Fång....

Hej på er!
Min lilla Malva är sjuk och detta är verkligen jobbigt. Hon har fått en pytteliten släng av fång. Utan att gå in på detaljer hit och dit, så innebär det att hon inte klarar av att gå på gräs speciellt mycket. Detta är tufft eftersom vi bara har gräshagar. Betesreducerare (en mask över mulen) är köpt och medicin är insatt. Förhoppningsvis kommer hon slippa bekymren framöver, håll tummarna för min lilla häst!
 
 
Här går lilla tjejen ute på gräs, så som jag vill att en häst ska kunna göra. Det gör galet ont i mig och att hon inte kan det just nu, kanske aldrig mer?
 
 
 
Ikväll har jag tränat och efteråt tog jag med mig Yda på en 45-minuters pw. Så skönt för kropp, men idag framför allt för skäl, det var så skönt att få rensa tankarna lite, bena ut allt som händer för tillfället.
Nu ska jag försöka sova. Godnatt och kram!


Kommentarer
Erika

Usch! Så tradigt. Vår ena shettis har också börjat visa fång symptom. Han har heller aldrig haft fång och vi har, precis som du, enbart gräshagar. Man undrar ju såklart om det kan bero på att det nya gräset kom så sent, att det hade för mycket socker i sig. Hoppas iallafall att din lilla Malva blir bra till slut!

Svar: Ja visst är det så tråkigt, denna jäkla fång, skitsjukdom! Förstår då att ni har samma bekymmer som jag, med bara gräshagar... Hur löser ni det nu? Malva har fått GreenGuards munkorg, men den har hon redan nästan förstört. Tack och lov har den livstids garanti, så jag får ju ny. Men varje gång hon lyckas pela bort den från mulen, så kan hon ju äta och det får hon inte nu, inte i den mängd iaf, suck!Har ni fått medicin eller hur behandlar ni det nu? Hoppas våra små hästar får vara friska nu! Kram
Fanny Lindborg

2013-05-15 @ 21:10:51
URL: http://ewika.blogg.se
Hästgalen

Testa att ha hästen inne på dagarna och bara ute på natten. Det funkar på en del. Om inte får du helt enkelt avgränsa hästens plats ute så det blir så lite som möjligt att äta för hästen. Motion är i många fall också nödvändigt, helst varje dag. Är betet kraftigt, vilket det kan vara nu efter sol och regn och lite sen vår så kanske du kan hitta ett bete som är magert?

Svar: Tack för dina tips!! Tar åt mig dem och funderar vidare..Motion får vänta en månad, på inrådan från veterinären. Så hon blir bättre i hovarna :)
Kram
Fanny Lindborg

2013-05-17 @ 19:27:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0