Mamman listar

Godmorgon på er!
Såg en lista, gällande barn och mammaliv och jag tänkte att ni kanske skulle tycka det var kul, att se min syn på saken, mina svar liksom. De flesta av er har säkert redan en bild på det och vet ungefär hur jag svarar och hur jag är som mamma. Men kanske är där något nytt?
 

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?

Jag har 2 barn, Milton och Dante. Jag har alltid sett mig som tvåbarnsmamma, men numera i hemlighet drömmer jag lite om ett tredje barn. Längre fram, inte nu. Och om jag får med Marcus på planen, haha.. Han är inte alls lika pepp ;)

 

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?

- Barnvagnen är ju toppen. Båda mina barn har älskat att åka vagn och gör fortfarande. Vi älskar barnvagnspromenader, både barnen och jag. Milton åker ju inte längre, bara hem sent på kvällar, från kompisar i byn och sådär.

- Babyvakten. Först nu har vi skaffat en, efter att varit föräldrar i över sex år, haha.. Nu används den både för att höra om de vaknar och för Milton att viska på oss i den, likt en walkie-talkie, istället för att ropa på oss och därmed väcka lillebroren.

 

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?

Jag älskar att hänga med dem, vara lite spontan, åka på utflykt lite oplanerat. Sedan älskar jag det som vi gjorde härom dagen, gå upp till skogen med en liten picknick, bara precis hemmavid. Underbart och vi älskar att bo som vi gör, så vi har möjlighet att göra så.

 

4. Hur har ditt liv förändrats sedan du fick barn?

Massor, såklart. Från att bara ta hand om oss själva och inte behöva ta ansvar för mer än mina djur, hade jag nu fullt ansvar över ett litet barn. Och har fortfarande. I början (första året framför allt) var det tufft, hela omställningen. Verkligen tufft. Men efter det och vi landat i allt, har det varit underbart och jag kan inte tänka mig ett liv utan detta. När sedan Dante dök upp och folk snackade om tvåbarnschocken, njöt jag bara och älskade allt. Aldrig tvåbarnschockad, bara ettbarnschockad.

 

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?

Älskar numera Kappahl, deras barnkläder har verkligen utvecklats åt det positiva. Men samtidigt handlar jag mycket på nätet till dem; Zara, Ellos och så vidare. Alla prisklasser, en del Molo och Nova Star och så vidare.
Skor är jag alltid supernoga med, eftersom jag själv har så dåliga fötter. Barnen har i princip alltid märkesskor som är anpassade till barnfötter. Hellre få par skor åt barnen som är riktigt bra, än flera halvdåliga.

 

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?

Ja, alltid. Marcus och jag har ju hängt ihop skitlänge och båda har alltid velar ha barn. Har aldrig varit någon diskussion för mig, mer en självklarhet på ett eller annat vis. Såklart är jag oerhört glad och tacksam över mina biologiska barn, men samtidigt hade jag inte haft något emot att adoptera etc.

 

7. Det bästa som finns med att vara mamma?

Att vara just det, en mamma. Låter ju så klyschigt, haha.. Men jag älskar det och är så stolt över det. Över barnen. Det bästa är att få hänga med ett barn i taget, som Milton i stan och ta en fika, gå på bio eller bara hänga runt. Vi är bra på det liksom. Eller med Dante i famnen, nära nära. Det är han bäst på och jag vill alltid ha honom så nära mig det bara går.

 

8. Något mindre roligt med att vara mamma?

Den ständiga oron. Oron över att det ska hända barnen något, eller mig. Det är det värsta.
Annars är det såklart att sömnbristen är vidrig många gånger. Men det går att härda igenom. Vi har gjort det förr och gör det igen.

 

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?

Lyssna inte på tips! Det är så himla individuellt. Skit i amningen om det inte fungerar. Använd våtservetter om det underlättar ditt liv. Ät skräpmat om det får dig att överleva och att ens äta. Det är okej om din bebis skriker genom hela ICA-handlingen. Sov när du kan. Får du inte sova? Det går över, jag lovar. Det är vidrigt.

Mitt bästa tips till er, där någon nära fått en bebis: Erbjud er hjälp, för föräldrarna till den där nyckläckte kommer inte be om hjälp.

 

10. Slutligen, visa oss en bild på dig och ditt/dina barn!

Bästa BÄSTA barnen. Ett äldre foto på de där två. Min Sparv och mitt Snöre ♥♥

 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0