Mys-kväll!

Finaste Anna fyller år idag så kvällen har spenderats där uppe, den andra sidan av Vannebberga ;) Vi hade inte tänkt åka upp eftersom Milton har varit sjuk och har haft feber idag också, men vi bestämde oss i sista sekund för att åka upp och det är vi så glada över! God mat och underbart sällskap, kan det bli bättre? Milton har verkligen piggnat på sig under eftermiddagen och nu ikväll så förhoppningsvis börjar han bli frisk igen nu efter ett par dagars feber.

Annars har vi uträttat lite ärenden idag, köpt färg, ringt lite samtal, plockat lite, hängt upp vårt segel över trädäcket (som vi för övrigt har tagit ner igen eftersom vädret ska bli sämre, hahaha!). Milton åkte med överallt för det var svalt och skönt i bilen, till skillnad från inne i huset =)

Imorgon blir det sovmorgon för min del eftersom jag ska jobba imorgon natt.. Annars får vi se vad dagen bjuder på :) Förhoppnignsvis får vi hem material till det blivande stallgolvet så betongen kan dit nästa vecka - här händer det lite grejer och jag ÄLSKAR DET!!

Nu blir det snart sängen, är lite trött faktiskt känner jag trots att klockan "bara" är elva, för i min värld just nu är det bara. Kram härifrån och sov gott!

Tänk va, för nästan precis ett år sedan...

...såg min Milton ut såhär. Herregud vad tiden går fort... Fotot togs på midsommarafton och har visats tidigare i bloggen, men jag tycker det är så fint att det får visas flera gånger. OJ vad jag tycker om min Milton! Tänk vad mycket han har utvecklats och vuxit på ett år, Sötsnöret!!





Milton har fortfarande feber, stackaren. Jobbigt att vara sjuk i denna värme. Ikväll fick jag ett så trevligt besök en snabb sväng och OJ vad glad jag blev att dessa två kom förbi och var lite nyfikna, det hade jag aldrig någonsin kunnat gissa när det ringde på dörren!
Nu är det tv och jag inväntar Marcus som tränar fotboll, innan det är dags för oss att äta, alldeles för sent som vanligt ;)
Ha en härlig kväll, kram från mig!

En dag i Köpenhamn

Hej på er! Kom hem sent igår så det var därför det inte blev någon uppdatering. Igår bar det av med tåg till Köpenhamn för mamma, Mimi och mig. En hel-dag väntade, mys! Varmt var det och nästan jobbigt att gå på ströget stundtals, men vad gör väl det? Roligt hade vi och SÅ skönt att komma iväg lite på egen hand med dessa två tokiga familjemedlemmar, hahahaha! Vi har så roligt när vi är iväg och hittar alltid på konstigheter =)
Här tog vi en paus på en liten trapp; mamma, jag och Mimi <3


Överallt i centrum hittade man såhär fina elefanter. Det är en stadsutställning för någon djur/natur-fond eller något, jag är verkligen dåligt insatt, men jag tror det var för något med indiska djur. Elefanterna var verkligen så vackra konstverk och hade alla typer av färger och mönster på sig.
Syrran och jag "modellar" brevid Dumbo ;) Och ja, NÅGOT blekare än syrran är jag va?! Jag ser ju nästan sjukligt blev ut jämförelsevis, hahaha! Oroa er inte, jag är frisk =)


200 spänn gjorde jag av med och fick mycket för pengarna; en klänning, en tunika, ett linne, en västa till Milton och två mini-pajformar - nästan gratis med andra ord! Nu blir det lunch, Milton sover så jag passar på. marcus for till stranden med kompisar i förmiddags, jag är lite avundsjuk, men Milton hade feber igår och inatt så vi två håller oss hemma mest idag, även om febern är borta. Kram på er och ha det så bra i solen!

Måndagslista nr 38

Hej på er alla! Idag är det ju ny vecka och jag har så mycket att vara glad över just idag! Så denna måndag är jag extra glad över...

...att jag har kommit in på en av utbildningarna jag har sökt. Är så enormt glad och lättad över detta och det känns så bra!

...att jag är ledig fyra nätter nu tillsammans med min fina lilla familj här hemma.

...att vädret verkar ha vänt, skönt med sol och lite värme tycker jag precis som många andra säkert =)

...att vi har det riktigt bra i vårt fina lilla hus på landet. I morse när jag var ute och gick med Yda efter natt-jobbet så stötte vi på en rådjursmamma (jaja, jag vet inte vad det heter, hoppas inte Marcus läser för då blir han kanske sur över att jag inte kan någonting om vad de olika vilten heter i köns-form ;) ) med en liten bebis, bara några få meter från oss. De stannade på vägen och tittade en stund på oss och gick sedan lugnt vidare ner på ängen andra sidan - ljuvligt.

...att jag har en underbar liten Yda, som är så lydig och aldrig skulle få för sig att bryta mot det jag/vi säger och därmed aldrig skulle sätta efter dessa rådjur vi mötte i morse, till exempel. Fina Yda..

...att Milton utvecklas mer och mer hela tiden, häftigt att se! Han förstår så himla mycket nu och snappar upp ord både här och där - nya ord är knapp, halsband och bäää (får). Papp=knapp och bamba (typ)=halsband. Annars går mamma, pappa och flagga värmt här hemma ;) Klappas händer och vinkas för fullt och så lite andra ord som kommer då och då - underbart!!



