Kladdkaka
Gjorde som sagt kladdkaka i eftermiddags, för att fira att det är kladdkakans dag idag.
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2386915/images/2012/kladdkaka_1_509ad284e087c376ada1fa0e.jpg)
Såhär såg receptet ut på den jag gjorde idag:
2 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 tsk vaniljsocker
150 gram smör
0,5 dl kakao
0,75 dl oboy
1 tsk "pepparkakskrydda" (<--- högst frivilligt, men SÅ gott!)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet på låg värme
3. Rör ner socker, oboy, kakao och vaniljsocker i kastrullen, behåll värmen på plattan
4. Tillsätt ett ägg och rör om, tillsätt det andra ägget
5. Rör ner vetemjölet
6. Smöra en form och lägg i smeten
7. Stäng av plattan och stoppa in den i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter
8. Låt stå i kylskåpet en halvtimme.
Efter detta kan du ju själv välja hur du vill servera kakan. Jag gjorde en förenklad version av Leila Lindholms Cream cheese frosting:
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost
Gör såhär:
1. Blanda smör, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet först
2. Tillsätt philadelphiaost
3. Bred frosten på kladdkakan
Kram och godnatt :)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Trackback