Måndagslista nr 292

Hejsan!
 
Ja, lite senare än utlovat...
Men idag är jag extra glad över att...
 
...det snart är semester. Barnen går bara nästa vecka också, sedan får de fem veckors sommarlov med Marcus. Jag jobbar en vecka längre. Sommarlov, vilken grej alltså!
 
...midsommaren var så himla bra på alla vis. Vädret inte minst, vilket sommarväder vi har haft i maj och juni! Nu är det förvisso betydligt svalare och gråare ute, men det gör inget. Hittills har vi ju haft fler fina dagar än vad vi hade under hela förra året :)
 
...jag hade ett långt telefonsamtal med världens bästa Anna härom dagen, åh vad härligt! Som jag längtar efter henne. Bästa, bästa hon!
 
...Malva snart ska få gå ut! Måste bara få utgrävt en hage till henne, vilket verkar lättare sagt än gjort... Men nu vill hon verkligen ut, lilla hästen. Hon klättrar på väggarna och springer i boxen. Lilla loppan, som varit så jäkla duktig i boxen hela tiden och funnit sig i att bara stå inne i flera månader. Snart så! Hoppas det går vägen, hela vägen, för henne. Min lilla coola ponny!
 
...jag fick så mycket gjort igår när Marcus var iväg och tränade och jag var själv med barnen; åt pannkakor med pojkarna, duschade, fick pojkarna i säng, gick ut och rensade lite ogräs, började klippa min häck och slängde sopor, städade garaget, gick in och gjorde vid håret, tömde diskmaskinen, satte ner disk. Japp, härlig känsla att greja undan sådant där rätt tråkigt, men som ändå måste göras. Älsk på det!
 
...jag trivs så otroligt bra på jobbet. Nu är jag rätt bra inne i det tycker och och tycker det fungerar bra, trivs himla bra med kollegor och företaget. Härlig känsla!
 
Nu vidare, vi hörs! Stor kramm

Midsommar och sömn

Midsommarafton här hemma med samma gamla gäng. Tre generationer Lindborg-Janernäs plus min kusin Sandra. Det var så otroligt roligt, precis som alltid. Så pass roligt att inte ett enda foto togs, haha!
Men vi åt gott, plockade blommor, dansade runt midsommarstång, röjde runt, hundpromenerade, skrattade, sprang vattenspridare och hade det allmänt bra.
Förutom alla miljoner flugor (kan vara det sjukaste jag någonsin varit med om), så var allt jätteroligt, som alltid.
 
Men alltså Dantes sömn. Efter att ha somnat vid midnatt (efter en jäkla massa midsommar-röj) och vaknat igen 01,30, sedan varit störig fram till 04 och upp som en sol 06,50. Är han ÄNDÅ typ den piggaste och gladaste i hela kommunen. HUR GÖR HAN?
Tur att han är vadå våldsamt söt och rolig större delen av dygnet (inte 03,35) iallafall.
 
 
 
Måndagslista kommer upp under dagen, håll i er!

De där två!

Bara eftermiddagen också, sedan väntar tre dagars helg. Med de där två och Marcus. Som jag längtar!
Tänk att vi fått vars en MiniMe.
Milton som är så otroligt lik mig, utseende mässigt och på humöret. På allt annat är han så skrämmande lik sin moster. Otroligt egentligen.
Och så Dante som är väldigt lik Marcus, utseendemässigt. Men i hans kropp bär han samma trygghet som jag bär.

Likheter och olikheter. De är världsbäst precis som de är, de där två.



Måndagslista nr 291

Hej på er denna regniga tisdag!
Idag är jag extra glad över att...

...det är kortvecka ju! Midsommar på fredag ska bli så härligt och det ser ut som att vi kommer ha tur med vädret :)

...det blir matlådor hela veckan, haha.. Det är ett stort issue alltid och varje vecka blir det att äta ute ett par gånger. Så himla onödigt. Men denna vecka har vi matlådor för hela veckan. Gillar det!

