Visst är det fantastiskt? Heja RidsportSverige!!

I torsdags förra veckan startades Facebookgruppen ”Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt”. Målet är att hjälpa OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt att köpa sin häst och därmed rädda satsningen på OS 2016.
Det är dessvärre oftast så för svenska toppryttare; när hästarna har blivit riktigt riktigt bra, då är ägaren till hästen (som allt för sällan är ryttaren) beredd att sälja hästen utomlands för ruskigt mycket pengar och så får ryttaren leta ny framtida topphäst. Och så rullar det på.
 
Nu har ridsportsverige lyckats med den fantastiska bedriften att få in närmare 400 000 kronor, vilket verkligen är helt fantastiskt! Heja Sverige säger jag!! Ridsport är en dyr sport och hästen ska köpas för närmare en miljon, om jag inte är helt fel på det?
 
Oavsett är det fantastiskt att se vad den lilla människan är beredd att göra, för sin sport och för en annan persons räkning - heja oss alla!!
 
Mer informaiton finns på fasebooksidan: Rädda Mrs Medicott åt Sara Algotsson Ostholt (<--- länk).
 
 
Nu säger jag snart godnatt och håller tummarna för att fler vill vara med att bidra, hästintresserad eller inte - detta kan definitivt bli ett ordentligt lyft för en redan oerhört tuff sport! Dessutom har hon ett OS-silver med hästen Wega i bagaget, kanske är det Sara och Mrs Medicott som står på prispallen om fyra år?!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0