Marcus + Fanny = 9 år!

Idag är det Nyårsafton, men framför allt är det Vår Dag! Marcus och jag firar 9 år tillsammans idag <3
Del 2 i min årsresumé kommer imorgon, en dag för sent. Jag har inte hunnit idag helt enkelt utan det får bli imorgon.
Idag har vi huset fullt av folk och har himla trevligt! Nu lägger jag Milton och passar på att blogga från telefonen :)
Önskar er alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt såhär på kvällskvisten. Ser fram emot ett nytt spännande år och hoppas att ni fortsätter läsa här nästa år :)
Kramar i massor till er från mig, nu ska jag strax gå ner till gästerna igen och passa på att ge mannen i mitt liv en puss i förbifarten ;)

Alle fem barnen

Vi har varit ute hela förmiddagen i det fina vädret, jag älskar kombinationen sol och frost, det är så skönt och vackert!!
På bilden finns alla fem barnen, tvåbenta och fyrbenta ;) Kan ni se dem?
Kram på er :)

2011 del 1

Jag tänkte summera mitt år och lägger upp det i två delar, halvårsvis då givetvis =) Här kommer det första halvåret.

Januari. Den 25 januari blev vi husägare, vilket är helt fantastiskt! Vi var så lyckliga över detta och är givetvis fortfarande! Det känns fortfarande helt overkligt och konstigt att just vi bor i detta hus, vi är så glada i vårt lilla fina hus!

Milton blev 8 månader i januari. Såhär såg han ut då, Snöret! Finaste Milton, tänk att jag umgicks med dig dagarna igenom då, saknar det hur mycket som helst!

 

Februari. Denna månad tillägnar jag min Yda. Jag skrev ett långt inlägg om henne i februari och det vill jag lyfta fram. Hon är verkligen vår stolthet och ögonsten och vi älskar henne obeskrivligt mycket. Hon är så himla duktig och vi får mycket beröm för henne och framför allt över att hon är så otroligt lydig och lojal. Det är inget vi direkt kan ta åt oss äran över, det har liksom bara fungerat från början. Eller kanske ska vi därför ta åt oss äran? Något bra har vi säkert gjort för att få henne som hon är idag. Vissa hundar är nog lättare att jobba med än andra. Nu menar inte jag att Yda är helt perfekt ;) Hon har senaste åren blivit ganska mesig. Jag har svårt att förhålla mig till den sidan av henne, eftersom jag är van vid lite tuffare och självständiga hundar. Eller van och van, men jag trivs bättre med det och tycker det är lättare att arbeta med. Däremot anser jag fortfarande att Yda är min "ones in a lifetime". Min stora kärlek på fyra ben.

 

Mars. I denna månad drog allt vad hosta heter, igång. Miltons jäkla hosta, som fortfarande dyker upp i perioder. Både Marcus och jag var host-barn, så det är väl ingen slump och det är säkerligen något som Milton kommer att få dras med under uppväxten, stackaren.

Vi köpte ny bil i mars också. Fina pärlan =)

 

April. Den 25 april hände något stort - Milton började krypa!!! Äntligen! Stora killen, jag kommer ihåg det som om det var igår, ooooh!

Jag gick också med extrem ständig värk i rygg och nacke. Mer än vanligt. På grund av allt arbete med veden. Det är ju roligt att arbeta fysiskt och använda kroppen, det tycker jag verkligen. Men när det går så långt att starkare tabletter måste skrivas ut, för värk och inflammation, då tycker även jag att det gått för långt. Men roligt hade vi ;)

 

Maj. Milton fyllde ett år, 1 år. Ett helt år alltså, kan ni fatta det?! ;) Jag kunde det knappt, lika lite som jag vill inse att han faktiskt är ett och ett halvt år nu, stoppa tiden!!

Den 29 maj, dagen efter Miltons födelsedag, flyttade vi till huset. Som vi hade längtat hela början av året till detta och som vi njuter och älskar det!

 

Juni. Den 14 juni var också det ett viktigt datum för oss (mig!), en enorm milstolpe i mitt liv. Hästarna fick flytta hem. Hem till sitt och mitt nya hem. Jag får gåshud bara jag tänker på den känslan fortfarande och jag kan knappt förstå det.

Den 20 juni tog min föräldraledighet slut. Jag var ledig mycket i sommar ändå, tack vare att jag jobbade som jag gjorde, men den tog ändå slut där och det hade jag otrolig ångest över och saknar det massor fortfarande.

Första halvåret av mitt 2011. Känns alltid lite vemodigt tycker jag, att lägga ett år bakom såhär. Men samtidigt roligt att se fram emot ett nytt. Återkommer med del två imorgon, för intresserade =)
Kramar och godnatt!