Här får ni förresten se oss två tillsammans, inte var dag vi fastnar på samma bild, oftast står ju en av oss bakom kameran. Men Marcus fina kusin Malin fotar massor och är så duktig. Som ni ser så togs fotot på midsommar, på Marcus födelsedag och allt. Förresten på Midsommardagen firade vi vår 7:e förlovningsdag. Marcus - jag älskar dig!



Nu håller vi kväll och ser fram emot en fin dag imorgon tillsammans. Kram till er, hoppas ni mår väl!

Oj vad glad jag är!!

Jag har kommit in på en av utbildningarna jag har sökt och det är en enorm glädje och lättnad jag känner! Hösten är räddad och jag ska äntligen börja plugga igen, underbart!
Återkommer senare, Milton är lite klåfingrig här just nu ;) Kramar!

Söndag

Marcus och jag sa det innan, att söndagar är bra tråkiga ofta. Allt är så "dött" och vi har inte fått mycket gjort. Jag har betalat räkningar, påtat lite i rabatten och dragit upp två döda äppelträd. Sambon ska greja med sin nya leksak - åkgräsklipparen ;) senare. Annars har vi inte gjort allt för mycket idag.
Ikväll vankas jobb för mig igen, efter 4 lediga nätter. Sedan är jag ledig i 4 nätter till - lyxigt va?!

Finaste Alexander var hitom för en stund sedan med fika, så lite roligt har vi haft det idag, inte bara tråkigheter på en söndag alltså. Tror att vår negatvia attityd har smittat av sig lite på Milton för han är också lite småsur idag.

Men äh, egentligen har vi det ganska bra! Solen skiner, hästarna myser utanför i hagen. Jag satt ute och åt frukost i förmiddags (jag tog en sovmorgon eftersom jag ska jobba inatt ju).

Nej nu är det dags att göra något. Hoppas ni alla mår väl efter midsommar. Kramar!

Önskar er alla en härlig midsommar!

Skulle lagt in ett foto på en söt liten bukett jag plockade häromdagen, men det fungerade dessvärre inte. Vi har inte fått vanligt internet än och det mobila bredbandet fungerar bara sådär bra tyvärr och ibland fungerar det knappt alls, som nu. Men men ni får ha överseende med det, ni kan få en blombukett en annan dag ;)

Nu ska Milton och jag göra oss iordning innan vi hämtar pappan på jobbet. Idag har vi hunnit med att handla, packa husvagn och varit med min pappa på tippen två omgångar, skönt att få undan lite och skönt när det går fort dessutom ;)

Så nu är det dags att sätta fart. Älskade Marcus fyller ju dessutom år imorgon så jag borde kanske ta tag i det också, i alla fall en liten present från Milton, eller vad säger ni? Dock har jag lite brist på fantasi, men det löser sig alldeles säkert.

Hoppas ni får en underbar midsommar och ett betydligt bättre väder än vad vi har nu, här öser regnet ner och jag tycker lite (mycket!) synd om mina hästar som får gå ute.
Kram på er!

Fullt ös ikväll!

Och först nu la sig lunget här hos oss! Pappa kom hit vid 18 och då tog vi vovvarna och Milton på en ljuvlig promenad, oj vad skönt det var, helt underbart och precis lagom varmt. Milton älskade det och försökte känna på allt gräs och alla blad som svischade förbi vagnen.
Efter promenaden så drog pappa och Marcus igång med rivning i det som ska bli mitt stall - oj vad mycket som behöver åka på tippen och oj vad männen är duktiga ;)
Jag fick istället umgås med Milton. Lite kluvet där faktiskt, för jag ville allra helst hjälpa till eftersom det ändå är mitt projekt. Fick dock stiga åt sidan, de andra två är ju starkast och det är nog bäst att de jobbar.
Milton och jag gick bort till gungan och gungade för fullt tills regnet kom. Då gick vi in och asade med oss dammsugaren i hela huset (jag ääääälskar centraldammsugare!). Milton kröp efter överallt, han gillar dammsugaren tack och lov, så jag kan städa även när han är vaken.
Sedan slocknade Milton strax efter 20 och då for jag iväg med pappa hem till dem för att hämta husvagnen. I den ska vi spendera midsommaren ju och det ska bli härligt!!

Nu har jag duschat och ätit och nu sitter jag i soffan och tar igen mig, Marcus också, det behövde vi. Imorgon ska jag packa husvagnen för ett par dagars semester, så det blir lite jobb med det också under morgondagen. Marcus jobbar (sin sista dag innan semestern!) och efter det sticker vi på camping-trip.

Nu är det snart dags att krypa ner i sängen, som dessutom är renbäddad, ja tack! Kram på er


Ps. vad roligt med lite kommentarer med tankar kring gårdagens inlägg! Ds.

Flickor vs pojkar


Jag tittar på kläder på Lindex hemsida, till pojkar strl 86-128 finns 69 plagg. Till flickor i samma strl finns 113 plagg. Betyder det att flickor behöver mer kläder? Eller att man måste ha mer att välja på till flickor? Eller att föräldrar till pojkar inte tycker det är roligt att variera kläderna till sina pågar? Eller förmodar man att det inte är lika kul att klä pågar som töser?


