Vinbärspaj
8 dl vinbär (jag tog hälften röda och hälften svarta, men det går ju att variera)
1 dl Syltsocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3/4-1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
125 g smör eller margarin
Smör eller margarin till formen
Skölj och repa bären. Lägg dem på en handduk för att rinna av. Lägg de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och rör tills det är en grynig massa. Smörj en ugnssäker form. Blanda bären med sockret och potatismjölet och lägg i formen. Strö över smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 20 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.
Ikväll åt jag den kall, så att servera den ljummen är i mitt tycke inte tvunget, den var jättegod kall också!
Godnatt med er!
Jag tycker att den var go,, att jag käkar paj är ju som kryss i taket ungefär ^^ Men annars kan man ju ta socker vid sidan om när man ska äta den ;)
du är så duktig så <3<3<3