Nyvaken

Efter en skitjobbig natt, rent ut sagt, var jag galet trött hela förmiddagen. När Milton skulle sova middag så somnade visst jag också ;) På hans golv nedanför sängen, i sådär en 40 minuter - herrejisses vad skönt!!
Är så trött på mig själv och mina kvällar/nätter. När hela familjen sover, ja då är det jag som ligger i sängen och vänder och vrider på mig, inte roligt och inte okej. Och jag vet redan nu, att trots lite sömn natten till idag, så kommer jag ha lika stora problem att somna ikväll..
Om jag sover länge på morgnarna? Nix; hästarna ska ju ut varje morgon så även om Marcus går upp med Milton så måste jag ju upp. Om jag sover på dagen? Nepp, förutom idag då ;) Håller mig så gott som alltid vaken, eftersom jag vet att jag annars får ännu svårare att somna nästkommande kväll.
En ond cirkel? JAPP ;)
Nog gnällt, nu ska jag passa på att plugga lite innan Snöret vaknar igen. Kram på er alla!!

Hemstickat!

Igår kom farmor och farfar hit en sväng till Milton. De hade varit på besök hos gammelfarmor som är en jäkel på att sticka!
Ny stickad kofta till Milton och en matchande mössa - fining!!!
Farfar fick också en fin stickad tröja, jag fick raggsockor som var så himla fina och kusin Emilia fick också kofta och mössa - tack snälla!!
Kram och hej

Till farmorfarfar och mormormorfar

HEJ! Hoppas allt är väl med er idag? Här är det jättebra och vi har haft en mysig dag. Först mysi-besök hos vänner i Åhus, oh så härligt det var!! Sedan hem och Milton fick sova middag. Vi andra tog det bara lugnt på soffan under tiden. Efteråt så har vi inte heller gjort många knop. Jag pluggade lite i eftermiddags, gäller att passa på men jag kan inte påstå att jag är ett ugg motiverad när jag egentligen bara vill vara ledig och ta det lugnt med familjen.

I julklapp önskade jag mig Unicef-paket. Jag fick inget, men däremot fick Milton två stycken att ge bort - ett till mormor och morfar och ett till farmor och farfar. Tycker de tär en så fin gåva att ge till någon och jag uppmanar andra att göra detsamma!

 


Nu ska jag dricka te och mysa vidare i soffan. Eller nej, först ska jag gå ut och pussa hästarna godnatt och släcka hos dem. Kram till er alla!

Hej på er!

Hej på er! Snart dags för sängen här för oss, trötta familjen idag tydligen ;) Ja kanske inte jag så mycket, men resten av familjen. Och visst, det ska bli skönt att krypa till sängs, tror att jag behöver försöka komma i säng någon dag denna sida midnatt.
Dagen idag har också den varit lugn och skön. dock tycker jag inte alls om detta väder. Jo, i april månad, men inte i slutet av december! Nu vill jag ha 10 grader kallt, ett par decimeter snö och få frysa.
Milton och jag var ute i förmiddags och grejade i stallet, gick på "promenad" till hästarna och gungade lite. Jätteskönt, men ändå konstigt. Vi var ute i eftermiddags också och gjorde klart stallet, gick till affären och tog in hästarna.

Jaja, inget roligt alls att skriva egentligen alltså ;) Imorgon blir det hovslagaren på morgonen och sedan ska vi iväg en sväng till vänner, vilket jag verkligen ser fram emot!
Ha det så bra! KRAM

Två klappar till

Jag är ju en sucker för morgonrock och har ofta på min :) Av farmor och farfar fick Milton en i julklapp och han verkar tycka om den, han också, tack!!
Av sin faster och kusin fick han en egen liten dockvagn. Han tycker mycket om sin kusins så nu fick han en egen. Helst ska katten (geparden) han fick av moster i julklapp åka, eller tandborsten. Men inte dockan han fick av mormor och morfar ;)
Tack Alle och Emilia för vagnen!

Måndagslista nr 63

Oj, höll ju på att glömma! Har inte haft datorn igång på hela dagen. Men idag måndag (trots att jag vet att det är tisdag) är jag extra glad över...

...att det är nyår i helgen! Ja jag vet egentligen inte om jag är så glad över det, jag tycker alltid att det känns lite vemodigt på något vis. Men jo glad är jag över det eftersom det är dags för mig att försöka ta tag i mig själv. Mer om det i ett annat inlägg ;)

...att vi denna vecka är lediga mycket tillsammans, underbart på alla sätt och vis!

...att vi hade en helt underbar Jul tillsammans med nära och kära - TACK!!

Nu ska jag lägga ifrån mig telefonen och sova. Kram på er!

Ryggläge

Här har vi legat hela förmiddagen i stort sätt, min hund och jag. Efter att ha sovit på Miltons golv precis hela natten så är jag galet trött och har ont i rygg och nacke, ja mer ont än i vanliga fall.
Men men, skönt är det med lediga, lata och lugna dagar. Tycker mig vara värd det, även om jag faktiskt får lite dåligt samvete ;) Men med så bra tv-program (först Nils Karlsson Pyssling och nu Madicken) så känns det ändå helt okej. Göra nytta får jag väl göra i eftermiddag. När Milton sovit middag tänkte jag mig en lång promenad, eller i alla fall utevistelse av något slag :)
Kram och hej från mig så länge!

