Saker att tacka vår tvååring för

Jag har satt ihop en liten lista på saker vi verkligen kan tacka vår tvååring för. Pass opp!
 
 
 
1. Tack Dante, för att du håller oss i trim. Ett mer aktivt barn (dygnets många timmar) är svårt att hitta tror jag. Fortsätter det såhär, så kommer vi se ut som vinthundar inom loppet av två år. Vi springer, hoppar, lyfter, springer, springer och springer lite till. Ändå är det bara en bråkdel till hur mycket Dante springer.
 
2. Tack Dante, för att du ser till att vi aldrig försover oss. Vi kommer aldrig in i djupsömn ens, så det är lugnt, haha.. Dante gillar inte att sova. Och tar det för givet att vi andra inte heller gillar det. Vilket vi gör, men det vill han inte alls kännas vid.
 
3. Tack Dante, för att du alltid är så glad. Din glädje smittar liksom av sig bland de flesta och alla älskar dig. Tack för att du är så rolig och positiv i allt du gör. Nästan allt du gör i alla fall.
 
4. Tack Dante, för att Milton fick en så fantastisk lillebror. No words needed. Syskon is da shit! Inte alltid, men ofta. Oftast är ni överens och har sjukt roligt tillsammans. Lika ofta bråkar och skriker ni på varandra. Men alltid älskar ni varandra.
 
5. Tack Dante, för att du ser till så att vi har ordning på "farliga" saker nu för tiden. Till skillnad från Milton så är du ett klåfingrigt barn som inte går att lita på. Fungerande tändare gömda på hyllor högt upp. Tigerbalsam i badrumsskåp och inte i barnsovrum (användes tidigare när Milton var förkyld, en liten klutt på kudden för att hjälpa till för andningen). Knivar i garaget på sina platser. Tändvätskeflaskor utom räckhåll (numera) för små barnfingrar. Ni fattar.
 
6. Tack Dante, för att du kan så mycket själv. Du fixar och grejar. Är galet företagssam och ser till att underlätta vårt liv på ehh... ditt eget lilla vis?! Vi kan förvisso inte skriva under på hjälpen. Men så länge du är nöjd, så är ju vi det också.
 
7. Tack Dante, för att du fortfarande är en närhetsknarkare. Trots att du har ett tempo utöver det vanliga, ser du till att hitta tid för närhet. Du vill bli buren. När vi bär dig lägger du gärna huvudet på axeln och gosar. Du kryper upp i knät i soffan. Du vill inte vara själv på natten. Du är mitt lilla gos och jag älskar att ha dig nära.
 
8. Tack Dante, för att du är tydlig med dina åsikter och vad du vill. "Nej jag vill inte heller" är hans första femordsmening. Annars är det mycket "släpp" "stopp" "NEJ!!!". Tydlighet är din melodi. "MIN TÄNNA" ("min tändare" är också ett viktigt statement. Tack för din tydlighet och fina åsikter. Verkligen.
 
9. Tack Dante, för att du, tillsammans med Milton, räddade mig där och då för två år sedan. Genom ditt behov av mig, tvingade du mig att orka livet istället för att gå ner mig totalt efter Jennie. Du är min hjälte och jag är dig alltid tacksam.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0