Här ovan har jag citerat min vän Vanja. Intressanta frågeställningar det där och hon satte verkligen fingret på mina egna funderingar. Vi har vars en pojke =)
Är glad över att det ändå, nu mera finns betydligt mer än tidigare till pojkar, men ändå är det verkligen begränsat. Jag går för övrigt ofta över på flickavdelningen och tittar kläder till Milton och hittar ofta fina kläder, vissa som passar både flicka-pojke och vissa som inte fungerar alls på pojkar. Jaja, nu vet jag att inte Milton bryr sig sådär nämnvärt, men jag gör det. Jag är lika ointresserad att klä Milton i tuff-tuffa pojkkläder och joggingbyxor (som oftast hittas på pojkavdelningen) som jag är att klä honom i puttinuttiga flickkläder.
Jag älskar kläder som fungerar till både pojke och flicka, tycker det ser snyggast ut och är mest användbart.
TACK fina Vanja som delade med dig av dina tankar, precis så tänker jag med och ifrågasätter detta ofta för mig själv, när jag går i en butik och kikar.

Nu är det snart dags för arbete för mig igen, ni andra får sova gott. Kramar

Måndagslista nr 37

Hejsan! Idag är jag mest inte glad för något alls... Men något ska jag väl kunna hitta på ;) Ikväll avslutas min föräldraledighet och jag börjar jobba, en stor sorg för mig =(
Men lite glad är jag denna veckan eftersom...

...det på fredag faktiskt är midsommar! Så härligt och vi ska spendera den med fina vänner och släktingar till sambon och en hel drös med småttingar, så roligt! Vi har dessutom med oss gamla pärlan till husvagn, den husvagn som jag har spenderat många svenska semestersomrar i med mina föräldrar och nu är det Miltons tur att få göra det med oss, kärlek!

...sambon går på semester lagom till midsommar! Detta innebär fem veckor med massor av ledighet tillsammans hela familjen eftersom jag bara arbetar 64% och dessutom nätter som sagt, så det kommer bli ljuvligt egentligen!

...jag idag har varit en snabb sväng i Malmö, en timme ungefär ;) Intervju på sista utbildningen jag har sökt, så nu är det bara att vänta och se, jag håller mina tummar hårt kan ni tro!


Idag blir min lista ganska kort, för nu vill jag verkligen spendera hela eftermiddagen med min älskade Milton och hoppas att jag hinner natta honom också innan det är dags för jobb.
Kram till er och hoppas ni har en fin vecka framför er!



Älskade Milton!

Sista dagen...

...på min hel underbara, fantasktiska, roliga och många gånger jobbiga föräldraledighet. Usch och fy säger jag bara. Imorgon är jag väl också ledig, men har annat att göra och börjar jobba imorgon kväll, så detta är den sista "lediga" dagen =(
Viaat nu har jag ju ett kanon-schema med massor av ledighet ändå. Och så går jag på en kort föräldraledighet i augusti när det är dags för inskolning på förskola. Men som sagt, den långa (korta i mina ögon ;) ) föräldraledighet är över, helt galet egentligen - var har detta året tagit vägen???

Nu ska jag ta till vara på denna dag. Milton sover nu och jag längtar redan tills han vaknar igen. I eftermiddag blir det kalas - Grattis fina Selma på födelsedagen, vi ser fram emot eftermiddagen jättemycket!

Kram

Lite motion

Tog med mig Milton och Yda på morgonpromenad, eller ja, med våra morgonrutiner så kallar jag det nog snarare förmiddagspromenad ;). Skönt och solen sken så härligt i förmiddags.
Efteråt tog Milton och jag cykel plus cykelvagn och begav oss, med en påse bullar, till mamma, pappa och Mimi, MYS! Jobbigare dock att cykla hem, motvind och så satt jag och sjöng för full hals och pratade med Milton hela tiden, allt för att han inte skulle hinna somna innan vi kom hem, jag lyckades ;)

Nu slutar min andra halva snart jobbet för idag, tycker dagen bara har sprungit iväg, tyvärr! Nåja, några timmar är det kvar =) Här är städat och undanplockat, all tvätt är viken och upplagd i respektive förvaring och en tvätt i maskinen som snart ska hängas upp, skönt att få undan lite =)
Hoppas ni har en skön helg och nu hoppas jag snart att vädret vänder och blir varmt och fint igen, kram!

Jag vill verkligen inte...