...Dante och jag var på en så härlig namngivning i lördags. De två andra var sjuka tyvärr och fick bli hemma. Men vi två hade det himla roligt. Dante röjde mellan 15 och 01,30 med matpauser och en liten sovstund vid 23, haha.. Han lärde sig även göra kullerbyttor, mitt under namngivningsceremonin. Jag sippade på ett glas då och då, åt gott, umgicks med folk. Men mest sprang jag efter en glad snarttvååring ;)

...barnen r friska igen, båda två. Nu är det bara Marcus och jag kvar med envisa småförkylningar och stickande känsla i halsen. Men snart så!

Nu är lunchen slut. Dags att jobba vidare! Kram

Vilken skatt!

När barnen somnat och alla djur var utfodrade (minus Armani som valde att stå kvar i stallgången och klias med Malva som stod i sin box, de ge den möjligheten om kvällarna) så hängde jag några minuter i trädgården medan jag väntade på att Armani skulle gå in till sig. Japp han har den friheten.
Och i mitt jordgubbsland hittade jag dessa! En hel näve jordgubbar och smultronjordgubbar.
Alltså, den skatten! Vilken lyx. Att gå ut i trädgården och plocka helt obesprutat och närodlat. Sådant gör mig så lycklig.
Yda? Såklart alltid nära mig. Älskade hon.



Sedan gick jag in, sköljde och skar upp dem. Och åt upp den, alldeles själv. De jag plockar imorgon ska barnen få.
Nu sängen. Kram och godnatt!

Måndagslista nr 290

Hej på er!
Idag är jag extra glad över att...

...Dante och jag har haft en mysig förmiddag hemma tillsammans. Vab stod på mitt schema idag, Milton ville några timmar till dagis och ska hämtas när Dante vaknar. Att få hänga med ett barn i taget är så himla mysigt!

...Milton och jagvhade ensamtid igår kväll, på tal om det. Först fotbollsträning, sedan Maxi och slutligen överlämning av en krya-på-dig-present till bästisen, som brutit armen, stackaren.

...vi har bott i vårt hus i fem år nu. Varje gång jag kör, cyklar, går eller springer längs med vår väg blir jag helt lycklig. Tänk att vi får bo här! Såhär års framför allt, då är det så vackert med högt gräs längs med vägen och rapsfält intill. Livet alltså, det är fint.

...jag får sitta i lugn och ro framför tv'n nu. Det är rätt härligt ibland. Imorgon jobb igen!

Kram och hej!

Föräldraskap innan barn vs efter

"När vi får barn ska de aldrig få äta på McDonalds". Det var vårt hårdaste statement. Innan barnen föddes dårå.
Sedan föddes Milton och vi häll fast vid det (och mycket annat) hans första tre år i livet. Sedan började han förstå olika saker och ställde lite krav, hade önskningar och så vidare.
Dessutom satt han bakvänt i bilen (såklart!!!) och det var enkelt för oss där fram att smussla rätt friskt med godis, mat och dryck.

Och nu, när Milton är sex år, är det bästa han vet att då sitta uppe på kvällen med oss och äta lördagsgodis. Och det lyxigaste som finns är att då äta på McDonalds och att sitta där inne, alltså inte ta med maten hem. Haha.. Det är ändå inte jättesvårt att uppbringa om det nu är det som gör dagen "till den bästa dagen någonsin!".

Lillebror då? Jo, han hänger ju med på det mesta och har inte alls samma strikta förhållningsregler som storebror. Han har redan stenkoll på vad fika, glass, ketchup och godis är. Även om vi trots allt försöker undvika att äta sådant i hans närhet. Framförallt godis, det är rätt lätt att smyga med. Man skulle till och med kunna säga att småbarnsföräldrar är lite av proffs på smussling, smuggling och lögner rörande just godis.

Med McDonalds? Jorå, Dante har redan i sitt knappt tvååriga liv, hunnit äta där ett par, tre gånger. I somras när han var precis ett år, råkade jag dessutom mata honom med ett par skedar Sweet chili-sås, istället för fruktpuré, innan jag insåg vad jag gjorde, hahaha..
Igår när barnen och jag var där, på McDonalds alltså, så steg han in där som om han ägde stället; röda byxor med stjärnor, napp i munnen, tändare i handen (som vanligt, det har blivit lite hans signum typ), sin sjukt fräsiga keps och så Miltons medalj runt halsen. Så jädrans fancy!



