Hemska funderingar...

Sitter och tittar på Efterlyst och skräms över hur det ser ut i Sverige. Det vänder sig i magen på mig när jag änker på att mitt barn ska växa upp och leva i denna farliga värld.
Jag vill gärna tro att det inte har blivit värre med åren, kanske som en vän till mig sa, att nu syns brott såhär i media i Efterlyst, på Nyheterna och så vidare, och det gjorde det kanske inte tidigare. Jag vill så gärna gärna gärna tro att det inte har blivit värre, att det inte har blivit värre heller om 10-15 år framöver.
Men vad spelar det egentligen för roll? Det vi i Sverige har här och nu, den kriminaliteten är ju fruktansvärd och skrämmer mig jättemycket.
 
Jag vill inte att mitt barn växer upp i denna värld, bland allt detta. Honom vill jag linda in i rosa bomull och aldrig släppa iväg på egen hand. Jag vill se han växa upp till en trygg individ i en trygg värld. Det gör mig ledsen att veta att en trygg värld aldrig kommer finnas, inte i vår eller hans livstid i alla fall. Säkert aldrig någonsin.
 
Jag kan inte låta bli att tänka mig in i de kriminellas föräldrars (<--- vad långt, men ja ni hängde med va?) situation, hur fasen hanterar man det? Att jag står där med en kriminell 18-åring om 16 år, situationen är ohanterbar och mitt barn har misshandlat en kille (eller tjej) väldigt illa, kanske till döds???

Nu tror jag att uppväxten spelar roll, jättestor roll och jag tror inte att det blir så. Men det finns ju faktiskt barn med "vettiga uppväxter" som hamnar snett senare i livet också, hur hanterar man det??
 
Det kan också skrämma mig. Fast inte en bråkdel så mycket som allt jag skrev överst, att Milton kommer växa upp i denna värld. Jag är egentligen inte alls orolig att han ska växa upp och bli kriminell, han är så varm, omtänksam, godhjärtad, trygg och lycklig. Inte kan han bli kriminell.
Däremot kan han råka illa ut på andra vis, och det gör mig ledsen. Jag tänker på de som har förlorat sitt barn, syskon, barnbarn, sin vän. För att andra inte kan tygla sitt temperament, som inte kan stå emot grupptryck, som vill leva upp till något som egentligen inte borde finnas.
 
Sverige är fantastiskt på många vis, jag älskar landet och jag är så tacksam över allt fint vi har här, vilka möjligheter vi har, vilken trygghet som finns här på många olika vis (skolgång, rättsväsende, vård, försäkringar och så vidare) Men det är en hemsk värld vi lever i och Sverige ingår i det.
 
Nog härifrån idag, ville bara häva ur mig detta. Stor varm kram till er alla


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0