...jag förstår inte att jag inte ska vara hemma längre snart. På måndag börjar mitt sommarschema. Visst har jag hela tiden vetat att det skulle bli tufft att inte få vara hemma hela dagarna längre med Milton, men att det skulle bli SÅHÄR tufft, det hade jag ingen aning om. Jag skulle kunna ge nästan vad som helst för att få vara hemma länge, länge till med min fina pojke, men snart är det över och det gör mig riktigt ont.
Den som säger att pengar inte gör en lycklig vet inte vad den talar om, för just nu hade det varit den bästa lösningen, mer pengar så att jag hade kunnat vara hemma länge till.
Tänk att tiden som mammaledig (ja alltså man vet aldrig om det blir syskon, och så blir det korta föräldraledighets-omgångar med Milton, vid inskolning etc.) väldigt snart är över.
Jag räknar ner nu, tidigare räknade jag ner dagar, nu räknar jag nästan ner timmar. Ja jag vet att jag har ett kanon-jobb i sommar och inte jobbar mycket, det är härligt för vi får mycket tid ledigt tillsammans, hela familjen, vilket verkligen känns underbart.
Men ja, jag är bitter och tycker att livet är våldsamt orättvist just nu. Många tycker väl att det är helt utan anledning, för tänk att jag ändå har fått chansen att vara hemma över ett år med min skatt och att Milton ska vara hemma hela sommaren också innan det är dags för dagis.

Tänk att denna bus-kille har blivit så stor. Vad jag önskar att jag kunde spola tillbaks tiden ett år, eller i alla fall tills kolik-tiden var över där vid 4 månaders ålder. Samtidigt är det ju roligare ju större de blir, titta bara på bilderna här under, busunge ;) Tänk att just jag får vara din mamma!










Jag har alltid sett mig själv som en mamma till flickor, att jag endast skulle få döttrar. Det kändes lite konstigt där på förlossningen när de sa att jag fått en pojke, men ändå så självklart. Jag kan idag inte tänka mig ett finare barn en vår Milton, klart att jag är en pojk-mamma ;) Jag kan inte ens tänka mig att jag skulle få/i framtiden kommer att få en tös, herregud det är väl klart att jag skulle få en fin pojke.

Jag är verkligen priviligerad, men just nu kryper ångesten i hela mig. Låt mig vinna på lotto....!

Husets vardagsrum

Hej vänner! Nu har jag lagt in lite nya bilder på vårt fina hus =) Idag är det dags för vardagsrummet/tv-rummet, samma sak ;) Tavlan på bilden under har min syster målat, hon är underbart duktig, förstår ni varför jag är stolt över henne?
Alla tak är rena furufesten som sagt, så de besparar jag er med tills de är målade =) Alla möbler känner ni nog igen från lägenheten, har i princip inte köpt något nytt, inte av de stora möblerna i alla fall. Den mullvadsfärgade väggen vill jag måla (vit...), men det får jag inte för min sambo. Jobbar på den biten, men än så länge är han stenhård och får mycket medhåll av många. Mest mamma som är på min sida, någon mer som har åsikter? Här är ganska lågt i taket i hela huset, så jag vill göra det så ljust jag kan med ljusa väggar och tak.



Min fina, älskade favorit-hörna! Fåtöljen har Marcus fått av sin morfar och jag älskar att sitta i den och gör det gärna och ofta. Detta är en fin hörna, kistan har jag fått av min mamma, som från början kommer från mormor och morfar. Brandbilen har Marcus fått av sin farfar när Marcus låg i magen. Hjorten, vars horn och huvud vi har på väggen, har Marcus själv skjutit. Och så en fin, fungerande kamin! Här sitter jag ofta när Milton sover, altandörren öppen, Yda i knät och en tidning, en underbar känsla!


På altandörrens glas finner man redan små, små handavtryck <3. Likaså hittar vi dessa små avtryck på våra speglar =). Det är vackert tycker jag, och levande på något sätt.



En liten del av dagens fotografering. Fler delar kommer en annan dag =) Kramar!

Fint besök!

Fina Jennie var hit en stund på jordgubbsfika och massor med prat blev det, underbart! Fick även inflyttningspresent, wiiiii !! Här ska det målas, TACK Jennie med familj, precis vad jag ville ha ju! Och Milton fick 1-årspresent, bild kommer och OJ vad fin den var!

Nu har Milton somnat så jag passade på att sätta mig ner och vila lite och sedan ska jag nog gå ut lite och forta med mitt rensa-ogräs-projekt =) Eller så tar jag ett varv med dammsugaren. Det är dock roligare och skönare att vara ute, så vi får se vilket det blir.

Nähä, hoppas ni har en fin helg framför er, kram!

Min syster

Alltså, du är bäst. Inte av en speciell anledning alls idag. Ville mest bara säga det. Godmorgon fina syster, hoppas du läser här inne under förmiddagen =) Jag är så stolt över dig och skryter här hemma om min fina underbara tavla som du har gjort åt mig. Håller tummarna för hösten och för dig, du gör mig stolt!






Ha en underbar dag! Kram

Ensam hemma, typ

Eller ja, det är jag givetvis inte ;) Med mig har jag min Yda och på ovanvåningen sover Milton. Marcus är iväg så jag njuter i fulla drag av min jordgubbstallrik, som så ofta just nu, underbart gott! Lite bra på tv är det också, fast just nu har jag lite överskottsenergi som jag är lite sugen på att ta till vara så det blir nog lite ogräsrensning om en stund =)

Dagen idag har varit helmysig! Milton och jag spenderade förmiddagen i en park i Hässleholm med en hel massor av barn och föräldrar, Familjens Hus (babycafé, öppna förskolan etc.) hade sommaravslutning, så mysigt och vi tycker som mycket om att umgås med vännerna, Milton och jag. Vi två har faktiskt inte varit i Hässleholm sedan vi flyttade tillbaks till Vinslöv så det var ett kärt återseende av staden ;) Körde även förbi lägenheten och "vår" rondell, det känns fortfarande lite konstigt att inte köra in på vår gata, utan bara köra förbi.

