Milton 2,5 år

Hej Milton!
Idag blir du 2,5 år gammal. Om vi tyckte att allt du gjorde för ett år sedan gick i ett rasande tempo, så är det ingenting mot vad det gör nu - du är snabb och numera kan du till och med springa, det lärde du dig i höstas någon gång.

Du är riktigt duktig på att bygga med duplo, du bygger hus till dina djur och du kör med duplovagnen.
Det allra bästa du vet är dina djur - du är helt tokig i djur just nu och det gör mig glad ska du veta. Djur är viktiga för oss och så även för dig. Favoritdjuret just nu är elefanter. Jag håller med dig älskling, det är häftiga och jättestora!

Du tycker om att titta på film. Just nu är det mycket Ice Age, för där är ju elefanter och dinosaurier. Men även Pippi Långstrump är bra. Men inte Emil i Lönneberga, du är lite rädd för Emils pappa, när han skriker på Emil.

Du älskar att springa och att jaga dig är jätteroligt, det kan du göra i all oändlighet, det är roligt när det går fort, helst ska vi kittla dig, "hota" med att pussa på dig eller bara jaga - bara det går fort!

Du är en bestämd kille och vi väljer våra strider med dig. Även om det är lättare nu när du kan göra dig förstådd verbalt och du förstår vad vi menar. Du har humor som jag aldrig har sett hos ett så litet barn - du är verkligen så fantastiskt rolig och skrattar massor, åt allt möjligt och kanske mest åt dig själv.

Du pratar hur mycket som helst, ditt språk är underbart och jag blir glad över att höra dig prata så som du gör. Du säger roliga grejer och kläcker ur dig små funderingar. Ibland säger du lite tokiga grejer och ibland säger du saker som du egentligen inte får säga. Men det gör inte så mycket, även det är väl en del av utvecklingen. Det är så häftigt att följa din språkutveckling och allt du förstår, säger och uttrycker - det är fantastiskt!

Din mammighet och pappighet har fortsatt och nog även förstärkts. Jag tycker om det, känslan av att veta att du vill vara med mig och hos mig. Det betyder mest av allt. Att veta att du tycker älskar oss och att du vill vara med oss betyder hur mycket som helst.
Även andra relationer har du; bästa kompisar på dagis, mor- och farföräldrar, fastrar och moster, Alexander och Malin, Anna och så vidare. Du har många människor runt omkring dig som betyder mycket för dig. Och Milton, du betyder massor för dem också.
Du vaknar varje natt och ropar på någon av oss. Du vet att vi kommer och du somnar om direkt, i vetskapen att vi är där.

Du är ett riktigt utebarn, tycker om att vara ute. Just nu vill du bara bara bara leka med Yda när vi är ute, på dagis finns ju andra kompisar att leka med, men hemma är det Yda som gäller. Du är duktig på att hjälpa mig i stallet, du försöker mocka, du bär hökorgar och lägger ner hö i korgarna.

Du är det finaste i hela världen. Ingen får mig att må så bra som du. Jag känner mig så lyckligt lottad över att ha en så fin pojke som du. Jag saknar dig när du inte är nära mig. Du är rolig, intensiv, har humör som få och är bara helt fantastiskt på alla sätt och vis. Jag är så glad över att just du finns här och gör våra liv så bra som de är.
Tack Milton för att du är just du. Jag älskar dig!


Kommentarer
Anonym

Jag har aldrig träffat din Milton, men ändå värmer det mig så jag blir tårögd av att läsa dina ord om och till honom.
Härligt för honom att kunna läsa dina kärleksfulla ord senare i livet:)

Svar: Åh tack snälla, vad fint skrivet av dig! Vad roligt att det märks, genom mina ord, att han betyder allt för mig. Tack än en gång, kram!
Fanny Lindborg

2012-11-30 @ 21:40:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0