Ett axplock

Vi fick ju som sagt hur mycket fint som helst i förrgår och igår, så snälla måste vi ha varit ;) Här kommer ett litet axploxk över vad vi fick. Som sagt ett litet axplock och det som har hamnat som foton under kvällen i kameran.

Milton fick underbara Converse, i brunt skinn som jag tror är köpte i USA. Dessa fick han av sin fina gudfar och hans sambo - tack snälla! Milton som aldrig har brytt sig värst mycket om skor, tyckte att dessa var bästa presenten igår kväll. Han ville ha dem på sig och sedan spatserade han runt hos mormor och morfar och tittade på skorna, Sötunge!


Av min älskade Marcus fick jag en Marimekko-skål till till min samling, tack snälla älskade! Så glad jag blev, den nya är alltså den frostade skålen. Jag vill ju ha en av varje av de stora, jag är ju en liten bit påväg i alla fall =)

 

Marcus och jag fick 6 stycken fina Ittala-vinglas, som jag velat ha dessa länge!! Jag blev så överraskad och glad när vi öppnade paketen, de är ju så snygga! Tack snälla mamma och pappa =)


Juldagen idag ja, den behagligaste dagen på året tror jag. Skönt, lugnt och inga måsten alls. Dessutom behövs ingen mat lagas, eftersom det äts rester för hela slanten, ja tack ;)
Vi har haft en lugn och skön dag hela dagen. lite promenerande, gratis-ätande och sådär. Lite nytta har vi gjort ändå; vi har sorterat bland Miltons gamla leksaker - en hög för slänga, en för spara och en för att skänka. Allt för att göra plats för allt nytt han har fått i dagarna. Alla julklappar är också uppackade och hemmet är någorlunda iordning-plockat. Själva ligger vi bara på soffan hela kvällen. Till skillnad från många andra skulle jag aldrig få för mig att festa och "leva rövare" ( ;) ) på Juldagen. Nej, varje Juldag går i lugnets tecken för mig, från morgon till kväll, så även i år och jag älskar det!
Hoppas allt är väl med er och vad ni än gör ikväll så hoppas jag att den blir kanon! Kramar!!

Juldagen!

Hej på er!! Juldagen idag och julen är så att säga redan över för i år, det går så fort, men oj vilken fin jul vi har haft!!
Och snälla måste vi alla ha varit i år, för massor av julklappar har fått följa med oss hem både i förrgår och igår ;)
Idag kommer dagen gå i lugnets tecken, ingen utgång för oss, utan bara lugnt och skön och vi började med en rejäl sovmorgon.
Hoppas allt är väl med er, vi hörs! Kramar

Vår lilla Yda

Hon måste ju också vara lite julfin, finaste vovvan, här mellan husse och matte i väntan på julmaten :)

God Jul!

En God Jul önskar jag er!

Hoppas ni alla får en helt fantastisk dag!

Sötaste tomten i världen har vi! Fina Milton i "julkorts-outfit"

 


Snart börjar vi vårt julfirande för dagen, först till Marcus familj och sedan till min familj. Glada är vi att vi alla bor i samma by och kan pussla ihop julfirandet. I alla fall i år firas det i byn för båda familjerna, underbart!
Hoppas allt är väl med er, kramar från oss!

Dan före doppardan!

Hej fina ni och ursäkta min frånvaro, har varit hektiska dagar såhär innan jul, att man aldrig lär sig?! Ikväll blir det Lillejul i vanlig ordning med halva släkten och i år blir det för första gången på "nytt" ställe, nämligen hos en av mina kusiner, som jag ser fram emot kvällen!!
Milton och jag kör på rött och svart :) Marcus kommer bryta av lite vet jag ;) Strax ska hästarna in och sedan bär det av. Hoppas ni alla har en fin "dan innan", massor av kramar till er från mig!

Trött!

Här har ni en som varit vaken mycket inatt, suck..... Miltons dumma och envisa hosta ställer till det ibland. Han har iallafall sovit och "bara" vaknat till i hostattackerna, skönt! Men jag har ju legat på hans rum vilket har resulterat i sömnen har uteblivit.
Nu snart morgon, hej och hå ;) Kram

Nedgång och Uppgång

Efter att jag hade en riktig skitdag i skolan så kom jag hem och öppnade brevlådan - 3 paket adresserade till mig, woohoooo! Vilken ego-lycka jag kände precis då =) Två tröjor till Milton som jag väntat på, de var jättefina, verkligen, de jag bloggade om från Blingo härom dagen. Sedan var det två paket från min Secret-Santa (en intern grej, helt enkelt), i Secret-Santa-paketet låg ett helt underbart skrivet kort och jag blev verkligen rörd till tårar.