Nähä, min tallrik skriker efter mig, kram på er!

Godmorgon!

Hej på er!
Strax är det dags för Milton och mig att bege oss till Hässleholm, första gången sedan flytten! Ska bli så mysigt och jag har saknat "latte-mammorna" och barnen! Det är avslutning på Familjens Hus, där vi har gått på babycafé och det tänkte vi vara med på, tror att Milton kommer uppskatta det jättemycket =)
Vi hörs senare, kram och hej!

Åtta Liter Jordgubbar...

...tittade Svärföräldrarna inom med för en stund sedan och herregud vilken lycka!!! Jag ÄÄÄÄÄLSKAR jordgubbar och kan äta det till frukost, lunch, middag, kvällsmat och mellanmål där i mellan - underbart hur man än äter det! Jag och min andra halva har ätit vars en stor tallrik röda gubbar och det var lovely! Tror minsann det blir en tallrik till frukost imorgon bitti, minst en tallrik.


Idag har jag varit i Osby (av alla ställen ;) ), på en intervju för en utbildning. Jättespännande och absolut så givande att gå på intervjuer. En marknadsföringsutbildning, vi får väl se hur det går =) Jag börjar bli lite nervös inför hösten. Som ni redan vet så vill jag ju egentligen vara hemma, men det är ju inte genomförbart och därför vill jag så himla gärna sätta mig vid skolbänken ingen, jag vill verkligen det och inte arbeta helt enkelt. Jag är så rädd och orolig över att jag inte ska komma in på någon av utbildningarna som jag har sökt, jag vet faktiskt inte vad jag ska hitta på då.. Men äh, det ska nog lösa sig, det brukar det ju göra och kommer jag inte in så finns det säkert en mening med det också.

Nog med svammel, nu blir det soffmys och tv. Milton sover gott där uppe, så det är bara vi andra tre här nere. "Hörs" imorgon, kramar!

Hästapållarna!

Nu är de här! Precis utanför tomtgränsen går dem just nu och myser och jag har varit där några gånger och tittat till dem, kliat och kelat, såå ljuvligt och jag njuter! de var toppen vid lastningen också, vilket alltid är skönt och underlättar enormt. Finaste hästarna, vad jag älskar er!
Älskade Armani...



...och så ljuvliga Malva.

 

Världens bästa sambo gick samtidigt med röjsågen och såg till så inget gräs ligger mot tråden, fint blev det och nu går strömmen runt ordentligt =)



Nu ska jag strax gå ut sista vändan för idag till mina fina djur. Yda behöver ju kvälls promenaden och då passerar vi hästarna på tillbakavägen och kan kela lite med dem också. Ja jag njuter och jag är så himla glad över att detta har blivit som det har blivit, att vi bor där vi gör, att vi kan ha möjlighet att ha hästarna hemma. Jag är så glad!
Godnatt med er, hörs. Imorgon är det ytterligare en intervju för en utbildning jag har sökt, kram!

Som ett barn på julafton...

Precis så känner jag mig idag! Imorgon ska äntligen mina fina hästar flytta HEM. Ni förstår inte vilken otrolig känsla det är för mig. När jag var liten lekte jag (med vänner) häst på tomten hemma hos föräldrarna, byggde stall, hoppade hinder, sprang runt och "krumbuktade" oss och döpte våra hästar till alla möjliga tänkbara namn.
Vi hängde på ridskolan och avundades privatryttarna som vi visste hade sina hästar hemma i ett eget stall och vi drömde om att våra föräldrar skulle flytta ut till hästgårdar på landet. Eller att vi själva när vi blev stora, skulle flytta ut på landet med hästarna.
I morgon kommer denna dröm besannas. Mina hästar ska få flytta hem. I sommar ska här byggas stall, som just nu planeras för fullt. I sommar ska de gå utanför Vårt hus på sommarbete. Jag kan gå ut varje morgon, varje kväll, varje dag och prata med mina hästar. Så fort jag är hemma. När jag vill.

Kram!

Måndagslista nr 36

Hej vänner! Idag är det ny vecka och ny lista som gäller =)
Idag blir jag lite extra lycklig över...

...att mina hästar flyttar hem imorgon! En av mina största drömmar genom åren kommer äntligen besannas och det känns helt otroligt!

...att vi bor så underbart fint. "jag har himlen runt hörnet, lalalalala" ;)

...att jag har världens finaste familj som jag tycker så otroligt mycket om!

...att jag sitter här i favoritfåtöljen, altandörren öppen och så en tallrik med jordgubbar, grädde och mjölk - vardagslyx!!

...att älskade Marcus är ledig imorgon.



Det var listan för idag =) När Milton har vaknat ska vi bege oss på promenad mot hästarna tror jag. Behöver dit och ge Armani sin medicin och så får Yda en promenad. Tur att hon älskar värmen och påverkas faktiskt inte speciellt mycket. Vatten med till oss alla tre så ska vi nog reda oss, och så solskydd av alla de slag =)
Hoppas ni får en fin måndag, vissa kanske till och med har semester/sommarlov nu?
Kram!

