Att träna ofta

Jag har ju som sagt tränat mycket denna vår. Mycket mer än jag någonsin gjort, sedan jag skaffade barn. Innan jag blev gravid med Milton tränade bästis-Alexander och jag massor. Alltså vi snackar 8 pass/vecka typ, plus att jag red 5 pass i veckan typ.
Sedan har tiden eller lusten inte funnits där för träning. Förrän nu. Tiden finns väl egentligen inte heller, men jag försöker ta mig tid och prioritera mycket annat.
Att träna är verkligen inte roligt, inte alls. Alltså inte ett dugg. Jag hittar sällan den där euforiska känslan som många snackar om. Jag blir glad när jag känner att jag blir starkare och det känns härligt att se att kroppen förändras, motiverande liksom. Men nä, aldrig roligt.
 
 
 
Men jag mår ju så mycket bättre. Det är fantastiskt. Alltså verkligen! Jag är gladare och härligare hemma, det är framför allt det som är det mest positivt såklart. Min nacke (som överlag kan vara Vinslövs kanske sämsta nacke) mår mycket bättre och jag får mindre ont. Jag orkar mer och får mer gjort, hundarna får komma ut på rejäla turer med mig. Och så vidare.
Ofta tränar jag när barnen gott och lagt sig, men ibland prioriterar jag träningen framför dem, ordnar barnvakt om Marcus är iväg eller om han är hemma så är det ju inga problem. Morgonträning innan jobb är verkligen inte min grej. Det har hänt typ en gång, men nä. Det undviker jag, haha..
Jag boostar mig själv med youtube, träningssidor på Facebook och instagram och sådär. Det är skitbra. Man kan få mycket nya tips och idéer på träning som jag inte alls tänkt på innan.
Häromdagen googlade jag löptekniker, haha.. Eftersom min är urusel. Jag är värdelös på att springa och orkar ingenting. Efter googlandet, gav jag mig ut och testade en annan löpteknik och jo, det var faktiskt lättare. Älskar sådant!
 
Att jag sedan går med ständig träningsvärk någonstans i kroppen är en annan femma, haha.. Värst är benen. De är förjävliga att ha träningsvärk i. Jag kan inte gå ordentligt på ett par dagar, efter ett ben-pass. Inte klokt egentligen, att ändå utsätta sig för det varje vecka, hahaha..
 
Vad jag tränar? Aldrig pass. Det är mer min syster grej. Jag vill träna själv liksom, ren styrketräning med fria vikter, jogging och pw's med Yda. Det är mer min kopp te.
 
Är ändå så jäkla nöjd med mig själv, att jag har fortsatt såhär länge sedan sent i vintras. Jag har försökt ge det en chans då och då tidigare, kört ett par veckor men sedan, nä.. Men nu så, nu har jag varit igång ordentligt rätt länge.
Nästa steg? Att lägga om kosten, suck.. Det svåraste av allt. Med den ständiga sömnbristen jag (vi) lever med, så är det så svårt att inte äta för mycket. Och inte bara för mycket, utan ett par mackor istället för ordentlig frukost, godis på kvällen och så vidare. Jag ska försöka skärpa kosten, efter semestern och se vad som händer. Små steg i taget, så kanske en förrändring lyckas. Ingen press, inget tvång utan bara lite förbättringar då och då, tänker jag.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0