n är igång och det kan ju kanske tyckas onödigt, men jag tycker det blir så himla tyst i huset annars, ovan kanske, men det är skönt att ha något svagt som låter där från andra rummet.
Engelskaböcker och -papper ligger här brev och ger mig dåligt samvete över att jag bloggar istället för tar upp dem, men de ska jag sätta fart med direkt här efteråt.
Ett par timmar skoltid har jag på mig nu, innan jag ska gå upp mot sängen. Dags att dra igång.
 
Kram på er

Att sakna = att bli effektiv

Jo men så måste det ju ändå vara. Jag saknar Marcus fruktansvärt mycket, men genom att sysselsätta mig plus Milton så går det förvånansvärt lätt ändå.
I förmiddags städade vi bilen, var på snigeljakt och kelade med hästarna. Efter det började Milton bli trött och ville åka vagnen. Okej tänkte jag, svirade om och så gav vi oss ut på en ordentlig p-veva (haha, Anna ;) ), alltså en powerwalk. Svetten lackade (japp, på mig som typ aldrig svettas) och Milton slöt sina fina ögon en kvart innan vi kom hem ungefär och sover fortfarande gott i vagnen där ute.
Här ser ni resultatet av p-vevan - jag älskar runkeeper-appen! Över en timmes pw blev det och över 7 km, ett gott resultat, även om det nu värker en del i min stackars fot.
 
 
 
Nu ska jag passa på att plugga innan Snöret ska vakna igen. Senare blir det middag hos svärmor dit jag själv har bjudit in oss, hahaha..
Vi hörs lite senare, kram på länge!

Celeste by Orrefors

Dessa underbara ljusstakar är från Orrefors och heter Celeste. De har jag fått av min faster och farbror, den ena i studentpresent och den andra i 20-årspresent och de har legat nerpackade sedan dess. Jag har inte haft något bra ställe att ställa dem på då jag är så rädd om dem.
De var de första som åkte upp på skåpet och jag är så glad över att äntligen kunna ha dem framme!
 
Detta påminner mig om att vi måste ta tag i kökstaket nu, som är vårt nästa takprojekt i huset ;) Ser ni så lågt i tak vi har? Skåpet är 170 centimeter högt (skåpet heter förresten Richmond och kommer från Bitc) så vår takhöjd är väl kanske 210 centimeter.
 
Ikväll har vi varit på middag hos mina föräldrar och haft det så mysigt! Milton är så himla underhållande!!
Nu ska jag återgå till mitt lördagsnöje här hemma - engelskapluggande.....
Kram på er!

Vitrin

Äntligen äntligen äntligen har jag funnit ett vitrinskåp till köket och nu är det på plats! En del fina grejer har fått flytta in, men först fick finaste ljusstakarna flytta upp från källaren och upp på skåpet, de får ni se en annan dag.
Såhär ser skåpet ut

Bästa!

Detta måste ändå vara det bästa av allt med att Marcus är iväg (typ det enda som är bra kanske?) - Milton sover hos mig i vår säng!
Vet att jag tjatar lite om detta, men efter att verkligen ha längtat efter detta i över 2 år och lyssnat lite avundsjukt (även om det många gånger är underbart att han sover själv) på vänner att deras barn gärna samsover med sina föräldrar. nu är det äntligen min tur!!

Kram och godnatt från mig, Milton, Yda och Daisy (hahaha.. Många i den här sängen!)

Cirkusdebut!

Med tanke på hur icke-hel jag känner mig nu, med syster och bästis i Stockholm och Marcus i Norrland, så gäller det att roa sig så bra vi kan utan våra tre favoriter - första kvällen kunde inte varit bättre!
Vi blev medbjudna på cirkus - tack älskade Lina och killarna för att ni övertalade oss (mig!), det var verkligen så roligt!
Miltons första cirkus, men absolu inte den sista, för han uppskattade det verkligen.
Precis innan föreställningen drog igång, vid stora "tillställningar" får man dricka gott! Och alla våra småkillar fick vars en lysande sak :)
 
 
 
Milton imponerade stort på mig när han talade om att han faktiskt ville rida på "kamillerna", sagt och gjort och jag var helt säker på att han skulle banga ur när killen tog honom från mig och lyfte upp honom, men icke! Stora kamelen var visst toppen och en sådan hade Milton gärna haft i hagen tillsammans med hästarna här hemma tror jag ;)
 
