Kasslergratäng
Gjorde en galet god kasslergratäng förra veckan. Ni bara måste göra den, för det blev toppengott!
Till detta åt vi blomkålris, alltså grovt riven blomkål som sedan kokas ca fem minuter, häll av vattnet i ett durkslag, salta och klicka i lite smör.

Recept:
1 gul lök
1 röd paprika
600 g kassler
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 msk tomatpure
1-2 tsk sambal oelek
1 dl riven ost
Gör såhär:
Förstek lök och paprika. Skär kassler i ”stavar” och placera dem i en ugnsform. Fördela lök och paprika uppepå. Blanda resten av ingredienserna i en skål och fördela blandningen jämnt i formen. Grädda i 225 gr i 15-20 min. Serveras med blomkålsris och gärna en god grönsallad :)
Enkelt och så galet gott bland både stora och små!
Hej på er!

Kommentarer
Trackback