Eftermiddagen spenderade jag och Milton ute och sedan inne, jag fick rensa tankarna lite och umgås med min pojke. Skönt. När Marcus kom hem, så gick jag direkt ut och gjorde klart stallet och städade bilen, underbart! Eller ja, inte världens roligaste, men lite mer tid att rensa huvudet lite och sedan var det skönt att inte bara sitta still och samtidigt få bilen ren och fin =)
I kväll har jag bara bakat. Min yngsta svägerska fyller år imorgon och jag har bakat underbara pepparkakskladdkakan med philadelphia(stavning?)-frosting. Om jag får skryta lite (och det får jag!) så är den verkligen helt ljuvlig!

Nu är det snart dags för sängen och hoppas på en bättre dag imorgon. Kram på er, fina!

Det där med pepparkakshus...

Alltså, nog för att detta var Miltons hus. Men det är inte han som har "smyg-ätit" på detta. Det är jag, jag måste erkänna det.. När får man egentligen börja äta på pepparkakshuset? Ska det stå till julafton? Hur kan man låta bli??? Sidan närmast fönstret är snart helt borta, tur det inte regnar inomhus, för då hade detta hus haft enorma problem med läckor..... ;)



Det är i alla fall fantastiskt gott och jag intalar mig själv, att i år har jag lov att göra det. Resterande år kommer jag nog ha som mål att försöka hålla Miltons (och mina..) fingrar ifrån det så länge som möjligt ;)
Ha en underbar dag, KRAM!

Hästarna har givetvis också en gran

Fast i hagen =) De brukar få granarna från både oss och mina föräldrar, när de ska slängas ut där kring Knut där i januari. Mammas och pappas granar brukar vara underbara för fin-hästarna, eftersom de allt som oftast slår skott och håller sig fräscha. Värre är det med våra. . . I år får de som sagt en redan nu och sedan får de de gamla granarna i januari också givetvis.
Min Malva var ju inte sen med att haka på den idén, Sötloppan ;) Det är ju sådan hon är.



Snart sängen för oss, jag är skittrött. Gick upp tidigt i morse och gjorde stallet innan skolan, skönt. Men det känns nu på kvällen. Hade tänkt göra samma imorgon, allt för att Milton ska slippa hänga med mig i stallet på eftermiddagen. Det är skönt att ha det gjort också på morgonen, det är mysigt sedan att komma in, titta på julkallendern och (förhoppningsvis) få ta det lugnt och skönt =)
Ikväll har jag haft en så fin kväll med mina två bästa vänner, ni är bäst!

Hoppas ni andra mår fint, kram från mig!

Måndagslista nr 63

Hej! Inte många minuter till godo, men en kort lista ska ni få ;) idag är jag glad över...
...de tre lediga dagarna jag haft tillsammans med Milton nu, herrejisses så välbehövligt!

...att Marcus också varit ledig idag.

...att vi fått många julklappsköp gjorda under dagen och har ganska bra koll på vad som är kvar, känns bra men ändå konstigt, vad har vi missat tro??
En hel-mysig dag på stan tillsammans för oss tre idag, mysigt!

...att Milton är frisk och, efter över två veckors frånvaro, ska till dagis imorgon!!

...att vi har haft en så mysig kväll, Marcus och jag. Tittat på Ernst och slagit in julklapparna. Dessutom klädde vi granen (som för övrigt är byns fulaste, hahahaha!) och lagt klapparna på plats :)

...att det faktiskt är jul denna vecka, herregud så underbart!

Detta får avsluta min lista. Hoppas ni alla ser fram emot denna vecka lika mycket som jag! Kram på er, fotot är på just vår fula gran, med pynt går sen väl an att titta på i alla fall ;)

Brännskador

Jag går ständigt med mer eller mindre brännskador sedan vi började elda i kaminen, hur lyckas man egentligen att INTE bränna sig? Tänk att ett såhär litet brännmärke kan svida så mycket? Att bränna sig måste vara det mest smärtsamma sätt att skada sig.
Om ni undrar över mitt lillfingers position så är det så. På bägge händerna. Jag vet inte alls varför, men jag kan inte hålla in lillfingrarna mot ringfingret. Jo, om jag tar i i "fingermusklerna", men det är ju jobbigt, så det får hänga lite där på trekvart ;)



En liten parentes såhär en söndag. Kram och hej

Fyra JulFavoriter!

Hej på er! Fjärde Advent, kan ni fatta det? Julen börjar så smått bli planerad och imorgon, när hela familjen är ledig(!!!) blir det julklappsshopping för hela slanten, hoppas vi blir klara, men jag tvivlar starkt på det ;)

Jag har (omedvetet) samlat fyra julfavoriter på nästan samma ställe, i köksfönstret och på köksbordets kortsida närmst fönstret, fint och mysigt tycker jag :) Pepparkakorna i den fina gamla glasburken från Orrefors (som ja fått av min snälla mamma) har fått lite glasyr på sig och ska snart fyllas på med fler pepparkakor. Pepparkakshuset som jag skrivit om tidigare, jag har dessutom börjat äta på det så smått redan, oh så gott! Fast bara på baksidan, där ingen ser ;)

Adventsljusstaken i fönstret är liten, men så fin tycker jag. Inhandlades för ett par år sedan för ett billigt pris och jag tycker verkligen om den! Heter det förresten adventsljusstake? Det heter ju den med fyra ljus, vad osäker jag blev nu..