Världens bästa!

I eftermiddag var jag hos hästarna med världens bästa Lina! Oj, så snäll hon var (är!) som hjälpte mig massor. Mockade ur mina boxar medans jag packade ihop massor med saker och stuvade in dem i bilarna. Nu är det bara de största sakerna kvar att packa och flytta, vilket jag ska försöka ta imorgon =)

En annan person som verkligen är världens bästa är Marcus. Jag kom hem från hästarna på ett sådär lagom bra humör efter en incident men hem kommer jag och fina M hade gjort så himla fint och gjort iordning vårt första dator-/arbetsbord och det kommer verkligen bli så himla häftigt, bara än så länge är det såå fint, det kommer bilder när det är klart, det lovar jag för detta måste jag bara visa!
Ikväll har Marcus och svärfar grejat med hästarnas hage, som ska göras helt färdig imorgon, wiiiii !! TACK snälla, snälla ni!

Sista timmen här inne har spenderats framför tv'n med vars en pizza, kände att vi var värda det idag ;) Och gott det var det. Är sugen på en tallrik jordgubbar också och vet att vi har det i kylen. Jo, det får det nog minsann bli.
Hoppas allt är väl med er, kramar!

Arbetsbyxor på!

idag ska här jobbas! Milton sover nu så ett snabbt inlägg här bara innan det är dags att sätta fart. Jag ska slå ner sista raden med stolpar till hästarnas hage, skruva ett gäng isolatorer och dra tråd.
I eftermiddag ska sakerna i stallet packas och flyttas hit HEM för på tisdag kommer hästarna!!
Även vinterhagen ska mockas ur och världens bästa Lina ska hjälpa mig att mocka ur hästarnas boxar, min kropp (nacke..) är inte riktigt gjord för såhär mycket fysiskt arbete, hur roligt det än är och hur mycket jag än längtar efter att få hem älsklingarna!

Nähä, over and out - vi hörs!

Intensivt

Det gick JÄTTEBRA idår för min Armani på kliniken. Inga cystor i bakknäna så långt ögat når (via röntgenbilderna ;) ), dock en kotledsinflammation i ena frambenet och en broskbildning i samma kota. det verkar dock som om det kommer att gå att behandla.
Men det är lite insentivt nu i ett par dagar. Medicin morgon och kväll i några dagar. Bandage som ska av först imorgon bitti. Boxvila till dess, eller ja, ett par timmar ute i sjukhage nu på dagen, så länge det är uppehåll.

Dessutom firar vi ju studenter idag, två stycken =) Hästarna får dock bli lite prioriterade idag känner jag och så får det andra komma sen.
Imorgon ska jag dessutom ner på en grej i Malmö. Marcus fick tydligen jobba dessutom så nu måste barnvakt raggas fatt i och så blir det upp och hoppa tidigt för mig imorgon, sätta mig på ett tåg och fara iväg. Tycker väl att det känns sådär lagom roligt, men det gäller en utbildning som jag hemskt gärna vill in på, så det är väl bara att bita ihop och göra det =)

Nu sussar Milton i vagnen ute. Jag ska under tiden plocka iordning lite och göra vid mig. I eftermiddag blir det fullt ös, så jag tänkte även unna mig en fika för mig själv medan Sötsnöret fortfarande sover.

Måste rusa, kramar!

Ett snabbt inlägg.

Hämtning av hästsläp igår kväll, gårdagens höjdpunkt faktiskt!
På hemvägen fick jag ett anfall av magkatarr som höll i sig resten av kvällen. Mycket psykisk stress nu i och med dagens färd till hästklinik, så jag tror det var därför.
Nu ska jag slänga i mig en snabb frukost, packa ihop Armanis papper och ringa försäkringsbolaget.
Vid lunch ska vi lasta honom och bege oss till kliniken. Vi hörs senare troligtvis.
Kram

Just nu

Yda vid min högra sida liggande i soffan i vardagsrummet. Precis utanför på däcket sover Milton i vagnen. Altandörren öppen. Snöret i flaggstången slår, en varm bris blåser försiktigt förbi. Fåglarna kvittrar. Tv'n är avstängd, radion också.
Nu är det dags att stänga ner datorn också och istället ta mig ett kallt glas lime-vatten och en liten bit cheesecake.


Livet hade kunnat vara sämre. Helt klart. Det låter nästan som poesi, det jag precis har skivit. Och det är det nog också, en form av en verklig poesi. Idag njuter jag av livet. Imorgon är en annan dag. Morgondagens problem tar vi då, även om mina tummar hålls hårt för min vita springare.
Tankarna går till honom, hela tiden. Minst en gång i minuten. Men hans problem tar vi imorgon. Idag njuter jag av livet.



