Sin första skoldag

Idag gör han det. Sin första skoldag i förskoleklass/nollan/lekis (vad man nu väljer att kalla det).
Mitt lilla, stora barn! Här påväg mot skolan, en helt ny värld som nu tar sin början.
 
 
Allt gick fint! Väl på skolgården var Miltons första mening "Oh my god....". Han blev nog lite folkskygg till på köpet. För där var så mycket folk; föräldrar, barn och pedagoger i en salig blandning.
Men fort hittade vi kompisar som han ska gå i samma klass som.Efter en stund kom hans fröken ut och alla barnen ställde upp på led. Sedan pussades vi hejdå (undrar hur länge jag kan räkna med att få en puss och en kram som hejdå?! Hoppas länge till) och barnen gick i samlad trupp in.
Kvar stod jag med en annan mamma och vi kunde inte alls begripa hur våra pojkar har kunnat bli såhär stora? Det var ju inte längesedan vi skolade in dessa två tillsammans, tyckte vi. Åh. Vad åren går fort.
 
Men spännande är det, verkligen! Han har redan klargjort att han inte alls vill ha läxor eller räcka upp handen i klassrummet, hahaha.. Känns som att detta kan bli tufft ;) Men jag tror nog att han vänjer sig vid hur skolans värld fungerar. Jag hoppas så att han blir lik mig i det avseendet; jag har alltid älskat skolan, oftast skött mina läxor och haft mycket kompisar. Jag har varit social och framåt, räckt upp handen och pratat på tok för mycket (hahaha..).
Det ska bli otroligt spännande att se vilket skolbarn min Milton utvecklas till och vad han kommer tycka om det. Jag längtar så mycket till i eftermiddag, när vi ses igen, han och jag.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0