Om han överlevde? Japp, nemas problemas. Han åt mest äppelbitarna. Om maten varit bättre idag? Japp, det gäller att kompensera dåliga dagar med bra.
Om jag fortfarande känner mig som en rätt bra förälder? Svar ja. Kanske inte lika bra som innan jag blev förälder, men trots allt rätt bra.

Måndagslista nr 289

Hej och oj vad sent!
Men idag är jag extra glad över att...

...min syster och jag hade en så himla bra start på gårkvällen tillsammans då vi tog oss in till stan och beställde in vars en drink. Sedan slöt vi upp till det större sällskapet för att lyssna när vår "lillebror" Gustaf hade sin examenskonsert. Och shit vad bra det var! Älskar sådana mitt-i-veckan-kvällar.

...det är sommar på riktigt nu. Juni är här. Vi hann bada med vänner i helgen. Vi grillat ofta och mycket. Trädgården är ljuvlig. Allt är bra liksom. Enkelt.

...Miltons kalas är gjorda. Han är nöjd = vi är nöjda.

...söndagen var så jäkla bra! Först barnkalas, sedan marknad. Och kvällen med Milton, Marcus och Karro (Dante fick hänga hos farmor) vid sjön. Vi hade picknick och sedan lekte Milton med kompisar medan vi andra lyssnade på Artmade och Gustaf. Så kul! Mina föräldrar och Gustafs föräldrar plus syster anslöt och vi hade det himla bra!

...träningen går himla bra! Tränar minst fyra pass i veckan och det märks på kroppen. Flera centimeter borta på mage och midja, ett par centimeter på lår och överarmar. Och jag känner mig både starkare och piggare. Älskar det!

Nu ska jag fortsätta träna, är faktiskt på gymmet i skrivande stund! Kram

Måndagslista nr 288

Hej i solen!

Idag är jag extra glad över att...

...vi har en sexåring i huset. Det är stort! Älskade stora, lilla barn. Vad du är fantastisk, oavsett ålder. Men ändå, en sexåring. I sex år har han funnits hos oss. Min Milton.

...Dante är en underbar liten unge. Han kan vara den häftigaste snarttvååring jag träffat. Men kvällarna (och nätterna) är inte bra. Senaste veckan har vi bråkat i två timmar varje kväll med honom, innan han kastar in handduken. Han är egentligen jättetrött och varm, men kan och vill inte komma till ro.
I färgår sträckte han tillsluta armarna efter mig. Jag tog upp honom i famnen, lade mig i den stora sängen. Då kröp han snyftande nära på mig och slappnade äntligen av lite. Lilla älskade barn.
Sedan tog det ytterligare en timme, innan han somnade förvisso. Men han var lugn och det måste ändå vara det viktigaste.
Men att få ligga där nära honom, ett barn som verkligen vill vara nära. Det är fint, mysigt och jag känner mig så hel, när jag får ha barnen så nära mig.
Igår kväll tog det bara en kvart för honom att sova, efter att ha kortat ner middagsvilan avsevärt, sååå skönt!

...vi närmar oss långhelg! Ledig måndag nästa vecka! Härligt :)

...vi hade så mysigt igår kväll. Milton sprang i vattenspridaren, Dante var nervös på avstånd, han gillar inte vatten. Sedan klappade vi på Håkan. När barnen somnat grejade jag ute, Marcus kom ut med en öl till sig och en cider till mig, som vi sedan sällskapade över i vars en solsäng på däcket. Såå härligt att ligga där och småprata tillsammans.

...Milton har barnkalas i helgen. Alltså just barnkalaset blir ju inte jag speciellt lycklig över ;) Men Milton blir och han är så taggad! Det är härligt att se, hur mycket kompisarna ändå betyder och hur viktigt ett kalas är för honom.


Nu jobb! Stor kram!
RSS 2.0