#imittsverige

Nu är det årets viktigaste vecka. Valveckan. Äntligen! Ju äldre jag blivit, desto viktigare känns detta. Ju större familjen blir, både med barnen och de äldsta i släkt och familj, desto viktigare blir det. Ju mer jag lyssnar på politikerna och deras åsikter om invandringen, desto viktigare känns  frågan om invandringspolitik.

I mitt Sverige tror jag på alla människors lika värde. Här gör vi inte skillnad på hudfärg, etnicitet, sexuell läggning, utbildning eller arbete. Eller vad det nu kan vara.

I mitt Sverige tror vi på yttrandefrihet och religionsfrihet. Jag vill att mina barn får växa upp i ett samhälle där de får ta plats. Där de inte behöver vara rädda för att ta plats.

I mitt Sverige är det viktigt att mina barn får leva i ett samhälle med mångfald, ett samhälle där alla får plats. Ett samhälle där vi hjälper människor så mycket vi bara kan. I mitt välfärdssverige hjälper vi svårt utsatta människor världen över. I mitt Sverige släpper vi in människor i landet, istället för att hålla dem utanför. Människor behöver hjälp, de överlever inte utan vår hjälp. Människor dör som flugor runt om i världen, flyr i skräck och har inget val än att fly hals över huvud. Vilka är vi att hindra dem från att komma hit?

I mitt Sverige är vi rädda om miljön. Vi äter helst närproducerat kött (gärna vilt!), ekologiska ägg, vi hoppas att bussarna kommer tillbaka till byn, vilket gör det lättare att åka kollektivt till stan med barnen (och roligare, enligt Milton).
Utan en fungerande miljö fungerar ju inget annat. Jorden förstörs lite mer varje dag, det är hög tid att hjälpas åt att försöka göra något åt det.

I mitt Sverige har vi en väl fungerande vård. Alla ska ha råd att gå till tandläkaren. Alla har rätt till samma vård. Blivande mammor ska inte behöva vänta och åsidosättas på förlossningen för att där är för dåligt med personal. Svårt sjuka ska inte få vänta på livsavgörande behandlingar. Vårdpersonal ska inte gå på knäna.
För att nämna ett par, för mig, viktiga exempel.

I mitt Sverige har mina barn rätt till en ordentlig utbildning, oavsett vilken skola de går på. De har rätt till trygga och kompetenta pedagoger och lärare runt sig.

I mitt Sverige månar vi om den äldre generationen. Jag är så tacksam över att ha mina mor- och farföräldrar kvar i livet. Dessa är jag rädd om och vill ha kvar länge till. Om inte allt för många år är mina föräldrar pensionärer. De där två som alltid gjort sitt yttersta för att min syster och jag ska få ett så bra liv som möjligt. Jag vill såklart ge tillbaka så mycket jag bara kan till dem. Att rösta klokt är det minsta jag kan göra.

I mitt Sverige sätter jag mina barn i främsta rummet. De där två individerna som jag sätter främst och slåss starkast för. De där två som gör att jag ryter ifrån och vill ge det bästa. Milton var bebis när vi förra gången röstade (första gången vi fick chans att rösta!) och denna gång går vi till val med två barn. Två individer som vi vill ge det finaste vi kan, ett väl fungerande Sverige.
På söndag går jag till val och ser till mina åsikter ovan och röstar utifrån det. Jag hoppas innerligt att fler gör det.


Kommentarer
Anonym

Så bra skrivet Fanny! Håller med dig fullt ut. Nu hoppas vi på ett valresultat med ett Sverige för alla:)

2014-09-14 @ 21:06:07


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0