Kram

En helt vanlig dag

I fina huset, för Milton, Yda och mig. Marcus är tillbaks på jobbet och vi ska bara vara hemma idag. Ikväll beger jag mig för att ordna ett hästsläp för imorgon ska Armani till farbror doktorn och jag är bra orolig... Stenestad, här kommer vi igen. Trodde inte att vi skulle tillbaks såhär "snart" (3 år sedan sista återbesöket). Hoppas innerligt att det inte är några konstigheter med min fina höst, men jag kan inte låta bli att oroa ihjäl mig.
Så imorgon blir en annorlunda dag. Milton får vara hos farmor större delen av dagen, ända till pappa kommer hem och hämtar honom. Armani ska göras iordning på förmiddagen och vid lunch beger vi oss. Underbara och världens bästa Lina hänger med, som lasthjälp, moraliskt stöd och som bästa vän (vilket verkligen behövs, alla tre saker).

Nu är det lek med Milton som gäller, kanske en promenad, det är jag sugen på, ja det blir det nog, så strålar nog Milton och Yda ikapp, de älskar vara ute på promenad så det blir det och jag har redan bestämt rundan i huvudet =) Och så behöver jag rensa tankarna så det passar jättebra med en rask promenad.

Kram på er, roligt att se att så många läser min blogg, har ett jämnt antal läsare varje dag så jag tippar på att ni är ungefär samma personer som läser? Kram igen!

Från tippen till Ikea

Idag blev det först tippen med en hel massa skräp, skönt att bli av med skiten ;) Efter det for vi till Ikea för att samla på oss mer skit, hahaha! Golvlampa, taklampa och fönsterlampa, gardintyger, bordsben till vår framtida datorhörna, leksak till Milton med mera..
Så ikväll ska här fixas lite på övervåningen. Milton sover redan och Marcus åkte snabbt iväg på fotbollsträning. Nu ska jag sätta fart där uppe så datorhärnan sedan kan ta form. Hoppas verkligen att den blir precis som jag har tänkt mig. De borden jag egentligen ville ha till bordsskivan hade dessvärre utgått ur sortimentet, så det har vi redan fått ändra på. Men det blir nog bra ändå och när det är färdigt så hojtar jag till med text och bilder =)
KRAM!

Måndagslista nr 35

Hej igen! Idag är det ju dessutom måndag och ja, jag vet att det inte blev en lista förra veckan. Försökte skicka in en lista via mobilen, men det gick visst inte. Men förra veckan, nr 34, stod endast en sak - jag var absolut mest glad över att vi nu bor i Vårt Hus!

Denna vecka, nr 35, är jag glad över...

...vårt fina hus, trädgård och att livet är underbart just nu!

...det mysiga kalaset vi hade idag här hemma för Milton. Tack ni som var här och för de fina presenterna han fick!

...fina besöket av finaste Anna ikväll. En mysig liten pratstund om ditten och datten, högt och lågt - världens bästa!!

...att Marcus har varit ledig idag och är ledig imorgon också =)

...att vi börjar komma iordning i huset mer och mer för varje dag.

Nu ska vi hålla kväll och snart är det sängen för att ladda för en ny dag imorgon, kram igen!

Miltons andra kalas

Hejsan! Idag har vi haft kalas nummer två för Milton, mys! Det bjöds på cheesecake med passionsfrukt, vattenmelon (som verkliegn gick åt, mest ner i Miltons mage, tydligen var det en höjdare!)...


...och så bjöds det på rabarberpaj med vaniljvisp =) Precis lagom födelsedagsfika såhär på Sveriges Nationaldag och allt.



Och äntligen kommer jag i min fina, fina klänning igen! Glad är jag över det, här tittar vi på fåren, Milton och jag.

 

Nu håller vi kväll. Milton somnade som en stock. Får väl se om han somnade för natten eller om han tycker att det är dags att gå upp sen igen ;)

Annars har vi idag hunnit med en hel del; klippt gräset, städat, hängt upp tavlor, Marcus har stylat lilla toaletten, bakat och så vidare. Imorgon har vi andra planer, vi får väl se vad som hinns med ;) Hoppas ni andra har haft en härlig (ledig?) dag, kram!

Rutiner, rutiner, rutiner

Jaha, nu ska det ske en förrändring här hemma. Milton hade en väldigt jobbig kväll och natt och likaså vi då givetvis. Jag tror att Milton behöver ännu mer fasta rutiner än vad vi har haft nu sedan ett tag tillbaks. Först trodde jag det berodde på flytten, men n'r jag sedan tänkte på det så började detta långt innan vi flyttade.
Så nu ska här till åtgärder och så hoppas vi det kan hjälpa Sötsnöret att hitta en bättre rytm. Upp samma tid varje morgon och äta frukost vid ungefär samma tid alltid.
Lunch serveras 11,30 för att sedan vila middag. Eftermiddag med mellanmål och kvällsmat vid ungefär samma tider och sedan ska Milton göra sig i ordning för kvällen, pyjamas på och så välling för att sedan upp och läggas runt 19,30-20,00.
Än så länge har det fungerat kanonbra! Han somnade faktiskt av sig själv nu efter lunch när det var dags att sova middag och det har inte hänt på jättelänge!!
Vi hoppas nu att detta ska fungera. Nu ska jag röja lite och vika lite tvätt och faktiskt njuta lite av lugnet. Älskade M jobbar, men när han har slutat ska vi åka iväg och handla lite =)
Sedan är Marcus ledig i två dagar, härligt och det ska vi ta vara på! Kram på er!