Som sagt adventsljusstaken som jag också skrivit om tidigare, har i år fått grön mossa istället för vit och alla mini-tomtarna trivs lika bra i det gröna :) Denna hänger också med varje år och har gjort sedan Marcus och jag flyttade ihop :)

 


Milton sover äntligen middag, efter mycket och lång övertalning från min sida. Själv har jag gjort te och äter ett par lussebullar, mums! På tv är det en julfilm, underbart! Marcus jobbar, så i eftermiddag tar Milton och jag vagnen till ridskolan, för att titta på lucia- och julspex, Milton som just nu är helt tokig i hästar kommer nog tycka det är roligt, ja jag med för den delen ;) Hoppas allt är väl med er, kram och hej från mig till er!

Soffmys!

Alltid har jag en katt på magen, inte alltid kanske men väldigt ofta! Milton, Vilse och jag har varit vakna ett par timmar nu. Välling uppdrucken, tänt i kaminen, de fyra adventsljusen har brunnit en stund, hästarna ute och nu gos på hög nivå!
Snart kommer Marcus upp, som tog sovmorgon idag. Då är det lite frukost för oss och mellis för Milton som gäller, tur det för jag är väldigt hungrig just nu :)
Ha en fin fjärde advent, kram!

Ylva Skarp + Clas Ohlson = sant!

Jag dog nästan lite när jag fann denna på nätet! Min absoluta favorit-designer (ja, bortsett från min syster alltså ;) ) är Ylva Skarp. Nu säljer dessutom Clas Ohlson en retro-radio som just Ylva har designat. SNÄLLA TOMTEN, ge mig denna om en vecka, jag är helt kär!!

 


Over and out, kram och hej!

Titta, titta!

Milton var smått exalterad i förmiddags när han hittade ett av sina gamla snören, kommer ni ihåg hur tokig han var i vår "rya"-kudde och alla dess snören, som han ständigt drog loss och satt och viftade med? Söta unge!

Han gjorde detsamma idag, fast stod och viftade sådär en stund och sa titta, titta ungefär hundra gånger, tänk att han kommer ihåg de där snörena, mitt lilla gull =)

Han är dessutom bättre i sina ögon, så nu hoppas vi att det vänder och att han får bli frisk nu.

 


Igår var en hektisk dag; lämnade Milton hos mamma, lämnade Marcus på jobbet. Sedan tenta. Hem och hämtade Milton hos mamma, nattade honom här hemma sedan. När han sov hann jag både göra stallet klart, duscha, slå in en julklapp, plocka iordning och föna håret - effektivt va?! Sedan vaknade Milton nog på helt fel sida. Vi fick rätsida på det också och han lekte och åt medan jag gjorde vid mig. En styck svägerska kom hit och satt barnvakt medan jag slängde in mina hästar.
Sedan for Milton och jag till byn där vi postade paketet som jag slagit in tidigare under dagen. For vidare till Marcus på jobbet och hämtade upp. De skjutsade sedan mig till stan där jag sedan mötte upp klasskompisar för lite "after-school" såhär efter tentan och allt. Åt och drack gott, sedan dansade vi lite och det blev tidig hemgång för en trött Fanny.
Jaja, nu sover min Milton igen, själv tänker jag unna mig lite lugn och ro; har slängt täcket på soffan och ska nu gå och göra mig en mugg te och ta någon att äta till det. Sedan ska jag bara sitta här under täcket och surfa och titta på tv under hela tiden som Milton sover. Och endast med gott samvete, tycker att jag är SÅ värd det efter tuffa veckor.
Kram på er, ta hand om er!

Sjätte besöket...

...på vårdcentralen sedan förra måndagen och tredje sorten medicinkur har påbörjats idag. För Milton såklart, stackars killen :( Detta måste vara ögoninflammationen from hell..
Nu håller vi tummarna för att denna sortens medicin ska bita på inflammationen, ni håller en tumme också va?
Kram på er!

Nämen se där ja!

Internet fungerar visst som det ska igen, äntligen!
Fast inte har jag tid att sitta här för stunden - håller på med tentaplugg för fulla muggar..
Hörs senare eller imorgon under dagen, kram på er!

Nedrans internet!

Vårt internet har legat nere sedan igår eftermiddag, tråkigt!
Nu ska vi äta middag, inte helt fel med vildsvinsstek och potatisgratäng på en onsdag!
Här hittade jag Milton sittande härom dagen. Ja vår flaggstång ligger fortfarande på gräsmattan och ska väl sågas itu och plockad bort snart. Milton saknar nog sin flagga, sötsnöret!!
Kram på er :)

Blingo

Har hört så mycket bra om Blingos barnkläder, så nu när de har 50% rabatt på allt, så kunde jag inte låta bli att beställa dessa fina tröjor till Milton. Visst är de tuffa? Den översta framför allt, föll mig i smaken =) Hoppas de hinner komma innan jul.

