För ett år sedan och känslan av en riktigt bra barndomsvän

För ett år sedan, den femte oktober, försvann vår Vilse. Kommer ni ihåg? Aldrig någonsin har jag kännt mig så förtvivlad och hjälplös faktiskt. Än idag spekulerar jag i vad som egentligen hände och vad han var med om då, de där 2,5 månaderna. Jag gjorde allt jag kunde för att få tillbaka honom; polisanmälde, knackade dörr, lade lappor i brevlådor och satte upp lappar i affärerna i byn, frågade runt, slängde ut efterlysningar på både Blocket och Facebook-sidor. Men inte ett ljud och jag trodde det var helt kört...
Men så tidigt på morgonen, den 25 november, for Marcus upp till mig på övervåningen då jag hade sovmorgonen den dagen och nästan skrek till mig "Vilse är hemma!!!" och jag minns att det enda jag tänkte "Skämtar han med mig nu så har jag ihjäl honom", haha.. Men det var såklart inget dåligt skämt, min Vilse var hemma.
När katten kom uppspringande, skrikande, till mig på ovanvåningen så vek sig mina ben och jag började tokgråta av glädje. Och just precis då behövdes verkligen glädje. Dagen efter skulle vår Dusty få somna in, undrar om det ar det Vilse kände på sig, det var dags att komma hem nu.
 
 
För en stund sedan kröp Milton upp till Vilse i fåtöljen, för att klappa på sin katt. Det är ofta så, Milton väljer Vilse framför alla andra djur här hemma. Jag frågade honom och han tyckte om Vilse och fick som svar:
Mmmmmm det gör jag. Jättemycket mamma.
Just ett sådant svar får mig att bli helt lycklig och varm i skälen.
När jag var i Miltons ålder hade jag en katt som hette Sylten (japp, han hette så, hahaha..) som jag tror betydde lika mycket för mig som Vilse gör för Milton. En fantastisk katt som hängde med mig på det mesta, en så fin vän och lekkamrat, som kom när jag ropade och valde mig framför andra. Jag vill och önskar att Milton ska få uppleva samma kärlek till ett djur och som dessutom är ömsesidig. Det är väl sann vänskap om något.
 
Kram på er!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0