 
Han var i alla fall bra trött när vi väl var hemma, föreställningen började ju 19,00 och varade i nästan 2,5 timmar. "sova mammas säng" sa han när vi skulle gå upp och sova, det fick han såklart göra, så mysigt att krypa ner där brevid om en stund!
Nu ska jag dricka en mugg varmt te, läsa lite engelska och snart sova! Hoppas förkylningen börjar lägga sig under natten. Kram på er och sov gott :)

Förkylt

Japp. Förkyld så det stänker om det. Usch och fy.. Nu är det väl som värst så nu hoppas jag att det vänder snabbt igen för detta är för jobbigt. Men ikväll blir det cirkus, det har jag lovat Milton :)
Gräsänka är jag dessutom, i över en vecka nu. Så ute har jag tid att vara sjuk! Här ser ni mina botemedel; te med honung, Alvedon och Treo, hoppas på underverk ;)
Kram på er

Nu kör vi!

100% studier nu, affärsengelska. Te är ju givet liksom, det behövs som lite pepp - engelska över lag är inte mitt favoritämne direkt ;)

Kram på en stund

Ett Mirakel Har Skett!

Milton har alltid varit ett sova-ensam-barn och är inte den som direkt gosse eller myser hos oss utan vill sitta/ligga själv. Till och med som bebis var han sådanhär och sov bara ensam, alltid. Men nu har under skett!
Ungefär 4 nätter nu 2 veckor tillbaks, har Snöret kommit in och velat sova i vår säng - detta är ju bara helt underbart och jag njuter för fullt!!
Såhär såg det ut i morse

Promenix och vab

Vi tog en pw i förmiddags och passade på att ta ut mina föräldrars hund också. Givetvis var vi tvungna att leka lite i "mormors skog" ;)

Loveseat

Sedan bästis och jag var på spa för ett litet tag sedan har jag drömt om denna och nu fann jag (nog?) den på nätet - Loveseat. Japp, jag är kär. Fullständigt överförälskad och dog nästan lite när jag fann den igår kväll. Tänk att skippa soffan helt i vardagsrummet och satsa på ett par sådana här istället. Tänk att krypa upp nära varandra i en sådan. Tänk att sitta där under en filt och läsa Pettson för Milton. Tänk om jag var rik.
 
 
 
 
Loveseat (<--- länk)
 
Hoppas ni får en fin sag, kram!

Måndagslista nr 96

Hej på er!
Sitter här i soffan och njuter efter en god middag, snart vankas sängen. Gäller att passa på att sova tidigt för Milton kommer säkert vakna inatt med sin snoriga näsa.
Idag är jag extra glas över...
 
...att min syster verkar trivas som fisken i vattnet på en kanon-utbildning - hennes lycka är min också!
 
...att Milton, trots snorig näsa, har hållit humöret uppe och röjt gärnet hela eftermiddagen, goa unge!
 
...att jag fyndade en superfin tröja till Milton idag på Lansi här i byn - 30 kronor, som hittat :)
 
...att regnkläder till barnet nu är beställda, ett "måste" mindre ;)
 
...att Mimi, mamma och jag hade ett mysigt och roligt dygn tillsammans i bilen och i Stockholm, fina familj!
 
 
Det får räcka med lista idag, jag är trött ;) Kram och godnatt på er!

Hundpromenader

Har pluggat massor idag, phu! Men Milton är hämtad lite tidigare på dagis idag och jag har hunnit få lite friskluft i form av två mindre hundpromenader, först Yda och nu senare Dusty.
Bjuder på ett foto på D, som jag tog idag. Tycker att foton tagna bakom "objektet"är så fina!

Sett från soffan

Sitter i soffan och ska plugga nu, flitens lampa lyser här i hufvudstaden; mamma diskar och grejar i köket, Mimi hänger in kläder och så jag här på min hörna.
En supermysig lägenhet, som synes! Här ser ni ett litet hörn av bostaden.
Nu kastar vi snart in handduken, kommer en hemresa imorgon ju och lite tid vill vi hinna slå ihjäl imorgon tillsammans. Kram och godnatt

Roadtrip!

Påväg mot Srockholm för att spendera en natt i Solna och sedan köra hem utan lillasyster imorgon. Det känns konstigt och jag har en klump i magen som kommer explodera imorgon när vi säger hejdå...
Fast jag är så jädra stolt över henne, fruktansvärt stolt!! Hon är så grym!

Nu ska jag plugga här i baksätet. Hej på en stund!

RSS 2.0