Jobbig kväll

Från att ha haft en så underbart härlig dag, var kvällen mindre bra. Milton var ur-svår att få i säng. Han är aldrig lätt längre att få i säng, speciellt inte om kvällarna. Det brukar ta ungefär en halvtimme, men ikväll tog det ungefär en och en halv timme, lite hosta, lite tystnad och en hel del skrik. Stackars Milton (och stackars oss)! Hoppas detta inte är någon ny vana, för det var verkligen ingen höjdare.

Nu är det lite tv som gäller för oss. Jag känner mig inte heller helt hundra, ont i halsen och lite sådär ont i kroppen, så det blir kanske en tidig godnatt härifrån. "Hörs" imorgon, kram och godnatt!

UV

Milton har idag sina UV-kläder på sig, han kryper ju in och ut till och från däcket och mest är han där ute. Idag sattes även ut lite vatten i balja och hink och det var visst populärt, dags att köpa en barnpool kanske? Kläder köpta på Polarn och Pyret.








 

Medan Milton fortfarande sov i morse...

...passade jag på att njuta av min frukost ifred =) Jordgubbar med mjölk och en liten skvätt grädde, helt ljuvligt och så underbart att sitta där och njuta av naturen, fåren i hagen intill, fågelkvitter och lugnet.


Och så en annorlunda typ av ego-bild ;) Fotades i fönstret in mot vardagsrummet.



Dagen idag bjuder på jobb för min andra halva, stackaren. Milton, Yda och jag ska försöka ta oss ut på en promenad i värmen. En längre runda ger Yda och jag oss ut på senare idag, när det är lite svalare tror jag, för bådas skull ;)
Annars är dagen oplanerad, så jag ska försöka hålla mig inne och plocka lite. Vi har fortfarande inte kommit iordning än, speciellt inte på övervåningen, så där ska vi nog spendera en del av dagen. Jag brände mig lite igår när vi var på cykel-utflykt med vänner, så jag ska idag ta det lugnt med solen, även om det bär emot.
Hoppas ni har en härlig lång helg framför er, kramar!

Fina besök väntar...

...ska få fina besök under dagen och två av mina absolut finaste vänner! Som jag ser fram emot det, med lite tur hinner de träffas båda två en sväng också, de känner ju varandra sedan långt tillbaks de med =)
Nu blir det frukost och Milton är i ett stort behov av ett bad så det står också på morgon-schemat ;)

Hoppas att ni alla får en härlig fredag, kramar!

Mys, mys, mys

Dagen har varit lovely (även om min älskling gärna hade fått vara ledig med oss..). Lite besök av lillasyster och sedan middag hos mina föräldrar för oss alla =) Mysigt värre och GOTT! Kräftor till förrätt och så grillat till varmrätt. Milton och jag cyklade dit, det är verkligen härligt att kunna få göra det och bo så nära varandra. Marcus kom dit med bilen efter jobbet och åt, men for sedan igen för att "arbeta" för fotbollsklubbens räkning. Nu är han hemma igen och äntligen har vi TV!
Nu ska jag pysa ut i köket och ordna lite gott tv-mys-fika - jordgubbar med mjölk och socker, mmmmm, gott!

Ha det fint, ni som läser. Kramar!

Hallen i huset

Hej på er! Jag lovade ju bilder och idag kommer de första =) Långt ifrån färdigt, mycket som ska målas (furufesten) och möbler ska på plats, men det kommer i sinom tid.
I spegeln skymtar man vardagsrummet och längst till höger i bild är köket. Dörren är städskrubben.

 

Kök och vardagsrum. En hel del stök kvar i köket som synes ;) Och ja, i vardagsrum också.

 

Foto taget från vardagsrummet. Till vänster utanför bild har vi trädäcket. Härligt med kamin! Rummet utanför är hallen och dörrhålet ni ser långt bort går till en liten hall, lilla toaletten och trappan upp.

 

Sådär ja, bilder från idag. Vi känner att vi först måste komma iordning innan det blir ändring av färger etc. Kanske är fel väg att gå, eftersom vi då stökar upp igen. Men samtidigt har vi Milton, arbeten och vardag att tänka på, så all renovering etc. får komma i andra hand. Just nu njuter vi i fulla drag av vårat fina hus!

Kram på er, hoppas allt är bra med er och att flera av er får hålla lång-helg nu =) Jag gör det (givetvis!), men min stackars sambo arbetar varje dag dessa dagarna och är inte ledig förrän tisdag. Kram igen!

INTERNET!!

Hej alla! Min fina vän var hitom för en stund och lämnade att ett mobilt bredband åt mig, wiii! Så nu kan jag surfa "vanligt" igen och inte via teleonen, skönt =) Bilder på huset kommer, kanske imorgon? Vi får se, så håll utkik ;)

Nu ska mannen leka "Karlsson på taket" (vitsigt va?!) och titta en grej, så jag ska hålla i stegen, hörs kanske senare. Kramar!

Hej igen! Det fungerade ju visst igår så h...

img_3531 (MMS)

Hej igen! Det fungerade ju visst igår så här kommer ett nytt inlägg :) Har ju fortfarande inget internet så än så länge blir det mobil-bloggande med en och annan bild, men sen så blir det mååånga bilder på fina huset, det lovar jag :) Här är i alla fall Milton på "trädäcket"

RSS 2.0