 

Röda strumpor till är ju riktigt snyggt! Måste skriva upp "handla strumpor" på min låååånga "att-göra"-lista, där allt ska vara gjort innan jul.


Nu studier igen.. Kram på er!

Måndagslista nr 62

Hej på er! En dag för sent, jag vet. Men jag hann inte med igår, inte alls faktiskt.
Så idag måndag (jaja, tisdag, men vi kan ju inte bryta på rutinerna ;) ) är jag glad över...

...att Milton äntligen har fått penicillin, nu ska vi bara få det i honom, vilket är ett projekt i sig ;)

...att vi har hämtat hem hö, alltid skönt. Då vet man att det dröjer ett par veckor till nästa vända.

...att vi har hunnit med en snabb vända ut i häst-hagen idag, hela familjen och alla djuren. Fixat lite med hästarnas staket, eftersom den ena (läs Malva) är lite rymligsbenägen, suck!

...att det är Lucia idag, jag älskar Lucia och tycker det är en så fin tradition, precis som alla andra jul-traditionerna.

...att vi ska ner en sväng på dagis och titta på Lucia-tåg! Milton har ju inte varit på dagis på en och en halv vecka, så jag tror att han tycker det är roligt =)

Nu ska jag plugga, fruktansvärd vecka skolmässigt.. Men det löser sig! Kram!!

Bekräftelse och lussebullebak!

Ja, vilken dag! Milton, min mamma och jag for in till vårdcentralen i stan idag. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag ÄLSKAR Vänhem (vårdcentralen i stan alltså)! Lika tråkigt som vi blivit bemötta, både på vårdcentralen här i veckan och på akuten igår kväll, lika väl blev vi behandlade och bemötta på Vänhem idag! Underbara läkare, som verkligen tog vår oro på allvar, angående Miltons sjuktillstånd, eller vad man ska kalla det.

Och nu fick vi det bekräftat - ögoninflammation fortfarande och även öroninflammation. Stackars min Milton.. Men skönt samtidigt, nu fick vi ordentliga grejer så nu hoppas vi att han blir frisk!

 

Ikväll for jag hem till mina föräldrar och syrran, lussebullebak stod på schemat, mysigt värre! Min syrra på fotot under, hon tillverkade en snigel, hahaha.. Det blev sen en "vanlig" lussebulle ;)

 


Nu ska jag förbereda mig inför morgondagens skoldag. Blir lite hattigt imorgon eftersom Snöret fortfarande är sjuk, men hans farmor ställer upp, tack snälla!
Kram och hej!

Att vabba som student

Hej på er! Fortfarande vab (vård av barn) som gäller och i alla fall imorgon också. Då gäller det att ta tillfällena i akt och utnyttja de stunder man får till studierna ;) Milton pausar lite inför "tvångsmatningen" av medicin, stackaren medan jag försöker bläddra lite i boken :)
Vi hörs senare ikväll, nu ska jag läsa vidare och sen blir det lussebullebak, slurp! Kram på er

Här befinner vi oss numera...

Här turas vi om att ligga på nätterna ;) Men vad mysigt det är, såhär en stund.. Ligga och kika på varandra, helt tysta, såhär mellan spjälorna. Fina Milton, du är bäst...

 


Ikväll har vi befunnit oss på akuten. Är mer och mer besviken på den svenska sjukvården, som vi upplevt denna vecka. Inte klokt egentligen vad nonchalant bemötande vi har fått, både på vårdcentralen tidigare i veckan och nu på akuten, vilket är så himla beklagligt.
Nu håller vi kväll här hemma och hoppas på en bättre natt inatt. För hur mysigt det än är att ligga och kika på Milton, så är det inte lika mysigt timme efter timme, natt efter natt ;)
Kram på er, hoppas ni har en fin lördagkväll!

Pepparkakshus och fina vänner

Igår kväll när jag lade Milton, så dök två av våra bästa vänner upp, lite spontant sådär. Och det gjorde verkligen min dag, så glad jag blev! Finaste Malin och Alexander hade med sig en byggsats för pepparkakshus och en massa godis till det. Malin visste inte om Milton hade ett pepparkakshus, så hon chansade och fixade - världens snällaste! Så hon smälte socker och limmade ihop det och fixade kristyr och spritsar, jag kom mest med glada tillrop ;) Men sedan dekorerades det och åts godis av oss båda, julmusik på högsta volym och grabbarna tittade tv, gode gud vilken kväll!!

Om ni undrar varför där bara är tre geléhallon på skorstenen, så vart min sambo snabbt framme och nallade ett ett av dem ;)

 


Idag lördag, jag har mest legat på soffan hela förmiddagen, Marcus har jagat och Milton har lekt fint hela förmiddagen, tack snälla unge! Jag behövde ligga rak lång där en stund.
Nu studier, kram och hej!

Jag börjar bli trött..

Jag börjar bli mycket trött på våra vaken-nätter nu. Sjuk Milton och sjuka föräldrar. Inatt är det Marcus tur att försöka få sova lite = jag ligger på Miltons golv på 2 cm tunn bäddmadrass med ett överkast på mig. Fryser, har sanslöst ont i halsen (och nacken, men det är ju inget ovanligt..) snorar och hostar ikapp med min pojk. Just nu är det galet synd om oss. Faktiskt.
Känner mig sur, vrång, bitter och tänker mest negativa tankar. Det blir så när man inte får sova, iallafall för mig som verkligen behöver sömn..
Nej nog med gnäll nu :) Har hört folk som tycker om att läsa här för att jag skriver så positivt. Men ibland är det ingen höjdare att vara jag, som idag :) Och då blir det negativ läsning. Men så fungerar det väl, ingen är väl på topp jämt!
Hoppas ni andra får sova iaf. Kram

Fräcka!

Dessa från Molly Holly är jag SÅ sugen på, tycker de är skitfräcka!

Såhär bra vill jag också ha det!

Kunna slänga mig på soffan när som helst och bara sova hur jag vill och när jag vill ;) Fast mest av allt vill jag att vi blir friska här hemma nu, framför allt Milton vara ögoninflammation aldrig blir bra.. Vårdcentralen i morse igen och jag brukar aldrig klaga på dem för jag brukar alltid bli bra bemött. Men i morse undrar jag vad det var för ett nöt som hjälpte ("stjälpte") Milton och Marcus. Blev faktiskt riktigt ledsen över den dåliga hjälpen..
Själv har jag ont i halsen mest hela tiden nu, superförkyld och ont i bihålorna. Men det går väl över, förhoppningsvis till jul i alla fall :)
Nu kommer snart Marcus hem och då blir det lite kvällsmat. Kram och hej!

Jag är så tacksam!

Efter den där skit-morgonen i morse och skit-natten till idag, så blev jag senare idag himla glad!! Svärmor och två av mina svägerskor (Susanne och Moa) har passat en liten sjukling och dessutom putsat våra fönster på nedanvåningen, gjort stallet klart för kvällen och köpt två julstjärnor (blommor alltså) till tv-rummet. Och ja visst ja, de strök mina gardiner och hängde upp dem också - snacka om att jag har blivit bortskämd idag och jag är så himla tacksam!!
TACK SNÄLLA NI, ni har gjort min dag!!

Nu ska jag plugga vidare, kram på er från en mycket förkyld Fanny, som dessutom har galet ont i halsen..

I väntan på bilen...

Efter den sämsta natten på mycket länge med endast tre timmars sömn sitter jag nu i Hässleholm och väntar på bilen eftersom jag missade tåget som skulle ta mig vidare till Osby, suck..
Dagen hade ju kunnat börja bättre, men men, den kan väl inte bli sämre i alla fall ;) Idag är det grupparbete som gäller och jag hoppas att vi får undan det under dagen.
Kram och hej, ha en fin dag

Sjukstuga och stress

Ja här har vi fullt upp. Kanske inte just nu då Milton sover, Marcus tittar på en jaktfilm (?!) och djuren sover. Ja, tänk om man hade fått sova, en annan har nog många långa timmar kvar med datorn i knät och ska plugga, suck.. Har massor inför nästa vecka och jag vill, jag ska, jag måste klara alla tre delarna. Men just nu ser det lite mörkt och motigt ut faktiskt. Sambon tycker att jag är lite gnällig ;) För som sagt, jag brukar ofta (läs: alltid) säga att jag inte kommer klara det och att jag ligger massor efter. Men så i slutänden går det galant, eller än så länge har jag inte misslyckats på något. Det känns ju i vart fall hoppfullt.
Men så är det ju inte bara skola i december att tänka på: Julklappar, julkläder, lucia, ved ska hämtas hem, hovslagaren ska komma ut, tv-rummet skulle vi vilja få klart, och så den dära delkursen. Det ska bakas och storstädas, vi ska VAB:a klart den här sjukomgången med Milton. Vi är lite halvsjuka vi vuxna här hemma också med hosta, ont i halsen och är allmänt sega.
Och någonstans, mitt bland all stress och sjukdomar hit och dit, så vill man hinna njuta av denna underbara månad. Hinna vara friska och bara ta det lugnt lite också. Men äh, vi får väl vila på juldagen, kanske?!

Nu ska jag som sagt återgå till mitt word-program istället för internet på datorn och ta upp mina skolpapper och -böcker från golvet och fixa lite med det. Hoppas ni andra har en lite mysigare och lugnare månad än vi. Julkorten är i alla fall beställda, alltid något och en början i rätt riktning ;)
Kram på er

Jag har världens bästa vän

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag har världens bästa vän. Alltid finns hon där, ställer upp i vått och torrt. Peppar och gör mig lycklig.
Vi hörs inte av så ofta, vi har mycket var för sig att fixa, en hektisk vardag på olika ställen, befinner oss på olika plan i livet. Men det gör ingenting alls egentligen. När vi pratar i telefon, sms:ar, hörs på facebook eller ses så är det som att vi aldrig gjort annat. Trots att vi befinner oss på så olika plan så resonerar vi alltid så lika, tycker likadant, känner likadant, har samma humor och samma saker berör oss.
Vi har helt olika intressen, men ändå intresserar samma saker oss. Låter det invecklat? Det lät konstigt när jag skrev det, fast ändå lät det inte konstigt när jag tänkte det.

Jag är så glad över att jag har dig i mitt liv, som en extra person i min familj och som min bästa vän i alla lägen. Alltid finns du där för mig och jag hoppas att du vet att jag alltid finns där för mig!
KRAM

Julkort beställda

Ännu en sak att bocka av från "att-göra-innan-jul"-listan, skönt. Har as-mycket att göra idag, galet mycket egentligen så det borde kanske inte vara prioritet nummer ett. Men nu blev det så och de blev jättefina!! Och som sagt, det är skönt med lite lättare last på de där axlarna, som ständigt går med för tunga "att-göra"-vikter.......

Nu ska jag fortsätta, kram och hej

Det pågår en tyst katastrof

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder.
De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 


Piggare kille har vi haft...

Inte nog med ögoninflammation och förkylning, nu även 38,6 i feber. Plutten.. Men han är duktig, han har orkat med hela dagen ändå i vanligt tempo och sov middag i ca 2 timmar. Så det är helt okej att ta igen sig i soffan nu :)

Måndagslista nr 61

Hej vänner! Idag är jag glad, fast stressad (som vanligt). Jag VAB:ar (vård av barn) så får spendera hela dagen med Milton, men jag har massor att göra i skolan så även om detta är det bästa som finns (att få vara hemma med min Milton) så känner jag en otrolig stress..
Men lite glad är jag idag ;) Framför allt över...

...att det faktiskt snöar ute, kan det bli mycket mer underbart?? Jag ÄLSKAR snö och tror faktiskt att jag hade kunnat ha snö tio månader om året i princip, oh det är så fint och jag blir SÅ glad!! Men det får nog inte ligga kvar är jag rädd..

...att jag får spendera hela dagen med min Milton, det måste ju ändå vara den bästa personen jag får vara med, finaste killen! Fast det är lite synd om honom, han har ögoninflammation..

...att jag har te i min mugg och eld i kaminen just nu och nästan varje dag. Det är något vi aldrig tröttnar på här hemma!

...det underbara pepparkaksbakandet igår, min syster och min mamma är det bästa baksällskapet man kan ha, hahaha! Ja så är det, de är bäst helt enkelt!

Nu ska jag plugga en stund innan Milton vaknar, kram och hej =)

Snöblandat regn

Ja det är väl bättre än endast regn iaf ;) Glad är jag eftersom jag älskar snö! Nu kanske lite julkänslor kan infinna sig, hoppas hoppas....! Kram och hej!

Kokos-saffran-topparna

Kokos-saffran-topparna jag gjorde idag blev jättegoda!
Recept ifall någon vill ha dem:

50 gram smör
En halv påse saffran
2 dl strösocker
2 ägg
1 påse kokosflingor.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda socker och saffran och sedan det smälta smöret. Blanda sedan i ägg och kokosflingor. Låt gärna det stå några minuter, så kokosflingorna sväller lite. Klicka ut topparna på en plåt på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter eller tills topparna fått fin färg.

Skitlätta att göra, och jättegoda, kram på er!

Kokostoppar med saffran

Bakade underbara kokostoppar med saffran, så gott! Hade dock alldeles för lite kokos hemma, typiskt.. Så alla blev ju inte lika fina som dessa översta ;) Dock blev alla precis lika goda!

Senare i eftermiddag blir det pepparkaksbak med Mamma och Mimi, precis som varje år, underbart!
Kram och hej

Hej ögoninflammation

Stackars Milton är så kletig i och svullen runt ögonen. Blir en tur in till Apoteket om en stund och köpa salva :)
Såhär såg han ut igår, innan svullnaden runt ögonen infann sig :)
Kram och hej så länge

Här har ni mig

Jag är verkligen inte fotogenisk (heter det så?!) men såhär ser jag ut idag, Lillasysters gamla "lilla svarta" som är så fin! Ikväll ska jag ut, 19-årsfest, grattis Jossan - woohooo!
Kram på er, trevlig helg!

Första December

Hej december och Hej finaste månaden på året! Jag älskar vintern, snön, julen, mörkret, tända ljus, kylan. . . Så just dessa plusgrader faller inte mig i smaken det minsta faktiskt. Nej, jag vill ha vitt och massor av snö, krispigt kallt med sådär en 5-10° kallt, oh så härligt! Men än så länge får vi njuta av det vi har - mys varje kväll med tänd brasa, snart är det julmat och julgodis som gäller. Julkallendern har dragit igång idag, juklappar har och skall inhandlas och Miltons andra jul är på intågande - love it!

Nu ska jag fortsätta plugga här med min kollega, jag fuskade och kikade in här snabbt nu när hon inte ser, hahaha..
Hoppas allt är väl med er och att ni får en FIN dag, kramar!
RSS 2.0